Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Şans Noktası Genel Bilgiler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3

yükselenbaşak

Yükselen Burç +Ay-Güneş

Doğum haritasında bu noktanın özelliği, Güneş, Ay ve Yükselen burcun birbirleri ile en uyumlu, kişinin enerjisini en üstün biçimde kullanacağı nokta olmasıdır.

Şans noktası kişinin başarısı için en doğal çevreyi, o kişi için sevincin anlamının ne olduğunu gösterir. Bu nokta Güneş, Ay ve Yükselen burca bağlı olduğu için, doğum haritasında bu üç öğenin nasıl çalıştığı çok önemlidir. Bu öğeler olumsuz bakış açısı yapıyorsa, şans noktası bir sıkıntı noktasına dönüşebilir.

Şans noktasının bulunduğu burç,kişinin mutluluğa ulaşabilmek için enerjilerini akıtabileceği doğal yönü gösterir. Ev yerleşmesi de yol haritasına benzer, gitmek istenilen yere nasıl varılacağını gösterir.

Burçlar başarma gücünü, evler ise bu gücün nasıl kullanılacağını gösterir. Şans noktasını bulmak için doğum haritanızdaki güneşi yükselen burca getirdiğinizde, ayın yeni konumuna bakmak gerekir.

Şans Noktasının Gezegenlerle oluşturduğu açıların etkileri

(90 Derece)
Bu etki insanların sevincini yok etmez.Gerginlik yaratıp davranışlarına yön verir. Ağır hareket eden, sert etkili gezegenlerde bu açı oluşuyorsa istekleri geciktirir ya da yoluna engeller çıkarır. İyi etkili gezegenlerle bu açı oluşuyorsa istekler daha erken, daha kolay yollarla gerçekleşir. Sevince ulaşmak kolay ama sürdürmek zordur.

(180 Derece)
Şans noktasıyla bu açıyı oluşturan gezegenler bağımsız olarak çalışır. Sevince ulaşmaya engel olmaz ama bu kişi hep bir yere ya da bir kişiye ait olmuş duygusuna kapılır.

(0 Derece)
Şans noktasının kavuşum konumunda bulunduğu gezegen sevince ulaşmaya yardım eder. Kişi tüm enerjisini bir noktaya yöneltir ve onu kullanmayı öğrenerek mutluluğu bulur. Şans noktası ile kavuşum konumundaki gezegen nasıl bir mutluluk bulacağınızı gösterir. Sert etkili gezegenler bile mutluluk getirebilir. Şans noktası hiçbir gezegenle açı oluşturmuyorsa, en yakın gezegene bakılır. Sevince nasıl ulaşılacağı bu gezegenin oluşturduğu bakış açılarına bağlıdır.

kaynak:astromerkez
"Şans noktası, Güneş, Ay ve yükselen burç arasında gündüz ve gece doğumuna göre formülü ters çevirerek hesaplanmakta. Şans noktası her burçta aynı güce sahip olmayacaktır. Boğa ve Balık burcu şans noktasının kendisini en rahat biçimde gösterebildikleri burçlardır. Kuşkusuz bu burçlardan ilki Venüs yönetiminde, ikincisi de Venüs’ün yüceldiği burçtur. Bunun tersine şans noktası Akrep, Oğlak ve Kova burçlarında gücünü gösteremez. Akrep, Boğa’nın karşıtı ve klasik astrolojide doğrudan Mars’la ilgili burçtur. Oğlak ve Kova da sınırlayıcı Satürn’ün burçlarıdır. Şans noktası Koç’ta da nötr durumdadır.

Terazi, Yay, Aslan ve Yengeç ise şans noktasının rahat ettikleri yerlerdir. Özellikle bu burçlarda Güneş, Ay ve Venüs, Jüpiter’le rahat açılar yapan bir şans noktası parasal şansın yüksekliğine işaret eder. Bununla birlikte şans noktasının Satürn ve Mars’la açıları gücünü büyük ölçüde azaltacak, engeller yaratacaktır.



Şans noktamızın bulunduğu burç bize tatmin sağlayacak alanı gösterir. Örneğin atlet Carl Lewis’in haritasında şans noktasının birincilik isteyen Koç burcunda olmasına şaşmamak gerekir. Yine bir öncü olan Charlie Chaplin’in de şans noktası Koç’tadır. Prenses Diana’nın şans noktası ise kraliyeti anlatan Aslan burcundaydı ama aynı zamanda ölümü anlatan 8. evde olması hayatının trajik sonucunu hatırlatır. Şans noktası Mata Hari’nin haritasında ise bilgi aktarmayı, iletişimi anlatan İkizler burcundaydı ve ne ilginç ki yine 8. evdeydi. Bill Gates’in şans noktası ise bilgisayar ve teknolojiyi anlatan Kova burcunda yer alıyor"H. Kırıkoğlu
isar sunumlarının metinlerinde de daha uzun ama özetle bu şekilde bahsetmiş,
Not: bu alıntılar vardı tam metin olarak ama silinmiş olabilir diye yukarıdaki bilgilere ek olarak yazdım
bağyan bağyan! lütfen marsın hani evde olduğunu da yazın ki bi anlam ifade etsingülücük) yalnız şimdilik benim kısıtlı bilgimle söyleyebileceğim ay ve güneş tarafından desteklenmesi güzel bişi 3. ev her ne kadar düşük evler arasında olsa da yükselen burçla sekstil yaptığı için malefik yani kötücül özelliklere sahip değilmiş sonuçta senin şans noktanın kalitesi düşük değil şans noktasının 3. evde olması kardeşler kuzenler ya da diğer yakın akrabalardan maddi destek görülebileceğini gösteriyor akrep te olması da bu yardımın toprağa ait konulardan olabileceğini gösterebilir tabi marsın nerede olduğu da önemli
eeee şey öhö öhögülücük)çok güzel olur 2.ev maddi kazançları anlatmıyo muydu bilmiyorum yani senin finansal kaynaklarının oluşumunda şans noktanın etkisi önemli olabilir diye düşündüm ben naçizane vivi yetiş  de sen el atıversen yükselenbaşakın şans noktasınagülücük)mc ile zıt açı yapmasını öyle yorumlayabilir miyiz ki?yani kariyerin açısından hoş bi durum olmaması bana fazla kötümser bi yorum gibi geldi
Şans noktasının kavuşum konumunda bulunduğu gezegen sevince ulaşmaya yardım eder. Kişi tüm enerjisini bir noktaya yöneltir ve onu kullanmayı öğrenerek mutluluğu bulur. Şans noktası ile kavuşum konumundaki gezegen nasıl bir mutluluk bulacağınızı gösterir. Sert etkili gezegenler bile mutluluk getirebilir. Şans noktası hiçbir gezegenle açı oluşturmuyorsa, en yakın gezegene bakılır. Sevince nasıl ulaşılacağı bu gezegenin oluşturduğu bakış açılarına bağlıdır.

Madem böyle bir yorum var neden şans noktasının satürnle kavuşumu olumsuz yorumlanır ? Satürn sert etkili bir gezegen değil mi ?
sevgili hades ben şans noktasını iyi kaynaklardan oldukça çok araştırdım şans noktası arap noktalarından biridir fortuna diye adlandırılır ..geneklikle kişinin haritasında en yetenekli olduğu alan ile yeteneklerini veya elindeki imkanların maddi kaynaklara dönüşme ihtimalini belirler..örneğin kişi haritasındaki başakta 3. evde merkür ile olumlu açı yapan ve jüpiterle kavuşan bir şans noktası harita sahibinin yetenekli olduğu alan başak özellikleriyle doğru orantılı ,3. ev zeka konuşma sözel beceri zihinsel aktivasyonunun oldukça iyi olduğunu anlatır bize..bir de üstüne jüpiter yani benefik --iyicil--gezegenden olumlu etki almış olması bu desteği arttırır ..merkürle uyumlu açı alması da iyidir sekstil veya üçgen içinde olması yani..çünkü başak burcunun yöneticisidir yani o kişinin şans noktasının bulunduğu burcun yöneticisi ile olumlu ve uyumlu etki altında olması demek --klasik astrolojinin alanı--
yine bir örnek ben bu örneği daha önce de vermiştim çok isabetli çünkü .. cem yılmazharitasında şans noktası felsefe ,derin düşünme ve din evi olan 9. evinde koç burcunda ve merkürle kavuşmuş..tabiri caizse bu harita sahibinin konuşarak para kazanma yeteneğini açıklar..? neden ?şans noktası maddi olanaklarla ilgilidir cem yılmaz bu yeteneğini geliştirip para kazanabilmiş..jüpiteri şans noktasına sekstil yapmış bu da önemli sekstil açılar kişinin gruba uyum yeteneğini belirler ..jüpiterden her olumlu açı kişinin ilerlemesine yardım eder ve yine şans noktası maddi değerleri içerir diye düşündüğümüzde gruptan kazanan kitleden karlı çıkan bir şans noktası oluşur ..zaten cem yılmaz da kitlelere konuşarak güldürerek para kazanıyor.
başka bir örnek diyelim kişinin şans noktası haritanın üzerinde ise bu olumlu etki verir maddi kazanımlar için bu işinden elde edilen gelir olarak düşünülmemeli ,8. evde miras veya yeraltındaki değerlere ,11 evde kişinin hiç beklemediği birinden aldığı byük bir hediye bile olabilir bu addi bir kazançtır sonuçta...köşe evlerde bulunması 1,4,7,10..evdlerden birinde bulunması,buşunduğu burcun yöneticisiyle olumlu açı yapması,yine jüpiterle kavuşum sekstil veya üçgen açı içinde olması iyi etkiler verir..satürn evet şans noktasını biraz ezer ..kazanca zorluk katar ama bu kazancın hiç olamyacağı anlamına gelmez..diğer şartlar uyumluysa şans noktası güçlenir mesela herkesin gözünden kaçan olumlu bir sabit yıldız etkisi kavuşumu bile bu noktanın iyileşmesine sebep olur...sevgiler
yury
sevgili yury şans noktan 8. evde yengeçte yöneticisi ay ile kare yapmış yani zorlanmış ama güneşinle sekstili var..yengeç konularında yeteneğin olabilir yemek pişirmek evcimenlik koruma içgüdüsü gibi ..eş olarak seçeceğin kişide de hem ikizler hem yengeç özellikleri arayacaksın..şans noktan miras evinde --8. evde eşinle alakalı olabilir..ve ufuk çizgisin üzerinde ..kısmen yukarda yazdığım şeyleri karşılıyor..aslında sadece bir nokta öncelikli yorumlanması gereken bir yer değil özel durumlarda çok ipucu verebilir .....gülücük)
Şans Noktanız ne kadar şanslı ?


Şans noktasının daha çok maddi konuları içine aldığını ve optimum bir nokta alan olduğunu söylemiştik. Bu nokta Güneş, Ay ve yükselen burç arasında gündüz ve gece doğumuna göre formülü ters çevirerek hesaplanmakta. Şans noktası her burçta aynı güce sahip olmayacaktır. Boğa ve Balık burcu şans noktasının kendisini en rahat biçimde gösterebildikleri burçlardır. Kuşkusuz bu burçlardan ilki Venüs yönetiminde, ikincisi de Venüs’ün yüceldiği burçtur. Bunun tersine şans noktası Akrep, Oğlak ve Kova burçlarında gücünü gösteremez. Akrep, Boğa’nın karşıtı ve klasik astrolojide doğrudan Mars’la ilgili burçtur. Oğlak ve Kova da sınırlayıcı Satürn’ün burçlarıdır. Şans noktası Koç’ta da nötr durumdadır.



Terazi, Yay, Aslan ve Yengeç ise şans noktasının rahat ettikleri yerlerdir. Özellikle bu burçlarda Güneş, Ay ve Venüs, Jüpiter’le rahat açılar yapan bir şans noktası parasal şansın yüksekliğine işaret eder. Bununla birlikte şans noktasının Satürn ve Mars’la açıları gücünü büyük ölçüde azaltacak, engeller yaratacaktır.



Şans noktamızın bulunduğu burç bize tatmin sağlayacak alanı gösterir. Örneğin atlet Carl Lewis’in haritasında şans noktasının birincilik isteyen Koç burcunda olmasına şaşmamak gerekir. Yine bir öncü olan Charlie Chaplin’in de şans noktası Koç’tadır. Prenses Diana’nın şans noktası ise kraliyeti anlatan Aslan burcundaydı ama aynı zamanda ölümü anlatan 8. evde olması hayatının trajik sonucunu hatırlatır. Şans noktası Mata Hari’nin haritasında ise bilgi aktarmayı, iletişimi anlatan İkizler burcundaydı ve ne ilginç ki yine 8. evdeydi. Bill Gates’in şans noktası ise bilgisayar ve teknolojiyi anlatan Kova burcunda yer alıyor. noktası ise bilgisayar ve teknolojiyi anlatan Kova burcunda yer alıyor.


Hakan Kırkoğlu
gizem kara Yazılan:şans noktası 10.01derece kova da 3.evde güneşle kavuşum venüs le 45 ,mars jüpiter ve neptünle 60 , satürün le 90, uranüs le 120 derece açısı var .
buna göre iletişim kurmada, kardeşler ve komşuluk ilişkilerinde şanslı olduğumu söyleye bilirmiyiz.

öncelikle şans noktasının sanal bir nokta olduğunu hatırlayalım. ayrıca gönüllüler bulabilirsek araştırmayı düşündüğümüz konulardan biride bu şans noktası olacak.
bazı durumlarda şans noktası yorumunun isabetli olduğunu bazı yorumlarda da (mesela simyanın üstteki yorumu , jüpiter şans noktasına dokununca bişeyler olmalıydı ?!)
etkisini göremediğimizi söyleyebilirim.
bu yüzden açık konuşayım şans noktasına şüpheyle bakıyorum.

eğer var ise ; 3.evde ki şans noktası mevcut potansiyelin 3.ev konuları aracılığıyla daha rahat ifade edilebileceğini söyleyebiliriz.
iletişim , algılama kapasitesi , pratik zeka , konsantrasyon yeteneği vb. özelliklerde normal üstü beceriden bahsedebiliriz.
simya Yazılan:Selamlar Şubat ayında Şans noktamın üzerinden Tr Jüpiter geçti. Sıradışı bir olay olmadı :( ama Jüpiter geri hareketinde Ağustos'ta tekrar şans noktamla kavuşum yapacak. Bunu nasıl yorumlarsınız?
Teşekkürler

eğer ki ağustosta da jüpiterden olumlu gelişme ve fırsatlar görmezsen lütfen burada paylaş simya , çünkü ben şans noktası kavramına şüpheyle yaklaşıyorum. üzerinde araştırma yapmayı düşünüyorum.
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler