Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: GEZEGENLER (/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Konu: HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER (/showthread.php?tid=6805)



HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER - Hattusas - 04-18-2020 02:51 PM

Bu konuda ekstra hiçbir şey ekleme gereği duymuyorum. Astrolog Demet Hosman çok güzel ve detaylı yazmış onun yazısını komple burada paylaşmak istedim.

RETRO GEZEGEN NEDİR?

Astrolojiye ilginiz az dahi olsa Retro gezegenler hakkında bir şeyler duymuş olabilirsiniz. Gezegenlerin yörüngelerindeki hareketleri yavaşladığında dünyadan bakıldığında geri gidiyor gibi görülür ve bu nedenle gezegen Retro(geri) olarak değerlendirilir. Birçoğunuzun haritasında geri harekette bulunan gezegen görülür ve haritalarınızı çıkarttığınızda gezegenlerin yanında R olarak belirtilir. Geri giden gezegen ileri hareketteki yani normal seyrindeki bir gezegen gibi değerlendirilemez. Işığı azalır, yavaşlar dolayısı ile haritanızdaki diğer gezegenlerle olan açıları da daha uzun sürer. Bulunduğu evin temsil ettiği konularda daha fazla uğraşır, çok fazla çaba sarf edersiniz. Aynı konular sonuçlandırana kadar tekrar tekrar gündeme gelecektir. Retro gezegenleri olanlar Dejavu hissini diğer kişilere göre daha fazla yaşarlar. Birbirine benzeyen veya aynı olayları yaşamları boyunca sıklıkla yaşarlar.
Son yıllarda Retro gezegenler Reankarnasyon veya eş zamanlı yaşamlarla da ilişkilendirilmiştir. Retro gezegenler ayrıca takıntıları arttırdığı gibi sezgileri de güçlendirir. Retro gezegenleri olanlar gelecekte olabilecekleri tahmin edebilme gücüne sahiptirler. Karşılaştığı birçok kişi ile uzun yıllar anlamlandıramadığı tesadüfler ve tanıdıkmış hissi yaşar. Bu bazen yeni tanışılan kişi ile çabuk kaynaşmaya bazen de o kişi çok iyi davranışlarda bulunsa dahi uzak durmaya sebep olabilir. Evren sürekli mesaj verir ve kişi mesajları okumaya başladığı zaman yolunu çizmeye de başlar. Davranışları, hayatındaki başlangıçlar, sona ermeler, konuşmalar hatta bazı kişilerle yaşadığı aşk ve cinsel deneyimleri tanıdık gelir ve ne olduğunu anlayamaz. Bunun cevabını Reankarnasyon kolaylıkla verir. Başka bir zamanda yaşanan her şey yeniden gündemdedir. Farkındalık arttığı zaman bu özel durumlar olumluya çevrilebilir. Bilinçaltında çok çeşitli geçmiş hayat anıları vardır. Rüyalar, canlı vizyonlar ve kabuslar olarak ortaya çıkar. Ebeveynler, kardeşler, arkadaşlar, sevgililer, eşler hatta patronlar yani hayatındaki herkes geçmiş hayatının farklı alanlarından gelerek bu hayatta karşısına olumlu veya olumsuz figür olarak dikilir.

Karmanız olan kişileri çeşitli hallerde rüyalarda görebilirsiniz. Hatta o kişilerin hiç tanımadığınız veya ölmüş yakınları da rüyalarınıza girerler ve geçmişle, geleceği birleştirerek mesaj verirler. Bilinç seviyesi yükselene ve kişi kendisini fark edene kadar bu kişilerin yarattığı sorunlar Anksiyete, depresyon, sebepsiz sıkıntı, huzursuzluk, tartışmaya yatkınlık olarak sıklıkla görülür. Retro gezegenleri olanlar takıntılı aşk ilişkileri yaşamaya meyillidir. Retro gezegenlerin fazlalığı bu durumu daha da arttırır. Deli gibi aşık olduğu kişi ona kötü davranır, istediği mutluluğu ve ilgiyi bulamaz ama o kişiden vazgeçmekte de zorlanır. Hayatını o kişiye göre ayarlar, bir gülüşü ile mutlu olurken bir sözü yüzünden günlerce ağlayıp kendisini hasta edebilir. Çoğunlukla da aşık olunan kişi yaşattığı duygulardan habersiz veya umursamaz olabilir. Bir ömür boyu aynı kişiye aşık olmak ona ulaşmaya çalışma çabaları diğer yandan kendisini kurban gibi hissedip kurtulma çabaları ruhunu yaralar. Bazen uzun yıllar ayrılıklar oluşarak iki tarafta kendi kanatlarında uçar ve unuttuklarını düşündükleri sırada horoskoplarını etkileyen transit Retrolarla eski partner yeniden hayatlarına girebilir. Yeniden bir araya gelişin farkına varamaz ve gerçek bir yüzleşme yapamazlarsa yeniden ayrılık gecikmeyecektir. Birbirlerinden almaları gereken yeni dersler, hayatlarındaki eksikleri tamamlama ve şiddetli dahi olsa kesin bir yüzleşme gerekmektedir. Yüzleşmeyi yapamayan, hayatlarında ki birbirlerinin olduğu yeri algılamayan, geçmiş hayat karmalarında ki olumlu ve olumsuz durumu fark edemeyenler birbirine bir yandan yeniden çekilirken diğer yandan birbirini iterek geçmiş hayattaki haksızlıkların ve acıların cezalarını bilinçsizce birbirlerine vermeye başlarlar. Anahtarın elinde olduğunu hisseden ise geçmiş kapıları aralar ve geleceğe verimli adımlar atabilir.

Retro gezegenleriniz varsa bu hayatta karşılaştığınız herkesin sizin hayatınızda bir görevi olduğunu ve aslında yüzleşmeye, ceza veya ödül vermeye geldiğini bilmeniz gerekir. Cezaları ödüle çevirmek ise tamamen sizin elinizdedir. Size sürekli kötülük yaptığını düşündüğünüz kişiye aynı şekilde karşılık vermek veya onu değiştirmeye çalışmanız fayda vermez kendisinin farkına varan değişir hayatla ve sizinle barışır. Bu nedenle düşman gördüğünüzü yeniden hayatınıza alamasanız da sevgi ile uğurlamanız ve affetmeniz gerekir. Aynı durum aile fertleriniz için de geçerlidir. Çok uzun yıllar birbiri ile konuşmayan, dargın olan hatta sözleri veya davranışları ile zarar veren yakınlarınızla geçmiş karmanız tatsızdır ve yakınınız farkında olmadan sizden öç alır. Siz bunu fark ederek el uzatsanız bile karşı taraf farkındalığa ermeden ona ulaşamazsınız. Bu durumda ulaşmaya çalışmak yerine sessizce kenara çekilip o kişinin kendi farkındalığını bulmasını beklemek gerekir ki bazen bir ömür karşı taraf bu farkındalığa erişemez. Sağlık olarak da ilginç ve tedavülden kalkmış hastalıklara yatkın olurlar. Vücutlarının sol taraflarında daha fazla sorun yaşarlar.



Cvp: RETRO GEZEGENLER - Hattusas - 04-18-2020 03:02 PM

HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER
Haritamızı çıkardığımızda yanında "R" ya da "retrograde" yazan gezegenlerdir.

RETRO MERKÜR
Zekamızı, konuşma tarzımızı, hareket yeteneğimizi, fikirlerimizi yöneten Merkür geri harekette olduğu zaman kişi daha fazla düşünecek ama doğru yolu belirlemede zorlanacaktır. Acaba doğrumu yapıyorum? Hakkımı nasıl almalıyım gibi soruları sıklıkla soracaktır. İfade tarzında zorluklar yaratan geri hareketteki Merkür kişi haklı dahi olsa yanlış kelimeler seçerek haksız duruma düşmesine neden olur. Bu nedenle farkında olmadan sürekli olarak kendini savunmaya geçer. Sakarlık ve sık kullanılan eşyaların bozulması da Merkür gezegeni geri harekette olanlarda daha fazla görülmektedir. Özellikle televizyon, telefon, bilgisayardan yana şanssızdırlar. Eğitim ve iş hayatı ile alakalı son dakika da gelen yardımlar, başvurularda pürüzlerin çıkması da karşılaştıkları sorunların başında gelecektir. Sınıf tekrarı, bölüm beğenmeme gibi durumlarda sık görülür.
Reankarnasyon ile ilişkisine geldiğinde ise kişinin geçmiş hayatında yaşadığı olaylar susturulmasına, sözlerinin içinde kalmasına neden olan bir hayat yaşadığına dair işaretler sunar. Geçmiş hayatında kardeşleri ile alakalı sorunlar yaşamış olmasına rağmen onlardan vazgeçemediğini ve bu hayatında da kardeşlerine olan takıntılı düşkünlüğünü de gösteren Retro Merkür gezegeni kardeşlerle olan önemli karmasının kopamadığını ve onlarla bu hayatında yine kardeş olabileceğine inanılır.

RETRO VENÜS

Duygular, partner seçimi, ilişkiler ve maddiyatı yöneten Venüs gezegeni doğum haritanızda Retro ise gezegen ileri hareketine geçene kadar bu durumlarda aksamalar ve sorunlar ortaya çıkacaktır. Venüs gezegeni Retro olan birinin duyguları kendiliğinden akmaz. Genel olarak bir aşk acısı, unutulmayan sevgili veya aileden acı kayıplar kişinin hayatında iz bırakıcı nitelikte olacaktır. Sevgisini anlatma da güçlük çektiği görülür. Kişinin ilişkilerinde sorunların başlıca sebebi arayış içinde olması ve beraber olduğu kişiye karşı sevgisinin akmamasıdır. Retro Venüs gezegeni olanlar da boşanma gerçekleşse dahi eski eş dönme, eski sevgili ile yıllar sonra beraber olma ihtimali de her zaman çok yüksektir. O yeni birine alışmakta, sevmekte güçlük çeker. Her zaman geçmiş güzel günlere özlem duyar. Para evininde yöneticisi olan Venüs maddi olarak da sorunlar çıkarır, kişi uzun yıllar işsiz kalabilir veya işi olsa dahi başkaları yüzünden parası çarçur olur ve birikim yapamaz. Retro Venüs etkileri en fazla 45 yaşına kadar devam eder. Gezegen ileri harekete geçtiği zaman kişi sevgide huzuru ve mutluluğu bulabileceği gibi maddi konularda da toparlanmaya, fırsatlar yakalamaya başlar. Retro Venüs sahibi kişilerinin diğer kişilere oranla çocuk sayıları da az olabilir düşük kürtaj gibi olaylar yaşanabilir. Genelde ileri yaşlarda evlat sahibi olma oranları da bir hayli yüksektir.
Reankarne olarak değerlendirildiğinde ise geçmiş karmasında çok sevdiği bir kadının erken kaybını gösteren yerleşim bu hayatta yakınlarını kaybetmekten duyduğu korkuları ve ölüm temasının her zaman aklında olabileceğinin simgesidir. Bir erkeğin haritasındaki geri giden Venüs kadın haritalarına oranla daha olumsuz işler. O hep hayalindeki kadını arar, geçmiş hayatında onda iz bırakan kadınla bir gün karşılaşacağı umudunu yeşertirken önüne çıkan güzel aşklara sırtını dönebilir. Aradığı ruhun yakınında olduğunu da gezegen ileri harekete geçene kadar fark edemez ve hem kendisine hem de birlikte olduğu kişilere o sürece kadar hayal kırıklıkları yaşatır.

RETRO MARS
Tepkileri yavaş ve belirsizdir. Olmadık konularda, olmadık yerde şiddetli tepkiler verirken birçok kez hakkının yenmesine sessiz kalabilir. Örnek aldığı erkek modeli güçsüz veya hayatı boş veren kişiliktedir. Eleştirmesine rağmen kendi de o yönde davranışlar sergileyebilir. Çok çalışabilir fakat kazandığını tutmakta güçlük çeker. Sorumluluklardan kaçma eğilimi belirgindir. Anne/ baba olmak çarptığı duvarlardan biridir. Çocukları erişkin olana ve hatalarını yüzüne söyleyen kadar kendini haklı görür. Ailesinden göremediği duyguları kendisi de yansıtamaz. Savaş gezegeni Mars Retro olduğunda sağlıkla alakalı da kazaları, uzuv kaybını ve ameliyatları da gösterebilir. Birden fazla operasyon riskini taşımaya sebep olacaktır. Özellikle bulunduğu burç, bulunduğu ev ve açılarına göre ameliyatların hangi bölgeden olacağı belli olur. Cinsellikle alakalı tatminsizlik nedeni ile girilen ilişkilerin zamanla duygusal tahribata sebep olduğu gözlemlenmiştir. Genelde toplumun kabul etmediği kişilerle beraber olabilir. Genç yaşlarda kendisinden büyüklerle yaşı ilerledikçe de kendinden küçük kişilere ilgi duyar ve eleştirilerin hedefi olur.
Reankarnasyon olarak değerlendirildiğinde ise kadın için geçmiş yaşamında bir savaş veya kavgada yitirdiği genç erkek anlamına gelir. Erkek için ise kendisi geçmiş hayatında bir savaşçıdır. Asker veya komutan olma durumunu da Marsın bulunduğu burç belirler. Eğer Mars koç, akrep veya oğlak burcunda ise kişi bir savaş komutanıdır, diğer burçlarda ise kahraman bir asker olduğunu simgeler. Emir vaki cümleleri ve yönetme hırsı da geçmiş yaşamından alışık olduğu için bu hayatta da çok fazla görülür. Emir veremediği kişilerle savaşma arzusunda olur. Kızgınlığı ve öfkesi arttığı zaman önünde engel tanımaz. Acımasız davranışlar görülür. Kadın erkek fark etmeksizin Mars gezegeni geri harekette olanlar hayatında ki erkekleri erken kaybetme korkuları yaşar.

RETRO JÜPİTER
Din, felsefe ve ahlaki konularda dayatılanı değil hissettikleri gibi davranırlar. Cömertlikte kendilerini zora sokacak kadar bonkörce davranabilirler. Kendi yaralarını ve saplantılarını sarmak için maddi gücünü paylaşarak huzurunu sağlar. Ailesinde Psikolojik sorunları olan kişiler olabilir. Kendini o kişilerden soyutlama ve onlar gibi olmak istemediği için genelde hayatı boş veren davranışlar sergileyerek aslında önemli konuları atlayabilir. Kandırılmaya müsait bir iyimserdir. Uzak ülkelere özlem duyar, doğduğu yere derin bağları yoktur. İnsanları diline, dinine göre ayırmaz. İyi insanlar ve kötü insanlar olarak değerlendirir. Hayatındaki güzel olaylara dair kutlamalar ve ödüller gecikse bile gelecektir. Jüpiter geri hareketi diğer geri hareketteki gezegenler gibi olumsuz olarak değerlendirilmez. Düşünce yoluyla istediklerini oluşturacağına inancı vardır. Zor durumlarda manevi destek aldığını hisseder, mucizelere inanır ve yaşar. Başkalarının görmekte zorlandığı fırsatları görerek hem kendisini hem de başkalarını kolaylıkla yönlendirir. Birçok gönüllü çalışmanın içinde olur. Öğrencilere, okulların, eğitimin yapılanmasına destek olur. Eğitimi ile alakalı yarım kalan konuları ileri yaşlarda tamamlama fırsatı yakalar. O her zaman öğrenci, seyyah ve başkalarına rehberdir. Maneviyatı olan ülkelere yolculuklar yapar inandığı dinin kutsal yerlerini ziyaret ederek o enerjiyi yakından deneyimler. Gecikmiş adaleti de simgeler kişinin canını yakan onu üzen kişiler mutlaka ağır bedeller öderler fakat onlar bedel öderken kişinin acıları geçtiği için onlar için dua eder ve o kişileri tekrar tekrar affeder. O öncelikle kendine giden yolu bulacak ardından başkalarının kendilerine ulaşmasına rehberlik edecektir.
Reankarne olarak değerlendirildiğinde ise kişinin daha önceki yaşamında şu an mensup olduğu dinden farklı bir dine ait olduğu ve başka bir ülkede doğmuş olduğuna inanılır. Dini başkalarından farklı olarak çok derinden yaşar, Allah ile bütünleşmenin yollarını arar. Geçmiş hayatlarında para (Altın) saçan biridir ve bu hayatta da kazancını dağıtmaktan keyif alır.

RETRO SATÜRN
İçlerinde kimse ile paylaşamadıkları yetersizlik duyguları vardır. Sürekli olarak sorumluluklarını gözden geçirir ve herkese karşı kendisini zora sokacak kadar özveride bulunabilir. Geleceğe dair kaygıları hiçbir zaman bitmez, mal, mülk sahibi olarak kendisini korumaya almak ister. Kolay, kolay kimseye güvenmez. Karamsar ve şüpheci yönlerinin fazla olması ailesinden yeterince alamadığı sevgi nedeni ile oluşabilir. Aşırı katı, ilgisiz, sevgisiz ve onu sürekli olarak eleştiren bir ebeveyne sahip olabilir. Ailesinden gelen zararları bilmesine rağmen kopmakta da zorlanır, onlar için elinden geleni yapar ve yinede onlar tarafından dışlanır. Satürn gezegeni Retro olanların hiçbir konuyu yarım bırakmamaları gerekir. Eninde, sonunda yarım kalan konu ile kesin hesaplaşmak zorunda kalırlar. Yorgunluk ve içsel sıkıntıları nedeni ile panik atak yatkınlığı vardır. Hayattan tam olarak keyif almakta zorlanır. Her konunun olumsuz yönlerini düşünerek çevresine karşı antipatik görünür.
Reankarne olarak değerlendirildiğinde kişinin geçmiş yaşamında hapsedilmiş, engellenmiş, önü kesilmiş ailesi de dahil çok fazla kişi tarafından dışlanmış olduğuna inanılır.

RETRO URANÜS
Belli yaşlara kadar içinden geldiği gibi hareket edemez. Suçluluk duygusuna sahip olabilir. Cinsellik de dahil hissettiği derin olan her duyguyu saklamaya ve yaşamamaya uğraşırken günün birinde en fazla bastırdığı konularda büyük patlamalar yaşayabilir. Geçmişte eleştirdiği sıra dışı kişiler den daha özgür hareket edebilir. Beynin sağ tarafı daha fazla çalışır. Gerçek üstü hayaller kurar ve çoğunlukla gerçek üstü hayalleri yaşama da aktarır. Duyarak, görerek öğrenir. Sevgisini gösterme şekli başkalarından farklı kendine hastır bu nedenle partnerlerine değişik gelse dahi ondan vazgeçilmesi zordur. İlişkilerinde ayrıl, barış, yaklaş, uzaklaş yöntemleri ile partnerine ve dahası kendisine acı verir. Retro Uranüs gezegeninin açıları çok fazla ise değişik ilişkilere yatkınlığı gösterebilir. Eşcinsellik, yakınlar arası ilişki biçimi görülebilir.
Reankarne olarak değerlendirdiğimizde kişi geçmiş hayatında özgürlük savaşçısı, başkalarının hakkı için savaşan biri olabilir. Bu nedenle cezalandırılmıştır ve bu hayatında belli bir süre yenilik, değişim, kendi haklarını savunma ile alakalı bile geç kalabilir. Başkalarının hakkını savunmaya gönüllü iken kendi hakkının yenildiği durumları çok geç fark eder veya kendisi kullanılmasına izin verir.




Cvp: RETRO GEZEGENLER - Hattusas - 04-18-2020 03:06 PM

RETRO NEPTÜN
Sezgileri diğer insanlardan çok fazla olduğu gibi korkuları da o denli çoktur. Hayal kırıklıklarına uğrayabilir, yenilgiler yaşayabilir, çok fazla gözyaşı dökse dahi bunu gizlemeye çalışır. İnsanlara ayna gibi yansıyabilir. Cıva misali karşısındaki kişinin kalıbına girebilir. Çağın gerisinde olan aşklara ve yaşamlara özlem duyar. Bağımlılık duyguları yüzünden kötü giden bir ilişkiyi dahi sonlandırmakta güçlük çeker. Aşırı cömert ve iyi niyetli olduğundan özellikle maddi konularda dolandırıcıların boy hedefi olabilir. Sudan korkma, ilaçlardan doktordan korkma, gizli düşmanları olduğunu sanma, sevdikleri için negatif şeyler düşünerek kendini üzme, hayatın bazı bölümlerinde karışıklıklar, hangi evde ise o konuda hayalci yaklaşımlar, güçlü önsezi, gerçekleşen rüyalar geleceği hissetme, kendilerini farklı ifade ederler, sert etkilerde uyuşturucu eğilimi en basiti ile sigaraya düşkünlük görülebilir. Neptün’ün bulunduğu ev bozguna uğrayacağımız konuları gösterir ve Retro Neptün ise bu konuyu halletmek zorunda olduğumuzu aksi takdirde sürekli o konu ile alakalı sorunlar yaşayabileceğimizi gösterir.
Reankarne olarak değerlendirdiğimizde ise geçmiş hayatında bağımlılık veren bir madde, anestezi veya sudan gelebilecek bir zarar yaşadığından bu hayatında bu gibi konulardan ürker ve her an başına bir şey gelebilecek gibi davranabilir.

RETRO PLÜTON
Hayatında değer verdiği birçok şey kaybedebileceği korkusunu çok derinden yaşar. Cinselliğe düşkündür fakat bu konuda erken yaşlarından itibaren suçluluk duygusu da taşıyabilir. Bilinçaltındaki karmaşa cinsel yaşamında bazı karışıklıklara yol açabilir. Özünde utangaç, takıntılı, değişik bir cinsel yapıya sahip olabilir, cinsellikle ilgili sonradan pişman olacağı şeyler yaşayabilir yada geçmişten gelen onu rahatsız eden bazı olaylar olabilir, çok kötü konumlanmışsa eşcinsellik yada her iki cinsle ilgili deneyimler yaşatabilir. İlişkilerinde yasak yada olumsuz kişilerle ilişkilere girerek sonradan derin acılar çekebilir. Başarıya giden yolda geride durarak, kendini fazla göstermeden ilerlemeye gayret eder. Çok önde olursa önünün kesileceğine inanır. Sezgiler, hisler yaşam ve ölüm hakkında derin düşünme ve çok cesur görünse de ölüm korkusunu derinden yaşar.

Reankarne olarak değerlendirdiğimizde ise kişinin karmasına cinsel sapmalar, cinselliğe dair sıkıntılı olaylar yaşamış olması bu hayatında cinsel anlamda tam olarak mutlu olmasının genelde ileri yaşlarda olabileceğini gösterir.

RETRO KAD / GAD
Düğümler diğer gezegenlerden farklı olarak ters yönde giderler yani koç, boğa, ikizler vs sıra ile gitmek yerine her burca 29 dereceden giriş yaparak ilerler. Kuzey düğüm Jüpiter güney düğüm Satürn gibi işler. Bulunduğu evlere göre kuzey ay düğümü geçmiş yaşamda yaptıklarımızın bu hayatta hangi yönden ödüller geleceğini güney düğüm ise geçmiş hayatımızdan bu hayata aktarılan sırtımızdaki yükleri gösterir.

RETRO ŞİRON
Şiron retrosu ile doğan kişiler diğerlerinden daha karamsar olurlar. Fakat hem kendisinin hem de başkalarının bilinçaltını çözümlemekte ustadır. Kendi yaraları ile yüzleşmek için bulduğu yolları başkalarına da uygular. Doğal terapisttirler.
Reakarne Etkisi:
Şiron yara aldığımız alanı simgeler. Bulunduğu eve dair yaralar şiron turunu tamamlayana kadar sürecektir. Ayrıca içine attığı her şey egzama, deri döküntüleri ve saç dökülmesi olarak ortaya çıkar.
Kişi geçmiş hayatında şifacıdır bazen doktor, bazen bitkilerle ilaç yapan sürekli başka yaralara dokunan fakat kendi hayatına iyiliği dokunmayan yaralarını örterek büyüten biridir. Aynı yaralar bu hayatta da karşısına çıkabilir ve gerçek şifacı olması için önce kendi yaralarını sarmalıdır.

(Demet Hosman)