Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
DSC/Alçalan/7.Ev Karakter Haritası (Descendant Persona Chart) - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: EVLER (/forumdisplay.php?fid=29)
+---- Forum: 7.Ev (/forumdisplay.php?fid=152)
+---- Konu: DSC/Alçalan/7.Ev Karakter Haritası (Descendant Persona Chart) (/showthread.php?tid=6779)



DSC/Alçalan/7.Ev Karakter Haritası (Descendant Persona Chart) - BayanKararsız - 01-13-2020 03:58 PM

Bugün de birçoğumuzun merak konusu olan 7.evin karakter haritasını çevirmeye karar verdim arkadaşlar. Başlamadan önce orada yazmayan birkaç şey paylaşmak istiyorum:

1) Karakter haritalarında Güneş, doğumdan sonra çıkartılacak ögenin konumundadır. Doğum saatiniz kesinlikle net olmalı (hatta sadece evlerle ilgili kısımda değil, ay ve merkür için de bence bu geçerli,ayın bir gün içinde derecesi epey değişebiliyor, merkür o kadar hızlı olmasa da bence bir yerde önem kazanır) çünkü burada 1 derece=1 gün demek ve harita tamamen değişiyor. Yani, yaklaşık saati olanlar çok net sonuçlar alamayabilirler. Bunu çok yakın bir arkadaşımla ASC ve MC noktaları için denemiştik.

2) Herhangi bir ev temasıyla ilgili karakter haritası incelerken o evde bulunan gezegenleri ve evin yöneticisini de incelemek size başka fikirler verebilir,bu konuda somut bir dayanağım yok ama natalda etkileri olduğuna göre burada da vardır.

3) Burada verilen gezegen anlamlarına rağmen evleri de ihmal etmemenizi ve genel şablondan kopmadan, bütün bilgilerinizi kullanarak analiz etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Alçalan Karakter Haritası:

Yükselen: Kişinin herhangi bir ilişkide başlangıçta ne tür bir insan olarak göründüğüyle ilgilidir. Ayrıca ilişkilere (ikili bir ilişki,platonik aşk veya iş ilişkisi) nasıl yaklaştığınızı ve ilişkilerinizin insanlara nasıl göründüğünü ifade eder.

Güneş: İlişkilerinizin ana temasını ve bu ilişkilerde nasıl davranacağınızı temsil eder.

Ay: İlişkilerde duygusal tatmin için neye/nelere ihtiyacınız olduğunu, sizi neyin veya nelerin mutlu edeceğini ve sizi nelerin bu ilişki içinde rahat ettireceğini ve ilişkinin içeriğini (bu yazının orijinalini yazan maalesef bağlaç kullanma özürlü biri ve anladıklarımı tamamlıyorum,dili olan şu ay kısmını kontrol etsin :D ) gösterir. Ayrıca, ilişkilerde duygularınızı nasıl dışa vurduğunuzu da gösterir.

Merkür: İlişkilerde nasıl iletişim kurduğunuzu, konuşmaya nasıl başladığınızı ve nasıl rahat edebildiğinizi gösterir.Ayrıca, söylediğiniz şeyleri nasıl söylediğinizi ve neler hakkında konuştuğunuzu gösterir.

Venüs: İlişkilerinizde etkilendiğinizi nasıl belli ettiğinizi (platonik ya da romantik) gösterir.Ayrıca, partner(ler)inize sevginizi nasıl anlatabileceğinizi, anlatıp anlatamayacağınızı, Venüsyen niteliklerinizi nasıl dışa vuracağınızı gösterir. Bir de ilişkilerde size en çok neşe getirecek,keyif verecek şeyi ifade eder.

Mars: İlişkilerinizdeki hedefiniz ve motivasyonunuzu, ilişkilerinizi devam ettiren şeyin ne olduğunu, ilişkilerinizde/ortaklıklarınızda öfkenizi nasıl dışa vurduğunuzu gösterir.

Jüpiter: İlişkileriniz ya da ortaklıklarınızda hangi alanda en çok büyüme ve başarıyı deneyimleyeceğinizi gösterir. Bunun yanında bu ilişkileriniz içinde iyimserliğin en büyük olduğu alanı gösterir.

Satürn: İlişkilerinizde ne öğreneceğinizi gösterir. Ayrıca ilişkilerinizde hangi alanda nasıl zorluklar yaşayacağınızı ifade eder.

Uranüs: İlişkilerinizde en çok inişleri ve çıkışları, ve en ummadık deneyimleri yaşayacağınız alanı işaret eder.

Neptün: Hangi alanda özverili olacağınızı, sadece kendinizi düşünmeyeceğinizi (kullandığı kelime bu ama sanırım Neptün'ün adanmışlık temasından bahsediyor) gösterir.

Plüto: İlişkilerinizde veya ortaklıklarınızda hangi alanda dönüşümleri ve en güç mücadeleleri yaşayacağınızı ve ilişkilerinizin nasıl dönüşeceğini gösterir.

MC: Halkın ilişkilerinizi ve ortaklıklarınızı nasıl gördüğünü, ilişkilerinizin hedefini, olmak istediğiniz yeri (yazmamış ama muhtemelen ilişkilerinizde) ve ilişkilerinizde ne için gayret edeceğinizi gösterir.

DSC: Partner(ler)inizin sizden gerçekten etkilendiği ve sizi etkilediği yönlerini ve ilişkilerinizin nasıl olacağını gösterir.

Kaynak: https://personachartsblog.tumblr.com/post/172050837906/descendant-persona-chart