Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
Transit Chiron - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: TRANSİTLER (/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Konu: Transit Chiron (/showthread.php?tid=3617)

1 2 3 4 5


Transit Chiron - coolhandsome - 02-11-2010 06:31 PM

TRANSİT CHİRON


Transit Chiron’un kendi natal pozisyonuyla yaptığı Büyük Kare açısı


Kişi, hayatın işleyişi ile ilgili düşüncelerine, kendi hayat anlayışı ile bağdaştıramadığı bir olay yaşar ve bunu gerilere itmeye çalışır. Ve zaman zaman dönüp olayın çözülüp çözülmediğine bakar. Bu olayın niteliği , açının konumlandığı ev ve burç ile ilgilidir. Ayrıca Chiron’un doğumdaki konumu ile de ilintilidir. Zaman zaman bu olayla ilgili eş zamanlılıklar ve tesadüfler yaşanır. En yakın Merkür retrosunda olayla ilgili konularda eskide kalmış ,çözüme ulaşmamış konularla ilgili haberler gelecektir.





Chiron’un natal pozisyonuyla 180° Açısı


Kişinin ruhunu kısıtlayan (hapseden) bir durumdan kurtulması, özgür kalması. Kişi genellikle evi, tatminkar olmayan bir işini veya evliliği terk eder (veya terk edilir). 180° açı kişinin kendisine ayak bağı olduğunu hissettiği kimselerden kurtulması şeklinde ortaya çıkar. Kişi bireysel olarak özgürleşmeye çalışır. Burada Chiron aynı Güneş, Uranüs karşıtlığında olduğu gibi bir çeşit orta yaş bunalımına sebebiyet verecektir. Kişi kendisinden sosyal statü olarak farklı insanlarla ilişkilere girebilir veya yaşadığı yeri terk edebilir. Ama söz konusu olay daha çok açının ev ve burç konumu ile ilintilidir. Genellikle bu noktada söz konusu kişiler bir şeyi çözümlemeleri, bir şeyin kontrolünü ellerine almaları gerektiğinin farkına varırlar ve terapi görmeye başlarlar. Genellikle bu ‘bir şey’ Chiron’un kare açısında bahsedilen olaydır. Ağır depresyon zamanlarını göstermesi açısından çok önemlidir.





Kapanış Karesi, Transit Chiron’un turunu tamamlamadan önce natal pozisyonuna yaptığı kare


Burada sembolik olarak Büyük Kareye benzer bir durum görülür. Bu durumda kişi durumu ilk tecrübe ile kaynaştırma ve bunu kendilerine göre tekrar oynatma şansına sahiptir. Bu durum Büyük Kare sırasında okulu bırakanlar için genellikle okula dönüşü temsil eder. Burç ve ev konumları kadar Büyük Karedeki olaylar da yorum için önemlidir. Burada kişilik daha olgun ve yaşamın döngülerine daha hakim olduğu için problemler çok daha ufak düzeyde kalacaktır. Birey yinede kendini taciz edilme ve güvensizlik duyguları ile bulabilir .





Chiron Returnu ( natal pozisyonuyla kavuşumu, Chiron Dönümü )


İdeal olarak zihin, beden, ruh kaynaşması ve buna Chiron’un öğretici gücünün eklenmesi arzulanır. Bu aynı zamanda kişiliğin eril ve dişil özelliklerinin bir araya gelmesidir. Böyle durumlarda bir çok erkek aniden babalık rollerini aktif olarak üstlenmek isterler, bir çok kadın da toplumda kendine güvenen bir şekilde öne çıkmakta sakınca görmezler. Bu kaynaşma ve denge zamanıdır. Dönüşün önceki kısımlarında yapılan işe bağlı olarak beraberinde şok eden ama aynı zamanda aydınlatan bir olay getirebilir. Bu aşamada kendi Chironik( Şironik) yara’larını başkalarının hizmetine sunabileceklerinin farkına varırlar. Hayatlarını anlamaya çalışarak geçirdikleri şey sahip oldukları alışılmamış tedavi etme yetisidir. Kendi hayatlarında çözülemeyen bir sorunun varlığı, sürekli bir devinim içinde olmaları anlamına gelir. Yaşamda amaçlar konusunda pek çok eğitici ruhsal hocayla bu dönemde karşılaşabilirsiniz. Kendinizi çok güçlü ve güvende hissederken karmanızdaki yaşam amaçlarına doğru hızla çekileceksinizdir. Gitmeniz gereken yere yaşam sizi götürecektir . Burada Chiron kişiliğin yaşamda kendi iradesini kullanmasına izin verecektir. Yaşamda mücadelenin sonucunda pek çok başarı elde edilen bu dönemde birey artık karmik hamlıklarından kurtulmaya başlar. Kendini kurban ettiği o gençlik tecrübesizlikleriyle gelen ilişki hataları bitmiş , içindeki sevilme arzusunu tatmin etmeyi sonunda başarmıştır. Artık yaşamda ruhsal sağaltım zamanıdır . Gidilmesi gereken yolda Chiron'un bulunduğu evde oluşacak yeni ayla beraber çok çeşitli öğretmenler ile karşılaşılacak ve metafizik yolda ilerleyiş hızla başlayacaktır. Çoğunlukla insanlar bu dönemleri görmezden gelirler. Üst üste eş zamanlılıklar ve spiritüel tuhaflıklar yaşamalarına rağmen ki, bu Chiron' un madde alemindeki tezahürüdür. Bunları tesadüfler olarak görüp işaretleri takip etmeyerek hayatlarının en önemli fırsatını kaçırabilirler, bu dönemler transitte takip edilmeli ve eş zamanlılık tekrarlarıyla beraber ne tip bir karmanın çözüldüğü anlaşılmaya çalışılmalıdır. Chiron burada Neptün gibi çözücü ve sağaltıcı davranacaktır .




Transitte aldığı ana birkaç görünüm



Güneş ile Kavuşumu


Karmada yaşam amaçlarının farkına varma ve dönüşüme uğrama arzusu kişi kendi hayatını ve yaşadığı tüm iyi ve kötü olayları sorguladığı bir döneme girebilir. Bulunduğu ortamdan uzaklaşmak kendisine kurban hissi veren arkadaşlarla iletişimini kesebilir. Bu dönemde kişi yeni eğitimler alır ve sık sık yolculuklara çıkabilir. Bir arayıştadır ve bu arayış ortalama Chiron' un kavuşumdan 13 yeni ay sonra kişinin kendisi bulması ve yaşamı idrak etmesiyle sonuçlanabilinir .





Uranüs ile Kavuşumu



Ani, şok edici bir değişiklik, bağımsızlık ifadesi. Bulunduğu ortamdan uzaklaşma ve duyusal olarak özgürleşme arzusu.





Plüton ile Kavuşumu



Ani ve derin büyük bir içsel değişimi bir özgürlük hissi takip eder. Zaman zaman fiziksel hastalıklarla uğraşmakta olan kişilik yaşamda doğruların karşısına çıkış zamanları ile ilgili eş zamanlılıklar yaşar. Garip mistik olaylar ve bunun yanında ilginç tesadüfler yoluyla hayat kişiliğe çıkış kapılarını gösterecektir .





Satürn ile Kavuşumu



Çok zorlayıcı bir dönemdir. Kişi yaşam arzularına ulaşmakta çok zorlanabilir. Karmik sınavlar üst üste gelecektir. Kişiyi natal Chiron' un ve Satürn' ün temsil ettiği konularda aşırı düzeyde sınar . Yaklaşık 13 yeni aydan sonra karma sınavlarını hatasız geçebilirse çok ciddi bir ödülle karşılaşması olasıdır .







Doğum gezegenleriyle yaptığı her kavuşum bir tür şok içerir



Yeni bir anlayışın takip ettiği şok; şok ve ardından çözüm ani beklenmedik olaylara sebebiyet verecektir. Çoğunlukla bu olaylar bedensel hastalıklar, yakınların uzun ve ağrılı hastalık dönemleri veya kişiliğin kendi yaşadığı ızdıraplı olaylar olabilir. Başlangıçta kişi büyük bir şok yaşayacak ,kararlılıkla ve irade gücünü kullanarak problemleri yenecektir. Problemlerin bitişinin ardından bir ödül kesinlikle gelecektir. Transitteki Chiron doğum gezegeni üzerinde rötar sayısı yapar ise, çözüm son geçişe kadar gelmeyecektir. Son geçişe kadar retro zamanlarında olaylar yeniden karşısına daha yorucu bir şekilde çıkar. Son geçişten itibaren sınav ebediyen bitmiştir. Bir daha Chiron zaten bu noktaya 50 yıl sonra geleceği için yaşamdaki sorunlar hızla çözüme ulaşacaktır.Arkasından evren kişiyi ummadığı bir şekilde ödüllendirecektir...

Oğuzhan Ceyhan


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-12-2010 03:28 AM

(02-12-2010 02:45 AM)vuslat Yazılan:  benim oğlumun uranüsle kavuşumu var benimde ayla kuvuşum var ve haritamda tr şiron natal şirona altmış bu bunun anlamı ney açıklarsanız sevinirim

Evleri belirtmemişsiniz..Genel olarak bakıldığında oğlunuzun uranüsüyle kavuşan chiron kendini farklı hissetmek yüzünden alacağı yaralar, beklenmedik şoklar,arkadaş çevresinden dışlanma,bu 4 ve 10. evlerde ise anne ya da babanın aykırı görüleceği bir dönem ve bunun olumsuz yönde psikolojik etkileri.Sizin ayınızla kavuşmasıda evliyseniz aile yaşamınızda bir takım sorunlar,ya da annenizle ilgili konularda çıkan problemler ya da geçmişte aldığınız yaraların tekrar hatırlanması..


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-15-2010 04:05 PM

(02-12-2010 12:18 PM)vuslat Yazılan:  oğlumun 12. evinde şiron kuvuşumu benimde 4.evimde

Oğlunuzun 12. evin uranüsle kavuşmuş chiron için,toplum içinde kendini farklı hissetmek için yaptığı şeylerin başına açacağı problemler,ayaklarıyla ilgili problemler,kazalar,küçükse arkadaşları arasından dışlanma gibi olasılıklar.Sizin içinse 4. evde ayla kavuşmuş chiron aile hayatınızı ciddi bir sınavdan geçirecektir,annenizle ilgili bilinç altından kalan problemleriniz,belkide yaralarınız,tekrar su yüzüne çıkabilir,siz anne olmanın baskısını üzerinizde gereğinden fazla hissedebilirsiniz bu dönemde,evliliğinizle ilgili göz ardı etmiş olduğunuz problemler her zamankinden daha fazla gündemde olabilir.Ayınızla temas ettiği için üzerinizde nedensiz bir huzursuzluk ve baskı hissedebilirsiniz.Unutmamanız gereken chiron'un bu krizleri geçici ve ders verici niteliktedir,biraz sabırla aşılabilir.


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-15-2010 06:54 PM

(02-15-2010 06:24 PM)Sniper Yazılan:  teşekkürler cool..benimde bi süredir 12.ev stelyumuma kare yapıyo neptünle birlikte..aynı zamanda kendisiylede zıt.bende bi yorum rica etsem çokmu olurum gülücük..çok ağır hareket ettiği için kalıcı bişeyler bırakması gerektiğini düşünüyorum genede etkisini farkedemiyorum belki ilerde geçmişe göz attığımda farkedebilirimgözkýrpma

Haritanda natal chiron 9. evde ve şu an 4. evde olan transit chiron ile 180 derece karşıt açı yapıyor.Oldukça zor bir konum,hayatında bir kere yaşayacağın türden.Natal chironunun 9. evde olması bu karşıtlık yabancı ülkede yaşamanın zorluklarının hiç olmadığı kadar öne çıkmasına sebebiyet verebilir,senin chironunun 4. evde olmasıda ev halkının ve senin bilinç altının bu dönemde oldukça huzursuz olacağını gösteriyor.Bu dönemde çok sık depresif hissetmen muhtemel,Türkiyeden uzak olman en çok bu dönemde canını sıkıyor olmalı..Dini ve Felsefi konularda afallaman,daha önce inandığın şeylerin transforme olması ya da senin bunlara karşı bir türlü güven kaybı yaşamanda olasılıklardan.Bu dönemde hayatının kontolünün sende olduğunu hissedemezsin ve ruhen daha hassassındır.12.evinde ki gezegenlere kare yapmasına gelince,burada olan gezegenlerin temsil ettiği konular hakkında krizler yaşaman olası ve bunların etkileri ruhsal alanda daha fazla hissedilecektir.Sana tavsiyem seni depresif havaya sokacak şeylerden uzak durman ve bu dönemi mümkün olduğu kadar az krizle atlatman..


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-16-2010 04:13 PM

(02-15-2010 09:29 PM)gizem kara Yazılan:  bende sorsam nt.şiron 4.evde koçta. 12.ev yay daki mars,jüp,neptün stelyumuna 120'lik açısı var...tr.şiron ise 3.evde k.a.d ne iki derece ile kavuşum halinde ve 10.evdeki nt.plütona 150'lik açı yapıyor....nasıl bir yorum olur...

Transit chironun 3. evde kuzey ay düğümüyle kavuşum yapması,sana bu dönemde insanlarla iletişiminde ve kendini ifadende zorluklar verecektir.Chiron-K.a.d bağlantıları chironun hayatında etkilerini güçlü hissedeceğin ender noktalardan..Bu dönemde çok istediğin bir işin olup olmadığı haberini almak istersin ama haber chiron kuzey ay düğümünden 7-8 derece uzaklaşana kadar gelmez.Bu dönemde boşuna beklediğini hissedebilirsin ve zihninin kontrolünün sende olmadığını..Natal chironuna gelince 4. evde ve koçta ve 12. evdeki gezegenlere üçgen yapıyor.Evebeynlerinle (büyük ihtimalle babanla) ilgili hiç bitmeyen sorunların olması olası buna rağmen ailenle olan sorunların ruhsal olarak kendini güçlendirmene neden olmuş.


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-16-2010 04:34 PM

(02-15-2010 10:55 PM)Serena Yazılan:  chiron başlığında kuyruk var:D
cool, vaktin olursa ben de küçük bi yorum rica edebilir miyim acaba utandım

chiron güneş ve mc ile kavuşum, 10. ev çizgisinde. natal chiron ile kare görünüm..
şimdiden teşekkür ederim çiçek

Haritana baktım,senin zaten güneş-chiron tam karen var natalde.Ve şimdi tekrar chiron güneşinle kavuşuyor ve kendisine kare yapacak.Oldukça zorlayıcı bir açı.Hayatın boyunca bir çok defa insanların senden şikayetçi olduklarını duymuşsundur davranışların yüzünden,sen karakterinde değiştirmek istediğin ama değiştiremediğin ve bunun yüzünden acı çektiğin bir çok özelliğin olduğunu düşünüyorsun.Bir çok defa 'bende ne yanlış' diye düşünmüş olabilirsin.Özgüven eksikliğin hat safhada olabilir,başkalarının onayı ve takdiri olmadan yaptığın işlerin başarılı olduğuna inanamazsın.Babanın ve aile üylerinden birinin bir çok defa nükseden bir hastalığı olabilir.Şimdi transit chirona gelirsek,güneş kavuşumu ve kendine karesi,tekrar kişiliğinle ilgili sorunların ortaya çıkması ve bunun insanlar tarafından yüzüne vurulması,değişmen için çevrenden aşırı baskı görmen olası.Ben whole sign harita tipini dikkate almıyorum,chironun 12. evde placidus harita tipinde ve kendisinden aldığı kare açıyla sana kariyerinde yaşayacağın krizler verecektir.Okuyorsan sınıf tekrarı ya da çalışıyorsan iş yerinde yönetici baskısı ya da arkadaşlar tarafından iftira vb..Bu aralar kendini her konuda suçlamaya yatkınsın,bunun yerine takıldığın konularda çözüm araştırmaları yaparsan daha yararlı olur.


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-16-2010 04:54 PM

(02-16-2010 12:16 AM)Aprilios Yazılan:  Ben de kuyruktan bi´yer kapayımhehee

Tr. Şiron onuncu evde. İkinci evdeki natal Ay ile kare, Şiron´la ise üçgen. Bi´adet de Asc karesi mevcut. Müsait bi´zamanınızda yorumlandırırsanız, çok sevinirimmelek

Transit Chiron 10. evde krizler vasıtasıyla kariyer planını yeniden düzenlemeni isteyecektir.Natal chiron'la üçgen açısı olduğu içinde bu değişiklikleri yapman o kadar zor olamayacaktır senin için.Transit Chiron 2. evindeki natal ay ile yeni yeni kare açı yapmaya başlıyor.Geleceğin hakkında korkularının bu dönemde artması muhtemel.Okuyorsan yaptığın seçtiğin okulun eksi yönleri varsa bu dönemde ortaya çıkar ya da çalışıyorsan yaptığın işin zorlukları seni psikolojik olarak daha fazla etkiler.Annenin sağlığı konusunda korkuların olabilir.Chiron-Asc karesi ise boğa asc'nin yan etkisi olan dönemsel kilo alma problemleri bu dönemde görülebilir ve boğazınla ilgili problemler ortaya çıkabilir.


Cvp: RE: Transit Chiron - Serena - 02-16-2010 04:56 PM

cool, çok teşekkür ederim gerçekten de isabetli bir yorum.
özellikle de , kişiliğimle ilgili değişim taleplerinin ve eleştirilerin had safhada arttıgı bir dönem
bu aralar sürekli abuk sabuk her konuda eleştiriliyorum. eleştiriye açık biriyimdir ama sanki insanlar beni zevk olsun diye bu dönem sıklıkla eleştiriyorlar.
işyerimde biraz yönetici baskısını hissettigim doğru, ama jüpiter de 10. evde benim, onun yaydıgı bir rehavet de var açıkçası chiron kendini gösteremiyor pek:D çok teşekkürler cool değerli ve isabetli yorumun adına -alkış


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-18-2010 01:51 AM

(02-16-2010 05:35 PM)Daily Yazılan:  bende kuyruğa girsem? gülücük

Natal haritan da satürn-chiron tam karen var ve güneş başak olmanla birlikte bu senin oldukça çekingen,utangaç bir yapın olduğunu gösteriyor.Satürn 4. evden 1. evindeki chirona kare yapması miğdenle ilgili bir çok problemin olması ve bunların zaman zaman tekrar nüksetmesi sebep olabilir.Gereksiz korkuların oldukça fazla olabilir ve sadece korkarak bile depresyona girmen olası.Bazen mutluyken bile bunun arkasında saklanan kötü bir şeyler olduğunu düşünebilirsin ve bu yüzden kendini mutluluğa fazla kaptırmak istemeyebilirsin.Şimdi transit chiron 10. evinde ilerliyor ve kendisine kare yapıyor,yöneticilerinle bir çok problemin olabilir işinde beklenmedik problemler çıkabilir ve natal chironun 1. evde ve koçta olması sebebiyle başınla ilgili kazalar yaşayabilirsin.İşinin sana yeteri kadar iyi olmadığını düşünebilirsin,eğer çalışmıyorsan bu dönemde evde oturmak daha zor bir hal alabilir.


Cvp: RE: Transit Chiron - coolhandsome - 02-18-2010 02:03 AM

(02-17-2010 12:19 PM)engül Yazılan:  yorumlarınız çok güzel bende talibim:)transit şiron 2.evde K.A.D üzerinden geçmiş?

Transit Chironun 2. evde k.a.d nin üstünden geçmesi sana mali konularda krizler yaşatmış olabilir zira hala kavuşum açısı tam açılmamış durumda.Bu dönemde ev ortamında huzurun kaçmış ve boğazınla ilgili bir problem baş göstermiş olabilir.1,5-2 ay içinde 2. evindeki tr chiron 8. evdeki tr.mars ile kare yapacak,bu dönemde saçlarının aşırı dökülmesi olası ve başkalarından daha önce borç aldıysan onlarla da problemler baş gösterebilir.Borsa da falan paran olsaydı o dönemde çok para kaybetmen ihtimaller dahilindeydi :D Bu dönemde arkadaşlarınla sırlarını paylaştığın için çok pişman olabilirsin.