Değerlendir:
  • 4 Oy - 2.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Oğlak Burcunda: Deniz Keçisi
Yazar Mesaj
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #1
Ay Oğlak Burcunda: Deniz Keçisi
"Ay, içgüdü, sezgiler ve bilinçaltıdır. Anne ve çocuktur. Ay çocukluk yılları, anne ve çocuk arasındaki ilişkidir.Hayatınızdaki etkili kadın figürüdür; Belki kız kardeşiniz ya da eşiniz, belki de kız arkadaşınızdır. Pek çok kültürde sevgisi ve bağlılığı her şeyin özüne işlemiş olan, ölümsüz bilge kadındır Ay.

Ay geçmiş, geldiğimiz yer, alışkanlıklarımız ve hatıralarımızdır. Ay özel hayatımız, ailemiz, köklerimiz, tarihimiz ve evimizdir. İçimizden dışarıya açılan kanal, bizi göğsümüzün sol yanından sessizce takip eden vicdanımızdır.Doğum haritalarında Ay’ın yerleşimi doymayı bekleyen ve beslemeye ihtiyaç duyduğumuz en derin ve kırılgan tarafımızdır. Duygu dünyamızı ve duygularımızla nasıl bir iletişim halinde olduğumuzu açıklamak için haritada Ay’ın konumunu ve açılarını inceleriz.

Neler sizi rahatlatır ve hayatın hangi alanında doyumu ararsınız? İyi hissetmek için neye ihtiyacınız var? Bu ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor musunuz? İlk çocukluk ve gençlik dönemlerinizde yoksunluğunu hissettiğiniz şeyler nelerdi? Mutlu bir çocukluk geçirdiğinizi söyleyebilir misiniz? gibi soruların tümüne haritadaki Ay’ın konumu incelenerek yanıt bulunabilir.

Doğum Haritasında Ay Oğlak burcunda
“Yengeç burcu yöneticisi Ay karşıt burcu olan Oğlak burcunda zararlı kabul edilir” diye başlayan, Oğlak’ın kuralcılığından, karamsarlığından ve ketumluğundan bahseden hiç de iç açıcı olmayan yorumları okumaya alışık olduğunuzu tahmin ediyorum. Oğlak burcunun Zodyak’ın en esrarengiz, en anlaşılması güç burçlarından biri olduğuna nadiren değinilir.

Oğlak takımyıldızının sembolüne baktığımızda belden aşağısının balık kuyruğuyla (kimisi deniz yılanı olduğunu söylemektedir) belden yukarısının bir keçi figürüyle temsil edildiğini görürüz. Balık kısmı, ilkel dürtülerle ilgilidir. Aynı zamanda tıpkı Balık burcunda olduğu gibi bilincin derin sularında gömülü sezgisel bilgi demektir. Soyutla somut olanın, ruh ve bedenin, gerçekle hayalin, bireyle toplumun birleşimi, aynı zamanda kesiştiği yerdir Oğlak.

Oğlak, Zodyak’ın boynuzlu üç burcundan biridir. Antik kültürlerde, boynuzlar tanrıların gücünü ve tanrılarla ilahi teması da simgeleyen bir bereket sembolü olagelmiştir.

Koç ve Boğa burcunun içe doğru kıvrılan kavisli boynuzlarının aksine, Oğlak’ın sarmal ve sivri boynuzları yukarıya dönüktür; Güç ve prestij anlamlarına gelir, “kendi yolunu kendi açan” kişidir.

Oğlak, su tarafının gizemli kaidesinin üzerinde duygulardan arındırılmış rasyonel düşünceye odaklı bir keçi kafası taşımaktadır. Bir karar alırken duygularına öncelik vermemesi duyarsız olduğunu göstermez. Aksine tercihleri, kabiliyetleri, yaşamında seçtiği yön ve diğer her şey Oğlak’ın bahsettiğim “Balıksı” derinliğinden ilham alırlar.

Ruhu adeta sessiz bir orman gibidir, yumuşak yosunlarla bezelidir patikaları… Ay Oğlak bir kömür gibi sade ve katı görünür ama içindeki sihirli madenler sönmeyen bir ateşin de kaynağını besler.

Ay Oğlak’tayken yüzeysel, sığ ve sıkıcı olmaktan çok uzaktır. Serinkanlılığının, ince hesaplarının, zihinsel ve bedensel direncinin altında kendisine farklı bir varoluş ivmesi kazandıran derin ve arı bir kaynak yatmaktadır.

Ay burcu Oğlak olan kadınları fesleğenlere benzetirim… Bir gül kadar gösterişli, bir yasemin kadar çarpıcı değillerdir ama nüvelerinde muhteşem bir şifa ve unutulmaz bir koku barındırırlar. Ay Oğlak kadını aynı bir fesleğen gibi kendisi ellenmedikçe kimseye dokunmaz. Ama dokunuldukça salar mis kokusunu, koklandıkça açılır saçılır güzelleşir.

Ay burcu Oğlak olan kadın Satürn’ün sıra dışı etkisiyle çocukluğunda “büyümüş de küçülmüş” adeta bir yetişkin imajına sahiptir ve fakat yaş aldıkça genç bir kız gibi görünmeye başlar! Diğer kadınların yanaklarındaki güller solduktan sonra bile Ay Oğlak kadını güzelliğini muhafaza eder. 80 yaşında kırışmayan cildi ve parlak gözleriyle insanları şaşırtır.

İltifattan hoşlanmadığını iddia etse de utangaçtır Ay Oğlak erkeği. Amaçlarına ulaşıp, başarılı olmadan önce evliliğe sıcak bakmaz. Eşi olacak kişinin sadık, özverili ve sabırlı olmasını ve zorluklara kendisiyle birlikte katlanmasını bekler. Sevgilisini her bahar geldiğinde, romantik duygulara kapılarak Paris’e götürmez ya da her dakika sevgisini de dile getirmez belki ama ilişkisinin 30. Yıldönümünde vefakar eşini koluna takıp, Ay ışığında Venedik’te gondol gezisine, Toscana’da şarap tatmaya gidecektir. Bu esnada, yaşıtları olan diğer erkekler eklem ağrılarından ve yaşamın sıkıcılığından şikayet ediyor olurlar. Zira Ay Oğlak erkekleri de, kadınları gibi yaş aldıkça gençleşir, dinçleşir ve hayattan keyif almaya başlarlar.

Ay Oğlak karakterindeki en göze çarpan şey, amaçları doğrultusunda ortaya koyduğu özveri ve azimdir. Başkaları için, çok çarpıcı bir nitelik gibi görünmeyebilir, ama zaten Ay Oğlak tüm dünyanın kendisinden kolayca etkilenmesini arzu etmez, saygınlığı ve başarıyı hak etmek için çaba göstermek ihtiyacındadır. İlişkilerinde, mesleklerinde ya da kişisel gelişim yönündeki emellerinin köklerinde kolayca sarsılmayan içsel bir motivasyona sahiplerdir. Metanetli ve dayanıklıdırlar.

Ay Oğlak’ı anlamak için çocukluğundan bahsetmek gerekir; Genelde bu insanlar yaşamlarında güçlü bir baba figürünün eksikliğini hissederler. Anne evin direği gibidir ve çocuklarını kendisine destek olmaları yönünde teşvik eder. Ya da ailesi maddi manevi Ay Oğlak çocuğun yardımına ihtiyaç duyan insanlardır Ebeveynlerinden biri çok çalışmak zorunda olduğundan kendisiyle arasına zorunlu bir mesafe girer ama Ay Oğlak çocuğu en çok da çalışan ebeveynine düşkünlük gösterir. Küçük yaşlarından itibaren başkalarına nazaran daha büyük sorumluluklar almaya, hatta ailesine ebeveynlik yapmaya başladığı için, daha minicikken bile ruhunda fiziksel yaşını yalanlayan dünyevi sınırları aşan bir bilgelik taşır.

Büyürken, diğer çocuklara nazaran daha zayıf bir bünyesi vardır. Olgunlaştıkça güçlenir, bağışıklık kazanır. Hayatta kalma güdüsü öylesine baskındır ki, yaşam boyu karşılaşacağı pek çok sağlık sorununun üstesinden gelmeyi başarır.

Olgunluk yaşlarında insanlardan sorumlu bir lider olabileceği gibi aşkta istikrar arayan bir sevgilidir. Evlendiğinde, evini idare eden, çocuklarına, gelecekleri için yatırım yapmayı, yaşamın zorlukları karşısında yılmadan emek vermeyi öğreten bir ebeveyn haline gelir. Genelde kendilerine duygularıyla barışık olmayı duygular yoluyla da iletişim kurmayı öğreten çocuklara sahip olurlar.

Ay Oğlaklar, evlerine aynı zamanda yatırım gözüyle de bakarlar. Tepedeki bir konakta ya da çatı katlarında yaşamanın hayalini kurabilirler. Yine de meskenlerinin koşulları nasıl olursa olsun şikayet etmez, gerçekten istedikleri evi bulana kadar taşınmaktan çok evlerinin içini yenilemeyi tercih ederler. Maliyetini karşılayamayacaklarını biliyorlarsa ihtiyaç duymadıkları lüks şeyler satın almazlar. Tarihe meraklı olan Ay Oğlaklar genelde evlerini dekore ederken klasik tercihler yaparlar. Antik görünümlü, otantik ve zarif eşyalar kullanırlar. Ebeveyn ailelerinin evleri de genelde eski eşyalarla dolu tarihi bir yapı olabilir.

Ölçülüdür ve bütün planları dikkatlice hesaplanmıştır. Kumarbaz değil, yatırımcıdır. Geleneksel ve itibarlı mesleklere yönelir. Şöhret ya da bir anda dünya çapında büyük zaferler kazanmak gibi tutkusu yoktur. Ay Oğlak’ın evi işidir, iş yerinde çok vakit geçirir ya da evinde çalışmaya yatkınlık gösterir.

Zorlukları göğüslerken engeller tarafından alt edilmeyi reddeder. Sabırla yaşam çarkının dönüp kendisini, çabalarının karşılığında ödüllendirmesini bekler. Görev bilinciyle hareket eder üretken ve işe yarar olmayı arzu eder. Aynı nedenle boş geçirdiği zamanlarda kolayca depresyon ağına takılabilir.

“1 saatini bile boşa harcamaya cüret eden insan, henüz yaşamın değerini idrak edememiştir” der Ay’ı Oğlak’ta yeralan Charles Darwin.

Okyanusla, dağların birleştiği bir kıyıdır Ay Oğlak insanı. Duyguların belirsiz ve derin sularında kaybolmaktansa, kurtuluşunun önündeki zirveleri aşmak olduğunu düşünür. Alacağı her aksiyonu hesapladığı ve öngöremediği olasılıklardan korktuğu için mantığını oturtamadığı duyguları analiz etmekte içsel kargaşalar yaşadığı zaman çıkışı bulmakta zorlanır. Bu yüzden de kolayca kendi düşmanı haline gelebilir.

Doğru kişiye rastlayana dek, sancılı ve acı veren ilişkiler tecrübe etmeleri gerekebilir. Eğer ilgi duydukları kişinin sevgisini kazanmakta başarısız olurlarsa, kendilerini bitmek bilmeyen bir melankolinin, kederin ve hayalkırıklığının içine hapsedebilirler. Başarısız ve zayıf olmaya katlanamadıkları için duygusal yenilgiye uğradıklarını düşünmeleri öz saygılarını yitirmelerine neden olabilir. Öz eleştiri yaparken de en az bir Başak kadar acımasız olabilirler. Hata yapmış olduklarını kabul etmeleri zordur. Bu yüzden duygusal anlamda iyileşmeleri çok zaman alabilir.

Ay Oğlak burcunda “seni öldürmeyen şey, güçlendirecek” demektir. Şefkata, sevgiye ve desteğe ihtiyaçları olduğu gerçeğini tıpkı çocukluklarında olduğu gibi uzunca bir süre inkar ederler. Ama nihayetinde kendilerini inciten her şey için insanları affetmeyi öğrenirler. Sırf kendileri acı çekiyorlar ya da çektiler diye başkasının da benzer şeyler yaşaması gerektiğini düşünürlerse, duygularına yabancılaşarak despot insanlara dönüşebilirler. Kendiliğinden olsun ya da öğrenilmiş olsun fark etmez, şefkat, hoşgörü ve destek göstermeye kalplerini açmaları gerekir.

Kendi kaderine yön vermek isteyen Ay Oğlak yaşamı tıpkı Atlas gibi omuzlarının üzerinde taşır. Daima payına düşen işten daha fazlasını yapmak için gönüllü olur. Sonunda haksızlığa uğradığını düşünerek isyan eder ve, kapıları çarpıp gider. En başından bir süper kahraman olamayacağını yenilgilerin de insana dair olduğunu bilmesi gerekir.

İnsanlar Ay Oğlakların rehberliğinden aksilikler karşısında sabırlı olmayı, birey olmanın sorumluluğunu üstlenmeyi ve çocukça talepleri bir kenara bırakıp, kendi dizginlerini ellerine alarak büyümeye razı olmayı öğrenirler. Ay Oğlakların yaşamdan almaları gereken en büyük ders ise; duygusal zayıflığı ve zaafları tecrübe ederek yaşam sanatında ustalık ve bilgelik kazanmaktır. Ne güçlü olanın ne de zeki olanın değil ama değişime en çok uyum sağlayanların hayatta kaldığını keşfettikleri aşamada gerçekten de ruhani bir uyanış yaşarlar.

***

Ay Oğlak için, bir gün tekrar bulmak için toprağa gömdüğü hazinelerdir çocukluk anıları. Zira erken olgunlaşmak zorunda kaldığı için oyuna ayıracak zamanı olmaz genelde. Bir çift şefkatli el dizindeki yara izlerine dokunup, yüreğinin serin ve derin ormanlarında gezinmek için kendisini çağırdığında, ayakkabılarını çıkarıp hazinelerinin saklı olduğu gizli mabedine doğru koşmaya başlayacaktır.

Haritanızda Ay’ın açıları ve bulunduğu ev incelenerek, daha ayrıntılı ve isabetli öngörüler yapılmaktadır.

..."



Edebi, naif bir anlatımı var kendisinin, seviyorum... Güneşi yengeç, ayı başak, yükseleni teraziymiş.

Bilgili değil, ilgili.
05-14-2019 03:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Ay Oğlak Burcunda: Deniz Keçisi - Feslegen - 05-14-2019 03:59 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  AY OĞLAK astrosohbet 121 133,326 12-12-2018 07:26 PM
Son Mesaj: Feslegen

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir