Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Doğum Haritamla ilgili aklıma takılan birkaç şey var. Yardımcı olur musunuz?
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Merhaba;
Uzun zamandır astrosohbete üyeyim. Haritamla ilgili pek çok şeyi astrosohbetten öğrendim teşekkür ederim. Fakat tam olarak öğrenemediğim bazı şeyler var. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. Kısaca belirteyim.

1-) Doğum haritamda Placidus ev sistemine göre 8. evin sonunda gezegenler var. Koch ev sistemine göre jüpiter ve ay 9. eve giriyor. Üranüs 9. evin sonunda. Ev sistemlerinde bir evin sonundaki gezegenin bir sonraki eve etki yapabilmesi için sonraki evin başlangıcına en az kaç derece uzaklık olmalı ve bu uzaklık bütün gezegenler için geçerli mi yoksa pluto gibi yavaş gezegenler için farklı bir durum söz konusu mu?

2-) Haritamda gezegenler haritanın üst kısmında toplanmış durumda. Bu durum ayrıca bir yorum gerektirir mi?

3-) Haritamda şiron gezenin mars, pluto ve merkürle olan açılarının açıklamasını bulamadım. Bu açılar ne anlama geliyor?

4-) Ay düğümü ve Pluto Satürn arasında ve vertex venüs arasındada bazı açılar var.

Tüm bunları bir araya getirip nasıl bir yorum oluşturulabilir. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim. İlginize teşekkür ederim.
1- Bir evin son derecesindeki bir gezegeni sonraki evde de yorumlamak için astrologların fikir birliğine vardığını sanmıyorum. 5 derece uygun gibi.

2- Haritanın üst kısmında toplanmış gezegenler için ayrı bir yorum gerekir evet. Haritanın üst bölgesi daha ziyade İLİŞKİLER VE DIŞ DÜNYAYLA BAĞLANTILI deneyimleri ifade eder, alt bölge ise daha ziyade iç dünyamıza ait deneyimleri.

3- Chiron açıları üzerine hazır yorum şeklinde dökümanlar hazırlamak istiyorum ilerleyen günlerde.
Şimdilik şu kadarını söyleyim ; Merkür-Chiron açısı için MERKÜR BAŞAK özelliklerini okuyabilirsiniz. Mars-Chiron açısı için ise MARS BAŞAK özelliklerini.

4- Ay Düğümlerinin açılarını + Vertex'in açılarını pek gözlemlemedim, dolayısıyla bu ikisiyle ilgili pek fikrim yok malesef.
Teşekkür ederim gülücük
Referans Adresler