Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: oruç aruoba
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
kendisi türk şair,filozof,yazar.
şiirle ve felsefenin en yakıştığı insan.
doğum tarihi : 14 temmuz 1948
doğum yeri : karamürsel,kocaeli.

özellikle felsefe kitaplarında burcundan bahsetmedi hiç ama "benlik" kitabında sürekli içindeki yengeç'ten bahseder. yengeç yürür, ayak tıkırtılarını duyar. bahsettiği benliğidir ama bunu yengece uyarlamıştır.
kalemi inanılmazdır, şunca yıldır bütün o ünlü batı filozoflarını öyle güzel harmanlamış ki içinde okurken mest olursunuz.

doğum saati bilinmeyerek çıkarttığım haritada.
güneş : yengeç
ay : akrep
merkür : yengeç
venüs : ikizler
mars : başak
jüpiter : yay
satürn : aslan

çok iyi bir yazar olmasında akrep-yengeç rol oynamış fazlaca, herkes tarafından bilinmemesinin nedenini haritasında hava grubu burçlarının eksikliğinden ve aslanda ki satürnden, kaynaklandığını düşünüyorum. hakettiği yerde değil kesinlikle. sanki hava grubu insanının popülaritesi pek bir kalıcı oluyor :
yıllardır eskimeyen sanatçılar : ajda pekkan, hakan peker, serdar ortaç (kova) , tarkan, hülya avşar ,ayşegül aldinç ( terazi ) kenan doğulu, nilüfer (ikizler ) ne kadar yıl geçerse geçsin her daim gündemde kalabiliyorlar. tabi sadece güneş burcuyla yorumlamamak gerek.
oruç aruoba'nın ay burcu akrep bu ona araştırmacı bir karakter özelliği kazandırıyor ki, hemen hemen bütün filozofların kitaplarını okumuştur kendisi. duygularını dökerken ortaya açıkça yazmıyor, mesela ateş yakmayı uzun uzun anlatmış, derine indiğiniz zaman ancak anlıyorsunuz ne demek istediğini.
çocukken yatağında yatıp kitap okumayı çok severmiş bu da biraz içe dönük, kendi kabuğunda mutlu olan yengeç belirtileri.
Referans Adresler