Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Dostoyevsky, Dedor Mikhailovich
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Öncelikle bu adamın hiçbir kitabını düne kadar okumamış olmam sanırım benim mallığım. Kendisine olan ilgim ise şu yazıdan sonra ortaya çıktı.

http://www.astrosohbet.com/konu-akrebin-...-5144.html

geçen hafta 'yeraltından notlar' kitabını satın aldım ve okumaya başladım. daha ilk bölümlerde 'neden akrep?' sorusunun cevabını aldım diyebilirim. akrep burcunun edebiyat dünyasındaki temsilcisi kimdir sorusunun net bir cevabıdır bu abi.

daha sonra kitabı okurken farkettiğim başka bir durum, bu adamın güçlü akrep vurgusunun yanında, karanlık imgelerin kafasında fır dönmesine rağmen birşeyleri yüceltmeye dair olan aşkı dikkatimi çekti. o an bu adamın yükseleni yay dedim ve tahminimde haklı çıktım.

haritada dikkat çeken diğer öğeler;

jüpiter - satürn kavuşumu;
bu kavuşum kişisel haritaların dışında, eski çağlar ve mitoloji adına da çok önemli bir yere sahip. dostoyevskinin haritasında karşımıza çıkması hoş bir rastlantı. ikisininde retro harekette olması kavuşumun karşı konulmaz bir enerjisinin olduğunu gösteriyor. satürn'ün koçta düşük olduğunu değerlendirirsek, yükselen yöneticisi jüpiterin etkili olan taraf olduğunu düşünebiliriz.

uranüs - neptün - venüs stelyum;
ayak üstü bir yorumla birinci evdeki bu stelyum, venüs ve neptün etkilerini uranyen bir ifade ile çağının ötesinde ve aykırı şekilde vurgulanmasına yol açmış. uranüs her ne kadar bilim ile alakalandırılsa da, o günün biliminin küstahça 2+2=4 dediği yerde, dostoyevskinin bunu alaya alması ve takındığı tavır gayet gözlemlenebilir birşey.

yukarıdaki iki öğe ile aslan burcundaki mars(güneş kare) arasındaki büyük üçgen ise haritada göze çarpan bir diğer unsur.

geri giden merkür 12.evde;
bu konum derinleri eşeleyen akrep için muazzam genişlikte bir kazı alanı demek oluyor.

merkür karşıt ay;
bu konumun her güneş akrepte default geldiğine inanan benim için, bunun yorumu ancak, akrebin duygu dünyasındaki karmaşanın karesinin alınmasıdır. (:

epilepsi hastası olması konusunda ise benim tahminim uranüs neptün kavuşumuna plutonun kare açı yapmasından kaynaklanıyor olabilir.



son söz,
güneş akrep, yükselen yay olarak,
dostoyevski'yi saygı ile selamlıyorum.

ve harita,
http://www.astrotheme.com/portraits/ALTt3Cp2j346.htm

aeon

sıkı bir hayranıyımdır , eserlerini , eleştiri yazılarını ve freudun psikanalizini var .
özellikle onun hakkında bir şeylerin nedenin öğrenmek istiyorsan , freudun onun hakkında yaptığı psikanalizi okumanı tavsdiye ederim.

bence de tipik bir akrep ; ancak , jupiter yönleri olan bir akrep . bu akrebin aziz ve şeytan ikilemini daha da arttırıyor , arasına tranrıyla konuşu ve inançlı tiplerin ağzından vaazlar verir ( merkür yay )

saralılar , fahişeler , hayatın dibine vurmuş tipler , katiller , azizler , tecavüzcüler vs , insanların kaçtığı heryerde dostoyevski vardır . ayrıca kendisinin de çok fazla kirli sırları vardır .

özellikle kitaplarının sonunda bazı karakterler dönüşüm geçirirve küllerinden doğüar , bazıları ise bunu beceremez .

o tam bir akreptir ; insan gözlemleri ve ruh çözümlemleri müthiştir . insanlardan hem tiksinir hem de onlara karşı vaaz veren anlayışlı bir bilge olur .
body snatcher , linklerin ikisi de açılmıyor ( ne üstteki ne de alttaki )

aeon

Alıntı:merkür karşıt ay;


ay ikizler ve merkür yay arasındaki zıtlık , onun güçlü merak ve öğrenme güdüsünü anlatıyor , gerek kısa yolculuklar gerek yurtdışı onun merakını giderme yollarından ve duygusal bir ihtiyacı .

ayrıca , 1.evdeki merkür zekasını arttırmış diyelim .

, duygularını iyi ifade etmesini sağlar . anca, 12.ev ve akrep özellikleri bunu açıktan değil yazıya dökere kyapmış gülücük
Jüpiter & Satürn ikilisi toplumsal konumumuzla alakalı gezegenlerdir.
Doğum haritasında Jüpiter & Satürn bağlantısı olanlar ( özellikle kavuşum ve üçgen açılar da ) toplum içinde yer edinme konusunda içsel bir bilgiyle dünyaya geliyorlar gibi.

Dostumuzun doğum bilgileri doğruysa onun toplumsla kimliğine dair okuduklarımız ( sanat , kumar , spekülasyonlar ) 5.ev konularına uygun görünüyor ve jüpiter-satürn kavuşumunu whole'ye göre 5.evde değerlendirmeyi tercih ediyorum.

Asc noktasındaki Merkür zaten iletişim ve kendini ifade özelliğini vurguluyorken 5.evdeki Jüpiter-Satürn ikilisiyle 135 derecelik bir bağlantı yapması ilginç ( krizler yoluyla fikirlerin olgunlaşması ve ifade edilmesi )

Ay'ın konumuna bakınca güvenilmez eş yada ortaklar karşısına çıkmış olabilir yorumu geliyor aklıma.

1849 yılında komploya karıştığı iddiasıyla tutuklandığı yazıyor nette.
O yıl transit Plüto Ay burcuna yarım kare 45'lik sert açı yapıyor + Transit Uranüste tam olarak Jüpiter-Satürn kavuşumunun üzerinde görünüyor.

aeon

Bir idam mahkumu, ölümünden bir saat önce şunları düşünmüş : yüksek ve sarp bir kayalıkta, ancak iki ayağımın sığabileceği, dar bir çıkıntıda, dört bir yanım uçurumlar, okyanuslar , sonsuz bir gece, sonsuz bir yalnızlık ve hiç bitmeyecek bir fırtınayla sarılmış vaziyette yaşamak zorunda olsam ve bütün ömrümce , bin yıl boyunca, hatta sonsuza kadar o bir karış toprakta durmam gerekse, o şekilde yaşamak, şu anda bir saat içinde ölecek olmaktan iyidir.

Fyodor Mihailoviç Dostoyevski ''




suç ve cezadan alıntı . akrep burcu hayatta kalma güdüsüyle ilgilidir ve dostoyevski akrepliğini eserlerine yansıtmaktan çekinmez gülücük




( akrepsi güdülerin ) ölüm ve hayatta kalma gerçekliğinin yay coşkuyla ifadesi

aeon

bana gelince , sizlerin ancak yarıya kadar getirmek yürekliliğini gösterdiğiniz şeyleri ben sonuna dek götürmekten başka bir şey yapmadım yaşamımda



dostoyevski



koçun çocuksu marsiyenliğinden , akrebin ya hep ya hiç marsiyenliği

daha acımasız daha bilinçli ve sonuna kadar giden tarzda


edebiyatta akrep burcunu temsilcisi kesilnikle dostoyevskidir
Referans Adresler