Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Juno Karakter Haritası (Juno Persona Chart )
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Uzun zamandan sonra bir çeviriyle daha karşınızdayım, başlamadan önce sizlere "Persona Chart" lar, yani karakter haritaları hakkında ufak bir bilgi vererek çevirime başlayacağım.

Karakter haritası dediğimiz şey, haritalarımızdaki herhangi bir gezegenin veya asteroidin doğduğumuz andan sonra transit güneşle 0 orbdan kavuştuğu anın haritasıdır ve o gök cisminin hakkında bize daha fazla ipucu verir.

Örnek veriyorum: Marsınız 7 derece Koç burcundaysa, doğduğunuz andan sonra Güneş ne zaman 7 derece Koç burcuna geldiyse (tabi burada derece, dakika ve saniyeyi haritayla elle çıkarttığımız zaman en yakın olanını bularak çıkartıyoruz, saniye çok farketmese de bazen dakikalar önem kazanabiliyor) o anın haritası Mars Karakter Haritanız'dır.

Şimdi başlıyorum...

Juno Karakter Haritası

Juno karakter haritası ideal partnerimizi, yani evlilik içindeki eşimizi ve romantik bir ilişkide gittiğimiz yeri tasvir eder.

Yükselen: Gelecekteki partnerimizin fiziksel özelliklerini, evliliğinizin ilk bakışta nasıl görüneceğini tasvir eder (buradaki iki cümlede çeviri sıkıntısı yaşadım, yabancı dili olan arkadaşlardan destek beklerim)

Güneş: Evliliğinizin ve(ya) (net olmadığı için böyle yazıyorum) evlilikteki partnerinizin karakterinin temelini temsil eder.

Ay: Partnerinizin duygusal eğilimlerini, evliliğinizin gizli akıntılarını/cereyanlarını ve duygusal dinamiklerini temsil eder. Gelecekteki evlilik ortağınızın ihtiyaçlarıyla birlikte evliliğinizin genel ihtiyaçları hakkında göstergeler verebilir. Örneğin, Akrep burcundaki bir ay, evlilik içinde yakın bir bağ ve çok fazla gizlilik ihtiyacını getirecektir. Bu evlilik türü neredeyse kırılmazdır ve sadakat ve samimiyete (bu samimiyette cinsellik ve mahremiyeti de anlam olarak katarak okuyun,Türkçe'de doğrudan karşılayan bir kelime yok) çok odaklanmıştır. Bunlardan herhangi birini tehdit eden bir şey, ayrıca evliliğinizi ve eşinizi de tehdit eder.

Merkür: Merkür sizin ve kadersel eşinizin iletişiminizin nasıl olduğunu tarif eder.

Venüs: Evliliğinizdeki romantik dinamiklerle birlikte eşinizin aşk stili ve romantik niteliklerini anlatır. Bu ayrıca, potansiyel bir evlilik ortağında neyin çekimine kapılacağınızı da anlatır. Bu nitelikler, bir evlilikte arayacağınız niteliklerdir.

Mars: Partnerin tartışmalar ve anlaşmazlıklarla nasıl başa çıkabileceğini anlatır. Eşinizle aranızda öfke çıktığı zamanki dinamikleri tanımlayabilir. Ayrıca, eşinizin cinselliğini ve aranızdaki cinsel dinamikleri size anlatır.

Jüpiter: Evliliğinizin nasıl gelişme göstereceğini ve eşinizi bulmak için öğrenmeniz gereken dersleri size gösterebilir. Ayrıca, evliliğin size öğreteceği dersleri ve eşin ilişkinin gelişmesi ve büyümesi için neleri masaya yatıracağını gösterebilir.

Satürn: Evliliğinizde uğraşmak zorunda kalacağınız zor dersi, eşinizin size getireceği dersleri, bu zorluklar hakkında daha fazla bilgiyi ve evliliğiniz için karşı karşıya geleceğiniz mücadeleleri gösterebilir.

Uranüs: Bu, Evliliğinizin eksantrikliğidir (acayiplik,tuhaflık,aykırılık). Yeni şeylere (yaşam,inanç tarzı...vs) nasıl yaklaşacağınızı gösterir.

Neptün: Neptün, sizin veya eşinizin evlilik hakkındaki deliliklerinizi/yanılgılarınızı ya da sanrılarınızı, iki tarafın da farkında olduğu ama hakkında konuşmadığı sırları gösterebilir.

Plüto: Dönüşüm hakkında her şeydir. Birlikte nasıl dönüşeceğinizi, yaşam veya ölüm gibi yoğun durumlara nasıl yaklaşacağınızı gösterir.

MC: Tepe noktası, evliliğinizin nereye gittiğini gösterebilir. Ayrıca, dışarıdan bakanların evliliğinizi nasıl gördüğünü ve eşinizin mesleğini/uğraşını da gösterebilir.

Kaynak: https://personachartsblog.tumblr.com/pos...sona-chart


Dipçe: Burada yazılanlar gezegenlerin genel temalarıyla alakalı olmuş ama bana göre burada yazılanlara takılıp kalmayın, natal haritada da olduğu gibi açılar olsun, gezegenin konumu olsun,bulunduğu ev olsun,birçok şeyi değiştirebiliyor. Haritalarınızı okurken buna da dikkat edin.

Buradaki yanlış bir bilgiyi düzeltiyorum:

Astro.com'da "Extended Chart Selection" kısmından "Persona Chart"ı seçip devam edip, haritayı seçtiğinizde harita sahibinin adının yazılı olduğu yerde hangi personayı açmak istediğinize dair seçenek geliyor.
Referans Adresler