Değerlendir:
  • 17 Oy - 3.06 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yıldız Haritamızda Astroidler ve Anlamları
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #15
RE: Yıldız Haritamızda Astroidler ve Anlamları
(06-23-2011 02:17 PM)salmakis Yazılan:  1930 yazacağıma 193 yazdım ve Ambrosia çıktı. Anlamı Eski Yunanlara göre Olympos Tanrılarının yiyeceği.

Lucifer "ışık getiren" anlamına da geliyor:

"Şeytan'a "ışık getiren" anlamına gelen Lucifer adının verilmesinin oldukça garip görünüyor olması gerekir.
Karanlığın ve kötülüğün özü olarak gördüğümüz bir güç nasıl olur da ışık getirir? Egomuz bizi daima uygun ışığa yerleştirme konusunda öyle zekidir ki biz hakikaten diğerlerine göre oldukça iyi durumda görünürüz. Kendimize ilişikin bu değerlendirmemiz tamamıyla yanlış değil ama tek yanlıdır, çünkü burada temel yönler göz ardı edilmektedir. ve dolayısıyla yalnızca egomuzun pohpohlamasını dinlediğimiz sürece kendimiz hakkında çok az şey biliriz. Ancak eğer gölge yönümüzle yüz yüze gelir ve onun bize ait olduğunu farkedersek, o zaman gerçekten ışığı görürüz ve bu bizim daha başka ne olduğumuzdur. Gnostikler bu yüzden kötüyü Cennet'ten düşmüş kırık bir aynaya benzetmeyi severler. Kendi görüntüsü olmayan bir ayna. Şeytan'ın aydınlık yanı, bilinci açan ve büyüten bir içgörüde yatmaktadır.
Bir insan gölgesi hakkında hiçbir şey bilmediği sürece, kendisinin zararsız olduğunu düşünür. Jung "gölgesini farkeden kimse zararsız olmadığını çok iyi bilir" der. Kişi içindeki karanlığı ne kadar az farkederse, karşısındaki kişinin ona muktedir olduğunu da o kadar az düşünür. Kendisini hafife alan kişi ilişkide olduğu kiişileri de hafife alır,aynı zamanda da kolay tarafından bütün insanların iyi olduğunu varsayarak gerekli olan yüzleşmeleri engeller. Egosu onu tüm insanlara karşı fazlasıyla sevgi dolu olduğu fikriyle pohpohlar ve sırf bu yüzden kendisini o, henüz hayatla ve tatsız insanlarla başa çıkması gereken, tüm zavallı aydınlanmamışlardan daha üstün bir gelişim düzeyinde görür. Gene de ona inandığı şey için taahüde girmekten veya hakları için savaşmaktan alıkoyan şeyin katıksız korkaklıktan ziyade o çok büyük insan sevgisi olması daha az olasıdır. Bu durum onu çok sık kurban durumuna sokar, çünkü başkalarının nasıl onun masumiyetinden yararlandiğını, onu kandırdığını ya da onunla alay ettiğini görmek istemez.
.................." Alıntı (Hajo Banzhaf)

Lucifer'in rolü bu:Sevmediğimiz ve bilinçaltına ittiğimiz yönlerimize ışık tutmak. Ama tabiki görmek-yüzleşmek istersek,cesaretimiz varsa.
Aşırı duygularda yeni kişiye hakim olan genel kişilik yapısının zorlandığı durumlarda karanlık dolaplarımızda sevgisiz ve ışıksız kalan yönlerimiz (bağımlılıklarımızın,öfke,nefret,tiksinme) bütün yoksunluklarıyla- kendilerini ortaya koyar.
193 sayısının toplamının da 13 olması ve "tanrıların yediği besin"(bu illa yiyecek olmak zorunda değil; tesadüfler transitler v.s.)anlamına gelmesini şöyle yorumladım. Tanrısal besin(hediye) bize kendi şeytanımızla karşılaşma gücünü veriyor olabilir?

NOT: Haritamda natal Amborsia ile transit Lucifer doğum günümde kavuşum halindeler. Ve tabi ki Güneş dönüşü haritasında da kavuşum halindeler! Bu kavuşum boğadaki Jüpiterle ve oğlaktaki plutoyla üçgen oluşturuyor. Bir yanda karanlıklar ülkesinin lordu Pluto bir yanda da aydınlıklar ülkesinin kralı Jüpiter... Mitolojide Jüpiter ve Pluto kardeştir. Babaları Uranüs'ün hükümdarlığını yenmek için birlikte savaşırlar. Ama Pluto kendisine verilen yeraltı krallığını hep az bulur ve jüpiter'in konumunu fırsat bulduğu her an da zayıflatmak için elinden geleni yapar.... Solardaki Üçgen açı kolaylıkla işbirliği yapabileceklerini gösteriyor. Klasik astrolojide "cehenneme giriş kapısı" adı da verilen solar 2. evde , natal de ise 10. evde... 10 evde olması herşeyin göz önünde olup biteceğini gösteriyor olabilir?
Yorumum: Karanlık yönlerimle kolaylıkla yüzleşip hayat yolumda ilerleyeceğim verygood Bu konuda sizlerin başka yorumları olursa çok sevinirim gülücük

bir kaç saatlik uykuylayım hepsini dikkatlice okuyup uzunca şeyler yazamayacağım ama şunu unutmadan eklemek istedim ;

lucifer = ışık getiren anlamına geliyorsa

illüminati = aydınlanmışlar anlamına geliyordu öyle hatırlıyorum

06-23-2011 03:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Yıldız Haritamızda Astroidler ve Anlamları - Venüs - 02-24-2011, 05:11 AM
RE: Yıldız Haritamızda Astroidler ve Anlamları - Arkadaş - 12-02-2011, 08:47 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Herschel Teleskobundan ...BİR YILDIZ DOĞUYOR aslında 0 2,662 06-06-2014 09:24 PM
Son Mesaj: aslında

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir