Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Emel Sayın
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Emel Sayın doğum haritası

[Resim: astro2gw100emelsayinhw7.th.gif]

****

Güzellik budur , ses budur , yorum budur , sanatçı dediğin işte budur dedirten özel bir kişilik Emel Sayın.

Yıldızının parladığı dönemde Ses Kraliçesi ünvanı alıyor , pek çok müzik üstadından eğitim alıyor ( şimdikiler gibi iki gazla sahnelere çıkan baldırı çıplaklardan değil )

Neptün Terazi döneminin Türkiye temsilcilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz..

İnternette bulduğum doğum tarihi doğruysa 20 Kasım 1945 doğumlu Akrep burcu.
Jüpiter ve Neptün Terazi burcunda görünüyorlar , Juno ve Chironda Terazi de konumlanmışlar.
Neptünün Terazi burcunda kazandığı anlamın özel bir yeri olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü gerek Neptün gerekse Terazi burcu sanatla doğrudan bağlantılı potansiyellerdir.

Emel Sayın ( doğum bilgisini doğru varsaydığımızda ) Neptün-Terazi kombinasyonunun bağlantıları olup olmadığını kontrol edelim.

Ay - Neptün üçgeni

Merkür - Neptün quintili

Satürn - Neptün quintili

Mesleki Astrolojide bize ipuçları verecek başka bir durumla karşılaşıyoruz.
Transit Neptün Terazi burcunda ilerleyip Akrepe geçtiği dönemlerde yani 15 - 20 yaşlarında kendini müzik eğitimine adıyor ve pek çok üstadtan eğitim alıyor ve yine o yaşlarında sahneye çıkmaya başlıyor.
Bu yıllarda Neptün transitinin KENDİ EV SAHİBİ OLAN Venüsle ( Emel Sayının Natal Venüsüyle ) kavuşum yaptığını görüyoruz.
Ayrıca Emel Sayının sanatsal verimliliğinin ve şöhretinin arttığı dönemde Neptün transitinin Akrepin sonlarında olduğunu ve onun Güneşine dokunduğunu görüyoruz.

Şöyle bir çıkarım yapabiliriz ; doğum haritasında kişisel gezegenleri Neptünden 1-2-3 burç sonraya yerleşmiş olan kişiliklerin sanatsal eğilimlere yönelmesi ihtimali olabilir.
Çünkü bu kişilerin hayallerinin en yüksekte olduğu dönemlerde ( ergenlik + gençlik dönemleri ) Neptün Transiti kişisel gezegenleriyle temas edecektir.

Emel Sayın'ın ses ve yorum güzelliğini Merkür-Neptün quintil açısıyla yada Merkür-Vesta kavuşumuyla açıklayabilir miyiz doğrusu emin değilim.

Bu şarkıyı Muazzez Ersoy'da çok güzel yorumlamıştır lakin bence Emel Sayın bir numara daha iyi verygood

Emel Sayın - Nasıl Geçti Habersiz

mars-pluto kavuşumuda varmış aslanda, 10 orbluk..

benim haritada sanatla dolu, t-neptün ayımın üstüne geliyor, ne yapacağım bilmiyorum, bu güne kadar kendimde hiç bir sanata yönelik faaliyet görmedim..
İlk olarak sahneye 17 yaşında çıkıyor.
Doğum haritasında Güneşle Venüs arasında 17 derece var yani Solar Arc Venüsün natal Güneşe dokunduğu sene ilk kez sahneye çıktığını görüyoruz.
bayıldığım seslerden birisi , zevkime de güvenıyorum bu konuda venüs 120 ay , ay 120 merkür gülücük)) öhöm öhöm
bende cok seviyorum emel sayini.. sesinden ote hanimefendi yani cok guzel.. incecik zarif bir bayan.. gülücük
Mavi Boncuk filmiyle Emel Sayın a daha da hayran kalmışımdır yeşilçam filmlerinin vazgeçilmezi bence..Arzu Film kadrosu gülücükO filmin replikleri çok komiktir özellikle şeker kamil (zeki alasya ) favorim gülücük
Referans Adresler