Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5
[Resim: com.planetarypositions.astrology.ImageSe...rth+Indian]
Lagna Sign : Gemini
Janma Rashi : Sagittarius
Janma Nakshatra : Moola
Nakshatra Pada : 3


29 ağustos 1982 saat:02:20 a.m
Adana turkey 35 e 18 37 n 01
Time Zone -3 Hr. 0 Min.
DST 1 Hr. 0 Min.
Vedic Moon:Sagittarius 10 7'33"
Moon's Nakshatra:Mula
Dasha at birth:Ket/Sat/Ven
Dasha after birth:Ven/Ven (m/d/y) 5/5/1984
Current Dasha:Mon/Mon/Ven

Vedic Moon Sign:Sagittarius

RASHİ (ANA DOĞUM)HARİTASINA GÖRE GEZEGENLERİN VE EVLERİN YERLEŞİMİ:


Asc Gemini :ikizler

Sun Leo :aslan
Güneş babayı ve fizyolojimizi temsil eder.

Mon Sagittarius :yay
Ay anneyi ve zihnimizi temsil eder.

Mars Libra :terazi
Mars cesaretimizi ve enerjimizi temsil eder.

Merkür Virgo :başak
Merkür konuşmayı ve kendimizi ifadeyi temsil eder.

Jupiter Libra :terazi :
Jüpiter bolluk ve parayı temsil eder. Jupiter bilgiyi ve refahı temsil eder.

Venüs Cancer :yengeç
Venüs evliliği, estetiği ve üremeyi temsil eder.

Satürn Virgo :başak
Saturn disiplini ve dönüşümleri temsil eder.

Rahu Gemini :ikizler:rahu ikizler de kişiye beklediğinden de üstte bir başarı sağlar..maddi ve manevi anlamda kazanımlar getirir..

Ketu Sagittarius :yay
Rahu ve Ketu ise hayatımızda çözmek zorunda olduğumuz konuları temsil eder.
1.ev:İKİZLER:ASC,RAHU:KİŞİLİK EVİ


Yükselen burçtur.Dış dünyaya nasıl göründüğümüz , genel vücut yapımız, kafamız ve kişiliğimizi temsil eder. Bir haritada yükselenin durumu haritayı yorumlamadan önceki en önemli adımdır.

2.ev:YENGEÇ:VENÜS:REFAH VE PARA EVİ
2. Ev elde edilecek serveti tanımlar.PARA EVİDİR.

VENÜSÜN 2.EVDE:FARKLI SIRADAN OLMAYAN BİR AŞK EVLİLİĞİ VEYA AKRABA EVLİLİĞİ.MUTLU EVLİLİK FAKAT YAŞAMDA PARASAL SORUNLAR GÖSTERGESİ.
3.ev:ASLAN:GÜNEŞ:KARDEŞLER EVİ
Kendimizden küçük kardeşlerimiz, cesaretimiz, arzularımız, sanat yeteneklerimiz, kendimizi açıklama şeklimiz, komşularımız, yakın akrabalarımız, kollarımız, omuzlarımız gibi bir çok şeyi yönetir.Aynı zamanda kişinin kendi gayretleriyle elde edebileceği servetin de göstergesidir.Kısa mesafe yolculuklar bu evden analiz edilir.

4.ev:BAŞAK:MERKÜR,SATÜRN:TAŞINMAZ MAL EVİ:vedicte 4.eve vicdan evide denir.

Genel hayat mutluluğumuz, annemiz, duygularımız, sahip olacağımız ev-araba-arsa gibi mallarımız, yuva mutluluğumuz ve eğitim bu evden analiz edilir.

5.ev:TERAZİ:MARS,JÜPİTER:ÇOCUKLAR EVİ

Çocuklar, zeka, talih oyunları, romantizm, aşk ve eğlence bu evden analiz edilir. Bu ev aynı zamanda yaratıcılığı, hobileri de temsil eder.5. Evin yöneticisinin durumu ve 5. Eve yerleşen gezegenler aracılığıyla kişinin çocukları hakkında bilgi edinilir.

5.evin terazi yöneticiside venüsün durumu ve 5.eve yerleşen gezegenler mars ve jüpiter

6.ev:AKREP:DÜŞMANLAR EVİ
Bu ev zararlı kabul edilen evlerden biridir.Hastalıklar, düşmanlar, sorunlar, iş ortamı, size hizmet eden kişiler, borçlar, genel sağlık ve hizmet sektörü bu ev tarafından yönetilir.

7.ev:YAY:AY,KETU:EVLİLİK EVİ
Evlilik, eşin karakteri, dünya zevkleri, ortaklık konuları ve yabancı ülkelerdeki yaşama olasılığı bu evle alakalıdır.Evliliğin ne zaman gerçekleşeceği, birden fazla evlilik olasılığının olup olmadığı evlenilecek eşin nasıl biri olacağı 7. evin analizi ile anlaşılabilir.

8.ev:OĞLAK:ZAYIF YÖNÜMÜZ
8.ev zorlu değişimleri, hayat uzunluğunu, başkalarının paralarını, nafaka ve tazminatları temsil eder. Bu ev zararlı kabul edilen evlerden biridir.

9.ev:KOVA:ŞANS

9.ev şanslı evlerden biridir..
Baba, uzun yolculuklar, yüksek eğitim, şans, din, felsefe, ibadet, doğa sevgisi bu ev tarafından yönetilir.Baba ile ilişkiler ve hayatın bize vereceği destek bu noktadan analiz edilir.Çok uğurlu bir evdir ve 9. Ev yöneticisinin iyi durumda olması iyi bir horoskop için çok aranan bir özelliktir.

10:ev:BALIK:MESLEK
Ün, kariyer, statü ve devlet kurumlarını temsil eder.Kariyer başlangıcı, kariyerdeki iniş ve çıkış zamanları bu evin analizi sayesinde bulunur.

11ev:KOÇ:BAŞARI EVİ:11.evin koç burcudur.Yönetici gezegeni MARS.yani zararlı gezegenler arasındadır.MARS ın hangi eve düştüğüne bakarız oda 5.EVDE

Olumlu gezegenler Ay, Merkür, Jüpiter ve Venüs olur. Zararlı gezegenler Güneş, Mars, Satürn, Rahu ve Ketu’dur.

Haritada 11. Kazanç ve fırsatlar evi yöneticisi Mars'tır. 11. Ev düzenli kazançları temsil eder.
Arzular, amaçlar, arkadaş çevresi, büyük kardeşlerimiz, düzenli kazanılan para 11. Evden analiz edilir. Gelişim ve fırsatlar evidir.11. Ev Hint Astrolojisi’nde upachaya adı verilen gelişim evlerinden biridir ve buraya yerleşen gezegenler yaş ilerledikçe çok olumlu etkiler üretirler. 11. Ev kişisel gelişimi, düzenli parasal kazançları ve sosyal çevreyi yönetir.

12.ev:BOĞA:KAYIPLAR EVİ
Kayıpları, bilinçaltını, rüyaları, içgüdüleri, yatak zevklerini, hastane ve hapishaneleri temsil eder. 12. Zararlı evler içindeki en zararlı evdir.

6. , 8. Ve 12. Evler NEGATİF EVLER zararlı kabul edilen evlerdir.
SENİN 6.EVİNDE AKREP 8.EVİNDE OĞLAK 12.EVİNDE BOĞAA VAR.

Yükselen burcun 1.evde
Rahu 1.evde
Venüs 2.evde:sanatla gelen maddi varlik,servette bolluk. yani meddi durumda artiştır.
Güneş 3.evde
Merkür ,Satürn 4.evde
Mars, Jüpiter 5.evde
Ay,Ketu 7.evde:ay 7. evde: Eş duygusal olacaktır.
1=Yükselenin ikizler burcu.Yükselen burcun yöneticisi Merkür 4. Evde yerleşmiş durumda.
2=Konuşma evini (2.ev) temsil eden yengeç burcu yöneticisi ay 7. Evlilik evine yerleşmiş.
Refah ve para evinin ,Aynı zamanda kazanılacak servetin,elde edilecekservetin yani(2.ev) ,evlilik aracılığıyla olacağını göstermektedir.
3=Ay yay burcunda Güney AY düğümü Ketu ile kavuşum yapmaktadır.
4=Merkür başak burcunda ve Satürn ile kavuşum yapmaktadır.
5=Mars terazi burcunda ve Jüpiter ile kavuşum yapmaktadır.
6=4.evdeki merkür kendi evinde :kendi evinin yöneticisi:4.evin yöneticisi merkür kendi evinde;

Gezegen kendi evindedir. Yerleşen gezegenin gösterdiği yetenekler ve tutkular görülür. Bilgili, eğitimde iyi derece elde eden, güzel arabalara sahip olan, anneden mutluluk alan, uzun yaşayan anneye sahip olan, konforlu ve rahat ortamda yaşayan kişiyi gösterir. Ayrıca pek çok taşınmaz malın ve servetin sahibi olacaktır. Yaşam sonu da acısız ve sakin bir şekilde gelecektir. Bu yerleşim moral gelişim için de olumludur.


5.evdeki jüpiter kendi evinde:5.evin yöneticisi jüpiter kendi evinde:
5.evin yöneticisi Jüpiter kendi evinde 5.evde
Gezegen kendi öz evindedir. Başarılı ve yapıcı çocuklara sahip olmaktan duyulacak mutluluk, mükemmel akıl ve kavrayış, dini bütün kişilik, olumlu alışkanlıkları geliştirmek, spordan hoşlanma, başarılı yatırımlar, spekülasyondan hoşlanmak, mutluluk veren aşk maceraları, felsefe ve din bilgisi, dürüstlük ve erdem, çok kuvvetli geçmiş yaşam kredisi ,mükemmel karma,politika merakı ve meyli, kural oluşturan, varlıklı kimselerden gelecek faydalar.

merkür başak burcunda 4.evde;kendi burcu olduğundan güçlü konumda;
güneş aslan burcunda 3.evde;kendi burcu olduğundan güçlükonumda;

çok yoğun düşündüğün konular çocuklar yani 3.ev,yuva ve eğitim yani 4.ev güçlü konumda

7=Jüpiter 5.evde;

Jüpiter 5. evde ise kişiye akıl, zeka ve kavrayış verir. İyimser ve neşeli birisidir. Erdemli erkek çocukları olacak ve bunlardan büyük mutluluk duyacaktır. Böyle birisi spekülasyonun her alanından zevk alacak ve para kazanacaktır. Ayrıca yatırımları da başarılı ve verimlidir. Borsada veya benzer alanlardan birinde kariyer yapabilir. Sanat ve sporda da kabiliyetlidir ve bu alanlardan birinde de kariyer sahibi olabilir. Manevi yanı kuvvetli olacak ve inanışı hiç dalgalanmayacaktır. Felsefe, hukuk veya din konularında mükemmel bilgisi vardır. Ahlaklı ve erdemli birisidir. Karizmasında liderlik yeteneği olduğundan başkalarını yönetecektir. Politikada başarılı olabilir ve yüksek mevkilere gelebilir. Geçmiş yaşam kredisi yüksek olduğundan az bir emek karşılığı daha büyük faydalar elde edecektir. Hindu bilgeler böyle birinin geçmiş yaşamında çok yararlı aktivite sahibi olduğunu ileri sürmektedir. Kişi ince, sevimli ve olumlu alışkanlıkların sahibidir. Çok kuvvetli bir yaşam bağı ve amacı vardır. Kendi kaderini kendisi yönlendirir. Aşk ilişkileri de dürüst ve başarılıdır. Bu kişi için yaşam büyük bir zevktir.
8=Rahu 1.evde;

Rahu’nun 1. evde olması aile mutluluğunu bozar. Evlilik yaşamında daima dalgalanmalar, iyi ve kötü günler yer alacaktır. Barış içinde geçecek sakin günler kısa sürecektir. Ortada daima Rahu’nun simgelediği konulardan sorunlar olacaktır. Rahu yaşam süresi, sağlık ve kendine güven bakımından zararlı etkilere sahiptir. Kişide büyük bir ego vardır ama, Rahu kendine güveni tahrip ettiğinden bencil ve kendi isteklerine gem vuramayan bir karakter oluşmaktadır. Hayat boyunca sürecek kendini kabul ettirme mücadelesi ve olumlu imaj bırakma savaşı göze çarpacaktır.
Kişilik tuhaf, eksantrik ve normal dışıdır. Rahu dünyevi değerleri simgelediğinden, kişi varlıklı olacaktır. Aynı zamanda doğa üstü alanlara ve ökült konulara merak duyacaktır. Rahu’dan kaynaklanan sağlık sorunları kötümser duygulardan ve olumsuz düşünce tarzından doğacaktır. Böyle rahatsızlıkları da bir tedavi yöntemi kullanarak iyileştirmek çok güçtür. Birinci evdeki Rahu fiziksel direnci kuvvetlendirir ve insana güçlü hırs verir. Düşmanlarını ve rakiplerini yenecektir.. Rahu dünyevi yararları simgelediğinden, 1.ci evde kişiye ekseriya olağanüstü güzellik verir.

RAHU İKİZLER BURCUNDA
Rahu ve Ketu için yükselimde sayılacak sadece Merkür’ün burçları olan İkizler ve Başak gösterilmektedir. Her ikisi de Merkür’ün burçlarında çok düzeltilir ve geliştirilir. Eğer Rahu 1.ci evde İkizler veya Başak’ta yerleşirse, ister Durağan, geri veya ileri hareketli olsun, kişiyi tanınmış, ünlü ve saygın birisi yapar. Çok kuvvetli bir karakteri ve bulunduğu alanda tartışmasız liderliği söz konusudur. Yarışmalarda rakiplerini kolayca yener. Hem maddi hem manevi varlık sahibidir. Yakışıklı, göze çarpan ve hayranlık uyandıran bir görünüşü vardır. Evlilik yaşamında bazı sürtüşmeler ve sorunlar olacaktır.

9=Mars 5.evde;

Mars 5. evde kişiyi atılgan, sıcak kanlı ve akıllı yapar. Aynı zamanda kurnaz ve açıkgöz birisi olur. kişi aşk maceralarında talihsizdir ve evlilik yaşamı da fırtınalıdır. Böyle birisi iyi bir savaşçıdır ve önceki yaşamından korkusuz veya agresif bir karakter miras kalmıştır. Çok iyi bir lider veya kumandan olur. Bu nedenle askerlik veya polislik mesleklerinde başarılıdır. Başkalarını yönetme arzusu ondan iyi bir politikacı da çıkartabilir. Çok iyi bir atlet olup spordan hoşlandığından bu alanda kariyer de yapabilir. Yatırımları ve spekülasyon oyunları kayıplar getirecektir.

10=Ketu 7.evde;

Ketu 7.ci evde ise evlilik yaşamı zarar görür ve eş ile sürekli olarak sürtüşmeler yer alır. eşin garip, tuhaf ve hilekar tabiatlı olması da olasıdır. Bu kişi ayrıca psikolojik olarak çileci veya münzevi yaşama meyilli olabilir.
Ketu İkizler veya Başak burcunda ise yükselimdedir. Evlilik hayatını güçleştirir. Buna karşın eşin özellikle akıllı ve kültürlü olması mümkündür. Eş güçlü ve kişiyi istediği kalıba sokmakta usta birisi olacaktır. Böyle bir insanın doğaüstü meyilleri de olabilir.

11=Güneşin 3. evde;
Kardeşlerden yardım ve faydalar, Cesur ve mert, Serüven ve maceralar, Başarıya kendi çabası ile ulaşan, Güçlü irade, Sebatlı ve direşken, Kuvvetli arzuları olan mizaç, Müzik, dans veya tiyatroya merak ve bu alanlarda kariyer

12=Merkür 4.evde;
Merkür’ün 4. evdeki yerleşimi eğitim ve kültürel gelişme bakımından mükemmeldir. Kişi başarılı bir eğitim yapar ve yüksek bir derece elde eder. Mutlu olacak ve kendine ait evler ve taşınmaz mallar, arabalar olacaktır. Annesi ile iyi geçinecektir ama aralarındaki bağlar duygusal olmayacaktır. Böyle birisi güzel sanatlardan ve müzikten zevk alacaktır. Annesi bilgili ve kültürlü olacaktır. Hint bilgeler kişinin varlıklı, pek çok dostu olan fakat soyundan miras alamayan birisi olacağını açıklamaktadır. Merkür olumlu etkiler alırsa bu durum tersine çalışabilir.
MERKÜR BAŞAK BURCUNDA;

Merkür 4. evde Başak’ta yükselimdedir. yaşam ödülleri katlanarak yükselecektir. Kişi bilgili olacak, kariyerini eğitim veya iletişim alanlarından birinde yapacaktır. Annesi yüksek düzeyde bilgili ve ünlü birisi olabilir. Kişinin gönlü huzurlu olup yaşamda rahatlık içinde olacaktır. Pek çok taşınmaz malın sahibi olması mümkündür.

Gezegen kendi evindedir. Yerleşen gezegenin gösterdiği yetenekler ve tutkular görülür. Bilgili, eğitimde iyi derece elde eden, güzel arabalara sahip olan, anneden mutluluk alan, uzun yaşayan anneye sahip olan, konforlu ve rahat ortamda yaşayan kişiyi gösterir. Ayrıca pek çok taşınmaz malın ve servetin sahibi olacaktır. Yaşam sonu da acısız ve sakin bir şekilde gelecektir. Bu yerleşim moral gelişim için de olumludur.

13=AY 7.evde;
Ay 7. evde ise, kişiyi evlilik hayatında çok mutlu yapacaktır. Bu öyle bir kişilik oluşturur ki, evlilik ortağına yaşam boyu sırılsıklam aşık kalır. Mizaç olarak romantik, yüksek derecede tutkulu . Eşi de kabiliyetli, güzel ve çekici, çalışkan veya ünlü birisi olacaktır. Ay zihin yöneticisi olduğundan eşin de akıllı, parlak ve kültürlü birisi olması ve kariyere sahip bulunması olasıdır.
.7.ev köşe evi
Ay’ın köşe (kendra) evlerden birinde olması horoskopun genel anlamı bakımından çok olumlu ve parlak bir yerleşimdir.

14=aya göre rahu köşe evlerden birine yerleşmiş.
5.ev terazi yönetici gezegeni venüs 2.evde yerleşmiş.
12.ev boğa yönetici gezegeni venüs 2.evde yerleşmiş.

5.. Ve 12. Evin yöneticisi olarak 2. evde( para,servet evinde) yerleşmiş.

1.ev ikizler yönetici gezegeni merkür 4.evde yerleşmiş.
4.ev başak yönetici gezegeni merkür 4.evdeyerleşmiş.

1. Ve 4. Evin yöneticisi olarak 4. Köşe evde( yakınlar,destekleyenler evinde) yerleşmiş.

8.ev oğlak yönetici gezegeni satürn 4.evde yerleşmiş.
8.ev kova yönetici gezegeni satürn 4.evdeyerleşmiş.

8. Evin yöneticisi olarak 4. Köşe evde( yakınlar,destekleyenler evinde) yerleşmiş.


6.ev akrep yönetici gezegeni mars 5.evde yerleşmiş.
11.ev koç yönetici gezegeni mars 5.evde yerleşmiş.

6. Ve 11. Evin yöneticisi olarak 5. Üçgen evde( oğul,çocuk evinde) yerleşmiş.

7.ev yay yönetici gezegeni jüpiter 5.evde yerleşmiş.
10.ev balık yönetici gezegeni jüpiter 5.evde yerleşmiş.

7. Ve 10. Evin yöneticisi olarak 5. Üçgen evde(oğul, çocuk evinde) yerleşmiş.


3.ev aslan yönetici gezegeni güneş 3.evde yerleşmiş.

3. Evin yöneticisi olarak 3. evde( kardeş,cesaret evinde) yerleşmiş.

3.evine güneş kurulmuş yani aslanda (güneşin öz evi aslan)
4.evine merkür kurulmuş yani başakta (merkürün öz evi başak (başak´´ ikizler)
1.evin yöneticisi lordu güneş 3.evde

2.evin yöneticisi jüpiter 5.evde
2.evin yöneticisi Jüpiter 5.evde
Varlık, spekülasyon veya talih oyunlarından gelecek para göstergesidir. Kültürlü, bilgili kişilik, yuvada mutluluk, çocuklar vasıta siyle kazançlar, güzel gıda işaretidir. Bu yerleşim fazla çaba harcamadan kazanmayı gösterir.


3. evin yöneticisi mars 5.evde

4.evin yöneticisi merkür 4.evde

5.evin yöneticisi jüpiter 5.evde

6.evin yöneticisi mars 5.evde ile satürn 4.evde

7.evin yöneticisi venüs 2.evde

8.evin yöneticisi satürn 4.evde

9.evin yöneticisi jüpiter 5.evde ile güneş 3.evde

10.evin yöneticisi satürn 4.evde,güneş3.evde,merkür 4.evde,jüpiter 5.evde:
10.evin yöneticisi Jüpiter 5.evde
10.cu ev yöneticisi için uğurlu bir yerleşimdir. Yüksek düzeyde akıllı ve zeki, Varlıklı, Başarılı veya güçlü çocuklar. Verimli yatırımlar, Mutlu aşk ilişkileri, Olumlu alışkanlıklar geliştirmek, Spekülasyon ile bağdaşık kariyer, Erdemli veya dindar kişilik, Ruhsal veya okült yetenekler ve bilgiler, Geçmiş yaşam gayretleri nedeniyle kariyer başarısı, Çok güçlü kader duyusu, Onurlu ve saygın bir yaşam. Kutsal yerleri ziyaret.


11.evin yöneticisi jüpiter 5.evde

12.evin yöneticisi satürn 4.evde
Vedic Moon Sign:Sagittarius

Vedic Astrology Classic:

Sen güçlü kemikler, gövde veya uzunca yüz, dengeli burun, yuvarlak çene, geniş alnı, gür kaşları ve çekici dişlerin çekim kuvveti olacak ya da orta boylu uzun boylu olabilir. iddialı ve felsefe, bilim, hukuk ve edebiyat, sanat, idealizm ve yaşam ilkeleri gibi bilgili konularla ilgili olacak. mantıklı ve çok meraklı fikirli olacak. özgürlük, kendine güvenen, hırslı ve kendine saygı sevgi dolu, güvenilir, akılcı açık sözlü ve gösterişsiz olacak. sen, ahlaki, liberal, dürüst, sempatik dini ve duyarlı olacak.Sen astroloji ile ilgilenen olucaksın, gelecekle ilgili incelemek ve anlamaya çalışmak isteyeceksin. .Ancak yeni düşünceler sahip olacak kadar eski gelenekleri ile bütün bağlantıların kesilmesi pahasına onlara çekici olmayacak.Temelde ortodoks ve geleneksel olacak.Herhangi bir karar almadan önce her şeyin olumlu ve olumsuz noktaları inceleyecek.Sen, bir komik olarak bilinen olacaksın, ve senin arkadaş çemberinde iyi bir insansın.
MESSA VEDİC HARİTANIN HTML FORMATI
nature:Doğası:

Senin, analitik bir aklın var. Senin, sanat ve edebiyata yoğun ilgin var. Sen, son derece entelektüel ve insanların desteğini kazanmak için eminsin. Sen, Daha fazla psikoloji meyilli olabilir ve büyük sezgisel güçlerin var.. Sen ne pahasına olursa olsun doğruyu konuşuyorsun. Sen, doğa tarafından becerikli ve çok esprilisin.Çok sosyalsin. Sen, yaşamı seversin, ve en dolu olana onu yaşarsın. Sen, hareketlisin, ve her zaman yaşamda bazı değişikliği arıyorsun. Sen, yumuşak konuşan ve diplomatiksin.
güneş burcun :aslan
Aslan Burcu (14 Ağustos – 13 Eylül)


Aslan kişiliği cömert, açık sözlü, güvenilir ve lider yaradılışlıdır. Para konularında talihli ve dürüsttür. Çok güçlü iradeye ve amaçlarına yönelme hırsına sahiptir. Karşılarına çıkan engellere ve zorluklara karşın hedeflerine varmayı başarırlar.

Aşk ve romantizmde sahiplenici, duyarlı, dürüst ve isteklidirler. İnatçı ve dik kafalı davranışları yüzünden karşı cins ile sıkça anlaşmazlıklara düşerler. Aslan’lar, 14 Aralık-13 Ocak veya 14 Nisan-13 Mayıs arasında doğanlar ile anlaşabilirler. Bunların sağlık sorunları arasında kalp arazları, baş ve kulakları etkileyen ağrılar yer alır.

fiziksel özellik:
Aslanlar, saçlarıyla ve çok konuşmalarıyla bilinirler. “Aslan yelesi” tabiri zodyağın bu sosyal ve eğlence düşkünü burcunu da etkilemiş olmalı ki, genellikle güzel ve gür saçları olur. Ateş grubu olan Aslan burçları, hareketli ama ben merkezli yapıları ile bilinirler. Uzun boylu ve yapılı olabilirler. Yemeği içmeyi bu burç da çok sever ama kendi yapmaması şartıyla. Hizmet edilmesini sever, ev işi ve benzer konularda genellikle tembeldir. Aslan burcu astrolojide kraliyet ve otorite konumuyla temsil edilir. Dolayısı ile yıldız haritalarında Aslan enerjileri yüksek kişiler, gururlu ve kendilerine dönük olabilen etkileriyle de bilinirler. Hint astrolojisinde ateş enerjisi “pitta” olarak tanımlanır ve pitta vücut tipleri metabolizmaları hızlı çalışan kişilerdir. Bu nedenle diğer ateş gruplarında olduğu gibi, özellikle orta yaşa kadar olan dönemde hızlı çalışan metabolizmaları aslanları kilo derdinden korur diyebiliriz.


Yükselen Burcun İkizler Burcu:
Doğum haritası analizlerinde ilk önce incelenen nokta yükselen burçtur. Hint Astrolojisi’nde yükselen burç haritanın genelini yönetir diyebiliriz. Güçlü bir yükselen başta sağlık olmak üzere hayatın gelişim süreci hakkında fikir verir.

Haritada yükselen İkizler burcunda ve yükselen yöneticisi Merkür haritanın 4.evinde yerleşmiştir. YANİ. 4.Ev insanın genel ahlakını ve hayattan aldığı zevkleri de belirtir. Anneyi temsil eden 4. Ev ile genel hayat mutluluğu arasındaki bağlantı da annenin hayatımızdaki önemli yerini astrolojik olarak teyit eder.
Aynı zamanda merkür 1.evi ve 4.evi yönetmektedir VE 4.eve yerleşmiştir..4. Ev gayrimenkulleri, araçları her türlü mal-mülkü temsil eder. Bu ev de maddi hayatı incelerken önem verdiğimiz bir evdir ve maddi evlerle ilişkisi zenginlik verir.

Yükselen ikizler kişiye narin hatlı, güzel bir vücut, kıvırcık sa ve dikkati çekecek burun yapısı verir.Bu insan zeki, flörtçü ve cinsel zevklere düşkündür. Çok iyi bir konuşmacıdır.Çok kere yakınları ile iyi ilişkiler kuramaz.Bu kişinin eşi hırçın mizaçlı birisi olabilir.
Bu kadınlar çabucak arkadaşlık kurarlar ama,kusur bulan mizaçları nedeni ile kalıcı bir dostluk kurmaları zordur.Değişimden hoşlanırlar ve olumlu olacağını hissederler.Başarılı ve güzel bir evlilik yaparlar.Gezmekten hoşlanırlar.Konuşmaları sert, mizaçları tutkuludur.

7.evin yani evlilik evi yay burcunda: yay burcunun yöneticiside jüpiter :jüpiterde 5.evde ve marsla birlikte;
7.evindede ay ve ketu var.

ay 7.evde ise, kişiyi evlilik hayatında çok mutlu yapacaktır.Hayatı boyunca evlilik ortağına yaşam boyu sırılsıklam aşık kalır.Mizaç olarak romantik, yüksek derecede tutkulu ve sekse düşkündür. Eşi de kabiliyetli , güzel ve çekici çalışkan veya ünlü birisi olacaktır.Ay zihin yöneticisi olduğundan eşin de akıllı, parlak ve kültürlü birisi olması ve kariyere sahip olması olasıdır. Ay bulunduğu evden yükselen ile görünüm yaptığından kişi yakışıklı, alımlı, sağlıklı ve karşı cins için çok çekici birisidir. Bu yerleşime sahip kadın çok güzel olur ve erkekleri peşinden koşturur. Yüksek derecede yumuşaklığı vardır.

12.ev kayıplar evi:senin boğa burcu


10. ev kariyer evi:balık burcu nun yöneticisi jüpiter:jüpiterde marsla beraber jüpiter şans gezegeni
KALA SARPAYOGA

Rahu (Kuzey Ay Düğümü)ve Ketu ( Güney Ay Düğümü)1. ve 7.ci evlerde : Bu yerleşim kişiye ruhsal alanlarda meraklar oluştururken evlilik olaylarında sorunlara neden olur.
Hint (Vedic) Doğum haritasında Kuzey Ay Düğümü (k) “Rahu” ; Güney Ay Düğümü (l) “Ketu” adını alır. Bunların doğum haritasındaki yerleşimleri “Kala Sarpa Yoga” adı verilen özel bileşimler meydana getirir. Bu yoganın oluşması için aşağıdakiler gerçekleşmelidir :

1. Rahu ilk altı evden birinde, Ketu son altı evden birinde yerleşmelidir.SENİN RAHU 1.EVDE KETUDA 7.EVDE YANİ RAHU İLK 6 EVDE KETUDA SON ALTI EVDE

2. Diğer yedi gezegen Rahu ve Ketu arasında sıkıştırılmış olmalıdır. Rahu veya Ketu ile birleşen gezegen olması durumu değiştirmez. SENİN GEZEGENLERDE ÖYLE...
Kala Sarpa Yoga bulunan bir Vedic harita için yaşam içinde diğer yerleşimlere bağlı olan sorunlar ve düşüşler ortaya çıkacaktır. Analizler pek çok eğitimli, kültürlü ve yetenekli insanın bu yoga ile doğduğunu ve pek çoğunun yaşamda pek sorunla karşılaştığını ve bu nedenle öldüğünü göstermektedir.

Eski Hint kaynakları bu yoganın zararlı olduğunu ve sıkıntılar getireceğini açıklamaktadır. Başka bir özelliği de haritada yer alan başka olumlu yoga varsa bile çalışmaz duruma gelmektedir. Fakat bazı özel durumlarda Kala Sarpa yoga mükemmel sonuç üretebilmektedir. Kala Sarpa Yoga etkisinde Doğum haritası insanı çok yükseklere çıkartabilir. Ne kadar yüksek mevki olursa oradan düşmesi de o kadar şiddetli olur. Kala Sarpa Yoga oluşturan Rahu ve Ketu'nun bulunduğu Nakshatra (Takımyıldız) yönetici gezegen Vimsottari Dasa süreci çok önemlidir. Bu gezegenin gücüne ve yerleşimine göre hayatın kaos dolu olayları ortaya çıkabilir.
SENİN RAHU VE KETUNUN TAKIM YILDIZI YÖNETİCİLERİ RAHU VE VENÜS Vimsottari Dasa sürecinde çok önemli.

Rahu-Ketu ekseni dışına yerleşen her hangi bir gezegen Kala Sarpa yogayı bozar ve bu gezegene “Kurtarıcı” adı verilir.

Rahu-Ketu ekseni dışına yerleşen birden fazla gezegen varsa zararlı yoga tamamen ortadan kalkmış olur.
1.4. 7. 10. evler köşe evleri,1. 5. 9. evler üçgen evleri:RAJA YOGA BİRLEŞİMİ:

Raja yogalar kral yogası olarak bilinen yogalardır.Çok fazla çeşitleri olsa da temelde köşe ve üçgen evlerin yöneticilerinin kavuşum yapmaları ile oluşur.Üçgen evler 1, 5 ve 9. Evlerdir.Köşe evler ise 1, 4, 7 ve 10. Evlerdir. Genel hayatta başarı , kariyer gibi konularda çok iyi etkiler verirler. Yogalar bulundukları evin niteliklerini artırıcı etkiler verirler.
SENİN
1.ev:ikizler yöneticisi merkür 1.ev:ikizler yöneticisi merkür
4.ev:başak yöneticisi merkür 5.ev:terazi yöneticisi venüs
7.ev:yay yönetici jüpiter 9.ev:kova yöneticisi satürn
10.ev:balık yöneticisi jüpiter

üçgen evin yöneticleri 1.dereceden faydalı sayılır.yani merkür,venüs,jüpiter
köşe evin yöneticileri 2.dereceden faydalı sayılır. yani merkür ve jüpiter
1.evdeki merkür 1.ev köşe yöneticisiyle 9.evdeki üçgen yöneticisi satürn kavuşum
4.evdeki merkür 4.ev köşe yöneticisiyle 9.evdeki üçgen yöneticisi satürn kavuşum

üçgen evin yöneticleri 1.dereceden faydalı sayılır.yani merkür,venüs,jüpiter
köşe evin yöneticileri 2.dereceden faydalı sayılır. yani merkür ve jüpiter
2.,3.,11.evler 3.dereceden faydalı sayılır.2.ev:yengeç yönetici:ay ,venüs gezgeni var 3.ev:aslan yönetici:güneş ,güneş gezegeni var.11.ev:koç yöneticisi :mars
bu gezegenler olumlu gezegnlerle ilişkili ise ev faydalı olur.olumsuz gezegnlerle ilişkili ise ev zararlıdır

. (a) Faydalılar : Jüpiter ve Venüs.

(b) Zararlılar : Mars ve Satürn

© Nötr veya değişkenler :Güneş, Ay, Merkür, Rahu ve Ketu.

senin 2.evinde ay ile venüs ilşkili ,ay ve venüsde olumlu gezegen demekki 2.evin faydalı
3.evinde zararlı gezegen var.3.evin zararlı.
6.,8. ve 12. evlerin yöneticileri zararlı kabul edilir.6.ev:akrep YÖNETİCİSİ mars 8.ev:oğlak YÖNETİCİSİ satürn 12.ev:boğa YÖNETİCİSİ venüs

MARAKA EVLER:yaşam sonunu etkileyen evler:2. ve 7.evlerdir.2.evin yengeç 7.evin yay
muzır trikas evler:6.,8.,12.evler.
1. İLE 8.EV ARAASI EVLİLİK YAŞAMINI SİMGELER.
9.EVDEN 11.EVE KADAR DİNSEL VE MORAL YAŞAM
12.EVDE ÖTEKİ ALEM MOKSİHA SİMGELER.

Vedic) sisteminde iki gezegenin aralarındaki açısal mesafe ne olursa olsun, aynı burç içinde olmaları bunları kavuşum durumuna sokar.
YANİ SENİN ASC İLE RAHU KAVUŞUM YAPAR.1.EV
MERKÜR VE SATÜRN KAVUŞUM YAPAR.4.EVDE
MARS VE JÜPİTER KAVUŞUM YAPAR.5.EVDE
AY VE KETU KAVUŞUM YAPAR.7.EVDE
Güçlü Gezegen

Bir gezegen faydalı evler olan 1.ci, 2.ci, 4.cü, 5.ci, 7.ci, 9.cu ve 10.cu evden birinin yöneticisi ve yükselimde veyahut Rasi veya Navamsa’da köşe evlerden birinde iyi bir yerleşimde olduğu zaman güçlü gezegen sayılır. MERKÜR,JÜPİTER,VENÜS,SATÜRN GÜÇLÜ GEZEGENLERİN



Zararlı Gezegen

Zararlı evler olan 3.cü, 6.cı, 8.ci, 11.ci ve 12.ci evlerde yerleşen, düşüş durumunda olan, düşman evinde konumlanan, kendine zararlı burçta olan ve keza Navamsa’da böyle bir yerleşime sahip olan gezegen Zararlı sayılır ve olumsuz etkiler üretir.


Faydalı gezegenlerin nötr veya değişken gezegenler ile yaptıkları kavuşumlardan genel olarak olumlu sonuçlar meydana çıkar. Hem karakteri hem de kişinin geleceğini faydalı şekilde etkilerler.
SENDE KAVUŞUM YOK
Nötr gezegenler ile zararlı gezegenlerin kavuşumları ise bunun tersi etkiler meydana getirirler. Mars aşırılıkları körükler, iticiliği, parçalanma ve bozulmayı etkinleştirir. Satürn soğukluğu, bencilliği, cansızlığı ve sönüklüğü, uzaklaşmayı ve yalnızlaşmayı güçlendirir. BU VAR NÖTR GEZEGEN MERKÜR İLE ZARARLI GEZEGEN SATÜRN İLE KAVUŞUM HALİNDE...KİŞİLİĞİNE ZARARLI BİR ETKİ YAPAR.

Faydalı bir gezegen ile zararlı bir gezegenin kavuşumu ne tam olumlu ne de tam olumsuz bir etki verir fakat, her iki anlamın ortasında bir sonuç üretir. .SENİN FAYDALI GEZEGEN JÜPİTER ZARARLI GEZEGEN MARSLA KAVUŞUM VAR.

Üçgen evlerin yöneticilerinin yerleşimi nerede olursa olsun, bunların 8.ci veya 12.ci evlerin yöneticileri ile kavuşum yapmaları başarının oluşmasını tehlikeye sokacaktır.
SENİN ÜÇGEN EVLERİNİN YÖNETİCİ GEZEGENLER:MERKÜR,VENÜS,SATÜRN
8. VE 12. EVLERİN YÖNETİCİLERİDE SATÜRN VE VENÜS
YANİ MERKÜR SATÜRN KAVUŞUMUN VAR.1.EVİN YÖNETİCİSİYLE 8.EVİN YÖNETİCİSİYLE KAVUŞUM VAR.
Yaşam sonunu etkileyen (Maraka) evlerin ( 2.ci ve 7.ci evler) yöneticileri ile kavuşum yapan gezegenler de kendi ana (dasa) veya küçük periyotlarında (bhukti) yaşamı sonlandırmakta gereken gücü elde ederler. Bunun için gezegenlerin doğumdaki güçleri etkin olacaktır.
SENİN 2.EVİN YÖNETİCİSİ AY 7.EVİN YÖNETİCİSİ JÜPİTER
KAVUŞUMLARI AY İLE KETU KAVUŞUM
JÜPİTER İLE MARS KAVUŞUM

KÖŞE VEYA KENDRAS EVLERİ:1.,4.,7.,10.EVLER:Ayrıca açılı evler olarak da bilinirler.:bir insanın yaşamında çocuk çağı ile bağlantılıdır köşe evlerinde.
Genel olarak doğum haritasının ve yaşamın gücünü gösterirler. İstenilen amaçlara ulaşma kapasitesi verirler.


Bu evlerdeki gezegenler güçlüdür ve enerjilerini tam olarak ifade etme kapasitesine sahiptir.

Burada yer alan faydalı gezegenler kişiye çok destek olur, yaşamın uzunluğuna ve başarısına katkıda bulunur fakat zararlı olanlar pek çok zorluk yaratabilir.

Onuncu ev en güçlü olandır ve buradaki gezegenler tüm haritaya hükmederler. Yaşam ve kişilik üzerindeki etkileri yükselen gezegeninkinden çok daha fazla olabilir.
SENİN 10 EVİN BALIK:YÖNETİCİ GEZEGENİ JÜPİTER senin haritanı hükmeden gezegendir.
ÜÇGEN VEYA TRİKONA EVLER:1.,5.,9. EVLER:Dharma evlerine denk düşerler ve talih, başarı, bilgelik ve bilgi evleridir. Bu evlerdeki gezegenler yücelirler ve burada yer alan olumlu gezegenler, geçmişteki ve şu anki iyi eylemler ve ahlaki yapı sayesinde iyi talih ve iyi fırsatlar getirirler.

İKİNCİL VEYA PANAPHRAS EVLER:2.,5.,8.,11. EVLER:Bu evler, sabit burçlarla aynı anlamı taşırlar ve istikrar, koruma, gelir ve materyal güvenlikle ilgilidir.:insanınortaçağını belirtir.


Bu evlerde yer alan gezegenler orta güçtedir.

Sekizinci ev miras ya da vasiyet yoluyla gelen zenginliği ifade edebilir fakat aynı zamanda bir dushtana evidir, olumsuz sonuçlar da getire
ÜÇÜNCÜL VEYA APOKLİMAS EVLER:3.,6.,9.,12. EVLER:Bu evlerde yer alan gezegenlerin zayıf ya da güçsüz oldukları düşünülür.insanın yaşlılık çağını belirtir.

Anlam olarak ikili burçlara denk düşerler.

Aralarında en iyisi, aynı zamanda bir dharma evi olan ve misafir ettiği gezgenler güçlü olup şans getiren bir ev olan dokuzuncu evdir.

Onikinci ev en zayıf olandır ve buradaki gezegenler, somut boyutta enerjilerini ifade etmekte zorlanırlar. Fakat bu gezegenler ruhani gelişim açısından yararlı olabilirler
UPACHAYA EVLER:3.,6.,10.,11. EVLER:burada bulunan gezegenin gücü zamanla sivrilir ve bu evlerde yerleşen zararlı gezegenler iyi sonuçlar verirler.Ya da “büyüme evleri” Bu evlerdeki gezegenler zaman içinde büyümeye ve iyileşmeye meyillidir.

Burada yer alan zararlı gezegenler (özellikle 3, 6 ve 11. Evlerde) hayatta karşılaşılan her türlü zorluğu aşmada çok yardım ederler.

Vimsottari Dasa:Dasa başlangıç ve bitiş aralığı demek.Dasayı yöneten gezegen bulunduğu eve elbette etki eder..Ama alt dasalar ve onlarında alt dasaları var..DASALAR:gezegen periyotları
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Referans Adresler