Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 28 Oy - 2.93 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Harita Yorumlama Konusunda Pratik Öneriler
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Harita Yorumlama Konusunda Pratik Öneriler
bu başlık altında , yıldız haritası yorumlamak için neyi nasıl yapmamız gerektiğine dair kendimce bildiklerimi paylaşacağım. gerçekten astrolojiye merakı olan arkadaşların , yeni başlayanların faydalanacağını düşünüyorum.

10-25-2007 01:59 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
nasıl ki araba kullanmak için vites nedir , fren nedir vb. arabaya ait donanımları öğrenmeye başlamakla işe başlıyorsak , astrolojiye ait burçları + gezegenleri ve evleri tanıyarak iyi bir temel atmalıyız..
öyleyse ilk adımımız astrolojinin kavramlarına hakim olmak olmalı.. hem bu forumda , hem internette , hemde kitaplarda astrolojiye ait burçlar , gezegenler ve evlerle ilgili temel bilgileri bulmamız mümkün.
ben sizlere kolaylık sağlaması açısından yukarıdaki temel kavramlara ait en can alıcı bilgileri sizlerle bu başlıkta paylaşmak istiyorum. detay için forumu ve diğer kaynakları kullanabilirsiniz..
benim sadece bu başlıkta yazacaklarımı takip edip sabırla uygulayan , çalışan arkadaşlarım bir kaç ay içinde çok güzel yorumlar ortaya çıkarabileceklerdir.
bir kaç ay bekleyemem diyenlere şimdiden söyleyim , hiç başlamasınlar astrolojiye..
çünkü ben 1999 yılından beri astrolojiyle ilgiliyim ve hâla pek çok eksiğim var..

burçlarla ilgili pratik bilgilerle başlıyorum ;

10-25-2007 09:59 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
KOÇ BURCU ;

Koç burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; cesaret , mücadelecilik , sabırsızlık , tutku , heves , kıskançlık , cömertlik , açıksözlülük , çocuk ruhlu olmak , iyimserlik , maceracılık , aşk oyunları , sert açılarda kavgacılık , bencillik..

* aşk konusunda koçlar birer avcıdır ve gözlerine kestirdikleri avlarıyla ilgili adım atmaktan çekinmezler. mesela bayanlar arasında erkeklere en çok teklifte bulunan bulunan burç bence koç burcu etkisi olan bayanlardır..

* çalışma hayatında koç insanı bir işe başlama konusunda en hevesli burçtur. tabii ki sabırsız ve çabuk sıkılan huyu , işin sonunu getirme konusunda başarı noksanlığı getirebilir. koç için önderlik edebileceği , girişimci ruhunu kullanabileceği iş sahaları daha faydalı olacaktır..

ASLAN BURCU ;

Aslan burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; yönetmek , gurur , özgüven , tutku , inatçılık , neşeli tabiat , açıksözlülük , oyuncu tabiat , kıskançlık , cömertlik , sert açılarda kibirlilik..

* aslan burcuyla koç burcunun pek çok benzer özelliklerine dikkatinizi çekiyorum. yay burcunda da bu benzer özellikler olacaktır. çünkü koç - aslan ve yay burçları ateş elementinin özelliklerini çeşitli frekanslarda yansıtırlar..

* aslan burcunu diğer iki ateş burcundan ayırabilecek bir iki paylaşımda bulunayım ; aslan burcu , koç ve yaya göre daha inatçıdır , daha romantiktir , daha iyi rol keser gülücük , daha ağırkanlıdır..

* aslan potansiyeli olan bayanların saçları aslan yelesi gibi dağınık ve gür bir stilde olabiliyor çoğunlukla , bu da benim bir gözlemim.

YAY BURCU ;

Yay burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; meraklılık , keşfetmek , sabırsızlık , özgüven , açıksözlülük , araştırmacı bir ruh , neşeli tabiat , çocuk ruhlu olmak , sert açılarda patavatsızlık , sakarlık..

* yay burcunun , koç ve aslana göre daha baskın olan özellikleri ; daha meraklı ve daha araştırmacıdır , koç ve aslan daha aşk odaklıdır - yay ise bilgiye ve keşfetmeye odaklıdır. yani yaylar daha duygusuzdur gülücük

* koç insanlarının bakışları akrepsi bir keskinliğe , aslanın bakışları mağrur , yayın bakışlarıysa serçe gibi tetikte ve meraklıdır..

10-25-2007 11:39 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
BOĞA BURCU ;

Boğa burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; tutarlılık , dayanıklılık , ağırkanlılık , hareketlerde yavaşlık , sabır , inatçılık , tutumlu olmak , tutkulu ve cazibeli olmak , kararlılık , mutfak işlerinde yetenekli olmak , sert açılarda geri kafalılık , dikkafalılık ve aşırı inatlaşma..

* boğa burcu etkisi olan insanların tabiatla sık sık temas halinde olmasını önerebilirsiniz. zaten herşeyin , çiçeğin bile doğalını tercih ederler. sık sık piknik yapılabilecek doğa ortamlarına gitmesini , toprak ile su ile temas etmesini söyleyebilirsiniz ki boğanın esas motivasyonu olan HUZURU doğayla temas kurunca bulacaktır..

* boğa etkisi olan insanlar bir karar verdiyse aksine inandırmak için fazla ısrar etmeyin. ısrarcılık , onları sinirlendirir. mesela boğa potansiyeli olan biri sizi red ettiyse şimdilik konuyu rafa kaldırın.

BAŞAK BURCU ;

Başak burcunu tanımlayan sihirli kelimeler ; tevâzu , mükemmelliyetçilik , tutumlu olmak , eleştirel olmak , çalışkanlık , dikkatli ve tedbirli olmak , sadakat , ilişkilerde ve pek çok şeyde seçici olmak , araştırmacılık , fedakarlık , sert açılarda alınganlık ve sivri dilli olmak..

* başak burcu da , boğa gibi toprak elementindedir. başaklar boğa gibi tutumlu , tutarlı ve tedbirlidir. başak burcunu , boğadan ve oğlaktan ayıran en önemli özellikler ; daha pratik olması , daha detaycı olması , daha eleştirel olması , daha alıngan olması , daha fedakar olması , hafızasının ve hesap yapma yeteneğinin daha kuvvetli olmasıdır..

* başak burcu potansiyeli olanların gözleri genelde meraklı bakışlara ve iri gözlere sahiptir..

OĞLAK BURCU ;

Oğlak burcunu tanımlayan sihirli kelimeler ; disiplin , sorumluluk sahibi olmak , çalıkanlık , kararlılık , tutarlılık , tutumluluk , uzun vadeli düşünmek , inatçılık , sabırlı olmak , soğukkanlılık , ilişkilerde mesafeli olmak , yalnızlığa alışkın olmak , zirve odaklı yaşamak , sert açılarda maddecilik , statükoculuk ve duygusuzluk..

* başarı kavramıyla en çok özdeşleşen burç oğlak burcudur. çünkü oğlaklar uzun vadeli planlar yaparlar ve bu doğrultuda azimle çalışırlar.
dünyanın hemen her alanında zirvede olanların çoğunluğu bence oğlak potansiyeli güçlü olanlardır..

* oğlaklar duygularını ifade etme konusunda çekingendirler. boğa burcu , aşk konusunda oğlak ve başaka göre daha özgüven sahibidir.
iş dünyasında ise oğlaklar ve başaklar söz sahibidir hem boğaya göre hemde diğer tüm burçlara göre..
oğlakla başak birbirine benzerse de farklılıkları vardır ; oğlak uzun vadeli düşünür , adımlarını hazmederek atar. başak ise daha pratik ve daha seridir ancak dikkatini küçük şeylere sürekli odaklığı için büyük projeler oğlaklara göredir. küçük detaylarda başak daha iyidir.

10-26-2007 01:48 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
İKİZLER BURCU ;

İkizler burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; meraklılık , kıvrak zeka , espri yeteneği , hazır cevaplılık , iletişim yeteneği , aynı anda iki üç işi yürütebilme , anlayışlı olmak , esneklik , sert açılarda gevezelik , kandırma potansiyeli..

* en kıvrak zekalı burç ikizler burcudur. en hazır cevaplı yine onlardır. espri yetenekleri iyidir ve eğlenceli insanlardır. kendisini yetiştirmiş donanımlı bir ikizleri dinlemek çok keyifli ve faydalıdır..

* ikizler burcunun kötü şöhreti vardır ; çapkınlık , kandırma eğilimi , dedikodu eğilimi gibi..
ben şuna inanıyorum ; en tehlikeli anlamında adı çıkmış olan ikizler ve akrep burçlarının aslında yüksek potansiyelleri vardır..
bunu laf olsun diye söylemiyorum aksine diyorum ki ; yetenek anlamında en başta ikizler ve akrep gelir bence
oysa bu yeteneği verimli bir şekilde doğru alanlara kanalize etmezlerse , ikizlerin kıvrak zekası kim nerede ne yapmış gibi dedikodu malzemeleriyle ilgilenerek tükenebilir ve tabii akrepin yoğun duyguları kin , nefret gibi zararlı duygulara yönelebilir. ikizler ve akrepler , oğlak stratejisiyle hareket etseydi yani hedefler seçip uzun vadeli çalışmalar yapabilseydi dünya bambaşka bir dünya olurdu bence

TERAZİ BURCU ;

Terazi burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; paylaşmak , hoşgörü , adalet , nezaket , zerafet , güzellik , estetik , sanat , romantizm , soğukkanlılık , sert açılarda kararsızlık ve hırçınlık..

* ilişkilerde teraziler balık burcuyla birlikte en romantik burçtur. ancak romantizm başka şeydir derin duygular başka şeydir.
terazinin duyguları çok derin değildir. terazi usta bir aşık olabilir ancak bir yengeç gibi , bir akrep gibi derinden hissedemeyebilir

* terazi küçük seçimlerinde bile kararsızdır. her zaman adil olmak ister ve haksızlık yapmayım diye uzun süre karar veremeyebilir pek çok durumda..

* terazi barışı simgeler , uzlaştırmayı simgeler ancak sert açılarda zıt burcu koç kadar hırçınlaşabilir. özellikle terazi etkisi olup marsı kuvvetli olanlar en az koçlar kadar kavgacılık yapabilir. örneğin ;Yavuz Sultan Selim böyle bir teraziydi..

* teraziyi en mutlu eden şey , hayatın tüm getirdiklerini sevdiğiyle , sevdikleriyle paylaşmaktır

KOVA BURCU ;

Kova burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; yüksek akıl , soğukkanlılık , sıradışı fikirler , sıradışı giyim ve saç stilleri , aşk konusundaki vurdumduymazlık , arkadaşlıklar , gelecekle ilgilenmek ve gelecekte yaşamak , inatçılık , sert açılarda âsilik ve çılgınlık..

* kova en akıllı burçtur.. ikizler için en kıvrak zekalı dedik , fark nedir ? kovanın aklı , hazırcevaplılık ya da pratik konular üzerine değil bugünü kavramış olmanın bilgeliğiyle , yarınları tasarlamak üzere odaklanmıştır.. mucitlerin pek çoğunda kova potansiyeli yada güçlü uranüs etkisi görülür..

* kovanın aklı , toplumun kalıplaşmış düşünce ve âdetlerine karşı çıkar. farklı olana odaklanır. bu yüzden olumlu anlamda en sıradışı , en orijinal burç kovadır. olumsuz anlamda ise en ukala yine kovadır..

10-26-2007 02:24 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
YENGEÇ BURCU ;

Yengeç burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; duygusallık , anaçlık , şevkat , melankoli , duygularda değişkenlik , sert görünen dış mizaç , sevdiklerini koruma eğilimi , sahiplenme içgüdüsü , sert açılarda alınganlık ve kırılganlık , içe dönüklük..

* bence en duygusal burç yengeçtir.. balık gibi bunu çok sık göstermezler , yengeçlerin dışı serttir içi yumuşaktır.

* yengeçin gezegeni AY olduğu için , AY'ın hareketlerine göre yengeç etkili insanlarında duyguları çabuk değişir. 5 dk önce kıkır kıkır gülen bir yengeç 5 dk içinde hüzünlü bir şey aklına gelir ve gözyaşı dökebilir. yengeçin her iki duygusuda gerçektir , ikizlerin değişkenliği zekasıyla ve fikirleriyle ilgilidir , yengeçin ki başkadır.

* en sevimli burçlardan biri yengeçtir. kova burcu nasıl gelecek kavramıyla bağlantılıysa yengeç burcuda geçmişle bağlantılıdır. geçmişle ilgili güzel anıları , hatta ona hediye edilmiş küçük şeyleri atmaya kıyamazlar , çünkü duygu yüklemişlerdir geçmişte ona güzel hisler yaşatan şeylere..

AKREP BURCU ;

Akrep burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; derin duygular , zeka , analiz yeteneği , güçlü irade , güçlü hafıza , tutkulu olmak , soğukkanlılık , delici bakışlar , sert açılarda kincilik , acımasızlık , cinsel saplantılar..

* en güçlü burç akreptir.. çünkü hem yoğun duygulara , hem de yüksek bir zekaya sahiptir. ikizler ve kova zekalarıyla , yengeç ve balık duygusallıklarıyla tanınırlar oysa akrep hem derin duyguları hemde keskin zekasıyla en güçlü olmayı hak eder. şu var ki , akreplerin bu güçlü potansiyli verimli alanlarda kullanılmazsa kumar gibi , cinsellik gibi , kin ve nefret gibi çok fayda sağlamayacak alanlarda tükenebilir ki güçlü akreplerin sayısı zaten çok fazla değildir. güçlü akreplere bazı astrologlar kartal demektedir..

* akrep burcu manyetik bir çekiciliğe sahiptir. bakışları en dikkat çekici burç yine akreptir.. pek çok politik lider (erbakan , çiller , mesut yılmaz , demirel , bush , roosewelt ) ve bill gates gibi dünya devleri akrep potansiyeli taşırlar.
bence Mustafa Kemal Atatürk'ün yükselen burcu akrep olabilir , bakışlarında o derinliği görebiliyoruz..

BALIK BURCU ;

Balık burcunu tarif eden sihirli kelimeler ; sevgi , romantizm , hayaller , sezgisel kuvvet , merhamet , yardımseverlik , fedakarlık , sevecenlik , hülyalı bakışlar , tevâzu , sert açılarda gerçeklerden kaçma eğilimi , hayalperestlik ve alınganlık..

* balık burcu , yengeç ve akrepe göre farklı yanı tamamen okyanuslara ait olmasıdır. yengeç ve akrep toprakta yaşayabilirler. oysa balık tamamen okyanuslara aittir. bu özelliği nedeniyle balık potansiyeli olanların ayaklarının yere sağlam basması bazen zordur. kurdukları renkli hayallere ulaşmak için satürn disiplinine ihtiyaç duyabilirler.

* balık burcu insanlarının gözleride dikkat çekicidir. ancak akrepten farklı olarak balıklar mâsum bakarlar.

* en şair ruhlu burç balıktır. hem duygu dünyaları , hem hayal dünyaları zengindir ve yazmaya odaklanabilirlerse çok güzel eserler üretebilirler..

10-26-2007 03:03 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
KİŞİSEL GEZEGENLER ;

Güneş ; kimliğimizi ifade eder. güneş , güneş sisteminin merkezidir öyleyse güneş burcumuz da kimliğimizin odak noktası olacaktır..
güzel açılarda dokunduğu gezegene özgüven verir , canlılık verir.
sert açılarda ise ; kibirlilik sözkonusu olabilir.

AY ; duygularımızı ve bilinçaltı tepkilerimizi ifade eder. Ay burcumuz ne ise o şekilde sever ve hissederiz , o şekilde öfkelenir yada mutlu oluruz.
sert konumda ki bir AY ; kırılgandır ve küsmeye yatkın hassas bir yapı verir.
güzel konumdaki bir Ay ise duyarlılık ve şevkat verir.

Merkür ; iletişim yeteneğimizi ve pratik zekamızı ifade eder.
sert konumdaki merkür , gevezelik ve sinir sisteminde rahatsızlıklar verebilir.
güzel konumdaki merkür ise kendini sözle ve yazıyla ifade edebilme yeteneği kazandırır.

Venüs ; aşka bakış açımızı , ilişkilerimizi , beğenilerimizi ve arkadaşlık - alışveriş gibi sosyal yönlerimizi ifade eder..
sert konumdaki venüs ilişkilerde sorunlar , abartılar ya da kısıtlanmışlıklar getirebilir.
güzel konumdaki venüs ise çekicilik verir ve ilişkilerde uyum - ahenk verir..

Mars ; cesaretimizi , girişimci ruhumuzu , mücadele gücümüzü , erkeksi tabiatımızı ifade eder. marsı kuvvetli bayanlarda erkeksi tavırlar gözükür.
sert konumdaki mars kavgacılık ve gerilim verir.
güzel konumdaki mars ise cesaret ve yüksek enerji verecektir..

Kişisel Gezegenlerimiz ; yıldız haritamızda ki bize özel potansiyelin temelini gösterirler. yani güneş , ay , venüs , marsa göre yapılan küçük bir yorum bile yüzde 90 isabet verecektir. tabii ki o kişinin genel karakteriyle ilgili bir yorum olacaktır..

10-26-2007 03:19 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
UZAK GEZEGENLER ;

Jüpiter ; bulunduğu burca ve eve bolluk , bereket ve yetenek verir. örneğin jüpiteri ikizler olan birinin iletişim yeteneği yüksek olacaktır (sert açılar yoksa) ve ya jüpiteri aslan olan birinin yönetim ve organizasyon yeteneği yüksek olacaktır.
sert açılar sözkonusu olduğunda ise jüpiter yine bolluk verir ancak bu kez bolluk kavramı abartı düzeyindedir , rehavete sebep olacak frekanstadır..

Satürn ; bulunduğu burç ve evle ilgili kısıtlamalar verir ve o konularda gelişmemizi , o konuları gerçekleştirmemizi ister..
satürn 10. evdeyse , mesleki konularda çeşitli zahmetlerle birlikte azim verir ve uzun vadede başarılı ve saygın biri olmayı gerçekleştirmemizi ister.

Uranüs ; yıldız haritası yorumlarında , bulunduğu burcun pek önemi yoktur. yani uranüsüm akrep burcunda , bu yüzden çok kıskanç ve kinciyim diyemeyiz.
uranüsün bulunduğu ev önemlidir , o evle ilgili bize farkındalık katacak , farklı fikirler ve girişimler sunacaktır. örneğin uranüsü 2.evde olan biri farklı yollardan para kazanmayı seçebilir..
uranüsün kişisel gezegenlerle yaptığı açılar çok önemlidir. güzel açılarda orijinal bir kişilik verir. sert açılarda ise çabuk sıkılma eğilimi ve aşırı özgürlük dürtüsü , bağlanamama etkisi verebilir.

Neptün ; bulunduğu burcun , yıldız haritası yorumlamada hiç önemi yoktur.
bulunduğu ev daha önemlidir. özellikle köşe evlerindeyse.. (1. 4. 7. 10.evler)
neptünün kişisel gezegenlerle yaptığı açılar önemlidir. dokunduğu gezegene duyarlılık katar. güzel açılarda yüksek hayal gücü , sevgi , merhamet gibi güzel özellikler verir. aynı zamanda sanat yeteneği verecektir.
sert açılarda ise gerçeklerden kaçma eğilimi , alınganlık , kırılganlık ve hayalkırıklıkları verecektir..

Plüto ; bulunduğu burcun , yıldız haritası yorumlamada pek önemi yoktur.
bulunduğu ev daha önemlidir. özellikle köşe evlerindeyse.. (1. 4. 7. 10. evler)
plüto , dokunduğu kişisel gezegene güç katar , derinlik katar.
güzel açılarda güçlü ve karizmatik etkiler verir.
sert konumlarda ise aşırı hırs ve gerilimli bir yapı verecektir. aşırı kıskanç ve baskıcı olabilir..

*** tek tek söylediğim gibi , uzak gezegenlerin bulunduğu evler ve yaptıkları açılar önemlidir.. yıldız haritası yorumunun temelini , kişisel gezegenlere bakarak söyleyebiliriz , detaylar uzak gezegenlerin yaptığı açılarla oluşur..

*** bir kişisel gezegenle , bir uzak gezegen açı yaptığında etkilenen kişisel gezegendir...
mesela güneş - plüto karesinden bahsederken , güneş kimliği işaret ediyorsa , plütodan sert şekilde etkilenecektir.. hırslı ve inatçı bir kimlikten sözedebiliriz yorumumuzda..
bir örnek daha ; diyelim ki venüs - neptün kavuşumundan bahsediyoruz. burada venüs ilişkileri ve estetik yönümüzü işaret ettiğine göre neptünden nasıl etkilenecektir ? ilişkilerinde duyarlı ve romantik olacak , sanat yeteneği olacaktır..

10-26-2007 03:41 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
EVLER ;

1.ev ; kimliğimizi yansıttığımız yerdir. başkalarının bizi nasıl gördüğüyle ilgilidir. hayatî konular 1.evle bağlantılıdır çünkü biz doğarken güneşin ufukta parlattığı burçtur 1.ev yani yükselen burcumuz..
yine yükselen burcun başlangıç çizgisinin diğer gezegenlerle yaptığı açılar hem kimliğimizi hemde fiziksel yönümüzü belirlemede önemlidir.
örneğin , venüsün 1.evdeki güzel konumu çekicilik katacaktır.

2.ev ; kaynaklarımızı ifade eder. nelere sahibiz , kendimiz rahat ve güvende hissettiğimiz yer neresidir gibi soruların cevabını burada ararız. para kazanma yeteneğimizde kaynaklarımızdan biridir.

3.ev ; pratik zekamızı ve kendimizi sözel - yazım dilleriyle ifade ettiğimiz arenayı gösterir. pek çok yazar ve zeka oyunları üstâdının 3.evleri kuvvetlidir.

4.ev ; ailemizi , yakın çevremizi ifade eder. derin duygularımızın herkese göstermediğimiz arenasıdır.

5.ev ; eğlence ve aşkta flört anlayışımızı , organizasyon yeteneğimizi , çocuklarla olan bağımızı işaret eder.

6.ev ; çalışma hayatımızı , hizmet ettiğimiz yada topluma katkıda bulunduğumuz arenayı ifade eder. kendimizi ve başkalarını burada eleştiririz..

7.ev ; eşimizde aradığımız özellikleri , ortağımızda aradığımı özellikleri ve bizi çeken insanları ifade eder. tabii bazen bizi düşmanlarımızda çeker. 7.evde ki sert bir konum düşmanlara da işaret edebilir..

8.ev ; tutkularımızı ifade ettiğimiz arenadır. ölüm kavramıyla burada tanışırız , çeşitli korkularımızı burada saklarız..

9.ev ; keşfetme arzumuz buradan beslenir. seyahat eder keşfederiz , araştırmalar yapar keşfederiz , inanç sistemleri ve düşünce sistemlerini irdeler ve hayatın anlamını burada keşfederiz. eğitim kavramı yine 9.evle bağlantılıdır.

10.ev ; sosyal imajımızı , mesleğimizi , çalışma stratejilerimizi burada oluştururuz. burası haritanın tepesidir ve yükselen burçtan sonra en önemli konumdur. 10.evde bulunan bir gezegen , önemli birkaç açı yapıyorsa eğer haritayı tepeden yönetiyor diyebiliriz.

11.ev ; bireyselliği aşan yüksek toplumsal ideallerimiz burada saklıdır. hümanist ve evrensel konulara ilgi duyarız. astroloji bunlardan biridir.
burası kendimizi özgür ve herkesten farklı hissettiğimiz özel bir evdir..

12.ev ; bilinçaltının derinliklerini ifade eder. hayal alemi , manevi konular , gizli saklı fiillerimiz burada saklıdır. 12.ev gecenin en karanlık saatini ifade eder. çünkü bir sonraki adımda 1.evde güneş doğmak üzeredir. en mistik ev 12.evdir.
12.evi sert etki altında olanlarda bilinçaltı karmaşa sözkonusu olabilir.
12.evini güçlü kullananlar ise medyumik özellikler gösterebilir..

10-26-2007 04:07 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
arkadaşlar astrolojinin temelini atmış bulunuyoruz. tabii ki bunları ben bir akşam boyunca yazdım ancak sizlerin öğrenmesi ve dahası hazmetmesi biraz zaman alacaktır..
nacizane tavsiyem ; bu başlık altında yazdığım burçlar , gezegenler ve evlerle ilgili pratik bilgilere bir an önce vâkıf olmanız , bunun için çaba göstermeniz olacaktır..

sonra ne olacak ? yıldız haritası yorumlama da sihirli kelime BAĞLAMAK..

venüs akrep burcunda 3.evde ?? venüsü + akrep burcunu + 3.evi BAĞLAYACAKSINIZ..

bu konuda da bazı pratik önerilerde bulunacağım. bizi izlemeye devam edin gülücük

10-26-2007 04:11 AM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İşsiz bir harita Ahmetp 6 76,135 02-25-2021 07:41 PM
Son Mesaj: Libra
  Solar Return Harita dlnatly 18 18,908 03-29-2020 06:51 PM
Son Mesaj: dlnatly
  Ütopik Yaklaşım : En İyi Harita :)) uranus 100 180,845 03-26-2020 02:36 AM
Son Mesaj: Alpoha1
  astro.com'dan Harita Çıkarma astrosohbet 12 130,740 09-03-2019 02:24 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  bir psikiyatriste ait harita darkness_blue 0 6,228 07-15-2019 07:48 PM
Son Mesaj: darkness_blue
  Üniversite mezunu bir harita Ahmetp 23 24,362 04-20-2019 10:35 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Batı Haritası ve Vedik Harita BayanKararsız 16 25,023 11-22-2017 10:21 PM
Son Mesaj: Gulsen
  harita :) bberen 2 8,704 07-23-2012 12:30 PM
Son Mesaj: bberen
  Gezegen & Burç & Ev Kombinasyonlarını Yorumlama Pratiği astrosohbet 39 55,217 01-28-2012 07:54 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Harita Yorumlama Diyagramı Derin 2 17,095 05-14-2011 11:55 AM
Son Mesaj: ayşe kara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir