Değerlendir:
  • 27 Oy - 2.81 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Burçlarda
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
Ay'dan yaralanın
Planladığınız işler için uygun zamanlar bulmak Astroloji’nin dikkat çekici uygulamalarından birisidir.

Tarih boyunca Astroloji’nin kullanım alanlarından birisi de, yapmayı planladığımız işler için uygun zamanların belirlenmesi olmuştur. Eski zamanlarda astrologlar savaşlar için olduğu kadar gemilerinden denize indirilmesinin zamanlarından, şehzadelerin sünnet törenlerine kadar pek çok konuda uygun zaman bildirmişlerdir. Osmanlı Sarayı’nda müneccimbaşıların varlığı bu geleneğin önemli göstergelerinden birisidir.

Hayatımızın her anını planlarsak, aklımızı kaybedebiliriz ve bunun pek sağlıklı bir uğraş olmayacağı açık. Ancak önem verdiğiniz girişimler, örneğin evlilik tarihi ya da vereceğiniz bir akşam yemeği hatta çıkacağınız kısa bir tatil için uygun zamanlar seçmek ilginç sonuçlar yansıtabilir. Uygun zamanı seçmek için Astroloji’nin temel kavramlarını bilmek gerekir. Örneğin gezegenlerin karşı geldikleri uğraşları ve bu gezegenlerin hangi burçlarda daha rahat ve güçlü olduklarını bilmek gerekir. Bununla birlikte, siz de en azından Ay’ın konumuna bakarak daha akıcı koşullar yakalamaya çalışabilirsiniz. Ay günlük hayatın akışını ve genel eğilimleri göstermesi açısından son derece önemlidir. Nitekim günlük horoskopların yazımında da Ay’ın hangi burçta ilerlediğinin ve hangi açılar içerisinde olduğunun büyük bir önemi vardır.

Belki de en başta dikkat edeceğiniz hususlardan birisi, Ay’ın zorlandığı burçları bilmek ve bu zamanlarda akıntıya karşı fazla kürek çekmemeye çalışmaktır. Ay’ın Akrep ve Oğlak burcundan geçişi çoğu zaman daha sorunlu koşullara ve yıpratıcı gelişmelere işaret eder. Ay İkizler burcunda da pek rahat değildir. Bu nedenle önemli günlerinizi Ay’ın Akrep, Oğlak ya da İkizler burcunda olmadığı günlere getirmeniz daha mantıklı olacaktır. Kuşkusuz Ay bu burçlardayken de yapılacak işler vardır. Örneğin gizli konuları araştırmak Ay Akrep’teyken daha akıcı olabilir, ya da eskiye ait konular, yaşlılarla ilgilenmek ya da antik değeri olan konularla uğraşmak Ay Oğlak için daha uygundur. Benzer şekilde, sohbet toplantıları, kültürel aktiviteler Ay İkizler’deyken daha eğlenceli ve canlı geçecektir. Genel olarak ilgilendiğiniz konu ile Ay’ın geçtiği burcun özelliklerini beraber düşünmelisiniz. Örneğin çok dikkat ve detay gerektiren, kurallarla ilgili işleri Ay’ın kendini dağınık bulduğu ve kolayca karmaşaya düştüğü Balık burcunda yapmak, pek de verimli olmayan sonuçlar getirir. Eskiler bu konuları Ay menzilleri yada konakları adını verdikleri bir bölümleme ile de ele almışlar, burçlar kuşağını 28 bölüme ayırarak, her biri için uygun işlerden bahsetmişlerdir. Kısaca söylemek gerekirse, planlarımız için uygun zamanlar seçmek çok boyutlu bir konudur. Ancak siz hem Ay’ın konumunu hem de ilgilendiğiniz uğraşa ait gezegenin o sıradaki gücünü değerlendirerek, en azından kötü zamanlamadan kaçınabilirsiniz. Örneğin evlilik zamanınızı Venüs’ün güçlü olduğu Boğa ya da Terazi burcuna rastlatmak (tabii bu her zaman mümkün olmayabilir ve başka değerlendirmeler de yapılabilir) ya da Merkür geri giderken bir iş anlaşmasına hemen imza atmamak sizi belki önemli pürüzlerden ya da yanlış değerlendirmelerden korur. Bu ilginç ve herkes açısından yararlı konuyu önümüzdeki günlerde değişik yönleri ile yeniden ele alacağım.
R.Hakan Kırkoğlu
09-17-2011 01:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Ay Burçlarda - salmakis - 06-11-2007, 04:29 PM
Cvp: Ay Burçlarda - redroseee - 10-26-2008, 02:58 PM
RE: Ay Burçlarda - ayşe kara - 03-04-2011, 04:09 PM
RE: Ay Burçlarda - Mahinur - 03-07-2011, 02:58 AM
Ay'dan yaralanın - Derin - 09-17-2011 01:56 PM
Ay Burçları - qulsah - 11-22-2008, 06:12 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir