Değerlendir:
  • 81 Oy - 2.43 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kompozit Harita
Yazar Mesaj
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Kompozit Harita
Arkadaşlar kompozit haritalar hakkında bilgisi olan var mı?Kompozit haritalar iki kişinin haritalarının ortalaması bunu biliyorum.Ama yorum boyutunda neler yapılmalı, nasıl bir bakış açısı geliştirmeli.Beni bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler!
08-01-2007 11:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sert açı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 37
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Kompozit Harita
Sevgili Kurby; Gökyüzü ortaklıkları kitabını bilirsin; orada kompozit harita çıkarma evrelerini şöyle sıralıyor;
Kompozit MC'yi hesaplayın
Evler tablosundan kompozit MC'nin derecesine karşılık gelen sayfayı bulun ve çiftin ilk karşılaştıkları yerin enlemine göre ev başlangıç çizgilerini yerleştirin. Böylece kompozit Yükselen'i ve evleri saptamış olursunuz.
Sonra da senin de söylediğin gibi gezegenlerin ortalamasını tabloya yerleştirmemizi söylüyor.
Steven&Jodie Forrest kitapta şu yorumu yapıyor;kompozit harita sonuçta doğum haritasından farklı değildir. Aynen bir doğum haritası gibi, o da belirli bir varlığın ruhunu en çok besleyen deneyim çeşitlerinin detaylarını verir. Varolan kaynaklarını, varlığının güçlü yönlerini, zaaflarını ve kör noktalarını tanımlar. Eğer kompozit haritalarla çalışmanın bir "inceliği" varsa, o da söz konusu "varlığın" ilgili iki bireyin kişilikleriyle ancak dolaylı olarak bağlantılı olduğunu unutmamaktır. Bu varlık daha ziyade soyut bir yaratığın-bir çiftin- süreçlerini ve kişiliğini sembolize eder.
Az çok doğum haritası yorumlayabilen arkadaşlarımız, kompozit harita oluşturulmasından sonraki kısmı da rahatlıkla kotarabilirler sanıyorum arkadaşım, söz sizde.gülücük

Allah'a şükür, herşey hızla geçer, aşk ta, hatta keder de.
Nerde dün akşamki gözyaşları, geçen yılki karlar nerde?
08-01-2007 12:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SarıCimcime Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 14
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Kompozit Harita
merhaba Kurby,

aklına takılanları bizimle paylaşabilirmisin. Belki cevaplayamassak bile birlikte araştırırdıkgülücük

benim bildiğim kompozit harita tek başına incelenmez. Herzaman olduğu gibi önce natal haritalar incelenmeli sinastri haritaları incelenmeli ve kompozit haritada buna bağlı olarak ele alınmalı.

Sinastride birbirimize olan etkilerimizi görebiliriz. Ama kompozit harita bundan farklı olarak iki bireyin dışarıya yansıttıkları enerjidir ve aynı zamanda birlikte paylaşacakları ve deneyimleyecekleri potansiyelleri gösterir.

Tam olarak aklına takılanları bilemediğim için yüzeysel olarak bunları yazdım ama eminim bunları sende biliyorsundur. Ukalalık yapmak istemem. sadece kendimce yardımcı olmak istedim.

Sevgiler
08-01-2007 04:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Kompozit Harita
Şöyle söyliyeyim.İki zorlu kişilik, sinatrilerinde Xin mars-merkür ve uranüsü karşı tarafı kuşatmış durumda Y de marsıyla Xi kuşatıyor.Bu kişilerin zaten güneşleri de zıt burçlarda.Xin güneşi Ynin ayının üzerine düşüyor.Yükselenleri aynı, ev yerleşimleri de birbirine yakın.Kompozit haritada yükselen terazi-güneş terazi1.ev-ay koç8.ev.Yani kısacası, yorum tekniğini kullanmayı beceremedim.Kişiler tamam, sinatride öyle ama iş kompozite gelince takılıp kaldım.Neyse ben biraz daha kafa patlatıp, sorularımı görünür hale getireyim.Sizde şaşırmayın benim gibi.gülücük
08-01-2007 04:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SarıCimcime Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 14
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Kompozit Harita
aman aman benim de erkek arkadaşımla olan sinastrimde kare açılar bizi heran geriyor :( çok zor açılar :(
ama olaylara şöyle bak lütfen. Biraz sadeleştir. Senin marsın merkürün üranüsün nasıl bir enerjiye sahip ve bu enerji ile onu hangi alanlarda (ev) boğuyorsun. ve aynı şekilde karşı taraf. bu durumda sıkıntı yaşayacağınız alanları tespit etmiş olursun öncelikle. Ama ay güneş kavuşumuda çok güzel bir açı ve baya yardımcı olacaktır.
Ben kimim o kim? o beni nasıl ve hangi alanlarda etkiliyor( destekliyor,engelliyor,baskı kuruyor,uyarıyor,geriyor,uyumlu v.s). şimdi bu enerjiler akarken karşılıklı sizin de oluşturduğunuz bir kompozit harita var. deneyimlemeniz gereken alan. bu enerjiler belki bu alanlara kendiliğnden akar ama bazende yol oraya gitmez. Kompozit haritadaki verilere bakarak, aslında biz bunları deneyimlersek bu bize iyi gelir gibi bir rehberlik yapmaktadır aynı zamanda kompozit harita.

Yani aslında sanırım bende tam yardımcı olamadım bu bilgilerle sana gülücük
08-01-2007 05:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SarıCimcime Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 14
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Kompozit Harita
yorumlarına katılıyorum yükselen başakcım.
ama bazen sinastrik açılar bizi öyle sürüklüyorki sert veya yumuşak açılar ya sürtüşme ya tembellik gerçektende olması gereken deneyim alanlarımızı yaşamaktan alıkoyuyor.
yani sinastri haritası ile kompozit haritası çok farklı da olabiliyor o zaman hangisini ele almalı? Diyelimki kompozit harita güneş 1. ev canlı dinamik sosyal bir ilişki. Ama sinastrik açılar da bir tarafı ele geçirmiş ezmiş. canlılık iki tarflı olur. burda kompozit yol göstermeli. İlişkinizde geliştirmeniz gereken ve ilgilenmeniz gereken alanları gösterir. zorluk yaşayacağınız alanları. bir nevi ortaklığın rehberi gibi. ortaklığı yürütebilmek için nerelerin canlanması gerektiğini.
08-01-2007 05:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SarıCimcime Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 14
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Kompozit Harita
selam yükselen başak gülücük ben zaman zaman giriyorum foruma ama sadece okuyordum açıkçası yazmaya pek fırsatım olmadı. Bu aralar tekrar sizinle yazışma imkanım olacak. Ve buna çok seviniyorum. Yazışmalarınız bana yardımcı oluyor gülücük
sinastrimi kompozitmi hangini ele alalım derken ben çelişkiyi şöyle vurgulamak istedim esasında. kompozit evet ilişkinin potansiyelini gösteriyor ama bu her zaman yaşanabileceğini de göstermiyor. Bir zaman sonra sinastrik açılar transitler devreye giriyor ve biz yaşamamız gereken den uzaklaşıyoruz malesef. yani her iki harita da dikkate alınmalı. bir birinden bağımsız ele alırsak. işte o zaman sinastri hayır diyor. Ama kompozit evet diyor. ee hangisi o zaman çelişkisini yaşarız.
08-01-2007 06:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
RE: Kompozit Harita
Kompozit Haritalar:

İlişkinin Kimyasının Haritası

Tıpkı iki maddenin birleşmesinden üçüncü bir madde doğması gibi iki kişinin birleşmesinden üçüncü bir enerji doğar diye nitelendirip ve bu enerjiye ilişkinin enerjisi demiştik. İlişkinin enerjisinin astrolojik analizini kompozit harita ile yaparız.

Kompozit harita, diğer insanla iyi anlaşacak mıyım? Uyumlu muyuz? sorusuna cevap olmaz. Bu soruların cevabı Sinastri haritasından çıkarılır. Kompozit harita ilişkiye “iyi” veya “kötü” diye bir yorum yapmak yerine bize “ eğer bu ilişkiye girersen, ikinizin birlikte yaratacağı enerji şöyle olacaktır” yargısını çıkarır.

Kompozit harita, doğum haritası gibidir, kendini dış dünyada yükselen ve MC ile temsil eder. Doğum haritasında olduğu gibi bir yönetici gezegeni vardır, bu gezegenin bulunduğu ev, ilişkinin ifade edildiği alandan haber verir. Kompozit gezegenler belli bir evde yoğunlaşmış yada önemli gezegenler belli evde ise ilişkide bu alan çok önemli olur, iki kişinin ayrı ayrı doğum haritasında bu evin önemi olmasa dahi ilişki içinde bu alana yoğunlaşılır. İlişkiye giren kişiler hayatın bu alanı ile yüzleşir.

Yalnızken sergilediğimiz davranış biçimleri partnerimiz ile birlikteyken değişebilir çünkü ilişkinin dinamiği bazı kişileri belirgin şekilde değiştirir. Bu değişen enerji iki kişinin hesapladıkları bir şey değildir, sadece olur. Başkalarına ilişkinizi nasıl gördüklerini sorarsanız ilişkinizin kompozit haritasındaki 4. eve düşen burç veya gezegenler hakkında fikir sahibi olursunuz. Bazen dışarıdaki insanların söyledikleri sizi çok şaşırtabilir.

Bırakın iki kişinin duygusal olarak girdikleri ilişkinin enerjisini, nereye gidersek gidelim diğer insanların üzerimizde bıraktığı enerjiler ile uğraşırız ve bunlar ile uğraşmak aslında kendi kişisel problemlerimizle uğraşmaktan çok daha zordur.

Örneğin, haritamızda Güneş-Satürn kare açısı varsa büyük ihtimalle çocukluk yıllarımızda bu açı bizi bayağı zorlar, olgunlaşana kadar kendine güvensizlik, yetersizlik sorunları ile uğraşırız. Dünyaya ve kendimize güvenmeme problemini babamıza yükleriz. Ama yıllar geçtikce ve Satürn’ün içinde olduğu burç ve evi geliştirdikçe bu problem aşılır, bu zor açının aydınlık yüzünü görmeye başlarız.

Aynı açı ilişki haritasında olursa, bu zor açının getirdiği olumsuzluklardan kurtulmak için ilişkiye giren iki kişinin de kendi Satürnlerini kuvvetlendirmeleri gerekir. Kişilerin doğum haritalarında bu zor açı olamasa da birlikte yaratıkları enerjinin haritasında vardır. İlişkiyi etkileyen ve dışarıdan geldiğini düşündükleri bu zorlukları yenmek aslında her iki kişinin kendi Satürnleri üzeride çalışması ile aşılır.

Kendinize ait hissetmediğimiz ve bize ilişki aracılığı ile gelen zorluklar bizi daha fazla rahatsız eder ve bu durumda karşı tarafı veya dış dünyayı suçlamak ile bir yere ulaşamayız. Astrolojinin psikolojik yorumu bizi her zaman sorumluluğu ele almaya yönlendirdiği için bu durumda da bir şeyleri değiştirmek istiyorsak bunu kendi iç dünyamızı geliştirerek başaracağımızı vurgular.

Astrolojinin kendimizi tanıma ve geliştirme yönünde kullanımı bizi transforme etmeye yardım eder ancak bu herşeyi değiştirebileceğiz demek değildir, bazı şeyler insanların etki alanı dışındadır. Evet, kişisel hayatımızda bazı şeyleri değiştirmek için daha fazla imkan vardır ve bu bize zaman zaman kendi kaderimizin kendi elimizde olduğu hissini verebilir. Bu hayatımızın bazı alanlarında doğru da olabilir. Fakat ilişkilerdeki tecrübe farklıdır, burada gerçekten değiştirebileceğimiz şey ilişkimizde temel sorunlara nasıl reaksiyon verdiğimizdir. Kompozit haritanın bize vereceği bilgiler ile gelen değişim de ilişkiyi değiştirmek yerine kişilerin ilişkiye yaklaşımlarının değişimi olabilir.

Kompozit harita “bu kötü bir ilişki, bu ilişkiye girme” demez fakat “bu ilişkinin doğasında kısıtlayıcı şu ya da bu faktör var ve iki kişide ne kadar iyi niyetli olsa dahi bunu değiştiremeyebilir” diyebilir ve “ eğer bu ilişkiyi istiyorsan bunu kabul etmelisin” der. Bunu kabullenip ilişkiyi seçersek olaylara reaksiyonumuz zaten büyük ölçüde değişir.

Eğer ilişkinin ortaya çıkardığı anlam ve enerjiden mutlu olup olmayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, ilişkinin kompozit haritasını kendi haritanızla karşılaştırmanız gerekir. Ayrıca ilişkinin kompozitini, üçüncü kişilerin doğum haritaları ile karşılaştırıp, o ilişki hakkında ne hissettiklerini anlayabilirsiniz. Örneğin çocuğunuzun doğum haritasını kendi ilişki haritanızla karşılaştırdığınızda çocuğun ilişkiyi nasıl etkilediği ya da ilişkinizin çocuğu nasıl etkilediği konusunda bir yargıya varabilirsiniz.

Kompozit haritalarda doğum haritaları gibi ilerletilir, böylece ilişkinin evrelerini haritadan gözlemleyebiliriz. Fakat unutmayalım kompozit harita ile analiz etmeye calıştığımız şey bir insanın iç dünyası değil, bir enerjidir. Bu enerji bir birey gibi tepki vermez, bir bireyinki gibi olumsuzluklar karşısında mücadele etme yeteneği yoktur. Ancak ilişkiye giren insanların ikisi de daha fazla bilinçlenmek için uğraşabilir ve böylece yaşadıkları ilişki de olumlu yönde değişir.

Kaynak: Pelin Hattatoğlu

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
04-03-2008 01:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #9
RE: Kompozit Harita
Kompozit haritalar ilişkinin içindeki dinamikleri ve potansiyelleri görmek için kullanışlı bir teknik.Elbette öncelikle kişilerin kendi haritaları sonra haritalarının karşılaştırılmaları önemli.Ama bir ilişkiyi de kendi başına bir birey gibi ele alıp potansiyellerine bakmak gerekli.Bazı zamanlarda çok etkili synastry konumlarına sahip olmayan çiftlerin güçlü Kompozit haritaları olduğunu gördüm.

Bunun yanında bir de Davison Harita yöntemi var.Kompozit Haritada bireylerin haritalarındaki yerleşimlerin orta noktası alınırken ; Davison Haritada zamanın ve mekanın orta noktası alınıyor.Nedense bana Davison Haritaları daha canlı ve yaşamsal geliyor.Kompozit haritalar daha potansiyel-psikoloji temelli iken Davison daha yaşamsal-olaysal geliyor.Ama ben iksine de bakıyorum(genellikle öncelikle Davison a)Zaman zaman çiftlerin K.H ve D.H ları birbirine benzesede illaki öyle olacak diye bir şart da yok.
06-27-2008 04:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sultan Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
Cvp: Kompozit Harita
Kompozit harita iki kişiden ortaya çıkan enerjileri tesbit eder, sanırım. Kompozit haritada, tepe noktasında yani gözler önünde(yıldırımın tabiri) venüs-mars kavuşumda ama başak burcundaysa(sonu) yorumumuz nasıl olabilir? Yani hem gözler önünde çekici bir aşk, hem de başak burcu..çekingen ve mantık ağırlıklı.. Ayrıca tepe noktasının gerisinde 9.evde kalan bir başak güneşimiz de var.pek anlamadım
09-23-2008 06:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kompozit Venüs & Mars Mavisahram 5 24,887 01-08-2017 11:25 PM
Son Mesaj: Libra
  Kompozit Güneş & Kompozit Ay astrosohbet 61 122,593 11-11-2016 04:04 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  HARİTA YÜKLEME özge 0 4,025 07-18-2014 12:01 PM
Son Mesaj: özge
  Davison/Kompozit Haritalarının Natal ile Benzeşimleri JoMaJa 18 36,846 02-17-2013 08:38 AM
Son Mesaj: Venüs
  Composite Harita Transitleri pinknilden 14 25,228 12-16-2011 06:32 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Kompozit ve Sinastri Haritalarında Uranüs yezda 0 9,261 03-01-2008 10:17 PM
Son Mesaj: yezda

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir