Değerlendir:
  • 10 Oy - 3.7 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sinastri'de Vertex ve Anti-Vertex
Yazar Mesaj
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #1
Sinastri'de Vertex ve Anti-Vertex
Birkaç günlük sağlık sorunları ve hafta sonu hareketliliğinin ardından tekrar merhabalar gülücük Bugüne seçtiğim konu da eşleşim haritalarında vertex ve anti-vertex.Başlıyorum gülücük


Vertex noktanız bir başkasının herhangi bir gezegeniyle veya noktasıyla açı yaptığı zaman bu aranızda kadersel bir ilişki olduğunun göstergesidir.Yazımın içinde evli çiftlerin sinastri haritalarındaki ortak açılara baktım ve çiftlerden en az birinin Vertex'inin veya Anti-Vertex'inin sıklıkla aktifleştiğini (açı yaptığını) gördüm. Kompozit haritalarda ise güçlü Vertex/Anti-Vertex açılarının da kadersel bir birlik verdiğini gördüm. Gerçekten de evli çiftlerin kompozit haritalarında Vertex-Alçalan (DSC) kavuşumuna çokça rastladım.


Vertex ve Anti-Vertex arasındaki fark nedir?

Vertex noktasını ikinci yükselen olarak sayılırken,Anti-Vertex'i ikinci alçalan olarak sayılır.Bu yüzden sinastrideki Vertex/Anti-Vertex bağlantıları son derece kişisel bağlantılardır. Bazı astrologlar,Anti-Vertex'in Vertex'ten daha önemsiz olduğunu savunur ama kişisel gözlemlerime ve sinastri haritalarına dayanarak ben bu görüşe katılmıyorum. Belki de diğer astrologlar Vertex'in sinastride daima birinin 5. ,6. ,7. ,8. ve 9. evlerinden birinde olmasından dolayı öyle düşünüyorlardır çünkü bu evler diğerleriyle olan ilişkilerimizi gösterir. Bu evlere,özellikle de 5. ,7. ve 8. evlere başkalarının gezegenleri düştüğünde Vertex ile kavuşsun veya kavuşmasın yüksek düzeyde uyumluluk ve samimiyet gösterir. Öte yandan da Anti-Vertex,Vertex'in karşıt evinde bulunur ve kişisel endişelerimiz veya özel dünyamızla alakalı olan 1. ,2. ,3. ,11. ve 12.evlerde yer alır. Bu yüzden de birinin haritasındaki herhangi bir öğe sizin Anti-Vertex'inizle kavuşum yaptığında bu kişi sizin iç dünyanızın önemli bir parçası haline gelebilir. Sinastride birinin benim hem Vertex'ime hem de Anti-Vertex'ime kavuşumu var ve her iki durumda da çekimin eşit olduğunu söyleyebilirim.

Vertex ve Anti-Vertex bize bilinçsizce kimleri çektiğimizi gösteriyor. Vertex ve Anti-Vertex noktaları sinastri veya kompozitte ortaya çıktığında iki kişi arasında karşı konulamaz bir şekilde birbirlerine çekilirler. Vertex sahibi,gezegen sahibini hayallerinin erkeği/kadını olarak hisseder ve genellikle beklenmedik bir şekilde tanışırlar. İki tarafı bir araya getiren şey kaderdir ve tanıştıkları anda hemen güçlü bir bağlantı hissederler.Diğer kişinin hayatınızı değiştireceği hissi güçlü bir şekilde var olabilir ve bu kişi için daha önce hiç hissetmediğiniz gibi hissedersiniz. Bu kişiyle tanıştığınızda Vertex ya da Anti-Vertex'inizle görünüme geçen bir transit vardır.Ayrıca Solar Return (Güneş Dönüşü) haritalarınızda da güçlü Vertex/Anti-Vertex bağlantıları da bu özel kişiyle tanışma belirtisidir.

Örneğin, Vertex-Venüs bağlantısına sahip olduğum bir adamla tanıştığım yıl Güneş dönüşü haritamda 5.evimde Vertex ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu vardı.Ayrıca o kişiye tanıştığım gün transit Mars,natal Venüsümle tam kavuşumdaydı.


Güneş-Vertex/Anti-Vertex: Güneş kişisinin egosunu ifade edişi ve çekirdek varlığı Vertex kişisinin fikirlerini içerir,fikirsel olarak mükemmel arkadaşlardır. Ani bir arkadaşlığı gösterir,iki kişi arasında kadersellik hissi vardır ve mesafeyi beraber gidebileceklerini hissederler.

Ay-Vertex/Anti-Vertex: Bu görünüm duygusal,destekleyici ve besleyici bir bağlantının göstergesidir. Burada Vertex kişisi bilinçsizce Ay kişisinin duygusal doğasına çekilir. Aranızda doğal bir cazibe vardır ve birbirinizleyken rahat ve güvende hissedersiniz. Aslında bu o kadar konforlu ve harika olabilir ki birbirinden ayrı kalmak zor olur.

Merkür-Vertex/Anti-vertex: Birinin Merkür'ü,diğer kişisinin Vertex veya Anti-Vertex noktasına kavuşum ya da zıt açı yaptığında taraflar arasında entelektüel ve zihinsel bir bağlantı ortaya çıkar. İki taraf da birbiriyle konuşurken içgüdüsel olarak rahat hisseder.Sinastri'nin geri kalanında romantizme dair güçlü bağlantılar yoksa bu bağlantı kardeş gibi hissedilen ilişkiler verebilir. Bu bağlantı çok yakın bir erkek arkadaşımla aramda vardı ve onun zihninden çok etkileniyordum (burada etkilenmeyi romantik veya cinsel çekim anlamında kullanmamış).


Venüs-Vertex/Anti-Vertex: Bu bağlantı hayatınızı sonsuza dek değiştirecek kadersel ve romantik bir bağlantının asal göstergesidir. Aşk ve romantizm duyguları inanılmaz derecede güçlüdür. Vertex kişisi,Venüs kişisini hayallerinin erkeği veya kadını olarak görür. Aralarındaki aşk o kadar güçlüdür ki onları ayırmak inanılmaz derecede zordur.

Mars-Vertex/Anti-Vertex: Güçlü cinsellik içeren bir bağlantıdır. Mars kişisinin cinsel karizması ve atılganlığı Vertex kişisi için cezbedicidir. Cinsellik onlar için yoğun ve dönüştürücüdür ve taraflar birbirine doyamaz.

Jüpiter-Vertex/Anti-Vertex: Bu bağlantı cömertliği,iyi iradeyi,hoşgörüyü ve faydalı/hayırsever bir birlik olmayı içerir. Özellikle Vertex kişisi olmak üzere her iki taraf da birlikte olduklarında kendilerini iyi hisseder. Jüpiter kişisi,Vertex kişisinin kariyer yaşamına iyi gelebilir ve hırslarını elde etmesine yardımcı olabilir.

Satürn-Vertex/Anti-Vertex: Satürn kişisi,Vertex kişisinin hayatını yoluna koyması için teşvik eden bir kuvvet gibidir,bir baba figürü gibi pratik tavsiyeler ve rehberlik sunar. Satürn, "Karma"yı temsil ederken Vertex,"kader" i temsil ettiğinden ilişkideki her iki taraf için de çok büyük etkileri olabilir. Vertex kişisinin Satürn kişisine karşı bağlılık ve sorumluluk hissi yüksek olduğundan çiftin ayrılması çok zor olacaktır.

Uranüs-Vertex/Anti-Vertex: Uranüs kişisi,Satürn kişisinin hayatında devrim yaratan,istikrarı bozan bir güç görevini görür. İkisi bir araya geldiğinde aralarındaki heyecan duygusu çok yüksek olduğundan çekim de yüksektir. Uranüs kişisi,Vertex kişisinin zihnini çeşitli olasılıklara açar. Uranüs kişisinin Vertex kişisine devrim etkisi yaptığı alan,Vertex kişisinin bulunduğu ev tarafından anlaşılır.

Neptün-Vertex/Anti-Vertex: Vertex kişisi,Neptün kişisine sihirli bir şekilde çekilir. Vertex kişisi kendisini Neptün kişisinin içinde kolayca kaybeder. Vertex kişisi,Neptün kişisinin içindeki en derin hayallerini ve mükemmel eşin fantezilerini yerine getirebildiğini hisseder. Bu son derece manevi,manyetik ve rüya gibi bir ilişkidir.

Plüto-Vertex/Anti-Vertex: Plüto kişisi,Vertex kişisi üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahiptir.İki tarafın da buluşması gerekiyordu.Bu ilişki, Vertex kişisinin Plüto kişisiyle yaşayacağı cinsel açıdan yoğun olan ilişki sayesinde kişisel büyümesi için bir fırsat haline gelir. Vertex kişisinin dönüşümü hangi alanda geçireceğini bulmak içinse kavuşumun olduğu eve bakın.

Ay Düğümü-Vertex/Anti-Vertex: Bu görünüm,sinastrideki evliliğin başlıca göstergelerinden biridir. Vertex kişisi,düğüm kişisinin karakteri üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir,yaşamları içinde düğüm kişisinin karakterinin gelişimine yardımcı olur.Aralarındaki tanışma kaderseldir ve ilişkinin vizyonu birbirlerinden birçok şey öğrenmeleridir. Bir kişinin Güney Ay Düğümü,diğerinin Vertex'i veya Anti-Vertex'i ile açı yapıyorsa anlık bir aşinalık durumu belirir. İki taraf kesinlikle daha önce bir araya gelmiştir ve aralarında bitmemiş bir mesele vardır. Aralarındaki cazibe güçlü ve manyetiktir ve her iki tarafı da sonsuza dek dönüştürecektir. Bu enerjilerin kişileri hangi alanlarda etkileyeceğine bakmak için etkileşimin düştüğü evlere bakılır.

Örneğin,hayatımın aşkının Kuzey Ay Düğümü benim Vertex'ime 8.evde ve Yengeç'te kavuşuyordu.İlişkimiz son derece samimi,sevecen,dönüştürücü, cinsel anlamda yoğun (8.evden dolayı) ve besleyici oldu. Ben onun cinsel ve duygusal anlamda gelişmesine büyük oranda yardımcı oldum ve onun da bana benzer etkileri vardı. Ben onu asla unutmayacağım ve o da uzun zaman önce ayrılmış olmamıza rağmen hala ilişkimize bağlı.

Yükselen-Vertex: Kavuşum durumu yoğun bir çekimin göstergesidir. Her iki taraf da birbirine karşı hissettiği yoğun bağlanma sayesinde hayatlarının geri kalanında kolayca birlikte kalabilirler.

"The physical attraction is off the charts, and the feeling of attraction is instant. Brad Pitt and Angelina Jolie have this aspect." Brad Pitt ve Angelina'da açının var olduğunu anladım ama ilk cümleden anladığım fiziksel çekimin anlık ve yanıltıcı olabileceği,cümleyi daha doğru anlayan varsa uyarsın.

Alçalan-Vertex: Her iki taraf da açıklanamaz bir şekilde birbirlerine doğru çekilir. Bir kadersellik hissi ilişkinize nüfuz eder. Bu görünüm evlilik için mükemmel bir göstergedir. En azından her iki kişinin de aşk ve ilişkilere olan bakış açısını sonsuza kadar dönüştürecek bir görünümdür.

Eveeet çok şükür bitti gülücük

Kaynak: https://aestrotex.wordpress.com/2013/08/...-synastry/

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
12-10-2018 05:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
justicee Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 143
Üyelik Tarihi: Nov 2017

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
Cvp: Sinastri'de Vertex ve Anti-Vertex
Açıları merakla bekliyorum,teşekkürler yazı için gülücük

haritam: https://hizliresim.com/AD7p3v
12-10-2018 11:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #3
Cvp: Sinastri'de Vertex ve Anti-Vertex
(12-10-2018 11:33 PM)justicee Yazılan:  Açıları merakla bekliyorum,teşekkürler yazı için gülücük

Rica ederim gülücük Eve geç geldim ve Neptün'e kadar yazabildim,gerisi yarına gülücük Yoruldum gerçekten gülücük

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
12-11-2018 04:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
MİNKİ Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 8
Üyelik Tarihi: Sep 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Cvp: Sinastri'de Vertex ve Anti-Vertex
Bu çok ilginç bir konu başlığı. Merak ettiğim bazı noktalar var. Benim verteksim ikizler ve karşı tarafın 7.evine düşmekte. Ayrıca onun verteksi yengeç benim 9.evime düşmekte. Onun anti-verteks oğlak (aynı zamanda venüs burcu oğlak) benim 3.evime düşüyor ve benim güneşim oğlak. Benim anti-verteksim yay burcu, onun 1.evine düşüyor. Karmaşık mı oldu bilmiyorum ama nasıl yorumlanabilir bu?
02-03-2019 09:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Neptunyen Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 15
Üyelik Tarihi: Nov 2019

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
Cvp: Sinastri'de Vertex ve Anti-Vertex
Hoşlandığım kişinin Anti-vertexi ile hem venüsüm hem de neptünüm kavuşuyor. Vertex/Anti-vertex kişisi değilim fakat ben de derin duygular hissediyorum. Bunun sebebi diğer gezegen yerleşimleri de olabilir tabii ki. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler. ask

Doğum haritam:

https://hizliresim.com/DOgpbz
03-23-2020 02:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #6
Cvp: Sinastri'de Vertex ve Anti-Vertex
(03-23-2020 02:35 PM)Neptunyen Yazılan:  Hoşlandığım kişinin Anti-vertexi ile hem venüsüm hem de neptünüm kavuşuyor. Vertex/Anti-vertex kişisi değilim fakat ben de derin duygular hissediyorum. Bunun sebebi diğer gezegen yerleşimleri de olabilir tabii ki. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler. ask

Faydalı olduysa ne mutlu bana gülücük Teşekkürler gülücük

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
03-23-2020 07:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sinastri'de Juno BayanKararsız 15 100,925 06-30-2020 11:36 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri'de Neptün Partnerin Evlerinde BayanKararsız 0 15,098 03-22-2020 05:58 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri'de Uranüs Partnerin Evlerinde BayanKararsız 0 17,867 10-06-2019 03:39 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri'de Ay'ın 20 Asteroid ile Kavuşumu BayanKararsız 0 14,133 09-26-2019 12:56 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri'de Satürn Partnerin Evlerinde BayanKararsız 0 33,172 09-20-2019 10:50 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri'de Jüpiter Partnerin Evlerinde BayanKararsız 0 27,094 09-18-2019 03:40 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri'de Eros BayanKararsız 4 64,656 12-06-2018 04:58 PM
Son Mesaj: BayanKararsız

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir