Değerlendir:
  • 48 Oy - 2.85 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Şiron’un Oluşturduğu Açılar
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Şiron’un Oluşturduğu Açılar
Şiron’un Oluşturduğu Açılar

Şiron ve Güneş Etkileri Şiron’un Aslan Burcunda bulunması haliyle benzerlikler gösterir. Şiron’un güneşe yaptığı açılar kendinizi “özel biri” gibi hissetmenize yol açabilir. Sık sık burada olmanızın oldukça büyük bir amacı olduğu hissine kapılabilirsiniz. Başkalarının yaratıcıklarını ortaya çıkarır, kendilerini doğru şekilde ifade edebilmelerini sağlarsınız. Negatif olarak eleştiriye karşı çok hassas bir yapıdasınız. Eleştirildiğiniz zaman, diğerlerinin bunu size saldırmak adına ya da sizden nefret ettikleri için yaptıkları fikrinden kurtulmalısınız.

Şiron Ve Ay

Hiç siz henüz küçük bir çocukken annenizin sizinle ilgilenmek yerine başka şeyler yapmak istediği hissine kapıldınız mı? Daha önce söylediğimiz gibi Şiron’un Güneş’e aldığı olumsuz açıların sonuçlarından biri eleştiri kabul etmeyen yapıdır. Bunun tersi olarak Şiron’un Ay’la oluşturduğu negatif yerleşim kişinin eleştirilmediği halde sürekli eleştirildiğini düşünerek Bu hayali saldırılara tepki vermesiyle sonuçlanabilir. Elbette kişi daha çok anneye meyillidir ve genel olarak diğer insanlara kendilerini duygusal anlamda ifade etmelerinde yardımcı olur. Bu yerleşime sahip bir kadın anne olduğu zaman, baskıcı ya da boğucu davranışlardan kaçınmaya özen göstermelidir.

Şiron Ve Merkür

Bu kombinasyonun olumlu tarafı, diğer insanların düşüncelerini harekete geçirebilecek kadar yoğun bir iletişim ve öğretme yeteneğidir. Bu açılar oldukça ilham verici olabilir. Ama bir kişiyi aslında çok da iyi bir şekilde bilgilendirmediğiniz halde bunun aksine yaptığınızın harika olduğunu düşünebilirsiniz.

Şiron Ve Venüs

Lütfen ilişki kurduğunuz partnerinizin sorunlarını ortaya çıkarmak ve onunla uğraşmak yerine kendiniz ilişkiden biraz zevk almaya çalışın. Şiron/Venüs açılarından çok iyi sanat öğretmenleri çıkabilir, aynı zamanda bu kişiler finansal anlamda da iyi tavsiyeler verebilirler (Venüs aynı zamanda Boğa’yı yönetir, Boğa Parayla ilgilidir). Ama kişinin kendisi parayı elinde tutmak ya da parayla ilgili işler yapma konusunda tam bir felakettir.

Şiron Ve Mars

Buradaki zorluklar saldırganlık ve gereğinden fazla iddialı olmayı içerir. Bu açılara sahip insanlar çoğu zaman yetersiz hissettiklerinden dolayı, bunu kapatmak için dışarıya aşırı derecede saldırgan ve bir imaj çizebilirler ya da aksine içlerindeki yoğun kin ve öfke duygularını bastırmak için oldukça pasif bir karaktere bürünebilirler. Buradaki püf noktası iki uç arasındaki dengeyi sağlayabilmektir. Bu açılardan aynı zamanda oyuncularını çok iyi eğiten bir antrenör çıkabilir.

Şiron Ve Jüpiter

İki gezegen arasındaki stresli açılar (kare, karşıt ve bazen de kavuşum) Bütün cevapların kendilerinde olduğunu düşünen tipler ortaya çıkarabilir. Bazıları kendi içsel sorunlarıyla yüzleşmemek adına kendilerini aşırı dinci bir tavırla dışarı vururlar ya da sürekli din propagandası yaparlar. Tam aksine kişiler inanç ve iyimserlikten tamamen yoksun kimselerde olabilirler. İki durumda da yapılması gereken, dışarı yansıtılan bu tip davranışların altındaki içsel yaralarla yüzleşmektir. Bu yerleşimdeki büyük tehlike kişinin popüler bir guru ya da geleceği gördüğünü iddia eden bir şarlatan haline gelmesi olasılığıdır. Yine de Şiron/Jüpiter olumlu bakış açılarında kişiler her ne kadar kötümser hissetseler e başkaları için oldukça ilham verici olabilirler.

Şiron Ve Satürn

Satürn organize ve kontrol edendir. Şiron/Satürn açıları kişinin bu konular üstünde aşırı derece de yoğunlaşması eğilimini gösterir. Belki de sebep her şeyi oluruna bırakmaktan korkmaları ya da hala kısıtlayıcı, baskıcı bir ebeveyni memnun etme çabalarıdır. Madalyonun öteki yüzünde kişi organize yeteneğinden ve özenden yoksun, hamle yapmaktan korkan ve oldukça depresif olabilir.

Şiron Ve Uranüs

“Barışçı ol, yoksa seni öldürürüm!” cümlesini sarf edebilecek bir tiptir. Tüm insanları soyut anlamda sevme eğilimindedirler ve herkesin kardeş olduğu idealini benimserler.


Kaynak : Bob Marks / Astrology Lessons / The Asteroits – Chiron

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-02-2007 07:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
ŞİRON’UN AÇILARI

Genellikle Şiron ve diğer gezegenler arasındaki açıların sayısı etkilenen kişideki tedavi gücü ve vücut kimyasının vereceği tepki modellerinin derecesini gösterir. Bu aynı zamanda Neptün için de geçerlidir. Ev durumu enerjisini açı yapan gezegenlerden alır ve o evin tedavi edici enerjisi ilgili gezegenlerden fazlasıyla etkilenir.

Şiron-Güneş : Şahsiyet bilinci ve gerçekte kim olduğumuz sorusunun yanıtı kişinin maneviyatı (dini değerleri) yaşayabildiği ölçü ile doğrudan bağlantılıdır. Kişinin ‘Dharma’sını (yaşamın özü) tanımlaması. Bu kişiler genç yaşta manevi olgunluğa erer. Kırkına kadar olan hayatı zorluklarla geçer. İçlerinde hissettikleri kaderin kendi gerçeklikleri tarafından yansıtılmadığını düşünürler.

Şiron-Ay : Okült veya manevi boyutlar sürecin bir parçası olmadığı taktirde kişinin hisleri olamayacaktır. Muazzam hassastırlar. Duygusal bağlar konusunda mistiktirler. Kısıtlanma problemleri olabilir.

Şiron-Merkür : Beynin sağ ve sol yarısını dengede tutar. Kişinin algı yetisini geliştirir ve zihnin daha üst seviyelerde çalışmasını sağlar. Bu kişilerin kuvvetli önsezi potansiyelleri vardır, ‘zihin okuyucusu’. Stres altında düşüncelerinde aşırılığa kaçabilirler. Yay’daki, Şiron-Uranüs ve Merkür(60° lik üçgen açıda iseler) kombinasyonu da tıp alanında buluşlar ve yeni gelişmelere işaret edebilir.

Şiron-Venüs : İleri görüşlülük derslerini öğrenme, anima ile ilişkiye geçme, ve değer yargıları üstünde çalışma. Kişinin bazıları tarafından bireysel enerjinin boşa harcanması veya söz konusu şahsın toplumla alay etmesi olarak yorumladığı tecrübeler yaşayacağının göstergesidir. Ancak bu tecrübeler onun için kişiliğini bulmakta gerekli araçlardır. Cinsellik ve dini kaynaştırma tutkusu vardır. Streslidir. Muhtemelen cinsel kimlik sorunları yaşar.
Not: Anima, Ruh, gerçek iç benlik, öz varlık, Jung psikolojisinde erkek kişiliğinin kadınsı tarafı

Şiron-Mars : Kutsal savaşçı tiplemesiyle derin bir özdeşleşme. Muazzam inatçı olabilir ama enerjiktir. Önsezileri mükemmeldir ama aynı zamanda agresiftir.

Şiron-Jüpiter : Bu kişiler için yepyeni bir yaratıcılık ve ifade mertebesi açılacaktır. Dönüştürücü, tamamen değiştirici enerji güçlerine kuvvetli tepkiler verir ve başka gerçeklik seviyelerine ulaşma dürtüsü hisseder. Çok şey bilirler ama neden bu kadar şey bildiklerini açıklayamazlar. Erken mükemmellik ve sanatsal başarı.

Şiron-Satürn: Şiron- Satürn kavuşumu ender bir açıdır--- 1966 Haight Ashbury yılıydı, ebeveynlerle çocuklar arasında stres yaşandığı bir dönem. Yirmili yaşlarındaki birçok kişinin ‘ata kanunlarını’ veya Satürn’ü, veya eski kuşağa duyulan güven benzeri şeyleri terk ettiği bir yıl. Bu kişilerin tümünün babaları hakkındaki düşünceleri pek iyi değildi ve annelerine karşı ise sıcak Duygular besliyorlardı. Dengesiz aileler. Daha yüksek bilinç enerjileri ve tedaviyi barındıran bünyeler yaratan liderler. Satürn sezgiyi köreltebilir. (“Erkek Karakter için”- Diğer erkek arkadaşlarla veya genel olarak erkeklerle, sürtüşme. Genelde yaşamlarındaki diğer erkeklere güvensizliğin nedeni belki de ‘iç çocuk’ konularıyla ilgili olabilir.

Şiron-Uranüs: Önyargılı, enerjik ve dönüşüm saplantısı olan. Sanata uyumlu. Stres altında ümitsizliğe kapılır ve çatışmalar yaşar. Hayatın anlamı konusunda aklı karışmıştır.
Karşıt açı: Yanıp tüketen veya dönüşüme iten vahşi bir yoğunluk. Uyuşturucular, özellikle de kokain korkunç bir tehlikedir. AIDS’li bir çok insanda doğuştan bu açı vardır.

Şiron-Neptün : Yerleşimlerin tipi içimizde her daim doğru olana, ilahi olana,uyum sağlamak için bir meditasyon yolu olarak kullanılabilir. Neptün’ün evi ve burcu ile tanımlanan ütopyaya gerçek bir özlem. Bu ikisi arasında oluşacak, 120° açı bu kişiye küçük çocuklara bir şeyler öğretme yetisi verir. Bir düş yaşamak! Sert açılar (90°-180°), kişinin Neptün tarafından aydınlatılan konular hakkında kendini kandırdığını fark etmesine işaret edebilir.

Şiron-Pluto : İyi ya da kötü yönde olabilen Dönüştürücü bir güç girdabı, genç yaşta gelişen olağan dışı bir kader anlayışı. Her şartta en derin anlamı bulma dürtüsü. Bu açıya sahip kişiler basit ve sıradan bir hayat yaşayamazlar.

Şiron-Düğüm’ler: Şiron kuzey-düğümü ile kavuşum yaptığı taktirde kişi alternatif tıp uzmanı(tedavi gücüne sahiptir), öncü veya manevi konularda öğretmen olabilir. Şiron güney nodu ile kavuşum yaptığı taktirde Şironvari tecrübelerde kuvvetli bir karmik hafızaya sahiptir. geçmiş yaşam hatıralarını kolayca hatırlama. Düğümlerin altıncı evde olması tedavi yeteneğine işaret eder.

Şiron-Tepe Noktası(MC): Güçlü bir öğrenme ve eğitim ihtiyacı, bu ihtiyaç haritadaki diğer faktörlere bağlı olarak metafizik konularda da olabilir. Aynı zamanda bir ‘Isa’ dönemine de işaret edebilir (Isa: durgunluk, yüzeyde hiçbir şey olmuyormuş gibi gözükürken bilinç altında saklı bir çok konu öne çıkar).
kaynak net olarak bilinmiyor, araştırılmış ve tercüme edilmiş

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-13-2007 09:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
Lavinya Yazılan:ben şirondaki açılarımı anlayamadım ama şironun 12. evde boğa burcunda olduğunu biliyorum.

Bu nıcki cok dusundun mu gülücük alınma şaka yapayım dedım.Harıtana bakamadım allaha şükür!!! acılmadı neydi????Şifre istıyor ne işse bır mail var senın mı o artık bılmıyorum şifre gırılmesı lazım astrozoomdan cıkart bır zahmet, az göz atalım hayrına chıron açılarına tamam mı arkadasım?

12.evde chıron var ise;Boğa da dedın asc ıkızlersın demek hmm :)Sevgısız ve aşksız duygusuz mu hıssedıyorsun,cok duygulu ama anlasılamayan baskalarını ise tam manasıyla anlayan bır kimse yalnızlık senın boynunun borcu olmasın sakın hmm?Sosyal olmak ve gırıskenlık gerekır 6.ev boş mu nedir?12.evde kalmıssın yapayalnız burda sadece inanc alemın ve manevıyatın zengınlesır kendınle basbasa kalırsın dıger ınsanlardan uzak kalmak psıkolojıyı zorlar senın bu tür konularda fıkrın bılgın yogunlasmıstır acı ceken duygusal darbe yıyenlere destek olup dınlersın de dee... seni kim dınleyecek?Anlatabıldım mı? chıron 12.ev de aşk ve özguven burcu olan boga da deger bılen ama ortaya cıkaramayan kımsedır kısaca kendı kendını yeme hastalıgı denebılır buna.
04-20-2008 03:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
sevgili neptunzz açıklamaların çok güzel teşekkürler aslında ben dışardan bakılınca duygusuz,tasasız hiçbirşeyi dert etmeyen biri olarak görünüyorum fakat öyle değilim malesef kimse beni anlamıyor daha doğrusu yanlış anlıyorlar vede kendi kendini yeme olayı evet var malesef
04-21-2008 05:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Cvp: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
sultan Yazılan:Pardon ya Yıldırım, şans noktası diyecektim, yanlış yazmışım gülücük)

eki bi de şans noktası var, onunla aynı mı bu kiron, şiron??

