Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
Earth ve Yıldız Haritasındaki Anlamı - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: GEZEGENLER (/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Konu: Earth ve Yıldız Haritasındaki Anlamı (/showthread.php?tid=2660)



Earth ve Yıldız Haritasındaki Anlamı - qulsah - 12-31-2008 07:45 PM

Yıldız haritanızda Dünya'nın yerini bulmak çok kolay bir işlemdir. Yıldız haritasında Güneş'in tam karşısında yer alır. Örneğin yıldız haritanızda Güneş'iniz 14.21 Boğa'daysa, Dünya 14.21 Akrep'tedir. Dünya'nın, hayatımızda kişisel hedeflerimizi gerçekleştirme yetisini araştırırken dikkate değer bir önemi vardır. Güneş yaşam enerjisini ve günlük yaşamımızdaki canlılığı simgeler. Dünya'nın konumu hayatın bize sunduklarını (Güneş) kişisel tatmin için en iyi şekilde kullanmak adına kendimizi ne şekilde (burç konumu) ve hayatımızın hangi alanında (ev konumu) daha iyi ifade edeceğimizi (göstereceğimizi) anlatır.

Dünya Yay'ın gizli yöneticisidir ve ikincisi yay ve okuyla zirveye giden yolu gösterir, yıldız haritasındaki Dünya bir insanın hayattaki duruşunu gösterir. Bilinmesi gereken ne yardımcı bir bilgi! İçsel ve dışsal yolculuk arasındaki, kafada düşünülen ruhsal amaç ve ona ulaşılması için yapılması gerekenler arasındaki denge daha çok Kıvrak Zekanın -yaşam enerjisinin her zaman düşünceyi takip etmesi gibi- üçüncü enerji dalgasıyla ilişkilidir.

Üçüncü enerji dalgası, hem Dünya'nın hem de Satürn'ün dalgalarıdır. Bu yüzden bu iki gezegen birbirine yakından bağlıdır. Bildiğimiz gibi, Satürn Oğlak'ın hem genel hem de özel yöneticisidir. Satürn'ün baskısı (etkisi) Dünya'yıda ortak eder. Karmanın halkalı efendisi -insanın sorumluluk duygusunu motive etmek için- haritamızdaki Dünyanın amacına ve enerjisine eşlik eder. Dünya bizim doğruluğumuzun doğasını (bir şeyi gerçekleştirmede kullandığımız yolu) gösterirken , Satürn ise bizim kaderimizi, talihimizi (neyi gerçekleştirmeye ihtiyaç duyduğumuzu) gösterir.

Oğlak hedefimizi gösterirken, Yay ona ulaşma yolunu gösterir. Üçüncü enerji dalgası önemli bir unsurdur çünkü hem Dünya'nın hem de Satürn'ün dalgasıdır ayrıca Oğlak'ın da kendi enerji dalgalarından biridir.

(alıntıdır) ( Orçun & qulsah çeviri gülücük )


RE: Earth ve Yıldız Haritasındaki Anlamı - astrosohbet - 01-01-2009 02:30 AM

eğer earth yani Dünyayı bir burçla özdeşleştirmek seçeneğim varsa Boğa ile bağlantı kurmayı tercih ederim.. çünkü Boğaya has maddi güvence ve rahatlık isteği vb. dürtüler tamda Dünyevi ihtiyaçlarımızı açıklıyor diye düşünüyorum.
bazı yerlerde benim gibi düşünenler de olduğunu okumuştum bunuda belirteyim.


Cvp: RE: Earth ve Yıldız Haritasındaki Anlamı - qulsah - 01-01-2009 02:57 AM

Yıldırım Yazılan:eğer earth yani Dünyayı bir burçla özdeşleştirmek seçeneğim varsa Boğa ile bağlantı kurmayı tercih ederim.. çünkü Boğaya has maddi güvence ve rahatlık isteği vb. dürtüler tamda Dünyevi ihtiyaçlarımızı açıklıyor diye düşünüyorum.
bazı yerlerde benim gibi düşünenler de olduğunu okumuştum bunuda belirteyim.

Boğada olabilir gülücük Buda netten bulduğumuz bir bilgi sonuçta earth ile ilgili pek bilgi bulamıyoruz ve neyin doğru olduğunuda bilmiyoruz. Earth'ün dünyeci ihtiyaçlar olduğunu düşünmüyorum. Bence Earth toplumu etkilediğimiz nokta alan, yani hangi alanda öne çıkıp toplumu etkilediğimizi gösteren bir gezegen.