Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.65 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn Gerilemesi
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
"Satürn Gerilemesi"
Baba Eksikliğinin Doğum Haritasına Yansıması

“Satürn Gerilemesi”

Astrolojide iki gezegen birbirine karşıt açı yaptığında ağır olan, yavaş ilerleyen gezegen gözlerimize geriler gibi gözükür (bütün gezegenler Güneş’e karşıt açı yaptığında da aynı etki yaşanır). Bu gerileme fiziksel anlamda bir göz yanılması olsa da, astrolojik olarak anlamı fiili olarak yaşanan duraklamadır. Bu yazıya konu olan Satürn gerilerken, Satürn’ün temsil ettiği konularda duraklama yaşanır.

Astrolojide Satürn diğer temsil ettiklerinin yanında baba arketipini ve özellikle onun otorite yönünü temsil eder. Baba hayatımızdaki ilk erkektir, yaşadığımız bu ataerkil çağlarda ilk otorite, ilk düzen kurucu ve kural koyucudur, limitleri belirler, bize güven hissini verir, hedef koyup onu başarma yetisinin içimizde yeşermesini sağlar, onun sevgisi ve tasdiği öz güvenimizin gelişmesinde çok önemlidir.

Sağlıklı bir otorite nedenleri açıklanarak, sevgi ile ve düzenli olarak çocuğa verilmelidir. Bu gerçekleşmezse düzen bozulur, kanunlar çiğnenir, toplum etkilenir.

Baba çocuğun hayatından boşanma, hastalık veya ölüm gibi sebeplerden erken çıkmışsa, eksik, pasif veya tam tersi despot davranışlar gösteriyorsa, anne ve baba kendi problemleri ile meşgul olup çocuklar bu arbedede arada kalmışsa, baba kendi problemlerini çocuklara şiddet ve sinir olarak aktarıyorsa veya bunların kombinasyonları sonucunda çocuk ile baba arasında gereken ilişki kurulamamış olabilir.

Baba arketipinin temsil ettiklerini verecek kişi herhangi bir nedenle çocuğun hayatında yoksa çocuk bunları ya anneden, ya diğer yetişkin erkeklerden ya da yaşadığı kültürdeki baba imajından almaya çalışır. Erkil yönünü bir baba veya alteratifleri ile geliştirememiş çocuk suçluluk hisleri geliştirebilir, özgüveni yeşermez, savunma ihtiyacı ve duygularında hassasılıklar belirir, hayatta nerede durduğu konusunda kafası karışır, kendini sevilmemiş hissedebilir. Sevgiye layık olup olmadığını sorgularken, sevgiyi vermesi zorlaşır ve ilişkilerinde problemler yaşar.

İleriki yıllarda bu soruna sahip kadın genellikle partner olarak babasının yerini tutacak bir erkek seçer, gelişmemiş yönlerinin yerini bu baba alternatifi ile tamamlama çabasındadır. Bu kombinasyona sahip erkek ise genelde annesinin yerine geçecek insanları eş olarak seçer böylece alıştıkları baba telafisi herzaman yanında olacaktır.

Dogum haritasindaki Satürn gerilemesine bakarak baba ile sağlıklı ilişki eksikliğini ve bu sebepten oluşmuş bir takım komplekslerinin varlığını tahmin edebiliriz. Satürn’ün gerilemesininin yarattığı duraklama psikolojik gelişimimizde bir duraklamadır. Öyle yada böyle çocuk topluma uyum konusunda ihtiyacı olandan mahrum kalmıştır ve bunları öğrenmek için uzun yolu seçmek zorundadır. Bu uzun yolda onu acı tecrübeler bekler, bazı konularda öğrenmesi gerekenleri babadan degil tecrübe yollu ile öğrenmek zorunda kalır.

Haritada gözlemlediğimiz Satürn gerilemesinin etkilerini haritanın diğer yönleri ile konfirme etmemiz gerekir. 4. ve 10. ev anne ve baba ile ilişkiler, 2. ev özgüven, 5. ev sevgiyi verme ve gösterme, 7. ev ilişkiler alanındaki problemler, 11. ev sevgiye layık olmama duygusu ve dışarıdan alınan sevgi ve tasdik ihtiyacı konularındaki problemleri yöneticilerinin konumu ve gezegenlerinin açıları ile desteklemesi önemlidir. Eğer desteklenmiyorsa Saturn gerilemiş olsa da kisi alternatif alanlarda bu eksikliğini tamamlama kapasitesinde demektir.

