Değerlendir:
  • 51 Oy - 2.78 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Şans Noktası
Yazar Mesaj
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Şans Noktası
Bu konuda Amerika'lı astrolog Robert Hand'tan bazı alıntıları aktarmak istiyorum. Belki bu uygulamanın anlaşılmasına yardımcı olabilir.

"Ptolemy ile aynı dönemde yaşamış olan Vettius Valens işe şöyle yazmıştır: “Bu Nokta Horoskopos’un, yani hayatın gücüne sahiptir; bu noktadan itibaren 10. burç MC’nin, yani itibarın gücüne; 7. burç DSC’nin gücüne; 4. burç gizli güçlere ve diğer dereceler de 12 burcun gücüne sahip olacaklardır”.

"Başka bir eserde ise şunları yazmıştır: “Şans Noktasından itibaren 11. ev, mülkler ve kazanımlarla ilgili bir evdir; özellikle de iyicillerle kavuşum ya da açı yaptığında mülkiyet ve mal varlığı bahşeder”.

"Bu ifadelerin uygulamada karşılığı vardır. Şans Noktasının burcunun ve yöneticisinin, 10. evle (ASC’den itibaren bildiğimiz şekilde hesaplanan 10. ev) birlikte para kazanmayla ilişkili oldukları için, meslekle ilgili çok iyi bilgi sağladıkları bir gerçektir."

"Şans Noktası’ndan itibaren 10. ev de mesleğin yol açacağı toplumsal rolün yorumlanmasında çok yardımcı olmaktadır."

"Şans Noktasından itibaren on birinci ev, kişinin ne kadar ve hangi yollardan para kazanacağını yorumlamakta özel bir role sahiptir. Astrolojiden para kazanan astrologların Şans Noktası burcunda, Şans Noktası’ndan itibaren 11. burçlarında (veya evlerinde) ya da ikisinden birinin yöneticisi olarak Merkür bulunmaktadır. Uranüs keşfedilmeden önce, astrolojinin antik astrolojideki yöneticisi Merkür’dü."
öner döşer
04-06-2007 11:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
Cvp: RE: şans noktası
Yıldırım Yazılan:doğru anladıysam şöyle olacaktır ( yanlışım varsa düzeltin lütfen ) ;
şans noktam terazi ve şans noktamdan itibaren 11.burç yada ev gittiğimizde , ne kadar ve hangi yollardan para kazanacağımı söylüyorsa ;
teraziden itibaren (teraziyi 1.burç sayıyoruz diimi ? ) , 2.akrep-3.yay-4.oğlak-5.kova-6.balık-7.koç-8.boğa-9.ikizler-10.YENGEÇ-11.ASLAN oluyor.... mu ?
doğru yaptıysam aslanın yöneticisi güneş oluyor ve kazanacağım paranın yönünü - miktarını güneşe göre belirlemem gerekebilir. güneşim satürnümden 90 derece sert açı alıyor. kısıtlanma söz konusu evet. neptünümle kavuşum yapıyor , hayal gücümü yaptığım işe katmalıyım evet. güneşim 10.ev AY ile olumlu açı yapıyor , mesleğimin toplumsal rolümde artıları olacak evet. güneşim 12.evde ve aynı zamanda 8.evimin yöneticisi yani arka planda olmak mesleğimin de bir parçası olabilir evet.
bu konu yani kariyer konusu benim için çok önemli olduğu için bu mesaj aracılığıyla sesli düşüneyim istedim. kendi adıma bu değerlendirmenin oldukça mantıklı olduğunu söyleyebilirim. teşekkürler vivi

nafize tıklayıp yorumlamışım ..nafizin şans nıoktası 8. evde akrepte ..akrebin yönetici planeti mars..şans noktan marsla ne konumda kavuşmuş..demek ki senin maddi kazançların miras yoluyla veya eşinle birlikte edinecekleriniz olabilir mi? genelde 8. evde  bir şans noktası kraliyet mensuplarında sıkça görülüyor.yani bir ölümden sonra edinilen kazançlar vergi ,miras konuları ,eşin ,hep bunlar 8. ev konusu..ama asaletli evler 1. ev,11 ev  yani bu evlerdeki bir şans noktası diğer evlere göre daha güçlü konumda ..diğerleri ile ilgili yorumlarına katılıyorum bunlar sadece ipucu diğer dinamikleri  bilmiyoruz ki hiç
yıldırım şans noktan 10 evde terazide ..terazinin gezegeni venüsle şans noktan ne durumda..kare yapmış  bir de üstüne şans noktanı pluto ezmiş ..tabi bunlar sadece bir ipucu ne olacağını Allah bilir?10 ev toplum kariyer demek ..kariyer edineceğinde kazanacağın bir maddi imkana sahip olacaksan bunu doğru kullanman gerekecek ..görünmeyen talihsizliklerde ise bizim yapacağımız birşey yok..yani burada benim anladığım kazı çeviriyorum yanmasın diye gülücük altın bir tepside sunulacak maddi değerler yok çalışıp biriktireceksin az harcayacaksın ..bir de ne kadar para istediğine bağlı eğer dünyayı dolaşıp özel uçaklarla sabah kahvaltısına fransaya gitme isteklerin varsa  bu biraz ütopik kalacak..zaten çoğunluk için de geçerli olan bu değil mi?az önce tekrar okudum düzeltmek istiyorum ,10 .ev de 11. ve 1. ev kadar olmasa da asaletli sayılıyor .diğerlerinin +5 --10.evin+4 asaleti var.nafiz ve şans nok. 8. evde olanlarda ise; bu evin alanları daha çok eşten ve miras gibi olaylardan kazanıldığı için şans nok.herzaman risk altında kalıyor çünkü her an elden gidebilir bizim kendi değerlerimiz değiller ortağımızın değerleri..
04-16-2007 11:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alya Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #3
RE: şans noktası
Selamlar,
Mesela bir dükkana yada herhangi bir yere gittiğimde orası sinek avlıyorsa ben girdikten sonra orası anında kalabalıklaşıyor. Arkadaşlarım, kardeşlerim, eşim, ailem kaç kez şahit oldu. Babamın da ben doğunca bütün işleri yoluna girmiş uğurlu kızım der.Ama gel gelelim kendime ait konularda şansım sıfır. Bir kendime uğurlu gelmiyorum. Sebeb ne olabilir? Yorum yaparsanız sevinirim.

Yapılan hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bekle gör ki yaptığın iyiliklerin cezasını çektirsinler!
04-24-2007 05:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: şans noktası
Aslında bu durumda annenin haritası önemli.2 gün sonra doğuracak arkadaşımın sanş noktası 5.evinde ve boğada.Bebekte Boğa.ve hamile kaldığından beri işleri güzel gidiyor.
04-24-2007 05:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alya Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #5
RE: şans noktası
Saol söylediklerin için Vivien. Pozitif düşüncelerin pozitif olayları beraberinde getirdiği söylenir. Ben bu şans olayının bir elektrik akımı gibi bir şey olduğunu düşünüyorum. Sanki insanın doğumuyla var olan veya olmayan birşey olarak. Bazen zorlasanda olmuyor istediğimiz şeyler

Yapılan hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bekle gör ki yaptığın iyiliklerin cezasını çektirsinler!
04-24-2007 05:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alya Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #6
RE: şans noktası
Ben burada anlatılan şans noktasının hangi evlere ve hangi burca düşüdüğünde avantajlı olunduğunun veya o konulara ait şansının yüksek olunduğunu biliyorum. Sadece şans olayından yola çıkarak acaba dedim benim olayımın burçlarla yada evlerle ilgisi olabilirmi diye merak ettim. Yukarıda bahsedilen şans noktasının benim olayımla örtüşmesinden bahsetmiyorum.

Yapılan hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bekle gör ki yaptığın iyiliklerin cezasını çektirsinler!
04-24-2007 05:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
Cvp: şans noktası
evet yezda şimdi senin şans noktana bir bakalım:Döncelikle senin şans noktan "köşe ev" diye tabir ettiğimiz evlerden birinde yani senin hayatında şans noktanın oldukça güçlü bir etkiye sahip olacağını söyleyebilirmişiz.1. ev insanın imjında,fiziksel görünümünde aklında ve konuşmasında söz sahibiymiş.Kova da ileri teknolojiyi ve bilgisayarları da temsil ediyormuş. Kova nın yöneticisi satürn(satürndü di mi?:D) ün nerede olduğu da önemliymiş.Eğer şans noktan satürnle açı içindeyse bu durum noktanın önemini daha da arttırırmış örnek olarak Bush un haritasında şans noktası 4. evde ve akrepteymiş ve marsla üçgen açı yapıyormuş.4. evde olması babadan yardım alınacağını ve akrepte olması bu yardımın petrol gibi toprağa bağlı kaynaklardan olabileceğini gösteriyormuş.Eğer bir noktanın yöneticisi o noktayla açı içindeyse(özellikle birleşme ve yumuşak açılar) bu durum o noktadan gelecek fırsatları çoğaltırmış.Yine Bush un haritasında Mars 2. evdeymiş,şimdi mars 2. evde ve şans noktasıyla üçgen açı yapıyor,mars savaşı anlattığına ve ikinci ev de maddi kaynakları temsil ettiğine göre bu adam savaştan para kazanacak desek yanlış olmazmış herhalde.Aslında Bill Gates örneği sana daha uygun çünkü onun da şans noktası bilgisayarları ve ileri teknolojiyi temsil eden kovadaymış ve satürn şans noktasına üstten kare açı yapıyormuş.Satürn 5. evdeymiş ve bu da alınan riskleri ve spekülasyonları gösteriyormuş.Çoook faydalı oldum di mi:D

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
05-19-2007 10:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: şans noktası
ya ben de şimdi Hakan Kırkoğlu nun MC noktası ile ilgili yazdığı köşe yazısını okuyordum:Şimdi haritamızın tepe noktasını (MC) hangi burcun kestiğini ele alalım. Bu nokta, yükselen burç kadar önemlidir. Eski Yunanlar hayatı bir geminin yolculuğuna benzettiği için yükselen burcu dümene, tepe noktasını da geminin burun kısmına, yönünü temsil eden kısma benzetmişlerdir. Bu nokta kişinin hayatta tamamlamak istediği, uzanmaya çalıştığı, başarmaya çalıştığı alanları ve konuları gösterir.
Örneğin bu nokta ateş elementindeyse (Koç, Aslan, Yay) söz konusu kişi hayatta cesaret, girişim, yeni deneyimlere açıklık ve yaratıcılığını göstermek isteyeceği bir vizyon aramaktadır (Yaser Arafat, Atatürk, Bill Gates gibi)... Bu element toprak ise kişi sağlamlık, güven, huzur, maddi başarı ve gerçekçilik arayacaktır (Leonardo da Vinci, Henry Ford, Rupert Murdoch)...
Eğer hava ise, bu kişiler hayatta iletişim, edebiyat, zihinsel uğraşlar, eğitim ve hareket arayacaklardır (Albert Camus, Orhan Pamuk gibi)... Tepe noktasında su elementi olanlar ise duygusal paylaşım, sezgisel çalışmalar, merhamet ve hayal gücünün olduğu alanlara yönelirler (Paulo Coelho, Marie Curie).
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/20/pa...hakan.html
Grant Levi nin Ne Çok Şey söyler Şu Yıdızlar kitabında Satürn pluton kavuşumu için aynen şunlar yazıyor:
Hırslarınız,hiç kimsenin veya hiç bir şeyin gerisinde kalmanıza izin vermeyecektir.O veya bu şekildeki,güç sizin en derin arzunuz.Yine de herhangi bir otorite pozisyonu ramadan önce iç denetiminizi geliştirin.Gençliğinizde,yüksek hedeflerinize ulaşmak içinkullanmanız gereken yetenekleriniz konusunda konuşmaktan çok,hissetiğiniz şüpheleriniz vardı.Bunlar sizi kendinizden emin hareketlerden uzak tutmuş olabilir,ancak zaman,deneyim ve başarılı hareketler sonucunda enerjinizin doğru yöne akmasını sağlıyorsunuz.Planlama sizin uzmanlık alanınız,bilgilerin size tekrar tekrar anlatılması gerekmiyor.Hırslarınızdan sizi hiç kimse vazgeçiremiyor ve ilerledikçe,geliştirdiğiniz iç disiplin sizi yükseltiyor.
Aynı kitapta Satürn Mars kavuşumu için de şunlar yazıyor:
Yardımcı olma eğiliminizi kontrol etmeniz gerekiyor.İyi doğanız ya başınızın derde girmesine ya da kullanılmanıza neden olacaktır.Sosyal konularla o kadar ilgilisiniz ki,insanları nasıl memnun edeceğinizi biliyorsunuz,şansınız olduğu zamanlarda fazla fedakar davranışlarda bulunuyorsunuz.Bu bencil dünyada hakikaten hoş bir niteliğe sahipsiniz,ancak ileri gittiğiniz takdirde bireyselliğinizin ve yeteneklerinizinetkisiz kalmasına neden olabilirsiniz.Kendnizden eminsiniz.Ürkeklik ile dikkatleri üstünüze çekmektense,kendinize olan güveninizle herhangi bir konuda tartışmaya gerek duymuyorsunuz.Eğer bu güvenceyi hareket ve ifadeye taşıabilirseniz,sessiz ve dengeli doğanız sizi ileri götürecektir.Güneş ve ayınızda kare veya karşıt bir açı varsa bunu yapmayı deneyimlerinizle öğreneceksiniz ancak eğer Güneş veya aya sadece 60 üçgen veya kavuşum varsa yeteneklerinizi geliştirmeye gereksinim duymayacağınız,sakin popüler ve kolay bir yaşama sahip olacaksınız.Biraz daha saldırgan olun,aşırı hoşgörü zayıflığa neden olacaktır.Sanatsal veya akademik bir kariyer sizin için en uygunu olacaktır.İdealist fedakar ve yardımcı bakış açıları nedeniyle tıp hukuk ve özellikle devlet sektöründe üst düzey yöneticilik gibi alanlar ilginizi çekebilir,çünkü bu bir ideale adanmış ruhun açısıdır.Zihinsel yetenekleriniz mükemmel,yaratıcı yönünüz önceleri taklitçi olabilse deilerleyen zamanlarda orjinalliğini bulacaktır.Merkür mars veya merkür satürn kavuşumu ile zihniniz aşırı yükleme ve gözleriniz sürekli çalışma nedeniyle tehlikeye girebilir.Venüs satürn kavuşumu ile heyecanlı ve üzüntülü erken bir aşk yaşamı görülebilir.Güneş mars kare veya karşıt açısı ile tartışmalar yıkıcı ve yorucu olacaktır.Ay satürn kare veya karşıt açısı,güneş jupiter kare veya karşıt açısı,güneş uranüs kare veya karşıt açısı ile yeterli ölçüde enerji ve yetnek shibi olacaksınız.Güneş merkür kavuşumu,güneş venüs kavuşumu veya güneş jupiter kavuşumu ile birlikte mali konular veya İŞANLAŞMALRINDA ŞANSLISINIZ.gÜneş neptün kavuşumu ile amaçlarınızda karışıklık yaşayabilirsiniz,dışarıdan kolayca etkilenebilen bir yapı sergileyeceksiniz,mistikeğilimler tehlike yaratabilir.Özel ve kişisel bir kariyer sizi mesleğinizin sıradan sınırlarının üzerinde etki,otorite ve hatta şöhret sahibi olabileceğiniz bir pozisyona taşıyabilir.Şimdi senin uranüs 10. evde ve buna yukarıdaki yorumları da eklersek yani sen bir şeyler çıkarırsın herhaldegülücük)

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
05-20-2007 05:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luci Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: şans noktası
Benim şans noktam 2. evde ve başak burcunda.
merkürle 60 derece venüsle kavuşum ve marsla kare açısı var.gülücük
2. evde olmasından dolayı maddi konularda şanslıyım .. herzaman para gelen biyer olur.
maddi isteklerimi gerçekleştirmek konusunda şanslıyım.
venüsle kavuşum yapmasıda güzellik ve iletişimdede şanslı olduğumumu gösterir acaba.. Başak burcunda olmasını ve gezegenlerle yaptığı açıları yorumlamakta zorlanıyorum.

[Resim: astrosohbetlm7.gif]
05-22-2007 06:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
Cvp: RE: şans noktası
memati Yazılan:benim şans noktam 7.evde ve aslan burcunda ikili ilişkilerimde genelde şanslıyımdır pek öyle ağzım laf yapmaz yani çok eğlenceli bi tip değilim ama etrafımdaki arkadaşlarımdan yana şansım hep açık oldu güneş ve merkürden destekleyici açı alıyor bu da şans noktamın kalitesini yükseltiyor 7. evde olması da tabii,aslan burcunda olmasına gelince herhalde ikili ilişkilerim bana güç veriyor belki çok basit oldu ama böyle bir de aslanın yöneticisi güneş 8. evimde yani miras falan herhalde diye düşünüyorum
güneşten destek alması önemli ..köşe evde olması önemli..burada bir gezegen olmadığı için güneşle olumlu (şans nok.aslan olduğu için)açı alıyor olması önemli...ben de böyle öğrendim..:)diğer yazdıklarına da katılıyorum..
05-23-2007 03:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ölüm Noktası (Pars Mortis) yükselenbaşak 14 50,351 02-08-2015 02:31 AM
Son Mesaj: say24
  Akıl Noktası yükselenbaşak 23 32,269 12-13-2012 11:54 PM
Son Mesaj: Mavisahram
  Şans Noktası Genel Bilgiler yükselenbaşak 23 49,117 10-02-2012 04:46 PM
Son Mesaj: kayasran
  Boşanma Noktası Angel 4 20,699 06-04-2012 03:14 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Aşk Noktası yükselenbaşak 31 61,815 06-17-2011 12:58 AM
Son Mesaj: eylülmavi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir