Değerlendir:
  • 12 Oy - 3.25 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astrolojide Evler
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Astrolojide Evler
9.ev

Dokuzuncu ev, uzun seyahatler, yabancı ülkeler ve kültürler, yabancılarla iletişim ve ticaret, meslek, ödüllendirilme, kariyer hayatında ve sosyal çevrede ilerleme ve gelişme, özgürleşme, din ve hukuk gibi konularla ilgilidir. Deneyimleri genişleten ve bakış açısını geliştiren herşey bu ev ile yorumlanır. Bilgi birikimi ve zihinsel faaliyetlerle de alakalıdır. Kişinin araştırmak ve öğrenmek için nereye kadar gidebileceği ile doğrudan bağlantılıdır. Kişi ya mekanını terk ederek bu yolu dener ya da zihninde bir yolculuğa çıkar. Bu nedenle bu ev metafizik değerler ile de alakalıdır.

Dokuzuncu ev benefik, yani fayda getiren gezegenlerden biri olan, şansın sembolü Jüpiter'e aittir ve bilgiye duyduğu açlık ile tanınan Yay burcu tarafından yönetilir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

10.ev

10. ev, hedefler, hayatta belirlenen yön, sosyal statü, kariyer, otorite pozisyonları ve memurlar ile ilişkilidir. Ancak en önemli tema kişinin sosyal yaşamda yeteneklerini, yaşamsal hedeflerini, başarılarını sergilediği yer ile ilgilidir. Buna en alışıldık anlamda meslek olarak bakabiliriz. Ancak daha da ötesinde kişinin ne kadar bilineceği, tanınacağı ile de alakalıdır.

Statü olarak seçtiği değerler ve toplum içinde kendini nasıl ifade ettiği, neyin ve ne kadar tepesinde olacağı 10. ev ile ilgilidir. Birey hayatta bir rol üstlenir, o rölü toplum içinde nereye kadar taşıyacaktır? Onuncu ev, zarar getiren gezegenlerden biri olan, disiplin simgesi Satürn'e aittir ve güvenilirliğiyle bilinen Oğlak burcu tarafından yönetilir. Eylemi temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir.

11.ev

Onbirinci ev, gruplar, kulüpler ve birlikler, hayır işleri, toplum yararına olan atılımlar, düzeltilmesi gereken toplumsal aksaklıklar ve dilekler ile alakalıdır. Diğer taraftan, platonik ve çözülen ilişkileri de kapsar. Gelecekte gerçekleşmesi gereken planlar için emek harcamak, gereken değeri vermek üzere sosyalleşmek, dernek kurmak veya benzeri bir şekilde kişileri bir araya getirerek görevlerini hatırlatmak 11. ev ile ilgilidir. Toplumsal değişimlerden bahsedersek bu tam 11. evin işi olur.

Birey artık toplumun bir parçası olduğunu yadsıyamayacağı bir konudan sorumludur. Hedefleri gerçekleştirmek için kurduğu ilişkiler, iletişimler büyük önem taşır. Bu önemi ne kadar gerçek kılabilecektir, 11. ev işte bu konuda büyük bir açılım sağlar. Onbirinci ev, değişimi simgeleyen Uranüs'e aittir ve farklı olan her şeye çekilmesiyle bilinen Kova burcu tarafından yönetilir. İstikrarı temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir.

12.ev

Onikinci ev, inziva, geri çekilme, fedakarlık, mistisizm ve okült, içgüdü ve sezgi, hastane, hapishane, ıslahevi, gizli yürütülen işler ve düşmanlıklar, bilinçaltı, hayaller ve rüyalar, kişinin kendine sağladığı yarar ve verdiği zarar ile alakalıdır. Çocuklukta yaşanan problemleri ve o dönemlerde geçirilen travmaları da kapsar. Aslında sıkıntıların evidir. Kişi bu evin öngördükleri ile alakalı olarak kendi gerçekliğine ve yolculuğuna karşıt bir içsel ses ile mücadele eder. Ruhsal olarak geçireceği değişimler, şüphe duyduğu konular tam 12. evin konularıdır.

Gizli ilişkiler, yalnızlık, gizli düşmanlardan bahsederken 12. ev özenle incelenir. Onikinci ev, bilinçaltını temsil eden Neptün'e aittir ve yumuşak başlılığıyla bilinen Balık tarafından yönetilir. Geçiş noktaları olarak kabul edilen Üçüncül Evler'den biridir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.

http://www.astrologyanalyst.com

oğuzhan ceylan
06-10-2011 11:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Astrolojide Evler - aeon - 06-10-2011, 11:17 PM
RE: Astrolojide Evler - aeon - 06-10-2011, 11:31 PM
RE: Astrolojide Evler - aeon - 06-10-2011 11:39 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Astrolojide Ev Sistemleri salmakis 64 81,948 11-19-2018 06:34 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Astrolojide Kuşatma Libra 0 4,103 07-05-2018 10:46 PM
Son Mesaj: Libra
  EVLER aeon 13 17,227 09-09-2012 11:30 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Gezegenlerin Güçlü Oldukları Evler NinMeSarRa_ 14 28,489 01-22-2010 01:37 AM
Son Mesaj: ginka

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir