Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.71 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AKREBİN HAYAT AMACI
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
AKREBİN HAYAT AMACI
Bilinçsizi bilinçliden ayırmak - Akrep\'in hedefi budur.Bütün sahteciliği yok edip, korkunun duvarları arasında saklananları açığa çıkarmak.En temel gerçeği veya hayatını dönüştürecek son kavrayışı aramak üzere bilincinin derinliklerine dalmak.Rahatlatıcı her yalanı, yatıştırıcı her yarı-doğruyu, her sahte pembe tabloyu bozmaya, kendini tanımaya kesin bir şekilde kararlı ve keskin bir akıl. Bunlar Akrep\'in kaynaklarıdır. İçgüdüsel olarak kuşkucudur. \"Ne görürsem göreyim, gerçek bundan fazladır.\" Akrep bu içsel yolculukta gölgelerin kapanına düşmezse araştırarak, hissederek içsel araziyi algılayarak olgunlaşır ve derinleşir.Stratejisi, sağlıklı şüphe ve kendinden bir adım uzaklaşıp perspektif kazanmaktır.Akrep bu içe bakış sırasında iki gölge arasında sıkışır: kendini çok fazla tanımak veya çok az tanımak. Bunlardan birine yakalandığında bütün yoğunluğu zehire dönüşür.Kendini tanıma perspektifi kaybedecek kadar hızlı gelişirse, Akrep\'in buldukları bazen yüzleşebileceğinden çok fazla olur. Karmaşık, çözülemez bir ruhsal durumla çökebilir. Kendini az tanıma da aynı oranda olumsuzdur. Kendisi hakkında tatsız veya korkutucu bir şeyi kasıtlı olarak bilincinden uzak tutmaya çalışabilir. Bir süre sonra, bilinçdışına itilen fakat ortadan kaybolmamış kaygıların kaynağının izi silinip nedeni bilinmeyen bir doyumsuzluğa dönüşür. Ve Akrep yanlış hedefe yönelir: para, güç, bir toz taneciği barındırmayan ev.Öğrenmesi gereken; yaşamın verdiği içsel vizyonu başkalarıyla mütevazi bir şekilde paylaşmak, kendini aşırı ciddiye almaktan biraz vazgeçip kendine gülebilmektir.

SU KARAKUŞ

07-28-2007 01:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
Cvp: AKREBİN HAYAT AMACI
Akrep'in Gözleri: Tuzaktır. Akrep tepeden tırnağa manyetizmayla kaplıdır. Mıknatıs gibi istediği her şeyi kendine çeker. Koyu ve derin gözleri hipnotize eder, ısrarlı ve delici bakışları ruhunuza işler. Akrep'in gözleri temsil ettiği 8.evin sokak kapısıdır. Hasbel-kader bu kapıdan içeri adım attıysanız eğer, burnunuz sürtülmeden çıkış yolunu bulamazsınız. Burası yarasaların çığlık çığlığa uçuştuğu, karanlık, rutubetli, soğuk, ürkütücü bir dehlizi andırır. Buradaki Malzeme Karun hazineleri kadar zengindir, ama el sürmeye korkarsınız. Ölüm ve ötesi, cinsellik, içgüdüler, büyüler, gölgeler çil çil altın gibi etrafınıza saçılır. Oysa siz sadece tek bir şey istersiniz, buradan bir an önce kaçıp kurtulmak. Buradaki ham maddeleri sabırla işleyip cevhere dönüştürmeden bir çıkış yolu var mıdır? Bilmiyorum.

Astrolog Stephen Arroyo’nun işaret ettiği gibi, 8.ev süreci ruhların cennete girmeye uygun hale gelinceye kadar dünyada işledikleri günahlardan acı çekerek arındırılmaları gereken yere "ARAF"a benzer. Ve Steven Forrest ekler; "Bu süreçte ya temizlenip, arınırız ya da psikolojik dip akıntılara direnip depresyona gireriz. Yapılması gereken, kişiliğin bilinçaltındaki kökleriyle yeniden bütünleşmesini sağlamaktır ve bu süreçte en büyük dostumuz kendimize karşı dürüst olmak ve olgunlaşma yolundaki büyüme sancılarını kucaklamaktır.”

Ve unutmamalıyız ki;

"Ağaçlar güçlü köklerini göğe uzatmazlar, aksine toprağın derinliklerine gizlerler”

(Eski bir deyiş)
astrolojidergisi

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
09-27-2007 02:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: AKREBİN HAYAT AMACI
AKREP BURCUNUN YAŞAM SERÜVENİ

Kaçıncı ölmem, kaçıncı dirilmem bu?
Tanrılardan ateş çaldım,
Yüzyıllarca tutuştum, üstüste yandım.
Bir Anka kuşu gibi anne,
Kendimi külümden yarattım.
Yusuf Hayaloğlu


Akrep burcunun yaşam serüveni ve diğer burçlarla olan uyumu ve uyumsuzlukları:


Akrep burcu yaşamda, bir diğeriyle ortaklık kurulan terazi burcu aşamasından sonra kişisel dönüşümün başladığı ana denk gelen burçtur, bu yüzden de sahip olunan ortak değerleri temsil etmektedir. Terazi burcuyla kurulan ortaklıkların içi doldurulmaya ve daha derin paylaşımlar oluşturulmaya gidilecektir. Bu da kişinin yaşamında bazı dönüşümleri beraberinde getirmektedir. Ama bu dönüşümün gerçekleşmesi elbetteki kolay olmayacaktır. Bu değer arayışında ve hedefe ulaşma çabasında akrep burcunun karşısına çıkan diğer burçlar ona çeşitli yönlerden zorlarken, bazı yönlerden de yardımcı olacaklardır.

Doğanın denge üzerine kurulduğu düşünülecek olursa akrep burcunun da değer anlayışının dengelenmeye, bizim değerlerimiz demenin ne demek olduğunu deneyimlemeye ihtiyacı vardır. Akrep burcu yaşam serüvenini gerçekleştirirken karşısında, aralarında halletmeleri gereken çok önemli bir sorun olan değerler konusundaki denge sorununu içinde barındıran güçlü bir rakip olan boğa burcunu görecektir.
Boğa burcu da akrep burcu gibi sabit nitelikte bir burçtur ama toprak elementinden kabul edilmektedir. Bu sebeple akrep burcundan daha dayanıklıdır. Onun bu dayanıklılığı aralarındaki denge mücadelesinde akrebin acı çekişini elbetteki daha fazla arttıracaktır.
Boğa burcu akrep burcuna benim değerlerim demektedir; akrep burcu ise ortak değerleri oluşturma amacıyla bu yaşama geldiğinden, benim değerlerim-bizim değerlerimiz için oldukça yoğun çaba harcamak durumunda kalacaktır. Çünkü akrep burcu boğanın sahip olduklarına bakarak paylaş demektedir ve kaynakların ortaklaşa kullanılmasını hedeflemektedir. Boğa burcu ise akrep burcuna yeni ortak değerler yaratmasını söyleyecektir.

Ortak değer anlayışı akrep - boğa ekseninde masaya yatırılır.

Akrep burcu su grubu ve sabit nitelikte bir buç olduğunda bu dengeyi sağlama sorunu onu oldukça fazla yıpratacaktır. Çünkü su niteliği akrep burcunu oldukça hassas kılarken sabit niteliği onun değişime oldukça fazla direnç göstereceğini ve bu yüzden çok fazla acı çekebileceğini gösterecektir. Bu yüzden akrep burcu insanlığın cehennemi gibi görülmektedir.
Boğa burcu bütün maddi vurgularıyla yaşamdaki cenneti temsil ediyorsa akrep burcu da tam karşılığı olan cehennemin kapısını aralamaktadır.
Çünkü akrep burcunun temaları arasında insanın en önemli dönüşümü olan ölüm de bulunmaktadır. Korkular ve cinsellik de diğer temalar arasındadır. Bütün bunlar aslında insanın ciddi anlamda dönüşümünü temsil ettiğinden, hepsi dönüşüm kelimesi altında vurgulanacaktır.
Deneyimlerini tamamlayarak ortak değer anlayışını oluşturup, bu ortak değerleri hayata geçirmeyi başaranlar ise cehennemden geçerek ve yanarak dönüştüklerinden bu başarıları da o oranda kendilerini güçlü kılacaktır. Güç gerektiğinde yaşama karşı durmak ve gerektiğindeyse onunla birlikte hareket etmektir. Yani çok hassas bir dengeyi içermektedir.
Ve güç kavramı akrep burcunun hedefleri arasında görülmektedir.
Daha sonra akrep burcu elde ettiği bu güçle yaşamda ne yapacağını anlamak ve bir yön izlemek durumunda kalacaktır. Bunun içinde artık iyice duyarlı hale gelmiş olan sezgilerini kullanmaya başlayacaktır.

Akrep burcu boğa ile olan zor deneyimi yetmezmiş gibi bir de diğer köşelerde duran ateş elementinden aslan ve hava elementinden kova burçlarıyla da oldukça zorlu bir mücadele vermek durumunda kalacaktır.

Zodyağın en zorlu kozmik karesi sabit burçlar arasındadır ve bu kareden en fazla acı çekecek olan ise su grubu olmanın verdiği hassasiyetle akrep burcu olacaktır. Bu deneyim tamamlandığında ateş ve hava gruplarının kendine katacağı yeni özellikleri bünyesine katmayı ve su grubunun zararlı özelliklerinden bir kısmını bırakmayı başaranlar güçlenerek yollarına devam edeceklerdir.

Aslan burcu ateş elementinden sabit bir burçtur. Egoyu ve yaratımı temsil etmektedir ve akrep burcuna bu dönüşüm serüveninde kendini yeniden yaratmanın nasıl olacağını gösterecektir. Akrep ise su grubu olmasının verdiği hassasiyetle korkacak, yeniden yaratmanın imkansızlığından bahsederek varolanı korumaya çalışacaktır. Kendini yokettikten sonra yeniden yaratmak ona göre zordur, çünkü önünde engel olarak kendi yarattığı korkuları durmaktadır. Bu karşılaşma tüm karelerde olduğu gibi krizler yaratacak ama herşeyin bir illüzyon olduğunu anladığında bu engelleri de kendisinin yarattığını görerek dönüşümünü tamamlamayı başaracak ve yeniden kendini yaratmanın verdiği güçle bu krizli karşılaşmayı tamamlamış olacaktır. Akrep kendini yokettiğinde yeniden yaratabileceğini öğrenecektir.

Akrep burcuyla kare açı yapan diğer burç ise, hava elementinden ve sabit niteliğe sahip kova burcudur.
Kova burcu için ideallerin hayata geçirilmesi önemlidir. Akrep burcunun oluşturduğu ortak değerleri ve sahip olduğu gücü kendi kişisel menfaati için değil tüm insanlığın ortak geleceği için kullanması gerektiğini söyleyecektir. Sahip olduğu gücü insanlığın ortak ideallerinin yaratımı için kullanmasını isteyecektir. Akrep burcu her zamanki gibi buna direnecek ve bu da aralarında kriz oluşmasına sebebiyet verecektir. Bu krizli karşılaşma tamamlandığında akrep burcu kova burcundan, kendini yeniden yaratma gücünün insanlığın ortak ideallerini de yeniden biçimlendirebileceğini ve bu uğurda korkularına karşı gerçekleştirdiği devrimle onların kendisini yönetmesine izin vermeyebileceğini, korkularını yönetebileceğini ve onları dönüştürebileceğini öğrenecektir.

Akrep burcu, boğa burcundan değerleri dönüştürerek yeni ortak değerler oluşturmayı , aslan burcundan kendini yok ettikten sonra yeniden yaratabileceğini ve kova burcundan da elde ettiği güçle insanlığın geleceğinde ne denli etkin olabileceğini öğrenecektir.

Bu krizli yaşam sürecinde elbette ki akrep burcununda kendisine yardım eden çeşitli arkadaşları olacaktır.
Akrep burcunun biraz çabayla anlaşabildiği burçlar oğlak ve başak burçlardır. Oğlak ve başak burçları toprak grubu burçlarıdır ve akrep burcuna zor olan yaşam yolculuğunda ellerinden geldiğince destek olurlar.

Oğlak burcu öncü bir burç olması sebebiyle, sabit olan akrep burcuna bu dönüşüm sürecinde gereken zamanda adım atabilmeyi ve değişim için zamanı kullanabilmeyi öğretecektir. Oğlak burcu aynı zamanda Satürnün etkisi altında bir burç olduğundan akrep burcuna sabırlı olması gerektiği yönünde de hatırlatmalarda bulunacaktır.

Başak burcu da her ne kadar değişken olması sebebiyle akrep burcunu zaman zaman şaşırtsa da, sabit bir burç olan akrep burcu başak burcundan hayatta hiçbir şeyin sabit kalmadığını ve bu dönüşümü gerçekleştirerek gücünü insanlığın hizmetine sunduğunda ortaya çıkan ortak değerden gerçek gücünü görebileceğini ve bireysel gücün kollektif güce nasıl dönüşebileceğini öğrenecektir.

Boğa burcunun herhangi bir çaba göstermeksizin anlaştığı burçlar ise kendisi gibi su elementinden olan balık ve yengeç burçlarıdır. Aynı element özelliklerine sahip oldukları için aralarında daha rahat akan enerjiler sözkonusudur. Bu burçlarla da zaman zaman problemler oluşsa da bu dersler boğa burcunu fazla zorlamaz.

Değişken nitelikte olan balık burcu sabit nitelikteki akrep burcuna belli bazı saplantılara takılıp kalmaktansa bu saplatılarından kurtulduğunda bütün duygulara nüfuz ederek yayılabileceğini ve duygular üzerinde gerçek kontrol ve hakimiyeti sağlayabileceğini, öncü nitelikteki yengeç burcu ise duygulardan korkmayıp onların kendini sarmalamasına izin verdiğinde duyguların iyileştirici gücüyle dönüşümünü daha rahat gerçekleştirebileceğini öğretecektir.

Peki içten içe akrep burcunu huzursuz ederek dürten burçlar hangileridir:

Bunlardan ikisi akrep burcuyla 150 derecelik açı yapan koç ve ikizler burçlarıdır.
Akrep burcunun bu iki burç yardımıyla öğrenmesi ve deneyimlemesi gereken kavramlar çocuksu saflık ve bilginin bilgeliğidir.
Koç burcu, sürekli kriz halinde olan, çocukluğundaki saf ve yenileyici enerjiyi unutan akrep burcuna sürekli içindeki çocukla bağlantıya geçmesini söyleyecek, bu sesi duymakta zorlanan akrep burcu ise sürekli içinde bu yönde anlamlandıramadığı bir gerilim hissedecektir. Dönüşüm (ölüm) korkusu ona çocukluğunu her ne kadar unuttursa da yaşamın bir noktasında karşılaştığı bir olayla koç burcunun bu mesajını algılayacak ve içindeki çocuğun iyileştirici enerjisini yeniden hatırlamak durumunda kalacaktır.
İkizler burcu ise, bilginin şifacı yönünü ona hatırlatan içsel bir dürtü yaratacak, ama akrep burcunun bu şifacı ile tanışması ancak yaşamının belirli bir noktasında farkındalığa ulaşmasıyla gerçekleşecektir.

Akrep burcunu bir gölge gibi takip eden burç ise terazi burcudur. 12. evde gölgede olan terazi burcu, akrep burcunu bir gölge gibi bütün yaşamı boyunca izleyip duracaktır. Terazi burcu akrep burcuna karanlığı dengeleyen bir de aydınlığın olduğunu ve bu aydınlığın ise bir diğeri olduğunu ve bir diğeri ile iletişim kurabilmesi için de sosyal yaşamın vazgeçilmez olduğunu, hatta sanatın insan ruhunu arındıran ve dönüşümü hızlandıran çok önemli bir etken olduğunu kendisine yaşamı boyunca hatırlatacaktır.

Koç burcuyla atılan tohumlar boğa burcuyla toprakta yeşerip, ikizler burcunda bilgiyle devam ederek, yengeç burcuyla duygulara doğru sınırsız bir yolculuğa çıkılacak, aslan burcunda yaratmanın keyfine varılacak, başak burcunda ise mükemmelliğe ulaşma adına hizmet ederek faydalı olmanın sınırsız doyumuna ulaşılacak, terazi burcunda ise ideal dengenin nasıl sağlanacağı ve uyuma nasıl ulaşılacağı araştırılacak, akrep burcunda dönüşümün gizemli ve korkutucu sırları araştırılacak, yay burcunda ise yeni ufuklara doğru yelken açılarak dünya kucaklanmaya çalışılacaktır.

Aylin Yabanoğlu

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-04-2007 05:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
YA HEP, YA HİÇ…
YA HEP, YA HİÇ…

Yoğun, manyetik ve tutkulu olan Akrep burcu insanları asla yüzeysel ve sıradan olmazlar. Gizli saklı olanı keşfetmek için içgüdüsel bir istek duyarlar. O nedenle de görünenin ardındaki gerçeği bulmak için sürekli sondajlar yapar, araştırır dururlar. Bu bağlamda onları bir dedektife benzetmek yanlış olmaz. Sürekli olarak bir bulmacayı zihinlerinde tamamlamaya çalışırlar, ta ki işin özüne, gerçeğe ve doğruya ulaşana kadar. Aynı zamanda müthiş bir ruh gücüne, iyileştirme yeteneğine sahiptirler.

Ancak bunun için, içlerinde bir volkan gibi kaynayan bu gücü öncelikle kendilerini tanımak ve karanlıkta kalan yönlerini ıslah edip dönüştürmek için kullanmaları gerekir. Zorlayıcı, iradeli ve gölge yönüyle yıkıcı, despot, takıntılı düşüncelere sahip olabilirler. Onlar için ya siyah ya beyaz, ya hep ya hiç vardır. Çengelini atarak hayatlarına çekmeye çalıştığı insanların duygusal ihtiyaçlarını keşfederek onları kendilerine bağımlı kılabilirler. Yeraltından, belli etmeden çalışabilirler. İnsanlara ne yapacaklarını dikte eder veya dolaylı yollarla, yani taktik ve stratejilerle hatta tuzaklar kurarak istediklerini yaptırtabilirler. İntikamcı, kıskanç ve sahiplenici bir yönleri mevcuttur. Aslında bu dünyaya kendilerinden daha büyük bir güce teslim olmaya, yani kontrolü ve hayatı yönetmeyi bırakmayı öğrenmeye gelmişlerdir. Bunun için de yapmaları gereken, herkesi kendi yollarına bırakmak, kendini dürüstçe ortaya koyarken kendilerine ve diğer insanlara kabul göstermek ve kaybetmeyi göze almaktır. Ancak bu bilinçle davrandıklarında kötücül diye niteledikleri kendi karanlık yönlerine de kabul gösterip dönüşebilirler. Bu denli yoğun ve tutkulu olan bu insanların öfkelendiklerinde veya kendilerini aciz hissettiklerinde yüzlerinde bir maskeyle karşılaşırız. Akrep burcu genelde seksle ilişkilendirilir, ancak bu çok seksi olduklarından değil seks ile sevgiyiı birbirine karıştıran yaklaşımları yüzündendir. Kendisini cinsel olarak istenir bulduğunda seviliyor olduğunu düşünür, hatta duygusal anlamda güvensizlikler içerisindeyse cinselliğiyle partnerini kendisine bağlamak, bir diğer deyişle seksle kontrol altına almak ister. Oysa yapması gereken, kendini olduğu gibi değerli ve sevilebilir hissetmek, kendisiyle barışık olabilmektir. Burçlar kuşağında Terazi burcuyla başlayan birliktelikler, Akrep burcu sürecinde bütünleşme, kaynaşma ve bir potada erime konularıyla harmanlanır. Bunu yapabilmek için de bir Akrep insanın önce kendisiyle bütünleşmeye, yani kendisini dürüstçe ortaya koymaya, bastırılmış yönleriyle yüzleşmeye ihtiyacı vardır.



AKREP’İN ÜÇ AŞAMASI…
Akrep burcunun ruhsal gelişiminde üç aşama bulunur. Bunlardan ilki; kontrolü bırakmamak için kendi kendisini öldürme aşamasını temsil eden “Akrep” sembolüdür. Diğeri ise; karanlıklardan aydınlığa çıkabilme yetisini ifade eden “Uçan Kartal”, bir diğeri ise kendi küllerinden yeniden doğabilme gücünü gösteren “Anka Kuşu”dur.



Akrep burcunun yönetici gezegenleri Plüto ve Mars’tır. Plüto aslında güneş sistemimizdeki en küçük ve en uzak gezegendir. Ancak etkisi de bir o kadar fazladır. Yenilenmeyi, dönüşmeyi, şekil değiştirmeyi temsil eder. Plüto süreçlerinde arınır ve hayatımızda zamanını doldurmuş, çürümeye yüz tutmuş konulardan özgürleşiriz. Plüto aslında yeni keşfedilmiş gezegenlerden. 1930’da Percival Lowel tarafından keşfedildiğinde dünyanın içinde bulunduğu durum, gerçekten de Plüto’nun sembolizmine uygun olarak karanlıktı ve güç savaşlarıyla doluydu. Avrupa’da diktatörler hüküm sürerken, Amerika ve Avrupa’da mafya yeraltı faaliyetleriyle gücünü hissettiriyordu. Bir yanda büyük ekonomik krizler yaşanırken, öte yanda bilim dünyası atom bombasını keşfediyor, nükleer silahlanma konuları gündeme geliyordu.


Geleneksel astrolojide Plüto, Akrep burcunun bir diğer yönetici gezegeni olan Mars’ın bir oktav büyüğüdür. Mars’ın savaş tanrısı olduğunu düşünecek olursak, temsil ettiği hayatta kalabilme güdüsünü Plüto ile tanımlanan güç savaşları konusuyla bağdaştırabiliriz. Plüto, eski Yunan’da yeraltı, karanlıklar ve ölülerin Tanrısı Hades olarak bilinir. Hades, Poseidon’un kardeşidir ve tıpkı kardeşi Zeus gibi babası Kronos tarafından yutulmuş, kurtulunca da intikam almak üzere yeraltına, karanlıklara gizlenerek oranın yöneticisi olmuştur.



MİTOLOJİ’DEKİ YERİ…
Plüto’nun Mezopotomya’daki versiyonu tanrıça İştar’dır. İştar sevgilisi Tammuz ölünce onu geri getirebilmek için yeraltına, ölüler diyarına iner. Ancak bu iniş sırasında geçtiği her kapıdaki gardiyana sahip olduğu şeylerden birer parça teslim etmek durumundadır. En dibe indiğinde artık ne tacı, ne mücevherleri ne de giysileri kalmış, her şeyini kaybetmiş durumdadır. Plüto transitlerini yaşarken bizler de tıpkı İştar gibi kaybetme duygusunu yaşar, acı çekeriz. Plüto transitleri çok yavaş ilerler. Bu transit sırasında genellikle aciz kaldığımız, teslim olacağımız, dönüşmemiz gereken olaylar veya konular gündeme gelir. Her şeyin kontrolümüzde olduğunu düşündüğümüz bir anda tepe taklak olabiliriz. Plüto’nun doğum ve ölümü temsil ettiğini biliyoruz. Ancak, bu kayıplar salt fiziksel anlamda olmaz. Psikolojik düzeyde de bize ölüm gibi gelebilen kayıplar yaşanabilir. İşimizi değiştirebilir, eşimizi kaybedebilir, anılarla dolu evimizi satıp ondan kopmayı deneyimleyebiliriz. Dahası kendimizle ilgili bazı yönlerimizi de dönüştürüp onlardan ayrılabiliriz. Plüto transiti yaşanırken sahip olduğumuz şeyler anlamını yitirmeye başlar ve biz hayatta bizim için gerçekte neyin önemli ve değerli olduğunu anlayacağımız duygularla yüz yüze geliriz. Bu farkındalıkla yükseliş başlar…



TERAPİ ALMA ZAMANI…
Plüto; günümüzde bilinçaltında gizlenmiş malzemeleri, kendi karanlıklarımızı, içgüdüleri, derinlere yolculuğu temsil ettiği için psikiyatri, psikoterapi ile de ilişkilendirilir. Bir Plüto transiti sırasında bilinçaltının derinliklerine inerek terapi almak da bu transitin ruhuna uygun düşer. Psikolojik astrolojinin babası İsviçre’li Psikanalist Carl Jung’un, doğum haritasında güçlü bir Plüto etkisi mevcut. Jung, sahip olduğu bu muazzam ruh gücünü hastalarını iyileştirmeye yönelterek dönüşümünü sağlamış bir bilim adamı.

Plüto enerjisi etkisini birden göstermez, zamana yayılır ve yavaşça ilerlerken kendini hissettirmeye başlar. Plüto, 1996 yılından bu yana din ve inançları temsil eden Yay’daki devinimini sürdürüyor. 2008 itibariyle ise, artık ayakları yere sağlam basan, hedefe yönelik Oğlak burcunda hareket etmeye başlayacak. Zihinsel, duygusal ve ruhsal düzeyde hepimiz yaşamlarımızda yapıcı bir şekilde bunu deneyimleme fırsatına sahip olacak, eskimiş ve bize artık yararı olmayan yapıları söküp atabilecek enerjiyi yakalayabileceğiz.

Astrolog GAMZE ÖZŞAHİN

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-07-2007 03:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Garavu Çevrimdışı
Parola61
********
Webmaster
lt=
Mesajlar: 286
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 169

Mesaj: #5
Cvp: AKREBİN HAYAT AMACI
akrebim hayat amacı.. hımm sokmak! gülücük)

bildiysem daha fazla gitmeyeyim hamdi bey ne verirse kabulümdür gülücük)
06-10-2008 01:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Cvp: AKREBİN HAYAT AMACI
________________________________________
Akrep burcu, varlık duygusunu sonsuzluğa taşımanın bilincidir. Kalıcılık arzusunun mutlak son olan ölümle tehdit edilmesi Akrebi endişelendirmez. Çünkü o ölümden sonra varolmanın bilincidir. Akrep karakteri, ismini aldığı hayvanın tuhaf davranışıyla sembolize edilen derin sezgilerin ve ölüm ötesi ihtirasların simgesidir.

Akrep ürkütücü olduğu kadar gizemli bir hayvandır. Bir Akrep ateşten bir çemberin ortasında bırakılsa kendini sokar. Bu onun ölüm tehdidine karşı verdiği tuhaf bir cevaptır. O ölümle ilgisini böyle kurmuştur, ölümünü bilinçli olarak yönlendirmek.

Bir Akrep yuvasında yumurtladığı zaman onların uyandığında bulmaları için avlarını ve kendisini sokar; yavrularına gıda olarak bırakır. Bu anlaşılmaz davranışın sembolize ettiği mana, varlığını sonsuzlaştırmanın, ancak varlığını adamakla mümkün olduğu gerçeğidir. Dünya yüzeyinde varlıklar sürekli yenilenir. Nesiller birbirini takip eder. Gelecek yetişmesi ise bugünkü fertlerin kendilerini adayacak kadar fedakarca çaba sarf etmesine bağlıdır. İşte bir türün devamının, ancak fertlerin bugünkü küçük ve geçici varlıklarını ve keyiflerini feda etmesine bağlı olması, her yenilenmenin ve sonsuza uzanan arzuların ancak bugünü feda etmekle mümkün olmasını anlatır. Bu yüzden Kuran’da “her canlıyı sudan yarattık” buyrularak nesillerin sürmesinin fedakarlıkla gerçekleştiğine işaret edilmiştir. Sembolik dilde su, kendini adama ve fedakarlığın sembolüdür. Çünkü su çözdüğü şeyin rengine, kokusuna ve tadına kendini adamakta, o maddeyi hiç değiştirmeden, kendisi onun için değiştirmektedir.

Ancak Akrebin sembolize ettiği fedakarlık, benliksizce ve kendisini bırakmış bir fedakarlık değildir. Aksine Akrep kendisini öldürürcesine fedakarca taraftarlığını yaptığı sevdikleri için, düşmanlarını ve rakiplerini yok edecek kadar acımasız bir benlik şuuruna da sahiptir. Akrebin kuyruğundaki zehir, çoğu zaman başkalarını, sadece zarurete düştüğü zaman kendini öldürür. Hatta Akrebin zehri öldürücü değil, savunmasız bırakıcıdır. Yavruları yumurtadan çıktığında taze gıda yesinler diye kendini veya avını uyuşacak şekilde sokar.

Akrebin zehri, Akrep karakterinin savunmasız bırakıcı telkin ve tesir gücünün sembolüdür. Bu telkin kabiliyeti sayesinde Akrep burçlulardan birçok devlet adamı yetişmiştir. Devrimci ve kitleleri harekete geçirici kişiliği Akrep karakterinden birçok önder yetişmesine sebep olmuştur. Türk ve Dünya siyasetinde yıpratmalara ve saldırılara dayanıklı birçok devlet adamı ve liderin Akrep burçlu oldukları görülür. Akrep hayvanı da her türlü zorluğa, hatta radyoaktif maddelere bile en dayanıklı canlı olarak bilinir. Onun dayanıklılığı nasıl kabuğundan kaynaklanıyorsa, Akrep kişiliğinin dayanıklılığı da duygularını gizleyebilmesinden, sırcılığından ve uzun vadeli beklentileri için peşin faydalardan vazgeçebilmesinden kaynaklanır. Bu yüzden bazı akrepler ancak öldükten sonra başarılı olabilmişlerdir. (Mesela Akrep burçlu Alparslan Türkeş’in partisi onun ölümünden sonra iktidar olabilmiştir.) Zaten ölümden sonra varlığını sürdürme, Akrebin temsil ettiği manaya uygundur.

Akrep burcu, derin ve güçlü ihtirasların, bunları gizlice taşımanın ve bunlar uğruna büyük devrimleri göze almanın sembolüdür. Birçok Akrep burçlu insanın hayatı önemli bir dönemeçle kesintiye uğramıştır. Bazen kişinin yeni başlangıçlar için eskiyi yıkması ve yok etmesi gerekebilir. Akrep burcuna bu yıkıcı güç, yeni başlangıçlar yapabilmesi için verilmiştir. Bazen kangren olmuş bir organın kesilip atılması, bazen sürmesi mümkün olmayan bir ilişkinin bitirilmesi, bazen geçmiş gafletli ve günahlı bir dönemin bir tövbe ile imha edilip arındırılması için. Çünkü enkazların üzerinde yeni bina yapılamaz, mutlaka temizlenmeli, yeni başlangıçlar için bütün izler imha edilmelidir. Bu enkaza kıyamayan, sıkı sıkı sahiplenenlerin yeni başlangıçları olamayacaktır. İşte Akrep bu enkazdan vazgeçebilmenin sembolüdür.

Akrep ruhsal olgunlukta önemli yere sahip olan tövbe ve muhasebe konusunda da acı bir kuvvete sahiptir. Birçok kişi için son derece güç olan kendiyle yüzleşme, suçunu idrak edip ondan kurtulmak üzere kendini tövbe ve arınmaya açabilme, Akrep burcunun karakterinde sembolize edilen ruhsal güçle mümkündür. Bu ruhsal güç, başkalarının davranışlarını çözümleme ve kökleri ruhun derinliklerinde bulunan sebeplerine nüfuz etme kuvveti de sağlar. Diplomatlık, dedektiflik, müfettişlik ve psikanalistlik gibi işler, Akrebin doğal yeteneklerine çok uygundur. Kendisi ne kadar sırcı ise, başkalarının sırlarına nüfuz etmede o kadar başarılı olan Akrep karakteri, korkutucu derin bakışlarından tanınır. Akrep kendisine ve muhatabına soğuk ve sivri dilli bir ayna tutar, acıtıcı gerçeklerle yüz yüze bırakır. Psikiyatr ve psikologlar hastalarını bu sezgileri ile anlar, rahatsızlıklarına teşhis koyarlar.

Akrebin kuyruğundaki sıvının bazı hastalıklara şifa olması gibi, Akrep karakterinin de iyileştirici vasfı vardır. Gerek manyetik ve metafizik(bio-enerji veya hasta okuma gibi) iyileştirmede, gerek tıbbi iyileştirmede Akrep karakterini müdahale ruhunun yararı vardır. Akrep ölüme karşı bile teslimiyetçi olamayan, aktif ve baskın bir ruha sahip olduğu için, hastalığa sebep olan şeye bütün kararlığı ile müdahale eder. Bu bazen çok acıtıcı olacağı bilinen bir çıbanı deşme veya başka bir cerrahi bir operasyon da olabilir. Akrep, kalıcı iyileşmeler için geçici acıları göze alabilir ve bu konuda ne kendisine ne hastasına acımaz.

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
06-14-2008 07:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
AKREBİN HAYAT AMACI_ŞifacınınZehiri
Akrep için okuduğum ilginç bir yazı sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum.



"Eğer EN İYİ için bir yol varsa,
bu yol EN KÖTÜYE gidene bakmaktan geçer”


Hepimizin içinde yüzü karanlıkta kalmış hiç tanımadığımız bir yabancı gizlidir. Bazen ansızın aynada ya da rüyada belirir ve bizimle tanışmak için yanıp tutuşur, ama onu şuursuzca inkar ederiz. "Hayır, bu ben değilim!” Onu apar topar geldiği yere geri göndeririz ve bir kabus gördüğümüzü varsayarak kendimizi rahatlatmaya çalışırız. Akrep sembolü bu inkar mekanizmasını çok güzel açıklar; O yerde sürünen bir 'Yılan'dır. Hayır.O gökte süzülen bir 'Kartal'dır. Sahi Akrep hangisidir? Aslında Akrep Kartalın tırtılıdır.Tırtıldan Kartala dönüşmesi efsanevi bir süreçtir. Kuyruğunda taşıdığı zehri seruma dönüştürmeyi başardığında mucize gerçekleşir. O yanıp, küllerinden yeniden doğan "Zümrüd-ü Anka Kuşu”dur artık. Akrep insanlığın HABİL kutbundan, KABİL kutbuna uzanan ekseninde yer alır. Zodyakta 3 simgesi vardır. Önce yürüyen bir akrep sonra yılana dönüşür ve zehrini şifa amaçlı kullanmayı öğrendiğinde KARTAL a dönüşür. Belkide bu hepimizin hikayesidir.


Dönüşüm doğada mevsimler, insan bedeninde de sürekli biten ve yeniden başlayan döngülerle karakterize olur. Vücudumuzdaki tüm atom sayısının % 98’i her yıl değişmektedir. Derimiz 5 haftada yenilenir. Görünüşte çok katı ve sert olan iskelet bile her üç ayda bir tamamen yenilenir. Mide zarındaki tipik bir hücre sadece birkaç gün yaşar. Alyuvarların ömrü 2-3 aydır. Karaciğer hücrelerinin yenilenmesi birkaç yıl sürer. Sadece Kalp ve Beyin hücreleri yenilenmez (şu an ki bulgulara göre). Akrep yaşamın sonsuz bir çizgi değil sonsuz bir spiral olduğuna, Başlangıç ve Sonun sürekli iç içe devindiğine inanır. Çürüyen, bozulan ne varsa söküp atar yerine yenisini yaratır. Dönüşüm (Transformasyon) ve Başkalaşım (Metamorfoz) onun temel içgüdüsüdür ve önünde duran her şeyi silip süpürecek güçtedir. Bu aynı zamanda Simyanın son safhasıdır. Önce saflaştırılıp(Başak) sonra birleştirilen (Terazi) maden (ruh-beden) en sonunda simyacıların "Siyah Altın” dedikleri (Akrep) cevhere dönüşür.


Akrep muazzam bir ruh gücü taşır. Bu gücün olumlu yüzü Şifacıdır. Psikanalist ve Cerrah olarak eşi benzeri yoktur. Şefkat yerine neşteri tercih eder. Keser, deşer, oyar. Acı reçeteden yana katı bir tedavicidir. Olumsuz yüzü ise Büyücü (Manipülatör) ve uç noktada kan içici Vampirdir. Kurbanını kendine bağımlı kılmak, kullanmak hatta yok etmek stratejisi izler. Steven &Jodie Forrest, düşük yolu takip eden Akrep'i çok güzel tanımlıyor; “Yalnız kendisine zarar vermekle kalmaz, gölgelerin pençesindeki insanları anlamsızca "kendileriyle yüzleşmeye” zorlayarak, acı psikolojik gerçeklerle ilgilenmelerinde ısrar ederek onları da sokmaya başlar. Pandora’nın kutusu açılır.. ama kimse kutunun nasıl kapanacağını veya serbest kalan iblislerle ne yapması gerektiğini bilmez.” İnsanlardabastırıcı mekanizmanın bulunmasının bir anlamı vardır. Bu mekanizma bilinçsizce kullanıldığında bilinç büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalır. Akrep'te bastırma mekanizması kusurlu çalıştığından başkalarına zarar verme potansiyeli çok yüksektir. Kaş yapıyım derken göz çıkarabilir. Kuyruğundaki zehri seruma dönüştürmeden insanları tedavi etmeyi başaramaz.


Hayatta kalmanın acımasız mücadelesi, Akrep'in dayanıklılık ve sebat sınavıdır. Çok badireler atlatır, ama pes etmez. Türkiye’nin burcu da Akrep'tir. Birinci evinde Pluto vardır. (Böcek gibi üreyen nüfus-belden aşağı takıntısı) Türk siyaset yaşamı fokur fokur Akrep kaynar. Siz çocukken siyaset sahnesine yerleşenler, siz çocuk hatta torun sahibi olduğunuzda bile hala hayatta ve ayaktadırlar. Pluto’nun metali Plütonyum dur. Bütün metaller içinde elektriksel direnci en yüksek olan Radyoaktif kimyasal bir elementtir. Son Tahlilde Akrep'lerin radyoaktiviteye de dayanıklı olduğu ortaya çıkmıştır. Artık gerisini siz düşünün.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-02-2008 02:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: AKREBİN HAYAT AMACI
arkadaşlar akrep burcunun hayat amacı üzerine fazla konuşmaya gerek yok.... gülücük) malumunuz...


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
09-06-2009 09:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #9
RE: AKREBİN HAYAT AMACI
bunun akrebi yengeci yok bana kalırsa gülücük her kimden ne talep ederseniz, ya da ne türden bir enerji yayarsanız karşılığında da benzer türden enerjiler alırsınız.
akreplerin bilgeliğe ermeyi , güçlü tutkularını ve ihtiraslarını dizginlemeyi öğrenerek seçmiş ruhlar oldugunu düşünüyorum.
akrepler dünyevi ihtiraslarının yanında aynı zamanda manevi bir incelikle de dünyaya geliyorlar. çoğunlukla dizginleyemedikleri dünyevi tarafları ve güçlü egolarından kaynaklanan yıkımlarının ertesinde dinginliği yakalıyorlar.
çok kolay bir aşk hayatı olan hiç bir akrebe rastlamadım. genellikle olgunluğa ermeden önceki dönemlerinde çok negatif enerji yaymaktan ötürü çok çetrefilli deneyimler yaşıyorlar.
bilgelik dönemleri ise bu deneyimlerden çıkardıkları dersleri yorumlama, ve kendini değiştirme-dönüştürme zamanında başlıyor.
aslında hepimizin öyle. ancak akreplerin ki sanki daha koyu ve daha yoğun...
ben de akreplerin bu '' dünyevi '' taraflarına, biraz olsun espriyle yaklaşmak istedim....
yoksa akrepleri asla yüzeysel bulmuyorum..


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
09-06-2009 11:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #10
RE: AKREBİN HAYAT AMACI
Ninurtanın paylaştığı yazı çok hoşuma gitti...Akrebi cok güzel tasvir etmiş.
19 sene bir akrep kadınıyla beraber olmanın bana kazandırdıkları cok olmuştur.
- Çok dobradır, hic cekinmeden konusurlar... (belki benim akrebe özel bir konumdu...)
- Güçlü ve karizmatik bir görüntüsü vardır... (pluton özelliği)
- Manyetizması, çekiciliği var (su özelliği: yansıtıcı, iletken ve büyüteç)
- Karşısındakini değiştirme potansiyeline sahiptir (pluton özelliği)
- Yapılan kötülükleri asla unutmaz (enerjisini içinde saklı tuttugu için, mars suda)
- Enerjisini saklı tutar. (sudaki mars ve 8. ev)
- Duygusunu saklı tutar ve o yuzden maddesel görünür.(pluton ve 8. ev)
- Güven ihtiyacı hat safhadadır. (mevsimsel özellik)
- Yaşamın anlamını bilir. Ölümü de bilir, o yüzden korkmaz. (pluton ve 8. ev)

Akrebin hayat amacına gelince...
Kendisi dahil insanların, hatta insanlığın evrimini sağlamak, değişimini, dönüşümünü sağlamak...Bence cok zor ve cok değerli bir görevi var akreplerin....Akrepler sayesinde yenilenme (pluton) oluyor.
Akrebin ihtiyacı bilmek, bilgiyi ögrenmektir. Kendisini emniyette ve guvende hissedebilmesi için bilgiye ihtiyacı var.
Akşam bir restauranta giderken , "kim gelecek, ne yiyeceğiz, kac paradır, kacta gidecegiz..." gibi bilgilerden tutun da, atomik cok derin bilgilere kadar ögrenme potansiyeline sahiptir... Zaten bu kadar bilgili oldugu icin değiştirici ve yenileyici olurlar... tabii bu potansiyellerinin farkına varırlarsa...
Akrep denince aklıma gelen iki kelime : GÜÇ ve GİZEM

sevgiyle kalıngülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
09-07-2009 06:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Akrebin başdönmesi body snatcher 3 5,482 12-12-2011 07:39 PM
Son Mesaj: lacrimosa
  AKREBİN ÖZÜ,ÖĞRENECEKLERİ ve uyumları ve uyumsuzlukları nev_bahar 5 7,438 11-25-2011 02:59 PM
Son Mesaj: katmer

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir