Değerlendir:
  • 12 Oy - 3.25 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astrolojide Evler
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Astrolojide Evler
1.ev

Kişilik ve dış görünüş özellikleri; ego; eğilim ve belirlenen hedefler; bu hedeflerin belirlenmesini sağlayan yaklaşımlar; yine bu hedeflere ilerlenirken gösterilecek güç, kararlılık ve azim; yeni başlangıçlar gibi konulara işaret eder. Diğer taraftan, Yükselen, yani kişinin dışarıya vurduğu yönlerini tanımlayan burç da bu evde yer alır. Bu yüzden, Astroloji'de insanları birbirinden ayırmasıyla bilinen birçok özelliğin yorumlanmasında kullanılır. Altıncı ev ile birlikte değerlendirilerek genel sağlık durumu, vücudun rahatsızlıklara karşı direnci ve potansiyel sağlık sorunları hakkında yorumlar yapılmasını mümkün kılar.

Kişinin vücut özellikleri ile bağlantılıdır. Kişinin dışa karşı tutumunu açıklarken bu evden faydalanırız. Başka insanlara yaklaşım tarzını ifade ederken önemlidir. Bu ev içinde bulunan gezegenler ve aldıkları açılar ile doğum haritasında 1. eve denk gelen burç bir kişinin kim olduğunu anlamada çok önemli enstrümanlardır. Birinci ev aynı zamanda güç sembolü Mars'a aittir ve bireyselliği ve ataklığı ile öne çıkan Koç burcu tarafından yönetilir. Eylemi temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

2.ev


İkinci ev, maddi malvarlığı, kazanç ve kayıplar, alacaklar ve borçlar gibi konularda yorum yapılmasını sağlar. Kişinin güvenlik duygusunu ne şekilde sağladığı ve nasıl devam ettirdiği, kendine ne kadar güvendiği ve hayatındaki büyüme süreci gibi konuları da içerir. Esasen "benim" sözcüğü ile ifade edilebilir. Yani sahip olunanlardan bahsederken 2. evi kullanırız. Güvence sağlayan değerler ikinci ev ile ilişkilidir. Dünyasal bir yaşamın değişmezlerinden olan parayla ve esasen çalışarak kazanılan para ile ilişkilidir.

İkinci ev fayda getiren gezegenlerden biri olan, sevgi, aşk ve maddiyatı simgeleyen Venüs'e aittir ve güven duygusu ve mücadelesi ile bilinen Boğa burcu tarafından yönetilir. Amaç noktaları olarak kabul edilen İkincil Evler'den biridir. İstikrarı temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir. Karşısında bulunan 8. ev daha çok elde edilecek manevi değerler ile alakalı iken, 2.ev elle tutulan değerler ile ilgilenir.

3.ev

Üçüncü ev, iletişimi önemli bir etmen olarak içinde barındıran konular, fırsatları ve dalgalanmalarıyla eğitim hayatı, kısa seyahatler, ulaştırma ve nakliye, kardeşler, komşular, komşuluk ilişkileri, zihinsel algılama ile çözümleme, günlük hayata dahil olan kavramlar vb. hakkında fikir sahibi olunmasını sağlar. Kişinin genel olarak haberleşmeleri ile ilgili olan 3. ev, bilgiyi toplamak ve paylaşmak ile bağlantılıdır. Kişi anladığı ve bildiği şeyleri dışarıya akıtır. Bu süreci nasıl gerçekleştirmektedir veya bunu başarabilmekte midir, bu 3. evin konusudur.

Üçüncü ev, mantık ve iletişim gezegeni olan Merkür'e aittir ve çok yönlü olmasıyla tanınan İkizler burcu tarafından yönetilir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir. Hava iletişim elementidir. Önyargı olmaksızın, saf bir bilişin ve saf bir bilgi aktarımının sorgulanması için 3. eve ihtiyaç vardır.

4.ev

Dördüncü ev, bir evin yapısal olarak kendisi ve ev hayatı ile ilgili olaylar, olgular, kişiler ve değişiklikler konusunda yorumlar yapılmasını sağlar. Sığınak niteliğine sahip olan yer ve kavramları belirler. Koruma, hayalgücü ve döngülerle ilgilidir. Kişinin zihinsel yaşamındaki döngülerin ifadesi için çok önemlidir. Belirsizlik içeren bazı nitelikleri nedeni ile zaman zaman tam olarak kavranamaz ve ağırlıklı olarak yaşadığımız mekanların aktivasyonları ile eşleştirilir. Oysa içerdiği anlam kişinin yaşadığı evin yanında kişinin bedeni içindeki ruhsal yapısının serüveni ile de ilgilidir. Bu, kişinin yaşamında bir evre niteliğindedir. Neyin önemsendiğine bağlı olarak incelenmesi gereklidir.

Dördüncü ev, duyguları ve dişi ilkeyi temsil eden Ay'a aittir ve kırılgan olan, dolambaçlı yolları tercih eden Yengeç burcu tarafından yönetilir. Başlangıç noktaları olarak kabul edilen Köşe Evler'den biridir. Eylemi temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.


not:yazı eklenmiş mi eklenmemiş mi acaba ? kalanlarını boşa eklemeyim gülücük
06-10-2011 11:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Astrolojide Evler - aeon - 06-10-2011 11:17 PM
RE: Astrolojide Evler - aeon - 06-10-2011, 11:31 PM
RE: Astrolojide Evler - aeon - 06-10-2011, 11:39 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Astrolojide Ev Sistemleri salmakis 64 81,952 11-19-2018 06:34 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Astrolojide Kuşatma Libra 0 4,103 07-05-2018 10:46 PM
Son Mesaj: Libra
  EVLER aeon 13 17,228 09-09-2012 11:30 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Gezegenlerin Güçlü Oldukları Evler NinMeSarRa_ 14 28,493 01-22-2010 01:37 AM
Son Mesaj: ginka

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir