Değerlendir:
  • 57 Oy - 3.47 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sabit Yıldızlar
Yazar Mesaj
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Sabit Yıldızlar
Astrolojide sadece gezegenlerin değil, sabit yıldızların da önemli bir faktör olduğunu söylemiştik. Eski astronom / astrologlar yıldızların gezegenlerle olan görünüm şekillerine göre yorumlar getirmişlerdir. Örneğin bir yıldızın yükselmesi, tepe noktasına ulaşması, batması ya da ayak ucu noktasından geçmesi yine gezegenlerle ilişkilendirilmiş, bu ilişkilere "paran" adı verilmiştir. Sizlere birkaç yıldızdan daha söz etmek istiyorum. 23 9 Terazi burcunda yer alan Spika yetenek ve şans getiren bir yıldız olarak bilinir. Bu yıldız kendi değerine dayalı yükselmeyi ve yaratıcılığı destekler. Örneğin Mozart’ın haritasında Spika, Jüpiter’le birlikte tepe noktasına ulaşmaktadır. Eğer bu yıldız haritanızla ilişki içindeyse yetenekler, yaratıcılık hayatınızın önemli bir parçası olacaktır. Orion takımyıldızında yer alan Betelgeuse de (28 3 İkizler) olumlu özellikler gösteren bir yıldızdır. Bu yıldız başarı getiren yetenekler, duygusal mutluluk ve sanatla alakalıdır. Marilyn Monroe’nun haritasında yıldız Mars’la beraber doğmuştu ve bu durum onun daha çok gençlik yıllarına ilişkin hızlı başarısını gösteriyordu. Yine Orion takımyıldızında yer alan Rigel öğrenme arzusu, öğretmenlik ve bilgiyi işlemekle alakalı bir yıldızdır ve 16 8 İkizler’de yer alır. Örneğin Orhan Pamuk’un haritasında yaratıcılığı açıklayan Güneş bu yıldızla beraber doğmaktadır. Vega özellikle müzikle ilişkilendirilen bir yıldızdır, 14 37 Oğlak’ta yer alır. Artistik yetenekler belirgindir. Mozart’ın haritasında Vega yine öne çıkmaktadır. 6 derece Boğa burcunda yer alan Hamal ise dayanıklılık, öne çıkma ve liderlik etme yeteneği verir. Mars karakterindeki bu yıldız örneğin Jan Dark’ın haritasında belirgindir. Kısaca yıldızlar psikolojik yönelimlerden çok hayatımızı çevreleyen diğer kontrol dışı faktörleri açıklarlar. Haftaya bu kez zor yıldızlardan söz edeceğiz. hakan kırkoğlu
04-06-2007 11:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
Tehlikeli yıldızlar
Tehlikeli yıldızlar

Birkaç haftadır sizlere astrolojinin temelinde yer alan yıldızlardan ve astrolojik açıklamalarından söz ediyorum. Bu hafta mücadele, zorlama ve problemlere işaret eden öğelerden söz edeceğiz. Bu yıldızların başında, 26 d Boğa’da yer alan Algol geliyor. Bu yıldız pek çok kaynakta büyük zorluklar, olumsuz özelliklerle anılır. Algol Perseus takımyıldızında yer alır ve Medusa’nın kesilen başındaki yıldızdır. Mitolojik hikayesinden de anlaşılacağı gibi şiddeti, yoğunluğu, olumsuzluğu anlatır. Ayrıca bu yıldızın ön planda olduğu pek çok durumda boyun ve boğaza ilişkin sorunlara işaret edilir. 8 d Oğlak burcunda yer alan Facies ise şiddet ve savaşla ilişkilendirilir. Örneğin bu yıldız Arjantin’e savaş açan eski İngiliz Başbakanı Thatcher’ın haritasında belirgindir. Sonuç her zaman problemli olmayabilir ama kişi aradığı şiddetin kurbanı olma riskini de taşır. 21 d Başak burcundaki Denebola ise huzursuzluk, toplum dışına itilme ve doğal afetlerle ilişkilendirilir. Bu yıldız 11 Eylül aldırı haritasında Güneş’le birleşmekteydi. Akrep burcunun kıskaçlarında yer alan Aculeus ve Acumen yıldızları da (25 ve 28 d. Yay) liderliğe işaret etmekle birlikte saldırılara ve muhalefete de işaret eder. Sizlere bu yazılarda yıldızların özelliklerinden söz ettik ve ancak birkaç tanesini tanıtabildik. Sabit yıldızlar astrolojinin en eski ve daha çok kehanete yönelik unsurlarıdır. Bu konuda çalışırken detaylı bir analiz yapmak ve pek çok etmeni bir arada ele almak gerekir. Tarihe geçen ve iz bırakan pek çok kişinin hayatı, sabit yıldızları incelenerek aydınlatılabilir. Ayrıca Saat Astrolojisi adı verilen ve eski bir teknik olan kehanet yönteminde de sabit yıldızlar dikkate alınırlar.
hakan kırkoğlu
04-06-2007 11:32 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
kraliyet yıldızları 
Kraliyet yıldızları

Adından anlaşılacağı gibi kraliyet yıldızları (royal stars) başarı getiren ama bu başarı için büyük bir bedel ödenmesini zorunlu kılan öğeler getirir. Bu yıldızlar hem parlaklıkları hem de ekliptik üzerindeki izdüşümleri bakımından önemli referans noktaları oluşturur. Ekinoksların kayması nedeniyle bu yıldızların konumları kaymış bulunmaktadır. Buradaki dereceler bulunduğumuz çağa aittir. Söz konusu dört kraliyet yıldızının Persler tarafından dört yöne işaret ettiği anlatılır.
Aldebaran (9 d İkizler, Alpha Tauris) doğu yönünü gösterir. Bu yıldız dürüstlük yolundan ayrılınmadığı sürece başarıyı açıklar. Eğer kişi yanlış yollara sapar ve ahlaki ilkelerden uzaklaşırsa, yıldız trajik ve çaptan düşüren olaylar getiricidir. Örneğin, kraliyetten feragat eden Kral VIII. Edward, Makyavel ve gerçeklere bağlı kalmaya çalışan Galilei’nin hayatlarında bu yıldız etkindir. Regulus (Alpha Leo) ikinci kraliyet yıldızıdır ve izdüşümü 29 d. Aslan’dır. Bu yıldızın diğer adı "Aslan’ın kalbi"dir. Eğer intikam duygusuna kapılmazsa güçlü bir pozisyon ve başarı getirir ama yıkıcı yolu seçerse kişiyi bulunduğu konumdan düşürecektir. Margaret Thatcher’ın haritasında kadını simgeleyen Ay bu yıldızla birleşme halindedir. Jacqueline Kennedy Onassis’in haritasında tepe noktası da bu yıldızla birleşmektedir.
Antares (9 d. Yay, Alpha Scorpius) güç ve irade anlatır ama eğer bu güç olumsuza yönelirse, yıkım ve şiddet doğurur. Jean D’Arc’ın hayatında bu yıldızın hikayesi son derece belirgindir. Nelson Mandela, yıldızı olumlu biçimde kullanabilenler arasındadır. Son kraliyet yıldızı Formalhaut’tur. (3 d. Balık, Alpha Piscis Australis) Bu yıldız idealler için hareketi ve hassasiyeti anlatır. Ama aşırı idealizm dağınıklık getirebilir. Abraham Lincoln’de bu yıldızın etkisi belirgindir.
Eğer bu yıldızlar haritanızın önemli noktalarında ya da gezegenlerle birleşirse, başarı ve güce yaklaşmak için çabalayacağınıza ve bu yolda mücadele etmeniz gereğine işaret eder.
h.kırkoğlu
04-06-2007 11:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
Cvp: sabit yıldızlar
arkadaşlar sabit yıldızlarımı bilmiyorum sanırım çoğu kişi bilmiyor..haritada yerlerini saptamak için profesyonel astroloji programları var mesela solar fıre ya da starlight gibi...burada paran denilen sabit yıldızların güneşle birlikte yükselenleri önemli..güneşle birlikte veya güneşten bir önce yükselen sabit yıldızlar önemli..veya güneşle birlikte batan önemli..
paran bir gezegen ile bir yıldızın haritanın köşelerinde aynı anda var olma durumudur..haritanın dört ana nktası yükselen burçta asc-tepe noktasında mc,alçalan burçta dc,dip noktasında ıc ise en alt noktadan aynı anda geçme durumlarıdır..(göklerin bilgeliği)
05-18-2007 10:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #5
Cvp: sabit yıldızlar
arkadaşlar sabit yıldızlardan Caput Algol u tartışabilirmiyiz? boğanın 29 derecesinde olan bu yıldız natal haritada 24 derece venüse ne kadar etki eder.ve venüs satürne kare plutoya 180 derece açısı var.sizce 24 derece venüsle 29 derece algol kavuşum yapmış sayılırmı.sabit yıldızların kavuşum dereceleri diğer gezegenlerden farklımıdır?bu konuya baya yabancıyım..



Caput Algol


Eskilerin iddiasına göre en zorlu sabit yıldızdır. Yıldızın zorluğu mitolojide manasını bulur. Algol, Perseus takımyıldızındaki herkesi güzelliğiyle hayran bırakan Medusa’nın kesik başını simgeler. Bu sebeple, içinde bulunduğumuz yıllarda 25° Boğa burcunda yer alan bu yıldız, Boğa’nın sağlık astrolojisinde karşılık geldiği boyun ve boğazla ilişkili olduğu için ve aynı zamanda mitolojide Medusa’nın kesik başını simgelediğinden, boyuna ve boğaza gelecek tehlike, başın kesilmesi gibi şiddet içeren temaları anlatır. Aynı zamanda şehveti ve yoğun kadınsı tutkuyu simgeler. Şiddet ve zorbalık, boğularak ölüm, şeytanilik, kazalar ve körlük, cinayet, talihsizlik kelimleriyle de beraber anılır. Algol kimi kaynaklarda Satürn/Jüpiter karakterinde bir sabit yıldız olarak gösterilirken, kimi kaynaklarda da Satürn/ Mars karakterinde bir zorlu yıldız olarak görülmektedir ki, yukarıdaki temalara bakıldığında Satürn/Mars karakteri daha açıklayıcı gibi görünmektedir.



Caput Algol, aynı yörünge üzerinde dönen çift yıldızdan oluşmaktadır. Periyodik olarak, yıldızlardan biri diğerinin önüne geçerek, gece gökyüzünde ufak çapta bir tutulmaya sebep olmaktadırlar. Astronomik olarak bu tutulma gerçekleşirken, ilk önce yıldız iyice kararır, ardından parlak olarak gözlemlenir. Yıldız bu çift karakterli doğası gereği, astrolojide de çift karakterli yansımasını bulur. Bireylerin doğum haritalarında bu sabit yıldız önemli bir konumdaysa eğer, bilinçaltında hissedilen bir gerilim, yakıp yok etme isteği vardır ilkin ve bu gerilim eğer dönüşüm geçirirse, mükemmel bir sanat eserine de dönüşebilir. Zaten, bugüne kadar edebiyat, sinema, müzik, resim gibi birçok, özellikle yaratıcılık ve cesaret gerektiren alanlarda, tarihe ismini yazdırmış ünlü ve başarılı insanların haritalarında bu sabit yıldızın gezegenlerle açı içinde olduğu, özellikle sert açılar yaptığı görülmektedir. Ancak ilginçtir, seri katillerin haritalarında da bu sabit yıldız aktiftir. Benzer şekilde bugüne kadar dünya üzerinde şiddet içeren olaylarda da Algol’un transit gezegenlerden aldığı açılar sayesinde aktif olduğu gözlemlenmiştir.



Bireylerin haritalarında Algol’un etkilerini yorumlamak için öncelikle, sabit yıldızın yer aldığı Boğa burcunun yöneticisi Venüs’ün ve bazı durumlarda almuteni Ay’ın haritadaki durumuna bakmak gerekir. Venüs haritada bizzat sabit yıldızın kendisiyle, özellikle kavuşum, kare veya zıt açı yapıyorsa, bu çok önemlidir. Örneğin, kişinin Venüs’ü 25° Boğa, Akrep, Kova ve Aslan burçlarındaysa yada bu dereceye yakınsa bu haritaların dikkatli okunması gerekir. Zira Algol’ün şiddeti ve yıkımı içeren olumsuz özellikleri ve etkileri -eğer Venüs, Satürn gibi engelleyici, kısıtlayıcı bir gezegenden açı almamışsa- bu kişilerin haritalarında etkin olarak gözlenir. İkinci sırada önemli olan yine bu derecelerde, Venüs dışında başka herhangi bir gezegenin bulunmasıdır ki, özellikle Neptün, Uranüs ve Pluto haricindeki gezegenlerin bu derecelerdeki varlığı daha önemlidir. Son olarak da bu derecelerde ASC, IC, MC ve DSC’nin bulunup bulunmadığını da bakılmalıdır. Ama her zaman için varış noktamız, Venüs’ün haritadaki konumu olacaktır.



Çoğunlukla haritalarda gözlemlediğim, eğer Venüs muhafazakar özellikleri olan Satürn’ün burcu Oğlak’ta konumlanmışsa, yada Venüs Satürn’den açı alıyorsa bu kişilerde Algol’ün şiddet, zorbalık, şeytanilik gibi olumsuz özelliklerinin ortaya çıkmadığını görürüz. Tam tersi, bu kişiler Algol’ün yaratıcılığa yarayan olumlu yönlerini kullanırlarken, çoğunlukla bunu kıskanan ve engellemek isteyen çevrelerindeki insanların şiddet ve entrikalarına hedef olurlar. Bunun en yakın örneği, ölümünden derin üzüntü duyduğum güzide insan Hrant Dink’in haritasıdır. Vedik astrolog Şebnem Eskib’in internet sitesinde Hrant Dink’in doğum saati üzerinde yaptığı çalışmayı dikkate alarak haritayı çizdirdiğimde, Dink’in ASC’sinin, Algol ile birleştiğini gördüm (15 Eylül 1954, saat:20:20, Malatya). Açıkçası pek şaşırmadım.



Hrant Dink’in Venüs’ü 8°Akrep burcunda ve Satürn ile güçlü bir kavuşumdadır. Yukardaki çıkarımımı dikkate alarak, Hrant Dink’in zor geçen yaşamına karşın son derece yaratıcı, girişken bir insan olduğundan, barışçı ve sevgi dolu bir yüreğinin varlığından, ancak bir o kadar da çevresindekilerin zorbalığına maruz kalma riskinin varolduğundan bahsedebiliriz. Zira, Hrant Dink sanki haritasındaki yazgının farkındaymış gibi, 2005'in son günlerinde yapılan bir röportajında şöyle söylemektedir: "Ya ben tehlikeyi çok sevdim, ya tehlike beni! Ama inanılmaz derecede de masumdum." Tehlike onu sever; çünkü yükselen derecesi Algol ile kavuşmaktadır. Ayrıca haritasının 8.evinde Mars, Kuzey Düğüm kavuşumu vardır. O da tehlikeyi sever, çünkü haritasında güçlü bir Merkür/Mars karesi vardır ve tüm eleştirilere inat, keskin zekasını tutkulu cümleleriyle birleştirip cesurca yazılarını yazmaya devam eder. Ama bir o kadar da masumdur; çünkü Algol’ün yöneticisi Venüs, muhafazakar Satürn ile kavuşmaktadır.



Algol, ASC kavuşumuna sahip bir örnek de ünlü bilim adamı Carl Sagan’dır. Sagan’ın Venüs’ü de 14° Akrep burcunda, 6.ev olan sağlık evinde ve Satürn ile kare açıdadır (9 Kasım 1934, saat:17:05, New York). O da, haritasında etkin bir konumda bulunan Algol’ün olumsuz yanlarını törpüleyip, kendini yaratıcı biçimde dışa vuran, ancak yine farklı şiddette bir yaşam sonunu kendisine çeken güzide insanlardandır. Dünya dışında bir yaşamın varlığına kuvvetle inanan ve hayatı boyunca bu konu üzerine çalışan, yaratıcı bilim adamı Carl Sagan, ömrünün son iki yılında kemik iliği kanseriyle mücadele ederek 62 yaşında yaşama veda etmiştir. İlginç olan, Algol etkisinden midir bilinmez ama, Carl Sagan bir keresinde, Venüs ile ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda şu sözü söyler: "Venüs, kaynar asit içinde insanı parçalayan bir cehennem gibi!”



Haritalardaki Algol değerlendirmesinde, ikinci derecede önemli olanın Algol ile bilhassa kişisel gezegenlerin yaptıkları kare, karşıt ve kavuşum açılarının varlığı olduğundan bahsetmiştim. Yine bununla ilgili en yakın örnek, degerli insan İsmail Cem’in doğum haritasıdır. İsmail Cem’in Güneş’i 25° Kova burcunda ve Satürn ile sekstil açıyla bağlantılıdır (15 şubat 1940, İstanbul). Herkesin hemfikir olduğu zerafeti, saygınlığı, yaratıcılığı ve ölüm döşeğinde bile sergilediği çalışkanlığı ile Türk siyasi tarihine adını altın harflerle yazdırmış ender insanlardan biridir. İlginçtir ki, İsmail Cem, Venüs gökyüzünde 25° Kova burcunda iken ve haritasındaki Güneş’iyle partil kavuşum yaptığı sırada hayata gözlerini yummuştur.



Benzer şekilde, doğum haritasında Güneş’i 24° Boğa burcunda olup Algol ile kavuşan ve 24° Kova burcundaki kuzey düğüm ile kare açı yapan ünlü bilim adamı Pierre Curie, bilimsel bir seminerden çıkıp evine doğru yürürken geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirmiştir (16 Mayıs 1859, saat:02:00, Paris). 1903 yılında eşi Marie Curie ile beraber Nobel ödülünü alan Pierre Curie’nin kaza geçirdiği tarihte, Mars 23° Boğa burcunda ve Curie’nin Güneş’iyle kavuşmaktadır.



Araştırmalarım neticesinde dikkatimi çeken bir diğer bulgu da, Pierre Curie ve İsmail Cem örneğinde olduğu gibi doğum haritalarinda Algol sabit yıldızıyla kişisel gezegenleri sert açı içerisinde olan insanların ölüm tarihlerinde, yine kişisel gezegenlerin Algol’e transit yaptığıdır. Bir örnek daha verecek olursam, yine bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Grace Kelly’nin doğum haritasında Mars, 25° Akrep burcundadır ve Algol sabit yıldızı ile zıt açı yapmaktadır. Önce Hollywood’un, sonra da Monaco’nun Kraliçesi olan Grace Kelly, sakin ve masum görünüşünün ardına, Algol sabit yıldızını bir ölçüde vurgulayan ihtiraslı kadın kimliğini gizlemiş bir insan olarak anılır. Kaza geçirip yaşamını yitirdiği sırada da transit Mars, 26° Akrep burcunda ve natal Mars’ıyla kavuşumdadır.



Onunla neredeyse yakın bir kaderi paylaşan Prenses Diana’nın da, haritasında Venüs 24° Boğa burcunda ve Algol ile kavuşum yapmaktadır. Ayrıca, haritada Ay 25° Kova burcundadır ve ölüm evi olarak nitelendirilen 8.evdeki 23° Aslan burcundaki Uranüs ve 28° Aslan burcundaki Kuzey Düğüm kavuşumu ile zıt açı yapmaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi Venüs, T-karenin boşalım noktası da olması sebebiyle özel bir öneme sahiptir harita içerisinde. Venüs, aynı zamanda Satürn ile de üçgen açı yapmakta ve Diana’ya muhafazakar bir yapı kazandırmaktadır (1 Temmuz 1961, saat: 19:45, Sandringham). Zaten, Prenses Diana yaşamı boyunca özellikle birçok yardım derneğinin başkanlığını yaparak Venüs’ünü olumlu biçimde kullanmıştır. Maalesef o da, gökyüzünde transit Ay, Algol’e kare açı yaparken ve haritasının 8.evindeki Kuzey Düğüm’üyle kavuşurken, sevgilisiyle geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını yitirmiştir.



Buraya kadar verdiğimiz örneklerde hep Algol ve şiddetli yaşam sonlarından bahsettik. Ancak bu durum, kişisel gezegenleri Algol ile açı yapan insanları korkutmamalıdır. Zira, Ay’ı 24° Boğa burcunda ve Algol ile kavuşan, herkesin Müfettiş Clouseau karakteriyle yakından tanıdığı ünlü İngiliz komedyen Peter Sellers bir kaza sonucu değil de, geçirdiği kalp krizi sonucu 55 yaşındayken yaşamını yitirmiştir (8 Eylül 1925, saat:06:00, Southsea). Bu tarihte, transit Uranüs gökyüzünde Sellers’ın natal Ay’ına yaklaşık olarak zıt açı yapmaktadır. Gerçi şu da var ki, Peter Sellers henüz 39 yaşındayken ilk kalp krizini geçirmiş ve ardından giderek artan bir kalp rahatsızlığı baş göstermiştir. Zaten ölüm tarihinde de, transit kuzey düğüm sağlık astrolojisinde kalbi simgeleyen Aslan burcunun, 20 derecesindedir.



Haritasında Algol sabit yıldızı aktif olan daha birçok başarılı yaratıcı insan örneği vermek mümkündür; ancak Caput Algol sabit yıldızı, üzerine bir kitap yazılabilecek kadar çok sayıda tarihsel olayı ve kişiyi etkilediğinden, bu çalışmada sadece birkaç isim daha vermekle yetinip, biraz da Algol’ün şiddet, zorbalık ve şeytanilik içeren doğasına değineceğim. Algol örneklerinden Jüpiter/Algol kavuşumu olan Jean Paul Sartre ve Pablo Picasso, Satürn/Algol kavuşumu örnekleri St Joan of Arc ve Richard Nixon, Uranus/Algol kavuşumu örnekleri John Lennon, Bob Dylan ve George Bernard Shaw, Güneş/Algol örnekleri William Lilly ve Henry Ford; Ay/Algol örneği Mick Jagger, Mars/Algol örnekleri Salvadore Dali ve Franz Kafka yaratıcı özellik sergileyenlerin sadece birkaçıdır. (Diğer örnekler ve tarihsel olaylar için http://www.ye-stars.com/oldalgol.htm linki incelenebilir.)



Yaratıcı insan örneklerinin adından, yine haritasında Algol etkinliği yüksek, gelmiş geçmiş en ünlü, yaratıcı! seri katillerden Ted Bundy’nin haritasına bir göz atalım. Haritada en çok dikkati çeken unsur, 24° Akrep burcunda Algol’e zıt açı yapan geri hareketli Merkür’dür ve Merkür, 20° Akrep burcundaki yine geri hareketli Venüs ile kavuşum yapmaktadır (24 Kasım 1946, saat: 22:35, Burlington). Caput Algol ile zıt açı yapan her iki gezegenin de geri hareketli olması ve IC ile kavuşması enteresandır. Zira ikincil ilerletimlerde, yaklaşık 13 yaşındayken Merkür doğum tarihindeki yerine ve yaklaşık 28 yaşlarındayken Venüs yine doğum anındaki yerine geri dönmüştür ve 1974 yılına denk gelen bu tarihte Ted Bundy seri cinayetlerine başlamıştır. Ted Bundy’nin 25° Aslan burcundaki yükselen derecesi de yine Algol’e kare açı yapmaktadır. Bundy, Algol’ün çift karakterli doğası gereği midir bilinmez ama, işlediği vahşi cinayetlere rağmen çevresinde eğitimli, yakışıklı ve kibar bir genç adam olarak tanınır!



Algol’ün şiddet içeren doğasını vurgulayan bir diğer yakın geçmiş örneği de Saddam Hüseyin’dir. Saddam’ın haritasında düşünce ve iletişim faaliyetlerini simgeleyen Merkür, Algol sabit yıldızı ile kavuşmaktadır. (28 Nisan 1937, saat:12:00, Tikrit) Ayrıca, hem Ted Bundy hem de Saddam Hüseyin’in haritasında, Boğa burcunun dolayısıyla Algol sabit yıldızının almuteni Ay, Mars ile kavuşmaktadır.



Bir başka örnek de Amerikan Başkanı George W.Bush’un haritasıdır (6 Temmuz 1946, saat: 07:26, New Haven) . Bush’un haritasında Venüs 21° Aslan burcunda ve Algol’e biraz geniş bir orb ile kare açı yapmaktadır. 10.evine düşen Algol’ü ne kadar şiddetli ve yoğun kullandığı herkesin bilgisi dahilindedir. Ancak benim burada değinmek istediğim, Algol’ün boyuna yada boğaza gelecek şiddet ve boğularak ölüm temalarına çok yakışan, Bush’un çubuk kraker yerken ölüme yaklaşma vakasıdır. Bush, boğazına kaçan kraker sonucu 2002 yılında bir ölüm tehlikesi yaşamıştır. Zira Venus, Bush’un haritasında yaşam sonunu gösteren 4.ev yöneticisidir ve olay tarihinde transit Uranüs, 8.ev girişine yakındır ve Bush’un Venüs’üne zıt açı yapmaktadır. Doğal olarak, Uranüs gökyüzünde Algol sabit yıldızına da kare açıdadır. Şu sıralar transit Satürn, Bush’un Venüs’ü üzerinde dolanmaktadır ki, kendisinin bu aralar kraker yemesi pek tavsiye edilmez!



Şiddet unsurlarını bol miktarda içeren bir başka haritada, daha önceki köşe yazılarında bahsettiğim Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti’nin haritasıdır (5 Aralık 1832, saat:15:10, New Haven). Zira bu haritada da, tüm benliğiyle şiddet içeren Mars’ın, benzer doğaya sahip Algol ile kavuştuğunu görürüz. Ayrıca Mars, Kiron ve Ay ile de kavuşumdadır. Haritada Venüs, Oğlak burcunda, ancak Güney Düğüm ile kavuşumdadır. Burada, Algol değerlendirmesinde vurgulamak istediğim bir diğer nokta daha ortaya çıkmaktadır. Algol’ün yöneticisi Venüs’ten önce, eğer haritada Algol ile sert açı yapan herhangi bir gezegen varsa bu gezegenin etkileri Venüs’ü bastırabilir ki, Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti’nin haritasında Mars’ın Algol ile partil kavuşum yaptığı ve Venüs’ü geri planda bıraktığı görülmektedir.



Bir başka ilginç harita olarak, Algol’ün her iki doğasını da net olarak sergileyen ülkemizden bir şarkıcı örneğine değinmek istiyorum. Akılda kalıcı reklam müzikleri bestecisi Nil Karaibrahimgil, bugüne kadar basına sıkça yansımayan ilişkilerinde Algol’ün yıkıcılık içeren doğasını bir ölçüde yaşamış ve yaşatmıştır (17 Ekim 1976, saat:07:30, Ankara). Karaibrahimgil’in Venüs’ü 25° Akrep burcundadır ve Algol ile partil zıt açı içerisindedir. Bilindiği gibi Venüs, Akrep burcunda zararlıdır ve bu zarar Venüs’ün Algol karşısında durmasıyla katlanarak artmıştır. Zira Karaibrahimgil’in hayatında- ilişkilerini gizli saklı yürütmesine rağmen- bunun yansımaları çok net gözlenmektedir. Başlangıçta, çalıştığı ajansın sahibi ünlü reklamcı Serdar Erener’in evli olmasını bilmesine rağmen kendisiyle bir ilişkiye başlayıp, bu evliliğin noktalanmasına ön ayak olmuştur. Serdar Erener’in yuvasının yıkıldığı sıralarda yazdığı bir şarkısında “Ben ona resmen aşığım. İyi ki, yapmışım!” diyebilecek kadar da gözükara bir yaratıcılığa sahiptir!



Şimdilerde de, 25° Akrep burcundaki zararlı Venüs’ü, birlikte çalıştığı başarılı müzisyen Ozan Çolakoğlu’nun evliliğinin noktalanmasına katkıda bulunmuştur. Bunların tesadüf olduğunu düşünenler yanılırlar. Her iki erkeğin de Karaibrahimgil’le karşılaşmadan önce evli ve bir çocuk sahibi olmaları pek rastlantı sayılmaz. Zira, Venüs 25° Akrep burcunda tüm şiddeti ve tutkusuyla, ilkel feminen doğasıyla öldürene dek sever! Bu arada, her iki başarılı erkeği de, kendi ününe ün katması adına oldukça yaratıcı şekilde kullanmıştır. Belli ki, haritasındaki Venüs etkisiyle bu vakalar son olmayacaktır. Çünkü, 7.evin yöneticisi olan Venüs, haritada 1.evde ve 7.evdeki yine Algol’e yakın duran Jüpiter’den zıt açı almaktadır. Jüpiter, Algol’ün özelliklerini daha da abartır. Kariyerinin başlangıcında Amerika’da meşhur olmayı düşünen Karaibrahimgil, eminim ki, şu an Amerika’da bir müzisyenle çalışma imkanı bulsa, ardına bakmadan koşar, gider ve bu kez uluslararası boyutta bir yuvanın yıkımına sebep olur. “Tek taşımı kendim sattım, tek kaşıma kendim kastım, basarım size hava!” şeklinde rüzgar nereden eserse oraya savrulan bir yaratıcılık ancak bu şekilde tetiklenebilir.



Son olarak, yine daha önce köşe yazılarında hakkında bir yazı hazırladığım Karl Marx’ın Algol ile ilişkisini vurgulayarak bu yazıya nokta koymak istiyorum. Karl Marx’ın haritasında Venüs, Algol ile kavuşmaktadır ve Marx’ın 23° Kova burcundaki yükseleni de Algol’e kare açı yapmaktadır (5 Mayıs 1818, saat: 02:00, Trier). Marx, büyük bir tutkuyla Kapital’i yazmaya çalışırken, sefalet içinde geçen yaşamı sebebiyle çocuklarının ölümüne engel olamamıştır. Kimbilir, belki de yaratıcılık belli ölçüde şiddeti ve yıkımı gerektirir! Ancak, yaratıcılık için çevredekilerin yıkımına sebep olmaktansa, kendi yıkımına hazır olmak daha makbul gibidir. 22° Başak burcunda Algol’e üçgen açı yapan Venüs’ü ile Nietzsche şöyle der: “Kendi alevlerinizle yanmaya hazır olmalısınız. Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?!”

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
05-28-2007 12:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #6
RE: sabit yıldızlar
bu yazı bir alıntıydı bildirdim sanmıştım ama şimdi farkettim.Berrak Gökmen in bir yazısı

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
05-28-2007 03:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #7
Cvp: sabit yıldızlar
rica ederim.okudum çok ilgimi çekti dedim alıp arkadaşlarla paylaşayım.kızımın boğa ve venüsü itibariyle iki kat daha arttı ilgi tabi:(

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-02-2007 02:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: sabit yıldızlar
Fomalhaut Piscis Australis takımyıldızında bulunan ve dört yönden birisine

işaret ettiği için dört kraliyet yıldızı arasında yer alır. Kraliyet yıldızları önemli bedeller ödetirler. Fomalhaut ideallerin, soylu düşüncelerin ve idealizmin yıldızıdır ve kişiye yaşamda yüksek ideallerine sadık kaldıkça başarı verir.
Betelgeuse
Betelgeuse başarıyı garantileyen bir yıldızdır
Acumen Scorpius (Akrep) takımyıldızında yer alır ve Akrep'in iğnesine işaret eden nebuladır. Bu yıldız kişiyi zayıf düşeren saldırılara uğrayacağını açıklar.
Kutup yıldızı Polaris yön gösterici ve liderdir
Alpheratz Andromeda takımyıldızında yer alan Alpheratz özgürlük ve bağımsızlık isteyen tavrı , çabuk hareket etmeyi ve kendine daha geniş bir alan aramayı açıklar.
Capella Auriga (arabacı) takımyıldızında bulunan Capella yine hareket ve yerinde duramamanın sembolüdür. Capella hızlılık ve saldırgan olmayan bir atılımın göstergesidir.

RigelOrion takımyıldızında bulunan Rigel'in anlamı başkalarına bilgi vermek ve eğitmektir
Aldebaran Taurus (Boğa) takımyıldızında yer alan yine dört kraliyet yıldızından birisidir. Kuşkusuz başarı için bedel ödeten yönü vardır ve anlamı dürüstlük ilkesidir. Kişi hayatında ilkelerinden vazgeçerse onu alaşağı eder.
Alcyone da Boğa takımyıldızında yer alır. Alcyone olumlu ve olumsuz ögeleri bir arada barındırır. Liderlik, vizyon ve güçlü bir zihin verebilir ama ters ve önyargılı tutumlar problemlere neden olacaktır.
h. kırkoğlu
06-06-2007 04:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
Cvp: sabit yıldızlar
Important Fixed Stars


Star      Keywords                                Keywords  Effect   Character

Kerb      Danger of being jilted by a lover  1° Aries 03 Neutral Mars/ Mercury


Difda



Deneb    Kaitos Laziness, self destruction, nervousness, illness, inhibitions, loss  2° Aries 35 Unfortunate Saturn


Algenib
Ambition, vanity, intuition, enthusiasm, bad judgment  9° Aries 09 Unfortunate Mars/ Mercury

Alderamin Gravity, sternness, judgement, severe trials, poetry, drama 12° Aries 47 Fortunate Saturn/ Jupiter

Alpheratz Grace, popularity, independence, honours 14° Aries 18 Fortunate Venus

Baten Kaitos Isolation, depression, accidents, emigration, shipwrecks 21° Aries 48 Unfortunate Saturn

Acamar Success in public office, ecclesiastical success 23° Aries 16 Fortunate Jupiter

Alrisha Unifying influence with groups 29° Aries 23 Fortunate Mars/  

Mirach Good fortune through marriage, beauty, love talent 0° Taurus 24 Fortunate  Venus
Sharatan Violence, defeat, accidents, injury, danger, honours 3° Taurus 49 Neutral Mars/ Saturn
Hamal Violence, cruelty, brutality, also the "Healer" 7° Taurus 40 Unfortunate Mars/ Saturn
Schedir Astrology, mysticism, writing 7° Taurus 48 Fortunate Saturn/ Venus
Almach Success in Venusian occupations, artistic ability, popularity 14° Taurus 15 Fortunate Venus
Menkar Disease, throat trouble, disgrace, ruin, injury from beasts, unjustified enmities; sudden emergence of deep unconscious issues 14° Taurus 19 Unfortunate Saturn/ Venus

Rana Love of knowledge, science, much travel, many changes, position of authority, accidents at sea, drowning 20° Taurus 52 Fortunate Saturn
part of "The River", a constellation traversing several Signs
Zaurak Melancholy, fear of death and suicidal tendencies 23° Taurus 52 Unfortunate Saturn
Zaurak Melancholy, fear of death and suicidal tendencies 23° Taurus 52 Unfortunate Saturn
Capulus Primitive male sexual energy; penetrating; ruthless; adventurous; dishonesty; mass effects, esp. meteorological  24° Taurus 12 Unfortunate Mars/ Mercury
Caput Algol *
The Gorgon's ***** Primitive female sexuality; strangulation, beheading, danger to throat and neck, murder, violence, the "Evil One"; passionate; intense; hysterical 26° Taurus 10 Very Unfortunate Saturn/ Jupiter
Pleiades
The Seven Sisters Accidents, blindness, violence, homosexuality, feminine power 29° Taurus 58 Unfortunate Constellation of 7 stars
(refer Alcyone)
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Alcyone *
Central star of the Pleiades Ambition, honour and glory. Trouble with opposite sex  0° Gemini 00 Neutral Moon/ Jupiter
Hyades * Scandal, violence, disgrace, imprisonment 5° Gemini 45 Unfortunate Saturn/ Mercury
Aldebaran *
Bull's North Eye A Royal Star. The archangel Michael, the Watcher of the East. Eloquence, high honours, integrity, popularity, courage, war mongering, agitation 9° Gemini 47 Unfortunate Mars
Cursa Currents of Fate, fluctuating emotions, irreversible changes to rhythm of life, sense of oblivion 15° Gemini 17 Fortunate Saturn
Rigel *
Orion's Foot Technical and artistic ability, inventiveness, humour, honours, riches, happiness 16° Gemini 50 Fortunate Jupiter/ Mars
Bellatrix *
Orion's Left Shoulder Loquaciousness, accidents, sudden dishonour 21° Gemini 28 Unfortunate Mars/ Mercury
Capella Inquisitiveness, open mindedness, powerful friends 21° Gemini 51 Fortunate Mars/ Mercury
Phact Talent in art or science 22° Gemini 16 Fortunate Venus/ Mercury/ Uranus
El Nath Luck, fortune, success, quarrels, headstrong 22° Gemini 26 Fortunate Mars
Alnilam * Brief fame, quick temper, scandal 23° Gemini 49 Fortunate Jupiter/ Saturn
Al Hecka * Honours, wealth, power, greed, aggression 24° Gemini 42 Fortunate Mars
Polaris *
The Pole Star Sickness, trouble, loss, affliction, spiritual powers 28° Gemini 34 Unfortunate Saturn/ Venus
Betelgeuse *
Orion's Right Shoulder Calamities, danger, violence 28° Gemini 45 Unfortunate Mars/ Mercury
  
Propus Over confidence, pride, shamelessness violence  3° Cancer 26 Unfortunate Saturn
Alhena
Almeisan, the shining one Acute sensitivity, creative imagination, artistic skills, writing, injuries to feet 9° Cancer 06 Fortunate Mercury/ Venus/ Jupiter
Alzirr Hunting, besieging towns, the revenge of princes, trouble, disgrace, sickness, loss of fortune, affliction, danger to knees 11° Cancer 13 Unfortunate Mercury/ Venus/ Jupiter
Dziban
The Two Jackals Artistic, emotional but sombre; penetrating, analytical mind, much travel, many friends; danger of robbery and accidental poisoning. Craft, ingenuity, valour. A binary star in Draco, the Dragon. 13° Cancer 48 Unfortunate Saturn/ Mars
Sirius *
the Dog Star
the Sun of the Sun
the prime Sun of our Galaxy Ambition, pride, emotionality, fame, leadership, wealth, fires, drought, danger through impetuosity. More on Sirius. 14° Cancer 05 Fortunate Jupiter/ Mars
Canopus * Voyages, piety, scandal, violence 14° Cancer 51 Unfortunate Saturn/ Jupiter
Castor * Sudden fame or loss, distinction, keen mind, violence, mischief; "The Mortal Twin" 20° Cancer 14 Unfortunate Saturn/ Mars/ Venus
Pollux *
Caput Hercules Contemplative speculation, audacity, astrology, ruin, disgrace, death, calamity; the "Immortal Twin"; the "Heartless Judge" 23° Cancer 13 Unfortunate Mars/ Moon/ Uranus
Procyon * Violence, sudden success then disaster, occult, politics, dissipation 25° Cancer 47 Unfortunate Mars/ Mercury
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Talitha Quiet, prudent, suspicious, mistrustful, self-controlled, great anger when roused 2° Leo 48 Neutral  Saturn/ Mars
The Aselli
The Asses Death by fever, fire, hanging, beheading, or violent catastrophe, ruin, disgrace, wounds, hurts to face, eye trouble, blindness, imprisonment, great changes in society Nebulous
Cluster
in 1st decan
of Leo Unfortunate  Mars/ Moon
Praesaepe * Inner drive, reclusive, blindness, murder, tragedy, fires 7° Leo 12 Unfortunate Mars/ Moon
North Asellus *
Asellus Borealis Patience, beneficence and courage, heroic and defiant leader 7° Leo 24 Fortunate Sun/ Mars
South Asellus *
Asellus Australis Military preferment, blindness, eye trouble, shipwreck, mass murder, horrors, self-willed, uncooperative 8° Leo 35 Unfortunate Sun/ Mars
Giansar Penetrating and analytical mind, travel and many friends, craft, ingenuity, and valour, but danger of robbery and accidental poisoning 10° Leo 20 Neutral Saturn/ Mars
Acubens Astrology, writing, perseverance, domestic problems, poison, liars 13° Leo 35 Fortunate Saturn/ Mercury
Dubhe
The Bear Astrology, arrogance, psychic power, destruction; aka Krathu, one of the 7 Rishis (Hindu sages) in Ursa Major; Bast Isis, the Egyptian goddess; "The Eye"; "Heaven's Pivot" 15° Leo 00 Fortunate Venus/Mercury/Mars
Merak Prudent, restrained, mistrustful, self-controlled (but angry when roused), love of command, power to achieve, good with animals 19° Leo 06 Fortunate Saturn/ Mercury/ Mars
Ras Elased Aust
sabit yıldızlar Algenubi Cruel, heartless, bold, bombastic, brutish, destructive, artistic appreciation. power of expression, spiritual gifts, leadership 20° Leo 42 Neutral Saturn/ Mars
"Own Worst Enemy" An unfortunate degree. No freedom to act on one's own behalf 22° Leo Unfortunate  
Alphard * Sudden death by poison or drowning. Problems with law, love affairs, drugs 27° Leo 08 Unfortunate Saturn/ Venus
Adhafera Crime, lying and stealing, suicide 27° Leo 34 Unfortunate Saturn/ Mercury
Al Jabhah * Wealth, sound judgement, cleverness, prone to violence, self-seeking, danger, loss, mutiny 27° Leo 41 Neutral Saturn/ Mercury
Regulus *
Lion's Heart The most Royal Star. Raphael, the Healing Archangel, the Watcher of the North. Nobility, ambition, alertness, great power, status, leadership, sudden downfall, accidents, violence 29° Leo 53 Fortunate Mars/ Jupiter/ Uranus
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Praecipua Generous, noble, peaceful, fearless nature, with the ability to undertake prominent and responsible positions 0° Virgo 53 Fortunate Jupiter/ Mars
Megrez Spiritual sight; creativity; violence; Atri, one of the 7 Rishis (Hindu sages), the ruling star of the Great Bear, Ursa Major 1° Virgo 04 Fortunate Mars
Thuban Prospectors of gold and silver or those who are ministers of money; burning to death in own house 7° Virgo 27 Fortunate Saturn/ Mars
Alioth
The Black Horse Suicide among women; danger in pregnancy; Angirasa, one of the 7 Rishis (Hindu sages) in Ursa Major 8° Virgo 56 Unfortunate Saturn/ Venus
Zosma Keen intellect, depression, fearful, unhappy, feels restricted, loss in childhood; egotism; prophetic ability (with Coxa: "Kua, the Oracle") 11° Virgo 16 Fortunate Saturn/ Venus
Coxa Good for voyages, gain by merchandise, redemption of captives; prophetic ability (with Zosma: "Kua, the Oracle"); strength; wisdom 13° Virgo 25 Fortunate Saturn/ Venus
Mizar Connected with fires of a catastrophic extent and mass calamities; Vasishta, one of the 7 Rishis (Hindu sages) of Ursa Major 15° Virgo 42 Unfortunate  Saturn/ Venus
Denebola * Criticism, perseverance, control, lack of imagination, honours, undesirable associates, mental illness, happiness turns to despair, disease, natural disasters, catastrophes 21° Virgo 38 Neutral Saturn/ Venus
Coma Berenices * Eye problems; suave manner, with great personal charm; idle and dissipated; dramatic; a constellation rather than a star, with the main star being Diadem. 23° Virgo 48 Fortunate Moon/ Venus
Labrum Honours, riches, ambition, psychic, chronic illness, dishonest income 26° Virgo 38 Fortunate Mercury/ Venus
Alkaid
Benetnash Associated with death and mourning, war, natural catastrophes; Marichi, one of the 7 Rishis (Hindu sages) of Ursa Major 26° Virgo 56 Unfortunate Moon/ Mercury/ Saturn
Markeb Voyages, educational work, broad knowledge, piety 28° Virgo 54 Fortunate Saturn/ Jupiter
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Zaniah Order, congeniality, lovable nature, refinement, honour 4° Libra 31 Very Fortunate Mercury/ Venus
Diadem Suave, well-bred; personal charm; dissipation. Dramatic ability. The "Wreath of Jewels" in Berenice's hair (the constellation Coma Berenices) 8° Libra 57 Fortunate Saturn/ Mercury
Vindemiatrix Falsity, folly, disgrace, stealing, widowhood, depression, witch-hunts, mysticism & the occult 9° Libra 56 Unfortunate Saturn/ Mercury
Algorab Scavenging, destructiveness, repulsiveness, malevolence, fiendishness and lying, suicide, greed, injuries 13° Libra 27 Unfortunate Mars/ Saturn
Merga Guardians, ministers of state, custodians, treasurers, force behind the scenes, hidden masters, economists, architects, designers, "The Sickle" 15° Libra 27 Fortunate Mercury/ Saturn
Seginus * Business, astrology, law, loss through friends, deceitful, shameless 17° Libra 39 Fortunate Mercury/ Saturn/ Venus
Mufrid Prosperity from work, planning, strong desires, a tendency to excess, a fondness for rural pursuits, occultism 19° Libra 20 Fortunate Mercury/ Saturn
Foramen Prosperity, leadership, ear & eye trouble, indecision, shipwreck 22° Libra 09 Fortunate Saturn/ Jupiter
Spica * Wealth, fame, honour, glamour, the "Fortunate One" 23° Libra 50 Very Fortunate Venus/ Mars
Arcturus * Inspiration, fame, honour, benefits through travel, success through work 24° Libra 14 Very Fortunate Jupiter/ Mars
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Princeps * Ability to research keen, studious and profound mind, business, government, law, science, arts, lies 3° Scorpio 09 Fortunate  Mercury/ Saturn
Khambalia Deep research of any kind, police investigation, espionage and esoteric subjects 6° Scorpio 57 Fortunate Mercury/ Mars
Acrux Interest in astrology and spirituality, metaphysics, sacrifice 11° Scorpio 52 Occult Jupiter
Alphecca * Honour, dignity, literate, brilliant, poetic, scandals, betrayal in love, sorrow through children 12° Scorpio 16 Fortunate Venus/ Mercury
Menken Wisdom, astronomy, divination, medicine, botany and music 12° Scorpio 18 Fortunate Venus/ Mercury
South Scale *
Zuben Algenubi Loss, theft, betrayal, abuse, venereal disease, poisoning, drowning, anguish, revenge, criminality 15° Scorpio 04 Unfortunate Saturn/ Mars
Serpentis
the "Accursed Degree" A malefic degree, tragedy, misfortune, the "Accursed Degree". This degree does not precess. 19° Scorpio Unfortunate Mars/ Saturn
North Scale *
Zuben Alschemali Honours, wealth, distinction, brilliant mind, success in sports, politics, war, religion, writing, tragedy, violence, melancholy 19° Scorpio 23 Fortunate Jupiter/ Mercury/ Mars
Alpha Serpentis *
Unukalhai Success followed by fall, suicide, insanity, accidents, success in war, politics, writing, problems in love, forgery, shipwreck, loss, earthquake 22° Scorpio 04 Unfortunate Saturn/ Mars
Agena Good health, high morals, disillusion through love, success with the masses 23° Scorpio 48 Fortunate Venus/ Jupiter
Toliman
Bungula Occult and philosophical learning, self analysis, honours, stubborn, cruel 29° Scorpio 36 Fortunate Venus/ Jupiter
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Kornephoros Fixity of purpose, strength of character, ardent nature and dangerous passions 1° Sagittarius 05 Neutral Mercury
Yed Prior * Success in astrology & 9th house matters, shrewd 2° Sagittarius 18 Fortunate Saturn/ Venus
Marfik Passionate, blindly good-hearted, easily seduced, healer with herbs  5° Sagittarius 36 Neutral Saturn/ Venus
Antares *
Heart of the Scorpion A Royal Star. The Archangel Oriel, the Watcher of the West. Spirit of adventure, obstinacy, injuries to eyes, honours, sudden loss, stubborn, suspicious, violent, several marriages 9° Sagittarius 46 Fortunate Mars/Jupiter/ Mercury
Rastaban * Impulsive, honourable, good for astrology, government, writing, sports, finance, the arts, accidents, wounds, blindness, criminality 11° Sagittarius 58 Unfortunate Saturn/ Mars/ Jupiter
Sabik Wastefulness and lost energy, perverted moral, success in evil deeds  17° Sagittarius 58 Unfortunate Saturn/ Venus
Atria Just, truthful, righteous and benevolent, interest in architecture and freemasonry 20° Sagittarius 54 Very Fortunate Mercury/ Jupiter
Ras Alhague Trouble with women, drugs, poisoning, hallucination, medicines, infections, mystical healing 22° Sagittarius 27 Fortunate Saturn/Venus
Lesath
Scorpion's Sting (with Shaula) Danger, desperation, immorality and malevolence, connected with acid poisons, accidents, catastrophes, operations 24° Sagittarius 01 Unfortunate Mercury/ Mars
Shaula
Mulam: the Root Danger, desperation, immorality and malevolence, connected with acid poisons, aids victory in sieges, destruction of seafarers & captives, exorcism, mesmerism, spiritual pressure towards enlightenment 24° Sagittarius 35 Unfortunate Mercury/ Mars
Galactic Centre A vast Black Hole at the centre of our galaxy, discovered 1932; source of energy, motivation, aspiration; alien consciousness; crisis of faith; travel; education; philosophy; spiritual urges; single-minded dedication 26° Sagittarius 52 Fortunate Jupiter
Etamin Liking solitude, good concentration, dishonour, downfall and loss of prestige, esoteric and philosophical studies 27° Sagittarius 58 Neutral Mars/ Moon
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Spiculum Eye trouble, blindness, depression, hopelessly doomed, morbid religious outlook, no concern for human life 1° Capricorn 04 Unfortunate Mars/ Moon
Alnasl Eye trouble, blindness (or bad eyesight) 1° Capricorn 16 Unfortunate Mars/ Moon
Polis Martial desires, high ambitions, domination, keen perception, success  3° Capricorn 13 Very Fortunate Jupiter/ Mars
Kaus Borealis Promoters of idealistic and humane ideas, promoters of mental stimuli, enterprise and a sense of justice 6° Capricorn 19 Fortunate Mercury/ Mars
Facies Blindness, violent death, leadership, war, coldness, detached, perfectionist, earthquakes; pure combative energies  8° Capricorn 16 Unfortunate Sun/ Mars
Vega * Luck in politics, artistic talent, fleeting fame, double dealing, generosity, practicality 15° Capricorn 19 Fortunate Venus/ Mercury
Sheliak Artistic talent, sexual adventures, disgrace, gaudiness, independent thought, trouble with authority, death by violence 18° Capricorn 53 Fortunate Venus/ Mercury
Dheneb Martial Arts, ability to command, liberality, beneficence 19° Capricorn 48 Very Fortunate Mars/ Jupiter
Peacock Vanity and love of display, together with a long life and sometimes fame 23° Capricorn 49 Fortunate Venus/ Mercury/ Saturn
Terebellum Strength and power, rise in life, riches, cunning, disgrace 25° Capricorn 51 Fortunate Venus/ Saturn
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Tarazed
The Plundering Falcon Spoil and plunder, imagination, strong passions, will, clairvoyance, fame, powerful mind 0° Aquarius 56 Fortunate Mars/ Jupiter
Sham Combative, opinionated, jealousy, danger of death in battle 1° Aquarius 04 Unfortunate Mars/ Venus
Albireo Contemplative, cultured, artistic, congenial appearance and disposition 1° Aquarius 15 Fortunate Venus/ Mercury
Altair *
The Eagle Sudden but ephemeral fortune, impulsiveness, courage, accidents, astrology, writing 1° Aquarius 47 Neutral Mars/ Jupiter
Algedi *
Giedi Prima Beneficence, peculiar events, love affairs, great good fortune 3° Aquarius 46 Neutral Venus/ Mars
Bos Keen intellect, good for business, military, analysis 5° Aquarius 34 Fortunate Saturn/ Venus
Albali Danger, persecution and even death, but also said to give good fortune 11° Aquarius 43 Neutral Mars/ Mercury
Dorsum The Wheel of Fortune; bites from venomous creatures (with Sun or Mars) 13° Aquarius 51 Unfortunate Saturn/Jupiter
Alnair Retiring, active, proud, watchful, kind, idealistic, devoted, liking for astronomy, "the Bright One" 15° Aquarius 54 Fortunate Mercury/Jupiter
Castra Destructiveness, uncontrollable temper, malevolence 20° Aquarius 12 Unfortunate Saturn/ Jupiter
Nashira * Writing, government, religion, overcomes evil 22° Aquarius 12 Fortunate Saturn/ Jupiter
Kitalpha Gives friendship and sagacity but frivolity and love of pleasure 23° Aquarius 07 Neutral Mercury/ Venus
Sadalsuud * Astrology, occult, government, business, psychic, visionary, original 23° Aquarius 46 Fortunate Saturn/ Mercury
Gienah Soar to great heights, potential of sudden downfall 27° Aquarius 45 Neutral Venus/ Mercury
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
Fomalhaut * A Royal Star. Archangel Gabriel, the Watcher of the South. Congenital birth defects, magic, fame, occult, faith, "Star of Alchemy", addiction, undesirable associates 3° Pisces 52 Fortunate Venus/ Mercury/ Neptune
Deneb Adige *
Alpha Cygnus Intelligent, creative, original, naive, astrology, writing, the public, dog bites 5° Pisces 16 Fortunate Venus/ Mercury
Sadalachbia Success in ventures, personal charm, movement to rich pastures, aviation, discovery of lost items, "the Star of Hidden Things" 6° Pisces 43 Fortunate Venus/ Mercury
Skat Good fortune, personal charm, lasting happiness, psychic interests, sensitivity, occult interests, many friends 8° Pisces 52 Fortunate Saturn/ Jupiter
Achernar Sudden success in public office, religious benefits, access to another realm 15° Pisces 19 Fortunate Jupiter
"the mouth of the River" a constellation extending over several Signs. NOTE: stars in this constellation (Eridanus) are ruled by Saturn, with the exception of Achernar, the brightest  
Markab * Violence, honours and riches, "Star of Sorrow", literary, legal problems, accidents 23° Pisces 29 Unfortunate Mars/ Mercury/ Venus
Scheat * Imprisonment, murder, suicide, drowning, extreme misfortune 29° Pisces 22 Unfortunate  Mars/ Mercury
       Aries Taurus Gemini Cancer Leo Virgo Libra Scorpio Sagittarius Capricorn Aquarius Pisces
06-21-2007 04:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
Cvp: sabit yıldızlar
SABİT YILDIZLAR
Yukarıdaki yazıda sabit yıldızlardan birkısmının  horoskopta nerelere denk geldiği verilmiş..hangi burçta ve hangi derecede olduğu karakteri anahtar özellikleri yazıyor..mantık şu
The Fixed Stars have an influence when in conjunction, opposition, square or parallel aspect with a planet, or significant point in the horoscope
haritanızda bu yıldızlar sahip olduğunuz gezegenle kavuşum ,karşıt ,paralel ise önemli noktada sayılır ..
ilk önce haritanızı açıp sabit yıldızların derecelerini gezegenlerinizle kıyaslayıl örneğin antares Antares *
Heart of the Scorpion A Royal Star. The Archangel Oriel, the Watcher of the West. Spirit of adventure, obstinacy, injuries to eyes, honours, sudden loss, stubborn, suspicious, violent, several marriages 9° Sagittarius 46 Fortunate Mars/Jupiter/ Mercury
9° Sagittarius 9 derece yayda ..eğer sizin yükseleniniz veya başka herhangibir gezegeniniz 9. derece yaya yakınsa kavuşumda sayılır..antares sizin için önemli bir sabt yıldız sayılacaktır...doğasıjüpiter mars merkür imiş..bu hem şans hem akıl hem savaş içeren bir sabit yıldız olur..effekt dediği şey ise fortuna yani talih veriyormuş..
diğerlerini e aynı yöntemle bulabilirsiniz...
06-21-2007 05:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sabit Yıldızlar ve Gezegenlerle Açıları Angel 4 21,554 11-09-2022 07:23 PM
Son Mesaj: Rosa
  Sabit Yıldızlar ile Buluşmalar Venüs 5 50,501 11-09-2022 07:20 PM
Son Mesaj: Rosa
  Behenian Yıldızlar, Bitki ve Taşları ekinoks 0 7,869 11-28-2012 02:41 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Sabit Yıldızlar ve Karakterleri nisan15 3 13,026 04-06-2012 09:51 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Sabit Yıldızları Kullanma Kılavuzu coolhandsome 3 15,289 05-12-2011 12:42 PM
Son Mesaj: eylülmavi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir