Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.55 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Süreçler & Sonuçlar
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
Cvp: Süreçler & Sonuçlar
Valde_Amor Yazılan:Sözlerine katılıyorum ama bikaç şey daha yazmak istedim. "geleceği bileceğiz de ne olacak" demişsin ama zaten süreçleri de tahmin etmeye çalışmamız gelecek hakkında öngörü yapmaya çalışmak olmuyor mu? Geleceği de aynı sebeplerle bilmek isteriz mesela, çoğu zaman umut için, azımsanmayacak oranda hayatı kontrol etmeye çalışmak için (ki bu bence haddini aşmak olur), hangi zamanda neyi yapmalıyız gibi soruları cevaplamak, zor durumlardan ne kadar az zararla nasıl çıkarım vs.. gibi sebeplerle. Tabi bazen böyle durumlardan ziyade "güç" için, çünkü bilgi güçtür. ama güç tehlikelidir hele bizim gibi nefsani varlıklar için. hemen baştan çıkıveririz gülücük Bazen düşünürüm belki de Allah insanı bu yüzden çok güçlü yaratmamış, bir şeye, bilgiye vs. sahip olmak için sabır taşlarından örülü emek ve çalışma değirmeninden geçiriyor yaşam bizi.

Dinlerdeki kader-kaza anlayışında da benzer bir kavram vardır. normal anlamda bildiğimiz "kadercilik" çoğu zaman çaresizlikten türemiştir ve elbette başka psikolojik açılımları da vardır. Tek tanrılı dinlerde örneğin insan kaderinde pay sahibidir, seçimleri, niyetleri ve çalışmaları vardır. Kur'an'da Allah "biz, çalışana karşılığını vereceğiz der" ama aynı zamanda " biz, insanları halden hale sokarız" da der. yani zor zamanlar yaşayacağımız gibi kolay ve iyi zamanlar da yaşayacağımız söylenmekte. belki de bu yüzden sabır ve ümit kuvvetle emredilmekte..

özetle, kendi gözlemlerimden söyleyebilirim, kendi haritamda geçmişte olan sert görünümlerin pek çoğunu tarif edildiği gibi yaşamadığım çok olmuştur. bu astrolojinin çalışmadığından değil zor zamanlar için önceden, duruma göre maddi veya manevi donanımlarım olmasındandı belki de.. ama şaşırtıcı derecede "kadersel" şeyler de başıma geldi, hani şu "olacağı varmış" dedirten. bunu özellikle ay düğümlerimle olan etkili görünümlerde yaşadım. sonuç ve süreci bile bile yaşanıyor hem de.

"başımıza gelenlere verdiğimiz cevap çok önemlidir" bu söz çok doğru ama bunu yapabilmek için belli bir bilinç düzeyine gelmiş olmamız ve kendimizi yeterince tanımış olmamız gerekiyor. peki ya öncesinde? işte o zaman, bence, biraz da kadersel diyebileceğimiz bir süreç yaşıyoruz, kontrol ve bilinç düzeyimiz daha az olduğundan.. haritama baktığımda çocukluğum ve ailem hakkında veya kontrolüm dışındaki olaylarda haritamın gayet güzel çalıştığını gördüm..

değerli katkın için teşekkür ederim Valde_Amor

09-07-2009 05:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Süreçler & Sonuçlar - astrosohbet - 09-05-2009, 06:14 AM
RE: Süreçler & Sonuçlar - Dark Lord - 09-05-2009, 06:28 AM
Cvp: Süreçler & Sonuçlar - Valde_Amor - 09-05-2009, 07:16 AM
Cvp: Süreçler & Sonuçlar - astrosohbet - 09-05-2009, 07:44 AM
Cvp: Süreçler & Sonuçlar - Valde_Amor - 09-06-2009, 01:18 PM
Cvp: Süreçler & Sonuçlar - astrosohbet - 09-07-2009 05:10 AM
RE: Süreçler & Sonuçlar - pasifik - 09-05-2009, 09:22 AM
Cvp: Süreçler & Sonuçlar - harpy - 09-05-2009, 12:18 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir