Değerlendir:
  • 29 Oy - 3.1 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn & Uranüs Zıtlaşması
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #41
Satürn & Uranüs Zıtlaşması ( İran )
Satürn - Uranüs Zıtlaşması etkileri kendini hissettirmeye başladı diyebiliriz. 29 Ekime kadar eskiyle yeninin zıtlaşmasını deneyimleyeceğiz.
daha sonra ki süreçte 2010 baharında bu sürtüşmeyi gözlemleyeceğiz.

haberleri takip edenler bilecektir , İran'da iç çatışmalar yaşanıyor.
seçime hile karıştığını iddia eden yenilikçi ( uranüs ) kesim ile muhafazakar ( satürn ) taraf arasında gerilim sözkonusu..

İnanç potansiyelini belkide en iyi ifade eden kombinasyonlardan biri olan Jüpiter-Neptün kavuşumunu yaşadığımız bu dönemde , birileri inançlarını sorgulamaya ( Kova ) başlamış olabilir..

gerek Jüpiter gerekse Neptünün iyimser ve saf doğalarından dolayı bu çatışmada Yenilikçiler bir süre sonra susmayı ve itimat etmeyi tercih edebilir.

oysa 2010'dan itibaren Satürn-Uranüs-Plüto üçlüsü arasında oluşacak T-Kare gerilimi '' ölümüne değişim '' hareketlerini tetikleyebilir..

06-22-2009 08:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #42
Satürn - Uranüs Zıtlaşması Üzerine Bir İnceleme
2008-2010 YILLARI ARASINDA GERÇEKLEŞECEK OLAN SATÜRN-URANÜS KARŞITLIĞI ÜZERİNE BİR İNCELEME

Bu iki gezegen arasında 5 kere tam kavuşum gerçekleşecek, ayrıca Satürn ve Uranüs burç değiştirecek.Daha ileriki bir tarihte, Satürn ve Uranüs’ün Pluto’ya kare yapmasıyla bu üç gezegen arasında bir T-kare oluşacak.Bu transitler bilincimizin katmanlarını açacak, hatta kimilerine göre berbat etkiler taşıyan bir süreci temsil etmekte. Hiç bir transiti iyi ya da kötü olarak değerlendirmemek gerekir. Ego takıntılarımız üzerinde Uranüs bir uyandırma servisi etkisi yaratır.Satürn ise tekneyi sallandıracak her türlü etkiden bizi koruyup dengeyi sağlamaya çalışır.Yeni olanı topraklayıp, yerine çıpalayarak bir düzene oturtur. Gezegenler hareketleri boyunca ileri, geri ve duraklama dönemleri geçirirler.Özellikle duraklama döneminden bahsetmek istiyorum.Bu dönemde kendi kendinize , kendi alanınızda kalıp özel bir düşünme zamanı yaratın. Transit sürecinde başıma gelenleri bir kar küreme aracı gibi düşünürüm.Örneğin size yaklaşmakta olan enerjinin Satürn olduğunu düşünelim.Satürn sizin ego savunmanız olacaktır.Bu kaleye yapılacak herhangi bir tehdit çalkantı yaratacaktır ve bunu hayatınızda önünüze çıkan bir engel olarak algılayabilirsiniz.

Bunu yolunuzu kapayan kar tepecikleri gibi düşünebilirsiniz.Eskinin değişip yerine gelecek olan yeniye yer açabilmek için, bu imgeyi yolun açılmasına yardımcı olacak bir kar küreme aracına benzetebiliriz. Uranüs size bunu yapabilmeniz için yolu açacak kar küreme aracınızdır. Hayatınızda gerekli olan değişikliği yaratmak için size gerekli olan bilincin yaratılmasına yardımcı olacaktır. Duraklama zamanlarında da siz yolu temizleme sürecinizi nasıl gerçekleştireceğinizi düşünmelisiniz. Bu duraklama sürecine gelene kadar gezegen hareketleri zihninize sanki bir download ile yeni enerjilerin özünü yükler.

Bu hareket ve başlangıç noktaları ile dolu saf bir enerjidir.Önünüze dönüm noktaları çıkar, üzerinizde değişim için büyük baskılar vardır. Değişime yönelik baskı ne kadar büyük olursa, dirençte bir okadar büyük olur. Yeni enerjileri hayatınıza sokmak oldukça zor ve kontrol edici olabilir.Ne yaparsanız yapın paçanızı kurtaramıyormuş gibi bir his duyabilirsiniz. Bu nedenle, duraklama dönemleri durup düşünme ve adapte olma zamanlarıdır. Kararlarınızı bu zamanda almaya bakın, eğer beklemeyi seçerseniz, duraklama dönemi geçtikten sonra problem şekli ve yoğunluğu değişmiş olarak karşınıza çıkacaktır.

2008 yılının başlarında kartlar masaya konulmuştu. 21 eylül 2008 de Satürn retro harekette idi, Kasım sonunda düzeldi. Bu iki gezegen orb içerisinde kaldılar. Dünya üzerinde yapılar ve dengeler değişti. Ben bu süreci Bozulma ve Çökme dönemleri olarak ikiye ayırıyorum.Satürn ve Uranüs arasındaki ilk iki temasta bozulma dönemini yaşadık. Şu anda 3.aşamaya geldik ,artık çökme dönemindeyiz, bu süreç 15 eylül de başladı.Eskiden yeniye doğru gidip gelen bir sarkaç etkisi yaşadık. Eskiyi atmak kolay olmayacak, herşey kafamıza yıkılmasın diye yeniye karşı bir direnç gösterilecek. Ayrıca herhangi bir açı kalıbından 5 tane arka arkaya tekrarlanacaksa, arada bir simetri kurulabilir.İlk olan hep en zorudur.5. açıya gelindiğinde artık çökme gerçekleşmiş, ve bırakılması gereken eskilerin ne olduğu anlaşılmıştır. Bu bir davranış kalıbı, bir tutum veya bir ilişki olabilir. İlla dış dünyada görünür bir şey olmak zorunda değildir. 3.transit dengeleyici etki yapacak, daha sonra gelecek olanlar ise yeniye doğru yapılanmaya başlayacağımız bir süreç olacak. Balık ve Başak değişken aksları esnek ve dikkat dağıtan enerjilerdir.Enerjileri hem dağıtır, hem de santrifüj etkisi yapar, paylaşır, elini uzatır, ortaya saçar karmakarışık eder. Tüm bunlar Satürn’e karşı duran enerjilerdir. Karşıtlıklar ,karşıtlık yaratır.Hepimizde artistik ve bilimsel olan bir taraf var olabilir. Bu kişide bir farkındalık yaratır, ona içsel bir çekişme bundan doğan bir yaratım ve verim verir. Ancak karşıtlığı bir içsel gerginlik olarak aksiyona dönüştüremeden yaşarız. Bu durumda zaten harekete geçmek akıl kârı değildir.Planlamalı, organize etmeli, geriye çekilip uzaktan incelemeli ve çok atak davranmamalıyız. Karşınıza aradığınız fırsatı çıkaracak bir eylem ortaya çıkacaktır.Çünkü karşıtlığın asıl görevi farkındalık yaratmaktır.

Değişimler esnasında çoğumuz harekete geçmeyiz reaksiyon veririz. Kiron kitabımı Satürn-Uranüs kavuşumu sırasında yazdım (1988). Satürn-Uranüs karşıtlığında ise tekrar yazdım. Bu süreçte geceleri yazdım, gündüzleri uyudum, vücudum yorgun düştü, doğal ritmi bozuldu ve alarm vermeye başladı. Satürn duraklama dönemine girince evimi sel gibi su bastı, mutfaktan patlayan bir boru eve bir şelale gibi doldu ve evim 7 ay oturulamaz hale geldi, ben de tüm eşyaların, yer ve duvarların tam anlamıyla kuruyabilmesi için evimi terk etmek zorunda kaldım.4.evim de Uranüs Balık ve 10.evde Satürn Başak’ta yer alıyor. Sonuçta evreni kontrol edemezsiniz, ama bu felaket bu anlamda faydalı oldu. Satürn ve Uranüs Kova’nın dual yöneticileridir. 26 Mayıs'ta Satürn duraklama dönemine girdi ve ben kitabı tekrar gözden geçirmeye başladım. Eylül’ün ortalarında bitirdim. Kendimi döngünün ikinci yarısına hazırlamaya başladım.

60lı yıllarda doğmuş bireylerin haritalarında Satürn-Uranüs karşıtlığı var.2015 yılında Uranüs Pluto ile kavuşum yapacak.Satürn Kiron'la kavuşum yaptı. Bu kuşağın üzerindeki etkileri oldukça belirgin oldu. Satürn Terazi ve Uranüs Koç burcuna geçince Öncü burçlara doğru bir kayma gerçekleşecek , bu da aksiyon demek. T-kareler gerçekleşecek, zorluklara ve mücadeleye göğüs gerip, yaratıcılığımıza güvenip hayatımıza değeri olacak değişimleri getirip, bunları kalıcı kılacak enerjiyi bulabileceğiz. T-karenin apeksinde Satürn yer alacak, bu değişikliklerin kaçınılmaz ve gerekli olduğuna işaret etmekte. Pluta’ya kare yapacak olması ise gerekenin olacağı ve eyleme geçmenin ruhumuzun derinliklerinden gelen bir uyanışı ortaya çıkaracağını anlatıyor.Satürn Balık’ta medyanın anarşisine uğradık. Haberler gerçekmiş gibi verilerle bize maskelenerek sunuldu.Pluto Oğlak burcuna geçmesiyle birlikte ,korku yaratma taktikleri ile insanlardan gerçekler saklanarak, kontrol ve manipulasyon yöntemleri deneniyor. Pluto(Hades)in görünmezlik kaskı ile gerçek düşüncelerimiz saklı. Anlamsız tartışmalara girmeden kendi düşüncelerimize sadık kalarak yolumuzda ilerlemeliyiz. Satürn ve Uranüs’ün burç değiştirmesi ile birlikte enerjiler birer birer açılıyor.Satürn-Uranüs kavuşumu her 47 yılda bir gerçekleşir. Öncü burçlarda olması ise dünyamızda sallantı yaratacak değişimlere neden olacak. Satürn Uranüs arasında önce kavuşum, sonra karşıtlık oldu ve bunu takip eden bir seri karşıtlık ve quincunx açıları meydana gelecek.Bu dinamik açı serisi bir Yod oluşturmakta. Tanrının parmağı adını alan bu açı kalıbı kadersel bir tema içerir. Quincunx 150 derecelik bir açıdır ve tam anlamıyla ne olup bittiğini kavramakta zorluk çektiğimiz bir açı kalıbıdır, algılayamayız ve enerjiler blok olur. Ancak Yod’un köşelerine bir transit geldiğinde olayların ne yönde gelişeceği açıklığa kavuşacaktır. Satürn bakış açısıyla düşünürsek, sistemde yapılacak herhangi bir değişiklik dünyanın sonunu getirmek anlamına gelir. Böyle bir korkunun ecele faydası yoktur.Korkumu inkar edersem bu korku benim karşıma başka kalıplarda çıkacaktır. Ben buna inkar et, böl, yansıt teması diyorum (Deny, split,project).İçinizdeki korkuyu görmemezlikten gelirseniz, bunu halının altına süpürmeniz onu yok etmeyecektir. Siz onunla yüzleşebilesiniz diye bu korku hayatınızda bir insan veya bir olay olarak karşınıza tekrar tekrar çıkacaktır.

Hergün bize sonumuzun yakın olduğunu, nerede, ne kadar türün yok olmakta olduğundan bahseden birçok haberle karşılaşıyoruz. Hepimizin kolektif bilincinde artık var olan bir olgu bu. Tam anlamıyla olayın ne ölçüde vahim olduğundan pek emin değiliz ama hepimiz kırılgan yönlerimizin oldukça farkındayız.Farkında olduğumuz bir başka şey de, materyal olan şeylere olan bağlılıklarımızı tekrar sorgulamamız gerektiğidir. Tüketim yapma kavramından uzaklaşmalıyız. Her günümüzü sanki bu yeryüzünde son günümüz gibi yaşamalı ve hiç ölmeyecek gibi davranmalıyız, ancak Satürn bir yandan bir otorite edasıyla bize köklerimizden gelen geleneksel geçmişimizi hatırlatır. Uranüs ile gelen yenilikler, Satürn’ün eski geleneksel yöntemleriyle çatışır.


Bu çatışma dışta olduğu kadar, içtede gerçekleşir. Satürn transiti esnasında depresif ve umutsuz hissedebilirsiniz, en iyisi bu duygular hakkında bir günlük tutun. Uranüs ile bilincinizin katmanları açılacaktır, bundan daha güçlü bir devrim olabilirmi? Ayrıca şimdiye kadar kaç kez dünyanın sonu geleceği kehanet edildi ama tam anlamıyla yok olmadık , demek ki bu tip felaket haberciliğine de pek değer vermemeliyiz. Eylül ve Ekim aylarındaki gökyüzü olayları oldukça ayıltıcı etkiler yapacak. Borçları kapatmak için ne kadar borç alırsak alalım, problemin sonunu getirecek bir çözüme ulaşamayacağız.

Soru: Değişken burçlarda gezegenleri olanlar bu transitlerden nasıl etkilenecekler?

Yanıt: Değişken burcun 15.derecesinden, Öncü burcun 3 derecesine kadar olan 17-18 derecelik ark içerisinde herhangi bir gezegeniniz varsa, elbette bu karşıtlıktan etkileneceksiniz, gerçi sadece son transit öncü burçta gerçekleşecek.Bunlar oldukça güçlü enerjiler, bireysel olmanın yanı sıra tüm dünyayı da etkilemekte. Bu değişken bantta herhangi bir gezegeniniz varsa, değdiği hangi gezegen ise o gezegenin konularını harekete geçirecektir. Evlerde gezegen yoksa bile o evlerin konularını önünüze getirecek durumlar ortaya çıkacaktır.

Mesela Uranüs 1. Evde ve Satürn 7 evde olsun.Bu bildiğiniz gibi ilişkiler aksıdır, Kendiniz ve ilişkide olduğunuz kişi ile aranızdaki ilişkinin dinamiğini anlatır, o kişi sizinle kontakt kurduğunda ne olduğunu, kendinizi nasıl hissettiğinizi anlatır. Uranüs sizin bireysel özgürlüğünüzü, orijinalliğinizi,heyecanınızı, hareketliliğinizi temsil ederken, bu heyecan ve hareketliliği kısıtlamaya kalkışan Satürn kişisinin sınırlayıcı etkisinin farkına varırsınız. Zaten tüm karşıtlıklar, genelde ilişkiler temelinde etkisini gösterir.

Saate bakın (Satürn) bu gece oldukça çabuk geçti, bitirmemiz gereken saate gelmişiz. Hepinize teşekkür ediyor ve iyi akşamlar diliyorum.


(Bu alıntı izinle Melanie Reinhart’ın Satürn-Uranüs Karşıtlığı ile ilgili dinletisinden çevrilmiştir.)

Çeviren; Naz Bayatlı.

kaynak; hakankirkoglu.com

09-09-2009 04:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #43
Cvp: RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
(11-13-2008 02:37 AM)uranus Yazılan:  Uranus transitinin keyfini cıkarınız...mukemmel degisimler getirir, ama ruzgarini arkanıza almanız lazim....Uranus bence muhtesem bir gezegen...Astrolojide en tuttugum gezegen, ben anlamini ögrendikten sonra bana cok faydasi oldu....simdi tam ASC nin ustunde benim haritamda....
transitlerde ne olacagini beklemeyin sakın... kendinize hangi evde transitiniz varsa o evin konularıyla baglantılı hedefler koyun, o zaman ruzgarini arkanıza alırsınız ve istediginiz yere cok kolay gidersiniz.... Bana bir ingilizin bir seminerde soyledigi bir söz vardı, asla unutmam...Fırsatlar beklenmez, yaratılır, demisti....çaba gostermeniz lazım yani....
Uranus transiti 1. evinizden sizi etkiliyorsa, bilmeniz gereken 1. evin konularında sahip oldugunuz her ne anlayısınız varsa, onlada değişim yaşayacaksınız demektir...yani :
1.. evin konuları nı hatırlatalım : Dış görünüş, davranışlarınız, kendinizi ifade ediş biçiminiz, takip ettiginiz moda, giyim tarzınız, yürüyüş şekliniz, beden diliniz...kısaca siz dısardan nasıl algılanıyorsunuz...bunları değiştirme zamanınız gelmiş demektir...Kolay değil tabii ki... ama bu konularda biraz düşünün ve neyinizi deiştirmek istediğinizi belirleyin...ondan sonra zaten olaylar hep o sekilde gelişir ve o yonde değişirsiniz... Buna hedef koymak denir..yani ihtiyacınızı belirleyip şuurunuza yukseltiyorsunuz, bir sekilde hazırlık yapıyorsunuz ve sonucta Uranusun enerjisini o yolda kullanıyorsunuz....Ama hic hedef koymazsanız, o zaman da o rüzgar sizi istedigi sekilde yonlendirir, saga sola carparsınız...rüzgarı nerden alacağınız cok önemli , yelkenlinin dümeni sizde olmalı hep...
1. evde hangi gezegeniniz varsa ve Uranus tr. i o gezegeni etkiliyorsa o zaman 1. evin yukarda saydığım konularıyla o gezegeni bagdastırıp bir hedef belirlemeniz gerekiyor...
mesela 1. evde neptun varsa, sizin kendinizi dısarıya gostermek, kabul ettirmekle alakalı hayalleriniz var demektir... bulundugunuz ortamlarda bazen konu dısına cıkıp hayaller kurarsınız, arkadaslarınız size sohbet sırasında, "yahu don artık aramıza..." filan derler...
Uranus transitinde bu tarzınızı değiştirmeniz gerekecektir... ve o yuzden olaylar yasarsınız...daha realist , daha konsantre davranmanız gereken olaylar yasarsınız mesela...dikkatsizliginizden dolayı bir seyler kaybedersiniz ve anlarsınız ki, "hııımmmm ben artık bulutların ustunden ineyim, biraz daha dikkatli bir tavır sergileyim ..."filan dersiniz, yani bir seyler ogrenirsiniz ve degisirsiniz....ama astrolojinin en buyuk faydasi bu tarz transitlerde bu tarz olaylar yasama potansiyelinizi önceden anlamak ve ona gore bu tarz olaylar yaşamadan önlem almak, yani hedefinizi belirleyip buna gore degisim yasamanızdır... Öbür türlü boyle transitlerde, hayat size hep ihtiyacınız neyse, onunla karsılastıracaktır.
Uranus tr. sirasinda kisinin dikkati kendine yönelir.(Herhangi bir transit ASC yi tetiklerse,kisinin dikkati hep kendisine yönelir.)
Uranus tr.i 1. eve gelirse icsel davet olayi baslar ve olaylar kendiliginden olusur.O yuzden icsel ihtiyacini belirleyip,olaylari yönlendirmen lazim.Ve kisi potansiyelinde ne varsa onu kesfeder.(illa bir sey kesfedecek ya gülücük)
Uranus tr. herkesin ASC sine gelmez. Gelirse zaten o potansiyelde dogmus demektir.
Burada Uranusyen bir tipe de asik olabilir, yani kova burcundan birisiyle ask yasayabilir, veya devrimci bir örgutun icinde de bulabilir kendisini…

1. evinde gunes varsa ne olur?
Görünür benin degisimine neden olacak kisiyle tanisir.Yenilenme ihtiyaci.Aykiriliklar olur.Icinden o gune kadarki görünen Ben i gider, daha başka birisi olur.Daha özgür olur.Kendi cevresinde “ben daha farkliyim, daha marjinalim, daha siradisiyim” demek ihtiyaci duyar.Giyim tarzi degisir, hippi vari takilabilir.
Kendisine uygun olmayan birisine asik olabilir ve bu ask onun hayatini degistirir. (ask potansiyelini tetikleyen başka transitler de varsa , olur bu durum.)
Kendi “Ben “ine uymayan , ifade edis tarzina uymayan birisine asik olabilir, ve bunu anladigi zaman cok gec olur ve tedaviye de ihtiyac duyabilir bu yuzden.
Kisi suur duzeyinde kendisini degistirecek olani bulur; bu beklenmedik bir sekilde ortaya cikar. (Pluton transitinde ise icten ice hazirlik var !!!)
Ayni zamanda bu kisi cevresinde kesifler yapabilir, carpici yaratici urunler de ortaya koyabilir.Butun insanlar bu kisiyi kesfeder böylece.Kisi de kendisini baskalari sayesinde kesfetmis olur . (kesfedecek ya…gülücük)
Kisi degistikten sonra bir daha eski haline dönemez, bu mumkun degildir.
Bu degisim, kisinin sahip oldugu potansiyellerine göre farkli bir sekilde ortaya cikar.Elektrigi hangi ihtiyacina göre kullanacagin , senin secimindir, astroloji bilirsen sayet !
Astr. bilmezsen …şoklar dunyasina hoş geldiniiiiizzzz…gülücük)

İnsanlar , her degisime, her transite en zor görunen transite bile gögus gerecek , basa cikabilecek potansiyelde dunyaya gelirler.Yeterki bu potansiyelini iyi kullan.
Aslinda kasirgalarin, firtinalarin yaraticisi da biziz.Sana göre kasirga olan, baskasina göre meltem olabilir.Bu olaya psisik, fiziksel veya zihinsel olarak tahammul gösteremezsen, yardimci bir arac kullanabilirsin.

1. Evde Gunesin Mars ile karesi varsa, ve Uranus tr. i bunu tetiikliyorsa, kişinin kaza yapma potansiyeli cok olur.Kisi sakar olur o sure içinde...

1. evde venus varsa :
Önce 1. evdeki venus nedir ona bakmak lazım...
Venus 1. evde pek rahat degil.Venus duygular, 1. ev ise madde, görunur ben…o yuzden rahat degil…
Duygularinin özgürlesmesi icin beklenmedik olaylar yasar.Sarsici, etkileyici olaylar…Duygulari bu transitle görunur olur.Duygularini degistirecek ani olaylar…sürpriz bir ask yasayabilir.Gösteremedigi duygularinin görunur olabilmesi icin böyle bir olaya ihtiyaci var.
Karisinin yuzunden duygularini degistirir.Ona “anca gidersin “ de diyebilir, “ ne olursan ol, gel” de diyebilir…(light erkek nolcak…;)) )
Venus = iliskiler, duygular, alyuvarlar, kilcal damarlar…Uranus tr.nde saglik problemi de ortaya cikabilr. Uranus ise, beyin, beynin fonksiyonlari, beyin karmasasi, beyin salatasi…sinir sistemi...omurilik

1. evdeki canliligin , hayat enerjisinin boyutu cok önemlidir.Gunes ve mars arasinda uyumlu bir etki varsa, saglik problemi ile cok kolay basa cikabilir.Hayat enerjisi ve yasam arzusu, kisiye hayatta kalma enerjisi verir.
Gunes – Mars konj.da ise enerji fazlasi vardir.Enerjisini cok iyi bir sekilde kullanmasi lazim.Cunku bu enerji fazlasi kisiyi yok da edebilir.
1. Evde venus veya Ay , kisiye haritasina göre zayif bunye verir.Cunku duygusal, fiziksel enerjisi pek gözukmez…
falan filan....
yaşamanıza bakın, deneyimlenin, ögrenin ve değişin...
...ve sevgiyle kalın.....gülücük)


Uranüs transiti bu kadar mı güzel anlatılır okumayanlar, uranüs transidi yaşayanlar, yaşayacak olanlar mutlaka okumalı bu yazıyı gülücük
02-21-2010 10:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #44
RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
Şimdi bakıyorumda 2008 in sonunda bu transit benim MC-IC aksında güneş üzeride gerçekleşmiş...

Şu anda da bu transit 4-10. ev aksında ve tam neptüne kare yapıyor ikiside... Bİşeyler karalayabilecek olan var mı acaba ?
Ne olabilir ...
04-30-2010 12:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #45
RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
\'tiyatral_gitarist\' pid=\'81183\' dateline=\'1272614695\ Yazılan:Şimdi bakıyorumda 2008 in sonunda bu transit benim MC-IC aksında güneş üzeride gerçekleşmiş...

Şu anda da bu transit 4-10. ev aksında ve tam neptüne kare yapıyor ikiside... Bİşeyler karalayabilecek olan var mı acaba ?
Ne olabilir ...

niçin sadece yorum bekleniyor , mevcut transitleri yaşadığınız dönemde bir deneyiminiz olduysa yada bir takım farkındalıklar kazandıysanız bunları paylaşsanız daha verimli olurdu diye düşünüyoum.

senin Neptünün etkilenmesi , 2008 sonundaki transitten daha etkili olmayacaktır çünkü Güneşin etkilenmesi her zaman diğer ağır gezegenlerin etkilenmesinden daha fazla önemlidir hayatlarımızda.

04-30-2010 08:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Bluescorpio Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 6
Üyelik Tarihi: Apr 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #46
RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
astrolojinin fal kategorisinden çıkarılması için astrolojinin geliştirilmesi gerekiyor. herkesin bu gelişmede payı ve sorumluluğu aynı oranda geçerli...bu yolda bir kum tanesi de olsa katkı yapılması adına yaşananların paylaşılması, bu forumdaki herkesin farkındalığı olmalı
04-30-2010 09:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #47
RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
2 gündür düşünüyorum ama bişey yazamıyorum.
Aslında yazamadığım şey ,niye bişey yazamadığımdan başka bişey değil.
çünkü olası yazacaklarım şimdiye kadar niye pek bişi yazmamış olma sebebimi sebepsiz bırakacak gülücük

Aynen senin tenezzül edip uçurtmama yaptıgın yoruma da pek bişey yazamamış olmam gibi.
Evet haklısınız ama... sadece kendi açınızdan baktığınızda - ki zaten akside mümkün değil o ayrı mesele. Sonuçta herkes zannıyla hareket eder.

HEp bahsettiğin gibi sevgili yıldırım önyargıları kırmak, atomu parçalamaktan çok daha zordur. Neyseki böyle bir niyetim yok gülücük

....

Aslında bütün sebep 1. evde konuçlanmış ve enteresan açılar almış marsımdır. Onu azdırmak istemememdendir geçmişten bahsetmemek isteyişim.
Yoksa ilim paylaştıkça çoğalır ki bunu ben daha çok isterim. Naçizane ne aktarabilirsen onun misli misli sana geri döner.

Şimdiye kadar bu forumda iyi yada kötü yazdıklarımdan az-çok ne gibi bir düşünce ve yolda \"olmaya çalıştığım\" belli olmuştur. Neyse...

.........

Evet \"çok büyük değişimler , olaylar, deneyimler, zorluklar\" ın olduğunu söylememe gerek yok - ki zaten burada astrolojinin fal olup olmadığını sorgulamaya çalışan , hala doğruluğunu sorgulama ihtiyacı içinde olan kişiler oldugunu zannetmiyorum. Varsa bile diğer konular ve kendi haritasına bakarak bu ihtiyacını hemen giderebilir diye düşünüyorum, bu konuyu okumaya gerek duymadan...

Zaten 2008 in sonunda meydana gelen bu gerilim-değişim e -benim açımdan- o kadarda önem vermeye gerek duymayacak bir şekilde hayatımın \"kendimi bildim bileli\" denilebilecek bir kısmı pluto 1. ev transiti ve dokunduğu gezegenlerle geçmiş... Bir değişimi , farkı anlatmak , anlatabilmek için ; öncesi ve sonrası başlıklarında konuşmak gerekir... \"Önce\" yi hatırlamak istemiyorum kısacası...

Şunu söyleyebilirim ki- sanırım bu , konuyla ilgililerin işini görecektir. Bir ömür boyu peşinden sürüklediği ,koşturduğu , kendini yokmuş gibi gösterdiği, üzdüğü, hayallerini kurdurttuğu, vermediği, hayal kırıklıkları yaşattığı, uğrunda preslediği, olgunlaştırdığı, hazırladığı... şeyi yine zor yollada olsa böyle bir hamleyle verdi (Allah\'ın izniyle...inşaAllah).

Batînen açık olan bir rengin koyulaşması, yoğunlaşması gibi düşünülebilirken hayatının başrol oyuncusu tarafından... Zahiren siyah-beyaz ekseni üzerinde gerçekleştiği söylenebilecek bir dönüüşümden bahsedebilirler...

Neyse lafı yine çok uzattım. Velhasıl kelam ı şudur ki demek istediğim...
Birçok şey o kadar uzak geliyor ki şu anda , takvim olarak yakın gözüksede... Bir kere gören hiç görmemiş gibi olmuyor maalesef... Güneş burcuda , yükselen de değişken burçlar..
Boşuna kendine , nefsine zulmetmeye gerek yok diye düşünüyorum - ki zaten \"ilginç bir hikaye\" nin astrolojik bağlamda da kimseye yarar sağlayacağını zannetmiyorum. Kendini de bi halt zannettirmeye programlı marsın hava sahasına savunmasız girmenin pek akıllıca olmayacağı malum...

Umarım derdimi ifade edebilmişimdir. Yorum için tekrar teşekkür ederim.. gülücük
05-02-2010 09:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
malice071 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 119
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #48
RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
Merhabalar
Öncelikle tesadüfi olmadığını düşündüğüm bir rota,bir vasıta ile buldum kendimi burada..Şu ana kadar hiç sorgulamadığım şeyleri sorgular oldum içimde. Neler oluyor, neden böyle oluyor bunlara bile fırsat verilmeden kendimi bir bilinmezin içinde buluverdim........Kafamda sorular, sorgulamalar ve bir ben kaldım....... Şu an umutsuzluğun , bekleyişin ve kaderin içerisindeyim sanırım...
Uranüs-Satürn kapışması durumu beni çok yormakta ve ben şu anda bir depresyonun içerisindeyim. 6.5 yıldır birlikte olduğum insan benden ayrıldı ve dinlemeksizin..Ortada benim bildiğim hiç bir sorun yokken ve ben ondan kilometrelerce uzak bir zamanın içerisindeyken onun yanına gelmeyi beklerken o birşeylerin onu tetiklediğini ve düşündüğünü söylemişti. 2 mayıs 2010 günü geri dönüşüm zamanlarında benden hırçın bir şekilde ayrılmak istediğini , bana karşı hiç bir şey hissetmediğini söyledi.Bunun nasıl bir duygu olduğunu yaşayanlarınız belki bilirsiniz.... Çok uğraştım ancak daha da hırçınlaştı ve gitti.....Bense şaşırmışbir ben olarak kaldım...Şimdi ben ondan kilometrelerce uzağım gene ve 2 temmuzda tekrar geleceğim.
Uranüs ahhhh uranüs .. Bu mudur acaba nedeni? Bilenleriniz varsa lütfen söylesin ne yapmam gerekli...............Bunun dönüşümü olmaz mıı? bu etki nereye kadar sürer ve ne yapmamgerekir. Lütfen bana yardımcı olunnn.Bunun yanında uranüs 28 mayıs 2010 koç burcuna girecekmiş ben bundan nasıl etkilenirim.......
05-27-2010 02:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #49
RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
malice, haritanı imzana eklersen yardımcı olabiliriz..


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
05-27-2010 02:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
malice071 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 119
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #50
RE: Satürn & Uranüs Zıtlaşması
[URL=http://img687.imageshack.us/i/astro2ast03bxcbbxcbx428.gif/][IMG]http://img687.imageshack.us/img687/6766/astro2ast03bxcbbxcbx428.th.g

01.04.1982
Eskişehir Merkez

Doğum saatim ise tam olarak belli değil..Gece 12 ye doğru olduğunu söyleniyor.
Çok teşekkür ederim şimdiden...............
05-27-2010 05:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn & Plüto Sürtüşmesi astrosohbet 62 80,680 03-27-2017 07:43 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Satürn-Mars Kavuşumunun Horoskoplarımıza Etkisi plutomania 14 19,570 08-17-2012 11:07 AM
Son Mesaj: gemini
  Satürn 05.12.2012 Terazide trend 0 2,775 12-30-2010 10:17 PM
Son Mesaj: trend
  Uranüs Koç Burcuna Girmeden.. trend 0 2,597 12-30-2010 10:08 PM
Son Mesaj: trend
  Uranüs - Plüto Karesi ( Kollektif Çatışma ) astrosohbet 8 11,424 12-29-2010 04:43 AM
Son Mesaj: ariess
  Uranüs koç burcunda Nâr 2 5,374 06-16-2010 07:37 PM
Son Mesaj: Nâr
  Satürn & Jüpiter Karşıtlığı Luli 1 10,576 05-29-2010 01:46 AM
Son Mesaj: yasemen88

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir