Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.22 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Walt Disney ve imajinasyonu
Yazar Mesaj
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Walt Disney ve imajinasyonu
önce haritasını yapıştıralım sonra hayatı hakkında özel bilgiler verip Walt Disneyin horoskopuna bakalım; bence çok eğlenceli olacak ..siz de araştırabilirseniz güzel bir yazı olur...gülücük
08-15-2007 12:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: Walt Disney ve imajinasyonu
WALT DİSNEY
08-15-2007 12:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: Walt Disney ve imajinasyonu
[img][Resim: waltdisneyjr9.png][/img]
08-15-2007 01:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Walt Disney ve imajinasyonu
Hadi ilk yorum benden olsun gülücük
Ama öncelikle şunu merak ediyorum ;
Sİzlerden öğrendiğim kadarıyla merkür güneşe 7 dereceden fazla yaklaşınca karakteri zora sokuyormuşya , uranüs daha yüksek bir zekayı temsil ettiğine göre güneşe çok yakın olması (4 derece ile ) bu kişinin karakterini zoramı sokmuş yani aşırı yenilikçi ,devrimci ve zeki birimi yapmış ?

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
08-15-2007 01:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
Cvp: Walt Disney ve imajinasyonu
[img][Resim: adszju0.png][/img]
08-15-2007 01:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: Walt Disney ve imajinasyonu
[img][Resim: waltdisneyrn4.png][/img]

Walt disneyin sabit yıldız kavuşumları
08-15-2007 04:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Walt Disney ve imajinasyonu
Benim direk ilgimi çeken 1.evdeki terazi ayın 4.evdeki oğlak kiron-mars-jüpiter-satürn 4lüsüne yapmış olduğu 90 derecelik açılar.Duygular bilinçaltıyla sürtüşme halinde.ay terazi, uyumu ve güzelliği duygularına yansıtır.Ancak 1.evde ay kendini göstermekte zorlanıyordu, (Uranüs kafama çaktı bunu.gülücük )
Mars oğlak, enerjisini sistemli bir şekilde kullanma gücü veriyor kişiye.4. evde bilinçaltında bunu kolaylıkla bir sistem içine oturtabiliyor.Kiron ile olan kavuşumu kişi bilinçaltınadaki yaralanmalara açıklığına rağmen bunu enerjisiyle iyileştirme gücüne sahip.Satürn kendi burcunda güçlü, ancak zıt evde.Benim kafam buna pek basmıyor.Satürn her ne kadar kısıtlamalar olarak algılanıyorsa da, bence walt a sistemi oturtmak için güç vermiş sanki.Jüpiter -satürn birbirini dengelemiş.Ayın bu dört gezegene yaptığı açı ise her ne kadar kendini gösteremese de içeride bir devin yattığını gösterir gibi.Bir de dikkatimi çeken, mc ye kavuşum yapan neptün.Bu dörtlü sanki neptünün (hayal gücünün) ortaya çıkmasına yardımcı olmuş.Neptün yengeçte.İçeriden dışarıya bakışını sağlamış.yengeci çözmüş, .....
Topalayamadım gene.2 saatte bir cümle yazıyorum yaaaa!offf!sonra devam edicem.
08-15-2007 05:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #8
Cvp: Walt Disney ve imajinasyonu
kuzey düğüm akrep bedensel ve maddi şeylere aşırı düşkün.aşırı biriktirme saplantısı.2. evde olması ise maddi güvence arayışı.varyemez sürekli biriktirme eğilimide.) geçmiş yaşamındada oldukça zenginmiş ne dersiniz.belkide bir çiftlik sahibiydi gülücük)

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
08-15-2007 09:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #9
Cvp: Walt Disney ve imajinasyonu
Walt Disney Hayatı

Modern Amerikalı bir sanatçı, Walter Disney, modern olarak sinema filmi ortamının gelişmesini uzatan bir 43 yıl Hollywood kariyeri esnasında Amerika'nın gerçek bir parçası olarak kendi ürününü kurdu.

Walt Disney olmadan bir dünyayı hayal etmeyi deneyin. Onun büyüsü, acayipliği olmadan bir dünya, ve iyimserliği. Walt Disney, eğlence sanayisini dönüştürdü. O, canlandırmanın alanlarına öncülük etti, İlaçlı içki faresinin yaratıcısı ve Disneyland'ın kurucusu. ve Walt Disney , Chicago'da doğmuştu, 5 Aralık'ta, 1901. Elias Disney onun babası, bir İrlandalı-Kanadalıydı. Annesi, flora çağrısı, Disney'dir, Alman-Amerikalı idi. Walt, beş kardeş, dört oğlan ve bir kızdan oluşan bir ailenin ferdiydi.

Walt'ın iyimserliği, benzersiz yeteneğinden tam resmi görmek için geldi. Walt, tarihi sevdi. Bunun sonucu olarak, o, parça parça bize teknolojiyi vermedi, o yaşamı daha eğlenceli yapma misyonuna bağlandı,. Walt, geçmişten geleceğe bizim köprümüzdü.

Modern Amerikalı bir sanatçı olarak sinema filmi sanayisinin gelişmesini uzatan onun 43 yıl Hollywood kariyeri esnasında, Walter Elias Disney, Amerika'nın gerçek bir parçası olarak kendi yeniliklerini kurdu.


Bir öncü ve yenilikçi, ve dünyanın şimdiye kadar, bildiği en verimli ve benzersiz hayal güçlerinin birinin sahibi. Walt Disney, Amerika'nın rüyalarını alabilirdi, ve doğru gelmesi için onları yapabilirdi. O yaratıcı ve estetik bir kişiydi. Onun ölümünden otuz yıl sonra bile biz hala onun fikirleri ve onun yaratmalarını kavramaya devam ederiz, her şey için onu hatırlamak o her şeyi bizim için yaptı.....


Walt'ın doğumundan sonra, Disney ailesi, Marceline'ye hareket etti, Walt, burada çocukluğunun çoğunu dışarıda yaşadı. yedi yaşında olduğu zaman, küçük skeçleri sattı ve çizimler yaptı. Walt hayvanların resimleri ve doğayı karaladı, okul işini yapmanın yerine. Chicago'da McKinley lisesinde okurken fotoğrafçılığın arasında onun dikkatini böldü, güzel sanatlar akademisine katıldı.
.

1918'in düşüşü esnasında, Disney, gitmeyi denedi, askeri hizmet olduğu için. Geri çevirildi çünkü reşit değildi o zaman sadece on altı yaşındaydı. Onun yerine, Walt, Kızılhaç'a katıldı, ve bir ambulans ve şoförlük yapan Kızılhaç memurlarını bir yılda sürmeyi harcadığı Fransa'ya denizaşırı yollandı. Onun ambulansı, baştan aşağı örtüldü, stok kamuflajıyla değil ama Disney çizgi filmleriyle.

Savaştan sonra, Walt, onun, reklam eden bir karikatürist olarak kariyerine başladığı Kansas şehrine döndü. Burada 1920'de ilk orijinal çizgi filmlerini pazarladı, ve sonra birleştiren canlı-hareket ve canlandırma için yeni bir metodu mükemmelleştirdi. , Kansas şehrinde, gerçek bir kızın hakkında olan Alice komedilerini yaratmaya başlamış;ama başarısız olmuştu henüz 22 bile değildi.

Alice komedilerinin erken çarpması, başarısızlığın korkusuna karşı Walt'ı aşıladı; O, üç veya dört kere yaşamında onu bütünüyle tehlikeye atmıştı Walt'ın erkek kardeşi, şimdiden California'da, sempati ve teşviğin kocaman bir miktarına sahipti ve kaynaklarını birleştirmek bir ekstra $ 500'i ödünç aldı, ve onlara amcasının garajında dükkanı kurdu ve beraber (Alice komedileri) ve erkek kardeşler, bir Hollywood'un arkasına onların üretim çalışmasını emlak ofisine genişletti


13 Temmuz 1925 te Walt, ilk çalışanlarının biriyle evlendi Lilly ile evlenir, Walt, yeni canlandırılan bir karakteri yarattı

İlaçlı içki faresi, 1928'de yaratıldı.Onun yetenekleri ilk olarak sessiz bir çizgi filmde kullanıldı, deli olan uçağı adlandırdı. Yine de, çizgi film ses, sinema filmi sanayisinin üzerinde tanıştırıldı. Böylece, ilaçlı içki faresi, vapur Willie'de onun ekran sahneye ilk çıkışını yaptı, dünyanın ilki, 18 Kasım'da New York'ta sömürge tiyatrosunda gösteren ses çizgi filmini senkronize etti, 1928.

Canlandırmanın mükemmel sanatına Walt'ın sürüşü, sonsuzdu. Walt Disney, iki yıl boyunca Technicolor için patenti tuttu, tek renk çizgi filmlerini yapmak için onlara izin verdi.1932'de, film, "Çiçekler ve ağaçlar" kazanılan Walt'ı 32 kişisel akademi ödülünün ilkine adlandırdı. Walt stüdyosunun akademi ödüllerinin ilkini kazandı. 1937'de, yaşlı değirmeni bıraktı

21 Aralık, 1937'de, beyaz kar yağ, ve yedi cüce, tam boy ilk, müzikal özelliği canlandırdı, Los Angeles'te Carthay tiyatrosunda gösterdi. Film, bunalımın derinlikleri esnasında $ 1,499,000'in duyulmamış fiyatında üretti, büyük marifetlerin hala düşünülmüş olanı ve sinema filmi sanayisinin yok olmaz anıtlarıdır. Sonraki beş yıl esnasında, Walt Disney stüdyoları, Pinocchio, fantezi, Dumbo gibi diğer tam boy canlandırılan klasikler, ve Bambi'yi tamamladı.

Walt nadiren, duyguyu gösterdi, onun patlattığı gibi bitecek olan bir hali olmasına rağmen. Evde,şefkatliydi, ve anlayışlıydı.Çevresiyle ilgilenerek sevgiye verdi ve her zaman onun ailesi ve arkadaşları için orada. Diane Disney değirmencisi olan Walt'ın kızı bir defa şöyle dedi:

Babam asla, benim, onu nasıl önemsiz saydığıma bağlı olmaksızın bir babanın görevini göstermekten kaçınmadı. Ben, diyecektim, "Oh, babacık, sen, gelmeye ihtiyaç duymazsın. Ama o her zaman yanımda olacaktı.

Walt'ın özel yaşamının muhtemelen en acı veren zamanı, 1938'de onun annesinin tesadüfi ölümüydü.

1940'ta, inşayı, Burbank stüdyosunda tamamlandı, ve Disney'in değneği, 1,000 sanatçı, animator, hikaye adamlarından daha çoktu ve teknisyenler. II.Dünya Savaşı esnasında, Disney tesislerinin yüzde 94ü, özel hükümet işinde işe alındı, eğitmenin üretimi dahil, ve propaganda, silahlı kuvvetler için film çeker, hala ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dünya boyunca gösterilen sağlık filmlerine ek olarak yapılır. Onun gayretlerinin kalanı, komedinin üretimine kısa konular adandı, yüksek ölçüde sivil ve askeri morale zorunluluğu saydı.

Müzikal üç Caballeros olan Disney'in 1945 te, onun, başarılı bir şekilde güney ve yüksek ölçüde alkışlanan Mary Poppins'in şarkısı olarak böyle diğer özelliklerde kullandığı çizgi film canlandırması, bir süreçle canlı hareketi birleştirdi.

Eğlence boyunca eğitim için Walt'ın meraklı aklı ve keskin hissi, "Gerçeklere dayanan macera" ödül-kazanmayla diziye sonuçlandı. Öyle "Canlı çöl", "Kaybolan ağaçsız geniş kır", "Afrikalı aslan", ve "Beyaz çöl" böyle filmler boyunca, Disney, vahşi hayvanların dünyasına a büyülemeyi getirdi

Disneyland, bir inanılmaz $ 17 milyon büyü krallığı olarak 1955'te başladı, yakında onun yatırımını on kat artırdı. Onun üçüncü on yılına kadar, 250 milyon insanın, eğlendirildiğinden daha çok, Dünyanın her yerinden başkanlar, krallar ve kraliçeler, ve kraliyeti kapsayanlar geldi..


Televizyon programlamasının alanında bir öncü olan Disney, 1954'te üretime başladı, "İlaçlı içki fare kulübü" ve "Zorro" 1950ler'de popüler favorilerdi.

Ama o, sadece başlangıçtı. 1965'te, Walt Disney, Amerika'da şehre ait yaşamın kalitesini geliştirme problemi onun dikkatini çekti. O şahsen, yarının deneysel bir prototip toplumunda tasarım, veya EPCOT'i yöneltti, Amerikalı sanayinin yaratıcılığı için canlı bir vitrin olarak planladı her şeyi.

15 Aralık, 1966'da ölümünden önce, Walt Disney bir fakültenin California kurumu enstitüsünde derin bir ilgi, bütün yaratıcı ve sanatların profesyonel okulunu aldı. Walt bir defa dedi, " Eğer ben, geleceğin yeteneğini geliştirmek için bir yeri sağlamaya yardım edebilirsem, bir şeyi başarmış olduğumu düşünürüm."

California enstitüsü, iki okulun birleşmesiyle 1961'de kuruldu, müzik ve Chouinard sanat enstitüsünü bütün yapmanın ve yaratıcı sanatların, profesyonel sanatlara tamamen yeni bir yaklaşım olarak bir çatının altında içeride bir "Sanatların toplumu" öğretilecek olduğu bir yer olarak düşündü yeni okulu.

Walt Disney, bir efsane ve 20. yüzyılın bir halk kahramanıdır. Onun dünya çapında popülaritesi, onun isminin, temsil ettiği fikirlerin üzerinde temel alındı: Amerikalı görenekte hayal gücü, iyimserlik ve kendi kendini yetiştirmiş başarı. Walt Disney, kalpler, akıllar, ve geçmiş yüzyılda Amerikalılar'ın milyonlarcasının duygularına daha çok dokunma yaptı. O işi boyunca, sevinç, her ulusun insanlarına iletişimin mutluluk ve evrensel bir yol getirdi.


Arkadaşlar bu çeviri olduğu için çokta dikkat ettim ama yinede belki devrik cümleler olabilir,şimdiden özür dilerim...

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-15-2007 10:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
Cvp: RE: Walt Disney ve imajinasyonu
Hades Yazılan:Hadi ilk yorum benden olsun gülücük
Ama öncelikle şunu merak ediyorum ;
Sİzlerden öğrendiğim kadarıyla merkür güneşe 7 dereceden fazla yaklaşınca karakteri zora sokuyormuşya , uranüs daha yüksek bir zekayı temsil ettiğine göre güneşe çok yakın olması (4 derece ile ) bu kişinin karakterini zoramı sokmuş yani aşırı yenilikçi ,devrimci ve zeki birimi yapmış ?

hades selam ; uranüsün güneşe yakın olması kimliğine orijinalite katacaktır. yenilikçi evet , devrimci evet , sıradışı olmaktan hoşlanan bir kimlik evet..
zeka konusuna gelince , hem merkürün hemde güneş-uranüs kavuşumunun 3.evde olması bence zekasını ve sıradışı tasarım kabiliyetini gösteriyor.
sadece yay burcu olmasını da zeki biri olmasıyla bağdaştırabilirdik aslında ama neyseee gülücük

bu arada walt disney'in disneyland hayali gerçekten orijinaldir. ''portakal bahçelerinin olduğu bir araziye tüm dünya çocuklarının geldiği bir park yapmak..''
vizyona bakarmısınız , yay burcu + ay terazi + plüto tepeye yakın + toprak elementi yoğun = aynı ben gülücük)

08-17-2007 08:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir