Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Pluto ve Güç Teması
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Pluto ve Güç Teması

Pluto’yu anlayabilmek için önce güç konusunu ve bunun üç farklı odak noktasına ve üç değişik yaşam sürecine yönelebilecek olan çeşitli tezahürlerini anlamak gerekir. Bu yönelimlerin ve süreçlerin hepsinde zorluklar ve karmaşalar yaşanabilir, çünkü bunların hepsi sadece fiziksel düzeyde deneyimlenmezler. Zihinsel, duygusal ve ruhsal düzeylerde de deneyimlenirler. Bu zorlu durumlarda güç üç değişik hedefe odaklanabilir: kişinin kendisine, diğerlerine ve/veya koşullara. Yani:

-Kendini kontrol

-Başkalarını kontrol

-Durumları kontrol

Kişinin kendisini kontrol etmesi bunlar arasında en yararlı olanıdır. Başkalarını kontrol en zararlı olanıdır. Durumları kontrol etmek ise söz konusu koşullara göre değişir. Pluto’nun haritadaki ev konumu yaşamın hangi alanında bu kontrol konularının yaşanacağını gösterir. Güç konularının şiddeti ve etkileri Pluto’nun diğer gezegenlerle açılarına bakarak değerlendirilir.

Güç kendisini aynı zamanda üç değişik süreç kanalıyla gösterir:

-Aynı kalmak (içsel ve dışsal güce direnmek)

-Elemek (hayatın -yararlı olmayan- bir alanını bırakmak, ölüm)

-Dönüşüm (form değiştirmek; zaten mevcut olan değişimi aktif olarak yaşamak)

Her şeyi olduğu gibi tutmaya çalıştığınızda, bir gücün sizi değişmeye zorladığını ve sizin değişime direndiğinizi söyleyebiliriz. Bir güç savaşı çıkabilir. Elemeyi seçtiğinizde yaşamınızın bir yönü üzerinde kontrolü bıraktığınızı veya onunla teması kestiğinizi söyleyebiliriz. Değişimi seçtiğinizde dıştaki bir güce teslim olduğunuzu veya faal biçimde dönüşüm peşinde olduğunuzu söyleyebiliriz.

Üç Odak Noktası

Odak noktalarından biri olan kendini kontrolün yararlı olduğunu söyledik. Pluto’nun içgörülerini ve tekniklerini kendinizi kontrol için kullanırsanız bu çok olumlu bir öğrenme süreci olur. Ancak kendinizi aşırı kontrolden, kendiniz inkar etmekten uzak durmanız gerekir. Kendinizin ve evrensel prensiplerin farkına vardıkça, doğru kararları verme ihtimaliniz artar. Kendi kaderinizin kaptanı olursunuz. Bu farkındalık güce, güç de farkındalığa yol açar.

Ancak bu psikolojik içgörüleri kendi büyümesini engellemek için kullananlar çok değerli bir enerjiyi harcarlar. Olumsuz bir model oluşturup, bu psikolojik bilgileri yaşam ve kendileri hakkında daha önce alışık olunan temalara ekleyip çarpıtırlar ve bunu dönüşüme karşı bir silah olarak kullanırlar. Böylece aynı kalmayı sağlarlar. Çelişen farkındalıkları yüzeye çıkartmayıp, bastırıp yanlış yorumlarlar. En olumsuz durumlarda Plutonik güç ve yaratıcılığı engellerler.

Kişisel büyümeyi engellemek kişinin dikkatini kendisinden uzaklaştırıp, başkalarını kontrol etmeye çalıştığı durumlarda da geçerlidir. Bu odak noktası her durumda yanlıştır. Büyümek her zaman içeride başlar, dolayısıyla sizin odak noktası olmanız gerekir. Dışsal bir mücadeleye odaklanmak gereksizdir ve üretken değildir. Kişinin kendisini ve reaksiyonlarını kontrol etmesi başkalarını kontrolden daha az enerji gerektirir. Dolayısıyla güç savaşı ve başkalarını kontrol kişinin bütün kaynaklarını kullanır (tüketir). Başkaları için karar vermek durumunda kaldığınızda bile (ör. çocuklar, hastalar), bu sizin bu deneyimler kanalıyla büyüeceğinizi gösterir. Yani bu deneyimleri kendi farkındalığınızı arttırmak için kullanmalısınız. Burada üstlendiğiniz rollere dikkat edin.

Yaşam koşullarını kontrol etmek güç savaşlarına neden olabilir. Ancak bazı durumlarda kişinin (bir başkasının kişiyi, ailesini veya yaşamını kontrol etmeye çalışması v.b) yaşam yolu ve bilinci için güçlü olması gerekebilir (tek seçenek kontrol olabilir). Bazı adaletsizliklerin düzeltilmesi gerekebilir. Her zaman içinde bulunduğunuz mücadelenin farkında olmanız zorunludur. Genellikle karşınızdaki insanı hatalı olduğuna ikna etmeye çalışmak, bir durumu düzetmekten daha zordur. Daha kolay yolu seçin. Örneğin eğer ofiste işler çok karışıksa ve patronunuz bunları düzeltmek için bir şey yapmak istemiyorsa, onu ikna etmeye çalışmayın. İşleri düzetmeye veya bir üstteki insanla konuşmaya çalışın. Eğer zorunlu değilse, uzun ve herkesi kilitleyen mücadelelerden uzak durun. Güç savaşları sizin bakış açınıza bağlı olarak, yararlı veya zararlı olabilirler. Dış dünyada kazanabilir veya kaybedebilirsiniz. Ama siz kazandığınızda bir başkası kaybetmiş olur. Oysa güç savaşı sayesinde iç dünyanızda kazandığınız farkındalıklar sizin dış dünyanızda da yararlı olacak yaratıcı değişimler doğurabilirler. Pluto size bu içgörüleri sağlar. Asıl büyüme süreci kişinin kendisiyle başlar ve kendisinde biter.

Üç Süreç

Plutonik güç üç değişik süreçle bağlantılıdır: genellikle içsel veya dışsal bir güce direnerek her şeyi olduğu gibi tutmak; halihazırda mevcut olanın biçimini değiştirmek, yani dönüşüm; artık gerekli veya yararlı olmayanı elemek, bir tür ölüm. Bu süreçlerin hepsi söz konusu kişiler için yararlı veya zararlı olabilirler. Önemli olan sürecin amacı ve niyetidir.

Bazen her şeyi olduğu gibi tutma gücü kişinin kendi gücünü uyandırmasını sağlayabilir. Değişimin amacı doğru değilse, direnmek olumlu bir şey olabilir. Değişim baskısı içten veya dıştan gelebilir, ve arzulanan değişimler içsel veya dışsal olabilir. Örneğin alkol tedavisi gören birisi iseniz ve yaşamınızda bunalımlı bir dönemdeyseniz, içkiye başlama baskısı hissedebilirsiniz. Bu baskı vermeniz gereken kararlardan kaçmak arzunuzdan veya beraber olduğunuz bir insandan gelebilir. Gerçekte içsel ve dışsal kaynaklar aynıdır, birbirlerini yansıtırlar, çünkü içsel ihtiyaçlar dışsal durumları çekerler. Yukarıdaki örnekte kişi alkol tedavisi gören insan olma durumunu içsel veya dışsal baskılara rağmen muhafaza etmek durumundadır. Bu olumlu bir amaçtır ve kişisel güç gerektirir. Diğer insanlar sizin hareketlerinizi kontrol etmek istediklerinde ve özgür iradenizi kısıtladıklarında da aynı kalmak olumludur. Pluto manipülatif çabaları algılamak için gerekli içgörüyü kişiye kazandırır.

Bazen aynı kalma gücü olumsuz kullanılabilir ve büyümüyi engeller. Eğer sizin büyümenizi destekleyen tüm içsel ve dışsal içgörülere direnirseniz ilerleyemezsiniz. Amaçlarınız evrensel iyilikle uyumlu olmadığında büyük olasılıkla Pluto gücünü olumsuz kullanıyor olursunuz.

Elemek süreci sembolik bir ölümü içermesine rağmen çok temizleyici (arındırıcı) olabilir. Örneğin harcama alışkanlığınızdaki fazlalıkları elemek yararlıdır. İlerlemeye zarar veren bir durumdan kurtulmak olumlu bir eleme olabilir. Bırakmak da olumlu bir karar olabilir, ancak aranızdaki çatışmayı çözmeden ve bu çatışmadan özgürleşmeden bir insanı veya bir durumu hayatınızdan çıkartmak olumsuzdur. Çünkü insanlardan ve koşullardan uzak durmaya çalışmak enerjinizi tüketir.

Dönüşüm bir durumun, bir şeyin veya bilinç düzeyinin yeni ve, umarız, daha yüksek bir ifadeye doğru değişmesi sürecidir. İşler, evlilikler ve kişinin kendi hakkındaki düşünceleri, bunların hepsi daha iyiye doğru dönüşebilirler. Ancak biz genel olarak dönüşüm sürecini psikolojik farkındalıklar ve bilinçlenme anlamında düşünürüz. Biliçdışından bilgiler yavaş yavaş veya aniden rasyonel aklın alanına çıkartılırlar ve sonuçta zihinsel, duygusal veya tinsel düzeyde bir değişim gerçekleşir. Daha önceleri ulaşılamaz olan veriler içgörü süreci kanalıyla anlaşılır hale gelir ve güç yeni farkındalık sayesinde açığa çıkar. Bu çok aydınlatıcı ve yararlı vir geçiş olabilir, ancak önemli olan bu bilgilerle ne yaptığınızdır. Eğer yeni farkındalıkla zihinsel, duygusal veya tinsel büyüme tetiklendiyse, süreç olumlu olmaya devam eder. Ancak eğer yeni ulaşılan bilgiler başkalarını kontrol etmek veya büyümeyi engellemek üzere kullanılırsa, süreç olumsuz olur. Plutonik süreç yanlış uygulandığında yaşam yolunda devam etme konusunda sorun yaratır. Bunlar çözülmeden ve dersler alınmadan yaşama devam etmek mümkün olmayabilir. Güç savaşları enerji ve zaman açısından pahalıya mal olurlar. Bazıları büyümek için zorunludur, bazılarını siz değişmemek için yaratırsınız. Savaşın kaynağını anlamaya çalışın.


Kaynak: Planets in Solar Return, Mary Shea
Doğum haritalarında Plüto ile kişisel gezegenleri dinamik bağlantılar yapan pek çok kişide '' Plütonik olmayan '' özellikler de gözlemlediğimi söyleyebilirim.

örneğin kişinin Güneş-Plüto Kavuşumu görünüyor ve siz karşınızda bir Terminatör bekliyorsunuz ama o kişiye baktığınızda gayet sosyal ve dışadönük , espirilerinize gülücüklerle karşılık veren , en az sizin kadar zaaflerı olan biri gibi durabiliyor.

Plütonun doğası gereği , sahip olduğu gücü gizlediğini söylersek bu duruma iyi bir açıklama olacaktır diye düşünüyorum.
yani o Güneş-plüto kişisi belki kendisi bile içindeki Plütonik doğasından bi haber yaşıyor olabilir.
Plütonun devreye gireceği durumları tahmin etmek zor olmasa gerek..
KRİZ ZAMANLARI..
insanlar en büyük başarıları ve kişisel seviyede ilginç mucizeleri bu tür Kriz zamanlarında gerçekleştirmiyorlarmı zaten.. ?

Anthony Robins'in İÇİNDEKİ DEVİ UYANDIR isimli bestseller bir kitabı vardır okumanızı önerebilirim.
sanırım bizlerde astrolojik ifadesiyle İÇİMİZDEKİ PLÜTOYU UYANDIRMAK için bazı sınırları zorlamamız gerekiyor.

şunuda ekleyebilirim ; pek Plütonik görmediğiniz ama haritasında ve doğasında Plütonik vurgular taşıyan biri emin olun İLK İZLENİMİN aksine , Plütonik tarafını göstereceği ( yada bir şekilde hissettireceği ) davranışlarda bulunacaktır.

imza = Ay-Plüto kişisi ;)

not = pek çok kez İLK İZLENİM olarak Ay Terazisi yönümü ( AY = Bilinçsiz olarak ) göstermişimdir ve Plüto ancak karşı taraf beni hayal kırıklığına uğrattığında ortaya çıkmıştır.

buradan yola çıkarak , haritasında ki Plütonyen Gücü hissedemediğini düşünenler , yüzeyde görünenle yetinmeyip DERİNE BAKMAYI denemelidirler çünkü anlaşılıyor ki Plüto = İnsan Ruhunun yada Bilinçaltının daha alt katmanlarında sessiz sakin ama yoğun bir şekilde bekleyen bir Güç..

ginka

aynı durum bende de var yıldırım. jüpi özelliğim çok aktif ama damarıma basılınca güçlü olan plutonik özelliğim ortaya çok fena çıkıyo. intikam olayı meselaevill tam 12 den vuruş yapıyorum işin garibi ben bile kendime şaşıyorum bazen.:D
plutonun doğası gerçekten de gizlemek;yıldırımın da dediği gibi plutonik insanlar bir müddet sonra daha doğrusu şartlar olgunlaştığında 'ilk izlenimin' aksine kendi içlerine gömdükleri tavırları dışarı yansıtıyorlar...insanın derinlerindeki bu güç temasıyla belirlenen bu gizli krallığın eğildiği tek merci ise en karanlığa düştüğünüz o an...işte o zaman pluto içten dışa vurumunu kararlı ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor...çünkü plutoyla haşır neşir olan insanlar şu özelliğe sahiptirler;mucize denilebilecek olaylarla en bahtsız olaylar arasında yaşanan dönüşümü yaşarlar...ne mucizeleri uzun sürer ne de bahtsız olayları devam eder;hep dönüşür hep dönüştürür...dolayısıyla en bahtsız anlarda belki de kriz zamanlarında pluto sabırla davranır ve bir mucize bekler;çünkü dönüşeceğini adı gibi biliyordur...tabi bazen de en güzel anların katili olabiliyorlar ne de olsa kanlarında var dönüşümgülücük)bknz:(tecrübeyle sabittir)

Venüs

(02-13-2010 12:18 AM)Yıldırım Yazılan: [ -> ]Doğum haritalarında Plüto ile kişisel gezegenleri dinamik bağlantılar yapan pek çok kişide '' Plütonik olmayan '' özellikler de gözlemlediğimi söyleyebilirim.

örneğin kişinin Güneş-Plüto Kavuşumu görünüyor ve siz karşınızda bir Terminatör bekliyorsunuz ama o kişiye baktığınızda gayet sosyal ve dışadönük , espirilerinize gülücüklerle karşılık veren , en az sizin kadar zaaflerı olan biri gibi durabiliyor.

Plütonun doğası gereği , sahip olduğu gücü gizlediğini söylersek bu duruma iyi bir açıklama olacaktır diye düşünüyorum.
yani o Güneş-plüto kişisi belki kendisi bile içindeki Plütonik doğasından bi haber yaşıyor olabilir.
Plütonun devreye gireceği durumları tahmin etmek zor olmasa gerek..
KRİZ ZAMANLARI..
insanlar en büyük başarıları ve kişisel seviyede ilginç mucizeleri bu tür Kriz zamanlarında gerçekleştirmiyorlarmı zaten.. ?

Anthony Robins'in İÇİNDEKİ DEVİ UYANDIR isimli bestseller bir kitabı vardır okumanızı önerebilirim.
sanırım bizlerde astrolojik ifadesiyle İÇİMİZDEKİ PLÜTOYU UYANDIRMAK için bazı sınırları zorlamamız gerekiyor.

şunuda ekleyebilirim ; pek Plütonik görmediğiniz ama haritasında ve doğasında Plütonik vurgular taşıyan biri emin olun İLK İZLENİMİN aksine , Plütonik tarafını göstereceği ( yada bir şekilde hissettireceği ) davranışlarda bulunacaktır.

imza = Ay-Plüto kişisi ;)

not = pek çok kez İLK İZLENİM olarak Ay Terazisi yönümü ( AY = Bilinçsiz olarak ) göstermişimdir ve Plüto ancak karşı taraf beni hayal kırıklığına uğrattığında ortaya çıkmıştır.

buradan yola çıkarak , haritasında ki Plütonyen Gücü hissedemediğini düşünenler , yüzeyde görünenle yetinmeyip DERİNE BAKMAYI denemelidirler çünkü anlaşılıyor ki Plüto = İnsan Ruhunun yada Bilinçaltının daha alt katmanlarında sessiz sakin ama yoğun bir şekilde bekleyen bir Güç..

Ben de ay- plüto kavuşumuna sahip biri olarak diyebilirim ki; genelde plutoyu öne sürmeyen biriyimdir ama, beni ciddi anlamda acıttıklarında pluto fena devreye giriyor + merkür akrepte devrede olunca varın siz düşünün gerisini :D :D

Félicé

Plutonik kişilerde benimde gözlemlediğim en önemli özellik, plutonun dokunduğu gezegen fonksiyonlarında hiç bir aktivite görülmemesi, kişinin bu fonksiyonundan tamamen bi haber bir şekilde, aşırı derecede gömülü ve farkında olmadan bastırdığı bir enerji yoğunluğu.

Ayrıca normalde insanlar karşılaştığı zorluklarda sabırsızlık, dayanıksızlık ve kontrollerini kaybetme gibi şeyler yaşarken, plutonik kişiler içsel bir gücün verdiği umursamazlık tavrı da takınabilirler. Aslında bu önemsememek değil..Güçlü yapının getirdiği dayanıklılık..Yani dayanıklı ve güçlü olmak için özel bi çaba sarf etmiyorlar. Gerçekten etkilenme ve zıvanadan çıkma kapasiteleri diğerlerine göre daha az...Derin, gömülü, herşeyle baş etme gücünü doğalarında barındıran Allah vergisi bi yapıları var.

ginka

mars kavuşum pluto var tam aksine marsyen konuları fazlasıyla yaşadım hayatımda enerjisi marsımın kesinlikle bol ikiye katlanmış vaziyette diyebilirim. yıldırıma 8. ev yorumumu yapmasını bu yüzden istemiştim gerçekten hayatımın önemli kısımlarını etkiledi bu kavuşumlar ama whole sign e göre 9. evimdeler tüh dedim :D...ve
dayanıklılık... pluto kesinlikle sağlıyo..en dibe vurduğum an en yükseğe çıkabiliyorum mesela...ama olay bu gücün farkında olup plutoyu kullanabilmekte...

Félicé

(02-13-2010 02:59 AM)ginka Yazılan: [ -> ]mars kavuşum pluto var tam aksine marsyen konuları fazlasıyla yaşadım hayatımda enerjisi marsımın kesinlikle bol ikiye katlanmış vaziyette diyebilirim. yıldırıma 8. ev yorumumu yapmasını bu yüzden istemiştim gerçekten hayatımın önemli kısımlarını etkiledi bu kavuşumlar ama whole sign e göre 9. evimdeler tüh dedim :D...ve
dayanıklılık... pluto kesinlikle sağlıyo..en dibe vurduğum an en yükseğe çıkabiliyorum mesela...ama olay bu gücün farkında olup plutoyu kullanabilmekte...

Yoğun bir jüpiterin ve ateş elementin var. Yay burcun çok aktif, jüpiter ay kavuşumun var. Marsa benzer nitelikler taşır ateş elementi yoğunluğu ve jüpiter. Seni benim gözlemlediklerimden farklı bir kategoride değerlendirmeyi tercih ederim;) Güzel bir haritan var, gerçek hayatta tanışıyor olsak, yoğun bir sinerji oluşturup iyi anlaşırdık gibime geldigülücük
(02-13-2010 01:34 AM)Félicé Yazılan: [ -> ]Plutonik kişilerde benimde gözlemlediğim en önemli özellik, plutonun dokunduğu gezegen fonksiyonlarında hiç bir aktivite görülmemesi, kişinin bu fonksiyonundan tamamen bi haber bir şekilde, aşırı derecede gömülü ve farkında olmadan bastırdığı bir enerji yoğunluğu.

Ayrıca normalde insanlar karşılaştığı zorluklarda sabırsızlık, dayanıksızlık ve kontrollerini kaybetme gibi şeyler yaşarken, plutonik kişiler içsel bir gücün verdiği umursamazlık tavrı da takınabilirler. Aslında bu önemsememek değil..Güçlü yapının getirdiği dayanıklılık..Yani dayanıklı ve güçlü olmak için özel bi çaba sarf etmiyorlar. Gerçekten etkilenme ve zıvanadan çıkma kapasiteleri diğerlerine göre daha az...Derin, gömülü, herşeyle baş etme gücünü doğalarında barındıran Allah vergisi bi yapıları var.

gerçekten takdire şayan bir gözlem olmuş.. kelimesi kelimesine çok doğru -alkış
Plutomun ne kafar aktif olnu henüz çözmüş değilim ...

Tavsiyeleri uygulamaya çalışıyorum zaman zaman !
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Referans Adresler