Ayrıca, günümüzde birçok Saturn gerilemesi özellikleri gösteren kişi Satürn gerilerken doğmamıştır. Satürn gerilemesi arketipi bu özellikleri açıklamada anahtar olsa da, bu tür bir aile yapısı örneğin, Satürn’ün Güneş’e ve Ay’a yaptığı sert açılar gibi diğer harita konumları ile de açıklanabilir.

İçimizde baba arketipinin eksikliği hayata bir sürü bitirilmemiş iş ile adım attığımızı gösterir. Eğer öğrenme kapasitemiz varsa tecrübelerimiz ile benliğimizin eksik parçalarını tamamlayabiliriz. Kaderimiz merhametli ise bu tecrübeler ile erken karşılaşıp, en az zararla bu açığı telafi edebiliriz.

Pelin Hattatoğlu

Kaynak: Noel Tyl, Synthesis & Counseling in Astrology, Professional Manual, 3 rd Edition, Llewellyn Worlwide, 2004.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-03-2007 08:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Satürn gerilemeye hazırlanıyor.
Satürn gerilemeye hazırlanıyor.


Satürn Olmasaydı, Dünyayı Anarşizm sarar mıydı?

Eylül 2007’den beri Başak burcunda yol alan Satürn, 19 Aralık 2008 de gerilemeye hazırlanıyor. 3 Mayıs 2008’e dek sürecek gerileme boyunca, sert öğretmen tatile çıkacak. Pek çoklarınız için hayli güzel bir haber gibi görünen bu gökyüzü olayının aslını anlatalım.

Satürn’ün yaşamınızda olmadığını düşünün bir an: örneğin hiç okula gitmediğinizi, öğretmenlik adında bir meslek olmadığını, askerlik eğitimi verilmediğini, konsantrasyon kelimesinin anlamının yer yüzüne düşmediğini. Ev, konut yapmadığınızı.

Sürekli bir işinizin, ilişkinizin, aşkınızın var olamadığını, gel geç durumlar ve ilişkilerle yaşayıp gittiğinizi bir an hayal edin. Evlilik kurumu ve aile var olabilir miydi acaba. Yoksa herkes diğerleriyle beraber tek ve büyük bir aile mi oluştururdu?

Kararlı davranamadığınızı ve hiçbir işi sonuca ulaştıramadığınızı düşleyin. Bilim bile var olmazdı!

Hırslı olamadığınızı, hedefe yönelemediğinizi düşleyin, başarılı olunabilir miydi acaba?

Hiçbir otoritenin yeryüzünde yer almadığını, yönetimlerin ve yöneticilerin olmadığını düşünebiliyor musunuz? Anarşinin olağandışı yıkımına tanık olurduk muhtemelen.

Satürn hayatınızdan çıkmayacak, Onunla yaşamayı öğrenin.

Bu kadar hayali niye kurduk, niye örnekledik. Satürn, yıllar boyunca öyle korkulası bir planet olarak anlatıldı ki, olmazsa olmazı kavramak yerine “ çıkıp gitsin benim hayatımdan “ diye inleyen insanlar çoğalmaya başladı. Satürn belli bir yörüngede, Güneş sisteminde seyrederken, rota değiştirmesi yani hayatınızdan çıkıp gitmesi olanaksızdır.

Ortalama 2.5 yılda bir kez burç değiştirir ve hayatınızın başka bir alanına geçer.
Ortalama 28-30 yılda bir tam olarak tüm burçları dolaşır ve bir turu tamamlar.

Her iki dönemde önemlidir. 2.5 yılda bir engellendiğimiz ve disipline davet edildiğimiz alanlar değişir. 28-30 yaşlarımızda olgunluğun gerçek anlamıyla tanışırız. Bu kritik evre 57-59 ve 86-88 yaşlarında tekrarlanır. Burada bahsi geçen yaşlardan birinde iseniz, yazı konusu sizi fazlasıyla ilgilendiriyor demektir.

Su Karakuş

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-15-2007 03:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Satürn gerilemeye hazırlanıyor.
Beyhan Yazılan:Her iki dönemde önemlidir. 2.5 yılda bir engellendiğimiz ve disipline davet edildiğimiz alanlar değişir. 28-30 yaşlarımızda olgunluğun gerçek anlamıyla tanışırız. Bu kritik evre 57-59 ve 86-88 yaşlarında tekrarlanır. Burada bahsi geçen yaşlardan birinde iseniz, yazı konusu sizi fazlasıyla ilgilendiriyor demektir.

Yıldırımda bu yıl satürn döngüsü yaşayacak ve onun hayatındada büyük değişiklikler sözkonusu olabilir, zaten askerlikle başladı sanırım ve umuyorum ki en iyi şekilde geçirecek bu döngüyü.

Satürn mayıs sonuna kadar gerilemede bu banada iyi gelecektir burcumun yönetici gezegeni olduğu için satürnden en çok etkilenecek olan kiilerden biriyim. Jüpiterde oğlakta, plütonda 2008de oğlak burcuna geçiyor, ben genel anlamda bu yılın kendim içinde büyük değişiklikler olacağını umuyorum özellikle kariyer anlamında.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-16-2007 01:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
lou_salome Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 21
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: "Satürn Gerilemesi"
GERİ GİDEN SATÜRN

Satürn zorluktan öte disiplini, kararlılığı, dayanıklılığı simgeleyen hayatın öğretici gücüdür. satürn gezegeninin yaşattığı kayıplar ve zorluklar aslında öğrenmemiz gereken derslerdir. satürn hayatınızdaki fazlalıkları ayıklatarak gerçekleri görmenize, korkularınızla yüzleşmenize ve ruhsal yönden gelişmenize yardım eden bir planettir.

aldığınız etki ile irade gücünüzü kullanmayı ve yılmamayı öğrenir, etkisi geçtikten sonra ise kısıtlayıcı durumların ve engellerin kaynağının gözünde büyüttüğünüz kişiler ve olaylar olduğunu anlar ve olgunlaşırsınız. kayıpların ve zorlukların nedeni satürn değil, olayları kendi akışına bırakan rahatlık, disiplinsizlik ve iradesizliktir. satürn'ün getirdiği kayıpların aslında ihtiyacınız olmayan şeyler olduğunu bilmelisiniz.

satürn tüm gezegenler arasında geri gitme safhasında en doğal ve rahat gezegendir. doğum haritasında geri giden satürn, kişinin vicdanı ve rehberi olur. kişi bu etki altında sağlam karakterli ve başkalarını düşünme eğilimindedir. ruh ise geçmişte yarım kalmış ne varsa tamamlamak için görevlendirilmiştir. kişi aldığı etkiyle her zaman için her şeyin alternatifini hazırlayan, aşırı derecede uyumlu ve ihtiyatlı, hiçbir şeyi riske atmayan, bulunduğu yaştan daha olgun hareket eden, minnettarlık duygusu ile dolu, her şeyin aslında bir neden için var edildiği bilincine ulaşmış bilgi görünüşlü biri olacaktır. satürn geri hareketinde ruhun dersi için gerekli olan ne varsa ortaya çıkarır ve kişiyi zorlar. eğer kişi sorumluluktan kaçmıyorsa dersini öğrenecek ve sorunları aşacaktır. rahatına düşkün ve sorumluluktan yoksun biriyle aynı engellere defalarca takılıp kalacak, aynı deneyimleri yeniden yeniden yaşayacak ve zorlanacaktır.

doğum haritasında geri giden satürn, kapalı yerde kalma korkusuna ve engellenme hissine neden olurken, kişiye sabır ve dayanma gücü verir. bu kişilerde aşırı önlemci ve tutucu davranışlar yeni fırsatları değerlendirme açısından engel oluşturur ve başarı grafiklerini aşağı çeker. hep geçmişe bağlı kalmaları geleceği görmelerini zorlaştırabilir.
05-30-2008 05:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Satürn Gerilerken Doğanlar
Güneş ve ay hariç tüm yıldızlar zaman zaman ters dönerler.Bu ters döndükleri zamanlarda etkileri hafifler.Her yıldızın ters durumu insanı fazla etkilemez ama Satürn de Satürn iradenin güçlü olmasını,direnmeyi,sabrı temsil eder.doğum anında satürn ters durumdaysa o zaman insan,direnmesini,sabretmeyi,dikkati toplayamama gibi özellikler verebilir..En küçük ısrar karşısında geriler ve kendi aleyhinde olan şeyleri bile yapmaya razı olur.Oysa hangi burçta olursa olsun satürn,daima azim ve direnmeyi tmsil etmektedir.Böyle ters dönmesi başarıyı zorlaştırabilir.Ünlü yıldız Mrilyn Monroe'nun satürnü böyle tersti.

Haritanızda stürnünüz ters durumda ise, umutsuzluğa kapılmamalısınız.Sizi koruyacak başka güçler vardır.Güneş ve mars yenilgiye uğramamnız için size destek olabilirler.Yalnız bu arada siz de kendinizi ısrarlar karşısında direnmeye gayret etmelisiniz.
Bir-iki sefer bunu yapabilrseniz kendinizi korumasını öğrenmiş sayılacaksınız.Ondan sonra hakkınızı istemek,gerektiği zaman istekleri geri çevirmek,çıkarlarınız olduğu zaman sebat etmek ve yılmamak size kolay gelecektir.



Burçlar ve yıldızlar kitabı.
01-17-2009 04:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: Satürn Gerilerken Doğanlar
Doğum anında Satürn gerilerken doğanlar, bu kişiler otoritelerle ya da otorite görünümündeki kişilerle çatışma halindedirler. Eğer kendisi otorite durumundaysa, o zaman kendi yanında çalışanlara, astlarına, çevresindekilere sert davranabilir ya da iyi yönetici olmayabilirler. Kendilerine ve diğer insanlara karşı sınırlar koyarlar, risk almaktan korkarlar, hep güçlü olmak isterler, güçlü kişilere hitap etmek isterler. Ama bunun yanında da büyük ödüller kazanırlar biraz daha rahat olabilirlerse. Sabır en önemli dersleridir. Sorumluluklar, taahhütler, beklenmedik şekilde fazla zamanları alabilir ve fazla zaman kaybettirebilir. Sınırlamalarını iç yapılarını, psikolojilerini değiştirmeleri ve savunma mekanizmalarını geliştirmeleri gerekir. Çok fazla halk içinde olmayı sevmezler, onlar entelektüel ve içsel konularda kendilerini güvende hissedebilirler. Bu kişiler, huzursuz, utangaç ve içedönük bir görünüş sergilerler Çok fazla iddialı değillerdir her konuda en azından belli etmezler, yanılgılardan uzaklaşmaya çalışabilirler. Kendilerin yalnız ve izole edilmiş hissederler ayrıca kendilerinin anlaşılmadıklarını düşünürler.
Gerçekçi şekilde herhangi bir durumda ne beklenebildiğini doğru olarak değerlendirmek için bize güvensizlik ve huzursuzluk verir. Hemen hemen Satürn retro iken doğan kişilerin ortak kusuru, hayır diyecekleri yerde evet demeleridir. Özellikle de faaliyetlerde ve ilişkilerde. Doğum anında Satürn hangi evde geriliyorsa, o gerilemenin etkisini daha çok o evle ilgili alanlarda etkisini gösterecektir belki de zarar verecektir.


çeviri...
01-17-2009 06:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luthi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 122
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Satürn Gerilerken Doğanlar
bendede retro satürn hiç sabrım yok inanılmaz aceleciyim hemen herşey olmalı filan yada olmasada olur ama hemen bilmeliyim ya siyah ya beyaz olayı bu sanırım ortam hiç yoktur ve aşırı gururluyumdur herşeyi yakabilirim gurur için bide şu otoriteye karşıtlık bendede çok güçlü üstümde güç istemiorum asla olamazda ztn ölür benim çenemden ahaha
01-25-2009 07:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #8
RE: Satürn Gerilemesi
acaba
11-26-2012 05:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #9
RE: Satürn Gerilemesi
aynen..yalnız kalma isteğimin "moral bozukluğu" olarak algılanmasına sinir oluyorum..tabi beni bu isteğe yönelten başta 4. evdeki neptun gülücük
11-26-2012 11:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sevdeed Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 9
Üyelik Tarihi: Dec 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Satürn Gerilemesi
Satürn retro koçta 8. Evde kendi astroloji bilgiye göre baya kötü açı galiba ama belirtilen çoğu şey tutuyor mesela babamla hep çatışma halindeyizdir ne kadar istesem de anlaşamam asla. Bir de retro saturn kronik depresyon veriyor bence insana. Yapacak bir şey yok böyle yaşamayı kabulleniyorum yavaş yavaş...

http://i.hizliresim.com/An1YR0.gif
02-06-2017 03:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn - Kısıtlanma - Ödül Hades 26 50,079 03-30-2020 07:12 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Satürn Evlerde Angel 127 207,521 01-30-2019 01:26 AM
Son Mesaj: justicee
  Satürn Döngüsü (29 Yaş Bunalımı) Angel 61 90,836 09-02-2018 07:07 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Satürn yükselenbaşak 71 93,967 04-17-2018 12:59 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Satürn Burçlarda vivienleigh 39 65,904 02-27-2017 12:39 PM
Son Mesaj: Kumsal
  * Satürn ve Tutkal * astrosohbet 36 55,020 12-31-2012 06:02 PM
Son Mesaj: Presence
  Gezegenler ve Metalleri - Satürn Derin 2 8,016 11-02-2012 01:25 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Satürn ve Saklı Süreç Valde_Amor 14 26,867 10-21-2012 09:51 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Bir Satürn Yazısı Zembul 7 15,308 08-11-2012 04:06 PM
Son Mesaj: Presence
  Zen Deyişi ve Satürn plutomania 2 5,703 07-19-2012 02:23 PM
Son Mesaj: ceycey2

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir