Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Başak Burcu ve Özellikleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Elementi : Toprak

Özelligi : Realist
Yönetici Gezegeni : Merkür
Metali : Civa
Ugurlu Günü : Çarsamba
Ugurlu Sayisi : 5
Ugurlu Tasi : Zebercet
Ugurlu Renkleri : Açik sari, kobalt mavisi
Ugurlu Çiçekleri : Açelya, sari menekse, lavanta
Ugurlu Kokulari : Leylak, limon, sardunya
Ugurlu Müzik : Eski melodiler
En Belirli Özelligi : Temizlik
En Büyük Ideali : Toplum tarafindan begenilmek
En Büyük Hatasi : Çekingenlik
En Büyük Arzusu : Çalisma hayatinda basari
En Büyük Yetenegi : Organizasyon




Basak "bekaret" burcudur. Ancak bu sembolü fazla ciddiye almak gerekir. Bazi Basak'lar bekar kalirsa da, pekçogu sonunda evlilik mutluluguna erisir. Basak'in evlilik yasamini basariyla sürdürmesi ve hemen hemen her zaman kendilerini ailelerine adamalari sasirticidir.

Basak'i belirlemek çok kolaydir. Pek gürültü çikarmaz, kesinlikle geveze degildir ve yalniz görünümüyle dikkat çeker. Kalabalik içinde rahatsiz olan tiplerdir.

Tipik bir Basak'ta ilk dikkatinizi çeken sey, kesinlikle kafasinda çözmeye çalistigi ciddi bir problem oldugu izlenimidir. Ya da derinden derine birseye üzüldügünü hissedersiniz. Üzüntü dogal olarak gelip onu bulur.

Basak'in gözleri ve bakislari çogunlukla sasirtici bir sekilde berraktir. Basak'larin yüzünde, sanki o gizli üzüntülerini inkar edercesine bir ruh temizligi ve sükunet ifadesi vardir. Aynada kendilerini incelemeyi severler.

Basak'lar genelde minyon insanlardir. Ama adelelilerdir ve narin görünüslerinden umulmayacak kadar güçlüdürler.

Basak'lar hiç kuskusuz, güvenilir ve samimi kisilerdir. Ve ayrica herkesten çok banyo yapmayi severler.

Hiç olmayacak hayallere kapilmalarina karsin, Basak'larin aksine tatli hayalciler gibi görünme özellikleri vardir. Sanki, akilci kafalarinin inanmayi ve izlemeyi reddetigi gökkusagina, tepeden tirnaga bürünmüs gibidir. Ancak bu sizi aldatmasin, çünkü onlar her zaman gerçekleri hayallere tercih ederler ve asla hayallerinin pesinden kosmazlar, kosanlari da esefle kinarlar.

Bayagiliktan, aptalliktan ve dikkatsizlikten rahatsiz olan Basak'lar bu tür insanlarla karsilasinca hosgörüsüz, huysuz, azarlayici ve sinirli davranislar sergileyebilir.

Genelde kibar insanlardir. Seyehat etmeyi severler.

Basak islerinizi kili kirk yaran ve sizi deliye çeviren tartismalarla elestirebilir. Ancak yardima ihtiyaciniz oldugunda hiç düsünmeden yaniniza kosacaktir.

Kendi hatalarina karsi kördür ve kendi zaaflarini baska herseyi gördügü o berrak isikta göremez gibidir. Ama gerçekte görür. Tipik bir Basak'a elestirici, karamsar, telasçi ve titiz oldugunu, diet ve saglik konulariyla asiri ilgilendigini söyleyin, düpedüz inkar ile karsilasacaksiniz.

Bir oda dolusu insan içinde hiç güçlük çekmeden Basak'i ayirdedebilmeniz gerekir. Çok uzun süre sessiz sedasiz oturmak onun harci degildir.

Askta, gösterise kaçmadan, sakin ve sürekli bir sevgi gösterirler. Para harcarken de ayni sekilde tutucudur. Kendilerine yardim edilmesinden öyle çok hoslanmazlar. Minnet altinda kalmak istemezler. Kendilerinden baskasina güvenmek de istemezler.

Israfi hiç sevmezler. Baskalarinin kusurlarini göstermekten hoslanirsa da, kendi yanlislarinin açikça elestirilmesine
Başak burcunda doğan kişiler çalışkan ve pratik kişiler olup yaşamlarında en önemli şey iştir.


Ayrıntıları inceleyerek becerikli bir biçimde çalışırlar ama bu ayrıntı merakı onları kumandası altına alırsa sorunlarının tümünü görmeyebilirler. Her şeyi baştanbaşa doğru yaptıklarına inanırlar. Kendi yöntemleri ile yaptıkları işlerde yarım yamalak ya da gelişigüzel olduğunu hiç kabul etmezler. Alışmayı çok sevdikleri için başkalarına iş bulmak için çaba harcarlar ama tembel kişilere bu konuda yardımcı olmazlar. Başaklar kendilerini kimseye kullandırtmaz, bir noktaya kadar yardımcı olsalar bile sınırı geçtikten sonra hayır demesini bilirler. Sürekli eylem halindedirler, gevşemek onlara zor gelir. Onların dinlenme biçimi başkalarına ağır bir çalışma gibi görünebilir. Yönetici yıldızları Merküri olduğu için bilgiyi ararlar. Bu arayış içinde iyi kullanılırsa zekanın iyi bir uşak olacağını öğrenirler. İşlerinde ve öğrenimlerinde kendirini kanıtlamaya çalışırlar. Entellektüel çalışmaları gerçekler ve bilen değerlere bağlıdır. Başak burcunu tanımlayan cümle "İNCELERİM" dir.


Çok aydın fikirli olmadıkları gibi tutucu bile sayılabilirler bir sorunla karşılaşırsa hemen bütün ayrıntıları ile incelemeye koyulurlar. Neden, niçin , nasıl, nere olduğunu bile önemlidir. Bu yüzen iyi araştırmacı olurlar. Yaşam boyunca herşeyin en iyisini istediklerinden herkesi, her şeyi eleştirirler ve kolay kolay hoşnut olmazlar .


Sık sık kendilerine güvenini yitirebilirler. Akısızca insancıl tutkuları anlamadaki yeteneksizlerinden ötürü duygusal insanlarla ek anlaşamazlar.


Her şeyi dosdoğru , tam kurallara göre yapılası ve mantıkla tamamlanmadan doyurulmayan isteklerden vazgeçilmesi gerektiğine inanırlar. Sağlık ve temizlik kavramına o derece düşkünlerdir ki bu konu duygusal ilişkilerinde sorun yaratabilir. Çoğu zaman kusursuz insan aradıklarından zor evlenir, duygusal ilişkilere pek önem vermezler. Venüs terazi burcunda ise duygularını daha rahat belli edebilir,daha kolay ilişki kurarlar.


Arı şeylere düşkünlükleri ruhsal engeller yaratabilir. Bu saflık merak yüzünden sağlıklarına daha çok özen gösterirler. Genellikle sebze yerler. Azla çalışma, kuruntu ve endişe başta sindirim sistemleri olmak üzere sağlıklarını etkileyebilir, cilt hastalıklarına yakalanabilir.


Başak burcu toprak grubunda olduğu için maddisel şeyleri sever, dış görünüşe önem verirler. Tutumlu olmanın ve para biriktirmenin yararına inanırlar, ancak bu tutumluluk merakı pintilik derecesine varabilir.


Herkese güler yüzlü davranır ama utangaçlıklarından kendilerini oldukları gibi gösteremezler. İçli-dışlı olmayı sevmedikleri için soğuk bir görünüşleri vardır. Başak'lar okumaya pek düşkündürler. Yaşama pratik yönden bakar,mistik konularla pek ilgilenmezler. Çok zor arkadaş seçerler. İleri görüşlü insanları severler, yakınanlardan hoşlanmazlar; oysa kendileri çok yakınırlar. Evcildirler. Boş vakitlerini sevdikleri ile geçirmek isterler. Gezmeyi çok severler. Çevrelerinde değişiklik yapamazlarsa evlerinde yaparlar.


Başak'lar sağlam bir ev ararlar ve evlerini gösterişli bir şekilde sergilemekten hoşlanmazlar. Çevrelerinde herşeyin düzenli,temiz,yerli yerinde olmasını isterler. Kendileri bu konuda fazla çaba göstermedikleri halde başkalarının bu işleri yapmasını isterler. Başak'lar iyi bir sekreter,bilimsel araştırmacı,istatistikçi,öğretmen,muhasebeci ya da zanaatkar olabilirler. Bütün işleri çok severler,özellikle dikkat isteyen işlerde zevkle çalışırlar. El işlerinde hünerlidirler. Örgütlenme yetenekleri zayıf olduğundan iyi bir bölüm şefi olamazlar ama geri planda çevreye denge sağılabilecekleri bir görevde başarılı olurlar. İşlerinde güven isterler.
benim MC noktam başakta başakların olumlu huylarını kendime katarım ,etkilenirim çünkü ;mesela yardımseverlikleri hoşuma gider komşularının kapısını çalıp bir tabak kurabiye işte ne piştiyse paylaşırlar ..kafalarını saatlerce şişiren sıkıntılı birine hiç seslerini çıkarmadan dinliyomuş gibi yaparlar..arada o konuşan dürtükleyip uyandırır gülücük)eşimin annesi teyzem başaktır ikisi de benle muhabbet etmeye bayılırlar bazı sıkıcı yanları da yok değil merak ederler evhamlıdırlar ama ben severim başakları haritam seviyor etkileniyorum güzel huylarından eksiğimi tamamlıyorum böylelikle..gülücük)MC nerdeyse etkilenirliğiniz orada ..
başak çok güzel dinleyicidir.sıkılmadan dinler sıkılsada karşısındakine belli etmez bunu en azından dinliyormuş gibi yapar.soguktur kendini çabuk bırakmaz hiç.yıkılmaya tahammülsüzdürler çabuk toparlanırlar..titizdirler.kısaca başaklar iyidir işte. öyle değil mi??
çok iyi laf sokarlar ben akrebim ablam başak ama iddia ediyorum hipnotik akrebi de, kabaran aslanı da, konuşkan ikizleri de, kavgacı koçu da, umursamaz görünen yayı da güzel bir şekilde yerlerine oturtabilme kapasiteleri vargülücük
bu iyi birşey midir kötü mü; bir başak insanının gerçekte içindeki iyi niyeti bilen insanlar için problem yok ama güzel kalp kırarlar ki benim hoşlanmadığım birşey, herkes ilk anda kimin ne niyetle hareket ettiğini bilemez sonuçta. (örnek: ablam, güzel küstürür kendine)
BASAK BURCU :
Değişken (koşullara,şartlara ve gerçeklere uygun ) Neden değişkendir? Çünkü yaz sonu, hava sartları, mevsim baslarında ya da sonlarında değişkenlik gösteriyor...ve bu zamanlara denk gelen burclarda değişkenlik özelliği kendiliğinden oluşur. Yani kişi değişken hava sartları içine doğmuş oluyor ve bunu içgüdüsel olarak yansıtıyor...
Planlı (çünkü hem akıl = merkur var, hem de zaman hasat zamanıdır ve ekip çalışmasına ihtiyac vardır, ve tabii ki planlı bir çalışma gerektirir ekip çalışması...kişi bunu içgüdüsel olarak bilir zaten...)
Mantıklı (merkur, akıl)

Sistematik (sistem geliştirici) cunku zodyakta 6. evi sembolize ediyor, yani iş, sistem, sağlık evini)
Analiz yeteneği var (merkur toprakda matematiksel düşünce tarzı veriyor, ve analiz yapmak da matematigin bir parcasıdır aslında... analiz ve sentez yapabilmek... toprak emicidir, suyu ve havayı içinde barındırır.. bilgiyi icinde barındırır ve merkur sayesinde iletirken bu bilgiyi, kendi içinde yorumlar, analiz yapar....çözümcü bir kişiliği vardır, kolay çözümler bulur. veya çözümleri kolay bulur.

Haberleşme gerçekler üzerine yapılıyor. (merkur = akıl yogunluklu çünkü... akıl önde duygu arka planda, genelde öyle oluyor basak insanı... ama bu kotu bir sey değildir, onun için olması gerekendir...)
Gerçekçi düşünce (yapılması gerekenleri zamanında yapmak)
Toprağın en hareketli burcu (merkurden dolayı, çünkü hem mevsim değişkenlik gösteriyor, yani şartlar hızlı değişiyor hem de merkur hızlı hareket eden bir gezegen oldugu için, ama çok hızlı düşünemiyor.Emin olması gerekiyor)
Takıma ihtiyacı var.Birisinin,şartların onu itmesi gerek.Ekibin parçası olması lazım.
Tek başına yaşarsa ... hareketsiz
Birileriyle beraberse ... hızlı oluyor
Sadece yapılması gerekenleri yapar,idealize edemez.Yaratıcı değil.
Planlama yapabilir,aceleci değil.Uzun vadeli planlar yapar.sistem kurar. mesela basak bir arkadasınızla bir seyahate gidecekseniz, plan yapmanıza gerek yoktur, o sizin için yapmıştır bile... hangi esyalar alınmalı, nerelerde mola vermeli, hangi otele rezervasyon yapılacak, saat kacta yola cıkılacak, benzini nerden alacak.... hepsini planlar... gülücük)
Duyduğu haberleri alır,kullanır ve dağıtır,paylaşır.(somut şeyler icin)
Merkür : akıl = kritikçi = temiz,düzenli ve sistematik olması lazım. (titizlik buradan gelir ! )Paylaşması,yardım etmesi lazım.Zaman, yardımlaşma zamanı çünkü hasat var, birilerinin onu kaldırması lazım. Komşuya yardım,eş,dosta yardım eder. Yardım etmeyi içsel olarak biliyor. (vivinin dedigi gibi, elinde kurabiyeler komsuları dolaşır...gülücük
Yardım etmek için ise öğrenmesi lazım.
Toprak = şifadır. Sağlıklı olunması lazım. saglığına çok dikkat eder, bu yuzden de titiz olmak zorundadır...hijyen onun için en önemli şeydir...
Toprak bilgisi var, bitkileri, çiçekleri, ormanı, agacları içsel olarak bilir... alternatif şifa yöntemlerini de içsel olarak bilir ve bu yuzden bu konulara meyillidir zaten...

İHTİYACI

Sistem kurmaya ihtiyacı var. Kendi evinde bile sistem kurar.Yoksa hasta olur.

HASSAS ORGANI

Bağırsaklar (bağırsak hastalıkları bu burcta cok gözükür.)
Başak Burcu (Virgo) 23 Ağustos_22 Eylül

Yöneticisi: Merkür
Güçlü: yok
Zararlı: Jüpiter ve Neptün
Düşük: Venüs
Elementi: Toprak
Niteliği:Değişken
Karakteristiği: Soğuk ve kuru
Cinsiyeti:Dişi
Huyu: Melankolik
Sembolü: Sembolü ölüm işaretinin benzeri olarak yorumlanır ( hasat zamanına tekabül eder)
Fiziksel Bağlantıları: Bağırsaklar, metabolizma,solar sinirağı
Arketipi: Hasat eden, eken biçen, zanaatkar
Motivasyonu: Ayrıntılardan keyif almak.
Yaşamdaki işi: Uygun olup olmadığını anlamak için her şeyi eleştirel bir şekilde incelemek.
Modelleri: Üstat;sade, ağırbaşlı, eleştirel bilim adamı.
Mevsimsel Bağlantıları: Hasat zamanı
Gölgesi:Estetik zevkten yoksun, bilgiçlik taslayan, insanlardan hoşlanmayan ve kaçan.
Açlığı: Arılık(saflık) ve sağlık
Kusuru: Mükemmeliyetçilik
Yönlendiren Prensibi: Her şeyi söylendiği gibi kabul ederim ya da incelerim.
Mitolojik Bağlantıları: Dünyayı terk edip Virgo takımyıldızına dönüşen adalet tanrıçası. Hasat Tanrıçası.Demeter efsanesi.


Temel Düşüncesi

Başak burcu, buğdayın kabuğundan ayrıldığı hasat zamanına denk gelir. Başka hiçbir burç, sağlıklı ile sağlıksızı, yararlı ile yararsızı, değerli ile zararlıyı ayırtetmekte Başak kadar kadar güçlü sezgilere sahip değildir. Ve Başak insanları bu yeteneği insanlığın hizmetinde kullanmak istedikleri için, kendilerine canlı varlıkların bakımını ve korunmasını içeren görevler edinirler. Bunu insan organizması için doktorluk, iş dünyası için ekonomistlik ve millet için politik ekonomistlik yaparak gerçekleştirirler. Başak burcu insanlarının ayrıntılara düşkünlüğü büyük başarılara gelince çekingenliğe dönüşür. Başak, ikinci insan olmaya biçilmiş kaftandır; girişimcilik risklerini başkalarına bırakır, kendisini toparlama, ayrıntıları planlama ve pratik işler ile uğraşır.


Davranışları

Güçlü Yönleri: Ekonomist. Daima en elverişli ile ilgilenir, mümkün olan maksimum faydayı minimum çabayla elde eder. Düzenli, çalışkan, eksiksiz ve güvenilirdir. Son derece düzenli kabul edilir, ama bu her zaman doğru değildir. Daha kesin bir tanımlamayla Başak kasola savaşanların burcudur.

Problemli Alanı: Kılı kırk yaran insan. Kimseye güvenmeyen, Bilgiçlik taslayan ve pratikliğe güdümlü tekyönlü insan. Temizlik hastası, güvenliğine aşırı düşkün, korkak bir tasarrufçu. Sinir bozucu bir mükemmeliyetçi.


Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Bilim insanı(alim). Zeki,geleceğe doğru bakan eleştirel bir yaklaşım sahibi ve aklı başında, ölçülebilir,ve kanıtlanabilir sonuçlar arayan kişi. Nesnel, pragmatik, alçak gönüllü, kıvrak zekalı ve esnek.

Problemli Alanı: Dar kafalı düşünür. Güvenliğine fanatik ölçüde düşkün. Dar kafalı ve ayrıntılara takılı. İzah edilmesi mümkün olmayan şeylerden korktuğu için pozitif bilimlere ve rasyonelliğe körü körüne bağlı. Sadece kanıtlanabilir şeylere inanır.


Duyguları

Güçlü Yönleri: Temkinli insan. Dikkatli, mesafeli, ciddi, temiz ve saftır. Yeni şeylere ancak ayrıntılı, bir incelemeden sonra ısınabilir. Ondan sonra güvenilir, sadık, ilgili ve yardım etmeye çok istekli olur.

Problemli Alanı: Çekingen insan. Eleştirici ve soğuk. Sevme ve kendini adama yeteneği, pratik çıkarlarına dayanır. Her şey “uygun” olunca aşık olabilir. Daima kusur bulmaya, vazgeçmeye, imrenmeye ve küsmeye eğilimlidir.


Tipik Uğraşı alanları:

Kabuğun buğdaydan ayrıldığı alanlarda çalışır: Eleştirmenlik ve ekonomistlik gibi. Ayrıntının önemli olduğu muhasebecilik, editörlük, bilgi işlemcilik, gibi işler ve tıp, özellikle dişçilik. Pratik zekayı teknoloji gibi) veya el becerilerini gerektiren (tamircilikten masaja kadar) meslekler. Öğretmenler, uzmanlar, doğa bilimcileri. Maaşlı çalışmayı yeğler.
Kendinizi müzede gibi hissettiğiniz bir evdeyseniz ve orada kalemler yazı masasının kenarına paralel yerleştirilip, kitaplar büyüklük sırasına göre dizilmişse ve ortam desintan kokuyorsa, hiç şüphe yok ki evin sahibi Başak burcunda doğmuştur. Aklın gezegeni Merkür tarafından yönetilen Başağı, dış çevresi ve ruhsal durumundaki karmaşa kadar rahatsız eden bir şey yoktur. ,Zodyak' ın altınca burcu olan Başağın en önemli özelliği akıllı olması ve doğruyu yanlıştan ayırabilme yeteneğinin olmasıdır. Bu burçta doğanlar dikkatlidirler, ölçüp biçerler, düşünürler, karşılaştırırlar ve ondan sonra karar verirler. Her şeyi dikkatli bir şekilde analiz ettikleri için, uygun olmayan şeyleri hemen anlayıp, onu en hızlı bir şekilde "düzeltmeye" çalışırlar. Sözünü ettiğimiz bu özellikler, Başağı titizlik delisi gibi gösterebilir. Diğer yandan Başak insanlarına, dürüstlük ve samimiyete dayalı büyük özen göstermek gerekir.

Başağın ayakları sımsıkı yere basar zaten onu etkileyen madde topraktır. Zodyak' ın problemli üyeleri, özellikle birine dayanma ihtiyacı duyan Yengeç için, Başak huzur ve güven kaynağıdır. Bazı insanların aklını başından alan ve akılca hareketlerin imkânsız olduğu düşünülen durumlar, Başağı şaşkına çevirmez. Verilmesi gereken kararları, bilgisayar kadar güvenilir ve doğru verebilir. Doktorluk veya hemşirelik gibi çabuk ve doğru karar vermenin bir insanın yaşamanı kurtardığı mesleklerde bu burçtan insanların bulunmasına şaşırmamak gerekir. Başak, devamlı mızmızlanan müşterilerin sayısız şikâyetleriyle uğraşması gereken bir otel müdürü olarak da sakinliğini korur ve gerekeni yapar.

Buraya kadar söylediklerimizi bir sonuca bağlarsak; Başak, karmaşık olmayan ve belki biraz tek yönlü bir burç gibi gözüküyor. Farklı bir ruh sal yönü yok gibidir. Ama peşin hükümlerden kaçının. Çünkü Başak burcunun tüm karakterini henüz ele almadık. Merkür'ün çocukları olan Başaklar, çok "akıllı"dırlar, asla sıradan veya soğuk değildirler. Duygusal anlarda nadiren tepkî göstermeleri onların duygusuz olduklarını göstermez. Çok duygulu ve şefkatlidirler ama sevdikleri insanlara yeterli ilgiyi göstermezler. Başak insanları zayıf noktalarını tümüyle bildikleri için kendinden şüphe etmeye meyillidirler. Ama şüpheleri, varlıklarının manevi temelini sarsacak kadar ileri gitmez. Bunun için toprak unsuruna kök salmışcasına bağlıdırlar. Başaklar bu dünyada yer edinme konusun da kendilerinden şüphe ederler. Bundan dolayı daha önceden yaptıklarını koruma ve güvensizliklerini giderme çabaları vardır. Başakların kutsal kitabı takvimleridir. Buna en önemsiz anları bile işaretleyeceklerdir. Ama kader planlanamadığı için bu dünyada en uyanık Başağın bile tahmin edemeyeceği şeyler olur. Bir kaos içine düşme korkusu yüzünden bazı Başaklar aşırı hareketlere eğilimlidirler. Hayat planlarını öyle abartırlar ki her coşku ve heyecan daha doğmadan yok edilir. Etraflarına koruyucu bir duvar örerler ve sonra da hapisteymiş gibi yaşadıklarından şikâyet ederler.

Başakların göze çarpan başka bir özelliği de kendilerine çok dikkat etmeleridir. Bu, başka burçların sinirine dokunabilir, örneğin Başağın yatak odasındaki büyük aynanın önün de sivilce ve deri bozuklukları ile uğraşmaları gibi... Başak erkekleri için saç dökülmesi en büyük talihsizliktir. Her sabah şakaklarındaki boşluğun büyüyüp büyümediğini kontrol ederler.

Aşırı dikkatlilik, Başaklarda sadece dış görünüşte kalmaz. Bu burcun üyeleri iç dünyalarını da acımasızca incelerler. Kendilerinin ve diğerlerinin zayıf noktalarını görürler. Başak tarafından yapılacak bir eleştiri, karşı taraf için acı verici olabilir. Ama bunun içinde bir parça gerçeklik de her zaman vardır.

Başaklar, büyük iddialar ve gerçekler arasındaki çelişkiyi hemen fark ederler. Bu yüzden gerçekten sakin ve keyifli olduğu anlar çok nadirdir. O her olayı çok ciddiye alır. Ufak bir alay, kaba bir söz karşısın da Başak köşesine çekilir ve görünmez olur. Başkalarını cesaretlendirdiği konuları kendisi yapamaz. Alaylı sözleri yanlış anlar. Zayıf noktalarına rağmen Başağın ölçülü ve güvenilir bir karakteri vardır. Bu arada sakin görünüşünün altında bastırılmış olan kuşku ve güvensizlik, bir gün patlayabilir. Bir örnek vermek gerekirse: Bu, tıpkı yüzyıllarca durulan bir volkan gibidir, volkan bir gün hiç belirti göstermeden patlar ve parıltılı ateşiyle çevresindeki her şeyi felakete sürükler. Başaklar patladıklarında, astroloji "vahşi Başaklar"dan bahseder. Yanındakilere 180 derecelik dönüşleri kavramak zor gelir, çünkü bu burcun karakteri ne tamamen zıt durumdadırlar. Sadece Başak çift karakterli değildir, İkizler, Yay, Balık gibi burçlar da öyledir. Bir öğüt: Başak kontrolünü kaybederse, onu kendi haline bırakın. Böyle değişimler "vahşi Başak"ta tam bir fırtına etkisi yaratır. Yine de bu durum, Başak insanlarının her endişe ve sorunu içlerine atmaları ve sonradan değişik "psikomatik" hastalıklardan acı çekmelerinden iyidir. Başak, fiziksel sebeplerden çok, duygusal sebeplerden oluşan hastalıklara karşı özellikle duyarlıdır. Ancak başka insanlara yardım edebiliyorsa kendi acılarını "unutur". Başkalarının sorunlarını çözerken kendi problemlerinin üstesinden gelir. Yardım işlerindeki görevlilerin çoğunun Başak burcun dan olmaları bu nedenledir.

Sorunlu özelliklerden söz açılmışken, Başaklar haylazlık etmeyi severler. İnsanlığın geri kalanından farklı olduklarını düşündükleri için korkunç züppe olabilirler. "Güçsüz" buldukları insanların sorunlarına burunlarını sokarlar. Eğer kişiliğinin vahşi ve aşırı titiz yanlarını göz ardı edersek Başaklar güvenilir, çalışkan, dikkatli, akıllı ve temelci insanlardır. Aileleri ve dostlarıyla yakından ilgilenirler. Yanına yaklaşılması kolay insanlardır. Bir sanat eleştirmeni olarak, zevkleri ve kaliteyi fark etme yetenekleri vardır. Bu onları sanat eseri ve antika kolleksiyonculuğunun ustası yapar, özellikle de bu pahalı hobiyi olası kılacak bir işleri varsa. Eşyaları dik katli kullanmayı bilirler, onlara bir şeyi ödünç verirseniz, aynı şekilde geri alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunun dışında; onları yöneten akılcı Merkür, bir bardak şarapla çakır keyif olmalarını sağlar. O zaman biraz katı olan Başaklardan, kendileriyle bile dalga geçebilen esprili hikâyeciler çıkar.

Son olarak, özellikle yaşlı Başak insanlarını ilgilendiren bir konuya değinmeliyiz. Başaklar düzenli yaşam anlayışlarından dolayı uzun yıllar yaşarlar. Yalnız kalmayı tercih ederler. Başak insanları gençken bile parti çılgını değildirler. Arka planda olmayı severler, sadece saygı değer başarılarla göze batmayı isterler. Kendilerine ihtiyaç duyulduğunu bilmek, iş ve aile yaşamlarına anlam katar. Çocukları evden ayrılıp hayat arkadaşlarına kaybettiklerin de yalnızlaşırlar. Her şeye rağmen Başak insanlarının birçok kültürel ilgi alanları vardır, okurlar, müzik dinlerler, çok yaşlanmamışlarsa tiyatroya veya konsere giderler. Kitap ve müzik onlar için çok önemli olmasına rağmen, insan ilişkileri ve sıcaklığının yerini dolduramazlar.

Özellikle Başak insanları yaşlanınca sabit fikirli ve hareketsiz olurlar. Gençler bundan korkmamalı ve bu muhafazakâr görünüşün altında sadece güvensizliğin yattığına düşünmelidirler. "Yaşlılar"' ın ne dediğini dinlemeliler. Başak erkeklerinîn hikâyeleri özellikle hoştur, çünkü eşsiz bir hafızaları vardır.
Başak-Yükselen Koç

Soğukkanlı ve dayanıklı olurlar. Tartışmalardan hoşlanırlar. Aktif zekaları sayesinde eğitim ve iş hayatlarında başarılı olabilirler. Kırıcı sözler söylemekten çekinmezler. Hareketli ve sportmendirler. Kolay kolay üzülmezler. Duygusal değildirler.

Başak-Yükselen Boğa

Gerçekçi ve maddi olurlar. Çalışmaktan büyük zevk alırlar. Birden fazla işte çalışabilirler. Duygusal olmamakla beraber sık sevgili değiştirirler. Evlendikleri zaman sadık olurlar. İyi bir gazeteci veya yazar olabilirler.

Başak-Yükselen İkizler

Zeki ve neşeli olurlar. Becerikli ve kurnaz olmaları sayesinde iş hayatında başarı gösterirler. Fazla detaycı olma ihtimalleri vardır. Çapkın yaradılışlı olmalarına karşın çok fazla sevgili değiştirmezler. Çok sık seyahat ederler. Geveze denecek kadar çok konuşurlar.

Başak-Yükselen Yengeç

Çocuksu olurlar. Her yaşta gençlerle arkadaşlık ederler. Çevrelerinde çok insan olur. Hayal güçleri zengindir. Bu yüzden iyi yazar olabilirler. Birden fazla çocukları olabilir. Onlarla iyi anlaşırlar. Eğitim hayatları çocukluk ve ilk gençlik dönemlerinde başarılıdır.

Başak-Yükselen Aslan

Gösterişli ve çekici olurlar. Çok zeki olmalarına karşın bunu gizlerler. Aşk hayatları maceralar ile doludur. İş hayatlarında başarılı olurlar. Eğitim hayatları başarılı olur. Kendileri de çok iyi eğitmen olabilirler. Maddi yaşamları düzenlidir.

Başak-Yükselen Başak

Fazla zeki olurlar. Fakat zekalarını pratik hayatta kullanmakta zorluk çekerler. Herşeyi mantıkları ile halletmeye çalışırlar ama mantıksız davranışlarda da bulunabilirler. Kendilerini yazılı olarak daha iyi ifade ederler. Çalışkan ve azimlidirler.

Başak-Yükselen Terazi

Hoş ve alımlı olurlar. İyi giyinirler. Duygusaldırlar ve bunu gizlemezler. İnsanların iyiliği için çabalarlar. Bazen istemeden karşılarındaki kişileri kırabilirler. Biraz tembel olmalarına karşın çalıştıkları zaman iyi bir performans çıkartırlar.

Başak-Yükselen Akrep

Bu konumda doğanlar son derece meraklı olurlar. Bu yüzden birden fazla konuda eğitim görebilirler. Akademik kariyer yapabilirler. Bıkıp usanmadan çalışabilirler. Özel ilişkilerinde zorluk çekerler. Çünkü karşılarındaki kişilerin neredeyse akıllarından geçenleri okurlar.

Başak-Yükselen Yay

Çabuk sıkılırlar. Hiçbirşeye uzun süre konsantre olamazlar. Oldukları zaman ise mucizeler yaratabilirler. Patavatsızlıkları yüzünden çok derin dostluklar kuramazlar. Buna karşın çok arkadaşları olur. Yabancı dilleri çok iyi konuşurlar. Bol seyahat ederler.

Başak-Yükselen Oğlak

Çekingen ve mesafeli olurlar. Yaşamın gerçekleri dışında pek birşey onları ilgilendirmez. Zorluklar karşısında kolay kolay yıkılmazlar. Duygusal yaşamlarında arkadaşlığı ön planda tutarlar. Sadık ama biraz soğuk olma ihtimalleri vardır.

Başak-Yükselen Kova

Akıllı ve ilginç bir yapıları vardır. Bilime, teknolojiye ilgileri çoktur. Yaratıcılık gerektiren işlerde çalışmayı severler. Özgürlüklerine düşkün olurlar. Sevdikleri konularda başarılı, sevmediklerinde ise tam bir başarısızlık örneği olurlar.

Başak-Yükselen Balık

İç dünyalarında huzursuz olmalarına karşın dışarıya yansıttıkları yüzleri son derece sakindir. Fazlası ile kuruntulu ve ürkek olurlar. Gündelik yaşantılarına güçlükle adapte olurlar. Yardımsever ve fedakardırlar.
Başak Burcu Ve Cinsellik

Diğer burçlara oranla, cinsel alanda daha az aktifdirler. Genellikle soğuk ve mesafeli bir tarz sergileyen Başak, mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olduğu için cinsellikten de uzak durmayı tercih eder. Her şeyde olduğu gibi cinsellikte de acele etmez. Uzun uzun düşünür ve planlı hareket eder. Tek eşliliği tercih eder. Detaylara önem veren Başaklar için bazı detaylar tahrik edici olabilir. Zihin alışverişine önem veren Başaklar için entellektüel partnerler uygundur. Cinsel partnerinin de entellektüel olarak güçlü olması Başak'ın uyarılmasında önemli paya sahiptir.

Kadın: Zeki, organize ve titizdirler. Seks sırasında temizliğe çok önem verirler. Bu nedenle banyoda sevişmeyi tercih ederler. Seks konusunda hayalleri yoktur. Seks onlar için son derece doğal bir işlevden başka bir şey değildir. Vahşice sevişen erkeklerden hoşlanmazlar. Başak kadını, seks önüne geçilmez bir hal alıncaya kadar ilişkinin gelişmesini bekleyebilen, öz disipline sahip erkeklerden hoşlanır. Temiz ve kolalanmış beyaz çarşaflar onu uyarmak için yeterlidir. Partnerinin nelerden hoşlandığını hemen anlar. Kendisi de aynı ilgiyi bekler. Bir Başak bayanıyla beraberken ona yeterince harcama yapıp, temiz, şık ve düzenli bir erkek olabilirseniz ilgisini ve sevgisini kazanabilirsiniz.

Erkek: Çok titiz ve mükemmeliyetçi olduğundan duygularını yaşarken bazen abartıya kaçabilir. Bu yüzden seks onlar için çok da zevk veren bir aktivite değildir. İdealist ve romantiklerdir. Zeki bayanlardan hoşlanırlar. Kadınları tavlamak yerine onlar tarafından tavlanmayı tercih ederler. Başak erkeği de kadını gibi hijyene çok düşkündür. Temiz bir yatak, beyazlar içinde bir kadın uyarılmalarına yardımcı olur. Onları elde edtmek için bakımlı, titiz ve fazla masraf çıkarmayan bir bayan olmanız yeter. Bitmeyen hastalık ve somutkanlıklarına dayanabilirseniz tabii ..


ç(alıntıdır).. :D
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Referans Adresler