Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
Neptün Burçlarda - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: GEZEGENLER (/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Forum: Neptün (/forumdisplay.php?fid=77)
+---- Konu: Neptün Burçlarda (/showthread.php?tid=1163)

1 2


Neptün Burçlarda - Angel - 07-05-2007 10:03 PM

NEPTÜN BURÇLARDA

NEPTÜN KOÇ'DA
Koç hareket burcudur.Neptünün temsil ettiği bazı özel alanlar koç burcunda olduğu bu dönemde davranışlarda olaylarda gerçekleşme olanığını buldu. Neptün , Koç burcunda bulunduğu 1861-1875 seneleri arsında birçok alanda harekete geçme olanağı buldu. Amerika'daki iç savaş sırasında kölelik önemli bir konuydu, Clara Burton çalışmaları neticesinde Kızıl Haç teşkilatını kurdu. Talihsizlere yardım için "Salvation Army" kuruldu.Ruhsallık birçok grup için ilgi alanı oldu, seanslar popülerlik kazandı, hatta "Beyaz Saray"da Mary Lincoln ölmüş çocuğunun ruhuna ulaşmaya çalıştı.

NEPTÜN BOĞA'DA
Boğa katılık, maliye, sanat ve fiziksel - maddeci dünya ile ilgilidir. Neptünün boğa burcundan geçtiği son dönem 1874-1889 yıllaranı kapsar.

Neptün bu alanlardaki hareketliliği arttırır.Bunlar için en iyi örneklerden biri 1874 deki Fransız Emprezisyonistleri'nin ilk sergileridir. Emprezistyonistler'in uyguladığı metod objelerin doğal görünümlerinin çözümlenmesidir. Neptünün ruhsallığı Utah da BYU ve Cincinati de HUC gibi okulların kurulması ile sağlam köprüler edinmiştir.

NEPTÜN İKİZLER'DE
Neptünün İkizler burcunda bulunduğu son dönem 1887-1902 yılları arasındadır. İkizler iletişimi yönetir, bu dönemde evrensel dil Esparanto bulunmuştur. Bütün dünyanın anlayabileceği evrensel bir dilin olma fikri çok iyi olmasına rağmen destek bulamamıştır. Bununla birlikte Joan Greeeg stenoyu geliştirdi ve Parker Pen firması tükenmez kalem yapmaya başladı ve en büyük üretici oldu. Hem İkizler hem de Neptün gizliliklerle sırlarla ilgilidir.

NEPTÜN YENGEÇ'DE
Neptünün yengeç burcunda bulunduğu en büyük dönem 1901-1916 yılları arasındadır. Yengeçin yönettiği alanlar yemek ,beslenme ve ailedir. Neptün tarafından aklı karıştırılmış bir anarşist başkan Mc Kimley'i midesinden vurmasına neden oldu. Kötü beslenme bu yıllarda büyük bir sorundu ve protein ağırlıklı beslenme tavsiye edilmekteydi. İngiltere'de ki balık (Neptün tarafından idare edilir) ve kızarmış patates dükkanları Avrupa beslenmesinin protein yükseltmede önemli bir rol oynadılar. Çok büyük gıda firmaları bu dönemde kuruldu. Diğer endüstri devleri ise ailelere ait olan veya bir tek aile tarafından yönetilen şirketlerdi; Rockefeller , Duponts gibi.

NEPTÜN ASLAN'DA
Neptünün Aslan burcunda olduğu son dönem 1914-1929 yıllarını kapsar. Monarşi, eğlence ve sanat aslanın yönettiği bazı alanlardır. Bu dönemde Rus Monarşisi'nin sona ermesinin en büyük nedeni , yöneticilerin (tipik Neptün tavrı) ülkelerindeki sorunları görüp anlamayı reddetmeleridir. Aynı olay Osmanlı İmparatorluğu için aynı nedenlerle gerçekleşmiştir. Neptün fikir endüstrisini yönetmiş ve en büyük gelişimi bu dönemde olmuştur. Aslanın öncülük tabiatı ile Neptün Sürrealizm 'e öncülük eden Dada akımının artistik ve edebi hareketliliğini üretmiştir.

NEPTÜN BAŞAK'DA
Neptünün başak burcunda olduğu en yakın dönem 1928-1943 yıllarıdır. Başak mükemmelliği arayışı yönetir, ancak nesnelerin en doğru kullanımı içinde büyük çaba harcar. Aynı zamanda pratik olmayı ve çalışmanın gücünü de yönetir. Başakta bulunan Neptün Hitler'in aşağılık diye nitelendirdiği insanların yok edilmesiyle bulduğu mükemmellik arayışında trajik bir şekilde ters gitti. "The National Labor Relation Board" Milli işçi ilişkileri kurulu işçilerin toplu pazarlık hakkını yeniden düzenlemek için kuruldu. Yurdumuzda demokratik değişme ,çok partili hayata geçiş,sendikalaşma, sanayileşme ve milli kaynakların doğru kullanımı çalışmaları bu dönemde başlamış ve gelişmiştir. Başkan Roosevelt'e göre insanlara yardım etmenin en uygun çözümü onların kendilerine yardım etme yolunu öğretmektir.

NEPTÜN TERAZİ'DE
Neptünün Terazi burcunda olduğu en yakın dönem 1942-1957 yılları arasıdır. 1942 de Birleşik Milletlerin kurulmuş olması barışçı terazinin tipik bir gayretidir. Neptün etkisi Birleşmiş Milletler Örgütü'nün hedefine ulaşmada etkisinin az olmasından anlaşılabilir. Azınlıklar (Neptün) için eşitlik (Terazi) dikkat çekebilir ancak gerçek ve yararlı neticeler alınamaz. Savaştan önce kızılderililerin kültürünü ve topraklarının olduğu gibi kalması düşünülürken savaştan sonra Amerikan Hükümeti kızılderilileri toplumun içinde eritmeye çalışmıştır.

NEPTÜN AKREP'DE
Neptünün akrep burcunda bulunduğu en son dönem 1955-1970 yılları arasındadır. Neptünün Akrep burcundaki etkisi görülebilir sonuçlardadır.1960 lardan önce seksüel kavramlar (Akrep) çözüldü (Neptün etkisi). Medya vasıtasıyla açığa çıktı günlük hayatımıza girdi. Uyuşturucularla tanışma ve karşı kültürün yaratılması ev, aile ve geleneksel değerlerin temelinin aşınmasına neden oldu. Toplumsal ve özel hayattaki ve gizliliğin takibi gerçek olaylarda ve edebiyatta açık olarak görülebilir.

NEPTÜN YAY'DA
Neptün Yay burcunda 1806-1820 yılları arasında ve en yakın zamanda 1970-1984 yılları arasında bulunuyordu. Yay iyimserdir ancak Neptün yanlış değerlendirmeleri ortaya çıkarır. 1800 lerde Neptünün Yay burcunda olduğu dönemde Napolyon felaketle sonuçlanan Rusya fethini yönetti. Amerika'da Andrew Joansan 1812 de New Orleans'da barışın iki hafta önce ilan edildiğini bilmeden bir savaşı kazandı. Yay eğitim ve öğretimi yönetirken Neptün yoksul bırakılanları yönetir. 1808 de Louise Braille körler için okuma sistemini buldu.

NEPTÜN OĞLAK'DA
Neptün Oğlak burcunda bulunduğu yıllar 1820-1834 yılları arasındadır. Ancak Neptün tekrar Oğlak burcuna 1984 de girmiştir ve 1998 e kadar kalacaktır. Oğlak tutucudur ve Neptün aşırı eğilimler getirir.

NEPTÜN KOVA'DA
Neptünün Kova burcunda bulunduğu son dönem 1834-1848 yılları arasındadır. Bu dönem romantizmin yükseliş dönemidir. Romantizm klasizmin frenlemelerine ve toplamasına karşı bir reaksiyon olarak ortaya çıktı ve Avrupa'daki entellektüel ve artistik yaşam için ağırlığı olan bir belirleyici oldu. Kova genelde toplumu geliştirir. Ancak Neptünün etkisiyle bu kavram çözüldü ve kişinin üstünlüğünü esas alan fikirler romantizmde belirginleşti. Ve Neptün şimdi yine bu burçta bulunuyor.

NEPTÜN BALIK'DA
Neptün Balık burcunda bulunduğu son dönem 1847-1862 yılları arasındadır. Neptün Balık burcunu idare eder ve bu geçiş sırasında birçok olaylara neden oldu. Spiritualizm bu dönemde çok popüler oldu ve aynı zamanda meşhur Bernadette Sowbirous of Lourdes ve onun Bakire Meryem görüntülerini de popüler yaptı. Neptün ve Balığın birlikte etkilerinin en iyi örneği anestezinin öncülerinden Horacewell'in hayatıdır. Kloroform etkisiyle hapsedildi ve 33 yaşında iken ümitsizlikten intihar etti. (Neptün ve Balık anesteziyi, depresyonu ve intiharı kontrol eder.)


Cvp: Neptün Burçlarda - Angel - 07-05-2007 10:11 PM

KOÇ BURCUNDA

Duygusal olarak çabuk etki alır. Benliğinin sürekli müdafasını yapar. Hayal dünyası çok zengindir. Yaratıcı ve aynı zamanda oldukça yeteneklidir. Soyut kavramları somutlaştırıcı esaslar getirir.

BOĞA BURCUNDA

Para, güç, şöhret önemli yer tutar. Artistik, sanatsal, hissedişsel yetenekler fazladır. Yardım, dayanışma ve güven içinde yaşama çabası verir. Geleneklere saygılıdır.

İKİZLER BURCUNDA

Akılcı olmasıyla birlikte, sezme ve fantazi yaratma gücü de vardır. Düşüncelerini yazı ve sözel olarak iyi ifade eder. Çok yönlü düşünür. Belli konularla kayıtlı kalmaz. Düşünce ve hayal zenginliğini zararlı uçlara kaydırabilir!..

YENGEÇ BURCUNDA

Çok yumuşak başlı, sakindir. Her şeyi iyi tarafından görür. Olaylara duygusal ve içgüdüsel yaklaşır. Aile bağları önemli, anne, baba kutsaldır. Aşırı sevgi yuzünden aldanması mumkün. Üretkendir. Gezmeği sever.

ASLAN BURCUNDA

Yaratıcılığı, hayalleri gerçekleştirmeği, sanatsal gücü verir. Sevgi çok yüksek ve hassas boyuttadır. Koruyucu, umut verici, toplumun duygularını dile getiricidir. Zevklere düşkünlük de verir.

BAŞAK BURCUNDA

Saygı, naziklik, kibarlık verir. Hayvan sevgisi güçlüdür. Temiz, sağlıklı bir yaşam esas gayedir. Pratik mantıksal duşünme ile birlikte önsezı kuvveti verir. lleriye dönük aynntılara varan hesaplar yapar ve isabetlidir.

TERAZİ BURCUNDA

Sevgi çağı çocuklarıdır. Maddi kayıtlardan arınmış, manevi değerlerin güçlu olduğu kuşaktır. Güzelliker yaratmak ve uyum içinde yaşamak hedeftir. İnsanlar arasında adaleti gözetir. Haksızlığın karşısındadır. İdealine ulaşamama ve hayal kırıklığı yaşama verir.

AKREP BURCUNDA

Cinsel fanteziler verir. Sezgi gücü fazladır. Gizli şeyleri ortaya çıkarmada başarılıdır. Bu yuzden acı çekebilir. Büyü, kehanet, fal gibi ilgileri vardır. Dürüsttür. Bir işe girişince onu başanp başaramıyacağını hisseder. Rahatlık veren maddelere meyil verir. Eskimiş, zamana uymayan fikirlere karşıdırlar.

YAY BURCUNDA

Filozof görüşlü, dini inançları olan, bunlan savunan kişilerdir. İyimserlik, fedakarlık yönleri güçlü, olağanüstü şeylere inarır, hayalleri gerçek gibi kabul ederler. Altıncı hisleri şaşırtıcıdır. Bedensel ve zihinsel güç veren sporları yaparlar. Yeni şeyler hissetmek, bulmak mutlu eder...

OĞLAK BURCUNDA

Sakin ama dikkatli, iyi inceleyip isabetli kararlar verebilen bir kuşak olur. Disiplinli, kurallı çalışmaları ile yaşama düzen getirebilirler. Kuşkucu olur ve her şeyi bilmek isterler. Zorlukar karşısında çabuk pes edebilirler. Modası geçmiş kurallara karşı gelirler.

KOVA BURCUNDA

Keşifler, icatlar kuşağıdır. Normalde akla gelmeyecek enteresan buluşlara imza atarlar. Modern bilmin sınırlarını zorlar. Hayal dünyalannın zenginliğini yaratıcılıkla değerlendirebilirler. Dostluklara çok değer verirler. İstekler sonsuzdur.

BALIK BURCUNDA

Hayal çağı çocuklarıdır. Resim, müzik, dans, bale gibi sanatsal ve artistik zenginlik, yaratıcılık verir. Gizli dünyaları hissedebilmek, kendi iç dünyasını keşfetmek ister. Manevi hissedişleri çok kuvvetlidir. Ruhanî ve cinni boyutlarla ilişki kurmak mümkün olabilir. Hassasiyet artar, çabuk kırılma ve umutsuzluğa düşmeler nahoş neticeler getirir.


Cvp: Neptün Burçlarda - astrosohbet - 07-06-2007 04:00 AM

Alıntı:YAY BURCUNDA

Filozof görüşlü, dini inançları olan, bunlan savunan kişilerdir. İyimserlik, fedakarlık yönleri güçlü, olağanüstü şeylere inarır, hayalleri gerçek gibi kabul ederler. Altıncı hisleri şaşırtıcıdır. Bedensel ve zihinsel güç veren sporları yaparlar. Yeni şeyler hissetmek, bulmak mutlu eder...

normalde jüpiterden sonraki gezegenlerin bulundukları burçlar bizleri ''dolaylı olarak'' etkiliyor. mesela kişisel gezegenlerimiz de toprak elementi yoğunsa neptün ateş elementinde diye hareketli bir maceraperest olamayız. uzak gezegenler daha çok bulundukları ev ve yaptıkları açılar ile kişiliğimize damgasını vuruyorlar diye düşünüyorum.
yukarıda ki neptün yay bilgileri benim yapımla birebir örtüşüyor tabii bu bana özel bir istisna , çünkü benim neptün güneş ve yükselen ikisiyle kavuşum durumda yani haritanın baş aktörlerinden..


Cvp: Neptün Burçlarda - Angel - 12-08-2007 03:10 AM

Neptün Akrepte;
En büyük idealiniz yaşamın gerçek anlamına ulaşmak, hayatın size vermek istediklerini görebilmek ve materyal kaynakları geniş ölçekli kitlelerle eşit şekilde temin edebilmek ve kullanabilmektir. Ancak bu amacınızı gerçekleştirirken, duygusal ihtiyaçlarınızın baskın çıkması, ihtiraslarınızın sizi avucuna alması hedefinizden çözülmenize ve amacınızdan uzaklaşmanıza neden olabilir. Psişik konularda, doğaütü olaylarda ve metafizik alanında duyarlılığınız ve gizli kalsa da yetenekleriniz yoğundur. Üzerinde durduğunuz takdirde, rahatça bunları yaşamınızda aktif hale geçirebilirsiniz. Cinsellik alanında, ihtiraslarınızı kontrol etmekte ve kaynakların kullanımında bireysel hareket etmemek konusunda disiplinli olmaya çalışmanız en önemli gereksiniminizdir.


RE: Neptün Burçlarda - smoochy - 01-24-2012 03:37 AM

kemal milar neptün'ün oğlak'ta olması için şöyle demiş : if the nature of the other aspects of the horoscope draws them toward secret work they make excellent detectives capable of solving the most intricate problems.
efendim şahsen dedektif olmak için doğmuşum resmen, bir konudan şüpheleneyim, herkes o konuda olumlu yönde hem fikir olsun, eğer ben bunda var bir iş diyorsam çıkarırım ortaya. çok kişinin aldatıldığını çıkardım hemde en umulmadık insanların ihanetleri çözdüm bizzat. yeri geldi italyan oldum tabii, italya daki hava durumuna kadar takip ettim, erkek kimliğine büründüm ama çözdüm.
lakin terzi kendi söküğünü dikemiyor, kaderin cilvesi buda.


RE: Neptün Burçlarda - aeon - 02-11-2012 11:13 PM

neptün balık[/font][font=tahoma]



bugün allah için ne içtin :D


makara

öyle değil mi a dostlar


RE: Neptün Burçlarda - Arkadaş - 05-04-2012 10:35 PM

neptün - oğlakta güçsüz mü ?
Oğlakta nasıl çalışır ?


RE: Neptün Burçlarda - Presence - 05-04-2012 11:03 PM

neptün oğlakta hayalleri ve sanatsal ilhamları somutlaştırabilme yeteneği verebilir.

neptün oğlakta olunca tedbirli, dikkatli, sistemli, pratik davranma eğilimi artabilir.

neptün oğlak neslinin insanları maddeyi doğru kullanabilirlerse dünyayı herkesin yaşayabileceği bir hale getirebilirler ama bunun için bu neslin neptünün ilüzyonlarından kurtulup, çok çalışmaları gerekir.

ayrıca neptün oğlak neslinde çabuk umutsuzluğa kapılma eğilimi de oluşabilir.


RE: Neptün Burçlarda - Arkadaş - 05-04-2012 11:17 PM

Teşekkürler impromotive, açıklama güzeldi gülücük Sanırım NEPTÜN-SATÜRN açısıda biraz olsun yardımcı olabilir.


RE: Neptün Burçlarda - Presence - 05-04-2012 11:25 PM

rica ederim kolay gelsin.