hayır sultan şans noktasıyla , şiron aynı şey değiller ok. şiron astroid benzeri bir gök cismi , gezegen olup olmadığı kesinleşmedi henüz.
şans noktası ise astrologların bulduğu sanal bir kavram. güneş - ay ve yükselen burç enerjilerinin sinerjisiyle oluştuğuna inanılan bir nokta bu şans noktası dedikleri ok

07-07-2008 01:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
redroseee Yazılan:
redroseee Yazılan:bende bıse anlamadım

�iron Bo�a 18.31
Ceres Akrep 24.40
Pallas Terazi 20.20 R
Juno O�lak 0.45
Vesta O�lak 17.26
Fortun Bo�a 14.38
G�ney d���m O�lak 21.55

bu ama hangı evde oldugu ve acılarını bulamadım ayrıca 3 boyutludan bakınca hangı burc da oldugu ve acı var evlerdekı halı yok bıde farklımı yazıyoo bulamadım son olarakta
http://astrosohbet.com/showthread.php?tid=1356
burda mesela boganın acısına goremı bakılıyo hımm
bana yardımcı olurmusunuzz

selam redrose ; şiron'un boğa burcunda ve 1.evde hatta yükselenine yakın duruyor. yani haritanda şiron yükseliyor diyebiliriz. bunun yorumu hayatında şironun önemli bir etkisi olacağı şeklindedir.
takip ediyorsan yeni bir konu ileri seviye astroloji çalışmaları isminde ve orada şironun da araştırılmasını isteyenler çoğunlukta.
şimdilik şu kadarını söyleyim ; ben şiron yorumlarda manevi ve felsefi etkileri olduğunu ifade ediyorum. şiron inançlarımızla , maneviyatımızla , felsefi düşünceler üretme kapasitemizle bağlantılı olarak değerlendiriyorum ama daha net yorumlar ileriki zamanlarda araştırma sonuçlarımıza göre yapılacaktır bence.

07-09-2008 04:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: Cvp: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
gizem kara Yazılan:pardon ya şimdi gördüm juno da bende 6.evde boğa da 23.34 derece de yani capot algol la kavuşumda yani şimdi ne olacak? anlamı ne oluyor bu durumda!

caput algol sabit bir yıldız ve sabit yıldızları , astrolojik yorumlara kavuşum yaptıklarında dahil ediyoruz diyebilirim.

juno'ya dair bildiğim eşimizle ilgili etkileri olduğu yönünde. (juno'da araştırma konularından biri olmalı)

6.ev zaten sorunlu evlerden , caput algol'de sorunlu bir yıldız ise cevap netleşmeye başladı diyebiliriz ancak ben yinede astroid olan juno ile sabit yıldız olan algol kavuşumu hakkında NET olarak şu etkiyi verir demek istemiyorum. incelenmeye değer bence.

07-09-2008 04:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: Cvp: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
amine Yazılan:benim haritamda şiron, güneş-ay-merkür-plutoya kare açı yapıyor
asc&ay düğümüne üçgen açı yapıyor

teşekkürler

selam amine ; öncelikle şiron 9.evinde ve manevi eğiliminin oldukça yüksek olduğunun göstergesi olabilir diyebiliriz.

12.evdeki -özellikle merkür ve plütoya- gezegenlerine sert kare açı yapıyor olması ; iç dünyana ait bazı iç güdülerinin (kıskançlık , cinsellik , endişeler vb.) şironla yani maneviyatınla sürtüşebileceği şeklinde yorumlanabilir.
12.evde yani iç dünyanda hissettiklerin , manevi yönünü zorlayabilir.

07-09-2008 04:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
Chiron sembolik yapısı ile sağlam,dürüst ve kutsal nitelikli bir insan ile güçlü bir hayvan gibi doğa ile bütünleşmiş,doğanın bir parçası olmuş anlamlı bir yapıyı anlatır. Chiron’un doğayla olan bütünlüğü tıpkı bir şaman ( tanrısal güçleri ile insanlara ve topluma düzen ve sağlık veren yüce,kutsal insan ) gibi ona tedavi edici, iyileştirici ve düzenleyici unsurlar verir. Tanrının oğlu olan Chiron akıl ve zekayı,düşüncenin gelişimini ifade eder. Medikal çalışmalardaki başarıyı anlattığı gibi, müzik, kültür ve ahlak, avcılık, savaş ve astroloji’ yi de belirtmektedir. Chiron gelişmesine yardımcı olan Jason, Hercules, Asclepius ve Archilles’in etkisi altında kalmış, geniş bir alanda eğitim alarak bilgi ve eğitimin sembolü haline gelmiştir. Chiron kendi eğitimimiz ile kişiliğimizin toplum içerisinde geleceği yeri ve öz kültürümüz ile toplumun bizi nasıl tanıyacağını anlatır. Ancak bizim geleceğimiz toplusal konularda yaşayacağımız üzüntü ve duygusal yaralanmalarında belirleyicisidir. Doğum haritasındaki yeri,o evin anlamı içerisinde bizim kişisel çabamız ile gelebileceğimiz yeri, makamı ve aşamaları anlatır. İçinde olduğu evin yaşamımıza etki edecek hassas yönleri var ise bunlarında önem kazanmasına yol açar. Chiron’un bulunması ile gündeme gelen klinik psikoterapi çalışmaları,duygusal yaralanmaları ve rahatsızlıkları anlattığı gibi, bu sorunların şifa bulması için yapılan çabaları da göstermektedir. Birçok ünlü terapist ile büyük duygusal çöküntüler yaşamış kişilerde Chiron etkisinin güçlü olduğu görülür.

Chiron kişileri bir kahraman gibi hazırlar. Sadece gündemde olan bilgileri ve bilimi değil,gelenek,ahlak ve kültürel değerleri de öğretir. Öğrenme ve kendini yetiştirme hırsını verir. Ayrıca bilgimizi aktarma ve öğretmenlik duygularımızı da geliştirir. Bilgi kendimiz için değil,toplum için gereklidir. Öğretmek için öğrenilir. Bu kişisel ve toplumsal dayanışmanın da temellerini oluşturur. Chiron’un yörüngesi Satürn ile Uranüs arasında bulunur ve bu iki büyük prensip arasındaki bağları oluşturur. Chiron bulunduğu konumda eğer Uranüs ile ilişkide ise, onun yaratacağı değişim ve yeniliklere kişisel üstünlük ve toplumcu bir yaklaşım verir. Değişimler için gruplaşmış dernekleşmenin gereğini belirler. Bu oluşumları gerçekleştirir. Chiron yaratıcılık, sezi gücü, hissi kabiliyetler verdiği gibi, mistik, Okült ve dünya altı ile ilgili duygu ve çalışmalara da işaret eder. Çok içkili olan Hercules efsaneye göre bir tartışma sonucunda Chiron’u zehirli bir ok ile omzundan yaralamış. Hercules’in okundaki zehiri ise ölümlü Hydra vermiş. Bu amansız zehir karşısında hemen öleceği düşünülen Chiron kendi yaptığı bir ilaç ile kendini tedavi etmiş. Bu mitolojik anlatım bize çok ilgi çekici bir formülü anlatır. Chiron türlü zorluklar karşısında kişinin kendi gücü ile savaşmasını kendine çareler bulmasını anlatır. Başkalarına da yardım hissi geliştirir. Bu düşünce daha önce anlatılan bir Şaman benzetmesine uyum sağlamaktadır.

Chiron bilgisini, bilgeliğini ve yardımseverliği ile Tanrılar tarafından ölümsüzlükle ödüllendirilmiştir. Ancak bu ödül Chiron’u değişik bir konuma getirir. Chiron bir yanda hassaslığı ile kendi acıları ve üzüntüleri içerisinde sarmalanacak,ancak ölümsüzlüğü bunun sonuna dek böyle kalmasına neden olacaktır. Çözüm çabuk bulunur. Prometheus kutsal ateşi Tanrılardan alarak Dünya yüzüne getirir. Ateş ceza ve adaleti, hırs ve öncülüğü anlatmaktadır. Prometheus ile anlaşan Chiron ölümsüzlüğü Prometheus’a vererek yerine geçer. Bu anlaşmadan dolayı Chiron ile Prometheus sonsuza dek birbirlerine muhtaç kalacaklardır. Chiron dünya yüzündeki zeka ve erdemleri temsil ederken, Prometheus aydınlığı ve görebilmeyi sağlayan, gizli kalanları ortaya çıkaran ateşi elinde tutar. Chiron bulunduğu evde, ateş gibi sıcak fikirlerin pratik hayata uygulanabilmesini anlatır.
Chiron ölümü tercih eder. Çünkü o ölümün gereğini,asaletini ve ölümün getireceği barışı iyi bilir. Burada anlatılan ölüm sadece fiziksel olarak yaşamın sona ermesi değil,duyguların ve heyecanların yok edilmesi,peşinde koşulanlardan vazgeçilmesi anlamında da anlaşılabilir.

Chiron’u bu karmaşık ve derin karakteri ile bir burcun tanımı içinde anlamak kolay değildir. Kimi astrologlar sembolik yaklaşımla santor olan Chiron’u yine mitolojik anlatımı santor olan Yay burcu ile eşleştirmektedirler. Bazı astrologlar ise Chiron’un pratik zeka ve eğitim ile olan ilişkisinden dolayı başak burcu karakterinde olduğunu söylerler. Ancak gerçek bir tanımlaması ile Chiron Uranüs ile Satürn arasında bir bağlantıyı içeren ve bulunduğu yere göre yorumlanabilecek bir planetoid’dir. Chiron’u daha iyi kavrayabilmek için evlerdeki anlamlarını belirlemek gerekir.

Said-şaki noktası 120. günde belirlenir...

O "iman" nuru denen "iman"ı Güneş sisteminin son yıllarda keşfedilen gezegenlerinden Şiron`un yansıttığı etkiler meydana getirir.

Şiron`un 120. gündeki tesirleri saidlik - şakilik olayında güçlü rol oynar!

Hani "bir melek gelir said mi, şaki mi olduğunu yazar" diye Rasûlullah aleyhisselâmın târif ettiği olay Şiron`un 120. gündeki diğer gezegenlerle açılarından doğan tesirdir.

Ondan sonra Şiron`un 9. aydaki tesiri kişinin mâneviyata olan istidadını verir.

Şiron`un yükselen burçtaki, doğduğu dakikadaki tesiri de kişinin kabiliyetini meydana getirir... Elbette burada mâneviyata dönük kâbiliyetten söz ediyoruz.

sankı bı gunes burcun kadar tesırlı geldı hımm bence hayata bakıs acısı ve yasama tarzı etkısı buyuk gıbı ben kendımde ayırt edemedım cunku yukselenımde boga hımm

YILDIZ HARITAM
07-09-2008 08:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
Şiron’un Açıları

Genellikle Şiron ve diğer gezegenler arasındaki açıların sayısı etkilenen kişideki tedavi gücü ve vücut kimyasının vereceği tepki modellerinin derecesini gösterir. Bu aynı zamanda Neptün için de geçerlidir. Ev durumu enerjisini açı yapan gezegenlerden alır ve o evin tedavi edici enerjisi ilgili gezegenlerden fazlasıyla etkilenir.


Şiron-Güneş : Şahsiyet bilinci ve gerçekte kim olduğumuz sorusunun yanıtı kişinin maneviyatı (dini değerleri) yaşayabildiği ölçü ile doğrudan bağlantılıdır. Kişinin ‘Dharma’sını (yaşamın özü) tanımlaması. Bu kişiler genç yaşta manevi olgunluğa erer. Kırkına kadar olan hayatı zorluklarla geçer. İçlerinde hissettikleri kaderin kendi gerçeklikleri tarafından yansıtılmadığını düşünürler.


Şiron-Ay : Okült veya manevi boyutlar sürecin bir parçası olmadığı taktirde kişinin hisleri olamayacaktır. Muazzam hassastırlar. Duygusal bağlar konusunda mistiktirler. Kısıtlanma problemleri olabilir.


Şiron-Merkür : Beynin sağ ve sol yarısını dengede tutar. Kişinin algı yetisini geliştirir ve zihnin daha üst seviyelerde çalışmasını sağlar. Bu kişilerin kuvvetli önsezi potansiyelleri vardır, ‘zihin okuyucusu’. Stres altında düşüncelerinde aşırılığa kaçabilirler.


Şiron-Venüs : İleri görüşlülük derslerini öğrenme, anima ile ilişkiye geçme, ve değer yargıları üstünde çalışma. Kişinin bazıları tarafından bireysel enerjinin boşa harcanması veya söz konusu şahsın toplumla alay etmesi olarak yorumladığı tecrübeler yaşayacağının göstergesidir. Ancak bu tecrübeler onun için kişiliğini bulmakta gerekli araçlardır. Cinsellik ve dini kaynaştırma tutkusu vardır. Streslidir. Muhtemelen cinsel kimlik sorunları yaşar.

Not: Anima, Ruh, gerçek iç benlik, öz varlık, Jung psikolojisinde erkek kişiliğinin kadınsı tarafı


Şiron-Mars : Kutsal savaşçı tiplemesiyle derin bir özdeşleşme. Muazzam inatçı olabilir ama enerjiktir. Önsezileri mükemmeldir ama aynı zamanda agresiftir.


Şiron-Jüpiter : Bu kişiler için yepyeni bir yaratıcılık ve ifade mertebesi açılacaktır. Dönüştürücü, tamamen değiştirici enerji güçlerine kuvvetli tepkiler verir ve başka gerçeklik seviyelerine ulaşma dürtüsü hisseder. Çok şey bilirler ama neden bu kadar şey bildiklerini açıklayamazlar. Erken mükemmellik ve sanatsal başarı.


Şiron-Satürn: Şiron- Satürn kavuşumu ender bir açıdır--- 1966 Haight Ashbury yılıydı, ebeveynlerle çocuklar arasında stres yaşandığı bir dönem. Yirmili yaşlarındaki birçok kişinin ‘ata kanunlarını’ veya Satürn’ü, veya eski kuşağa duyulan güven benzeri şeyleri terk ettiği bir yıl. Bu kişilerin tümünün babaları hakkındaki düşünceleri pek iyi değildi ve annelerine karşı ise sıcak Duygular besliyorlardı. Dengesiz aileler. Daha yüksek bilinç enerjileri ve tedaviyi barındıran bünyeler yaratan liderler. Satürn sezgiyi köreltebilir. (“Erkek Karakter için”- Diğer erkek arkadaşlarla veya genel olarak erkeklerle, sürtüşme. Genelde yaşamlarındaki diğer erkeklere güvensizliğin nedeni belki de ‘iç çocuk’ konularıyla ilgili olabilir.


Şiron-Uranüs: Önyargılı, enerjik ve dönüşüm saplantısı olan. Sanata uyumlu. Stres altında ümitsizliğe kapılır ve çatışmalar yaşar. Hayatın anlamı konusunda aklı karışmıştır.

Karşıt açı:
Yanıp tüketen veya dönüşüme iten vahşi bir yoğunluk. Uyuşturucular, özellikle de kokain korkunç bir tehlikedir. AIDS’li bir çok insanda doğuştan bu açı vardır.


Şiron-Neptün : Yerleşimlerin tipi içimizde her daim doğru olana, ilahi olana,uyum sağlamak için bir meditasyon yolu olarak kullanılabilir. Neptün’ün evi ve burcu ile tanımlanan ütopyaya gerçek bir özlem. Bu ikisi arasında oluşacak, 120° açı bu kişiye küçük çocuklara bir şeyler öğretme yetisi verir. Bir düş yaşamak! Sert açılar (90°-180°), kişinin Neptün tarafından aydınlatılan konular hakkında kendini kandırdığını fark etmesine işaret edebilir.


Şiron-Pluto : İyi ya da kötü yönde olabilen Dönüştürücü bir güç girdabı, genç yaşta gelişen olağan dışı bir kader anlayışı. Her şartta en derin anlamı bulma dürtüsü. Bu açıya sahip kişiler basit ve sıradan bir hayat yaşayamazlar.


Şiron-Düğüm’ler: Şiron kuzey-düğümü ile kavuşum yaptığı taktirde kişi alternatif tıp uzmanı(tedavi gücüne sahiptir), öncü veya manevi konularda öğretmen olabilir. Şiron güney nodu ile kavuşum yaptığı taktirde Şironvari tecrübelerde kuvvetli bir karmik hafızaya sahiptir. geçmiş yaşam hatıralarını kolayca hatırlama. Düğümlerin altıncı evde olması tedavi yeteneğine işaret eder.


Şiron-Tepe Noktası(MC): Güçlü bir öğrenme ve eğitim ihtiyacı, bu ihtiyaç haritadaki diğer faktörlere bağlı olarak metafizik konularda da olabilir. Aynı zamanda bir ‘Isa’ dönemine de işaret edebilir (Isa: durgunluk, yüzeyde hiçbir şey olmuyormuş gibi gözükürken bilinç altında saklı bir çok konu öne çıkar).


Şiron’un Zodyak Turu

Transit Şiron’un kendi natal pozisyonuyla yaptığı Büyük Kare açısı: Kişi, hayatın işleyişi ile ilgili düşüncelerine, kendi hayat anlayışı ile bağdaştıramadığı bir olay yaşar ve bunu gerilere iter. Zaman zaman dönüp olayın çözülüp çözülmediğine bakar. Bu olayın niteliği açının konumlandığı ev ve burç ile ilgilidir. Ayrıca Şiron’un doğumdaki konumu ile de ilintilidir.


Şiron’un natal pozisyonuyla 180° Açısı: Kişinin ruhunu kısıtlayan (hapseden) bir durumdan kurtulması, özgür kalması. Genellikle evi, tatminkar olmayan bir işi veya evliliği terk eder (veya terk edilir). 180° açı kişinin kendisine ayak bağı olduğunu hissettiği kimselerden kurtulması şeklinde ortaya çıkar. Ama söz konusu olay daha çok açının ev ve burç konumu ile ilintilidir. Genellikle bu noktada söz konusu kişiler bir şeyi çözümlemeleri, bir şeyin kontrolünü ellerine almaları gerektiğinin farkına varırlar ve terapi görmeye başlarlar. Genellikle bu ‘bir şey’ Şiron’un kare açısında bahsedilen olaydır.


Kapanış Karesi, Transit Şiron’un turunu tamamlamadan önce natal pozisyonuna yaptığı kare: Burada sembolik olarak Büyük Kareye benzer bir durum görülür. Bu durumda kişi durumu ilk tecrübe ile kaynaştırma ve bunu kendilerine göre tekrar oynatma şansına sahiptir. Bu durum Büyük Kare sırasında okulu bırakanlar için genellikle okula dönüşü temsil eder. Burç ve ev konumları kadar Büyük Karedeki olaylar da yorum için önemlidir


Şiron Retürnü (natal pozisyonuyla kavuşumu, Şiron Dönümü): İdeal olarak zihin, beden, ruh kaynaşması ve buna Şiron’un öğretici gücünün eklenmesi arzulanır. Bu aynı zamanda kişiliğin eril ve dişil özelliklerinin bir araya gelmesidir: Böyle durumlarda bir çok erkek aniden babalık rollerini aktif olarak üstlenmek isterler, bir çok kadın da toplumda kendine güvenen bir şekilde öne çıkmakta sakınca görmezler. Bu kaynaşma ve denge zamanıdır. Dönüşün önceki kısımlarında yapılan işe bağlı olarak beraberinde şok eden ama aynı zamanda aydınlatan bir olay getirebilir. Bu aşamada kendi ‘Şironik yara’larını başkalarının hizmetine sunabileceklerinin farkına varırlar. Hayatlarını anlamaya çalışarak geçirdikleri şey sahip oldukları alışılmamış tedavi etme yetisidir. Kendi hayatlarında çözülemeyen bir sorunun varlığı sürekli bir devinim içinde olmaları anlamına gelir ki bu da insanlara yardım etmek için ‘her zaman cevaplara sahip uzman’ konumundan daha avantajlıdır.


Sonraki Tur, İkinci Tur: Dönüşün her bölümü hayatta bir dönüm noktasını oluşturur--- Esas dönüşle ilişkili sembollerin yükselen bir sarmal oluşturması. Her evrenin, aşamanın, özgürlüğe doğru itici bir güç oluşturması nedeniyle genellikle ilk dönüşten çok daha kolaydır.


Ana Açılar

Güneş ile Kavuşumu: Bu zamanda kişi kendi ‘hayat hikayesini yeniden yazar’

Uranüs ile Kavuşumu: Ani, şok edici bir değişiklik, bağımsızlık ifadesi.

Plüton ile Kavuşumu: Ani ve derin büyük bir içsel değişimi bir özgürlük hissi takip eder.

Doğum gezegenleriyle yaptığı her kavuşum bir tür şok içerir: Yeni bir anlayışın takip ettiği şok; şok ve ardından çözüm; şok ve ardından kararlılık. Transitteki Şiron doğum gezegeni üzerinde rotar sayısı yapar ise, çözüm son geçişe kadar gelmeyecektir.

Kaynak: Brandi Jasmine & Anne Beversdorf

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
10-22-2008 01:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Şiron ( Chiron ) Burçlarda bluex 23 61,974 02-09-2019 11:16 PM
Son Mesaj: koçastroloji
  Şiron ( Chiron ) Evlerde bluex 29 69,869 02-19-2018 02:34 PM
Son Mesaj: shinigami
  Şiron Hakkında Bilgiler Mavi 81 109,876 11-17-2017 11:06 AM
Son Mesaj: shinigami
  Şiron ve Başak Burcu ?? astrosohbet 135 179,207 03-25-2017 11:23 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Şiron Çalışmaları ay_se 56 77,173 02-05-2012 11:46 AM
Son Mesaj: Messa
  Şiron'un Keşif Haritası aeon 20 25,418 07-22-2011 11:41 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir