Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 12.eve düşen gezegenler ve yönettikleri evler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Baştan söyleyeyim, öyle madde madde giden bir yazı söz konusu değil, hatta belki çoğu sadece soru işaretinden ibaret.

Astroloji ile ilk haşır neşir olma zamanlarımda en çok üstünde durduğum konu, 12.ev güneşim dolayısı ile 12.ev olmuştur.

Bu ev hakkında bir sürü yazı var aslında. bazılarında kayıplar evi denirken bazılarında ise kişinin bilinçaltı çöplüğü olarak tasvir edilir. bazılarında evrenle bütünlüğümüzü hissettiğimiz yeri ve karmayı ifade ederken bazılarında reenkarnasyon evi olarak nitelendirilir. bazılarında ise gizli düşmanlar ve başkalarına adanmış yanımızı ya da kurban ve kahraman rollerinden bahsedilir.

Benim için 12.ev denildiğinde en güçlü çağrışım jung'ın kollektif bilinçdışı* kavramı yönünde oluyor. Yani bilinçaltından çok daha fazlası söz konusu, bir tek insan yerine, daha büyük bir bilincin rol oynadığı bir yer. Bu bilincin büyüklüğü ise en kolay şu şekilde anlatılabilir.

10.ev bireyin mutlak yalnızlığıdır, oğlaklar yalnızdır ve bu yalnızlığı o kadar iyi kavramışlardır ki, hırsları ve azimleri buradan gelir. burada bilinç tekildir.
11.ev dostlukları simgeler, satürn klasik astrolojide oğlakta öğrettiği yalnızlığın bir sonu olduğunu, kovanın da yöneticisi olarak bize söyler ve uranüs geldiğinde, satürnden sonra gelen gezegen bu evin bağlarını kollektif bir amaca yöneltir, uranüs devrimdir. burada bilinç toplumsaldır.
Bu iki evde bireyin yalnızlığı ve bireylerin yarattığı (birey!! çok önemli bir kavramdır, ki günümüzde bencillik ve ego ile karıştırılır aslında toplumda kendini gerçekleştirebilmiş birey sayısı çok ama çok azdır, hele ki gelişmemiş ülkelerde) toplum öne çıkar. Buraya kadar işlenilen tema sadece insandır, bundan sonrası yani 12.ev herşey yani varlığın tümüne denk gelir. Buradaki bilinç ise bütüne aittir. (çok küçük ve belki alakasız gelecek olan bir dipnot; güneş 12.evdeyken namaz kılınmaz.. neden böyle düşünmüşler acaba? )

Peki bu ev nasıl çalışır?

Benim en çok dikkat ettiğim vurgu, 12.evdeki güneş ve baba figüründeki eksiklik üstüne olmuştur. Bende hemen hemen babasız büyümüşümdür. Bu durum 12.evdeki güneşin en çok rastlanan özelliğidir. Bu bağlamda aslında bu evin nasıl çalıştığına yönelik bir ipucu görebiliriz bence.

12.evdeki bir diğer özellik ise, kişinin kendisini tanımlamasındaki yaşadığı karmaşa. Özellikle erkekler olmak üzere çoğu insanın kendisini tanımlasında ebeveynlerin rolü yadsınamaz. Baba, yani daha doğrusu 'otorite' kavramı kişinin kendini tanımlamasında gerek yönlendirmesi ile gerek sınırlandırması ile önemli rol oynar. fakat bu evde sınırlandırma ve belirginleştirme evin teması ile pek örtüşmez.

12.ev yükselenin öncesidir bir yerde ve bu yüzden bu vurguya sahip insanlar ilişkilerinde öze ulaşmayı, bir maske ya da tavırın ötesinde birliği ve samimiyeti arzular. Aslında bu herkes ile kanka olayım kafasından ziyade derinlerde duyduğu bütünlük özleminin yansımasıdır.

ve tabiki acı... bazen kendilerinin bazen başkalarının acılarını yaşamak, içselleştirmek ve sahiplenmek, bu evin bir diğer dayatmasıdır.

Şimdi biraz toparlarsak, otorite figürünün eksikliğinde kişinin kendisi hakkında yaşadığı karmaşa ve belirsizlik aynı zamanda bu otoritenin kısıtlayıcı etkisinden sıyrılmasını sağlarken, sahiplenilen ya da yaşanılan kayıplar hem duyarlılığa hem de yıllar geçtikçe kişinin (-bazen tıpkı iki yöne hareket eden balık tasviri gibi sıyrılmak istediği..) egosunun yavaş yavaş dağılmasına sebebiyet verir.

İşte size sosyal hizmetlerde ya da hastanelerde çalışan 12.ev vurgusunun daha net tanımı.. Akla ilk gelenin ötesinde, olmadık ve beklenmedik yerlerdeki piyon. 12.ev vurgusu insana olmayacak belki akla ve mantığa aykırı, kişisel çıkarlar ile ise ters işler yaptırabilir ya da akla ve mantığa uygun olsa bile sadece kişisel çıkar için yapılmayan bir eylem söz konusu olabilir. ve bu durum yine sadece tek bir kişinin haritasındaki ev vurgusu ile sınırlı olmayabilir.

Kader denilen her neyse, o karmaşık ve bazen yanılgı ya da avuntu denilen muazzam örgünün en sıradışı katalizörüdür 12.ev. Bazen güneşi 12.evinize düşen biri ile yaşadıklarınız bazen ise venüsünüzün 12.evine düştüğü biri ile yaşadıklarınız.. sinastride 12.ev vurgusu bazen gizli düşmanlar diye kestirilip atılsa da ya da ruhani bir bağdan söz edilse de çoğu zaman muallakta kalan ve bazen çok şaşırtıcı olaylara gebe bir konumdur. yanı sıra yine bu evin adının geçtiği başka olaylar, en klişe adı ile kelebek etkisi denilen kavramın kanat çırpışları olabilir. Yani bu evin başarılı uygulaması için söylenilen hayata yönelik endişelerden arınma fikri, kurguda bazen sadece bir piyon olduğumuza yönelik bir göndermedir.

Bir diğer not ise, bu evdeki gezegenlerin transitlere daha duyarlı olduğu konusunda, ki bunu nerede okuduğumu hatırlamasam da, evin genel özelliklerine bakıldığında pek mantıksız değil. Aynı şeyin boş evdeki transitler için geçerli olup olmadığı konusunda ise net bir fikrim yok fakat yinede gözlem yeteneği belki bu evdeki transitler içinde aynı şeyin geçerli olduğunu söyleyebilir. sonuçta her transiti birebir yaşamıyor ya da belki etkisini major değil fakat minör görüyoruzdur.



Çoğu bilinenden, daha öznel ve deneysele doğru kayan yazının devamında, başlığı açmamdaki asıl amaça yönelip, bu eve düşen gezegenlerin nasıl çalıştığı üstüne biraz fikir alışverişi yapmak isterim. Böyle diyorum zira bu konu hakkında aslında hiçbir fikrim net değil.

Güneş için zaten hali hazırda tanımlar mevcut, mars için ise bir istatistiki çalışma başarılı sporcuların haritalarında marsın 12.evde konumlanmış olmasından bahsedilmiş, bunu belki potansiyelin dışa vurumu ya da bu evdeki gezegenin sadece kişisel hizmete yönelik olmadığı ile açıklayabiliriz fakat durumu karmik açıdan ele alırsak, kişinin bencillik ya da diğer başka bir mars teması ile ilgili öğrenmesi gereken bir derse işaret ettiğini de varsayabiliriz. venüs gizli saklı ilişkiler kurmak diyebileceğimiz gibi, bu evin boyutlarını ele alıp irdelediğimizde venüs temalarında geriye kalan diğer 11 evde bulunamayan bir tatmin arzusu ile beraber, ütopik bir ilişki ya da aşkı düşünüp, bu evdeki venüsün platonik ya da imkansız aşklara sebebiyet verebileceğini ve belki de böylece aşkın ve güzelliğin saf haline olan özlemin farklı bir yoldan tatmine fakat aynı ölçüde tatminsizliğe dönüştüğünü söyleyebiliriz. Ya da hem mars hem venüs için, bu gezegenler ile ilişkilendirilen konuların 12.evin gizemi içinde beklenmedik şekillerde karşımıza çıkabileceğini düşünebiliriz.

Peki ya gezegenlerin yönetici oldukları evler konusunda neler diyebiliriz. O ev ve temasının kişinin içsel dünyası blabla ile kaynaştırılıp verildiği yorumların ötesinde. 9.ev yöneticisinin 12.eve düşmesi yüksek öğrenimde başarısızlık anlamına mı gelir? ya da 2.ev yöneticisinin 12.evde olması mali kayıplar mıdır sadece? Sahi bu ev için aynı zamanda kayıplar evi deniyor, acaba bu ne derece doğru.. Gerçekten kayıplar mıdır bunun açılımı yoksa elimizde olmayan fakat pozitif ya da negatif açılımları belirsiz faktörlere mi işaret eder?

7.ev yöneticisinin 12.evde olması ilişkilerimizde gizli düşmanlıklara mı işarettir? yoksa ilişkilerimizde yüzeysel kalan bağların sonucunda daha doyurucu arayışlar ve belki bunun sonucunda daha fazla yalnızlık manasına mı gelir? ya da belki sadece kayıp ve sadece yalnızlık?

6.ev yöneticisinin 12.evde olması, hele ki bu gezegen zararlı bir gezegen ve kötü açılar almış ise, zorlu transitler altında büyük hastalıklara mı işaret eder? Yoksa sadece yalnız çalışmayı seven ve ofis insanı olmayan birimidir bu kişi?

10.ev yöneticisinin 12.evde olması, toplum önünde berbat bir statü anlamına mı gelir? yoksa pek adı geçmeyen fakat önemli bir role sahip olmak ile ilişkilendirilebilir mi?




Evet esas konu bu aslında, bu evdeki gezegenlerin ve yönettikleri evlerin durumu nicedir sizce??

ve bonus soru...

Neden özellikle ortaçağ zamanında, 12.ev bu kadar karanlık ve kuytu köşelerde bırakılmış, neden yöneticisi jüpiter iken hep kayıplarla ilişkilendirilmiş, altıüstü şafak vaktidir 12.ev... ve şafak ne kadar karanlık ya da kayıp olabilir..? namaz örneğinde verdiğim gibi, çok ilginç değil mi?


* kollektif bilindışı
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=col...sciousness
Alıntı:çok küçük ve belki alakasız gelecek olan bir dipnot ; güneş 12.evdeyken namaz kılınmaz.. neden böyle düşünmüşler acaba ?

Güneş gökyüzünde 12.ev dilimindeyken sabah güneşin doğduğu ilk saatleri ifade ediyor ve o zaman aralığında namaz kılınmıyor evet.
Benzer şekilde Güneş 11.eve denk gelen gökyüzü dilimindeyken yine namaz kılınmıyor (öğle öncesi)

Neden böyle düşünmüşler acaba ?

Namazın temel bir prensibini birilerinin düşünüp tartışıp buldukları doğruya göre uygulamaya soktuklarını söyleyemeyiz , doğrudan Allah ve rasulünün ''böyle olacak'' demesiyle alakalı -bence-

Niçin ''böyle olacak'' denmiş olabilir eminim teknik bir açıklamasıda vardır ama ben bilemiyorum cevabı.

Ve bu arada Doğum haritasında Güneşi 12.evde olanların ''namaz kılmama'' gibi bir istatistiğe sahip olacağını sanmıyorum.
(06-05-2012 12:53 PM)Neptunian Yazılan: [ -> ]
Alıntı:çok küçük ve belki alakasız gelecek olan bir dipnot ; güneş 12.evdeyken namaz kılınmaz.. neden böyle düşünmüşler acaba ?

Güneş gökyüzünde 12.ev dilimindeyken sabah güneşin doğduğu ilk saatleri ifade ediyor ve o zaman aralığında namaz kılınmıyor evet.
Benzer şekilde Güneş 11.eve denk gelen gökyüzü dilimindeyken yine namaz kılınmıyor (öğle öncesi)

Neden böyle düşünmüşler acaba ?

Namazın temel bir prensibini birilerinin düşünüp tartışıp buldukları doğruya göre uygulamaya soktuklarını söyleyemeyiz , doğrudan Allah ve rasulünün ''böyle olacak'' demesiyle alakalı -bence-

Niçin ''böyle olacak'' denmiş olabilir eminim teknik bir açıklamasıda vardır ama ben bilemiyorum cevabı.

Ve bu arada Doğum haritasında Güneşi 12.evde olanların ''namaz kılmama'' gibi bir istatistiğe sahip olacağını sanmıyorum.

11.ev içinde böyle bir durumun olduğunu bilmiyordum, doğrusu bu durumda bu iki evin temalarını düşününce ilginç geldi. fakat tabi ki bu durumun astroloji ile alakalı olmayan açıklaması olabilir. ayrıca ben 12.evde herhangi bir gezegen olanların namaz kılma istatistiğine dair birşeyden bahsetmedim.
Satürn 12. evimde ve koçta,bunun dışında venüs,güneş,merkür de 12.evimde ,insanlarla iletişimim iyi değil samimi olduğum insanlarla bile arama mesafe koyuyorum,çok sessizim,net bi kimlik oluşturamıyorum,kendimi tanımadığımı düşünüyorum,yeteneklerimin de farkında değilim, (astrolojiyi ögrenmek istememin nedenlerinden biri de kim olduğumu,yeteneklerimi vs bulmaktı),intihar düşüncesi sık sık zihnimi meşgul ediyor, sürekli hayaller kuruyorum,yetersizlik duygusuyla boğuşuyorum,kendimi çok fazla eleştiriyorum.Yani nerdeyse 12.evdeki gezegenlerimin tüm iyi ve kötü özelliklerini kendimde görüyorum.Kötüler çoğunlukta tabi ,kendimi yenilemeye olumlu düşünmeye çalışıyorum iletişimimin gelişmesi için çabalıyorum.Sevgili forum arkadaşlarım siz tamamen dipte hissettiğinizde neler yapıyorsunuz ,nasıl kurtuluyosunuz kötü düşüncelerden? Yeteneklerinizi nasıl keşfettiniz? Kendinizi tanımayı nasıl başardınız?(bu soru garip gelebilir ama bunu yapmak benim için çok zor) Sınırlarınızı nasıl belirliyorsunuz?Yorumlarınız benim için çok değerli,şimdiden çok teşekkür ederim.
@justicee
Benim ayım 12. evde. Plüto ve marsla kare açısı neptünle 150liği var.
Psikilojik tedavi görüyorum şu an.
Uzun bi süre kendimi çok dipte hissettim. Ben de çok eleştirelim ve kendime dair bazı şeyleri zor kabulleniyorum. Bende de intihar düşünceleri vardı.
Sana tavsiye olarak şunları söyleyebilirim.
Astrolojiyle biraz bağlantısız olabilir tavsiyelerim ama;
Öncelikle hastaneye gidip kan tahlili yaptırabilirsin. D vitamini eksikliği veya bazı vitamin eksiklikleri biz farkında olmasakta psikolojiyi çok etkiliyor.
İkinci tavsiyem geceleri uyanık kalmaktansa erken uyumayı dene. Erken kalkıp erken yat. 12.ev geceyi karanlığı da temsil ediyor bildiğim kadarıyla ve ben geceleri çok melankolik oluyorum, kendime daha acımasız davranıyorum, kendimle ve hayatımla alakalı en olumsuz düşüncelerim geç saatlerde oluyor. Ne zaman geç yatsam ağlıyorum( az önce ağladım daha :D :D )
Üçüncü tavsiyem iletişim kurmuyorsun belki ama bence özellikle 12. evdeki merküre yazmak iyi gelir. İnsanlara söyleyemiyorsan bile kağıda yaz. İlla duygularında olması gerekmiyor, izlediğin bir filmle alakalı düşüncelerini de yazabilirsin.
Sonra kendine hedefler koymak ve her gün küçük bir adımla bile olsa o yönde çabalamak iyi gelir. Mesela ben yurtdışına çıkmayı çok istiyorum, her gün bunun için kenara 1-2tl almak bana koymaz ama geleceğe dair umut verir.
Bana en iyi gelen şey de şu ben gerçekten inanmaya ve ibadete çok ihtiyaç duyuyorum. Ay 12. evde olduğu için belki. Herhangi bi dine inanıyorsan da inanmıyorsan da dua etmek iyi geliyor. Hayatta bazen her şeyin kontrolümüz altında olmadığını kabullenmek gerekiyor. Eğer inançlıysan, bol bol sevdiklerine ve kendine dua et değilsen de kendine inanacağın, uğrunda çabalayacağın bi uğraş bulursan daha mutlu olursun bence.
Maalesef ben de kendimi anlamadığımı düşünüyorum. O konuda tavsiye veremiyorum. :(

Umarım yardım olur yazdıklarım. astrolojiyle alakalı olsun olmasın, dertleşmek için de fikir sormak için de her zaman mesaj atabilirsin. gülücük
@justice yetenek konusuyla ilgili nacizane fikirlerim var, ben de senin gibi sanat dallariyla ilgileniyorum. bunun disinda haritanda dansa dair bir yatkinlik gordugumu daha once yazmistim:

Egilim diye bir sey vardir varligini inkar edemeyiz, fiziksel ve kulturel kosullar sanatsal cizgide ilerlemek isteyen biri icin avantaj ya da dezavntaj olabilir. Ancak yetenege gelince, mesela Mozart, Beethoven, Da Vinci kalibresindeki yuksek kabiliyetler yetenek olarak adlandirilabilir ki bunlarin cogu dahi insanlar... Ya da Michael Jackson gibi hem yetenek hem de uygun sartlarla, hayat mucadelesiyle yogrulmus isimler milyarda bir ortaya cikar. Yapman gereken sey calismak, yetenegini ancak isin ustadi anlayabilir, hele ki soz konusu sanatsal yaratimlarsa... 97 dogumlu oldugundan konservatuvar sansin var, degerlendirmelisin...
(01-29-2018 03:29 AM)Gulsen Yazılan: [ -> ]@justicee
Benim ayım 12. evde. Plüto ve marsla kare açısı neptünle 150liği var.
Psikilojik tedavi görüyorum şu an.
Uzun bi süre kendimi çok dipte hissettim. Ben de çok eleştirelim ve kendime dair bazı şeyleri zor kabulleniyorum. Bende de intihar düşünceleri vardı.
Sana tavsiye olarak şunları söyleyebilirim.
Astrolojiyle biraz bağlantısız olabilir tavsiyelerim ama;
Öncelikle hastaneye gidip kan tahlili yaptırabilirsin. D vitamini eksikliği veya bazı vitamin eksiklikleri biz farkında olmasakta psikolojiyi çok etkiliyor.
İkinci tavsiyem geceleri uyanık kalmaktansa erken uyumayı dene. Erken kalkıp erken yat. 12.ev geceyi karanlığı da temsil ediyor bildiğim kadarıyla ve ben geceleri çok melankolik oluyorum, kendime daha acımasız davranıyorum, kendimle ve hayatımla alakalı en olumsuz düşüncelerim geç saatlerde oluyor. Ne zaman geç yatsam ağlıyorum( az önce ağladım daha :D :D )
Üçüncü tavsiyem iletişim kurmuyorsun belki ama bence özellikle 12. evdeki merküre yazmak iyi gelir. İnsanlara söyleyemiyorsan bile kağıda yaz. İlla duygularında olması gerekmiyor, izlediğin bir filmle alakalı düşüncelerini de yazabilirsin.
Sonra kendine hedefler koymak ve her gün küçük bir adımla bile olsa o yönde çabalamak iyi gelir. Mesela ben yurtdışına çıkmayı çok istiyorum, her gün bunun için kenara 1-2tl almak bana koymaz ama geleceğe dair umut verir.
Bana en iyi gelen şey de şu ben gerçekten inanmaya ve ibadete çok ihtiyaç duyuyorum. Ay 12. evde olduğu için belki. Herhangi bi dine inanıyorsan da inanmıyorsan da dua etmek iyi geliyor. Hayatta bazen her şeyin kontrolümüz altında olmadığını kabullenmek gerekiyor. Eğer inançlıysan, bol bol sevdiklerine ve kendine dua et değilsen de kendine inanacağın, uğrunda çabalayacağın bi uğraş bulursan daha mutlu olursun bence.
Maalesef ben de kendimi anlamadığımı düşünüyorum. O konuda tavsiye veremiyorum. :(

Umarım yardım olur yazdıklarım. astrolojiyle alakalı olsun olmasın, dertleşmek için de fikir sormak için de her zaman mesaj atabilirsin. gülücük

gülşen çok duygulandırdın beni,garip duygular içindeyim şuan :D Upuzun yazmışsın çok teşekkür ederim.Dua etmek gerçekten çok iyi geliyor,Allahın varlığını unutuyorum bazen dertlerim çözümsüz gibi geliyor ama onu hatırlayınca bi nebze olsun rahatlıyorum.Söylediğin herşeyi yapmaya çalışağım çünkü çok sıkıldım bu hallerimden artık tamamen kurtulmak istiyorum.Umarım sen de en kısa zamanda iyileşirsin,iç huzuru bulursun,tekrar teşekkür ederim <3
(01-29-2018 05:21 AM)Merau Yazılan: [ -> ]@justice yetenek konusuyla ilgili nacizane fikirlerim var, ben de senin gibi sanat dallariyla ilgileniyorum. bunun disinda haritanda dansa dair bir yatkinlik gordugumu daha once yazmistim:

Egilim diye bir sey vardir varligini inkar edemeyiz, fiziksel ve kulturel kosullar sanatsal cizgide ilerlemek isteyen biri icin avantaj ya da dezavntaj olabilir. Ancak yetenege gelince, mesela Mozart, Beethoven, Da Vinci kalibresindeki yuksek kabiliyetler yetenek olarak adlandirilabilir ki bunlarin cogu dahi insanlar... Ya da Michael Jackson gibi hem yetenek hem de uygun sartlarla, hayat mucadelesiyle yogrulmus isimler milyarda bir ortaya cikar. Yapman gereken sey calismak, yetenegini ancak isin ustadi anlayabilir, hele ki soz konusu sanatsal yaratimlarsa... 97 dogumlu oldugundan konservatuvar sansin var, degerlendirmelisin...

teşekkür ederim merau bide merak ettim sen hangi sanat dallarıyla ilgileniyorsun gülücük
Rica ederim. Resim ve tiyatro gülücük
Gülşen ay annemizi de temsil ettiği için bilinçaltına attığın sıkıntılar anne ve onunla olan ilişkinden kaynaklı olabilir mi? Ona karşı öfke biriktirmiş olabilir misin? Sonra da öfkeyi kendine yöneltmiş ve bu yüzden fazla eleştirel olmuş olabilir misin? Sanırım kendini sevmeyi öğrenmen gerekiyor. Ne olursa olsun, ne kusurun olursa olsun sen sensin, biriciksin ve hepimiz eksiklerimizle güzeliz. Ayrıca bu duyguları yaşayıp, maruz kalıp ona rağmen hala çabalamak çok takdir edilesi bir durum bana göre. Hem de 12. evde ve plütona kare. Çok yıkıcı duygular yiyip bitirmesin seni. İkizler stelyumuna yönel gülücük
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler