Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.69 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kızılderili Astrolojisi
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
Cvp: Kızılderili Astrolojisi
Yılan burcu 1. bölüm Astroloji -

İlk Soğuklar Dönemi (Yılan Burcu )
24 Ekim- 21 Kasım

Maden totemi bakır ve malahit,
Bitki totemi deve dikeni,
Hayvan totemi yılan. Uğurlu renk turuncu. Kurbağa kabilesi.
Maden totemleri Bakır : Dünyanın her yöresinde bulunur. Bakırın bazı özel güçleri olduğu, insan ruhunu ve kanını arındırdığı söylenir. Çok eski çağlardan beri insanlar artrit, romatizma, adele gerilmesine karşı el ve ayaklarına bakır bilezikler, halhallar takarak adelelelerini rahatlamak istemişlerdir. Savaşçılar da kollarını güçlendirmek için ayni şeyi yaparlardı. Bakır diğer birçok madenden daha iyi bir elektrik iletkendir. Bu nedenle elektrik donanımlarında kullanılır. Aldığı ısıyı eşit bir şekilde bütün yüzeye dağıtma özelliği vardır. Bu yüzden eskiden tavalar tamamen bakırdan yapılır ya da kaplanırdı. Bakır eskiden bazı özel enerji biçimlerinin iletiminde kullanılırdı. Kristalle bir araya gelince ortaya çıkanbu tür enerji iletimini günümüzün bilimi belki daha ilerde bulacaktır.
Maden totemleri Malahit : Yılan – İnsanlarının süs taşı olan malahit, bakır yataklarında en üst tabakalarda hava ve su etkisiyle bakır sülfürün hidroksite dönüşmesiyle oluşur. Mat yeşil bir rengi, bazen cam gibi bazen de ipeğimsi yağlı bir pırıltısı vardır. Saydam türü süs taşı olarak kullanılır. Bundan vazo, takı ve heykelcikler yapılır. Bu taşın özel güçler taşıdığı ve insanın ruhsal sesleri duymasına yardımcı olduğu söylenir. Her tür enerjiyi bu arada psişik enerjiyi özümseme gücünü arttırdığı söylenir.
Yılan –İnsanları taşlarından, ilişki kurdukları şeyleri dönüştürme yeteneğini öğrenebilirler.Bakır gibi Yılan-İnsanları da bulundukları alanda değişim yaratma özelliğine sahiptirler. Kendileri çok fazla uyumlu olmadıkları halde içinde bulundukları durumu istedikleri biçime sokmayı başarırlar. Yılan-İnsanlarının tükenmez bir enerjisi ve durumları düzeltme konusunda sayısız düşünceleri vardır.İç uyumları yerindeyse bu düşüncelerin, tasarıların temelleri oldukça sağlamdır, rahatça gerçekleştirilebilir.
Yılan_İnsanları genellikle çevrelerindeki yüksek enerji akımlarının etkisi altında oldukları için kendilerini arındırmışlarsa , başkalarının sorunlarını çözmelerinde de yardımcı olabilirler. Pek çoğu iyileştirici güçler taşıdıkları için diğer insanların beden ve ruhlarının arındırılmasına katkıda bulunabilirler. Bilgiye susamış varlıklarıyla Yılan-İnsanları ruhsal alanlarda elde ettikleri üstün bilgileri yakınlarına ve çevrelerine herkesin anlayacağı bir dille aktarabilirler. Bakır gibi ısılarını eşit bir biçimde çevreye yayarlar. Bu ısı bazen yeni düşüncelerin sıcaklığı, bazen de işler istedikleri gibi gitmediği zaman kapıldıkları öfkenin ateşi olabilir.
Yılan-İnsanlarının malahit gibi özel ruhsal güçleri vardır. Güç dengeleri yerindeyse ruhsal seslere çok duyarlıdırlar.En ince enerji biçimlerini bile algılayabilirler. Kişilikleri nasıl gelişirse gelişsin, ruhsal alanda zengin yeteneklerle donatılmışlardır.Ancak onlara armağan edilen bu değerler iyilik getirebileceği gibi, eğer bunları insanlara yardım amaçlı değil de kişisel çıkarları için kullanıyorlarsa çok kötü sonuçlara da yol açabilir. Güçlerini bu biçimde kullanan Yılan-İnsanları tuttukları yolda çok başarılı olurlar, birçok insana kendi söylediklerini benimsetebilirler ama davranışlarını özeleştiriyle inceledikleri gün bu yanlıştan vazgeçerler. Ruhsal alanda güçlü bağları olduğu için nesnel özeleştiri onlar için kaçınılmazdır.
Bitki totemleri Devedikeni :
Hem kırsal bölgelerde hem de kentlerde görülebilen bu dikenli bitkinin boyu 90 santimle 3 metre arasında değişir. İnan farkında olmadan bir devedikenine dokunursa devedikeni kendini hemen fark ettirir.Bitkinin her tarafı madensel besin bakımından çok zengindir.Kökleri ve sapı çiğ veya pişmiş olarak yenebilir. Eskiden Kızılderili hekimler devedikenini karın ağrısında, hazımsızlıkta-ateşi düşürmek için bağırsaktaki kurt ve solucanlara karşı, sütü olmayan anneleri tedavide kullanırlardı. Eski çağlarda her derde deva bir ilaç olarak görülür ve özellikle beyin hastalıklarına iyi geldiği söylenirdi. İç organları güçlendirdiği, her türlü ağrı ve acıyı kestiğine de inanılırdı.Hatta bazı diken türleri şifalı etkileri sonucu “ kutsal diken “ ya da “ okunmuş diken “ olarak adlandırılırdı.
Yılan-İnsanları bitki totemleri gibi ruhsal-duygusal olarak inanılmaz yükseklik ve derinliklerde yaşayabilirler. Ama bu içlerinde bekleyen yetenek ve becerilerini geliştirip onlardan yararlanmayı başarıp başaramamalarına bağlıdır. Yılan –İnsanları devedikeninden toprağa sıkıca bağlanmayı öğrenebilirler.Toprağın yardımıyla içlerinden geçen enerji akımını doğru bir biçimde yönlendirebilirler.Tümünde çevrelerine yardımcı olma yeteneği varken, bazıları kendilerini sanki dikenli bir duvar ardına gizler, başkalarının kendilerine yakınlaşıp bu zırhın altındaki değerleri görmelerini önlerler. Genellikle en dengeli Yılan-İnsanlarının bile ince dikenlerle kaplı bir korunma perdesi vardır. Kendilerini ya da yakınlarını incittiğine inandıkları kişilere karşı bu dikenli perdeyi hemen çekerler.
Yılan - İnsanlarının bu koruma zırhını aşmayı, onlara yakınlaşmayı başaranlar, onlarda devedikeninin şifalı özellikleri gibi çok değerli ve yararlı nitelikler bulacaklardır. Yılan- İnsanları gerek kendilerinde gerek başkalarında ortaya çıkan hastalıkların gerçek nedenini bularak iyileştirilmesine yardımcı olurlar.
İç dengeleri sarsıldığı zaman Yılan-İnsanlarının kan dolaşımı bozulur. Bu gibi durumlarda devedikeninden yararlanmaları iyi olur. Ruhsal ve fiziksel güçlerinin azaldığını ve huzursuz olduklarını fark ettiklerinde başka bir yöntem denemeden önce ilkin kendi bozulmuş enerji akımlarını düzene sokmaya bakmalıdırlar.Kendi kendilerini onarma yetenekleri olduğu için bunu kolayca yapabilirler. Karar vermekte zorluk çekerlerse başkalarının onlara yardımcı olabilmesi çok güç neredeyse imkansızdır.
İç uyumsuzluğa düşen Yılan-İnsanları totemlerinin en dikenli, en batıcı temsilcileridir. Böyle durumlarda dar kafalı, aşırı eleştirici, kıskanç, huysuz, hileci, hemen parlayan kişiler haline gelirler ve genellikle kendilerine en yakın olan kişilere büyük acılar verirler. Böyle bir duruma düşen Yılan-İnsanının enerjisini daha rahat daha akılcı, berrak ve yararlı kanallara yöneltmesi için gerekli güçlere sahip olduğunu unutmaması gerekir.

Yılanların sevişmesi Astroloji - 17.11.2007 - 03:02

Yılan Burcu Son Bölüm :
Kanları soğuk olmasına rağmen çiftleşmeleri seyredeni duygulandıran bir olaydır. Erkek dişisine çok yavaş biçimde yaklaşır ve burnuyla onun tüm bedenine hafif hafif dokunur. Dişi bu uyarıya cevap verirse çok gevşek biçimde birbirlerine dolanır ve ondan sonra öylesine sımsıkı sarılarak birleşirler ki onları birbirinden ayırt etmek olanaksızlaşır.
Yavrularının doğurarak ya da yumurtlayarak dünyaya getirirler.Yavru genellikle sıcak yaz aylarında dünyaya gelir. Bazılarının daha doğuştan ana-babalarıyla ilşkisi olmaz. Yılanlar kış uykusuna da yatarlar. Yılanlar içinde en tehlikelisi zemberek yılanıdır. Bunların burun delikleri arkasında özel bir organ vardır ve bunun aracılığıyla avlarının yaydığı ısıyı algılarlar. Gözlerinin altındaki torbacıkların salgıladığı zehirle avlarını öldürürler. En zehirlileri dahil tüm yılanlar insanlarla karşılaşmaktan kaçınırlar ancak tehdit edildikleri zaman ısırırlar.
Yılanların bulunduğu bir yere düşerseniz çok yavaş ve sakin hareket ederek oradan uzaklaşmalısınız.
Avrupa efsanelerinde yılandan çok kuşkulu biçimde söz edilir.Oysa başka bazı ülkelerin kültürlerinde yılana büyük değer verilir. Tüylü yılan, Maya ve Aztek devletlerinin armasıydı ve dinsel açıdan değişim gücünü simgeliyordu. Hopi Kızılderilileri yılanı başka dünyaların temsilcisi olarak görür ve onun toprağa yaşam saçan yağmuru çağırabildiğine inanırlardı.
Ojibwa Kızılderilileri için yılan sabrın simgesiydi çünkü çok geç kızan bir hayvandır. Yılan Kabilesi Ojibwaların en önemli hekimlik kabilelerindendi. Diğer pek çok kabile de yılanın özel bir güç taşıdığına inanırlardı ve pek çoğunda özel görevler üstlenen bir Yılan Kabilesi bulunurdu.
"İlk Soğuklar" döneminde doğan insanlar, totemleri gibi gizemli bir havaya bürünme eğilimindedirler. Başkalarına açılmaları için çok zaman gerekir ve açılsalar bile yine en derin duygularını kolay kolay açıklayamazlar. Gizemli davranışları ve aşılması zor dikenli zırhları nedeniyle genellikle yanlış anlaşılırlar, hatta bazen istenmez ilan edilirler. Damarlarında öyle güçlü bir yaşam enerjisi akar ki, başka insanlar onların derin kişiliklerini kolay kolay farkedemezler. Totemleri gibi bu insanların çevrelerindeki insanların ve olayların gerçeğini kavramaya yarayan bazı duyargaları vardır.Keskin gözleri vardır. Bu gözlerle gerek kendi gerekse başkalarının ruhlarını okuyabilirler. Ancak huzursuz oldukları ve enerji akımları bozulduğu zaman bunların hiçbirini yapamaz hale gelirler. Zamanı gelince eski düşüncelerini, duygularını ve eski çevrelerini deri değiştirir gibi bir yana atarak, kişiliklerini geliştirme yolunda ilerleyebilirler. Ancak yaşamlarında önemli bir değişiklik yapmadan önce uzun süre beklerler ama bir kez değişim yaptıktan sonra bir daha geri dönmezler ve içinde bulundukları durum, yeni bir dönüm noktasına gelinceye kadar değişmezdir. Yüksek yaşam güçleri nedeniyle genellikle güçlü cinsel çekimleri vardır. İç uyumları yerindeyse bu cinsel enerjiyi olumlu ve sevgi dolu biçimde kullanabilirler. Ancak dengeleri sarsılmışsa bu enerji bazen yaşamlarına egemen olmaya başlar ve onu tekrar doğru kanallara sokmak çok zor olur.
Ana-baba olarak çocuklarına karşı çok soğukkanlıdırlar. Bazen çocukları daha yeterli deney ve bilgiye sahip olmadığı halde onlara karar verme yetisi tanırlar. Kendi yaşamları öyle yoğundur ki çocuklarına gerekli desteği veremiyebilirler. Ama yine bazı zamanlar çok sıcak davranır tüm enerji ve zamanlarını çocuklarına ayırırlar. Bu apansız değişimler çocuklar üzerinde huzursuzluk yaratır.
Yılan Çocukları : İlginç ve aydın çocuklardır. Ancak yaşlarının üstünde bilgili oldukları için hiç te sorunsuz değillerdir. Burcun büyükleri gibi gizli iler çevirmekten hoşlanırlar ve ana-babalarının kendilerinden beklediği sıcaklık ve yakınlığı göstermezler. Enerjilerini yönlendirme konusunda kendilerine yardımcı olunmazsa çevrelerindekileri kaprisleriyle oyalar ve sıkarlar.
KIızılderililer yılanı, Avrupalılardan daha doğru yorumla değerlendirmişlerdir. Yılan- İnsanları taşıdıkları dönüştürücü güçlerle saygı duyulması gereken kişilerdir. Bizlere, uzun süredir özlediğimiz çeşitli mesajları getirebilirler yeter ki biz onlara mesajlarını alabilecek kadar yakınlaşabilelim.
Diğer insanlar bu burçtan geçerken, kendi özlerini değiştirebilme gücünü görür ve başka burçlardan öğrendiklerini birbiriyle bağdaştırabilirler. Ayni zamanda kendi uyum yeteneklerini, sabır ve kararlılıklarını, hırslı ve güçlü yönlerini keşfederler. Çevrelerine yardım edebilmek için için kendilerini adayan ve büyük kahramanlıklar gösteren kişilerin pek çoğu ya Yılan- İnsanlarıdır ya da bu burçtan geçmekte olan kişilerdir.
En iyi anlaştıkları burçlar ayni kabileden olan Puma ve Ağaçkakan- İnsanları yanısıra Kaplumbağa kabilesinden olan Yabankazı, Kunduz ve Bozayı- İnsanlarıyla da iyi anlaşırlar. Kunduz- İnsanlarıyla bütünleşirler.
...................................
1984 yılında Sungur yayınları tarafından basılan Kızılderililerde Astroloji ( Şifa Çemberi ) adlı bu kitabı bir yıl boyunca bölümler halinde kısaltmalar yaparak içinde bulunduğumuz dönemin özellikleriyle derlemeyi sizler için sürdürmeye devam edeceğim

Mine Kavalalı
Kaynak; blog.milliyet.com.tr
12-30-2008 02:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 01:01 AM
RE: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 01:09 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 01:31 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 04:28 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 07:51 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 09:46 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 10:11 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008 02:57 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 03:13 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 03:17 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 03:20 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 03:22 AM
RE: Kızılderili Astrolojisi - smoochy - 04-24-2012, 03:18 AM
RE: Kızılderili Astrolojisi - Akbaba - 04-27-2012, 06:19 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Çin Astrolojisi Angel 9 10,808 02-11-2012 02:30 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Celtic astrolojisi salmakis 1 3,562 08-03-2007 03:48 AM
Son Mesaj: Angel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir