Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Neptünün Dönüşü
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
1989 yılından itibaren 20 yıldır Uranüs-Kova burcu-Neptün-Balık burcu dörtlüsü arasında güçlü bağlantılar var ve bu iki enerji iç içe geçmiş gibi görünüyor.

Önce Oğlak burcunda Uranüs - Neptün kavuşumu gerçekleşti ve bu kavuşum 6-7 yıl sürdü.

Sonra Neptün Kova burcuna geçiş yaptı.

Sonra da Uranüs Balık burcuna geçiş yaptı ve bu Uranüs-Neptün ikilisi birbirlerini karşılıklı ağırladılar.

Elbette pek çok etkilerden söz edebiliriz ama şimdi ilk olarak aşktan söz etmek istiyorum. 20 yıl boyunca Balık burcu ve Neptünün ifadeleri olan Sevgi , Romantizm gibi konulara Uranüs fazlaca dahil olunca , bilindik aşk-sevgi-romantizm kavramları değişti.
Hatta sık sık '' nerede o eski aşklar '' diyen insanlar olduk bu yıllarda.

İnsanlık sanki bu 20 yıllık periyotta Neptün ve Balık burcunun ifadelerinden bağımsızlaştı , uzaklaştı gibi.

Sevgi , aşk , romantizm gibi konularda akılcı yaklaşımlar öne çıktı.

Karşı cins yani sevgili değilde , özgürlük kavramı idealize edilir oldu.

Uranyen aşklar ( hızla başlayıp hızla biten ilişkiler ) popüler oldu.

Neptün transitinin önümüzdeki aylardan itibaren Balık burcuna giriş yapacak olmasını , Neptünün Dönüşü olarak değerlendirebiliriz fikrindeyim.
Uzak kaldığımız Neptün titreşimleri nihayet daha baskın şekilde kendini gösterecek ve hayatlarımızda etkisini daha belirgin kılacak.

Neptünün Balık burcuna girişi , Neptünle ve Balık burcu ifadeleriyle yeniden temas etmemizi sağlayacaktır. Uzaklaştığımız Neptüne özgü konular öyle yada böyle hayatımıza dahil olacaktır.

Venüs

Leyla ile Mecnun tarzı aşklar artık görülebilir yani. Aşkı adına herşeyi göze alabilecek romantik aşıklar artık görülebilecek, böyle aşklara inancın tükenmesine ramak kala Neptün ün kendini kuvvetli şekilde ifade edebileceği balık burcuna geçmesi güzel olabilir. Ancak aldanmalar, aldatmalar, bağımlılıklar da tehlikeli boyuta gelebilir, benim varlık evimi işgal edecek, yükselenimin üstündeyken az para kaptırmadım yakın bildiğim dostlarıma, umarım daha uyanık olurum. Ben ilahi aşkı diliyorum, inşaAllah o nasip olur bana ve dileyenlere :-)
Aşkların eskisi gibi olmadığına dair söylenenleri biraz daha derinden sorgulamayı deneyelim.

Aşk nedir ?

Temel anlamıyla ,

Erkeğin ulaşılması zor görünen güzel bir kadına duyduğu çekimdir.
Kadının ulaşılması zor görünen güçlü bir erkeğe duyduğu çekimdir.


Elbette pek çok kişi aşkı farklı farklı tarif edebilir , yinede vermiş olduğum temel tanım konunun özünü ifade ediyor buna inanıyorum.
Mesela evlilik aşkı öldürür derler çünkü evlilik olduğunda ulaşılmaz görünen sevgiliye ulaşmış oluyoruz , artık bizim oluyor , yüksek bir çekim duymanın ve aşkla istemenin gizemi zamanla kaybolabiliyor.
Kabul edin yada etmeyin böyle oluyor.

Peki günümüz aşkları niçin eski aşklar gibi değil ?

Cevap aşkın tanımında gizli..

Artık kadınlar ve erkekler birbirine KOLAYCA ulaşabiliyor.

Artık sevgiliniz uzaklarda olsa bile , bir telefon tuşu kadar yakınınızda sayılır çünkü çok fazla özlemeniz gerekmiyor , hemen arayıp konuşabiliyorsunuz.
Eskiden öylemiydi acaba ?
Eskiden sevgiliden ayda 1 kez gelecek bir mektubun verdiği heyecanı günümüz gençleri duyuyormu acaba ?

Sonra aşkın tanımından uzaklaşmadan irdelemeye devam edelim.
Bir erkek , onu güzelliğiyle etkileyecek bir kıza çekim hissetmeye başlasa bile , eğer çok saf ve içe dönük utangaç biri değilse , dışarıya çıkıp etrafına bakması halinde , çevresinde benzer güzellikte alımlı şık bayanlar görecektir.
Yani işin sırrı burada çözülüyor , artık bir erkek için ulaşılması zor güzellikte kadınlar 1 değil 1000 lerce..

Aynı şey kadınlar içinde geçerli.
Artık kadınlar hayatın içinde daha aktifler , daha sosyaller.
Daha sosyal olan bir kadın , ister istemez gün içinde erkeklerle diyalog kurabiliyor , onların ilgili bakışlarını hissedebiliyor.
Yani günümüz cici kızlarının peşinde 1 erkek yok , 1000 lerce ona bakabilecek ve onu güzel bulabilecek erkek var , süslenip sosyal dünyaya adım atması yeterli.

Günümüz realitesi bu olunca , Aşkın realitesiyle zıtlaşan bir durumla karşılaşıyoruz.
Çünkü Aşk biraz büyüye kapılmak gibi , saf olmak gerekiyor , incik boncuk detayları düşünmemek ve HESAPLAR yapmamak gerekiyor.

Üstelik sevgilisi olmayanlar da gerek televizyondan , gerek internetten karşı cinsle ilgili bilgilere + resimlere kolayca ulaşabiliyor.

Her şeyi kolayca öğrendiğimiz şu bilgi çağında , artık karşın cinsin gizemli ve büyülü bir tarafı kalmamış görünüyor.

Elbette bu devirde de aşklar yaşanıyor ancak bu kez başka bir faktör giriyor devreye ;

Tüketim Alışkanlığı..

İnsanları bir tür tüketim robotu haline dönüştürme derdinde olan birileri var.
Şimdi teknik olarak bir şarkıyı , bir filmi bir kitabı , bir elbiseyi , bir teknolojiyi vs. hızla tüketen bir varlık , konu aşk olunca , konu arkadaşlık olunca , konu komşuluk olunca acaba süper bilinçli tavırlar gösterip istikrarlı ve DEĞERBİLİR birimi olacaktır ?

Cevap malesef hayır.. Kocaman bir HAYIR..

Sadece eski aşklar değil kaybettiğimiz , eski dostluklar , eski komşuluklar da bitiyor , tükeniyor.
yükselen burcunuza göre neptün balık transidi

yükselen koç = neptünü 12.evde deneyimleyecek , daha manevi , daha duyarlı , daha özverili , düşleriyle daha fazla kontak kurabilir. hayatında bazı tamamlanmalar , bitişler görülebilir , ilginç rüyalar.

yükselen boğa = neptünü 11.evde deneyimleyecek , geleceğe daha idealist bakabilir , arkadaş gruplarında çözülmeler olabilir.

yükselen ikizler = neptünü 10.evde deneyimleyecek , kariyeri ve toplumsal konumuyla ilgili daha idealist eğilimle görülebilir. kariyer alanında yolun başında olanlar için sanatsal tercihler uygun olabilir.

yükselen yengeç = neptünü 9.evde deneyimleyecek , inandığı şeyler konusunda çözülmeler görülebilir , uzakları düşleyebilir , eğitim problemleri görülebilir , sanat-din-psikoloji gibi neptünle bağlantılı konularda araştırmalar yapabilir.

yükselen aslan = neptünü 8.evde deneyimleyecek , gizli-saklı konular , güç ve manüplasyon gibi konularda çözülmeler görülebilir.
yükselen aslan eğer evli biriyse , eşin kazancıyla ilgili kayıplara dikkat diyebiliriz.

yükselen başak = neptünü 7.evde deneyimleyecek , ilişkiler-evlilik gibi 7.ev konularını idealize etme , romantik ve ilham dolu ilişkiler ya da hayal kırıklıkları ( olumlu ya da olumsuz neptünyen kişilikleri ve olayları hayatına çekme )

yükselen terazi = neptünü 6.evde deneyimleyecek , çalışma hayatında çözülmeler görülebilir , sağlık konusuyla ilgili gelişmeler gündeme gelebilir , fedakarlık deneyimleri.

yükselen akrep = neptünü 5.evde deneyimleyecek , romantik aşklar , yaratıcılık potansiyelinin artması ihtimali , keyif veren bağımlılıklar.

yükselen yay = neptünü 4.evde deneyimleyecek , aile ve yaşanılan ev-yuva konusunda çözülmeler , geçmişe özlem duyma

yükselen oğlak = neptünü 3.evde deneyimleyecek , kardeşler-komşu ve akrabalarla olan ilişkilerde çözülmeler , sezgisel zeka potansiyelinde artış , yazma-çizme üzerine yaratıcılık potansiyeli

yükselen kova = neptünü 2.evde deneymleyecek , maddi konularda zorlanma ihtimali , kendi manevi-içsel kaynaklarını keşfetme ve kullanma

yükselen balık = daha neptünyen bir kişisel stil geliştirme , neptünyen davranışların artması , hayatında neptünyen deneyimlerin yükselişte olması.
venüse göre neptün balık transidi

venüs ve neptün , benzer tonda özelliklere sahiptirler , ikisini yan yana düşündüğümüzde aklımıza ilk gelebilecek kavramlardan biri sevgidir.

venüsü koç burcunda olanlar = neptün transidini venüse göre 12.evde deneyimleyecek , yalnızlığa ve inzivaya olan sevgi , rüyalardaki sevgili

venüsü boğa burcunda olanlar = neptün transidini venüse göre 11.evde deneyimleyecek , ilham dolu bir geleceğe dair özlem , arkadaşlara duyulan sevgi

venüsü ikizler burcunda olanlar = neptün transidini venüse göre 10.evde deneyimleyecek , başarıya duyulan sevgi ve özlem , sanatsal eğilimlerin toplum içinde görünür hale gelmesi

venüsü yengeç burcunda olanlar = neptün transidini venüse göre 9.evde deneyimleyecek , öğrenme aşkı , uzaktaki sevgili , felsefe - inanç gibi konulara duyulan sevgi ve ilgi.

venüsü aslan burcunda olanlar = neptün transidini venüse göre 8.evde deneyimleyecek , tutku ve nefret dolu aşk deneyimleri olasılığı , bilinmeyene ve gizemli olana duyulan sevgi ve ilgi

venüsü başak burcunda olanlar = neptün transidini venüse göre 7.evde deneyimleyecek , sevilecek bir eş ya da uyumlu bir ortağa duyulan özlem.

venüsü terazi burcunda olanlar = neptün balık transidini venüse göre 6.evde deneyimleyecek , neptün kova transitinde aşka aşık olan bu kişilikler artık daha mütevazi ilişkiler kurmaya yönelebilirler + göreve duyulan sevgi ve ilgi.

venüsü akrep burcunda olanlar = neptün balık transidini 5.evde deneyimleyecek , aşka aşık olma potansiyeli , hobilere duyulan sevgi ve ilginin artması ihtimali , çocuk sevgisi.

venüsü yay burcunda olanlar = neptün balık transidini 4.evde deneyimleyecek , aile ve yuva sevgisi , vatan sevgisi.

venüsü oğlak burcunda olanlar = neptün balık transidini 3.evde deneyimleyecek , kardeş sevgisi ya da yakın çevreyle bir arada olmaya duyulan özlem , yazma-çizme-konuşma-düşünme-öğrenme sevgisi.

venüsü kova burcu olanlar = neptün balık transidini 2.evde deneyimleyecek , sahip olunan maddi-manevi kaynaklara duyulan sevgi ve ilgi

venüsü balık burcunda olanlar = neptün balık transidini 1.evde deneyimleyecek , kişinin sevgi kavramıyla bütünleşmesi , kişinin kendisini sevmesi , sevmek ve sevilmek ihtiyacının daha çok gündeme gelmesi ihtimali.
(06-03-2011 05:55 AM)Neptunian Yazılan: [ -> ]yükselen burcunuza göre neptün balık transidi

yükselen koç = neptünü 12.evde deneyimleyecek , daha manevi , daha duyarlı , daha özverili , düşleriyle daha fazla kontak kurabilir. hayatında bazı tamamlanmalar , bitişler görülebilir , ilginç rüyalar.

yükselen boğa = neptünü 11.evde deneyimleyecek , geleceğe daha idealist bakabilir , arkadaş gruplarında çözülmeler olabilir.

yükselen ikizler = neptünü 10.evde deneyimleyecek , kariyeri ve toplumsal konumuyla ilgili daha idealist eğilimle görülebilir. kariyer alanında yolun başında olanlar için sanatsal tercihler uygun olabilir.

yükselen yengeç = neptünü 9.evde deneyimleyecek , inandığı şeyler konusunda çözülmeler görülebilir , uzakları düşleyebilir , eğitim problemleri görülebilir , sanat-din-psikoloji gibi neptünle bağlantılı konularda araştırmalar yapabilir.

yükselen aslan = neptünü 8.evde deneyimleyecek , gizli-saklı konular , güç ve manüplasyon gibi konularda çözülmeler görülebilir.
yükselen aslan eğer evli biriyse , eşin kazancıyla ilgili kayıplara dikkat diyebiliriz.

yükselen başak = neptünü 7.evde deneyimleyecek , ilişkiler-evlilik gibi 7.ev konularını idealize etme , romantik ve ilham dolu ilişkiler ya da hayal kırıklıkları ( olumlu ya da olumsuz neptünyen kişilikleri ve olayları hayatına çekme )

yükselen terazi = neptünü 6.evde deneyimleyecek , çalışma hayatında çözülmeler görülebilir , sağlık konusuyla ilgili gelişmeler gündeme gelebilir , fedakarlık deneyimleri.

yükselen akrep = neptünü 5.evde deneyimleyecek , romantik aşklar , yaratıcılık potansiyelinin artması ihtimali , keyif veren bağımlılıklar.

yükselen yay = neptünü 4.evde deneyimleyecek , aile ve yaşanılan ev-yuva konusunda çözülmeler , geçmişe özlem duyma

yükselen oğlak = neptünü 3.evde deneyimleyecek , kardeşler-komşu ve akrabalarla olan ilişkilerde çözülmeler , sezgisel zeka potansiyelinde artış , yazma-çizme üzerine yaratıcılık potansiyeli

yükselen kova = neptünü 2.evde deneymleyecek , maddi konularda zorlanma ihtimali , kendi manevi-içsel kaynaklarını keşfetme ve kullanma

yükselen balık = daha neptünyen bir kişisel stil geliştirme , neptünyen davranışların artması , hayatında neptünyen deneyimlerin yükselişte olması.

güncelleme ( forumda daha önce yazmışız , kısa kısa da olsa fikir verebilir )

ayrıca hemen bir üstteki mesajda da venüs burcunuza göre yorumları kısa kısa yazmışım her ikisini de okumanızı öneririm verygood
(01-08-2011 05:25 AM)Venüs Yazılan: [ -> ]Leyla ile Mecnun tarzı aşklar artık görülebilir yani. Aşkı adına herşeyi göze alabilecek romantik aşıklar artık görülebilecek, böyle aşklara inancın tükenmesine ramak kala Neptün ün kendini kuvvetli şekilde ifade edebileceği balık burcuna geçmesi güzel olabilir. Ancak aldanmalar, aldatmalar, bağımlılıklar da tehlikeli boyuta gelebilir, benim varlık evimi işgal edecek, yükselenimin üstündeyken az para kaptırmadım yakın bildiğim dostlarıma, umarım daha uyanık olurum. Ben ilahi aşkı diliyorum, inşaAllah o nasip olur bana ve dileyenlere :-)


Amiyn insallah...
aska asik olma potansiyeligülücük)))))))))))))))))))))))) :D :D


saka bi yanada ben bu ask olaylarini hic sevmedim.. bu donemde full aldatmalar bosanmalar gorulebilir.. bu beseri askta hic iyi bisey degil.. cokta iyi seyler beklemiyorum neptun konusunda ,umarim yanilan ben olurum..

sevgi merhamet yardim konulari cok guzelde koru korune durumlar sarsacak gibi.. uranusunde kocta oldugu dusunulurse amanin.. yer yerinden oynar sanki. :D
lajaya katılıyrorum.. başak etkiniz varsa, ne tam bir aşık olabilrisiniz, ne de hadi oldunuz diyelim, kendinizi aşka bırakabilirsiniz..

bir kaç gün önce eski bi lise arkadaşımla yazıştım facede.. sevgilim diyemiyecem, eli elime değmemeişti.. ama severdik birbirimizi.. aynen şöyle yazdı ''okumayı çok istediğini biliyordum, ama beni sevdiğinide biliyordum.. beni değilde okumayı seçtiğinde öyle zoruma gittiki anlatamam, hiç beklemiyordum, oysa beni tercih edeceğinden emindim..''

ne kadar seversek sevelim, mantık nerde biz ordayız..

ama yinede çok dikkat etmeliyim diyorum ekndime gülücük t-neptün ayımın üzeirnde, ay 7. ev yöneticim gülücük)
(02-06-2012 01:54 PM)eylülmavi Yazılan: [ -> ]lajaya katılıyrorum.. başak etkiniz varsa, ne tam bir aşık olabilrisiniz, ne de hadi oldunuz diyelim, kendinizi aşka bırakabilirsiniz..

bir kaç gün önce eski bi lise arkadaşımla yazıştım facede.. sevgilim diyemiyecem, eli elime değmemeişti.. ama severdik birbirimizi.. aynen şöyle yazdı ''okumayı çok istediğini biliyordum, ama beni sevdiğinide biliyordum.. beni değilde okumayı seçtiğinde öyle zoruma gittiki anlatamam, hiç beklemiyordum, oysa beni tercih edeceğinden emindim..''

ne kadar seversek sevelim, mantık nerde biz ordayız..

ama yinede çok dikkat etmeliyim diyorum ekndime gülücük t-neptün ayımın üzeirnde, ay 7. ev yöneticim gülücük)
benim lisdeki eski erkek arkdaşım da okumak için ona yardım etmemi istemişti, birlikte ders çalışalım diye..
kusura bakma,ben üniversiteye kendimi ancak hazırlayabilirim dmiştim.
kendimi yada onu ders çalıştırmak arasında kaldığımda, sonuç gayet belliydi.

ama belki de başka açılarla ilgilidir de..bende jupiterjan, marsiyen ve plutonik etki de söz konusu, bir çok konuda çok bencil olmama neden oluyor. belki sadece mantığımdan değl, bencilliğimden kendimi düşünüyorumdur.
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler