Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Yükselen Burçlar
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Dinoo'nun eklemiş olduğu Yükselen Burç yazılarının bir arada olursa daha verimli olacağını düşünüyorum.
Konu kilitli olacak böylece bu güzel bilgiler başka mesajlar arasında kaybolup gitmeyecektir.
Yükselen Koç;

Koç burcun Zodyağın ilk burcudur. İlk olmak ve başlangıçlarla ilgilidir. İlgiyi üzerlerine bir şekilde çekmeyi başarırlar. Bu zaman zaman yüksek sesle zaman zaman çocuksu davranışları ile zaman zaman ise kabalıklarıyla. Ama bir şekilde spot ışıklarını, gözleri üzerine çekerler.

Doğa yönünden baktığımızda, KOÇ burcu zamanı, baharın başlangıç zamanıdır. Toprak, hava, su hareketlenir. Renklenmeye başlar. Koç burcu insanı da böyledir işte. Sizi hareketlendirir, neşelendirir, renk ve heyecan katar. Bir koç ile vakit geçirmek bol bol kahkahaya davetiye çıkarmak demektir. Fakat dikkat! Koçlar çabucak sıkılılar. Ve emin olun sıkıldıkları zaman çocuk gibi huysuz ve çekilmez olurlar. İlgilerini ve algılarını sürekli açık ve meşgul tutmanız gerekir.

Eril ve öncü bir burçtur. Bu yüzden kolay kolay söz dinlemezler. Kendi kararlarını kendi alır ve direk harekete geçerler. Emir almaktan hoşlanmadıkları gibi hükmetmeyi ve emir vermeyi severler. Bir koç burcu sürekli meşguldür. Size göre gereksiz ve anlamsız bile gelse uğraştığı şeyler onun için çok önemlidir. Meşgul oldukları sürece mutlu olurlar. Her türlü olayları başlatmaktan keyif alırlar ama o kadar sabırsız ve acelecidirler ki hele ki başlattıkları işler ağır ilerlemeye başladıysa anında soğurlar ve devamını getirmekte zorlanırlar. Başlatmaktan keyif aldıkları iş artık onlara yük gibi gelmeye başlar.

Ben ben ben… Önce ben, hep ben! İşte size Koç için sihirli sözcükler. Hep el üstünde, hep gözde, hep ilginin kendisinde olmasını ister. Bir şeyi istediği zaman nasıl olduğu önemli değil, bir şekilde elde eder. İstemesi yeterlidir.

Çok meraklıdır, keşfetmeyi, karıştırmayı, soru sormayı sever. Sabırsız ve aceleci olduklarından istedikleri şeylerin hemen o anda olmasını isterler. Motive edicidir, sizi bir şeyleri yapmanız konusunda cesaretlendirir. Kendinde olan özgüvenin sizde de olmasını ister.

Spontane zaman zaman patavatsız ve kendini ortaya koyarken ıkınıp sıkılmaz direk ortaya koyar. Risk almayı sever ve her türlü rekabet ortamından zevk alır. Hatta rekabet ortamları o kazandığı sürece onun için motivasyon kaynağıdır.

Pratik değillerdir, bu yüzden hep bir deneme-yanılma şeklinde öğrenirler. Eğer ateşe elini yaklaştırdığında elinin yanacağını söyleseniz bile, o hem merakından hem de gerçekliğinden emin olmak için bu deneyimler. Bu tabii işin mübalağa tarafı. Ama denemedikleri sürece ruhları rahat etmez.

Risk almaktan hoşlandıkları için türlü maceralara atılmaktan hiç çekinmezler. Zaten hayat onlar için bir oyun arenası adeta.! Her zaman bir hedefleri vardı, zekidir ve açık sözlüdür.

Önceliğin her zaman kendisinde olmasını ister. Sabırsız ve aceleci davranışları onları kazalara açık kılar. Hatta biz birazda sakarlık ekleyelim.

Hayatın onlar için bir oyun arenası olduğundan bahsetmiştim, işte bu noktada maymun iştahlılık devreye giriyor. Hayat içinde oynanacak o kadar çok oyun var ki koç hepsi ile oynamak ister.

Oldukça dürüst ve açık sözlü olmalarına rağmen kibar olmalarını beklememek gerekiyor. Sinirlidirler ama öfkeleri çok uzun sürmez.

Medical astrolojiye göre KOÇ burcu kafa ve vücudu temsil eder. Yüzde ki tüm darbeler, kabarıklıklar, sivilceler, çiçek hastalığı, çatlak dudaklar, polip, mantar hastalığı, felçler, baş ağrıları, migren ve kellik Koç burcu ile ilişkilendirilir.

Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.
YÜKSELEN BOĞA

Koç; doğayı hareketlendirdi, toprak canlanmaya başladı, etrafa renk geldi ama bu etkilerin devamlılığı da gerekiyor değil mi? İşte bu nokta da hantal, ağır ağır yürüyen ve bastığı zaman toprakta iz bırakan boğa da sıra.

Boğa burcu, devamlılığın, sağlamlığın burcudur. Arenada matadorların ilk işi, bir boğayı gösteriye hazırlamak için önce sinirlendirmeleri gerekir. Boğa kızacak ki atağa geçsin ve şov başlasın. İşte boğa insanı da buna benzer. Kolay kolay sinirlenmez fakat sinirlendiği zaman bir KOÇ burcu gibi esip geçen değil, toprağa bastığı zaman iz bırakan bir enerji ile sinirlenir. Bir boğa burcu kişini kızdırmanızı şiddetle tavsiye etmiyorum, bir boğa olarak!

Boğayı Venüs yönetir. Bu yüzden aslında öyle kavgayla, patırtıyla, gürültüyle işi olmaz. O elle tutulur somut güzellikler peşindedir. Dokunabildiği, hissedebildiği güzellikleri sever. Mesela tadı güzel yemekleri, ağızda hoş bir esans bırakan şarapları, yattığı zaman yumuşaklık hissetiği yatağı, dokunduğu zaman içini titreten bir teni. Boğa fiziksel temasta olmayı bu yüzden çok sever. Dokunuyorum, güzel şeyler hissediyorum o zaman benim olmalı der.

İlk bahar zamanında doğada gördüğünüz güzel çiçekler, meyve veren ağaçlar, ben buradayım diyen bitki örtüsü hep boğanın işi. Zaten boğa toprak grubu bir burç olduğundan dolayı doğa ile iç içedir. Fakat bu kadar güzellik, keyif verici tablolar, hayatın somut yanları bir araya toplanınca karşınıza ağır hareket eden, çok acelesi olmayan, anın keyfini çıkarak ve o anın uzun sürmesi için elinden geleni yapan bir profil çıkıyor karşımıza.

Koç o enerjisi ile tüketirdi. Koçun tüketici enerjisinin yanında Boğanın oldukça üretici bir enerjisi vardır. Bu üretkenliği topraktan mahsul çıkarmasından tutun, güzel sanatlara kadar uzanan kocaman bir yelpazededir.

Koç ne kadar risk almayı ve rekabet ortamını seviyorsa Boğa bir o kadar rekabet ortamından kaçar ve risk almaktan hoşlanmaz. Elindekilerin devamlılığını sağlamaya çalışır. Risk almak beraberinde kayıpları da getireceğinden dolayı pek ilgilenmez. Ve tutucudur, elindekilerin devamlılığını getirmeye çalışırken bir yandan da onları sahiplenir. Sahiplendiği için de kriz zamanlarında tutucu yanları açığa çıkar. Evini, işini, birlikte olduğu kişiyi, yastığını, arabasını, arkadaşını, evinde ki saksısını güzel ve kendi himayesinde olan her şeyi sahiplenebilir.

Güvenilirdir. Evet belki de bir boğayı tanımlayacak en güzel söz budur. Çünkü kendisi güvenmek ister ve bu yüzden etrafına güvenilir bir profil çizer. Ee zaten başlattığı işi bitiren, devamlılık sağlayan, sahiplenen, koruyan, güzelliklerden sorumlu ve bunlardan keyif alan birine kim güvenmez ki? Hani boğa ben güvenilirim demese bile otomatik olarak onun güvenilir olduğuna dair izlenimleri kendi veriyor zaten.

Fakat öyle esnek, yeniliklere açık, hoppidi hoppidi oradan oraya koşmasını beklememelisiniz. Zaman zaman takıntılı olabilir, hem toprak hemde sabit bir burç olduğundan ama öyle BAŞAK burcu gibi bir takıntıdan bahsetmiyorum detaylarda boğulan. Mesela hep aynı yerlerden alış veriş yapabilir, yıllarca aynı evde oturabilir, aynı kişilerle arkadaşlık yapabilir, aynı manavdan sebze alır, aynı kuaföre gider hatta gittiği restaurantta aynı yerde oturabilir. Çünkü aynılık onda güven duygusu oluşturuyor, değişiklik ise tekrardan alışması ve öğrenmesi gereken bir süreç.

Tabii bu saydığım özelliklerini aşırısına sahip olanlarda var. Kişinin doğum haritasından bunu rahatça görebiliriz. Nasıl bir boğa olduğunu veya boğa özelliklerini hayatımızın hangi alanlarında nasıl kullandığımızı.

Medical astrolojiye göre; Omuzların başlangıcına kadar enseyi temsil eder. Boyun, boğaz kısmı. Lenflerde görülen tüberküloz, boğaz ağrıları, yağ kistleri, gözlerden ya da burundan boğaza akan akıntılar, bademcik iltihabı, boğaz bölgesinde ki kabarıklıklar boğa burcunun bilimum rahatsızlıklarıdır.
YÜKSELEN İKİZLER

Bir ortama girdiğinizde dikkat edin birileri ben “Akrebim” ya da ben “ İkizlerim” dediği zaman çoğu insanın yüzü limon yemişçesine önce bir ekşir. Çünkü akrep hep zarar verecekmiş gibi algılanır ikizler ise asla güvenilmez. Sıra İkizler burcunda olduğundan dolayı size pek sevimsiz gelen ikizlerin başka yönlerini de tanıtacağım. Kim bilir belki sizinde kanınız ısınır?

İkizler burcundan bir Boğa gibi sabitlik ve olayların devamlılığını getirmesini beklemek veya aktif başlangıçlar yapmasını beklememek gerekir. Onun işi düşünmek, yaymak, iletmek. Tıpkı doğada ilk bahar sonlarına doğru artık havaların iyice ısındığı, ısının her yere yayıldığı, yeşilliğin her tarafa iyice dağıldığı gibi. İkizlerde işte buna benzer zihninde ne var ne yoksa dağıtmayı, etrafına yaymayı sever.

Çok hareketlidir, enerjiktir. Eee ne de olsa işi zor bir çok bilgiyi, olayı, yaşananları herkese iletmesi gerekir. Hızlı haraket eder, çabuk düşünür, mantıklı kararlar alır. Fakat zihni o kadar hareketlidir ki ondan bir konu ile ilgili yoğunlaşmasını, ustalaşmasını, derinleşmesini beklememek gerekir. Her konu hakkında söyleyecek 2 çift sözü her zaman vardır. Kah yer altı maden ocakları hakkında olsun kah gökyüzünün derinliklerinde ki olaylar ya da denizlerde nesli tükenen hayvanlar. Ama iş çok detaylı derine inmeye kalkınca tıkanır. Çünkü buna zamanı yoktur. Hayat onun için milyarlarca ciltlik bir ansiklopedi ve onun hepsini okuyacak vakti yok fakat içindekiler kısmına göz atabilir. Hızlı ve mantıklı düşünme yetisiyle size o ansiklopedileri okuduğuna inandırabilir.

Derinlik meselesi duygusal ilişkilerde de geçerlidir. Genel olarak bir derinleşme, yoğunlaşma sorunu vardır.

Entelektüel bir zihin kapsitesine sahiptir. Ya da siz en azından öyle olduğunu düşünebilirsiniz, çünkü okur, merak eder, bakar, deneyimler ve bunu size sunar. Pek çok insan onun dedikoducu olduğunu düşünür ama o dedikodu için değil, bildiklerini çevrelerine iletmek için böyle davranır. Fakat bilgiler yüzeyseldir tıpkı şu an ki balon medya gibi. Bilgi gelir ve gider.

Boğa gibi yeniliklere kapalı, şartları koruyan değil, oldukça esnek ve merak duygusu içindedir. Zaman farklı iş dallarında veya farklı farklı farklı konularda araştırma yaparken yakalayabilirsiniz. Bu yüzden çok yönlüdür.

Hava grubu bir burç olduğundan dolayı elbette özgürlüğüne düşkündür. Rahat nefes almak, haraket alanlarının daralmasından hoşlanmaz. Yöneticisi Merkür nasıl civa gibi haraketli ve elde tutmak sabitlemek zor ise, ikizleride aynı şekilde tutmaya çalışmak beyhude bir çaba olacaktır. Eril bir burçtur bu yüzden etkilere tepki vermek yerine, tepki çekecek ortamlar yaratırlar. Çift vücutlu bir burç olduğundan dolayı, düşünceleri, fikirleri, hareketleri zaman zaman farklılık gösterebilir ve sizi şaşırtabilirler.

Hamarat çabuk haraket eden dışa dönük insanlardır ve ellerini iyi kullanırlar. Hatta kötü bir ikizler kombinasyonundan iyi bir hırsızda çıkabilir.

Bu kadar bilgi ve araştırma ile emin olun oldukça iyi bir ikna edicidirler. Fikirlerini yaymak için sosyal olmaları sürekli iletişim halinde olmaları gerekir.

Medical astrolojiye göre vücutta Omuzlar, kollar, akciğerler ve elleri yönetir. Bu uzuvlarda ki rahatsızlıklar, kan zehirlenmeleri, damar tıkanıkları, rahatsızlık verici kuruntular, ikizlerin başta gelen rahatsızlıklarıdır.

Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.
YÜKSELEN YENGEÇ

Yengeç dendiği zaman ilk akla gelen denizde yaşayan kıskaçları olan canlı. Kabuğu oldukça sert fakat elinize aldığınızda göğüs tarafı ise oldukça yumuşaktır. İşte yengeçlerde aslında böyledir. Dışarıdan bakıldığında sert, soğuk bir görünümleri vardır fakat tanımaya başladıkça onun ne kadar hassas olduğunu keşfedersiniz.

Bu hassaslıklarından dolayı oldukça kırılgan ve alıngan bir yapıları vardır. Fark etmeden bile onu kırabilirsiniz. Fakat onunla iyi anlaşır ve hayatına girmeyi başarabilirseniz tıpkı kendini koruduğu gibi sizi de koruduğunu gözlemleyebilirsiniz.Dişil bir burç olduğundan dolayı etki yaratmaktansa var olan etkiye tepki yaratma eğilimindedir, bu da beraberinde sürekli kendini savunmayı getiriyor.

Kendini kabul ettirme ve ait hissetmek onlar için oldukça önemli. Bir ev olsun, ilişki olsun, iş olsun içinde bulunduğu sosyal grup olsun, onun için önemli olan içinde bulunduğu düzene ait olma hissi. Eğer gerçekten kendini o “şey” e ait hissederse işte o zaman mutlu olur. Çünkü o zaman koruyacak, düşünebileceği bir şeyleri olacaktır. Bu aidiyet duygusunun temelinde aslında güvenlik duygusu yatar. Ait olduğunu hissettiği kadar güvende olduğunu hisseder.

Ondan objektif olmasını bekleyemezsiniz. Yöneticisi Ay’dır ve Ay duyguları temsil eder. İşin içine duygular karıştığı zaman, objektif, tarafsız olması ve mantıklı kararlar vermesi zorlaşır. Kendini hep bir “taraf”ı tutmak zorunda hisseder. Fakat duyguları ve düşünceleri de değişkendir, bu yüzden geçen sene çok sevdiği bir şeyden bu sene hoşlanmayabilirde.

Sık sık geçmişten bahsettiğine şahit olabilirsiniz. “Bizim zamanımızda”, “Eskiden olsa” diye başlayan cümleleri sık sık duyabilirsiniz. Biraz nostaljik bir yapıları vardır. Tarihi, tarihi olayları, yaşanmışlıkları severler. Bununla beraber biriktirmeyi de severler. İyi bir koleksiyoner olabilirler.

Yöneticileri Ay onlara muazzam bir hayal gücü verir. Zaten içe dönük kişilerini de eklersek, hayal kurmak için kendilerine gerekli ortamı yaratmakta hiç zorlanmazlar. Hem içe dönüklük, hem hayalperestlik beraberinde suskunluğu da getirir. Yengeç burçları çok fazla konuşmayı sevmezler. İkizler gibi ama hedefleri iletişim değildir. Korumak, saklamak, büyütmek, beslemek, duygusal olarak güvende olacağı ortamı yaratmakla ilgilenirler.

Yengeç zamanı, yazın başlangıcını simgeler.Doğa olarak suların artık yavaş yavaş ısınmaya başladığı dönemdir. Denizler canlanmaya, hareketlenmeye başlar. Yengeç zamanı denizden en çok verim alınacak zaman olarak bilinir balıkçılar tarafından.

Çevresinde ki insanları anaç duygularla yönetirler. Tembihlemek onların işidir. Yuva, aile, vatan, millet kavramları onlar için oldukça önemlidir. Özellikle evi onlar için sığınak görevi görür. Çocuklarına oldukça düşkün bir yapıları vardır.

Medical Astrolojiye göre; göğüs, diyafram,kadın göğüsleri, kalp, mide, böğür, dalak ve akciğerleri temsil eder.
Göğüs, mide ve memelerde ki rahatsızlıklar, yetersiz sindirim, mideyi üşütme, verem, tuzlu balgamlar, ağır öksürükler, su dolu kabarcıklar, midede yaralar, göğüste kanseri temsil eder.

Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.
YÜKSELEN ASLAN

Artık yaz geldi, havalar ısındı, tatiller başladı, deniz sezonu açıldı, miskinlik, tembellik diz boyu. Doğanın renkleri artık daha canlı, daha parlak. Her şey adeta ben buradayım dermişçesine sergileniyor. Aslan burcu için ilk akla gelenler bunlar. O canı istemediği çekmediği sürece çalışmayı sevmez, hayatın tatlı, renkli, eğlenceli, parlak taraflarıyla ilgilenmeyi sever.

Bir söz vardır “Aslan yattığı yerden belli olur” diye. İşte aslan burçlarımıza bu söz cuk oturmakta. Sabit bir burç olduğu için oradan oraya koştursun etsin sevmez. Yattığı, serildiği yerden olayları seyretsin, her şeyin merkezinde olsun ve oturduğu yerden olayları yürütsün. Yalnız olayları yürütürken de “ben buradayım” edasıyla gözleri sürekli üzerine çeksin. Güneş, astrolojide ego demek ve aslanın yöneticisi. Bu yüzden aslan ve ego kelimelerini hep bir arada duyarız. İlgi görmeyi, iltifat almayı, poh pohlanmayı bu yüzden severler. Aslan burcunun egolarını okşadığınız sürece onun en sakin hali ile zaman geçirebilirsiniz ama ne zaman eleştirmeye kalksanız, pençelerini çıkartıp, kükremeye başlayabilir.

Ateş elementine bir burç olduğundan, sıcak ve spontane ilişkile kurar. Eril bir burçtur, bu yüzden gizli saklı hareket etmez veya içine atmaz, ne hissediyorsa be düşünüyorsa direk söyler. Yalnız bunu yaparken zaman zaman kırıcı olabilir. Çünkü öncelik her zaman onun egosu ve nasıl hissettiğidir.

Sosyaldir, eğlenmeyi, eğlenceyi, spot ışıkları altında olmayı sever. İtibar ve güç kazanmak onlar için önemlidir. Bu sayede merkezde olmaya devam edebilirler. Yengeç gibi duyguları ve hareketleri değişken değildir. Söylediği ve yaptığı şeyde nettir. Mevcut düzenin korunmasını ister.

İyi yönetici olmalarının yanı sıra iyi birer organizatördürler. Çok rahat çekip, çevirir, insanları bir araya getirir bir şeyler sunar. Özellikle işin içinde, keyif, mutluluk, eğlence var ise yaptıkları organizasyonda daha çok başarılı olurlar. Çok kolay sinirlenmezler fakat sinirlendikleri anda sesleri, haraketleri sizi şaşırtan derecede ön plana çıkar. Sadece eğlence, keyif verici anlar, yöneticilikleri ile merkezde olmayı değil, kızdıkları zamanda merkezde olmayı, gözleri üzerine çekmeyi çok rahat başarırlar.

Cömert ve eli açıktırlar. Gizlemeyi, saklamayı sevmezler, paylaşırlar ama hainlik hissetlikleri anda güçlü bir düşmana dönüşürler. Lüks ya da lüks gibi görünen, kendini gösteren, vitrin olarak çekici, renkli, ışıltılı şeyleri severler.

Kendine güvenleri tam ve eline aldıkları işi bitirene kadar bırakmazlar. Olayları değerlendirirken objektiftirler, dürüstlük onlar için çok önemlidir fakat oldukça hırslıdırlar. İnandıkları konu ne ise sonuna kadar iddialı bir şekilde savunurlar. Yenilgi kelimesi onların lugatında yer almayan kelimelerden bir tanesidir.

Medical astrolojiye göre; Üst mideyi, kalbi, sinirleri, sırtı be sırtın 2 yanını,dolaşım sistemiyle ilgilidir. Zatülcenp, kaburgalar ve yan taraflarını ilgilendiren tüm hastalıklar,m sırt ağrısı, kalp çarpıntısı, kalp sıkışması,şiddetli ateş, kalpteki tüm rahatsızlıklar, gözlerde ağrı, veba, ölümcül salgın hastalıklar, sarı humma aslan burcunu ilgilendiren başta gelen rahatsızlıklardır.


Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.
YÜKSELEN BAŞAK

Ürünleri toplama zamanıdır başak. Yaza girerken toprağa ekilenler artık büyüdü, olgunlaştı ve toparlanması gerek. Ardından toprağın dinlenme zamanı başlayacak. Yapılması gereken çok fazla iş var! İşte bu nedenle başak burçları oldukça çalışkan burçlardır. Onca ürünün toparlanması, kışa hazırlanması dikkatli ve titiz bir çalışmanın ürünüdür. Yoksa bir çok ürün mundar olabilir, kullanılamayabilir. Titiz, tertipli ve düzenli çalışmak başak burçları için ilk söylenebilecekler arasında yer alır.

Pratik zekaları ile ellerine aldıkları işleri en kısa ve en verimli yoldan nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bilirler. İyi birer organizatördüler fakat Aslan burçları gibi, buyurgan, emir veren bir tavırla değil analitik, mantıklı zihin yapıları ile yaparlar bunu. Yaptıkları işte en iyi ve en mükemmeli arzuladıklarından dolayı zaman zaman oldukça eleştirel yaklaşabilirler.

Sağlık konularına, sağlıklarına, kendi formlarına oldukça düşkündürler. Hatta çantasından saat başı krem çıkarıp ellerini sürekli kremleyen birini görürseniz, burcu veya yükseleni başak olması kuvvetle ihtimaldir. O dışarıya karşı da her zaman iyi görünmek ister kendini çirkin, kılıksız ve iyi hissetmediği zamanlar sosyalleşmek istemeyebilirler.

Oldukça aktif çalışan bir zihin kapasiteleri vardır. Sürekli analiz eder, neden-sonuç ilişkileri kurar ve oldukça zeki olabilirler. Konu iş olduğu zaman kuralcı ve disiplinlidir. Amaç duyguları oldukça gelişmiştir. Öncelikle hedef belirler, hedefe gidilecek en kısa yolu oluşturur ve sonrasında harekete geçerler. Planlı ve metodik davranırlar.

Yöneticileri Merkürdür. Sayılar, hesaplamalar, iletişim, bilgi onlar için önemlidir. Fakat ikizler gibi bilgileri yüzeysel değil, konuya hakim olabilecek düzeydedir. Toprak grubu bir burçtur, bu yüzden maddi hayatın önemini bilirler. Tepki yaratmaktansa, var olan tepkiye karşılık vermeyi tercih ederler. Sabit değildirler, ortama, duruma, şartlara rahatlıkla uyum sağlayabilirler.

Düzenlidir, fakat onların düzen ve sistem anlayışı zaman zaman sizinkinden çok farklı olabilir hatta sizlere rahatsız edici bile gelebilir. Fakat başakların sizlerin çözmekte zorlanabileceğiniz sistemleri ve kafalarında hesapları vardır. Her işin üstesinden zekaları ile gelirler.

Yere basmayan fikirlerle uğraşmaz, gerçekçi ve somut olan şeylerle uğraşır. Dişil bir burç olduğundan dolayı bir iş yaptıkları zaman bunun fark edilmesini ve üzerinde konuşulmasını isterler.

İyi bir gözlemcidirler. Eğer haritalarında başka göstergeleri de var ise bu gözlemlerini yazım yolu ile başkalarına aktarabilirler. Değişken bir burç olduğundan dolayı, fikirleri ve düşünceleri değişen ortam ve şartlara göre yeniden şekillenebilir.

Girişken ve aktif olmadıkları gibi, kendilerini göstermeyi, sürekli göz önünde olmayı sevmezler. Mahremiyet onlar için çok önemlidir. Bu yüzden ikinci planda kalabilirler veya ikinci planda kalmayı tercih edebilirler.

Medical astrolojide; karın, kalın bağırsak, ince bağırsak ve diyaframı temsil eder. Kurtlar, kolit, bağırsak problemleri, karın kısmında ki tüm rahatsızlıklar onların yönetimindedir.
Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.
YÜKSELEN TERAZİ

Zodyak kuşağının 2. Venüs yöneticisine geldi sıra, yükselen teraziler. Boğa; doğa ile iç içeydi, somut şeylerle ilgilendi, keyfine baktı, durumu stabil hale getirdi. Peki ya Terazi? Terazi boğanın aksine stabil ortamlar yaratmaktansa bir şeyler için öncülük etmeyi severler, başlangıçlar yaratmayı. Terazi zamanı artık doğa sonbaharın yüzünü göstermeye başlar bize, renkler değişmeye, sıcaklıklar azalmaya başlar.

Boğa nasıl Venüs’ün maddi, keyfi, huzur verici yanı ise, Terazi de uyum, ahenk, ilişkilerle alakalıdır. Özellikle ilişkiler politik bir duruş üzerinden şekillenir bu yüzden bir Terazi insanının gülüşü veya davranışları zaman zaman size yapmacık gelebilir. Fakat onun doğası böyledir. Kimse kırılmasın, üzülmesin, yara almasın, gönlü kalmasın diye objektif ve tarafsız durmaya çalışır.

Bir yükselen Teraziden isteyebileceğiniz en zor şey sanırım bir şeylerin kararını ona bırakmaktır. Çünkü o kendi istediği şeyden yola çıkarak değil, karşısında ki kişinin ne isteyebileceğini hesaplayarak karar vermeye çalışır ki bu tahmin edersiniz ki oldukça zordur. Terazinin bu sıkıntıyı üzerinden atabilmesi için kendi dengesini bulması gerekmektedir. Tıpkı burcunun simgesi olan Terazi kefeleri gibi.

Hava grubu bir burç olduğundan dolayı, entelektüel, bilgi ve araştırmalara önem veren bir yapısı vardır. Özgürlüğüne düşkündür fakat onun özgürlük anlayışı, birlikte olduğu, ortaklık kurduğu kişi ile birlikte özgürleşmek. Beraber yapalım Terazi burcunun ana temasıdır.

İşin içinde Venüs olduğundan dolayı salt ilişkiler üzerinden değerlendirmek yanlış olur. Estetik kaygılar, sanatsal yaklaşımlar, hayatın zevkli ve keyif veren yanları, yaratıcılık gerektiren konularla yine oldukça iç içedir.

Her zaman olabildiğince kibar, nazik, uyumlu, hoşgörülü, güzel konuşmasını bilen, bardağın dolu tarafını görmeye çalışan, ahenkli bir profil çizer. Şunu unutmamak gerekir ki, dengesini bulana kadar Terazi burcunda bir çok dengesiz davranış gözlemleyebilirsiniz. Tabii ki dengesini öncelikle kendi içinde kurması gerekmektedir.

Kavga ve gürültülü ortamlardan pek haz etmez ve böyle ortamlarda orta yolu bulmayı, uzlaşma zemini yaratmayı kolaylıkla başarabilirler. Bu noktadan onların iyi birer diplomat olabileceğini düşünebiliriz. Sosyaldirler, ilişki kurmayı severler, eğlenmekten, eğlenceli aktiviteler içinde bulunmaktan keyif alırlar. Kısacası dışa dönük karakterdirler. Fakat öyle herkesle arkadaş olmayı değil, uyumlu, görgülü, konuşmasını bilen, huzursuzluk yaratmayan, kültürlü, zihinsel kapasiteleri güçlü, yaratıcı kişilerle birlikte olmayı tercih ederler.

Medical astrolojiye göre; Omurga, alt karın, göbek, üreme organları, uyluk, kalça, bel ve böbreklerle ilgilidir. Böbrek ve bel bölgesinde ki tüm rahatsızlıklar, bel ve kalça bölgesinde ki yanıklar, mesanede ki yaralar veya rahatsızlıklar, ülser, sırt problemleri, kan ile ilgili sorunlarda Terazi ile ilişkilendirilir.
YÜKSELEN AKREP

Sıra zodyağın pek sevilmeyen, korkulan burcuna geldi sıra. Akrep dönemi doğa artık iyice kışa hazırlanmış olur, hava sıcaklıklarında hissedilen bir düşüş ve yağışlar başlar. Hem havada hem doğada canlı renkler yerine koyu renkler hakim olmaya başlar bu giydiğimiz kıyafetlere de yansır.

Akrep sezgileri güçlü bir burçtur. Olayları önceden hissedebilir, sezebilir. Gizemli, mistik bir havası vardır. Rüyaları çıkabilir, fal bakabilir veya farklı metotlar kullanarak olaylar hakkında haber verebilir. İçsel motivasyonları oldukça yüksektir.

Yaşadıkları, karşılaştıkları her şeyi ciddiye alırlar. Gözlemleme yetenekleri sayesinde bir olaya birden çok farklı bakış açısı geliştirebilirler. İyi birer araştırmacı olup, uğraştıkları işlerde uzmanlaşabilirler. Onlar için hakimiyet oldukça önemlidir. Bir konuya, kişiye, olaya ne kadar hakim olurlarsa kendilerini o kadar güvende hissederler.

Siz farkında olmadan o bir çok şeyi çoktan yapıp bitirir. Gizlilik içinde hareket etmeyi severler. Bu yüzden her an nasıl bir sürprizle karşılaşacağınızı bilemeyebilirsiniz. Fakat onun bir konuyu veya işi ele alıp bitirmesi için önce size sonra o konuya inanması gerek. İnanmadığı, güvenmediği hiçbir konu için kolay kolay enerji harcamazlar.

Gücü severler. Güç onlar için bir nevi kendini koruma kalkanıdır. Bu gücün kaynağı maddi olabilir, çalıştıkları iş üzerinde ki hakimiyetleri olabilir veya birlikte olduğu kişi olabilir. Güçlerini ortaya koyabildikleri her alan onların zafer alanı gibidir adeta. Güç ve kontrol onların anlatan anahtar kelimelerdir. Eğer bir akrebi yaralar, ihanet eder, zarar verirseniz büyük bir gizlilikle hareket ederek, beklemediğiniz bir anda beklemediğiniz bir şekilde sizden bunun acısını çıkartabilir.

Hayatlarında sürekli krizlerle mücadele edebilirler, oldukça dayanıklıdır ve her defasında sıfırdan başlayacak güce sahiptirler. Fakat sabit bir burç olduğundan dolayı şartları ve koşulları ellerinden geldiğince korumaya çalıştıklarından bu sıfırdan başlama meselesi bir zaman sonra onlar için çok sıkıcı bir hale gelebilir.

Bir akrep durup dururken ortalığı velveleye vermez veya tepki göstermez. Kendi halinde bırakırsanız sessiz, sakin, ağır başlı olduğunu düşünürsünüz. O var olan olaylar üzerine tepki geliştirir. İlginç bir çekicilikleri vardır. Etkiye açık biriyseniz mıknatıs gibi onlara çekilirsiniz.

Detaycıdırlar ama başak burcunun verdiği bir detaycılıktan bahsetmiyorum, onlar her şeyi bilmek, öğrenmek isterler. Bir konunun bütün detaylarını. Kolay kolay vaz geçen, pes eden insanlar değildirler, hatta inandıkları, savundukları konunun sonunda zarar bile göreceklerini bilseler sonuna kadar gitmekten korkmazlar. Çünkü vaz geçmek, bırakmak onlar için bir kayıp, yenilgi gibidir adeta. Bu yönleri ile hem ilişkilerinde hem uğraştıkları konulara tutku ile bağlanırlar. Özellikle duygusal ilişkileri onlarda takıntı haline gelirse zarar görme ihtimalleri yüksek olur.


Güvenilirdirler, kolay kolay bilgiyi paylaşmazlar. Sır saklamayı çok iyi bilirler. Ketumdurlar. Soğuk bir görünüşleri vardır. Hayatlarına girebildiğiniz anda ise sizi oldukça sahiplenirler ve korurlar.
Medical Astrolojiye göre; cinsel organlar, hayalar, mesane,kadınsal organlar akreple ilişkilendirilir.Mesanede kum, taş,anüste çatlaklar, fistüller, bel soğukluğu, istemsiz ve nedensiz ereksiyon, rahim hastalıkları, cinsel hastalıklar akrep burcu ile bağlantılıdır.

Medical astroloji bilgileri Astroloji Okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.
YÜKSELEN YAY

Yükselen burçlar sahnemiz yavaş yavaş dolmaya başladı. Şimdi sırada Yay burcu var. Yay burcu isminden yapan çağrışım gibidir aslında, yayılmak, nüfuz etmek, geniş çevrelere ulaşmak, uzaklara gitmek ister. Yöneticisi Jüpiter olmasından dolayı oldukça hoş görülü hayata karşı iyimser bir bakış açıcı ile yaklaşan genel olarak neşeli bir profil çizer.

Değişken bir yapısı vardır,öğrendiği, keşfettiği her yeni şey hayatına farklı bir kapı aralar ve o kapıdan bakmaya çalışır hayata. Bu yüzden yayların fikirleri sürekli değişiyor ise bu uçucu havai yapıdan dolayı değil, değişen ve değişen bilgiler yüzünden olmaktadır. Her türlü ortama, insana, duruma uyum sağlayabilecek kadar esnek bir yapıları vardır.

Ateş elementi bir burç olduğundan dolayı girişken, insiyatif alabilen, heyecanlı bir mizacı vardır. Sosyalleşmeyi, insanlarla kaynaşmayı, yeni insanlarla tanışmayı severler ve dışa dönüktürler. Onlar için her yeni insan keşfedilecek ve ardından bir çok şey öğrenilebilecek yeni bir hayattır adeta.

Yay sporcu bir burçtur. Bu yüzden ikonasında Ok atan yarı hayvan yarı insan bir figürle temsil edilir. Tabi bu figürü sadece sporla bağdaştırmak yanlış olur, yay burcu hep ileriye atılmak, uzaklata gitmek, keşfetmek ve yeni şeyler deneyimlemek ister. Bu onda heyecan uyandırır. Sembolizminde yer alan ok, hedefleri gösterir ve yay burçlarının daima gitmeyi planladıkları bir hedefleri vardır. Eğer bir amaçları olmaz ise mutsuz olurlar.

Felsefeler, dinler, yabancı kültürler, diller, bilgi, araştırma hepsi yay burcunun anahtar kelimeleri arasında yer alır. Çevrelerinde farklı insan gruplarını toplamayı ve bir araya getirmeyi severler. Çünkü onun işi araştırmak, öğrenmek, bilgiye ulaşmak, bilgeliğe ulaşmaktır.

Düşünmüşümdür acaba Pollyanna Yay burcumuydu diye? Çünkü yay burçlarının da zaman zaman insanı sinir edebilecek iyimser bir yapıları vardır. Küçük şeylerden mutlu olabilen yapıları sayesinde hayata her zaman bardağın dolu tarafından bakabilme yeteneklerine sahiptirler.

Tabii bu kadar sosyal olmak, dışa dönüklük, yeni insanlarla tanışma isteği, seyahatlerden zevk alma beraberinde özgürlüğü de getirmekte. Yay burçları özgürlüklerine oldukça düşkündürler, kendini kısıtlayan kişilerle beraber olmaları onlar için oldukça zor olduğu gibi, kendini özgürce ifade edemedikleri ortamlarda da pek mutlu olmazlar.

Esprili, nüktedan, şakacı, eğlenceli bir yanları vardır. Yalnız zaman zaman aşırıya kaçan abartılı davranışlar ve fanatik eğilimlerde gözlemleyebilirsiniz. Kıvrak zekalı, meraklı, sıcakkanlı, direk temasta olmayı seven kişilerdir. Kendilerini açık ve net bir şekilde ifade edebilirler fakat bazen patavatsızlıkla açık sözlülük arasında ki ince çizgiyi ayarını kaçırabilirler.

Onların özgürlük anlayışları özellikle, özel ilişkilerinde bazen problem yaratabilir. Karşısında ki kişi onu anlamakta zorlanabilir.

Medikal astrolojiye göre; insan vücudunda uyluk ve kaba etleri yönetir. Bu kısımlarda ortaya çıkan fistüller, hasarlar, yüksek ateş, hummalar, dört ayaklı hayvanlar tarafından zarar görme, spor sakatlıkları yay burcu ile ilişkilendirilir.
Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler