Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Asteroidler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
PALLAS

Yaratıcı zekayı temsil eder. Kurban etme veya edilme, kendi yaratıcılığını tanıtma yolundaki engeller, beyin ve kalbi eşit koşullarda kullanma zorluğu
JUNO

Nasıl bir partnere sahip olunacağı konusunda bilgi verir. Bu hem eş, hem de iş hayatında ortakla ilgili olabilir
VESTA

Günlük yaşamla ilgili şeyleri temsil eder. Günlük hayatın alanları içerisindeki sorunlara dem vurur.
CERES

Kişinin kendisini ve başkalarını besleyebilme yeteneğini gösterir. Ölümle ilgili konularda da bilgi verir. Aile çocuk arasındaki sorunlar hakkında bilgi vericidir

http://www.astro.com da asteroidlerin yerini horoskobunuzda görebilirsiniz.
JUNO - HERA

Evlilik Tanrıçası


Olimpos Dağı’nda resmen evli olan iki Tanrıça vardır: Juno ve Afrodit.

Rhea ve Kronos (Satürn)’un kızlarından biri olan Hera, kardeşi olan Zeus’la (Jüpiter) evlenir. Rivayete göre Zeus görüntüsünü değiştirerek sevgililerini baştan çıkarmayı adet edinmişti. Soğuk bir kış günü Guguk kuşu görüntüsüne bürünerek Hera’ya gelmiş, genç tanrıça minicik kuşu göğsünde ısıtmış, sonrada bu kuşun aslında Zeus olduğunu fark edince yaptığı iyiliğin karşılığında kendisiyle evlenmesini talep etmiş. Ama başka anlatılara göre Zeus Hera’nın peşinden çok koşmuş ve Hera’yı evlenmeye zor razı edebilmiş.

Hikaye her ne olursa olsun Juno, Zeus’la evlenmekle aynı zamanda iktidara da ortak bir Kraliçe olmuştur. O devletin güçlü bir başıydı. Olimpus dağının karizmatik ve çekici kraliçesiydi. Ancak evliliği genelde fırtınalı ve tartışmalı geçmiştir. Yunan Mitolojisinde pek çok hikaye bu fırtınalı durumu Zeus’un sürekli olarak karısını aldatmasına bağlar. Çıkan fırtınalar Juno’nun kıskançlık öfkeleridir. Her iki taraf da birlikteliklerinde birbirlerinden öc alma savaşları yapmışlardır. Bu evlilik tıpkı güçlü politik bir liderin veya hükümdarın evliliği gibidir. Zeus, Hera’da kendi gücünün kadınsı modelini görmekteydi. Hera’nın gücü ve mizacı Zeus’a güç katmaktaydı.

Hera’nın evlilik boyunduruğu altında kalmaktan pek mutlu olmadığı rivayet edilir. Çünkü bir zamanlar olduğu gibi Tanrıçaların arasında bağımsız ve özgür olarak yaşamak istemekteydi. Böylece kendine göre olan ilişkiler yaşayabileceğini hayal ediyordu. Evliliğinin başlangıcından itibaren Zeus’un kibirli ve ukala (jüpiter’in gölge yanları) tavırlarından yorulmuştu. Bir gün komplo teorisiyle tüm Olimpiyaliları topladı (sadece Vesta bu toplantıya katılmadı) Zeus uykusundayken sıkıca bağlandı. Hera Olimpus Dağı’nın Kraliçesi olarak başa geçti. Fakat Denizlerin Tanrıçası Thetis, Zeus’a acıdı ve Yüz Kollu Dev Briareos’u Zeus’a yardım etmesi için çağırdı. Serbest kalan Zeus yaptıklarından dolayı Juno’yu bileklerinden gökyüzüne astı. Gökyüzünün kemerlerinden aşağa kıvranarak sarkan Hera’yı bu şekilde görmek Tanrıları utandırıyordu, ancak, Hera’nın reddettiği oğlu Hephaestus hariç, hiç kimsenin kızgın Zeus’a karşı gelecek cesareti yoktu. O, babasından annesini serbest bırakmasını istedi. Zeus, aşağı indirmeyi kabul ettiği karısını kilitli tutmayı tercih etti ve eşi olarak kalmasına izin verdi.

Juno’nun doğum haritasındaki pozisyonu kişinin evlilik potansiyeli olarak yorumlanabilir. Uzun süren evlilikler üzerinde yapılan araştırmalarda, eşlerin Juno’larının birbirlerinin Yükselen/Alçalan akslarına açılar yapmakta olduğu görüldü. Juno, ilişkilere yasal sorumluluklar getiren ve forma sokan bir etki olarak yorumlandığında birbirleriyle kuvvetli Juno temasları olan çiftler daha kolay nikah masasına oturabilirler. Çünkü birbirlerinin sorumluluklarını ve bazı kısıtlamaları kabullenmeye gönüllü olurlar. Bu bakış açısıyla kendi doğum haritanızda Juno, bulunduğu yerin hareketlerini sınırlamaya ve şekle sokmayagönüllü olacaktır.

Juno’nun Zeus’a hissettiği kıskançlık ve öc alma isteği sadece Zeus’un kendisini aldatmasından kaynaklanmıyordu. Kutsal evliliğinin devam etmesi için Zeus’un bir iki kaçamağına göz yummaya razı olabilirdi. Ancak Zeus sürekli haylazlıkları hakkında yalanlar söylüyor, yalanları orataya çıkınca Hera’nın önünde diz çöküp, kendisini affetmesi için yalvarıyordu. Hera’nın her affedişi sanki O’nu tekrar aldatması için bir fırsat olmaya başlamıştı. Yalanların ardı arkası kesilmedi. Zeus çok bilmiş tavrıyla herkesi kandırabileceğine inanıyordu. Ancak yaptıkları Juno’yu giderek daha aptal ve aşağılanmış biri konumuna getirmekteydi.

Bu yüzden Juno’nun doğum haritasındaki konumu sadece evlilikle bağdaştırılmamalı. Eğer ilişkinizde aşık olduğunuz kişi sizi aldatırsa veya sizi aptal yerine koyduğunu fark ederseniz göstereceğiniz öfke ve kıskançlık potansiyeliniz de Juno’nun ifadesidir. Ancak dikkat ederseniz Mitolojik hikayelerde hep aldatan taraf Zeus (Jüpiter) olmaktadır. Yani Juno ile Jüpiter’in evliliğinde bir çifte standart söz konusudur. Juno kutsal evliliğini koruma çabası içindedir, belki statü düşkünlüğünden belki de kendisini adamaya razı olduğundan bu rolü benimsemiştir. Günümüz yaşantısına bu yorumu taşırsak Hera’nın temsil ettiği hareketin temelinde, sevgilisinin kendisini aldattığını bile bile bu konuda harekete geçmeyi reddeden eş figürü vardır. Veya öfkesini kendi eşine yöneltmek yerine, eşinin sevgilisi üzerine yöneltmeyi tercih edebilir. Bu tip örnekler Juno’nun fonksiyonunda gölge yönler olarak karşımıza çıkar.

Eğer haritada zor konumda olan bir Juno varsa. Mesela güçlü planetlerden sert ve zorlayıcı açılar alan bir Juno görülüyorsa, ilişkilerde zorluklar çıkarabilir. Kişi aşağılanma ve dürüst olmayan davranışlarla karşılaşabilir. Belki de kendilerine eş olarak ezici, kurban edici ve tehditkar kişileri seçerek başlangıçlar yapabilirler. (Burada kurban rolünde olan eşin kadın olması gerektiği algılanmasın. Artık bu tip eş rolünde erkekler de var) Başlangıç her ne olursa olsun Hera (Juno) güçlü ve karizmatik bir Tanrıçadır. Bu nedenle gerekli deneyimden sonra daha güçlenmiş bir kişilik olarak ortaya çıkma potansiyelini taşımaktadır.

Maritha Pottenger’a göre, aşık olmak ve zevk almak söz konusu olduğunda kişinin doğum haritasında en önemli rol oynayan gezegen Venüs olmasına rağmen Juno da yakın bir incelemeyi hak etmektedir. Birinin evliliğe yaklaşımını ve hislerini görmek, nasıl bir eş seçmek istediğini anlamak için Juno’yu yorumlamak gerekir. Juno bizim kuvvetli duygusal bağlar kurmaya yatkınlığımızı ve bağlanma kapasitemizi sembolize eder.

Emma Belle Donath’a göre, Doğum haritasında Juno’nun yeri kişinin başkasına bağlanabilmek için onda hangi özellikleri aradığını gösterebilir. Kendi haritanızdaki Juno’nun, gene kendi haritanızdaki Venus ve Mars’la olan ilişkisinin uyumlu olması ilişkilerde de uyumu getirmektedir. Çünkü böylece karşı tarafa verilen mesajlar çelişmemektedir. İkili haritalar arasındaki bağlantı (sinastri) incelendiğinde pek çok başarılı evlilikte erkeğin Juno’sunun kadının Venüs’üne ve kadının Juno’sunun erkeğin Mars’ına kavuşum yapmakta olduğu görüldü. Hatta mutlu bir evlilik örneğinde eşlerin Juno’ları birbirlerinin Güneş’leriyle kavuşum yapmaktaydı.

Hazırlayan: Meltem Ersoy

Kaynaklar :

"Mythic Astrology" Ariel Guttman ve Kenneth Johnson

"Asteroids in The Birth Chart" Emma Belle Donath

"JUNO Key to Marriage, Intimacy and Partnership" Maritha Pottenger

VESTA ( HESTİA)



Vesta’ya önce biraz geriye dönük bir hatırlatmayla başlamak istiyorum.

Yunan Mitolojisi Titanlar’ın anne ve babası olan Uranüs ve Gaea ile başlar, Gaea’nın yönlendirmesi ile Titanlar Uranüs’ün liderliğini devirip, genç erkek kardeşleri (Kronos) Satürn’ü başa geçirirler. Satürn kız kardeşi Rhea ile evlenir ve bu birliktelikten 6 tane Tanrı doğar. Zeus, Hera, Hades, Poseidon, Demeter ve Hestia (Vesta).

Kronos’dan sonra başa geçen Zeus; Athena, Apollo, Artemis, Ares, Hepaestus, Hermes, Dionysos ve Afrodit’in babasıdır. Bu saydığımız Tanrı ve Tanrıçaların hepsi Olimpos Dağı grubundandır ve bizim güneş sistemimizdeki planetlerle eşleşirler.

Roma uygarlığının yükselmesiyle Yunan mitolojisindeki isimler Romalıların koyduğu isimlerle değişime uğramıştır. Hestia Vesta olmuş; Demeter Ceres olmuş; Hera Juno olmuş; Poseidon Neptün olmuştur. Bu grubun içinde yer alan bütün Tanrı ve Tanrıçalar burçların yöneticileri olmuşlardır. Sadece iki burcun yöneticilerine isim verilememiştir. Bunlar Boğa Burcu ve Başak Burcudur. Bu konuya daha ilerideki derlemelerde değineceğim. Bu günkü konumuz Başak Burcunun yönetici kadrosunda mitolojik bir arketip oluşturan Vesta, diğer adıyla Hestia'dır.

KALBİNİZİN TANRIÇASI VESTA


Hemen hemen bütün eski kabilelerde köyün merkezi veya evin merkezi kainatın merkezinin bir sembolü olarak kabul edilirdi. Bu tip inanışların temelinde insanoğlunun mikrokosmos olarak görülmesi yatmaktadır. İnanışa göre biz hepimiz birer minyatür evreniz. Köyün içindeki evlerde yanan ateş, ailemizin sembolize ettiği evrenin görünen bir merkezi olarak değerlendiriliyordu. Vesta’nın Yunanca ismi olan Hestia’nın tam kelime anlamı “Yürek” dir. Yüreğinizdeki ateş yaşam enerjinizin sembolik merkezidir. Kalbinizdeki ateş var olma enerjinizi yeniler ve size yaşamınızı sürdürmek için ihtiyacınız olan ilhamı verir.

Sözünü ettiğimiz enerjiyi bu günkü aile ortamında herkes televizyon başına toplanmışken algılamanız çok zor olacaktır. Ancak kendinizi şömine başında veya kamp ateşi etrafında toplanmışken hayal edin. Ateşi seyrederken düşüncelerinizi berraklaştıran, kendi içinizdeki bütünlüğü yakalamanızı kolaylaştıran sakinleştirici etkisini kolayca farkedebilirsiniz. Bu süreçte beyninizin sol tarafından ziyade sağ yanı çalışmaktadır. Belki bu anda ilk insanın özüne birazcık yaklaşabildiğinizi hissedebilirsiniz. Vesta’nın niyeti konsantrasyonunuzu arttırmak, ruhani yanınızı güçlendirmektir. Bu yüzden bizim en yoğun dikkatimizi sağlamaya çalışır.

Hestia, Kronos ile Rhea’nın doğan ilk çocuğudur. Dolayısıyla Kronos kustuğunda son çıkandır. Bu yüzden Vesta hem başlangıcı hem de sonu ifade eder. Sonsuza kadar bakire, sessiz sakin bir şekilde ruhani doğasına sadık kalmak için yemin etmiştir. Olimpos’taki hiç bir kavgaya karışmamak için hep ayrı durmuştur. Dionysus Olimpos’un Tanrıları arasına katılacağı zaman Titanlardan birinin kendi yerinden feragat etmesi gerekiyordu. Çünkü Olimpos’da sadece 12 Tanrıya yer vardı. Vesta kendiliğinden ayrılmak isteyerek saygınlığını sarsılmaz derecede kuvvetlendirmiştir. Ayrıca bunu yapmasının bir nedeni de Olimpos’un bitip tükenmez kıskançlıklarından usanmış olmasıydı.

Vesta Astreoidlerin içinde en parlak olanıdır. Bu da O’nun mukaddes ateşin koruyucusu imajına uymaktadır. Prometheus ateşi insanoğluna vermek için Tanrılardan çalmış olabilir (bknz Uranüs) ancak ateşin canlı kalmasını sağlayan Vesta'dır. Bazı astrologlar Vesta’yı Başak burcunun yöneticisi olarak tanımlarken bazıları da mukaddes ve ruhani ateşi temsil ettiği için Yay ve Akrep burcunun yöneticileri arasında Vesta’ya yer vermektedirler. Aslında Vesta’nın temsil ettiği ateş ihtiraslarımızı yaşamamız için bizi motive eden bir enerjidir. Joseph Campbell’in dediği gibi Vesta içimizdeki saadetin takipçisidir.

Haritanızda Vesta’nın bulunduğu ev ve burç odaklanacağınız yeri ve ulaşmak için izleyeceğiniz yöntemi belirleyebilir. Belki de burası kendinizi tanımlarken kullanacağınız en önemli özelliğinizi gösterebilir. Mesela ünlü Astrolog Dane Rudhyar ‘ın Vesta'sı Kova burcundadır ve kendisi insanmerkezli astrolojinin öncülerindendir. Ülkelerin haritalarından örnek vermek gerekirse, Fransa’nın Vesta’sı Aslan Burcundadır. Bu ülkede aşk, sanat ve güzellik her şeyin üzerinde taktir görür. İngiltere’nin Vesta’sı Oğlak burcundadır, bu konum ülkenin geleneklerini ne kadar onurlandırdığını bize göstermektedir.

Haritada sağlıklı bir şekilde konumlanmış Vesta kişinin içindeki ateşi ne kadar kolay odaklayabildiğini ve bu gücü kolaylıkla belli bir ideali ve hedefi için kullanabildiğini gösterir. Bu bakış açısına göre haritada zor bir konumda olan Vesta kişinin yönelim ve konsantrasyon eksikliği içinde olabileceğini gösterecektir. Bu kişinin içindeki ateş zayıf yandığı için kalabalık önünde farklı bir kişilik sergilemekten çekinebilir. Kendisi olmakta zorluk çekebilir. Veya başkalarının kendisinden yararlanmalarına karşı koyamayabilir. Aynı zamanda bu durum zayıf bağışıklık sisteminin habercisi de olabilir. Vücut dışarıdan gelen mikroorganizmalarla savaşmakta aciz kalabilir, tıpkı kendisini fiziksel veya ruhani anlamda ele geçirmek isteyenlere karşı zayıflık hissettiği gibi.

Cinsel tacize maruz kalmış insanların haritalarında bazen Vesta’nın Mars’a, Jüpiter’e veya Pluto’ya güçlü açılar yapmakta olduğunu görürüz. Vesta Satürn kontakları güçlü babayı gösterebilir ve çocuk babadan korkarak yaşar. Çocukken taciz edilmiş kişiler veya eşleri tarafından taciz edilenlerin haritalarında hemen fark edilen ancak zor durumda olan bir Vesta görebiliriz. Bu durumdaki bir Vesta savaşmak için hevesli ve hazır olamayacaktır. Bu insanlar başkalarının gölgelerinde yaşamaya daha meğilli olacaklardır, fakat zaman ilerledikçe doğal olarak kendi ruhlarını güçlendirerek ve hedeflerine ulaşmak için belli bir disiplin içine girip özgürlüklerine kavuşabilirler.

Vesta Astreoidler içinde yörüngesi Mars’a en yakın olanıdır. Bu özelliği nedeniyle Mars'la ilintili bazı özelliklerine değinilir. İkisi de cinsel kutuplaşmayı ve bu alandaki muhtemel problemleri işaret edebilir.

Sonuç olarak Vesta harita analizinde kişinin ruhsal yönelimine işaret edecektir. Yani kişi bilinçli olarak ruhani yolunu izliyor mu? Ya da kolayca yüreğinin götürdüğü yere gidebiliyor mu? Vesta ilginin ve yönelimin kolayca odaklanmasına yardımcı olur. O içinizdeki ateşin koruyuculuğu için çok heveslidir. Fakat belki de hayatınızda geliştirdiğiniz aşırı kontrol, yıllar içinde O’nun varlığını size unutturmuş olabilir.

İleride Vesta’yı burçların mitolojik arketiplerini işlerken tekrar göreceğiz. Özellikle Başak, Yay ve Oğlak burçlarının arketiplerinde Vesta tekrar karşımıza çıkacak.

Hazırlayan: Meltem Ersoy

Kaynaklar :

“Asteroids in the Birth Chart” Emma Bella Donath

“ Mythic Astrology” Ariel Guttman & Kenneth Johnson
CERES

( Yunanca ismi DEMETER)


Yörüngesi Mars’la Jüpiter arasında olan Ceres bir Toprak Tanrıçasıdır. Tarımsal döngünün yönetimi ve hasat zamanı Ceres’e aittir.

Ceres’in hikayesi Mitolojide Eleusis sırlarıyla beraber anlatılır. Bu güne kadar bu sırlar tam anlamıyla anlaşılabilir bir açıklığa kavuşmamıştır. Ancak eski araştırmacı ve yazarlardan aldığımız ip uçları bu deneyimlerin çok zorlayıcı deneyimler olduğunu bize ıspatlıyor. Sanki o kadar zor günlerdi ki herkes bir sır olarak kalmasına karar verdi.

Bu gün elimizdeki sınırlı ip uçlarıyla derlediğimiz hikaye Demeter’in(Ceres) kızı Kore ile başlıyor. Eleusis yakınlarında Kore çiçek toplarken bir anda yeraltı açılıyor ve siyah atlı bir araba (chariot; eski savaş arabası olarak da bilinir) yeraltından fırlıyor, tabi ki fırlayan Hades’in ta kendisidir. Yeraltı Tanrısı Pluto (Hades) Kore’yi yakaladığı gibi ölüler diyarına götürür. Dokuz gün Demeter acı içinde kızını arar. Onuncu gün Eleusis'e gelir ve burada biraz dinlenmek ister. Yaşlı bir kadın kılığına bürünmüş otururken, kuyudan su almaya gelen Kral Celeus’un kızları Demeter’e rastlarlar. Demeter onlara hayatta mahrum kalınan şeylerden dolayı çekilen acılarla ilgili bir hikaye anlatıverir. Bunun üzerine Kral’ın kızları bu yaşlı ve görmüş geçirmiş kadıncağızın küçük erkek kardeşlerine çok iyi bir bakıcı olabileceğine karar verirler. Sularını geri götürürlerken Demeter’i de Kral Celeus ve Kraliçe Metaneira’nın sarayına götürürler. Kraliçe Demeter’e yiyecek ve şarap ikram ettiği halde O sadece suyla yetinir.

Böylece Demeter küçük Demophoon’un bakıcısı olur. Her gece Kral ile Kraliçe uyurlarken Demophoon’u şöminedeki ateşin üzerine yerleştirir. Böylece O’na ölümsüzlük hediyesi vermeye çalışmaktadır. Fakat bir gece Kraliçe Metaneira uyanır ve Demeter’in yapmaya çalıştığı şeyden korkar. Gerçek kimliği ortaya çıkan Demeter yarım kalan büyüsü nedeniyle öfkelenir ve hiç bir zaman Demophoon’u ölümsüzleştiremez.

Eleusia Kralının oğlu Triptolemus babasının ineklerini otlatırken, Kore’nin başına gelenleri görmüştür. Olup biteni Demeter’e anlatır. Bunu öğrenen Toprak Ana (Ceres-Demeter) ölüler diyarına alınan kızı için yas tutmaya başlar. Kral Celeus’tan kendisi için bir tapınak yapmasını ister. Eleusis’deki bu tapınağa kapanır ve tabiatın hasat vermesini yasaklar. Tüm ağaçların yaprakları sararır ve düşer. Toprak soğuktan donar ve dünya ilk kışına gömülür.

Kış uzadıkça insanlık açlıktan ölümün eşiğine gelir. Sonunda ölümlülerin duaları Zeus’u harekete geçirir. Tanrıların habercisi Hermes’i (Merkür) Kore’nin serbest bırakılması için Hades’i ikna etmeye göderir. Hades Kore’yi bırakmaya bir şartla razı olur. Üzüntü içinde olan Kore geldiğinden beri yemek yemeyi red etmektedir ve henüz ölülerin yiyeceğinden tatmamışır. Hades Kore’nin yemek yemesini şart koşar. Bunu duyan yeraltı bahçıvanlarından biri Kore’nin yedi tane Nar yediğini söyler. Bu durumda anlaşma sağlanır ve Kore’nin yılın üç ayı Hades’le beraber yeraltında geçirmesine kalan dokuz ayıda annesi Demeter’le (Ceres) beraber yeryüzünde geçirmesine karar verilir. Kore’nin yer altında geçireceği zaman süreci dünyada soğuk kışın hüküm sürmesine, diğer zamanlarda ise Akdeniz baharının ve yazının canlılık vermesine sebep olacaktır. Her koşulda Kore karanlıkların lorduna Kraliçelik edecek ve bundan böyle Persephone (korkulması gereken kadın) olarak anılacaktır.

Persephone annesine kavuşunca Demeter neşelenir ve toprakdan hasat almanın sırrını Triptolemus’a öğretir. Triptolemus mitolojide Eleusia sırlarını bulan kişi olarak geçmektedir. Aslında Eleusia Persephone'la değil Demeter’le özdeşleşmektedir. Ancak Demeter’in hayatında kayıp kızını bulmak çok fazla yer tuttuğu için Persephone’un kaçırılma olayı genişçe anlatılmaktadır.

Bazı anlatılara göre Persephone, Poseidon’un (Neptün) Demeter’e at kılığında tecavüz etmesi sonucu doğmuştur ve asıl adı “Mistress” dir. Bazıları ise bu çocuğa korkutucu anlamına gelen Brimos derler. Tecavüze uğramanın öfkesi Brimos adında karanlık bir çocuğa sebep olmuştur. Başka anlatılarda ise bazen bu çocuğun adı Dionysus olarak geçer. Dionysus şarap ve neşe dolu sarhoşluğun Tanrısı olarak anlatılmaktadır. O’nun sarhoşluğu deliliğe yol açabiliyordu. Bu noktada Başak (Demeter-Ceres) arketipinin tam zıttı Balık arketipiyle ilişkiye geçiliyor.

Ceres (Demeter) çocuğunu kaybedip sonra onu geri kazanan bir anne modelini bize anlatıyor. Gerçekten de çocuğumuz büyüyüp evden gittiğinde O’nu bir anlamda kaybederiz. Bu ayrılığın acısını içimizde hissederiz. Haritada Ceres’in konumu annelik modelinize dair bilgi verebilir, hatta Yengeç burcunda Ceres’in yüceldiğini söylemek yanlış olmaz. Bu arketip bir anlamda Toprak Ana figürünü çağrıştırıyor. Çocuğuna sevgi şevkatle yaklaşan, O’nu kollayan, okuması için ilk kitabını veren, ayakkabılarını bağlamayı öğreten, hayatta gidebileceği yolu inşa edebilmesi için O’na örnek olan ve cesaret veren bir anne. İşte Ceres haritada bunları yönetecektir. Ceres’i kuvvetli bir konumda olan kişi kendisini Toprak Ana gibi hissedebilir. Bir erkeğin haritasınd aise Ceres, o erkeğin annelik rolünü benimseme kapasitesini gösterebilir. Belki de Ay ile yakın ilişkide olan Ceres o kişinin çocuğuyla arasında Kore ve Demeter misali bir bağımlılık potansiyeline işaret edebilir. Persephone (Kore) annesi Demeter (Ceres) için her şey demekti. Çocuğundan ayrılan anne fiziksel olarak da hiç bir işlev göremez hale geldi. Kendi yaşamsal fonksiyonunu kaybetmişti.

Ceres’in haritadaki yeri yeme alışkanlıklarımızla ilgili önemli ip uçları verir. Çünkü Ceres ekinlerin Tanrıçasıdır. Eğer haritamızda zor konumdaysa yeme alışkanlıkları bozukluklarına işaret edebilir.

Emma Belle Donath’a göre Ceres insanlara beraber yaşamayı başarabilsinler diye disiplinli olmayı öğreten bir arketiptir. Ayrıca Ceres’in iyileştirme ve şifa veren anlamını da taşıdığını ileri sürmektedir. Toprak Ana vücudun bakımını temsil eder, sadece çocuklar için değil herkes için şifa veren bir tabiatı vardır. İyileştirici olmanız için bir noktada duygularınızla olan bağı kesmeniz gerekebilir. Çünkü kalıcı acıyı yok etmek için başlangıçta tedavi amacıyla acı vermeniz gerekebilir. Yaraları sarmak, dikmek veya iğne yapmak gibi.

Ceres’i Başak Burcuyla ilişkilendirebiliriz. Böylece bu arketipi anlamak kolaylaşır.

Hazırlayan: Meltem Ersoy

Kaynaklar :

"Mythic Astrology" Ariel Guttman ve Kenneth Johnson

"Asteroids in The Birth Chart" Emma Belle Donath
Ceres- Akrep,Pallas-Terazi,Juno -Yay,Vesta- Oğlak
Yezda'nın horoskobundaki Asteroidlerin burçlarını yorumlarsak:
-Ceres'i Akrepte:Yani Pluto gezeninin etkisinde; başkalarını ve kendini besleyebilme yeteneği Akrepsi özellikler gösteriyor,muhtemelen sezgileri çok kuvvetli.Özellikle de haritada bulunduğu evde çok iyi sezgilere sahip olabilir.
-Pallas'ı Terazi'de:Venüs gezegeninin etkisinde;Yaratıcı zekasını terazinin bulunduğu evde daha rahat orataya koyuyor olabilir.Ve aynı evde kendi yaratıcılığını ve özgünlüğünü anlatmada engellerle karşılaşıyor olabilir.
-Vesta'sı Oğlak: Günlük hayatın içerisindeki zorlularla karşılaştığı ev Oğlak burcunun bulunduğu ev olma ihtimali yüksek. Ama bu sorunlarla başa çıkma biçimini -Saturn'den ve Oğlak'tan ötürü- çok ayakları yere basan ve aklını kullanan bir şekilde başarıyor.
-Juno'su Yay: Yay burcunun özelliklerini hayatında ya da kişiliğinde taşıyan bir partneri olmalı.Özgrlüğe düşkünlük yurtdışı bağlantısı...Ve Juno'nun bulunduğu evin konuları da burada etkili tabiii.

Yezda sen ne dersin?

Bu konuda daha fazla bilgisi olanlar ve de elinde açıklayıcı yazılar bulunanlar
buraya ekelerse ne güzel olur! Çünkü Asteroidlere ilişkin özel yorumlamalar bulunabilir. Ve bunları bilmiyoruz.
Vivi'nin Asteroidleri
pallas balık,demeter boğa,ceres ikizler,juno başak

Pallas Balık'ta: Yaratıcı zekanı Jüpiter ve Neptün'ün aracılığıyla kullanıyorsun.Bu gezegenlerin burçları önemli. Ve Balık burcunun bulunduğu evin konularında kullanıyorsun.Sanırım kardeşlerle ilişkiler ve yakın çevre alanında?(yükselenin Yay olduğuna göre)
Vesta Balık'ta:Günlük yaşamımının sorunlarının odaklandığı yerde Balık burcunun bulunduğu ev ama yaratıcı zekanı burada kullanabildiğine göre baya rahat bir yaşamın olmalı?
Juno Başak: Eşin Merkür'yen birisi ya da ince eleyip sık dokuyan eleştirel olabilir mi?
Tabii bulunduğu evin konularını da yoruma katmak gerekli ..

Ceres: Sende kendini ve başkalarını besleyebilme kapasiteni Merkür aracılığıyla ortaya çıkarıyorsun.Yani senin hayatında Merkür konuları baya bir önemli bu Asteroidlerin yerlerine göre...Sorunlarda ordan geliyor hayatın kendisinin kaynakları da.

Demeter nasıl Boğa oluyor onu anlamadım ben Ceres Demeter'in diğer bir adı?

Şiron Koç:"Ben kimim? Neden buradayım?" Sorularıyla kişi kendi kimliğini araştırma eğilimindedir. Tatmin olacağı bir cevap bulana kadar huzursuz olur. Fakat bir cevap bulduğunda Kiron’un savaşçı doğası Mars’ın yönetimindeki Koç burcunda gün ışığına çıkar. Savaş alanında zayıf olan Kiron, bulduğu cevabın mutsuzluğu ile kendi kendine zarar verebilir. Kiron’u Koç burcunda olan kimseler cesur kişilerdir. Bu konum, Satürn’ün engellerine karşı hızlı reaksiyon göstermeye ve Uranüs’le idealist davranmaya neden olur. Savaşkan enerji en güçlü yönleridir. Bu enerjiyi disipline etmeyi geliştirmeliler.(Astrozeniith'ten alıntıdır)
Tekrar olacak ama bulunduğu evin konularında bu soruları soruyor olman daha olası.

vivienleigh

salmakis Yazılan:Vivi'nin Asteroidleri
pallas balık,demeter boğa,ceres ikizler,juno başak

Pallas Balık'ta: Yaratıcı zekanı Jüpiter ve Neptün'ün aracılığıyla kullanıyorsun.Bu gezegenlerin  burçları önemli. Ve Balık burcunun bulunduğu evin konularında kullanıyorsun.Sanırım kardeşlerle ilişkiler ve yakın çevre alanında?(yükselenin Yay olduğuna göre)
Vesta Balık'ta:Günlük yaşamımının sorunlarının odaklandığı yerde Balık burcunun bulunduğu ev ama yaratıcı zekanı burada kullanabildiğine göre baya rahat bir yaşamın olmalı?
Juno Başak: Eşin Merkür'yen birisi ya da ince eleyip sık dokuyan eleştirel olabilir mi?
Tabii bulunduğu evin konularını da yoruma katmak gerekli ..

Ceres: Sende kendini ve başkalarını besleyebilme kapasiteni Merkür aracılığıyla ortaya çıkarıyorsun.Yani senin hayatında Merkür konuları baya bir önemli bu Asteroidlerin yerlerine göre...Sorunlarda ordan geliyor hayatın kendisinin kaynakları da.

Demeter nasıl Boğa oluyor onu anlamadım ben Ceres Demeter'in diğer bir adı?

Şiron Koç:"Ben kimim? Neden buradayım?"  Sorularıyla kişi kendi kimliğini araştırma eğilimindedir. Tatmin olacağı bir cevap bulana kadar huzursuz olur. Fakat bir cevap bulduğunda Kiron’un savaşçı doğası Mars’ın yönetimindeki Koç burcunda gün ışığına çıkar. Savaş alanında zayıf olan Kiron, bulduğu cevabın mutsuzluğu ile kendi kendine zarar verebilir. Kiron’u Koç burcunda olan kimseler cesur kişilerdir. Bu konum, Satürn’ün engellerine karşı hızlı reaksiyon göstermeye ve Uranüs’le idealist davranmaya neden olur. Savaşkan enerji en güçlü yönleridir. Bu enerjiyi disipline etmeyi geliştirmeliler.(Astrozeniith'ten alıntıdır)
Tekrar olacak ama bulunduğu evin konularında bu soruları soruyor olman daha olası.
çok teşekkür ederim salmakis hepsi uyuyor eşim merküryen birisi ikizler...balık odaklıyım,şiron doğru tanımlama,merkür ile yaklaşırım herkese bilgi aktarmak öğrendiğim bilimsel kaynaklı şeyleri paylaşmaktan yanayım kendime saklamam...pandora akrep sır tutarım:D bu da benden canım..demeter ile ceres bilmiyorum solar fırer çıkar sonuçlar yezda sağolsun ben de artık bu programı kullamaya başlıyorum  teşekkürler lunatıc:D
CERES


Asteroid Kuşağının devi, astrolojinin henüz tam olarak bilinmeyeni.

Yaklaşık 960 km’lik cüssesiyle asteroid kuşağının en iri gökcismi olan Ceres’in kütlesi, Asteroid kuşağının tamamının neredeyse üçte biri kadardır.


Keşfedilen ilk Asteroid olan CERES 1 Ocak 1801’de Sicilya’da Giuseppe Piazzi tarafından keşfedildi ve ona Çiftçiliğin Roma Tanrıçası ve aynı zamanda Sicilya’nın tanrıçası kabul edilen CERES’in adı verildi. Ceres aynı zamanda evliliğin ve ölümün tanrıçası olarak bilinir ve kendisi Saturn ile Ops’un kızıdır

(Yunan mitolojisinde Ceres Demeter olarak biliniz ve Chronos ile Rhea’ın kızı) .Ceres bitkileri büyüten ve ölüler ülkesine hükmeden tanrıçadır. Ceres (Demeter) kızı Prosepina (Persephone)’yı kaybedince çok üzülür ve toprağa verdiği tüm armağanları çekip alır. Günlerce kızını arayan Ceres dokuz günlük yolculuktan sonra Güneş’in yanında kızının yeraltında ölü gölgeler arasında olduğunu öğrenir. Öfkesinden ve üzüntüsünden her yerde kuraklık vardır. Zeus’un ve Rhea’ın onu ikna etmesiyle öfkesinden vazgeçer ve kızını sadece yılın 4 ayı ölüler ülkesinde Hades’in yanında kalmasına razı gelir. Kendisine “iyi Tanrıça” diyen ve onu seven insanları ne hale düşürdüğünü görünce yaptıklarından utandı ve köyleri, kasabaları ve tarlaları meyvelere, bolluğa ve berekete boğdu. Ceres’in Kızının yeraltından çıkıp annesine kavuşmak için toprağa ayak basmasıyla birlikte, her sene ilkbahar gelir ve doğa canlanır. Ceres özellikle Plebeyen’ler tarafından çok sevilmiştir ve halkın ona karşı sorumluluklarını yerine getirmesi kanunen zorunluluk taşımıştır. İ.Ö. 250 yıllarında Ceres kültü özellikle Yunan rahibeleri tarafından uygulandı. Bu kült zaman içinde kızı Persephone’yi arayan Demeter’le (Roma mitolojisinde Proserpina olarak anılır) özdeşleşmiştir.


Ekin anlamına gelen cerealia ( aynı zamanda Ceres bayramı adına gelir) ve Eski bir Roma birası olan Cervisia isimlerini Ceres’ten almıştır.


Mars ile Jüpiter arasında yer alan Asteroid kuşağında bulunan CERES’in Güneş etrafındaki dönüşü yaklaşık 1682 gün’dür. Karbon bakımından zengin olan yüzeyinin Albedo’su (aklık derecesi) 0,057’dir. Karşıtlık durumunda ise 8,0 mag. Parlaklığa ulaşır.


Ceres ile ilgili astronomik veriler ilginçtir. Ceres’in bir asteroid değil de gelişimini tamamlayamamış bir gezegen olduğu söylenir. İçinde bulunduğu asteroid kuşağındaki tüm asteroid parçalarının gezegen olabilmek için birleşemediğini ve bunda Mars ya da Jüpiter’in etkisi olabileceğini söylüyorlar. Ayrıca radar gözlemleri sayesinde neredeyse tam bir küre şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Tüm üst yüzeyi tozumsu bir madde ile kaplı görünmekte. Belirgin şekiller ya da izole olmuş üstyüzey işaretleri ancak 2001 yılından sonra Hubble Space teleskobu ile yapılan incelemeler sonucu bulunmuştur. Üzerinde 250 kilometrelik, henüz ne olduğu ve neyin neden olduğu tespit edilememiş bir leke görülmüştür. Bu leke’ye Ceres’i keşfedenin anısına “Piazzi” ismi verilmiştir. Hubble’ın detaylı bilgileriyle 930 km olarak bilinen çapının aslında 960 km olduğu öğrenilir. Daha sonra yerküre bağlantılı Keck Rasathanesi de Hubble’ın hassasiyetini yakaladı ve bir Optik ilavesi ile 50km/piksel değerinde çözünürlük elde edildi. Bu sayede Ceres üzerinde koyu renkte iki büyük leke keşfedildi ve bunların büyük bir ihtimalle çarpışmadan oluşan kraterler olduğu sanılıyor. Bunlardan büyük olanının merkezi daha açık renktedir. Ancak Keck rasathanesi araştırmalarında “Piazzi”’nin görüntülerine rastlanamadı.

Ceres, Vesta ve Pallas’ın çekim kuvvetinden yola çıkarak Ceres’in kütlesi 8,7x 1020 kg olark tespit edildi. Böylece Ceres’in asteroid kuşağındaki kendisinden sonra en büyük gök cismi olan Vesta ve Pallas’tan dört kat daha ağır olduğu anlaşılmıştıt. Yani Ceres’in kütlesi tüm asteroid kuşağının kütlesinin %30 kadardır.

Ceres’in yoğunluğu ise 1,98g/cm3’tür. Ceres bulunduktan sonra 1803’te Cer elementi bulunmuştur ve ve Ceres’in adını alımştır.


Ceres astrolojik olarak birçok başka asteroid ile kıyaslandığında ( aynı kuşakta bulunan Vesta ya da Pallas) gerçek anlamda mercek altında tutuluyor ve inceleniyor. Ancak şimdiye kadar astrologların genel olarak horoskopta nasıl bir etki gösterdiği konusunda tam bir fikir birliği sağladığı söylenemez. Şimdilik astrologların tek söyleyebildiği Ceres’in haritada arka planda, gizli tuttuğumuz yanımızı sergilediğidir. Dişi bir güçtür ve acı çektiğinde çevresine zarar verir. 6. ev ve Başak burcunun yönetici gezegeni olmaya aday ve bu anlamda Chiron’a rakiptir.


Ancak bir gök cisminin astrolojideki yerini tam anlamıyla alması çok uzun zaman alıyor. Bugün klasik astrolojik 7 gök cisminin etkilerini (Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn) iyi bilmemizin yegane sebebi, çağlardır araştırılıyor olmasıdır. Bu araştırmalar sayesinde biriken istatistiksel bilgiler bizlere yorumlamada ışık tutar.

Yeni gök cisimleri ise astrolojik olarak araştırma safhasındadır ve astrolojide tam olarak yerini almaları zaman alacaktır.




Yardımcı Kaynaklar:
- Wikipedia
- http://www.astroforum.de
- 100 soruda mitologya-Behçet Necatiigil
- Mitologya – Edith Hamilton
Ceres, Pallas, Juno, Vesta
Astreoidlerin 1900 ile 2012 yılları arasında Burçlara Girişleri

4 Önemli Asteroid
Ceres

1900
Mar 19 Aqu

1901
Jan 19 Pis
Apr 06 Ari
Jun 30 Tau
Nov 20 Ari

1902
Jan 14 Tau
Apr 20 Gem
Jul 01 Can
Sep 10 Leo

1903
Jun 12 Vir
Aug 26 Lib
Nov 01 Sco

1904
Jan 11 Sag
Nov 04 Cap

1905
Jan 22 Aqu
Apr 12 Pis

1906
Feb 12 Ari
Apr 29 Tau
Jul 17 Gem

1907
May 02 Can
Jul 12 Leo
Sep 17 Vir
Nov 27 Lib

1908
Sep 02 Sco
Nov 15 Sag

1909
Jan 27 Cap
Nov 27 Aqu

1910
Feb 16 Pis
May 06 Ari

1911
Mar 04 Tau
May 19 Gem
Jul 31 Can
Oct 30 Leo

1912
Jan 06 Can
May 02 Leo
Jul 19 Vir
Sep 24 Lib
Nov 30 Sco

1913
Mar 16 Sag
Apr 19 Sco
Sep 13 Sag
Dec 05 Cap

1914
Feb 18 Aqu
Jun 04 Pis
Jul 18 Aqu
Dec 20 Pis

1915
Mar 12 Ari
May 28 Tau

1916
Mar 19 Gem
Jun 03 Can
Aug 11 Leo
Oct 22 Vir

1917
Jul 24 Lib
Oct 05 Sco
Dec 13 Sag

1918
Mar 04 Cap
Jul 07 Sag
Sep 24 Cap
Dec 27 Aqu

1919
Mar 15 Pis
Jun 17 Ari
Sep 14 Pis

1920
Jan 09 Ari
Apr 03 Tau
Jun 16 Gem
Sep 09 Can

1921
Jan 07 Gem
Mar 19 Can
Jun 14 Leo
Aug 20 Vir
Oct 25 Lib

1922
Jan 10 Sco
May 06 Lib
Jul 17 Sco
Oct 19 Sag
Dec 31 Cap

1923
Mar 22 Aqu

1924
Jan 21 Pis
Apr 07 Ari
Jul 03 Tau
Nov 11 Ari

1925
Jan 20 Tau
Apr 22 Gem
Jul 02 Can
Sep 13 Leo

1926
Jun 15 Vir
Aug 27 Lib
Nov 02 Sco

1927
Jan 13 Sag
Nov 07 Cap

1928
Jan 24 Aqu
Apr 13 Pis

1929
Feb 13 Ari
Apr 30 Tau
Jul 19 Gem

1930
May 04 Can
Jul 14 Leo
Sep 19 Vir
Dec 01 Lib

1931
Sep 05 Sco
Nov 17 Sag

1932
Jan 30 Cap
Nov 29 Aqu

1933
Feb 17 Pis
May 07 Ari

1934
Mar 06 Tau
May 20 Gem
Aug 02 Can
Nov 07 Leo
Dec 24 Cancer

1935
May 07 Leo
Jul 22 Vir
Sep 27 Lib
Dec 04 Sco

1936
Sep 16 Sag
Dec 06 Cap

1937
Feb 20 Aqu
Jun 14 Pis
Jul 05 Aqu
Dec 22 Pis

1938
Mar 14 Ari
May 30 Tau

1939
Mar 22 Gem
Jun 06 Can
Aug 14 Leo
Oct 25 Vir

1940
Jul 26 Lib
Oct 06 Sco
Dec 15 Sag

1941
Mar 07 Cap
Jun 30 Sag
Sep 28 Cap
Dec 29 Aqu

1942
Mar 16 Pis
Jun 21 Ari
Sep 06 Pis

1943
Jan 12 Ari
Apr 06 Tau
Jun 19 Gem
Sep 13 Can
Dec 30 Gem

1944
Mar 23 Can
Jun 15 Leo
Aug 21 Vir
Oct 26 Lib

1945
Jan 13 Sco
Apr 28 Lib
Jul 22 Sco
Oct 20 Sag

1946
Jan 02 Cap
Mar 24 Aqu
Sep 02 Cap
Oct 07 Aqu

1947
Jan 23 Pis
Apr 10 Ari
Jul 07 Tau
Nov 04 Ari

1948
Jan 26 Tau
Apr 23 Gem
Jul 04 Can
Sep 14 Leo

1949
Jun 17 Vir
Aug 29 Lib
Nov 04 Sco

1950
Jan 15 Sag
Nov 08 Cap

1951
Jan 25 Aqu
Apr 16 Pis

1952
Jan 16 Ari
May 02 Tau
Jul 21 Gem

1953
May 07 Can
Jul 16 Leo
Sep 21 Vir
Dec 04 Lib

1954
Sep 08 Sco
Nov 19 Sag

1955
Feb 01 Cap
Dec 01 Aqu

1956
Feb 19 Pis
May 09 Ari

1957
Mar 07 Tau
May 22 Gem
Aug 04 Can

1958
May 11 Leo
Jul 25 Vir
Sep 29 Lib
Dec 06 Sco

1959
Sep 19 Sag
Dec 09 Cap

1960
Feb 22 Aqu
Dec 24 Pis

1961
Mar 15 Ari
Jun 01 Tau

1962
Mar 24 Gem
Jun 08 Can
Aug 16 Leo
Oct 28 Vir

1963
Jul 30 Lib
Oct 09 Sco
Dec 17 Sag

1964
Mar 11 Cap
Jun 21 Sag
Oct 02 Cap
Dec 31 Aqu

1965
Mar 18 Pis
Jun 26 Ari
Aug 28 Pis

1966
Jan 14 Ari
Apr 07 Tau
Jun 21 Gem
Sep 17 Can
Dec 22 Gem

1967
Mar 28 Can
Jun 18 Leo
Aug 24 Vir
Oct 29 Lib

1968
Jan 19 Sco
Apr 17 Lib
Jul 27 Sco
Oct 22 Sag

1969
Jan 04 Cap
Mar 28 Aqu
Aug 19 Cap
Oct 17 Aqu

1970
Jan 25 Pis
Apr 12 Ari
Jul 10 Tau
Oct 27 Ari

1971
Jan 29 Tau
Apr 26 Gem
Jul 06 Can
Sep 18 Leo

1972
Jun 20 Vir
Aug 31 Lib
Nov 06 Sco

1973
Jan 18 Sag
Nov 11 Cap

1974
Jan 27 Aqu
Apr 19 Pis

1975
Feb 18 Ari
May 05 Tau
Jul 25 Gem

1976
May 10 Can
Jul 19 Leo
Sep 24 Vir
Dec 10 Lib

1977
Apr 13 Vir
Jun 08 Lib
Sep 11 Sco
Nov 21 Sag

1978
Feb 03 Cap
Dec 04 Aqu

1979
Feb 21 Pis
May 12 Ari

1980
Mar 10 Tau
May 24 Gem
Aug 07 Can

1981
May 16 Leo
Jul 28 Vir
Oct 02 Lib
Dec 09 Sco

1982
Sep 22 Sag
Dec 10 Cap

1983
Feb 24 Aqu
Dec 27 Pis

1984
Mar 17 Ari
Jun 03 Tau

1985
Mar 27 Gem
Jun 10 Can
Aug 18 Leo
Nov 01 Vir

1986
Aug 02 Lib
Oct 11 Sco
Dec 19 Sag

1987
Mar 16 Cap
Jun 14 Sag
Oct 07 Cap

1988
Jan 02 Aqu
Mar 19 Pis
Jul 02 Ari
Aug 20 Pis

1989
Jan 17 Ari
Apr 08 Tau
Jun 22 Gem
Sep 21 Can
Dec 13 Gem

1990
Apr 01 Can
Jun 20 Leo
Aug 26 Vir
Nov 01 Lib

1991
Jan 26 Sco
Apr 05 Lib
Aug 03 Sco
Oct 26 Sag

1992
Jan 07 Cap
Mar 31 Aqu
Aug 10 Cap
Oct 23 Aqu

1993
Jan 26 Pis
Apr 13 Ari
Jul 14 Tau
Oct 20 Ari

1994
Feb 02 Tau
Apr 28 Gem
Jul 08 Can
Sep 21 Leo

1995
Jun 25 Vir
Sep 04 Lib
Nov 10 Sco

1996
Jan 23 Sag
Nov 13 Cap

1997
Jan 29 Aqu
Apr 22 Pis
Oct 11 Aqu
Oct 29 Pis

1998
Feb 19 Ari
May 07 Tau
Jul 29 Gem

1999
Jan 03 Tau
Jan 31 Gem
May 13 Can
Jul 22 Leo
Sep 27 Vir
Dec 15 Lib

2000
Mar 31 Vir
Jun 15 Lib
Sep 15 Sco
Nov 22 Sag

2001
Feb 04 Cap
Dec 07 Aqu

2002
Feb 23 Pis
May 16 Ari

2003
Mar 13 Tau
May 27 Gem
Aug 10 Can

2004
May 19 Leo
Jul 30 Vir
Oct 03 Lib
Dec 11 Sco

2005
Sep 23 Sag
Dec 12 Cap

2006
Feb 25 Aqu
Dec 28 Pis

2007
Mar 19 Ari
Jun 06 Tau

2008
Mar 29 Gem
Jun 12 Can
Aug 21 Leo
Nov 04 Vir

2009
Aug 03 Lib
Oct 13 Sco
Dec 21 Sag

2010
Mar 19 Cap
Jun 07 Sag
Oct 08 Cap

2011
Jan 03 Aqu
Mar 22 Pis
Jul 12 Ari
Aug 10 Pis

2012
Jan 20 Ari
Apr 10 Tau
Jun 24 Gem
Sep 25 Can
Dec 04 Gem

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------





---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------





Pallas

1900
Jan 24 Cap
Dec 16 Aqu

1901
Mar 16 Pis

1902
Feb 23 Ari
May 08 Tau
Jul 14 Gem
Sep 20 Can

1903
May 13 Leo
Jul 16 Vir
Sep 19 Lib
Nov 25 Sco

1904
Feb 17 Sag
Apr 30 Sco
Sep 18 Sag
Dec 08 Cap

1905
Feb 25 Aqu

1906
Feb 03 Pis
May 06 Ari
Nov 08 Pis
Dec 18 Ari

1907
Mar 18 Tau
May 15 Gem
Jul 05 Can
Aug 24 Leo
Oct 17 Vir

1908
Jan 17 Lib
Jan 27 Vir
Jul 22 Lib
Oct 04 Sco
Dec 12 Sag

1909
Mar 01 Cap
Jun 24 Sag
Oct 12 Cap

1910
Jan 12 Aqu
Apr 13 Pis
Sep 07 Aqu
Dec 14 Pis

1911
Mar 21 Ari
Jun 10 Tau

1912
Mar 07 Gem
May 01 Can
Jun 23 Leo
Aug 18 Vir
Oct 18 Lib
Dec 30 Sco

1913
May 03 Lib
Jul 30 Sco
Oct 24 Sag

1914
Jan 04 Cap
Mar 31 Aqu
Jul 16 Cap
Nov 23 Aqu

1915
Feb 26 Pis
Jun 15 Ari
Aug 25 Pis

1916
Feb 02 Ari
Apr 17 Tau
Jun 17 Gem
Aug 12 Can
Oct 08 Leo

1917
Jun 19 Vir
Aug 29 Lib
Nov 04 Sco

1918
Jan 15 Sag
Nov 19 Cap

1919
Feb 07 Aqu
Jun 07 Pis
Jun 24 Aqu

1920
Jan 16 Pis
Apr 15 Ari
Aug 10 Tau
Sep 09 Ari

1921
Feb 20 Tau
Apr 21 Gem
Jun 11 Can
Jul 31 Leo
Sep 23 Vir
Nov 26 Lib

1922
Apr 22 Vir
Jun 13 Lib
Sep 15 Sco
Nov 24 Sag

1923
Feb 04 Cap
Dec 26 Aqu

1924
Mar 24 Pis

1925
Mar 03 Ari
May 18 Tau
Jul 30 Gem

1926
Mar 29 Can
May 29 Leo
Jul 29 Vir
Sep 29 Lib
Dec 06 Sco

1927
Oct 03 Sag
Dec 18 Cap

1928
Mar 07 Aqu
Sep 03 Cap
Oct 19 Aqu

1929
Feb 10 Pis
May 16 Ari
Oct 11 Pis

1930
Jan 07 Ari
Mar 28 Tau
May 26 Gem
Jul 17 Can
Sep 06 Leo
Nov 02 Vir

1931
Aug 06 Lib
Oct 16 Sco
Dec 24 Sag

1932
Mar 22 Cap
May 21 Sag
Oct 27 Cap

1933
Jan 20 Aqu
Apr 24 Pis
Aug 18 Aqu
Dec 26 Pis

1934
Mar 29 Ari
Jun 23 Tau
Dec 03 Ari

1935
Jan 08 Tau
Mar 25 Gem
May 17 Can
Jul 08 Leo
Aug 31 Vir
Oct 31 Lib

1936
Jan 24 Sco
Mar 22 Lib
Aug 19 Sco
Nov 04 Sag

1937
Jan 14 Cap
Apr 20 Aqu
Jun 17 Cap
Dec 05 Aqu

1938
Mar 07 Pis

1939
Feb 12 Ari
Apr 28 Tau
Jul 01 Gem
Aug 31 Can
Nov 09 Leo

1940
Jan 04 Can
Apr 22 Leo
Jul 04 Vir
Sep 09 Lib
Nov 14 Sco

1941
Jan 29 Sag
Jun 01 Sco
Sep 01 Sag
Nov 28 Cap

1942
Feb 15 Aqu

1943
Jan 24 Pis
Apr 25 Ari

1944
Mar 05 Tau
May 02 Gem
Jun 22 Can
Aug 12 Leo
Oct 04 Vir
Dec 12 Lib

1945
Mar 15 Vir
Jul 07 Lib
Sep 24 Sco
Dec 02 Sag

1946
Feb 14 Cap
Jul 28 Sag
Sep 18 Cap

1947
Jan 02 Aqu
Apr 01 Pis
Oct 07 Aqu
Nov 22 Pis

1948
Mar 10 Ari
May 27 Tau
Aug 16 Gem
Dec 13 Tau

1949
Feb 06 Gem
Apr 15 Can
Jun 10 Leo
Aug 07 Vir
Oct 08 Lib
Dec 16 Sco

1950
Oct 12 Sag
Dec 25 Cap

1951
Mar 15 Aqu
Aug 13 Cap
Nov 06 Aqu

1952
Feb 16 Pis
May 25 Ari
Sep 23 Pis

1953
Jan 17 Ari
Apr 04 Tau
Jun 03 Gem
Jul 27 Can
Sep 17 Leo
Nov 18 Vir

1954
Feb 18 Leo
May 26 Vir
Aug 15 Lib
Oct 23 Sco
Dec 31 Sag

1955
Nov 05 Cap

1956
Jan 26 Aqu
May 03 Pis
Aug 03 Aqu

1957
Jan 02 Pis
Apr 03 Ari
Jul 04 Tau
Nov 02 Ari

1958
Jan 30 Tau
Apr 04 Gem
May 26 Can
Jul 16 Leo
Sep 08 Vir
Nov 09 Lib

1959
Aug 30 Sco
Nov 11 Sag

1960
Jan 22 Cap
Dec 12 Aqu

1961
Mar 12 Pis

1962
Feb 18 Ari
May 04 Tau
Jul 10 Gem
Sep 12 Can

1963
May 07 Leo
Jul 13 Vir
Sep 15 Lib
Nov 21 Sco

1964
Feb 10 Sag
May 11 Sco
Sep 12 Sag
Dec 04 Cap

1965
Feb 20 Aqu

1966
Jan 9 Pis
May 01 Ari

1967
Mar 13 Tau
May 10 Gem
Jul 01 Can
Aug 20 Leo
Oct 13 Vir
Dec 28 Lib

1968
Feb 19 Vir
Jul 16 Lib
Sep 30 Sco
Dec 07 Sag

1969
Feb 22 Cap
Jul 07 Sag
Oct 02 Cap

1970
Jan 06 Aqu
Apr 06 Pis
Sep 20 Aqu
Dec 05 Pis

1971
Mar 15 Ari
Jun 04 Tau
Sep 03 Gem
Nov 09 Tau

1972
Feb 25 Gem
Apr 24 Can
Jun 18 Leo
Aug 13 Vir
Oct 13 Lib
Dec 23 Sco

1973
May 20 Lib
Jul 17 Sco
Oct 18 Sag
Dec 30 Cap

1974
Mar 22 Aqu
Jul 30 Cap
Nov 14 Aqu

1975
Feb 21 Pis
Jun 03 Ari
Sep 11 Pis

1976
Jan 25 Ari
Apr 10 Tau
Jun 09 Gem
Aug 03 Can
Sep 27 Leo
Dec 11 Vir

1977
Jan 12 Leo
Jun 09 Vir
Aug 22 Lib
Oct 29 Sco

1978
Jan 07 Sag
Nov 12 Cap

1979
Jan 31 Aqu
May 03 Pis
Jul 20 Aqu

1980
Jan 09 Pis
Apr 08 Ari
Jul 17 Tau
Oct 10 Ari

1981
Feb 10 Tau
Apr 13 Gem
Jun 03 Can
Jul 24 Leo
Sep 16 Vir
Nov 17 Lib

1982
Sep 08 Sco
Nov 18 Sag

1983
Jan 28 Cap
Dec 19 Aqu

1984
Mar 17 Pis

1985
Feb 24 Ari
May 11 Tau
Jul 19 Gem
Oct 01 Can
Dec 25 Gem

1986
Mar 10 Can
May 20 Leo
Jul 21 Vir
Sep 23 Lib
Nov 29 Sco

1987
Mar 04 Sag
Apr 10 Sco
Sep 25 Sag
Dec 12 Cap

1988
Feb 28 Aqu

1989
Feb 04 Pis
May 08 Ari
Oct 29 Pis
Dec 25 Ari

1990
Mar 21 Tau
May 18 Gem
Jul 09 Can
Aug 29 Leo
Oct 23 Vir

1991
Jul 29 Lib
Oct 09 Sco
Dec 16 Sag

1992
Mar 07 Cap
Jun 12 Sag
Oct 17 Cap

1993
Jan 13 Aqu
Apr 14 Pis
Sep 01 Aqu
Dec 17 Pis

1994
Mar 22 Ari
Jun 13 Tau

1995
Mar 14 Gem
May 08 Can
Jun 29 Leo
Aug 23 Vir
Oct 24 Lib

1996
Jan 08 Sco
Apr 16 Lib
Aug 08 Sco
Oct 27 Sag

1997
Jan 07 Cap
Apr 04 Aqu
Jul 07 Cap
Nov 26 Aqu

1998
Feb 28 Pis
Jun 20 Ari
Aug 17 Pis

1999
Feb 04 Ari
Apr 20 Tau
Jun 22 Gem
Aug 19 Can
Oct 18 Leo

2000
Feb 20 Can
Mar 25 Leo
Jun 25 Vir
Sep 02 Lib
Nov 08 Sco

2001
Jan 20 Sag
Jun 22 Sco
Aug 16 Sag
Nov 22 Cap

2002
Feb 09 Aqu

2003
Jan 17 Pis
Apr 18 Ari

2004
Feb 25 Tau
Apr 25 Gem
Jun 15 Can
Aug 04 Leo
Sep 28 Vir
Dec 03 Lib

2005
Apr 01 Vir
Jun 27 Lib
Sep 19 Sco
Nov 27 Sag

2006
Feb 08 Cap
Dec 28 Aqu

2007
Mar 26 Pis

2008
Mar 05 Ari
May 20 Tau
Aug 04 Gem

2009
Apr 06 Can
Jun 04 Leo
Aug 02 Vir
Oct 04 Lib
Dec 11 Sco

2010
Oct 07 Sag
Dec 21 Cap

2011
Mar 07 Aqu
Aug 25 Cap
Oct 25 Aqu

2012
Feb 13 Pis
May 18 Ari
Oct 04 Pis

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------

Juno

1900
Jan 20 Aqu
Apr 01 Pis
Jun 20 Ari
Oct 18 Pis
Nov 30 Ari

1901
Feb 15 Tau
Apr 11 Gem
Jun 03 Can
Jul 28 Leo
Sep 28 Vir
Dec 28 Lib

1902
Feb 15 Vir
Jul 25 Lib
Oct 24 Sco

1903
Jan 29 Sag
May 21 Sco
Sep 17 Sag
Dec 19 Cap

1904
Mar 10 Aqu
Dec 26 Pis

1905
Feb 25 Ari
Apr 19 Tau
Jun 09 Gem
Jul 31 Can
Sep 27 Leo

1906
Jun 24 Vir
Sep 15 Lib
Dec 08 Sco

1907
Nov 06 Sag

1908
Feb 02 Cap
Dec 13 Aqu

1909
Feb 18 Pis
Apr 21 Ari
Jun 21 Tau
Aug 26 Gem

1910
Apr 10 Can
Jun 14 Leo
Aug 19 Vir
Oct 31 Lib

1911
Sep 20 Sco
Dec 18 Sag

1912
Nov 13 Cap

1913
Jan 30 Aqu
Apr 15 Pis

1914
Jan 04 Ari
Mar 05 Tau
Apr 26 Gem
Jun 17 Can
Aug 11 Leo
Oct 12 Vir

1915
Aug 07 Lib
Nov 02 Sco

1916
Feb 16 Sag
Apr 23 Sco
Oct 08 Sag
Dec 28 Cap

1917
Mar 25 Aqu
Aug 28 Cap
Oct 13 Aqu

1918
Jan 10 Pis
Mar 11 Ari
May 04 Tau
Jun 25 Gem
Aug 17 Can
Oct 20 Leo

1919
Feb 06 Can
Apr 06 Leo
Jul 10 Vir
Sep 25 Lib
Dec 20 Sco

1920
May 10 Lib
Aug 02 Sco
Nov 14 Sag

1921
Feb 13 Cap
Aug 01 Sag
Sep 15 Cap
Dec 24 Aqu

1922
Mar 03 Pis
May 06 Ari
Jul 12 Tau

1923
Feb 25 Gem
May 29 Can
Jun 28 Leo
Aug 31 Vir
Nov 12 Lib

1924
Sep 29 Sco
Dec 27 Sag

1925
Nov 23 Cap

1926
Feb 09 Aqu
May 01 Pis

1927
Jan 22 Ari
Mar 19 Tau
May 09 Gem
Jun 30 Can
Aug 23 Leo
Oct 27 Vir

1928
Aug 19 Lib
Nov 12 Sco

1929
Oct 11 Sag

1930
Jan 06 Cap
Apr 12 Aqu
Jul 18 Cap
Nov 08 Aqu

1931
Jan 22 Pis
Mar 23 Ari
May 18 Tau
Jul 11 Gem
Sep 06 Can

1932
May 07 Leo
Jul 23 Vir
Oct 05 Lib

1933
Jan 05 Sco
Apr 09 Lib
Aug 29 Sco
Nov 25 Sag

1934
Mar 01 Cap
Jun 24 Sag
Oct 11 Cap

1935
Jan 05 Aqu
Mar 15 Pis
May 23 Ari
Aug 22 Tau
Oct 03 Ari

1936
Jan 15 Tau
Mar 20 Gem
May 15 Can
Jul 11 Leo
Sep 12 Vir
Nov 27 Lib

1937
Apr 05 Vir
Jun 29 Lib
Oct 10 Sco

1938
Jan 09 Sag
Jul 06 Sco
Aug 14 Sag
Dec 04 Cap

1939
Feb 21 Aqu
May 27 Pis
Aug 12 Aqu
Dec 03 Pis

1940
Feb 08 Ari
Apr 02 Tau
May 22 Gem
Jul 13 Can
Sep 06 Leo
Nov 16 Vir

1941
Feb 16 Leo
May 30 Vir
Aug 30 Lib
Nov 22 Sco

1942
Oct 23 Sag

1943
Jan 17 Cap
Nov 25 Aqu

1944
Feb 04 Pis
Apr 04 Ari
May 31 Tau
Jul 27 Gem
Oct 03 Can
Dec 30 Gem

1945
Mar 03 Can
May 26 Leo
Aug 04 Vir
Oct 16 Lib

1946
Feb 04 Sco
Mar 01 Lib
Sep 04 Sco
Dec 05 Sag

1947
Mar 25 Cap
May 20 Sag
Oct 28 Cap

1948
Jan 17 Aqu
Mar 28 Pis
Jun 13 Ari

1949
Feb 11 Tau
Apr 07 Gem
May 30 Can
Jul 25 Leo
Sep 24 Vir
Dec 18 Lib

1950
Mar 01 Vir
Jul 19 Lib
Oct 20 Sco

1951
Jan 22 Sag
Jun 01 Sco
Sep 10 Sag
Dec 15 Cap

1952
Mar 06 Aqu
Dec 22 Pis

1953
Feb 22 Ari
Apr 16 Tau
Jun 06 Gem
Jul 28 Can
Sep 22 Leo

1954
Jun 19 Vir
Sep 10 Lib
Dec 02 Sco

1955
Nov 01 Sag

1956
Jan 28 Cap
Dec 08 Aqu

1957
Feb 15 Pis
Apr 17 Ari
Jun 16 Tau
Aug 18 Gem

1958
Apr 03 Can
Jun 09 Leo
Aug 15 Vir
Oct 26 Lib

1959
Sep 14 Sco
Dec 13 Sag

1960
Nov 07 Cap

1961
Jan 25 Aqu
Apr 10 Pis
Dec 28 Ari

1962
Feb 28 Tau
Apr 22 Gem
Jun 13 Can
Aug 07 Leo
Oct 08 Vir

1963
Aug 02 Lib
Oct 29 Sco

1964
Feb 06 Sag
May 06 Sco
Sep 23 Sag
Dec 23 Cap

1965
Mar 19 Aqu

1966
Jan 06 Pis
Mar 07 Ari
Apr 30 Tau
Jun 21 Gem
Aug 13 Can
Oct 14 Leo

1967
Jul 05 Vir
Sep 21 Lib
Dec 15 Sco

1968
May 22 Lib
Jul 23 Sco
Nov 10 Sag

1969
Feb 08 Cap
Dec 20 Aqu

1970
Feb 27 Pis
May 02 Ari
Jul 06 Tau

1971
Feb 19 Gem
Apr 25 Can
Jun 24 Leo
Aug 27 Vir
Nov 08 Lib

1972
Sep 24 Sco
Dec 23 Sag

1973
Nov 19 Cap

1974
Feb 05 Aqu
Apr 25 Pis

1975
Jan 17 Ari
Mar 15 Tau
May 05 Gem
Jun 26 Can
Aug 19 Leo
Oct 22 Vir

1976
Aug 14 Lib
Nov 07 Sco

1977
Mar 14 Sag
Mar 22 Sco
Oct 06 Sag

1978
Jan 02 Cap
Apr 04 Aqu
Jul 31 Cap
Nov 01 Aqu

1979
Jan 18 Pis
Mar 19 Ari
May 14 Tau
Jul 06 Gem
Aug 31 Can

1980
May 01 Leo
Jul 18 Vir
Oct 01 Lib
Dec 29 Sco

1981
Apr 19 Lib
Aug 15 Sco
Nov 21 Sag

1982
Feb 23 Cap
Jul 04 Sag
Oct 05 Cap

1983
Jan 02 Aqu
Mar 12 Pis
May 19 Ari
Aug 08 Tau
Oct 25 Ari

1984
Jan 06 Tau
Mar 15 Gem
May 11 Can
Jul 08 Leo
Sep 08 Vir
Nov 21 Lib

1985
Apr 18 Vir
Jun 19 Lib
Oct 06 Sco

1986
Jan 04 Sag
Dec 01 Cap

1987
Feb 18 Aqu
May 19 Pis
Aug 24 Aqu
Nov 26 Pis

1988
Feb 04 Ari
Mar 29 Tau
May 19 Gem

Sep 01 Leo
Nov 08 Vir

1989
Mar 03 Leo
May 20 Vir
Aug 26 Lib
Nov 17 Sco

1990
Oct 18 Sag

1991
Jan 13 Cap
May 04 Aqu
Jun 16 Cap
Nov 20 Aqu

1992
Jan 31 Pis
Mar 31 Ari
May 27 Tau
Jul 21 Gem
Sep 23 Can

1993
May 20 Leo
Jul 30 Vir
Oct 11 Lib

1994
Jan 18 Sco
Mar 22 Lib
Aug 29 Sco
Nov 30 Sag

1995
Mar 13 Cap
Jun 04 Sag
Oct 22 Cap

1996
Jan 13 Aqu
Mar 24 Pis
Jun 06 Ari

1997
Feb 06 Tau
Apr 03 Gem
May 26 Can
Jul 21 Leo
Sep 20 Vir
Dec 09 Lib

1998
Mar 13 Vir
Jul 12 Lib
Oct 15 Sco

1999
Jan 15 Sag
Jun 14 Sco
Aug 31 Sag
Dec 11 Cap

2000
Mar 01 Aqu
Dec 17 Pis

2001
Feb 19 Ari
Apr 13 Tau
Jun 03 Gem
Jul 24 Can
Sep 18 Leo

2002
Jun 14 Vir
Sep 06 Lib
Nov 29 Sco

2003
Oct 28 Sag

2004
Jan 23 Cap
Dec 04 Aqu

2005
Feb 12 Pis
Apr 14 Ari
Jun 12 Tau
Aug 12 Gem

2006
Mar 29 Can
Jun 06 Leo
Aug 12 Vir
Oct 23 Lib

2007
Sep 09 Sco
Dec 09 Sag

2008
Nov 02 Cap

2009
Jan 22 Aqu
Apr 05 Pis
Jul 03 Ari
Sep 15 Pis
Dec 20 Ari

2010
Feb 23 Tau
Apr 18 Gem
Jun 09 Can
Aug 02 Leo
Oct 03 Vir

2011
Jul 29 Lib
Oct 26 Sco

2012
Jan 29 Sag
May 17 Sco
Sep 17 Sag
Dec 19 Cap

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------

----
---------
---------
---------
---------
---------

Vesta


1900
Feb 14 Tau
Apr 30 Gem
Jul 09 Can
Sep 21 Leo

1901
Jun 27 Vir
Aug 31 Lib
Oct 28 Sco
Dec 24 Sag

1902
Feb 22 Cap
Nov 04 Aqu

1903
Jan 13 Pis
Mar 17 Ari
May 21 Tau
Aug 07 Gem
Dec 08 Tau

1904
Feb 21 Gem
May 18 Can
Jul 26 Leo
Oct 01 Vir
Dec 16 Lib

1905
Apr 06 Vir
Jun 11 Lib
Aug 29 Sco
Oct 28 Sag
Dec 22 Cap

1906
Feb 17 Aqu
Apr 20 Pis

1907
Jan 17 Ari
Mar 30 Tau
Jun 06 Gem
Aug 19 Can

1908
May 31 Leo
Aug 07 Vir
Oct 07 Lib
Dec 07 Sco

1909
Feb 14 Sag
Oct 22 Cap
Dec 23 Aqu

1910
Feb 20 Pis
Apr 23 Ari
Jul 06 Tau
Nov 17 Ari

1911
Jan 13 Tau
Apr 15 Gem
Jun 24 Can
Sep 02 Leo
Nov 28 Vir

1912
Feb 05 Leo
Jun 01 Vir
Aug 12 Lib
Oct 10 Sco
Dec 05 Sag

1913
Jan 31 Cap
Apr 06 Aqu
Dec 23 Pis

1914
Feb 28 Ari
May 05 Tau
Jul 15 Gem

1915
Apr 30 Can
Jul 10 Leo
Sep 14 Vir
Nov 19 Lib

1916
Aug 03 Sco
Oct 08 Sag
Dec 05 Cap

1917
Jan 30 Aqu
Mar 31 Pis
Jun 11 Ari
Oct 12 Pis
Dec 14 Ari

1918
Mar 12 Tau
May 21 Gem
Jul 30 Can
Oct 29 Leo
Dec 31 Can

1919
May 09 Leo
Jul 21 Vir
Sep 21 Lib
Nov 19 Sco

1920
Jan 18 Sag
Apr 09 Cap
Jun 02 Sag
Sep 23 Cap
Dec 04 Aqu

1921
Feb 04 Pis
Apr 06 Ari
Jun 13 Tau

1922
Mar 26 Gem
Jun 08 Can
Aug 15 Leo
Oct 27 Vir

1923
Jul 23 Lib
Sep 24 Sco
Nov 19 Sag

1924
Jan 14 Cap
Mar 13 Aqu
May 30 Pis
Aug 11 Aqu
Nov 26 Pis

1925
Feb 11 Ari
Apr 18 Tau
Jun 26 Gem
Sep 21 Can
Dec 10 Gem

1926
Apr 07 Can
Jun 23 Leo
Aug 28 Vir
Oct 30 Lib

1927
Jan 06 Sco
Sep 17 Sag
Nov 18 Cap

1928
Jan 15 Aqu
Mar 13 Pis
May 17 Ari

1929
Feb 21 Tau
May 05 Gem
Jul 13 Can
Sep 27 Leo

1930
Jul 03 Vir
Sep 05 Lib
Nov 02 Sco
Dec 29 Sag

1931
Mar 02 Cap
Nov 12 Aqu

1932
Jan 18 Pis
Mar 21 Ari
May 25 Tau
Aug 14 Gem
Nov 21 Tau

1933
Mar 01 Gem
May 22 Can
Jul 30 Leo
Oct 06 Vir
Dec 28 Lib

1934
Mar 12 Vir
Jun 25 Lib
Sep 05 Sco
Nov 02 Sag
Dec 28 Cap

1935
Feb 23 Aqu
Apr 28 Pis

1936
Jan 23 Ari
Apr 02 Tau
Jun 09 Gem
Aug 23 Can

1937
Jun 06 Leo
Aug 12 Vir
Oct 13 Lib
Dec 13 Sco

1938
Feb 27 Sag
May 21 Sco
Aug 15 Sag
Oct 29 Cap
Dec 29 Aqu

1939
Feb 25 Pis
Apr 28 Ari
Jul 14 Tau
Oct 29 Ari

1940
Jan 25 Tau
Apr 18 Gem
Jun 27 Can
Sep 06 Leo

1941
Jun 10 Vir
Aug 18 Lib
Oct 16 Sco
Dec 11 Sag

1942
Feb 07 Cap
Apr 16 Aqu
Aug 20 Cap
Oct 01 Aqu
Dec 30 Pis

1943
Mar 05 Pis
May 09 Tau
Jul 20 Gem

1944
May 04 Can
Jul 14 Leo
Sep 18 Vir
Nov 26 Lib

1945
Aug 12 Sco
Oct 14 Sag
Dec 10 Cap

1946
Feb 05 Aqu
Apr 06 Pis
Jun 21 Ari
Sep 20 Pis
Dec 27 Ari

1947
Mar 17 Tau
May 25 Gem
Aug 04 Can

1948
May 15 Leo
Jul 26 Vir
Sep 25 Lib
Nov 24 Sco

1949
Jan 25 Sag
Oct 03 Cap
Dec 10 Aqu

1950
Feb 08 Pis
Apr 11 Ari
Jun 18 Tau

1951
Apr 01 Gem
Jun 12 Can
Aug 20 Leo
Nov 03 Vir

1952
Apr 08 Leo
Apr 20 Vir
Jul 29 Lib
Sep 29 Sco
Nov 23 Sag

1953
Jan 18 Cap
Mar 19 Aqu
Jun 23 Pis
Jul 10 Aqu
Dec 05 Pis

1954
Feb 16 Ari
Apr 23 Tau
Jul 01 Gem
Oct 04 Can
Nov 21 Gem

1955
Apr 14 Can
Jun 28 Leo
Sep 02 Vir
Nov 05 Lib

1956
Jan 16 Sco
May 01 Lib
Jun 30 Sco
Sep 23 Sag
Nov 22 Cap

1957
Jan 18 Aqu
Mar 18 Pis
May 23 Ari

1958
Feb 26 Tau
May 09 Gem
Jul 18 Can
Oct 04 Leo

1959
Feb 17 Can
Apr 11 Leo
Jul 08 Vir
Sep 09 Lib
Nov 06 Sco

1960
Jan 03 Sag
Mar 08 Cap
Nov 18 Aqu

1961
Jan 22 Pis
Mar 25 Ari
May 30 Tau
Aug 24 Gem
Nov 05 Tau

1962
Mar 09 Gem
May 27 Can
Aug 03 Leo
Oct 11 Vir

1963
Jan 17 Lib
Feb 13 Vir
Aug 02 Lib
Sep 10 Sco
Nov 07 Sag

1964
Jan 01 Cap
Feb 27 Aqu
May 03 Pis

1965
Jan 28 Ari
Apr 07 Tau
Jun 13 Gem
Aug 29 Can

1966
Jan 26 Gem
Mar 07 Can
Jun 10 Leo
Jul 16 Vir
Oct 17 Lib
Dec 19 Sco

1967
Mar 22 Sag
Apr 16 Sco
Aug 27 Sag
Nov 04 Cap

1968
Jan 03 Aqu
Mar 01 Pis
May 02 Ari
Jul 23 Tau
Oct 10 Ari

1969
Feb 02 Tau
Apr 23 Gem
Jul 01 Can
Sep 11 Leo

1970
Jun 17 Vir
Aug 23 Lib
Oct 20 Sco
Dec 16 Sag

1971
Feb 12 Cap
Apr 28 Aqu
Jul 21 Cap
Oct 19 Aqu

1972
Jan 05 Pis
Mar 09 Ari
May 13 Tau
Jul 25 Gem

1973
May 09 Can
Jul 18 Leo
Sep 22 Vir
Dec 02 Lib

1974
Aug 19 Sco
Oct 20 Sag
Dec 15 Cap

1975
Feb 10 Aqu
Apr 11 Pis
Jul 07 Ari
Aug 27 Pis

1976
Jan 05 Ari
Mar 21 Tau
May 28 Gem
Aug 08 Can

1977
May 22 Leo
Jul 31 Vir
Sep 30 Lib
Nov 29 Sco

1978
Feb 02 Sag
Oct 12 Cap
Dec 16 Aqu

1979
Feb 13 Pis
Apr 16 Ari
Jun 25 Tau

1980
Apr 05 Gem
Jun 15 Can
Aug 24 Leo
Nov 11 Vir

1981
Mar 06 Leo
May 16 Vir
Aug 04 Lib
Oct 03 Sco
Nov 29 Sag

1982
Jan 24 Cap
Mar 26 Aqu
Dec 13 Pis

1983
Feb 21 Ari
Apr 27 Tau
Jul 06 Gem

1984
Apr 19 Can
Jul 08 Leo
Sep 06 Vir
Nov 10 Lib

1985
Jan 29 Sco
Apr 14 Lib
Jul 20 Sco
Sep 30 Sag
Nov 28 Cap

1986
Jan 24 Aqu
Mar 23 Pis
May 30 Ari

1987
Mar 03 Tau
May 13 Gem
Jul 22 Can
Oct 12 Leo

1988
Jan 27 Can
Apr 24 Leo
Jul 13 Vir
Sep 14 Lib
Nov 11 Sco

1989
Jan 09 Sag
Mar 19 Cap
Jul 17 Sag
Aug 29 Cap
Nov 25 Aqu

1990
Jan 27 Pis
Mar 30 Ari
Jun 04 Tau
Sep 09 Gem
Oct 15 Tau

1991
Mar 16 Gem
May 31 Can
Aug 08 Leo
Oct 17 Vir

1992
Jul 12 Lib
Sep 15 Sco
Nov 11 Sag

1993
Jan 06 Cap
Mar 04 Aqu
May 12 Pis
Sep 19 Aqu
Nov 03 Pis

1994
Feb 02 Ari
Apr 11 Tau
Jun 18 Gem
Sep 05 Can

1995
Jan 06 Gem
Mar 22 Can
Jun 16 Leo
Aug 21 Vir
Oct 22 Lib
Dec 26 Sco

1996
Sep 05 Sag
Nov 09 Cap

1997
Jan 06 Aqu
Mar 05 Pis
May 07 Ari
Aug 07 Tau
Sep 20 Ari

1998
Feb 09 Tau
Apr 27 Gem
Jul 06 Can
Sep 17 Leo

1999
Jun 23 Vir
Aug 28 Lib
Oct 25 Sco
Dec 21 Sag

2000
Feb 19 Cap
May 17 Aqu
Jun 19 Cap
Oct 28 Aqu

2001
Jan 09 Pis Mar 14 Ari
May 17 Tau
Aug 01 Gem
Dec 21 Tau

2002
Feb 09 Gem
May 15 Can
Jul 23 Leo
Sep 27 Vir
Dec 11 Lib

2003
Apr 21 Vir
May 30 Lib
Aug 26 Sco
Oct 25 Sag
Dec 20 Cap

2004
Feb 15 Aqu
Apr 17 Pis

2005
Jan 11 Ari
Mar 26 Tau
Jun 01 Gem
Aug 13 Can

2006
May 27 Leo
Aug 04 Vir
Oct 05 Lib
Dec 04 Sco

2007
Feb 10 Sag
Oct 19 Cap
Dec 21 Aqu

2008
Feb 18 Pis
Apr 19 Ari
Jun 30 Tau
Dec 04 Ari
Dec 27 Tau

2009
Apr 10 Gem
Jun 19 Can
Aug 28 Leo
Nov 19 Vir

2010
Feb 16 Leo
May 26 Vir
Aug 09 Lib
Oct 08 Sco
Dec 03 Sag

2011
Jan 29 Cap
Apr 02 Aqu
Dec 20 Pis

2012
Feb 25 Ari
May 01 Tau
Jul 10 Gem

coolhandsome

Bu astreoidlerin bir çoğunun etkileri oldukça ilgi çekici..


Hebe

Horoskopumuzda Hebe asteroidi, gençliğimizin nasıl geçeceği , gençliğimizde karşımıza çıkacak fırsatlar konusunda, bunun yanında bedenimizin yaşlanma süreci olarak karşımıza çıkmaktadır. Yanımızdaki bizden daha genç olan çalışanları gösterir. Gençlikle erişkinlik arasında mutlu olduğumuz , eğlendiğimiz , kendimizden geçtiğimiz yerleri göstermesi açısından önemlidir . Horoskopta 5. inci ev ve 6. ev ile ilişkilendirilen Hebe bizim gençlerle ilişkilerimizi göstermesi açısından önemlidir. Dişi bir unsur olarak görülmeli, aralarında yaş farkı çok fazla olan bay ve bayan ilişkilerinde erkeğin Hebe asteroidi ile kadının Mars’ ı ve Güneş’ i arasındaki ilişki dikkatle incelenmelidir. Ezoterik tradisyonda, şu an için yanınızdaki yardım eden yardımcı kadınları göstermesi açısından önemli bir yer tutar .

Astraea

İçinizdeki adalet duygusunu, insanlarla kurduğunuz ilişkilerde dürüst olan yönlerinizi göstermesi açısından önemlidir. Dişi bir unsurdur. Kolektif bilinç altında, 7. ev ve Terazi burcuyla ilişkilendirilir. Bu asteroid ahlak anlayışımız ve erdemliliğimiz konusunda bizim hakkımızda pek çok bilgiyi bize horoskopumuzda sunar . Erdemli ve mazbut insanların Güneş ‘ i ve Ay ‘ ı ile olumlu açıları olduğu gibi, içimizdeki duygusal ilişkilerden çok ailesel yanlış yönlendirilmelerden kaynaklanan cinsel ifadesizliği dışarıya veremediğimiz , paylaşım gücümüzü aşırı kurarcılığı göstermesi açısından önemlidir. 7. ev de çok güçlüdür. 8 ev konumu tüm transit iyi gezegen açılarına rağmen cinsel bir problemi çocuklukta edinilmiş yanlış bir şartlanmayı göstermesi açısından çok önemlidir.


Flora

Horoskopumuzdaki asıl yaratıcılığımızı ve üretken olarak ürettiğimiz tüm yeni fikirleri , yaratıcı düşüncelerimizi gösterir . Dişi bir unsurdur. Bitkilerle ilişkilerimizi doğayla olan ilişkimizi , hanımlarda hamilelik dönemini , hamile kalınacak en uygun zamanları , bunun yanında eski tüm düşüncelerin biterek yeni başlangıçları, doğumu , hamileliğin başlangıç ve bitiş zamanlarını gösterir. Bilhassa erkek çocuk hamileliklerini gösterir. Boğa burcunda ve Koç burcunda çok güçlü Aslan burcunda değişken etkilidir . Tüm Ateş guruplarına rahatlama sükunet ve neşe verir. Horoskopumuzda güçlü bir Flora , neşe ve ilham kaynağıdır. Mars ‘ ın tüm kötü açılarını yumuşatır . Venüs ‘ ün tüm iyi açılarını baskı altına alır ve Venüs ‘ ün zorlayıcı ahlaksız olan yönünü açığa çıkartır . Zayıf bir Venüs ile kadında kendi cinsine yönelmeyi hatta fahişeliğe gidebilen cinsel mizaç bozukluklarını gösterir. Unutulmaması gereken Flora para için veya madde için fahişelikten ziyade kişiliğinin mizacından kaynaklanan sapkınlıkları göstermesidir. Arıcılık ve bal üretimi ile uğraşan, çiçekçilik ve bahçe işleriyle ilgilenmekten zevk duyan insanlarda flora çok güçlü bir yerleşime sahiptir. Jüpiter ile açıları incelenmelidir. Jüpiter ile zayıf açıları hanımda eşcinselliğe kadar varabilen rahat ve ahlaksız bir mizaç verebilir. Teşhircilikten hoşlanan bedenini çok rahatlıkla sergilemekten hoşlanan hanımlarda , Flora’ nın zayıf bir Venüs veya abartılı bir Jüpiter ile birlikte olması yatmaktadır ........

İris

Bilinç altımızdan aldığımız mesajları gösterir. Rüyalarımız yoluyla gelen ilhamlar zaman zaman içimizden gelen ikinci bir ses, bununla birlikte medyumluk yeteneklerimizi gösterir. Neptün karakterinde dişi bir unsurdur. Şairlerde ve bilhassa duygusal içerikli yazı yazan kişilerde baskındır. Balık burcu ile ilişkilendirir. Bilhassa haberci rüyalar gören kişilerde İris ‘ in transit Ay ile açıları incelenmelidir. Genel olarak olumlu bir unsurdur, Ay’dan zorlayıcı açılar almadığı takdirde çok güçlü bir medyumluk işaretidir. Toprak burçlarında kafa karıştırıcı bir etkisi olup, bazı nevrozlarla gelen şizofrenik geçici ataklara sebebiyet verse de genel olarak olumlu bir etki olarak kabul edilmelidir .
Metis

Vicdansızlık , kötülük veya kalleşlik anlamına gelir. Akrep burcu ve Aslan burcu ile ilişkilendirir . Çoğunlukla dedikodu, fesatlık ve kandırma anlamına gelir. Kişiliğin ışıklarıyla kavuşumu var ise yukarıda yazdığımız mizaç bozukluklarıyla çoğunlukla karşılaşırız . Çocukluktan kaynaklanan veya geçmiş yaşamlardan getirilmiş bir aşağılık kompleksinin dışa vurumu olarak nitelendirilmelidir. Eğer ışıklar ile iyi açıları var ise horoskopta çok fazla sorun çıkarmayacaktır. Önemli gezegen kavuşumları, 8. ev 5. evdeki yerleşimleri incelenmelidir. Zodyak burçlarının 22 ve 4 derecelerinde her zaman zararlı etki verdiği unutulmamalıdır. 5. evde yerleşimi ileride problem çıkaracak bir çocuğu veya bencil ve egoist bir flört ‘ ün hayatımıza etkilerini gösterir. 7. ev deki yerleşimi ortaklardan karşımıza çıkabilecek hainliklere karşı bir uyarı olarak düşünülmelidir. Kanunda bize yapılacak haksızlıkları veya avukatımızın rakibimizle işbirliği yapabileceğini , 7. ev ve 9. ev yerleşimleri gösterir.

Hygiea

Doğuştan getirmiş olduğumuz sağlık durumumuz, ailesel genetik sağlığımız , karaciğerimizle ilişkilendirilir. Yay burcunda güçlü bir şifa verici unsurdur. İkizler burcunda zayıf akciğerler ve solunum zorluklarına sebebiyet verir. 9. uncu evde güçlü 3. evde ise çok zayıftır. Safra kesesi problemleri, pankreas tümörleri ve şeker hastalığında Jüpiter ile olan açıları incelenmelidir. Eğer, Jüpiter ile açıları kötü ise bunun yanında Mars ile herhangi bir horoskopta zorlayıcı konumu var ise hormon bozuklukları aranmalıdır. Kilo arttırıcı bir etkisi olup, horoskoptaki ev ve açıları genetik mirasımız olan tüm batın bölgesi problemlerini gösterir. Bunun yanında adaleti algılayış biçimimiz, doktorumuzla ilişkilerimiz, bu asteroidin etkilerini en çok gösterdiği alandır. Bilhassa toplumsal sağlığı , kendi sağlığından öne alan kişilerde ve fedakar insanlarda ön plandadır. Yükselen burçta, olumlu bir burçta, kişiliğin hastalıkları kendi kendine iyileştirme kabiliyetini gösterir. Başak burcunda 6. evde zorlayıcı yerleşimlerde şeker kökenli hastalıklar incelenmeli. Mars ile olumsuz açısı var ise sarılık benzeri karaciğer hastalıklarına dikkat edilmelidir.

Parthenope

Kişiliğin duygusal takıntılarını göstermesi açısından önemli bir dişi unsurdur. Bireyin kendi zayıflıklarından dolayı kendini cezalandırmasını, bireysel psikolojik evriminde kendini hatalı göreceği yeri gösterir. Bilhassa karşı cins ile ilgili ilişkilerde yapılan hataları, aşırı vericiliği temsil eder. Bu asteroidin etkisi altında kalan kişiler, aşırı düzeyde takıntılı bir şekilde uyumsuz aşk ilişkilerine girer ve kendilerini kurban etmeye çalışırlar. 5. ev 7. ev 11. ev ile ilişkilendirilir. Bir arkadaşın kadersel olarak size tutku ile aşık olabileceğini, bunun yanında sizin ise ona karşı hiçbir hissiniz olmaması ile platonik aşk anlamına da gelebilir. Vücudumuzda , saçlarımızla ve kafa derimizde olabilecek problemleri gösterir. Çok nadirde olsa, denizde başımıza gelebilecek ve yakın arkadaşlarımızla birlikte geçirilecek bir ölüm tehlikesi olarak görünebilir . Bu görünüm için 8. ev 10. ev 12. ev ve Ay ile aldığı açılara bakılmalıdır. Gezegenler ile 135’ lik ve 150’ lik açıları çok güçlü etkilere sahiptir(zararlı) .

Egeria

İncelenmesi en zor asteroidler ’ den biridir. Kişiliğin kendini, bilhassa bayanlarda özgür hissettiği yer olarak görünmelidir. Yükselen burcun üstünde ve 7. evde bağımsızlığı eşin boyunduruğuna asla girmemeyi, aile ve evlilik korkusunu, 5. evde çocuk sahibi olmayı istememeyi, 10. evde ise kariyerin de çok başarılı, acımasız, gerektiğinde ezmekten kaçınmayan, sert bir kişiliği göstermektedir. Erkek horoskoplarında gençlikte anneyle yaşanılan sorunları, çocuklukta Ay la birlikte anneyi nasıl hissettiğimizi, 5. evde 8. evde 7. evde bağımsız , özgür , biraz sert ve hükümdar bir anneyi veya eşi gösterir. Erkekte ve kadında yükselen burcun üzerinde bulunması , avcılıktan hoşlanan kişilerde görünen bir özelliktir. Kadında ise köşe evlerde bağımsızlık, özgürlük, fiziksel güç işaretleri olarak tanımlayabiliriz. Boğa burcunda ve Koç burcunda çok güçlü ve yararlıdır. Akrep burcunda Ay ile ve Güneş ile zararlı açıları var ise kadında erkeğe karşı sadizm, erkekte ise evcil ve av hayvanlarına karşı şiddet dürtüsü verir. Kişilerde, bilhassa kadın, erkeğin kendine karşı gücünü kaybetmesinden ruhsal bir tatmin ve doyum hissi alır iken, erkek te kendisinden zayıf ve çaresiz olan tüm canlılara karşı aşırı şiddet ve zalimlik duyar. Kadında ve erkekte Ay' ın evresi incelenmelidir. Bilhassa balzamik Ay ile kavuşumu erkekte erken yaşta anneyi kaybetmek , kadında ise kendi cinsiyle yaşayabileceği problemleri gösterir . Kadın horoskoplarında 1. eve 10. eve 8. eve yerleşimi güç sahibi olmak anlamına gelebilir. 2. eve yerleşimi çalışarak kazanılan parayı temsil eder. Bilhassa akrep burcunun 14 ile 21. derecesi arasında çok çok zararlı olan bu asteroid seri katil hanımlarda zararlı bir Ay ile birlikte görünmektedir. Bilhassa Ay’ ın Oğlak ve Akrep burcuna yerleşimi aşırı hırs , öfke patlamaları ve Vahşilik olarak yorumlana bilinir. Güneş ile olumlu açıları çok güçlü bir motivasyon ve güzel bir fizik verir.

Eunomia

Horoskopta eşin kaybını, eşin kaybından sonra yaşanılan depresif ve üzüntülü dönemi gösterir. 7. ev yerleşimi esnasında Satürn veya Ay ‘ a zorlayı açıları var ise dulluk işaretidir. Kişi eşin ölümünden sonra tüm yaşamla bağını kaybeder . Eğer ışıklarında temel olarak baskın etkiler yok ise bir intiharı gösterebilir. Satürn ile ve Ay ile çok dikkatli incelenmelidir. Retro bir Mars kavuşumunda, Güneş 12. veya 8. ev yerleşimi içinde ise geçmiş yaşamda hayat bir intiharla sonlanmış olabilir. 5. ev yerleşimi evlilik öncesi nişanlının ölümü veya kaybı olarak da incelenebilir. Jüpiter ile ve Güneş ile kötü açıları çok dikkatle incelenmelidir. Bazı horoskoplarda eşin veya bir sevgili’ nin Ateş’ ten kaynaklanan bir ölümünü de gösterebilir. Tabii bunun için 7. ev 8. ev 5. ev yerleşimi incelenmelidir.

Minerva

Horoskopumuzda eğitim hayatımız, entelektüel gücümüz ve kendimizi donattığımız alanlar olarak görünür. Güçlü bir Merkür ile, zeki bir kişiliği simgelediği gibi horoskopta yerleşimi güçlü bir Ay var ise öğretmenlerde ve bilhassa öğretim üyelerinde çok baskın olarak görünmektedir. 9. ev de Yay burcunda güçlüdür. Balık burcunda da çok etkilidir. Kişinin bedenindeki iyileştirici gücü kendi kendine aktive etmesini gösterdiği gibi şifalı bitkiler ile tedaviyi bu konularda çalışan insanları da temsil eder. Minerva Güneş kavuşumları, öğretmekten haz alan zevkli bir kişiliği göstermesi açısından çok önemlidir. Yabancı dil yeteneği, hatiplik ve konuşma gücü verir . Eğer zararlı bir konumda ise Güneş’ten Ay’dan yahut Mars ’ dan zararlı etkiler aldığı zaman eğitim hayatında başarısızlık, el yazısının bozuk olması, okuma güçlükleri olarak karşımıza çıkar . Dişil bir unsur gibi görünse de aslında cinsiyetsizdir.

Psyche


Horoskopta değişken etkilere sahiptir. 1. evde kadında inanılmaz bir güzellik verir. Fiziksel güzellik ve bedenin oranı tamdır. Bununla birlikte Terazi burcunda, güçlü İkizler burcu ve Kova burcunda da etkilidir. Balık burcunda etkisi inanılmaz iyi veya felaket derecede kötü olabilir. Çoğunlukla güzel bir fizik verdiği gibi fiziksel görünümü güzel kardeşler , kardeşlerle uyumlu bir ilişki ve mizaç verir. Venüs ile birlikte ve Ay ile olumlu açıları var ise utangaç bir kişilik verebilir. Jüpiter, Venüs ve Ay ile olumlu açıları , ölümsüz aşk , mutluluk, geçmiş yaşamlarda kaybedilen eş ruhun bulunması, ruhun tekamülünün son aşamalarında olması ve ebedi gençliğe, ölümsüz aşk’ a ölümden sonraki hayatta mutluluğa işaret eder. 7. evde Jüpiter kavuşumu üçgen açıları, yaşamda bir gün eş ruhun bulunacağını, 8. evde geçmiş yaşamdan gelen eşle karşılaşılacağı gibi çok çeşitli anlamları ifade eder. Yalnız, unutulmaması gereken şey, kişinin bu fırsatları yaratmak için çalışması gerekliliği ve eş ruhu konumunda ki kişiliği ailesinin veya dünyadaki arkadaşlarının etkisi altında kalmadan algılamaya çalışmasıdır. Yoksa hayatında ki en büyük fırsat duygusal olarak sonuçsuz ve yıkıcı bir hüsrana dönebilir. Bu asteroid, ilk aşkla yıllar sonra yeniden karşılaşmayı ve aşkın ölümsüzlüğünü gösterirken insan ruhunun ölümsüz ve bağımsız doğasını da temsil eder.


Lilith

Lillith 1181 adı ile anılan asteroid, Güneş etrafındaki turunu ortalama olarak 4 yılda tamamlar. Lillith , kara tanrıçalardan biridir. Etkisi çoğunlukla kişiseldir. Köşe evlerde çok güçlüdür. Ortalama bir yılda 4 ay retro hareket yapabilir. Retro’ ya giriş ve çıkış günleri doğanlar ile, Güneş ve Ay tutulmasında, doğum anlarında, Güneşlerine ve Aylarına bir açı yaptığında çok baskın karakter özelliklerine sahiptir. Bilhassa toplumda geleneksel kadın motiflerinden uzak, az çocuklu kadınların horoskoplarında baskındır. Yükselen burçta hüzünlü kişilik , dağınık karma karışık saçlar, hakim siyah renk kıyafetler ve toplumdan dışlanan , toplum tarafından algılanamayan genç kadın arketipi olarak nitelendirilebilir. Aslında dişiliği yüzünden toplum tarafından taciz edilmekten korkan insanlarda bilinçli olarak dişiliğinin ona sağlamadığı güven duygusu yüzünden kaçmaya çalışan insanlarda Güneş ve Ay ile kavuşumları görünür. Aslında içsel yaratıcı güç, dışa vurmamış. Çevredeki bireylerin bireysel yardım ve destekleri ile, yaratıcılığını bulabilen sanatçı kadını da temsil edebilir. Yengeç burcunda çok güçlü , Akrep burcunda zararlıdır. Transit 5. ve 11. ev geçişlerinde Satürn ile ve Mars ile kare ve karşıt açılar yapar ise, kadında çocuk ölümlerine sebebiyet verebilir. Bir erkek horoskopunda 7. evde marjinal , basmakalıp özelliklere sahip olmayan, yeri geldiğinde bağımsızlığı yüzünden sorun çıkartabilecek bir eşi gösterirken , 5. evde bu özelliklere sahip bir kız çocuğunu , 3. evde yakın bir arkadaşı veya kardeşi, 4. evde ise anneyi gösterir. Lillith ‘ i güçlü olan kadınlar bedensel bakımlarına önem vermeseler bile , Venüs ‘ ün Akrepteki etkisi gibi çekici olurlar...


Oğuzhan Ceyhan
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler