Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Boğa Burcu ve Özellikleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Elementi : Toprak

Özelligi : Duygusal

Yönetici Gezegeni : Venüs

Metali : Bakir

Ugurlu Günü : Cuma

Ugurlu Sayisi : 6

Ugurlu Tasi : Zümrüt

Ugurlu Renkleri : Pembe, açik mavi, krem rengi

Ugurlu Çiçekleri : Kirmizi gül, pembe karanfil

Ugurlu Kokulari : Karanfil, müge, elma çiçegi

Ugurlu Müzik : Senfoniler ve klasik müzik

En Belirli Özelligi : Dirençlilik

En Büyük Ideali : Ünlü olmak

En Büyük Hatasi : Inat

En Büyük Arzusu : Büyük servet edinmek

En Büyük Yetenegi : Güzel sanatlar





Tipik bir Boga ihtiyatli hareket etmeyi ve düsünüp tasinarak konusmayi tercih eder.

Boga saglamdir, degismez ve asla sükunetini bozmaz.

Onlar nadiren karsisindakinin canini yakacak bir hareket yapar. O sadece herkesin kendisini rahat birakmasini ister. Üzerinde bir baski hissettigi an inatçi olur ama bir Boga'ya inatçi oldugunu söylemenin hiçbir yarari yoktur, çünkü o bu defa inatçi olmadigi yolunda inat edecektir.

Boga'nin öfkesi nadiren kabarir, ama birden çileden çikinca yolunun üstüne çikan herseyi ezer geçer! Bazilari o kadar kontrollüdür ki, tüm yasamlari boyunca bir ya da iki kez saldiriya geçerler.

Bu burçta dogan kadinlar, ele avuca sigmaz, bakislari sakin, berrak ve gene de sabittir.

Erkeklere gelince; boyun oldukça kalin ve adeleli, omuzlar, gögüs ve arka, her üçü de genis ve güçlüdür. Kisa ya da uzun olsun bütün vücut orantilidir. Kulaklar genellikle küçük ve basa dogru yatiktir.

Yemek yerken lokmalari yavas yavas çignerler ve genelde kusursuz bir sindirim sistemleri vardir. Alinlarinin tam ortasina düsen bir tutam saç veya bir bukle dikkatinizi çekebilir. Genellikle saçlari kivircik ve dalgalidir.

Boga karsi cinse büyük bir ilgi duyar ama onun oyunlari içinde, herhangi bir zevkin pesine saldirganca düsmek yoktur.

Boga pek az üzülür, sinirlenir ve tirnaklarini yer. Isler istedigi gibi gitmeyince somurtup düsüncelere dalabilir, ama sinirli bir tip degildir.

Boga insanlari, tipik ev kedileridir. O topraga yakindir ve eninde sonunda bir gün o ya da bu sekilde toprak duygusuna yakalanacaktir.

Vasat bir Boga, güçlü bir yapiya sahip olarak, fevkalade sagliklidir.

Hastaliklarinin baslica nedenlerinden biri temiz hava almamasi ve egzersiz yapmamasidir.

Boga'nin istahini kaçiran pek az sey vardir. Ayni ögünde, hiçbir hazimsizlik eseri göstermeden, genellikle biber kizartmasindan çikolatali pastaya, eksi tursulara ve salgamlara kadar herseyi yiyebilir. Pirzola ve biftekler en sevdigi yemeklerdir ve onlari silip süpürmeye bayilir.

Bogalar kaba, saba, çarpici komediye gülmekten kirilir. Çogu ince mizahi kavrayamaz. Bu insanlar çok nadiren gerçekten zalim ve kirici olurlar.

Boga ve parasi birbirinden nadiren ayrilir. Parayla birlikte güç birikimi de yapmak isterler. Ama cimri degildir.

Güzel resimler ve senfoniler onlari derinden etkiler. Müzik her zaman su ya da bu sekilde yasamlarini etkiler; resim yapmak çogunlukla hobileri veya meslekleridir.

Fikirleri her zaman makuldür.

Onun evi kalesidir ve hiç kimsenin onun huzurunu bozmasina izin vermez
21 NİSAN___21 MAYIS

Yönetici gezegeni Venüs,elementi toprak,zıt burcu akrep olan boğa burcu;zodyak’ın ikinci burcudur.

Boğa burçları lüks peşinde koşmaz,rahatına düşkündür ama bu rahatlığı sağlamak içinde çok çalışırlar. Sabit bir burçtur va çok inatçıdır. Bu iki özelik boğa burcunun en belirgin özelliklerindendir.(Bende boğa etkisi çok olan biri olarak çok inatçıyımdır,bazen hiç çekilmez olabilirim)İstemediği hiçbir işi boğa burcuna yaptıramazsınız ve bir boğanın hoşuna giden bir şeye yada onun onayladığı bir düşünceye karşı çıkarsanız tam bir boğa gibi olurlargülücük) ama mutlaka sabır göstermiştirler,düşünmeden,sorgulamadan harekete geçmezler.

Boğa burçları isteklerinden kolay vazgeçmezler, başladıkları bir işi sonuna kadar götürmek için ellerinden geleni yaparlar. Boğalar için değişim zordur, alıştıkları bir şeyden zor vazgeçerler,değişimleri sevmezler,bu yüzden hayatları sakindir,çok çoşkulu yaşamazlar.

Boğanın sorunlarından biri, bir işe başlarken yavaş hareket ederler,azıcık ağırkanlılar:)biraz tembellik yapabilirler ama nekadar zor şartlar altında olursa olsun yapacağı işi sonuna kadar götürür,zamanı geç olsadagülücük Boğaya söz verdiğiniz bir şeyi yapmadıysanız,ona ihanet ettiyseniz,güvenini sarstıysanız vay sizin halinize,asla affetmez.Hayal kırıklığına uğramışsa biraz zor toparlanabilir ve kendi kabuğuna çekilir,içsel dünyasında yalnız kalmak ister.

Parasal konularda gayet planlı,sabırlı ve tedbirlidirler. Borç almaktan hoşlanmazlar zorunda kaldıkları zaman ise borcu ödeyene kadar uykuları bile kaçabilir.Kimseye muhtaç kalmadan yaşamak isterler;bundan dolayı para boğalar için önemlidir,fakat parası çok olsada gösteriş yapmayı sevmezler. Boğalar biraz eli sıkıdırlar; ama sevdiği insanlar için para harcamaktan hiç çekinmezler.

Boğa burcunun yaşamındaki huzursuzluklar ve dengesinin bozulması özellikle ruhsal sağlığını kötü yönde etlileyebilir.Kilo almaya çok yatkın bir yapısı vardır.(Ay bende öyleyim gerçekten dikkat etmediğim zaman hemen kilo alıveririm, hem ay boğa hem yükselen boğa,hiçbir zaman çok zayıf olamayacağım sanırımgülücük))

Boğa burcunun genel analizinden sonra boğa burcu için belirgin olarak şu özellikler çıkıyor: çok SABIRLI, değişikliklerden çok hoşlanmayan,İNATÇI, KARARLI bir burç ama değişimlere ayak uydurmaya alışmalı.


Bu analiz bir yerden direk olarakgülücük) alıntı değildir. Okuduğum bir çok boğa burcu konusu sonrasında kendimce bir yorum yaptım,zaten özellikler değişmez belli olan, kalıplaşmış bilgiler. Diğer burçlarada zamanı geldikçe yazacağım.
tanıdığım boğalar çok güvenilir fazlasıyla inatçı kimse alınmasın ama birazzzz cimri eğlenceli insanlar ..ve kesinlikle sözünün eri insanlar...çok dürüstler ama fazla sabit fikirli oluyor çokları....beyhancım bence sende su grubu etkileride var gibi biraz.....incelemek lazım seni...çok şekersin ....boğalar kızmasın bana ben çok seviyorum boğaları ve çevremde çok arkadaşım var boğa burcundan...
Boğa Burcu ( Taurus)

Yöneticisi: Venüs
Güçlü: Ay
Zararlı: Mars ve Pluto
Düşük: Uranüs
Elementi: Toprak
Niteliği: Sabit
Karakteristiği: Soğuk ve kuru
Cinsiyeti: Dişi
Huyu: Melankolik
Sembolü: Bir dairenin tepesinde yarım daire= Boynuzlu inek veya boğa kafası.Besleyici inek imgesi.
Fiziksel Bağlantıları: Boyun,ense,omuzlar,ağız,boğaz,yemek borusu.
Arketipi: Çiftçi
Motivasyonu: Rutin,alışıldık, bildik şeylerden hoşlanma.
Yaşamdaki işi: Zaman içinde denenmiş olan şeyi sürdürmek, yaşamın zevklerinin keyfini çıkarmak.
Modelleri: Çobanlar, koruyucular, sahip çıkanlar ve muhafaza edenler.
Mevsimsel Bağlantıları: Bitkilerin kök saldığı ve güçlendiği mevsim.
Gölgesi: Boğa gibi inatçı
Açlığı: Güvence ve keyif
Kusuru: Aşırıya kaçan bir sersemleme, düşünememe durumu veya aşırı tutucu bir yaklaşıma tutsaklık.
Yönlendiren Prensibi: Sahip olurum. Muhafaza ederim! Veya Beklerim.
Mitolojik Bağlantıları: Minotaur( İnsan etiyle beslenen yarı insan, yarı boğa şeklinde bir canavar. )Europanın kaçırılışı.


Temel Düşüncesi:
Boğa köklülüğü ve eylemsizliği simgeleyen burçtur. Alışılagelmiş şeylere duyulan sevgi ve bağlılığı, zaman içinde gelişmiş ve sınamış şeylere sahip çıkmayı ve doğal büyüme döngüleri ile bütünleşmeyi temsil eder. Boğa diğer burçlardan çok daha fazla bekleyebilir. Salt bu yeteneğinden ötürüde birçok şey başarabilir. Boğa ayağını sağlam basmayı sever ve şaşırtıcı yeniliklere ve önceden hesaplanamayan risklere (özellikle mali konularda) karşı kendini korur. Yaşamın keyifli yönlerinden zevk almak bu burçta doruğa ulaşır ve Boğa’ yı yaşama müteşekkir bir eksper yapar.


Davranışları

Güçlü Yönleri: Çalışma insanı. Pratik,alçak gönüllü, kararlı, ve azimlidir. Boğa zor ısınır, ama alıştığı şeylere yürekten bağlanır ve bu yolda başarıla edinir. Başka insanlarla birlikte çalışmaktan hoşlanır.

Problemli Alanı: Aylak insan. Üşengeç,tembel, obur, dürtülerinin kölesi ve güvenilmez olabilir. Sabrı ve kasvetli töleransı yüzünden cansız, kayıtsız, ve soğuk olabilir. Maddi arayışı tek yönlüdür.


Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Pragmatik insan. Düşünüşü somut ve pratiğe yöneliktir. Kafa karıştırıcı fikirlerden hoşlanmaz. Bir durumu tartarken, daima “bununla ne yapılabilir” sorusunu sorar.

Problemli Alanı: Güç kavrar. Tek yönlü,inatçı ve bazen geç anlayan insan. Daima gerçeklere yapışır ve soyutlama yapmakta zorlanır.


Duyguları

Güçlü Yönleri: Sadık ve sosyal insan. Tanıdık,alışılageldik ve denenmiş şeyler tarafından uyarılır, harekete geçer. Davranışları doğal,neşeli, yumuşak, şefkatli ve sosyaldir. Derin dostluk ve ortaklık yeteneği vardır. ( Birlik kurmaktan hoşlanır Sadık ve güvenilirdir.

Problemli Alanı: Kıskanç Yürekli. Kontrolden çıkmış bir tekelcilik ve sahip olma isteği vardır. Son derece kıskançtır. O kadar inatçıdır ki düşüncesini değiştiremezsiniz. Çok öfkelendiği zaman tehlikeli biçimde fevri ve hiddetli olabilir.


Tipik Uğraşı Alanları:

Mal_mülk ve toprakla ilgili işler: tarım, bahçecilik,emlak,mimari. Mecazi anlamda bankacılık, borsa, uygulamalı ve politik ekonomi.Zevkin ve keyfin öne çıktığı alanlar: yemek,gastronomi, otelcilik, moda, kuyumculuk, kozmetik,müzik,resim, heykel ve sanat ticareti. Geçmişle uğraşan meslekler: Tarihçilik,arkeoloji,etnoloji. El sanatları ve doğa bilimleri.
Güneş Boğada Boğalar genellikle güçlü, sakin, temkinli, pratik, sabırlı, kararlı, inatçı, azimli, müşfik ve sadıktırlar. Ellerini çalışmakta, bir şeyler inşa etmekte kullanmaktan hoşlanırlar ve çabalarının pratik ve elle tutulur sonuçlarını görmekten memnuniyet duyarlar. Sonuçları faydalı ve somut amaçlara hizmet ettiği müddetçe sıradan işler onları rahatsız etmez. Mal mülk ve maddi şeyler onlar için her zaman büyük bir önem arz eder. Bu yüzden sahip oldukları şeylere dokunmadıkça ve onları görmedikçe duygusal anlamda kendilerini güvencede hissetmezler. Sahiplenme ihtiyacı duyarlar. Bu, Boğa burçlarını aşırı üretken ve mal veya mülk meraklısı kılar. Daha az gelişme gösteren veya göstermiş Boğa burçları insanlara bir nesne ya da bir mal gibi muamele ederler ve sonuçta bu durum ilişkilerinde güçlüklere yol açar. Boğa burçları birçoklarına göre daha yavaş çalışırlar, fakat her zaman ne planlarsa bitirirler. Bu yüzden, dikkatli, güvenilir ve sadıktırlar. Kendi başladıkları işlere nazaran başkalarının başladıkları işleri sürdürmekte daha iyidirler. Boğa burçları önderlik edebilir, fakat asla bir şeye zorlanamazlar. Bir Boğa burcunu kızdırmak zaman alır . Eğer sınıra kadar zorlanırlarsa sonuçları kötü olacaktır. En basiti kızgın bir boğayı hayal edin, bir Boğa burcunun çok fazla zorlandığında neler yapabileceğini anlarsınız. Boğalar için ne denir bilirsiniz değil mi? Kızdırılmış bir boğanın sakinleşmek için biraz zamana ihtiyacı vardır. Yapılabilecek en iyi şey onları kendi hallerinde bıkmaktır. İşler yolunda gitmediği zaman anlayacaksınız. Bir işle uğraşırken zamana ihtiyaçları vardır. Onları aceleye getirmeyin ya da zorlamayın. Boğalar zor fikir değiştirirler fakat bir kez değiştirdiler mi fikirlerinden döndürmek zordur. Kriz zamanlarında genellikle sakin, kendilerine hakim, sabırlı ve sorunlara pratik çözümler getirmeye yeteneklidirler. Boğa burçları ağrılardan ve hasta olmaktan nefret ederler. Boğalar ahenge ve güzelliğe düşkündürler ve aşırı derecede şefkatli olabilirler. Fakat kaybetme korkusu yaşarlar. Bu kaybetme korkusu genellikle sahiplenme, kıskançlık, tembellik, inatçılık ve müsriflik gibi özellikleri de beraberinde getirir. Bir şeyi ya da birini sahiplenme arzusu yoksa, kaybetme korkusu da olmaz. Boğa burçları, sadece zihinsel ve ruhsal şeyleri öğrenme arzusu ve insanları duygusal ve fiziksel olarak sahiplenmek için arzularını serbest bırakma ihtiyacı duyarlar. Diğer bir ihtiyaçları da değerlerin gerçek anlamını bulmaktır. Ayrılmayı öğrenmelidirler. İnsanları ve olayları geride bırakmaya hazır olmalıdırlar.

Oğuzhan Ceyhan
Güvenilir bir dosttur.

Hele karşısındaki insana güveniyorsa, dileyin ondan ne dilerseniz!

Boğa'nın en güzel özelliklerinden biri de iyi bir dinleyici olmasıdır. Başkalarının derdine kendi derdiymişçesine kafa yorar, üzülür ve türlü çözüm yolları üretmeye çalışır. Pratiktir. Detaycı, alıngan ve hassas yapısı ara ara başına dert açsa da, hisleri doğrultusunda hareket etmekten kimse alıkoymaz.

Başta kendi olmak üzere, kimsenin hakkının yenmesine göz yumamaz. İyi bir kavgacı değildir. Tartışmaya girdiğinde son sözü başta söyleyip haklı iken haksız konuma düşebilir.

Çalışkandır.

Biraz yavaş ama yapıcı zihni vardır. Süslenip püslenmeye, güzel yerlere gidip mükellef yemekler yemeğe bayılır. Lüksü ve şatafatı reddetmez.

Aşık değilse hayata mutsuz ve umutsuz bakar. Aşıksa gözlerinin içi güler, sevdiği için çok şey feda edebilir, ancak güven duyması şarttır.

Sadakatine, karşısındaki sadıksa güvenilir, yoksa öfkesinden ne yapacağı pek kestirilemez.


Susan Miller.
BOĞA BURCU TEMEL ÖZELLİKLER

Yönetici Yıldızınız: Venüs (Güzellik, sevgi ve güzel sanatları temsil eder)
Grubunuz: Toprak, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Sıcakkanlı olmak ve istediğini bilmek
Özelliğiniz: Dost ruh ve koruyuculuk. Astrologlar Boğa için \"Zenginlik Burcu\" olarak söz eder
Emeliniz: Devamlı ileri atılım
Amacınız: Mal, mülk, lüks ve büyük servet sahibi olmak
Anahtar Sözcüğünüz: Süreklilik
Yenmeniz gereken huyunuz: Alınganlık, küsmek, lüks özlemi ve bencillik
Uğurlu gününüz: Cuma
Uğurlu sayılarınız: 5, 6, 13, 188, 4524
Uğurlu taşınız: Zümrüt
Uğurlu renkleriniz: Pembe, gök mavisi, krem ve koyu yeşil
Uğurlu çicekleriniz: Kırmızı gül, pembe karanfil ve şebboy
Uğurlu kokularınız: Karanfil, elma çiçeği
Hoşlandığınız müzik: Senfoniler
Olası hastalıklarınız: Boğaz, boyun ve hormon hastalıkları
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Başak, Oğlak
İyi anlaştığınız burçlar: İkizler, Yengeç, Balık, Koç
Kötü anlaştığınız burçlar: Kova, Aslan, Akrep
Ne iyi ne kötü: Terazi, Yay
Başarılı olacağınız meslekler: Hemen hemen her mesleğe yeteneğiniz var Askerlik, doktorluk, kimya alanı, dişçilik, mimar, müteahhit, demir çelik işleri, ticaret, mühendislik, endüstri dalları, bankacı, pratik meslekler
Burcun ünlüleri: Asil Nadir, Barbra Streisand, Cher, Erol Büyükburç, Gary Cooper, Henry Fonda, Hitler, Honore de Balzac, Johannes Brahms, Kanuni Sultan Süleyman, Karl Marks, Kraliçe II. Elizabet, Lenin, M.Ali Clay, Nükhet Duru, Öztürk Serengil, Rudolph Valentino, Salvadore Dali, Shakespare, Sigmund Freud, Stevie Wonder

BOĞA BURCU GENEL ÖZELLİKLER

Boğa, varlığıyla dünyaya renk ve zenginlik katan, umudun burcudur. Boğasız bir burçlar çemberi düşünülemez. Sabırlı, sorumluluk sahibi Boğa, burçlar içinde en insancıl ve sıcakkanlı olanıdır. Doğa ona bütün insancıl davranışları bahşetmiştir. Boğa insanı, ruhsal varlığına olduğu kadar, maddesel varlığına da bağlıdır. Burç, aşkın yıldızı olan Venüs tarafından yönetilir.

Gezegenin etkisi, onun sanatsal başarılarından çok, sanat eserlerinin hem maddi hem manevi değerlerini tahmin ve takdir edebilme gücünde görülür. Sanatla sadece manevi olarak ilgilenmekle kalmaz, herhangi bir sanat eserini kendi koleksiyonunda görmekten büyük zevk alır.

Doğayı seversiniz; boş zamanlarınızı balık avlayarak veya dolaşarak geçirirsiniz. Bu sizin doğaya ve toprağa bağlılığınızı gösterir.

Bu yüzden ani değişikliklerin meslek ve özel yaşamınızda dengenizi bozması şaşırtıcı değildir. Yer değiştirdikten sonra kendinizi yeniden huzurlu hissetmeniz zaman alır. Kendinizi her şeyin sonsuza kadar süreceğine inandırırsınız. Bunun sebebi ise, güven ve dayanışma isteğinizdir. Size göre bunlar her değişimde tehdit altındadır. Siz bir sabır, istikrar ve dayanıklılık örneğisiniz. Başkaları bir şeyden uçar gibi kaçarken, siz dayanırsınız ve ellerinizdekileri koruyup saklarsınız. Etrafınızdakileri her şey tuz buz olsa bile, siz onları toplayıp tekrar bir araya getirebilecek yapıda bir insansınız.

Diğer yandan da dış çevreye çok zor uyum sağlarsınız ve bundan dolayı kuralları kesin olan işleri seversiniz. Ama bu, çeşitli teşebbüslerde bulunmayacağınız anlamına gelmez. Kritik durumlarda cesaretini ilk kaybeden siz olmazsınız. Koruma iç güdünüzün güçlü olduğu aşikardır.

Böyle durumlarda varlığınızı ve malınızı korumak için alışılmadık ölçüde güç ve irade gösterebilirsiniz.

Boğa insanı, mantığından çok duyguları tarafından yönetilir. Bu nedenle tahminen okulda “ezber dersleri”nde diğerlerine yetişmek için zorluk çekmiştiniz. Büyük başarıları, sadece kendinizi bir şeye duygusal olarak bağlı hissettiğinizde kazanırsınız. Bu duygu eksik olursa, konuya olan ilginiz de hemen dağılır.

Çocukluktan itibaren sevgi ve aşırı ilgiye ihtiyacınız vardır. Bu yetişkin olduğunuz zaman bile bastıramadığınız bir içgüdüdür. Bu karşı cinse olan bağlılığınız için de geçerlidir. Onlar sizi çeker, ama yine de ilk adımı atan siz olmazsınız. Kendinizi hareketli bir dış dünyaya bırakırsınız. Buda sizi çoğunlukla istenen başarıya götürür.

Ara sıra arkadaşlarınızı beklenmedik ataklarla şaşırtmanız, şimdiye kadar söylenenlerin bir inkarı değildir. Bu sadece duygularınız incindiğinde geçerli olur. O zaman hayvanlar alemindeki akrabalarınız gibi şiddetle hücuma geçebilirsiniz.

Doğrusu, kontrolünüzü kaybedip adeta yolunuza çıkan her şeye toslayacak hale gelmeniz, uzun zaman alır. Bunda zarar görmek istemeyen kişiler, bu konuda uyarılmalıdır. Boğa insanının krizleri korkunç olabilir ve bunun sonuçlarını hiç düşünmez. Böyle durumlarda sakin kalmayı becermesinin tek sebebi, dik kafalılığıdır. Çünkü damarına basıp, sinirlendirmek uzun zaman alır.

Boğa genelde sabit fikirlileri temsil eder ve hayatı değişmez bir siyah beyaz resim gibi görür. Aynı zamanda yakın çevresindeki insanlarla birlikteyken anlaşmaya daha yatkındır. Siyah ve beyazın yanı sıra gri tonlarında olduğunu görmeye çalışmalısınız. Eğer ara sıra pes etmeyi öğrenirseniz, hayatınız kolaylaşacaktır.

Bunun yanında dayanıklılık ve sabrınız, başarınızın temelidir. “Devamlı akan damlalar taşı deler.” Atasözünde olduğu gibi, başarılı olmanız, yükselmenizin anlık olmamasına bağlıdır.

Finansal kararlarda çok dikkatlisinizdir ve her riski önceden hesaplarsınız. Sizi sevmeyen biri, size cimri bile diyebilir. Bunun sebebi hayatın her döneminde, biriktirdiklerinizle ayakta kalmayı istemenizdir.

Boğa erkeği, manevi olan her şeye bağlı olmasına rağmen, bir kadının bütün entelektüel yanını ortaya koymasına çok da değer vermez. Bu durumda kadın erkeğin kayıtsızlığını ifade eden soğuk bakışlara maruz kalır. Bu noktada, Boğa kadını da Boğa erkeğine çok benzer.

Akıllı insanlarla sohbet etmeyi sevmesine rağmen, filozofu oynayan bir adamın Boğa kadını karşısında hiç şansı yoktur. Kadın ya da erkek olsun, bir Boğa bütün insanlara, istediklerini yapma hakkı tanır, karşısındaki insanın bir serseri, bilim adamı veya çöpçü olması fark etmez.

Kendisine de kendini ortaya koyma hakkı tanır ve çok belirgin olan eşitlik sayesinde diğerlerine de bu hakkı verir. Bu bazen garip tiplerle arkadaş olmanıza yol açar. Beraber olmaya katlanamadığınız kişiye bunu hissettirir ve onu aranıza almazsınız. Buradan da dürüst yapınız anlaşılabilir.

Boğalar fiziksel olarak çok çekicidirler ve doğanın bu hediyesinin bilincindedirler. Bakımlı görünmeye büyük özen gösterirsiniz. Sizin için kendinize bakmak çok anlamlı bir iştir. Anlamlılık ve anlamlı ifade, size başkalarından daha çok şey ifade eder. Kendinizi göstermek için yaptığınız hareketlerin hepsi çevrenizin -en çok da onları kıskandırarak- dikkatini çekmek içindir ve bunu genelde başarırsınız. Söylediğimiz gibi Boğa, Venüs tarafından yönetilir. Özlem ve duygu yoğunluğuyla çok sıkı ilişkili olan Ay’ın etkisi altındadır. Duygularınızı ifade etmek size zor gelse de özlem ve hislerin tadını çıkarmayı istersiniz.

Kesinlikle konuşkan, çok sesli ve düşüncelerini açıkça belirten iyi bir dinleyicisiniz.

Boğa insanlarının yaşam boyu savaşacakları bir eğilimleri vardır; zevkle ve çok fazla yerler. Bu yüzden de fazla kilolarına karşı devamlı bir savaş içindedirler. Üstüne üstlük zaten iri vücut yapıları vardır. Bazıları, bir bira reklamını seyrederken bile kilo aldıklarını söylerler. Eğer dünyevi zevklerden diğer ölümlülere göre daha fazla zevk alıyorsa, bunda Boğa insanının ne suçu olabilir ki?

Boğa insanları insiyatifi ele almazlar. Onlara göre, önemli bir karar, Getireceği zarar ve yararları düşünerek ya da ölçüp biçerek sakin bir şekilde vermek daha iyidir. Kararı veren Boğa harekete geçer. Artık onu durdurmak mümkün değildir.
Boğa Burcuna Göre Diyet&Fitness
Boğa burcu insanı Zodyak’ta tüm burçların arasında en yavaş metabolizma hızına sahiptir.Duyuları çok gelişkin olan Boğa, iyi yemeği, dokunmayı, rafine kokuları, güzel müziği ve seksi sever.Konforuna ve kişisel rahatına çok düşkün olduğu için, yaşam şartlarını da buna göre düzenlemek için elinden geleni yapar. Boğa’nın beden yapısı da hareketsizliğe daha uygundur.Bütün bunların üzerine tatlı yiyeceklere olan düşkülük de eklendiği zaman, Boğa’nın tüm ömrü boyunca uğraşması gereken bir kilo problemine sahip olması kaçınılmazdır.Duyuları hassas olan Boğa’nın, düzenli bir egzersiz programına kendini sokabilmesi için kendine uygun şartları hazırlaması yardımcı olabilir.Örnek olarak güzel egzersiz kıyfetleri, müzik ve spordan sonra hoş kokulu sabunlarla alınacak bir duş egzersizi cazip hale getirebilir. Spordan sonra saunaya girmek ve masaj yaptırtmak özellikle Boğa’nın rahatlamasında ve istekli olmasında faydalıdır.Masaj esnasında kullanılan aramatik yağlar da Boğa’nın bu faaliyetleri cazip görmesine yardımcı olur.Toprağı ve yeşili seven Boğa için, bahçe çalışmaları ya da açık hava yürüyüşleri oldukça caziptir.Her türlü zevki sembolize eden Venüs tarafından yönetilen Boğa burcu insanının, kendini yemekten sakıması oldukça güçtür.Dolayısıyla belki de tüm burçların içinde en zor diyet yapan, bir de buna ağır metabolizma hızı eklenince iyice umutsuzlaşan Boğa burcudur.Ancak sabırlı ve sebatlı bir yapıya sahip olan Boğa, az da olsa kilo vermeye başladığını görürse, bu doğrultu da ilerleyebilir.Boğa için her öğünde yediklerini not etmek, düzenli ve kontrollü bir diyet yapabilme yolunda yardımcı olacaktır.Aromaterapi de bu noktada kullanılabilecek alternatif tekniklerdendir.Otları kaynatarak, ya da çeşitli karşımlar hazırlayarak, banyoda, masajda ve içmek yoluyla Boğa kendini rahatlatabilir.Boğa’nın dönemsel olarak et kaynaklı proteinleri beslenmesinden çıkarması hatta kısa dönemli vejateryen beslenmeye dönmesi ve bu sırada diyeti maden suları ile desteklemesi, biriken toksinlerin vücuttan atılmasında önemli rol oynar.Tamamen etten vazgeçemeyen Boğalar ise, tercihlerini beyaz etten yana kullanırlarsa, kısmen de olsa fayda sağlayacaklardır.


Alıntı
Boğa’lar varlıktan hoşlanan, sakin, değişmez, pratik, kararlı, ve amaçlarına bağlı kişilerdir. Güvenilir, sabırlı, iş yaşamında uyumlu, dayanma gücü yüksek, değerli, lüksü ve iyi yiyecekleri seven, soğukkanlı, sadık ve sevecen olurlar. Amaçlarına ulaşma konusunda kararlı davranırlar. Eyleme geçmekte ağır kanlı fakat kızgınlıkta zapt edilmesi güç bir mizaç sayılır. Boğa’ların dışa vuran özellikleri arasında sabırlı olmak, elinden iş gelmek, ve mülkiyetçilik sayılabilir. Boğa burcunun mülkiyetçiliği hem maddiyata hem de insanlara uzanır. Genellikle kibar, uyumlu, bencil olmayan ve çevresine özenlidir. Doğal olarak sabrının sınırlarını zorlayan bir davranış karşısında bir yanardağ gibi patlayabilir. Boğa’lar rahatsız olacakları durumlardan kaçınmaya çalışırlar. Mülkiyetçiliği duygu ve hayal gücünün zayıf olmasının nedenidir. Ayrıca kıskançlık, oburluk ve maddiyatçılığa karşı dikkatli olmalıdırlar. Boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs’tür. Bu gezegen kişinin güzellik, ahenk ve kibarlık duygusunu güçlendirici bir etkinlik yapar. Venüs astrolojide en büyük ödül olarak mutluluğu verecektir. Gezegenin yaşamı güzelleştirdiği söylenebilir. Haritamızda Venüs güçlü ise, genellikle hoş ve zevk veren bir hayat ortağı olduğumuzu ve bizimle yaşamanın zor olmayacağı anlaşılır. Haritadaki zayıf bir Venüs de kişilikteki narsizmi ve zayıf istek gücünü belli eder. Venüs biyolojik olarak bezeler ve hormon sistemini, böbrekleri, toplardamarları, erotizmi, boğazı, deri ve mesaneyi yönetir.

Boğa’lar yaşamı güzelleştiren insanlar oldukları gibi burçtan dikkati çekecek güzellikte erkek ve kadınlar çıkar. Ayrıca Boğa'lar müzik ve güzel sesten zevk alan ve aralarında çok sayıda müzisyen çıkan insanlardır. Sesi kalın ve kaba olan bir Boğa bile şarkı sözleri mırıldanmadan duramaz. Boğa gibi güçlü insanların kavgacı ve gürültücü olacaklarını sananlar yanılırlar. Onlar çekingen ve bir kenarda sakince kalmak isteyen kişilerdir. Üzülmek, hırçınlaşmak ve sinirden yumak yumak olmak Boğa’ların işi değildir. Yaşamda ilerlemesine zarar verecek kusurları arasında aşırı inatçılığını sayabiliriz. Şefkatli, ateşli, ve tutkulu olduğu halde bu duygularını kolay kolay açıklayamaz. Bazıları sanat kollarından birini kullanarak içindeki sevgiyi tanımlayabilir. Boğa insanlarının yaşam boyu uğraşacakları aşırı iştahlı olmaları ve oburca yemeleridir. Bu nedenle devamlı tartılmak ve aşırı kiloları vermek için kara kara düşünmek bir Boğa’nın tipik özelliğidir.

Burcun dünyevi zevkler arasında önem verdiği tipik bir unsurda seks meyli olur. Burcun erkekleri de kadınları da seksi yemek ve içmek gibi önemli bir yaşam içgüdüsü olarak kabul ederler. Yine de bunların erotik maceralar peşinde olduklarını sanmayın, her şeye gerektiği kadar yer ayırmasını ve önem vermesini becerirler. Boğalar para burcunda doğan ve yaşamında maddiyatın önemli bir rol oynadığı insanlardır. Rahat ve konforlu bir yaşam sürmek için paraya olan gereksinimi en iyi Boğa’lar bilirler. Bunu elde etmek için kendi tarzına uygun bir yol seçerek, bunun üzerinde dengeli ve emin adımlarla ilerleyecektir. Bu alanda kılavuz Venüs olacağından parayı zevkli ve beğendikleri bir alandan elde etmeyi de becereceklerdir. Aklına koyduğu bir proje için her türlü zorluğa ve engellere dayanma gücü Boğa’larda bulunmaktadır. Boğa burcu insanı oldukça sağlam yapılı ve iri yarı vücutlu olurlar. Bazıları olağanüstü sayılacak derecede kuvvetli olabilirler. Kolay yorulmadıklarından bedenen ve uzun süre çalışabilirler. Hasta olmaktan asla hoşlanmazlar. Bu burçtan hastalık hastası tipler çıkmaz. Ayrıca dayanıklı olurlar ve sabırlı bir hasta sayılırlar. Boğa burcu insanı kışın özenli davranmazsa boğaz ağrısı, bronşit ve ses kısılması görülebilir. Ağır yemekler ve oburluk nedeniyle de genç yaşta vücudun kalınlaşması olasıdır.

(astromistik.com)
Huzuru bulmak ve onu korumak - Boğa'nın hedefi budur.

Dinginlik. Sınırsız bir karmaşıklık içinde yine de sade olmak. Kavranamayacak kadar derinliğe sahip olmak, ancak bunun üzerinde konuşmaya ihtiyaç duymamak.

Karmaşıklıktan kuşku duymak Boğa'nın kaynağıdır. İçgüdüsel bir şekilde, kendi sessizliği ve sadeliğini bulabileceği ortamları arar. Sabit bir iş. Güven veren ilişkiler ağı. Sonsuz bir pratiklikle kozasını örer. Doğal olarak denge, güvenlik ve huzur sunan herhangi bir şeye ilgi duyar.

Boğa'nın stratejisi sonsuz sadeleştirmedir. Varoluşa ait melodramlar yoktur. Sadece hayatın özüyle -sağlık, gerçek, aşk ve sessizlikle- başbaşa kalana kadar ve buna sevgiyle karışık saygı duygusuyla yaklaşana kadar yaşamın yavaş yavaş azalması vardır.

Boğa'nın gölgesi iç huzuru dışsal güvenceyle karıştırmaktır. Gerçekte içsel güvenceden doğan huzuru aramasına rağmen, bunun dış dünyada yansıması olan, para, varlıklar ve insanlararası deneyimsel-dengeyi saplantı haline getirebilir. Bu yüzden inatçı, materyalist, günlük düzenini bozma korkusuyla kendini sıkıntıdan patlatan biri haline gelebilir. Güvence zihinsel düzeyde de bir hareketsizliğe dönüşebilir. İnatçılığı ve irade gücü gibi kaynaklar gölge olarak esnek olmamayı, deneyimlere dar kalıplar içinde, hayal gücünden yoksun tepkiler vermeyi doğurur.

Öğrenmesi gereken; harekete ve değişime gönüllü olmak, gelişim için esnek olabilmektir.

Ayşem Aksoy
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Referans Adresler