Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 28 Oy - 2.93 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Harita Yorumlama Konusunda Pratik Öneriler
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #23
Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
sevgili Nihan , uzun ve çok güzel bir makaleyi özel mesajdan göndermiş ve forumun uygun bir konu başlığına eklememi rica etti.

Aylin Yabanoğlu'na ait bu güzel bilgileri tek bir mesaj olarak değilde , hazmı kolay olsun diye parça parça ekleyeceğim.
eğerki diğer arkadaşlarımız daha önce bu makaleyi eklemişlerse onlardan hem özür diliyor , hemde özelden bunu bana hatırlatmalarını rica ediyorum.

söz Aylin Yabanoğlu'nun ;


BİR KENDİNİ BİLME SANATI

"Tanrım! Yarattığın düzene hayran oldum. Ama keşke, bunu farketmem için "biz" e bu kadar acı çektirmeseydin."



Yaşamın herhangi bir noktasında, içinizdeki "BEN" in kim olduğunu ve neden dünyada bulunduğunuzu sorduğunuzda, size bunun yanıtını verebilecek olan astroloji, bir sembol okuma sanatıdır. Kökeni Babil İmparatorluğu’ na kadar dayanan bu kadim bilim dalı, yüzyıllar boyunca krallara hizmet etmiş, doğa olaylarını öngörmeye yardımcı olarak gücün hizmetinde olmuştur.

Astrolojinin tarih boyunca gelişimi Antik Yunan Uygarlığınca devam etmiş, daha sonra ise bu bilimi Yunanlılardan öğrenen Arap alimleri, öğrendikleri bu bilimi geliştirerek astrolojinin matematiksel temellerini sağlamlaştırmışlardır. Bu süreç içerisinde halka da inen astroloji, insanların geleceği öğrenmeye duyduğu merak yüzünden kaybolmayarak, canlı kalmayı başarmış ve günümüze kadar ulaşabilmiştir.

17.yüzyıla kadar üniversitelerde bir ders olarak okutulan ve doğum anındaki gökyüzü konumuna göre horoskop çıkartılarak yorumlama yapılan ve yüzyıllar boyunca kehanet sanatı olarak kullanılan astroloji, 1781 yılında Uranüs’ ün keşfiyle sahip olduğu tahtını kaybetmiş ve gözden düşmüştür.





"Madem ki yüzyıllar boyunca kehanetlerde bulunan astrologlar herşeyi biliyorlardı da, o halde Uranüs’ ü neden farketmediler, sistemde aksayan bir yön olduğunu neden anlayamadılar..?" sorularıyla, astroloji o güne dek sürdürdüğü itibarını kaybetmiştir. Uranüs’ün keşfinin ardından Neptün ve Pluto’ nun da keşfedilmesiyle, gözden düşmüş olan astroloji iyice yerin dibine girmiş, bir zamanlar astronomi ile birlikte anılırken, hatta iyi bir astronomi aliminin çok iyi astroloji bilgisine de sahip olması şart koşulurken, gözden düşüşüyle önce astronomiden, sonra da üniversitelerden dışlanarak cahil insanların eline düşmüş ve basit bir fal aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Astroloji bir nevi uykuya yatarak, karanlık düşler görmeye başlamıştır.

Bir zamanlar tüm bilimlerin üzerinde tutulan astroloji, "Astronomi kutsal bir anadır, astroloji ise, onun para getiren fahişe kızı…" şeklindeki aşağılayıcı sözlere muhatap olmak durumda kalmıştır.



Yeni çağın başlamasıyla birlikte Pluto gezegeni de Yay burcunda yol almaya başlamış, inançlar sorgulanır olmuş, daha önce sorulmaya korkulan sorular insanların ağızlarından dökülmeye başlamış ve insanın, kimlik arayışları sonucu kendini tanıma adına ruhsal olana doğru da yolculuğu başlamıştır. Bu süreçte özellikle de reformları, ani olanı ve aynı zamanda da yüksek teknolojiyi anlatan ve astrolojiyle de ilişkilendirilen Uranüs’ ün Kova burcuna girişiyle, süregelen uykusundan astroloji de tüm insanlık gibi uyanmaya başlamıştır. Bu ana kadar bilgisiz insanların elinde, bilime ve gelişmeye karşı bir tehdit aracı olarak kullanılan astroloji, insanlığın maddede aradığını bulamayarak ruhsal temalara yönelmesiyle birlikte, bir kendini tanıma metodu olarak, Yeni Çağ’ a uygun bir biçimde, bilim dünyasında kendine yeniden saygın bir yer arayışı içine girmiştir.



Düşünen, okuyan, araştıran ve kendini geliştiren 21.yüzyılın eğitimli insanlarının astrolojiyi farketmesiyle hızlı bir yükselişe geçen astroloji, yeniden kaybettiği tahtına oturacak mı bilinmez ama bir kendini tanıma aracı olarak astroloji, insanoğluna kapılarını sınırsızca ardına kadar açmaktadır.



Astroloji aslında bir göğe bakış aracı değil, göğe bakarak orda görülenlerin, semboller yardımıyla çözümlenmeye çalışıldığı bir kendine bakış aracıdır.



Yeni Çağla birlikte, geçmiş, gelecek ve şimdi kavramlarının sorgulanmaya başlanmasıyla, an kavramını en iyi astrolojinin ifade ettiği gözden kaçırılmaması gereken bir gerçektir. Şimdi kavramının farkındalığına varan insanoğlu, artık geçmişe vahlanıp gelecekten medet ummak yerine, şimdi ne yapabilirimi sorgularken, astrolojinin bu soruna getireceği yeni açılımlar, yeni çözüm yolları olacaktır



Astroloji ayrıca insanın kendisinin bile farkında olmadığı gündelik sorunlarıyla, çözümlenmesi tıbben de zor olan bazı gizlerinin çözümlenmesine yardımcı olması bakımından, psikoloji ve psikiyatriye çok fazla hizmet verebilecektir. Özellikle bilinçaltını okumakta zorlanan psikiyatri bilimi, rüyalar gibi kişinin doğum haritasındaki sembollere eğildiklerinde oldukça faydalı sonuçlar alabileceklerdir. Çağdaş psikolojinin üç büyük devinden biri olan ve analitik psikiyatrinin kurucusu İsviçre’ li psikiyatr Carl Gustav Jung(1875-1961), bu alanda yaptığı çalışmalarla astrolojinin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarılıp, tekrar hayata geçirilmesi için oldukça fazla uğraş vermiştir. Ama bütün bunlar astrolojinin saygınlığını yeniden elde etmesine yetmemiştir.



Bu tip çalışmaların Yeni Çağ’ da, tıp alanında yardımcı tıp şekillerinden biri olarak daha fazla destek ve yer bulması ve astrolojinin karanlık ortaçağ anlayışından çıkarılarak yeni çağa uygun bir biçimde, çözümleyici ve şifalandırıcı bir şekilde kullanılması, astrolojik sembolleri çözümleyen bir çok astrolog tarafından şiddetle arzu edilmektedir.

Astroloji sembollerle konuşur.



Astroloji, çoğu insanın bildiği anlamda, ben İkizler burcuyum; ben bilgiyi ve onu aktarmayı severim, hazır cevabım, aynı zamanda espiritüelim, konuşmayı da severim ya da ben Aslan burcuyum, kükremeyi ve şov yapmayı severim, yaratıcıyım ve egom da güçlüdür şeklinde dar kalıplar içinde değildir. Doğduğumuz an gökyüzünde oluşan ve gezegenlerin adeta dans ettiği bir tablo vardır. Doğduğumuz an güneşin içinde bulunduğu burç, bizim güneş burcumuzdur. Güneş burcu bizim kimliğimizi nasıl ifade ettiğimizi, benliğimizi, babamızla ve otoritelerle olan ilişkilerimizi gösterir.

Ay’ ın bulunduğu burç konumu, duygularımızın nerede yattığını, annemizle olan ilişkilerimizi, nasıl hissettiğimizi, ruhumuzu, duyarlılığımızı gösterir. Doğum haritamızdaki Venüs, bizim nasıl ilişki kurduğumuzu, nelerden hoşlandığımızı, nasıl paylaştığımızı ve nelere değer verdiğimizi gösterirken, Merkür, düşüncelerimizi nasıl ifade ettiğimizi, nasıl düşündüğümüzü, nasıl iletişim kurduğumuzu ve bilgiye nasıl ulaştığımızı anlatır. Mars ise fiziksel gücümüzü ve onu nasıl kullandığımızı, nasıl savaştığımızı, nasıl mücadele ettiğimizi ve kendimizi nasıl savunduğumuzu gösterir.



Satürn, Karmanın Lordu’ dur. ‘‘ Ne ekersen, onu biçersin!’’ der.

Olgunlaşmanız yönünde sizi hangi derslerden geçireceğini, sizi nasıl disipline edeceğini, ne tür sıkıntılar ve acılar yaşatacağını, sizi ne şekilde kısıtlayıp sıkıştıracağını, bunların hangi yaşam alanlarında olacağını ve hangi yaşam alanlarını etkileyeceğini ve hangi alanlarda ektiklerinizi biçeceğinizi Satürn’ ün doğum haritanızdaki konumundan öğrenmek mümkündür.



Peki nasıl gelişeceğiz? Bize, ne ve nasıl yardımcı olacak? Şans yüzümüze nerden gülecek? Hayatı nereye kadar ve nasıl keşfedeceğiz? İnançlarımızı nasıl oluşturacağız? Bu ise, Jüpiter’ in desteği altındadır. Çoğu zaman koruyucu kanatları altında bizi saklarken, bazen de bazı olayları abartmaya yardımcı olur. Herşeyi olduğundan büyük göstermek gibi, bir eğilimi de vardır. Bize, şansın kapılarını açarken, şansa her zaman güvenmemeyi de öğretir.

09-21-2008 02:47 AM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Bu Konudaki Mesajlar
Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler - astrosohbet - 09-21-2008 02:47 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İşsiz bir harita Ahmetp 6 76,190 02-25-2021 07:41 PM
Son Mesaj: Libra
  Solar Return Harita dlnatly 18 18,956 03-29-2020 06:51 PM
Son Mesaj: dlnatly
  Ütopik Yaklaşım : En İyi Harita :)) uranus 100 181,690 03-26-2020 02:36 AM
Son Mesaj: Alpoha1
  astro.com'dan Harita Çıkarma astrosohbet 12 130,777 09-03-2019 02:24 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  bir psikiyatriste ait harita darkness_blue 0 6,238 07-15-2019 07:48 PM
Son Mesaj: darkness_blue
  Üniversite mezunu bir harita Ahmetp 23 24,418 04-20-2019 10:35 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Batı Haritası ve Vedik Harita BayanKararsız 16 25,057 11-22-2017 10:21 PM
Son Mesaj: Gulsen
  harita :) bberen 2 8,712 07-23-2012 12:30 PM
Son Mesaj: bberen
  Gezegen & Burç & Ev Kombinasyonlarını Yorumlama Pratiği astrosohbet 39 55,340 01-28-2012 07:54 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Harita Yorumlama Diyagramı Derin 2 17,105 05-14-2011 11:55 AM
Son Mesaj: ayşe kara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir