Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: AY KOÇU İLE İLGİLİ BİLDİKLERİNİZ
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
AY koçu ile ilgili bildiklerimizi birer satır da olsa yazalım..
yerinde duramayan çok hareketli çok duygusal ve sevimli yaramazlar ay koçları. kavgacı bir kimlik sergilerler çevrelerine çünkü çok çabuk öfkelenirler ama seal sinde dediği gibi öfkeleri çabuk geçer. asla kinci değildirler yardımsever ve çok merhametlidirler.toplum içinde sevilirler.kendilerine has bencillikleri olsada gerektiğinde taşın altına ellerini ilk onlar koyar diyebilirim.
(Dolun)Ay'ım 14° Koç'ta... Koç–Terazi aksında Güneş'ime zıt açı yapıyor..

evlilik zordur yazmış seals nikli arkadaş....
İçgüdüler, duygular vs.. gibi kavramların anatemasını şekillendiren Ay'ın bulunduğu burcun;
Evlilik gibi, yaşamın 7. eviyle ilişkilendirilen alanının, içgüdülerle ilişkilendirilen Ay ile alakası yok.. İlgisiz...

"Deneyim alanları" ile bunlarda "şekil alan anatemaları" birbirine karıştırmamak lazım..

Gezegenler psikolojik fonksyonların anatemasını, Burçlar bu temalara şekil veren süreçleri, Evler ise bunların deneyimleneceği alanları ifade eder.. Açılar ise bu tematiklerin aldığı şekiller ve deneyimlendiği alanlara göre aralarındaki etkileşimleri belirler..

Örneğin evlilik teması Venüs ile ilişkilendirilir fakat 7. evde deneyimlenir.. Burçlar sadece şekilden ibarettir.. Aslında burçlara birer dış kabuk diyebiliriz..

Mesela insanı inançlardan yola çıkarak düz bir mantıkla genelleyip bir bütün olarak değerlendirirsek; bedeni idare eden bir ruha sahip olduğunu ve ruhun bir öz olduğunu anlarız..

Şimdi bu sembolizasyonu insanın bütününü oluşturan parçalardan birisi olan ve duygular içgüdüsel olgular ile ilişkilendirilen Ay'a empoze edersek; Ay bütünü oluşturan anatemalardan biriyse, bu temaya şekil veren ise bulunduğu burçtur.. Yani Ay bütünü oluşturan özlerden biriyse, bunun kabuğuda şekil aldığı burç olur...

Konuyla alakalı olarak, Ay temasının Koç'ta aldığı şekil genel olarak doğaçlama, spontan duygular, anlık hisler, yeni, ham, olgunlaşmamış güdüleri ifade eder..
Oysaki Ay teması yoğundur.. İçgüdüler, nefs ile alakalı olduğundan ve nefs ise ahlaki ve evrensel yönden kontrol edilmesi gereken bir kavram olduğundan Koç'ta şekillenen nefs temasının kontrolü zorlaşır... Ay Koç'ta zararlı etki eder.. Örneğin kavga etmek nefsi bir durum olduğundan ve ahlaken kötü olduğundan içgüdüler Koç ile şekillendiği için kavgaya meğilli olur.. İçgüdülere yerleşen Koç kendini bir anlamda tutamaz.. Lakin Ay'da şekillenen Koç tamamen zararlıdır diyemeyiz.. Bu sadece genel bir etkidir.. Nefse karşı farkındalık ve kontrol hakim olmaya başladığı zaman içgüdülerin spontanlığı yararlı hale gelir.. Örneğin büyük bir cesaretlilikle içgüdüselikle alakalı anlık olaylara müdahele gücü, reflekslerde kuvvetlilik, duygular yeni ve ham olduğundan saflık ve temizlik, vs.. gibi Ay ile ilişkilendirilen konular kısaca Koç'ta şekillenir..
bende ay koçu ile ilgili bir kaç şey yazayım. öncelikle ay koçunun normal koç burçlarından bi farkı varmı , varsa nedir sorusuna cevap vermeye çalışayım ;
yukarıda plütonic'in dediği gibi Ay , duygularımızı ve içgüdülerimizi etkilediğine göre koç duygularından ve koç içgüdülerinden söz etmemiz gerekir AY koçunu tarif ederken. tipik koç kişiliği -yani koç burcu- savaş arenasında daha bir dik durur. çünkü güneş koçtadır ve koçun en belirgin özelliği olan cesareti KİMLİĞİNE yansımıştır..
oysa AY koçu bu cesareti YÜREĞİNDE hisseder.. yürek yani duygular daha nârin kavramlardır KİMLİĞE oranla.. bu nârinlik asla ZAYIFLIK değildir.. sadece dışarıya yansıma açısından GÜNEŞ koçu daha çok kendini belli eder savaş arenasında. oysa savaşın en kritik anlarında Güneş koçu hesaplar yapmaya başlayabilir. durum ölüm kalım meselesidir ve hayatta kalmak , bazen kazanmaktan daha önemlidir.. böyle durumlarda AY koçu içgüdüsel ve duygusal bir tepkiyle mücadelesini vereceği için stratejik hesaplara pek girmez. araalrında ki fark bence budur , AY tamamen duygusaldır gülücük bu sebeple AY koçlarının daha öfkeli , daha kavgacı bir imajı vardır , ne zaman ne yapacağı belli olmayan yapıya sahiptir , yinede sıradan zamanlarda tipik güneş koçlarının bulunduğu bi ortamda kendini geride tutmasını bilecektir , o sesini yükselttiğinde ise -eğer haklıysa- diğerleri susmasını bilecektir..
yine AY Koçunun güneş koçlarına göre daha çapkın olduğunu düşünüyorum. çünkü aşk duygusal bir kavramdır ve duygular AY'ın işidir..
Ay koçlarına has bir özellik , kişisel gözlemime göre şudur ; ay koçları bakışlarıyla gözüne kestirdikleri avını - karşı cinsten biri gülücük - etkiler ve baştan çıkarır. bayan ay koçları , teklifin erkekten gelmesini beklemezler ve ilk adımı rahatlıkla atabilirler.. buraya dikkat ;
ay koçu size keskin şekilde bakarken onun akrep olduğunu düşünürsünüz. gerçekten ay koçlarında akrep burçlarına has tutku yoğunluğu olduğundan dolayı böyle keskin bakışlara sahip olabileceklerini düşünüyorum. şimdi o keskin bakışlar , akrebe mi ait ay koçuna mı ait bunun şifresini çözmenin yolu biraz beklemektir. ay koçu ise size doğru gelecektir. fark budur ;)
Bir kac örnek...

AY 4. EVDE KOÇTA :
Ay burda kendi evindedir ve mutludur.Çocukların psikolojisini anlar.Pedagok olabilir.Annesi bu kişi üstünde çok etkilidir.Anne baskın bir etki meydana getirmiştir.Koç; hükmetmek ister,öncülük yapmak ister,dedigim dediklik vardir o kişide.Neden, çünkü annesi onun üstünde böyle bir etki getirmiştir.Anne bağımlısı olur,bilinçaltında bu kalır.4. ev bilinçaltını temsil eder,cocuklugu ebeveynlerin etkisinde kalır genellikle kişinin.Annesi cocuk yerine karar veren kişidir genellikle.Kişi annesini,babasını öyle algılar.”nasıl olsa annem düşünür…”,der.Bu düşünce kişiye ego,bencillik verir. Ay,koçta ,bilinçaltında “ben” vardır.

AY 7. EV KOÇ

Partnerini anlar ama derinine inmez cünkü koç hızlıdır.7. ev dışardan aldığımız etkiler.Kişi,partnerinden veya ortaklarından Koç taki ay gibi davranılmasına ihtiyacı vardır.Karşısındakinden anlaşılmak ister.Problem çıktığında takılı kalmaz,uğraşmaz,kendisini anlayan başkasını bulur.Çok populer olur,çünkü olayların derinine inmez.İkizler onun için ideal partner olur.

AY 11. EV KOÇ

Ay, “sen” i nasıl mutlu edeceğini bilir; ama kendini gösteremez,çünkü çok parlaktır burası da.O yüzden çabuk öfkelenir. “Sen salaksın…,seninle uğraşamam…”, der hep.Sabrı yoktur ve etrafında da hep bu tür insanlar vardır.

Gezegenler,kişiye, hangi tip insanlarla karşılaşacağını da verir.

Anlayışı yüksek,bilinçaltını bilen,maceracı kişilerle de karşılaşır.Bir cemiyetin içine kiminle gireceğini de bilir.Annesinin vasıtasıyla, bu cemiyetlerin içinde yer alacağını gösterir.Bilinçaltını tetikleyebilecek insanlarla da karşılaşabilir.

İnsanlar kendisinde olanlarla karşılaşırlar.Senin potansiyelin neyse, karşılaşacağın kişi de öyle olabilir.(Kızarsın çünkü sende de var.) Sen de hem + hem de – vardır.Dolayısıyla senin seçici algın; senin elektriğine denk düşen kişiyle kontakt kurmanı sağlar. Bütün gezegenlerde bu durum aynıdır. (Neptun: 9. Evde , gittiği yab. yerlerde ve yabancı kültürlerde mistik kişilerle karşılaşır…gibi)

sevgiyle kalın....
Bence ay koçta sinirlilikten çok sabırsız , hemen olaya el koymak ve o olaydan hemen uzaklaşmak isteyen bir hal alır. aynı yerde ve doğal olarakata aynı duygularla kalamaz o yüzden özellikle erkeklerinde çapkınlık görülür. İçinden gelen macera yaşama isteğini hemen hayata geçirir . Çalışmak ve çalışır görünmek, tabiki başarı tek arzusudur. fakat büyük işlere başlayıp herkesi yüreklendirip sonra kendisi sıkılıp çekilebilir.
Geride kalanlarıda düşünmez. Çünkü canının istemediği hiçbişeye katlanmaz.
Bencede ay akrep kadar tutkulu olur farkı hızında.
ay akrep bekler , ay koç bekleyemez.
düşüncesiz ve kırıcı sözler edebilir ama bundan pişman olur.
Atılgan ve maceraperets bir ruh. Gerçek cesur yürek sanırım ay koçu olanlargülücük
Burcu yay, marsı yay, ayı koç, venüsü akrep bir erkek arkadaşım var(dı)
Yerinde durmaz, peşinden koşanlar bitmez, dili, hitabı güçlü, sürekli birilerine kafa atmaya hazır gibi duran bir başa sahiptigülücük
Bahsettiğiniz çapkınlık olayı doğrudur, bilfiil yaşadım.
Ama şunu biliyorum ki ay'ı koçta olan bir adam ya da kadın, eğer gerçekten aşık olduysa çoook uzun süre başka kimseyi aramıyor ve arayanları da umursamıyorgülücük
Dolu dolu bir aşk yaşayayım diyenler için birebir (ay ikizler olmanız işi daha da güzelleştirir, tecrübeyle sabittir)
yury Yazılan:Ay burcum koç amma velakin cümbür cematin nasıl desem duygusal bagımsızlık tarafım agır basıyor,çabuk sinirlenirim çabuk da sinirim geçer ayrıca sanatsal yogunlugum artıyor tiyaro ve müzik olaylarına ilgim fazladır.Korku ve macera filmlerini severim herhalde ay etkisi bunlar annem ile tartısmaktan kaçınırım daima!

selam yury ; sanata olan eğilimini haritanın tepesindeki venüse bağlayabiliriz , üstelik güneşle kavuşum durumunda. başak etkisi sana , müzik konusundaki idealistliğini hatta mükemmelliyetçiliğini sağlıyor diyebilirim..
Sert açı Yazılan:Burcu yay, marsı yay, ayı koç, venüsü akrep bir erkek arkadaşım var(dı)
Yerinde durmaz, peşinden koşanlar bitmez, dili, hitabı güçlü, sürekli birilerine kafa atmaya hazır gibi duran bir başa sahiptigülücük
Bahsettiğiniz çapkınlık olayı doğrudur, bilfiil yaşadım.
Ama şunu biliyorum ki ay'ı koçta olan bir adam ya da kadın, eğer gerçekten aşık olduysa çoook uzun süre başka kimseyi aramıyor ve arayanları da umursamıyorgülücük
Dolu dolu bir aşk yaşayayım diyenler için birebir (ay ikizler olmanız işi daha da güzelleştirir, tecrübeyle sabittir)

gülücük benimkide tecrübeyle sabittir. hayatımda yediğim en büyük aşk kazığını güneş akrep ay ikizler den yedim. ayım da koç bu arada..

ama senin dediğinde doğru sayılır, aşk dolu dolu yaşanmasaydı darbenin etkisi büyük olmazdıki...
lucifer Yazılan:
eFenDy Yazılan:gülücük benimkide tecrübeyle sabittir. hayatımda yediğim en büyük aşk kazığını güneş akrep ay ikizler den yedim. ayım da koç bu arada..

ama senin dediğinde doğru sayılır, aşk dolu dolu yaşanmasaydı darbenin etkisi büyük olmazdıki...

inanamıyorum bu cümleleri ben mi yazdımda hatırlamıyorum acaba diye düşündüm bir angülücük hem aşk hem başka konularda..
aynı şeyi yaşadım..gülücük tabi benim ayım akrepgülücük
güneş akrep ay ikizler...
ne diyim ben onagülücük

onlara bişey demene gerek yok onlar senin gözlerinin içine bakıp akşam ne yiyeceğini sabah kaçta kalkacağını filan görüyorlar gülücük)
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referans Adresler