Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: İlişkilerde Venüs
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
* Çiftlerin venüsleri arasında uyumlu bağlantı ( kavuşum , 60 ve 120 ) olduğunda hoşgörü ve tolerans gibi özellikler görülebilir.

* Çiftlerin venüsleri arasında uyumlu bağlantı ( kavuşum , 60 ve 120 ) olduğunda , sevgi alış-verişi genelde akıcı olacaktır.

* Çiftlerin venüsleri arasında uyumlu bağlantı ( kavuşum , 60 ve 120 ) olduğunda , ortak beğeniler görülebilir ve çiftler benzer şeylerden keyif alabilecektir.
* X kişisinin venüsü , partnerin kişisel gezegenlerinden biriyle uyumlu açılar yaptığında , partnerin o kişisel gezegeninin ifadelerini yumuşatabilir.

Örneğin Y kişisinin Kova burcunda Güneş-Mars kavuşumu olsun.
Zaman zaman oldukça âsi ve huysuz bir yapısı olacaktır.
Şimdi bu Y kişisi , Venüsü Terazi olan biriyle yakınlaşsın.
Venüs Terazisi , kovadaki güneş-mars ikilisine hoş bir üçgen açı yapıyor olsun.
Bu ilişkide Venüs sahibi , diğer kişinin bazı aşırılıklarını ( öfke , aykırılık vb.) dengeleyebilecektir.
* Bir doğum haritasında Venüs hoşlanma duygusuyla bağlantılıdır.
Dolayısıyla bir kişi eğer sizin Venüs ile açı yapan kişisel gezegenlere sahipse , o kişi sizin hoşlanma duygunuzu uyaracaktır.
* Çiftler arasında hem venüs hemde jüpiter bağlantıları fazlaca vurgulanmışsa ve çiftlerin kendi doğum haritalarında da destekleyici faktörler varsa , ilişkinin özelikle ilk zamanlarda pembe bir tablo çizebileceğini , olası problemlerin gözardı edilebileceğini , yapmacık seviyesinde bir uyum durumu gözlemlenebileceğini , uzun vadede ilişkinin kalıcı olmasının zor olacağını söyleyebiliriz.

Burada ilişkinin problemi geçimsizlik ve gerilimler olmayacaktır muhtemelen.
Bu durumu tıpkı aşırı tatlının vücuda zarar vermesi gibi bir örnekle açıklayabiliriz.
* Venüsün bulunduğu burcu 1.ev kabul edersek ( sanki 1.evmiş gibi varsaydığımızda ) Venüsün burcunun tam karşısında olan ( 180 derece zıt açı yapan ) burç 7.evi ifade edecektir. ( tıpkı asc - dsc aksı gibi )

Hem Venüsün hemde 7.evin ilişkiler konusuyla doğrudan bağlanılı potansiyeller olduğunu biliyoruz.

Dolayısıyla gerek doğum haritalarında + gerek transitlerde + gerek sinastri uyum analizi yaparken Venüsle zıt açı yapan gezegenlerin bir tür ilişkiyi ( yada ilişki ihtiyacı gibi daha içsel bir konuyu ) vurgulayacağını söyleyebiliriz.

Bu durumla bağlantılı olarak , bir kişinin venüsüyle partnerinin marsı arasında ZIT açı olduğunda aralarında elektrik olması ihtimalinden söz edebiliyoruz.

Ağır hareketli transitler eğer venüsünüzle ZIT açı yapıyorlarsa o dönemde ilişkiler konusunun vurgulanmasını bekleyebiliriz.
* Venüsün bulunduğu burcu 1.ev kabul edersek ( sanki 1.evmiş gibi varsaydığımızda ) venüsün burcuna göre 5.evde olup + o venüsle 120 derecelik üçgen açı yapan transitler ve sinastri gezegenleri , kişinin hoşlanma ve aşk dürtülerini uyarabilir.

Örneğin Venüsü İkizler burcunda olan birinin venüse göre 5.evi Terazi burcudur.
Transit gezegenler terazi burcundan geçerken bu venüs ikizlerine 120 derecelik açı yaptıkları dönemde aşk/hoşlanma dürtüleri uyanabilir.

Yada örneğin Güneşi Terazi olan birisi , bu venüs ikizlere 120 derecelik açı yapıyorsa yine hoş bir elektrik oluşması ihtimalinden söz edebiliriz.
nt. venüse ağır gezegenlerin transitlerinin orbu en fazla kaç alınmalı?

Félicé

+5, -5 etkili oluyor bence
venüsü başakta olan biri, jüpiter boğa transitinde ilişkiler konusunda şanslı olabilir diyebiliriz değil mi?
Hakikaten ya jüpiter 2,5 ay sonra falan boğaya geçecek.Keşke benim venüsle birleştiğinde bile hayrını görmemiştim ama Allahtan ümit kesilmez.

Yani şans getirmese bile iyimserlik getirebilir :D

Yeppe haritanı açamadım.Ama eğer jüpiter 5. veya 7. ev yöneticisi durmundaysa ve/veya aynı şekilde venüs 5. veya 7. ev yöneticisi durmundaysa şans getirme ihtimali daha yüksek.Veya bu gezegenler bu evlerde bulunuyorlarsa.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Referans Adresler