Değerlendir:
  • 33 Oy - 2.39 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Venüs - Satürn Açıları
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #21
RE: Venüs - Satürn Açıları
* Transit , Progres , Solar Return haritalarında Venüs-Satürn bağlantıları mevcut ilişkilerde problemlere işaret edebilir hatta yolunda gitmeyen şeyler varsa ayrılık olasılığından söz edilebilir.

11-23-2011 04:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
xclsx Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 1

Mesaj: #22
RE: Venüs - Satürn Açıları
bi sitede şunu okudum venüs satürn 150 derecelik açısıyla ilgili[font=verdana, geneva, lucida, lucida grande, arial, helvetica, sans-serif][highlight=#003366]VENÜS _ SATÜRN 150:depresyona yatkındır, başarılı olabilmek için çok fazla çalışmak zorunda kalır.aşkta rededilme korkuları yüzünden platonik aşklar yaşar.[/highlight] [/font]
[font=verdana, geneva, lucida, lucida grande, arial, helvetica, sans-serif]
[/font]

[font=verdana, geneva, lucida, lucida grande, arial, helvetica, sans-serif]en azından benim için doğru maalesef[/font]

http://b1201.hizliresim.com/t/4/1krtn.gif
01-06-2012 10:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #23
RE: Venüs - Satürn Açıları
(11-23-2011 04:57 PM)Neptunian Yazılan:  * Transit , Progres , Solar Return haritalarında Venüs-Satürn bağlantıları mevcut ilişkilerde problemlere işaret edebilir hatta yolunda gitmeyen şeyler varsa ayrılık olasılığından söz edilebilir.


transit satürn akrepteki venüse kavuşuma geçti.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
02-03-2012 12:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dilek8855 Dışarıda
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 359
Üyelik Tarihi: Aug 2014

Rep Puanı: 37

Mesaj: #24
RE: venus sekstil saturn
haritanın bütününe bağlı cnm. misal bende 2 derece akrep venüs ve 1 derece oğak satürn arasında bu açı var. ama maalesef çok acı çekerek ayrıldım..

evliliğe mani değil ama kalıcılığıda sağlar diye net birşey yok..

şu etkisi olabilir venüs beğeniler ve parayı da temsil ettiği için satrnle sabitlenmiş oluyor yani aşırıya kaçmayan klasik zevkler ve genelde stabil ölçülü bir para harcama durumu..


pardon birde bende 7.ve 10.ev arasında olduğu için ilişkilerim dostluklarım hep uzun süreli oluyor ve evgili olarak başlarken bile kalıcı olması isteğiyle başlıyorum. buradaki satürn seni uranüs gibi ani sıradışı geçici eyecanlara kapılmanı önlüyor.


sevgilerle...

KARM IS BITCH!!!
02-14-2016 03:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #25
RE: Venüs - Satürn Açıları
Venüs-Satürn 135'lik,olumlu mu diyeyim olumsuz mu :D

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
08-05-2016 04:41 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #26
RE: Venüs - Satürn Açıları
Bir Venüs-Satürn kişisine giysisini beğendiğinizi söyleyin. Muhtemelen kızarır ve'aa bu eski şey mi, evet fena değil, bir indirimli satışta 15 liraya almıştım' ya da 'evet öyle, ama ne yazık ki bir yerinde defosu var' gibisinden bir şeyler söyler. Tahmin edilebileceği gibi, bu açıda kendini değerlendirmekle ilgili ciddi sorunlar vardır, Bu değerlendirme özellikle kişinin güzelliğiyle, söz konusu olan eğer bir kadınsa onun 'dişiliğiyle' ilgilidir. Özellikle kadınlarda, boş şeylerle uğraşmanın yanlış olduğu, dış görünüşün önemli olmadığı mesajı çok erken yaşta verilmiştir ve çocuk da buna aldırış edecek denli güzel değildir zaten. Venüs-Satürn kişisi dış görünüşüne diğer insanlar kadar içtenlikle aldırış etmez ve başka yetenekler geliştirir; çoğu zaman diğer insanlar kadar dış görünüşünün farkında olmasına rağmen, bu boş şeylerle ilgili olduğunun düşünülmesinden nefret eder. Başkalarının onu kendini beğenmiş veya çekici olmayı özellikle önemli bir değer olarak gören bir kişi olarak düşünmesinden nefret eder. Bu durum kendi dış görünüşleriyle ilgilenmek üzere yetiştirilmiş kadınlarda genellikle çok daha fazla belirgindir.
Dar orblu gerilimli Venüs-Satürn açısına sahip bir çok insan, Ay'larına daha fazla güvenir. Venüs yolu engelli olduğu için, ilişkilere Ay yoluyla girerler. Ya Ay tiplerine çekim duyar veya diğerlerini fiziksel dış görünüşleriyle değil de, daha çok koruyucu, özen gösteren ve destekleyici olmalarıyla cezbetme eğiliminde olurlar.
Fakat çoğunlukla da baba kendi değerini bilmeyen, sevilmemiş veya şefkat görmemiş bir kişi olarak algılanır. Bir çok Venüs-Satürn kişisi, kendilerine sorulduğunda, bırakın babanın devamlı kucaklamasını babalarının dizine oturduklarını bile hatırlamazlar. Anne figürü daha sevecen ve şefkatli olabilir, fakat çoğunlukla kontrol ve disiplinle sınırlanmışlık vardır. Bu yüzden, (özellikle gerilimli açılarda, bazen de kavuşumda) kişi sevgi ve şefkati verirken, özellikle de başkalarından alırken, kendini çok acemi hisseder. Bütün bunlardan dolayı kucaklamalar, öpücükler ve fiziksel sevgi teşhirleri için yanıp tutuşulur, popülerlik her şeyden üstün tutulur. Şefkat gösterimi bu kombinasyona sahip kişiler için genellikle 'büyük bir mesele'dir. Ya bu durumdan veya ilişkiden tamamen kaçınılarak bunun önemi yadsınır.
Venüs-Satürn kişileri sanki bir nedenle dünyaya sevilmediklerini hissederek gelmişlerdir. Çoğu için sorunun aslında kendi değerini bilmekle ilgili olduğunu anlamak yıllar alır. Venüs-Satürn kişileri bu farkındalığın oluşmasından önce, her zaman bilinçli olmasa da, özen göstermeyenin, onları sevmeyenin diğerleri olduğuna inanırlar.
Satürn her zaman hangi gezegene dokunuyorsa onunla ilgili prensibin gelişimini geciktirir. Venüs-Satürn tiplerinin almayı ve vermeyi öğrenmesi zaman alır. Özellikle koşulsuz alıp vermeyi.
Çünkü bu tipler daima reddedilme beklentisi taşırlar ve diğer kişinin sevgisinin solduğu gerçeğinin habercisi olabilecek her işarete çok duyarlıdırlar, adeta kulak kesilirler. Sevginin kanıtlarımasının veya diğer kişinin sürekli olarak duygularını belirtmesini istemek, çoğu zaman ilişkiye önemli miktarda baskı yüklerken mütemadiyen 'özür dilerim' denir. Bu Venüs-Satürn'ün çok kullandığı bir ifadedir. Senaryo iki yönden de işleyebilir. Yansıtma mekanizması nedeniyle Venüs-Satürn kişisi sevilen kişi de olabilir, seven kişi de. Tipik olarak, heteroseksüel ilişkilerde bir oranda, Venüs-Satürn erkekleri görünüşte soğuk kadınları sevip kendilerini tüm sevgi akışını üstlenmiş şekilde bulurlar. Venüs-Satürn kadınları ise eşlerinin sıcak duygularını almak veya karşılık vermek için kendilerine izin vermezler veya elde edilemeyen erkeklere aşık olurlar. Bu durum çoğunlukla, her zaman olduğu gibi çocukluk modelini tekrarlayarak ters yönde de işleyebilir. Her olayda Venüs-Satürn tipinin ilişki içinde gerçekten güvende olduğunu ve diğer kişinin sevgisini gerçekten kazandığını anlaması çok uzun bir zaman alır. Bu kişiler bir ortaklıkta kişilerden birinin sevme eylemini yerine getirirken diğer kişinin bu sevginin nesnesi olduğu düşüncesini taşırlar. Kişinin öğrenmesi gereken derslerden biri, işin bu kadar basit olmadığıdır.
Venüs-Satürn kişisi, çoğu zaman kendisini sevdiği kişi için vazgeçilmez kılan girişimlerde bulunur. Özellikle zamanını veya parasını daima sunmaya gönüllü olarak. Bu Venüs-Satürn'ün ilişkiyi kontrol etme biçimidir.Benzer şekilde onlar da zaman faktörünü sizin sevginizin bir ölçüsü olarak kullanırlar. Zaman eksikliği ve bunu izleyen sevginin reddedilmesi, çoğu zaman çocukluktaki bir sorundur. Çok klasik bir örnek verelim: Annesinin, onunla (çocukla) babası arasında hiçbir ilişki olmamasını garanti altına almak istediği bir kadın vardır. Kendine özel nedenlerle, baba da bu duruma göz yummuştu. Böylece Venüs-Satürn çocuğu, babası işe gidinceye kadar annesi tarafından yatakta kalmaya ve o eve dönmeden yatağa girmeye (sevgi ve disiplin bu kombinasyonda el ele gider) zorlanıyordu. Çocuk babasını asla görmüyordu. Çocuğun yaşı ilerledikçe, baba evden uzakta çalışmaya başladı ve yalnızca hafta sonunda geliyordu. Hiçbir kardeşi, özellikle de erkek kardeşi olmadığından, erkekler ona yabancıydı. Yetişkinliğe ulaştığında farkında olmadan, eğer erkeklerle ilgilenirse annesinin kıskançlığını çekebileceği gerçeğine zincirlendi. Babasıyla hiçbir ilişkisi olmamış, şefkat ve fiziksel ilişkisi olmayan ebeveynler tarafından yetiştirilmiş olarak, hem erkeklerden hem de cinsel ilişkiden korkuyordu ve bilgisizdi. Daha sonra olağan sayılacak ilişkiler kurmayı, en azından romantik ilişkiler kurmayı öğrenmek zorunda kaldı.
Bu açılara sahip her iki cinsiyetin de kötü giyinmesine ve kadınların genellikle doğal, 'salaş' görünüşü tercih etmesine karşın, bunu telafi çabasıyla öteki uca kayabilir. Örneğin, bu kombinasyon bol miktarda makyaj malzemesi kullanan ve son derece titiz bir dış görünüşü olan kadınlarda yaygın olabilir. Konuyu tümüyle çok ciddiye alırlar. Güzellik kraliçelerinin ve bu tür yarışmalara katılanların haritalarında da yaygındır. Güzelliklerini kanıtlayan somut bir kanıta, bir kağıt parçasına ihtiyaç duyanların haritalarında. Satürn açıları hep bazı şeyleri örtbas etmek için verilen kontrollü, uydurulmuş, zirvesinde bir 'formül' tepki olarak adlandırılabilecek bir şeyle ilişkilendirilir. Güzeliik kraliçesinin dış görünüşü dişiliği ve daha derinde cinselliğiyle ilgili olarak muhtemelen kontrollü bir tepki sergilemektedir ve bu bir telafi biçimi olarak yorumlanabilir. İçsel bir yetersizlik duygusunun delice örtbas edilmesi.
Fahişelerin genellikle cinsel taciz öykülerinin olması dışında, bu yorum doğrudur. Bu kombinasyon tek başına cinsel tacizle ilişkelendirebilecek tek açı türü değildir. En azından fiziksel seviyede. Fahişelikte de zamanın aşk ve parayla ilişkisini görebiliriz. Bunların hepsi, bu kombinasyon haritalarında güçlü biçimde vurgulanmış kişilerle, özellikle gerilimli açıları olanlarla genellikle derinden bağlantılıdır. Fahişe, toplum tarafından cinsel olarak becerikli biri olarak vurgulanır. Sevginin reddedilmesi, kontrol, sevgi, aşk ve cezalandırma yine bu kombinasyonla ilgilidir. Babaları hayat kadınlarının müdavimi olan bu açıya sahip birçok kadın vardır. Bunlardan birinde baba böyle profesyonel anlamda ilk kez görüştüğü bir kadınla derin bir duygusal ilişki kurmuştu. Bu onun kendi duygulanyla ilişki kurmasını sağladığından çok olumluydu, çünkü uzun zamandan beri olmamış bir şeydi. Burada çok sayıda sorun vardır, ancak bunlar okuyucunun imgelemine bırakılmıştır.
Venüs-Satürn kişisi çoğu zaman sevgiden korkar, onun orada gerçekten kendisi için bulunduğuna inanmaz. Eğer oradaysa, her zaman solup gitme olasılığı da vardır. Bazıları için bu düşünce kişinin kendisini ilişkiden tümüyle mahrum bırakması dürtüsünü doğurabilir. En kötüsü kişi kendi etrafına bir duvar inşa edip kimse onu sevmediği için feryat figan eder. Kimse de sevmeyecektir, çünkü yeterince yakınlaşmalarına izin verilmemiştir. Diğerleri pek mutlu olmayan bir ilişkiyi uzun bir dönem devam ettirmeyi becerebilirler. Bunu yaparlar, çünkü daha iyi bir ilişki bulmak için uğraşma riskinden fazlasıyla ürkerler. En azından hepsi bu acıyı az çok tanır.En üstün ifadesinde, kendi ilişki ihtiyacı ve korkusu ile yüzleşecektir. Satürn her zaman dayanma gücü verir ve bu nedenle Venüs-Satürn tipi, iyi günde ve kötü günde ilişkisine sahip çıkan ve bu yolla bir ilişkiye gerçekten işlerlik kazandıran, vermeyi ve almayı gerçekten öğrenen kişiyi betimler. Venüs-Satürn kişisi ilişkilerde çaba gösterme yoluyla, diğer her şeyin ötesinde, işin aslının keyif olması gerektiğini, her şeyi ve kendisini gereğinden fazla ciddiye aldığını keşfeder.
Venüs-Satürn açılarının diğer bir görünümü kişinin kendisine mutlu olma izni vermekte güçlük çekmesi olabilir. Bu kişiler bazen kendilerine haz duyma, bazen de paraya sahip olma izini vermezler. Bu, kendi çabalarına az paha biçen veya çok az ücretle çalışan, sorıra da dışarı çıkmaya hali ve mali imkanı kalmayan kişidir. Dışarıya çıkamama sosyal hayatı sınırlar ve böylece bir kısır döngü yaratılır.
Satürn her zaman zor yolla öğrenmemizde ısrar eder. Venüs-Satürn açılarına sahip kişiler, belirli bir zaman içinde, ilişkiler hakkında, çoğunlukla en derin seviyede öğrenirler. Bu açıya sahip insanlar, genellikle ilk çekim ve illüzyon geçtikten sonra daha başanlı olurlar. Çünkü bu tip gerçeklerle, geçmişten getirilen zorluklarla ve uzun zaman boyunca bir ilişkiyi kazanıp devam ettirmek için gereken çabayla bağlantıdadır. Venüs-Pluto gibi Venüs-Satürn açıları da güzellik endüstrisinde etkin olarak çalışan kişiler veya sevgi, çalışma ve kontrollü zaman aralıklarıyla ilgili konularda meseleleri olanlar için uygundur. Bu kombinasyona sahip olan çok sayıda terapist ve eviilik danışmanı vardır. Bu tür mesleklerde bir danışmanın alıp verebileceği sevginin limiti yoktur. Limitler muhtemelen duygusal anlamda olmayıp, zaman ve kişisel sınırlar bakımından mevcuttur.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 01:06 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melody Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: Nov 2016

Rep Puanı: 5

Mesaj: #27
RE: Venüs - Satürn Açıları
0 orblu bi venus saturn karesi var haritamda.Olağanüstü bir sekilde aşkta hicbir sekilde karşılık görmedim hic teklif eden de olmadı.insanlar hep güzel olduğumu söylüyor bende kendimi begeniyorum aslında. Ama yinede guzelligim konusunda ozguvensizligim var.Baskasinin yanında kendimi ovemem,kesin beni beğenmiyor diye düşünürüm. Bu durumun gecmesi icin cok uğraştım fakat duzelmiycek gibi.

Natal haritam

https://i.hizliresim.com/VQ8lNn.jpg
05-22-2017 09:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #28
RE: Venüs - Satürn Açıları
Vedik astrolojiye göre venüsle kare ya da karşıtlık yapan satürn iyidir, kötü alışkanlıkları bırakmada bir numaralar bu kişiler. Bu arada satürnün tek dostu venüstür

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
05-22-2017 09:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #29
RE: Venüs - Satürn Açıları
sana katılıyorum ahmet. ve yeri gelmişken sert yerleşim yada açılar vss için fikrimi belirtmek isterim zorlayıcı açıların, çok bilinenin aksine düşük konumda olduğu yerleşimlerin yanlış yorumlanması astrolojiyi trajediye dönüştürüyor. aslında düşük yerleşim yada kötü ev yerleşimi yada sert açıları; ne, nereden, nasıl gibi soruların, sembolik olarak ne ifade ettiklerini anlamaya çalışırsak astrolojiyi yorumlama sanatımız gelişmiş olur. yorumlama sanatında ilerlemek isteyen arkadaşlarımın sindirerek ve dikkatli okumaları sayesinde gelişme kaydetmelerine yardımcı olabilecek bir link paylaşmak istiyorum. devrim dölen ve devrim yılmazer'e ait bir yazı;



http://www.astroturkiye.com/iyi-ve-kotu-...aritalari/

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
05-23-2017 01:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #30
Cvp: Venüs - Satürn Açıları
Haritamda saturn kocta, venüs ikizlerde. geniş orblu da olsa (10 derece) bir venüs saturn karesine sahibim; inanılmaz zor, aşması imkansız gibi bir şey. horoskobun diger unsurları kırmaktan korkan, kavgadan hoşlanmayan, sukunet arayan bir yapıyı işaret ediyorken, bu kare açı o etkilerin gölgelerini ikiye katlıyor ve beni -kendimi bildim bileli- reddedilmekten özellikle korkan, karsi tarafla uyum saglamaya odaklanan, 'baskalarının açtıgı alanda ilerleyen' bir yapıya büründürüyor. haritamdaki en önemli alanın ( 7. ev'in) dispozitörü olması sebebiyle; venüs'ün olumsuz durumu bana terazi gölgeleri yasatıyor.

fakat saturn açıları aşılabilir, gerekli dersi alırsam ne istedigini bilen, ayakları saglam basan, dengeli bir tavrı baskın hale getirebilirim. venüsün retro olusu da basta olumsuz bir durum gibi görünse de iç muhakeme bakımından cok yardımcı olacaktır.

12-08-2017 03:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Venüs Açıları Angel 115 215,733 12-09-2018 03:27 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Venüs - Jüpiter Açıları astrosohbet 58 77,215 06-15-2018 12:19 PM
Son Mesaj: shinigami
  Venüs - Pluton Arasındaki Zorlayıcı Açılar ve "Aşk" Derin 13 29,375 05-02-2018 06:06 PM
Son Mesaj: Miu_miu
  Venüs - Mars Açıları astrosohbet 45 68,110 06-21-2017 02:05 PM
Son Mesaj: mashameral
  Venüs - Plüto Açıları astrosohbet 59 94,341 04-28-2017 01:39 AM
Son Mesaj: say24
  Venüs - Neptün Açıları astrosohbet 48 70,344 03-05-2017 10:41 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Venüs - Uranüs Açıları astrosohbet 47 64,115 02-27-2017 12:59 AM
Son Mesaj: zeynepelif
  Venüs Uranüs Karesi Gerçekleşiyor Aşka Sahip Çıkabilir Misiniz? Angel 6 11,487 11-03-2010 01:47 PM
Son Mesaj: Serena

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir