Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Neptün ve Sanat
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
Pek yakında burayı dolduracağım.
[Resim: yunuslar.jpg]

Neptün için Okyanus imgesinin uygun olduğunu söyleyebiliriz.
Neptünün ( Okyanus ) Balık burcunun yöneticisi olması da bu fikri destekliyor gibi.
Şimdi Neptünün sanatla olan bağlantısını açıklarken , fiziksel okyanus imgesini terk etmemiz gerekebilir. Rotamızı Bilinçaltı okyanusuna çeviriyoruz.
Bilinçaltı okyanusunda bebekliğimizden itibaren tutmuş olduğumuz milyonlarca Balık var.
Gördüklerimiz , duyduklarımız , öğrendiklerimiz , deneyimlediklerimiz , izlediklerimiz , başka insanların deneyimlerini dinleyerek ve okuyarak öğrendiklerimiz , hayallerimiz , duygularımız , tutkularımız , kayıplarımız , zaferlerimiz vesaire vesaire Bilinçaltı okyanusumuzda yüzen milyonlarca balık gibidir.
Gözünüzde canlandırması zor gibi geliyorsa bu doğaldır dert etmeyin.
Bebekliğinizden itibaren her gün her saat her dakika neler gördünüz , neler duydunuz , nelerden etkilendiniz , televizyonda neler izlediniz , hayal dünyanızda neler izlediniz her biri orada bilinçaltı okyanusunun derinliklerinde bir yerlerde yüzmektedir. Şimdi bu okyanustaki balık sayısını tahmin etmenizi istesek ne derdiniz ? On milyonlarca , Yüz milyonlarca vs.?

İşte bizler , Bylinch buzdağının canlıları olarak , hayatlarımızın çoğunu Bylinch buzdağının altında yaşayarak geçiriyoruz.
Davranışlarımızın çoğunu alışkanlıklarımız , duygularımız , en temel içgüdülerimiz , şartlanmalarımız belirliyor.

İşte bu büyük okyanusa ait milyonlarca balık arasında arada bir okyanusun üzerine çıkan ve sonra yeniden okyanusun derinliklerine dalış yapan yunus balıkları vardır. Yunus balıkları zaman zaman yukarıya çıkarlar , okyanusun üzerinde etrafa su sıçratarak birkaç takla atarlar ve sonra yeniden Suyun altına dalış yaparlar.

Zaman zaman okyanusun üzerine çıkıp kendini gösteren ve sonra kaybolan bu yunus balıklarına İLHAMLAR diyebiliriz.

Astrolojide Neptün için en büyük ilham kaynağıdır dersek yanlış olmayacaktır.
Neptünün bulunduğu burç ve ev , yunusları en çok göreceğimiz bölgelere işaret eder.
Neptünün açı yaptığı gezegenler de , yunusları görmek için Bylinch buzdağını ziyaret eden konuklar gibidir. Merkür – Neptün açılarında , iletişim esnasında kişinin yunus görmesi ve o an kısa bir kopukluk yaşaması sık sık deneyimlenen bir durumdur.
Neptünün misafiri olan Merkür , konuştuklarınızı dinlerken bir taraftan etrafta türlü numaralarla dikkat çekmeye çalışan yunusları seyretmektedir.
Belkide bu yüzden ‘ aklın başka yerde , çok dalgınsın ‘ benzeri ifadelerle karşılaşabilirler.
Neptünün misafiri olan Güneş , yunusları görebildiği için çok özel bir kişi olduğunu düşünebilir.
Neptünün misafiri olan Venüsün aklının bir tarafı yunuslarda , diğer köşesi çook uzaktaki sevgilisindedir. ( idealize edilen sevgili )

İşte bu yunuslar Bylinch buzdağının çevresinde okyanusun üzerinde dış dünyaya çıkıp gülümsediklerinde , onların fotoğrafını çekebilenlere , resmini çizebilenlere , hikayesini yazabilenlere SANATÇI diyebiliriz.

Niçin herkes sanatçı olamıyor ?

Çünkü bazıları yunuslara inanmıyor , bazıları görüyor ama dikkate almıyor , bazıları dikkate alıyor ve harekete geçiyor ama başladığı işin sonunu getiremiyor vb.

Sanat için en gerekli enstrüman ilhamlardır diyebiliriz.
Onların kaynağı olarak Neptünü gösteriyoruz.
Ve doğum haritasında kişisel gezegenleriyle Neptün arasında bağlantı olan insanlar , aslında Kolektif Bilinçaltı Okyanusuyla bağ kurduklarını bilmeliler.

Yukarda tek bir insanın Bilinçaltı okyanusunda milyonlarca balık olduğundan söz etmiştim.
Şimdi hayal gücünüzün bile yetmeyeceği muazzam bir okyanustan söz ediyorum.
Orada hem bugüne kadar yaşamış , yaşanmış muazzam deneyimler , bilgiler , görseller , işitseller bulunmakta hemde daha henüz insanoğlunun aklına düşmemiş ( el değmemiş ) bilgiler , görseller , müzik notaları , fikirler , ilhamlar bulunmakta.

Bu muazzam kaynakla doğum anında güçlü temaslar kuramamış kişiler hemen üzülmesin.
Biraz yavaşta olsa , Neptün transiti ömrünüzde en az 2-3 defa kişisel gezegenlerinizle güçlü bağlantılar kuracaktır.
Bu bağlantılar esnasında aklınıza ilhamlar şeklinde ilginç fikirler gelebilir.

Eğer sanatsal bir uğraşıyla ilgilenmeyi düşünüyorsanız yunus balıklarının anlık çıkışlarına karşı duyarlı olunuz çünkü onlar geldikleri hızla kaybolup gitme eğilimi taşırlar.
Yunus balığının kaybolup gitmemesi için dikkatinizi ona verin , onu besleyin
( ilhamlar üzerinde çalışmak )

Sanatla uğraştığınızda dar kalıpları ve bilindik kuralları aşmanız gerekebilir.
Mesela 'Sinema sanatı ticari odaklı oldu ve artık yaratıcı senaryolar , sürükleyici filmler yapamıyorlar' gibi bir fikir taşıyabilirsiniz.
Bu fikriniz , mantığınızla ilişki kurarsa , Sinema alanında artık iş yok , her şey yapıldı ve tüketildi gibi bir sonuca yönelebilirsiniz.

Oysa Neptünün Kolektif Bilinçaltı Okyanusuna itimat ettiğinizde , orada el değmemiş , keşfedilmeyi bekleyen nice balık olduğunu görürsünüz.

Sanatla uğraşan kişiler , sol beyin işlevlerine kilitlenip kalmamalıdır.
Sağ beyin her zaman oradadır ve uslu bir çocuk olursanız sizde şirinleri (yunusları) görebilirsiniz =)

Yıldırım
Beethoven ve Yunusları ;

Beethoven sanatın müzik alanında eserleri günümüze kadar beğeniyle gelmiş bir deha olarak kabul ediliyor.

Doğum haritasında Neptünün Ay , Merkür ve Mars kişiselleriyle dinamik bağlantılar yaptığını görüyoruz.
Beethoven'in duyguları ve düşünceleri ( Ay ve Merkür ) , Neptünün Kollektif Bilinçaltı Okyanusuyla bağlantı yapmış görünüyor.

Onun eserlerinin günümüze kadar ilgi çekici olmasının astrolojik göstergelerinden belkide en önemlisi ;

Neptün - Uranüs - Plüto üçlüsünün ( tüm zamanları ilgilendiren kollektifler ) Toprak elementinde ( dayanıklılık , istikrar ) Büyük Şans Üçgeni yapıyor olmasıdır.

vikipedia'da Beethoven için şöyle bir cümleyi alıntı yapayım ;

Alıntı:Müziği ifade gücü teknik olarak çok üst seviyedeydi. Beethoven, Haydn ve Mozart’tan devraldığı prensipleri geliştirdi, daha uzun besteler yazdı ve daha tutkulu, dramatik eserler oluşturdu.
Özellikle Op. 109 piyano sonatıyla Klasik müziğin Romantik Dönemini başlatmıştır.

Beethoven Doğum haritası => http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=...K3-ADB-O2E
Sanatçı kişilik / Aşırı Hassas ve Duyarlı yapı: Balık burcunun ilham perileri boldur ve diğer insanlara da ilham kaynağı olabilir. Uyumlu Venüs-Ay -Neptün açıları Şiir, Müzik, Resim, Dans başta olmak üzere her türlü sanatsal yeteneği bağışlar. Fantezi ve hayal gücünü besler.Yaratarak doyuma ve dinginliğe ulaşmayı sağlar. Zayıf konumdaki Balık burcu ve gerilimli Neptün açıları aşırı duyarlılık, hassasiyet, alınganlık, küskünlük ve bağımlılık verir.

Alıntı => Nazan Öngiden

Derin

benim haritamda büyük kare var baş rolde neptün marsım da balık hep balerin olmak istemişimdir ya da ritmik jimnastik ya da buz pateni gibi sporlara bayılırım ama yapmak kısmet olamadı tabii ki :(
Benim Neptün 1.evde Yay Rx burcunda (24'08), ama Uranüste Yay burcunda 00'40 12.ev bunun anlamı nedir? Ben zaten sanatla uğraşıyorum, tasarımcıyım, bol bol çiziyorum gülücük
(11-19-2010 12:45 AM)Jyotish Yazılan: [ -> ]Benim Neptün 1.evde Yay Rx burcunda (24'08), ama Uranüste Yay burcunda 00'40 12.ev bunun anlamı nedir? Ben zaten sanatla uğraşıyorum, tasarımcıyım, bol bol çiziyorum gülücük

Benimde uranüs ve neptün yay burcunda gülücük) Ama 6. evdeler.
Michelangelo Balık burcu ve Neptün vurgusuna sahip görünüyor.
Güneş ve Mars ikilisi Balık burcunda , Neptün üçgen açılarıyla burada da karşılaşıyoruz.

==> http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=...6_EFWhU3Ig
(11-21-2010 04:13 PM)Yıldırım Yazılan: [ -> ]Michelangelo Balık burcu ve Neptün vurgusuna sahip görünüyor.
Güneş ve Mars ikilisi Balık burcunda , Neptün üçgen açılarıyla burada da karşılaşıyoruz.

==> http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=...6_EFWhU3Ig

neptünlü bir t-kare sahibi sanatçı yokmuymuş?
benim güneş ve venüsümle kavuşum yapmış neptün saolsun. bir yanım yöneticilik tipi bir kariyer isterken bir yanım sanatla uğraşmam gerektiğini, ancak böyle mutlu olabileceğimi söylüyor. zaten dans ve müzikten uzak duramıyorum. bu beni hem mutlu ediyor hem de ayak bağı oluyor. en büyük pişmanlığım güzel sanatlar lisesine gidememek. eğer gitseydim büyük ihtimal keman virtiözü olurdum . çünkü birşeyi ancak beni disipline zorlayacak bir durum olursa yapıyorum ve en iyi şekilde. pişmanlık duymadan yaşamak lazım ama elimde değil. yine hayallerim var ama mars karelerim saolsun disipline olmakta çok zorlanıyorum. sanat hayatımda hep oldu ve olacak. ne zaman yaşım ilerledi neyime sanat kariyeri diye düşünsem sadece bu şekilde mutlu olabileceğim düşüncesi peşimi bırakmıyor. ben de keman derslerime devam ediyorum. bana sende keman çalmayı hobi olarak yap diyorlar ama bu bana yetmiyor ki sanat benim hem yarim hem yaramgülücük
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler