Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Biz Gökyüzünün Doktorlarıyız!
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

Astroloji Okulu’nun düzenlediği Dünya Astroloji Günleri Etkinliği , dünyanın 3 önemli astrologunu ağırladığımız bir hafta oldu. Bir tanesi Büyük Britanya Astroloji derneği Başkanı Roy Gillet, bir diğeri İngilterenin en ünlü kadın astrologlarından Deborah Houlding, diğer isimse, Amerikanın başarılı astrologlarından Benjamin Dykes’ tı. Bu 3 astroloğun yoğun geçen seminerlerinin ardından, biz de astrolog arkadaşım Barış Özkırış’la Cumartesi günü onlara harika bir istanbul gezintisi yaşatmaya karar verdik. İstanbul’un o tarihi mekanlarında dolaşırken, ben de aklımdaki soruların derdindeydim. Yorulduktan sonra oturduğumuz ve kahvelerimizi yudumladığımız Tarihi bedesten de bakın onlardan nasıl cevaplar aldım.

Doğa ve evren herşeyin en iyisini bilir!

H- Deborah astrolojiyi, kendi hayatında kullanır mısın?

D- İlk astrolojiyi öğrenmeye başladığımda kendi haritamda neler olduğunu çok merak ediyordum, neler olacak diye... Ama bunca yıl içinde Astroloji bana aslında herşeyin doğru zamanda olduğunu gösterdi. Herşeyin hatta en kötü olayların bile bir sebebi var ve biz bu sebepler için yaşamalıyız.Astroloji kişinin kendini tanıması ve güçlendirmesine yarar. Her olay kendi içinde fırsatları yaratır ve bizler astrolojiden öğrendiğimiz kurallarla bu olaylarla başetmesini öğreniriz. İlk başlarda çok meraklı olan ben, yıllar geçtikçe anlayış kazanarak kendi haritamı daha az kullanır oldum. Ama yine de o yıl içinde genel olarak neler olabileceğini biliyorum.

H- Peki özgür irademiz kadersel yolda nerede devreye giriyor?

Herşeyi değiştirebilir miyiz?

D- Herşeyi değil. Bizler kesinlikle kaderimizi seçimlerimizle yaratıyoruz. Olan olaylarda seçimlerimizden bizler mesuluz. Diğer yandan ben hepimizin bu dünyada bir nedenden dolayı bulunduğunu düşünüyorum. Bazı şeyleri yapmak, uğraşmak veya mücadele etmek gibi. Bundan kaçmak gibi bir irademiz yok. Sadece bazı kararların ne zaman alınacağına dair, sorunun üstesinden gelmek, bırakmak, mücadele etmek konularında seçimlerimiz olabilir. Hayat her bireyin kendini büyüttüğü ve geliştirdiği alandır. Özgürlüğümüz ise, olayları nasıl karşıladığımız, kabul ettiğimiz noktada onlarla ne yaptığımızdır. Özgür irade, dışsal olaylarla değil, kendimizle, içimizle ilgilidir. Özgür iradeyi bu alanlarda kullanmak en doğrsudur. Bazı olayları değiştiremeyiz ama davranışlarımızı değiştirebiliriz.

H- Sana danışmanlığa gelen insanlardan örneklerin var mı?

D- Ben en etkili ve eski tekniklerden biri olan horary( saatler astrolojisini) kullanırım. Geleceği okumanın en eski tekniklerinden olan horary, açık ve net şekilde olayları verir. Bir müşterim 2 oğullarından da haber alamıyordu, onların yaşayıp yaşamadıklarını bilmediği için kendi hayatına devam etme yeteneği felce uğramıştı. Bana danışmanlığa geldiğinde onlarla ne zaman buluşacağım diye soru sordu. Ben de horary kullandım ve gerçekten 5 yıl önce bu dünyadan gittiklerini, kazayla öldüklerini gördüm, kadına uygun bir dille anlattım. Buradaki sorun kadının bildiği halde bazı gerçekleri kabul etmemesiydi. Bunu bu yöntemle kabul etti ve hayatına yeni bir yön vererek yaşamına devam etti. Horary tekniğindeki anahtar geçmişte ne olduğunu anlatır, kadersel etkiler ön plandadır.

Yine bir iş adamı zor bir satürn transit etkisi altındaydı ve iflasla karşı karşıya gelmişti. Bana geldiğinde haritasını incelediğimizde iflas kaçınılmazdı ama nedeni 2 yıl önce jüpiter transiti alırken yaptıklarıydı. Adam işleri konusunda gereğinden fazla açılmış ve riskler almıştı. Bugün bana geldiği noktada satürn bu işten sorumlu değildi, onu bu noktaya getiren keyifli jüpiter transitiydi. Satürn bütün problemlerin başıdır diyoruz ama bu noktada satürn, yaptığı hataları düzeltmek, farketmek ve seçimlerimizin sonuçlarını görmek için devreye giriyordu. Astroloji problemi bulmak, farketmek ve anlamak için iyi bir yoldur. Büyük resmi görmemizi sağlar.

H- Bir başka kullandığın teknik seçimsel astroloji... seçimsel astroloji evlilik, ameliyat olma veya doğru zamanda işe başlama gibi etkiler verir. Bu astrolojide neleri cevaplamazsın?

D- Kimse bana şimdiye kadar ne zaman banka soymalıyım gibi sorular sormadı çok şükür. Onun dışında daha çok dediğin gibi doğru zamanda evlenme ya da ameliyat olma etkisini soranlar çok oluyor. Bir de çocuğum ne zaman doğmalı diye soranlar var. Ben buna cevap vermiyorum çünkü doğa ve evren herşeyin en iyisini bilir ve biz buna karışmamalıyız. Bir de yaşam uzunluğunu merak edenleri yanıtlamıyorum. Ama kişi çok ciddi hastaysa ve bazı işlerini yoluna koymak ihtiyacındaysa belirli noktalardan ona yardım edebilirim.

BİZ GÖKYÜZÜNÜN DOKTORLARIYIZ!

Benjamin Dykes biraz mesafeyi seven ve kendini ortaya koymak istemeyen bir astrolog olarak duruyor ama onunla da sıcak bir astroloji sohbeti içine dalınca mesafelerin kalmadığını anlıyorsunuz.

H- Ben, şu sıralar bir çalışman var mı?

B- Bu aralar bazı eski iran kitapları üzerinde çalışıyorum, onları çevirmek için uğraşıyorum, biliyorsun astroloji ile ilgili inanılmaz çalışmalar bulunuyor ellerinde.

H- Peki ilgi alanının horary, zaman astrolojisi olduğunu biliyorum, Deborah’ya sordum sana da sormak isterim. Horary tekniğini kullanırken sadece evet veya hayır demek mi lazım yoksa sen sana danışanların özgür iradelerini devreye alıyor musun?

B- Bence seçimler yapabiliriz ama ben çok fazla özgürlüğümüz olduğuna inanmıyorum. Özgür iradenin eski görüşleri dine bağlıydı. Tanrı tam anlamıyla özgürdür, bizde Tanrı’nın birer parçası olduğumuzdan, bir parça da olsa özgür irademiz vardır. Bazen buna istinaden kendi karakterimizden farklı olarak seçimler yapabiliriz. Ama ben yine de çok radikal özgür seçimler yapabileceğimize inanmıyorum. Değiştireceğimiz şeyler var, bir de ne yaparsak yapalım kaderin yolunda değiştiremeyeceğimiz şeyler var. İkisi arasındaki etkileşim hayatı tam anlamıyla çok iyi anlatır. Çünkü dünya kararlıdır, kaderseldir. Horary tekniğini sevmemin en önemli yanı, kontrolümüzün olmadığı bir durumu horary çok iyi anlatır. Horary tekniği kişiliğimizi ve seçimlerimizi gördüğümüz bir yerdir. Bazı şeyleri tamir etmek için, düzeltmek için astrolojiyi kullanabiliriz. Biz bir anlamda gökyüzünün doktorlarıyız!

Burada astropsikolojiyle ilgilenen Astrolog arkadaşım Barış Özkırış devreye giriyor.

Barış- Sen klasik astrolojiye gönül vermiş bir astrologsun. Psikolojik astrolojiye bakış açın ne?

B- Karakterlerle ilgili söylenecek çok şey olduğunu biliyorum. Bir insanın haritası, onun hayatıyla ilgili çok şey söyler ama harita aklımızın haritası değildir. Sadece bizim dünyadaki resmimizdir. Bu yüzden yeni bir alan olmasına rağmen karakterlerimizi daha iyi irdelemek, aklımızı okumak adına faydalı olacaktır kanaatindeyim.

Sevgili karısıyla beraber dünyayı dolaşan Büyük Britanya astroloji derneği Başkanı, dünya astrolojisinde uzman Roy Gillet’ın ağzından türkiye ve dünyayla ilgili bilgileri almak biraz zor oluyor ama 2 gün süren seminerlerine katıldığım için daha bir net soruyorum herşeyi.

H- Sevgili Roy, Türkiye için neler söyleyeceksin, nasıl bir dönem içindeyiz?

R- sadece Türkiye değil, dünya için çok önemli değişimlerin olduğu bir süreçteyiz. Bu etkileşim 2010 yılı itibarıyla her yıl daha fazla değişimleri üzerine ekleyerek devam ediyor. Çok fazla net konuşmak istemiyorum ama 2012 Türkiye için önemli bir yıl, satürn döngünüzün bir kaç sefer devreye girdiği bu yıl , 2015 yılına kadar radikal değişiklikler ve ülkenizi zorlayan seçimler yapmaya meyilli olacaksınız. 2013 başları itibarıyla Türkiye daha fazla rol üstlenecek ve dış politika sorumluluklarını arttıracak. Yalnız Ülkeniz Avrupa Birliğinin yaşadığı krizlerden ve sıkıntılardan etkilenebilir. Buna dikkat etmek lazım.

H- Avrupa Birliği nasıl bir süreçten geçiyor ve ekonomik anlamda bu yılda zorlanacaklar mı?

R- Avrupa birliğinin haritasına baktığımızda önümüzdeki dönem ciddi anlamda sıkışmaların ve zorlukların oluşacağını görüyoruz. 2015 yılına kadar durum daha kötüleşebilir. Euro krizi yükselebilir.

Daha çok anlattıkları var Roy’un ama bu güzel gezintimizi gelecek düşünceleri ve kaygılarıyla bölmek istemiyoruz. Kahvelerimizi yudumlayıp, nargileleri denerken, derin bir sessizlik hakim oluyor. Aklımda Benjamin’in söyledikleri yankılanıyor. Değiştirebileceğimiz şeyler var, bir de değiştiremeyeceğimiz şeyler...
Hande Kazanova
[font=Verdana,sans-serif]Astroloji Okulu



[/font]
Horary Astrolojisi üzerine verilen örnekler ilgi çekici.

hasan

Yıldırıma katılıyorum
Referans Adresler