Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.57 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kendi hayatımızın dümeninde kim var?
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Kendi hayatımızın dümeninde kim var?
Kendi hayatımızın dümeninde kim var?



Hepimiz her an önümüze çıkabilecek birtakım engeller, kısıtlamalarla kendi yapacaklarımızdan ödün verecek veya kendi arzu ve isteklerimizi geri plana atabilecek durumlarda kalmışızdır. Bunlar ailevi sorunlar olabilir, ülkenin içinde bulunduğu koşulların yarattığı zorunluluklar olabilir veya hiç aklımıza gelmeyen beklenmedik bir şey ortaya çıkıp programımızı altüst edebilir. Peki ya kendi kendimize koyduğumuz engellere ne demeli?..



Başaramama korkusu veya “Yapamam, beni aşar” endişesiyle kendi kendimizi sabote ettiğimiz zamanlara nasıl kılıflar uyduruyoruz acaba? Bir yığın şeyle meşgul, çok dolu bir programımız varmış gibi gözükebiliriz. Ama kendimizle ilgili esas yapmamız gerekeni yapmadığımızda, bir sürü şey yapıyor olmamıza karşın hiçbir şey yapmamış oluruz. Satürn “seçimler” demektir, “zamanlama” demektir. Amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda hayatımızı inşa ederken, şimdi meşgul olduğumuz şey her neyse, onu gerçekleştirmenin zamanı mı değil mi karar verip seçimler yapmamız gerekiyor. Alacağımız karar bizi kendi hayatımızın otoritesi olma konumuna getirmesi açısından çok önemli. Gaflet uykusuna dalmamak için farkındalık geliştirmek ve sürekli sorgulamak gerekiyor. Seçimimizi yaparken neleri göze aldığımızın bilincinde olarak ölçüp biçip tartmak, gerçekten bizim için önemli olanı ortaya çıkarması açısından da yararlı.



Yapamadıklarımız için başkalarını suçlamak, gerekçeler yaratmak ise en kolay yöntem. Dikkatli baktığımızda kimsenin bize istemediğimiz bir şeyi yaptırmadığını, aksine bizzat bizim bu hayatı seçmiş olduğumuzu görebilmek şaşırtıcı olabiliyor.

BAĞIMLILIKLAR VE ESKİ DAVRANIŞ MODELLERİNDEN NASIL ÖZGÜRLEŞEBİLİRİZ?
Bağımlılık deyince akla hemen Balık burcu, Neptün gelir. Tam tersi bir tavırlanışla, bağımlılıklara ciddi biçimde karşı olan pek çok Balık insanı ile karşılaşmamız mümkündür. Bağımlılıkları gösteren Neptün’ün bir doğum haritasındaki açılarıdır aslında. Bir maddeye, televizyona, bilgisayara, telefonla konuşmaya, bir kişiye, hatta bir davranış biçimine bağımlılık geliştirmek mümkün. Peki, bir kişinin bağımlılıklarından vazgeçtiğini gösterip bizi ikna edebilmesi için ne kadar süre geçmesi veya ne yapması gerekir hiç düşündünüz mü? Güvenilmez konumuna giren kişiye inanabilmek için sürekli gözlemlemek ihtiyacında oluruz. Benzer durumlarda hep aynı hatalara düşüyor veya düşme eğilimi gösteriyorsa kişi inandırıcılıktan uzaklaşır. Ama tam tersi bir şekilde, bir kriz anında eski modele dönüş yapmamayı seçiyorsa, ancak ikna oluruz.



Unutmayalım ki bizi kimse değiştiremez, ne bir olay, ne de bir insan, terapistimiz bile. Biz ancak kendimiz değişmek istediğimizde, buna hazır olup karar verdiğimizde değişebiliriz. Bizi değişimlere taşıyan insanlar, dikkatimizi kendimize yönelterek kendi gücümüze sahip çıkmamızı sağlayan, bizi yüreklendiren kişilerdir.


gamze ozsahin

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
03-27-2008 08:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
RE: Kendi hayatımızın dümeninde kim var?
yezda Yazılan:Başaramama korkusu veya “Yapamam, beni aşar” endişesiyle kendi kendimizi sabote ettiğimiz zamanlara nasıl kılıflar uyduruyoruz acaba? Bir yığın şeyle meşgul, çok dolu bir programımız varmış gibi gözükebiliriz. Ama kendimizle ilgili esas yapmamız gerekeni yapmadığımızda, bir sürü şey yapıyor olmamıza karşın hiçbir şey yapmamış oluruz. Satürn “seçimler” demektir, “zamanlama” demektir. Amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda hayatımızı inşa ederken, şimdi meşgul olduğumuz şey her neyse, onu gerçekleştirmenin zamanı mı değil mi karar verip seçimler yapmamız gerekiyor. Alacağımız karar bizi kendi hayatımızın otoritesi olma konumuna getirmesi açısından çok önemli. Gaflet uykusuna dalmamak için farkındalık geliştirmek ve sürekli sorgulamak gerekiyor. Seçimimizi yaparken neleri göze aldığımızın bilincinde olarak ölçüp biçip tartmak, gerçekten bizim için önemli olanı ortaya çıkarması açısından da yararlı.

Yapamadıklarımız için başkalarını suçlamak, gerekçeler yaratmak ise en kolay yöntem. Dikkatli baktığımızda kimsenin bize istemediğimiz bir şeyi yaptırmadığını, aksine bizzat bizim bu hayatı seçmiş olduğumuzu görebilmek şaşırtıcı olabiliyor.

Yezda yine harika bir yazı eklemişsin sağol. Özellikle alıntı yaptığım paragrafı vurgulamak istedim bende. Satürn “seçimler” demektir, “zamanlama” demektir. Satürnü seviyorum.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
03-28-2008 02:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
red lionsa Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Kendi hayatımızın dümeninde kim var?
yezda diger yazilarinda cok güzel bunu senmi yazdin? Tesekkür ederim, benim gibi ay burcu balik olan biri icin astroloji harika bir ortam cünki sebep arayan balik burda sebepleri buluyor ama suclayip birakmak yerine yardimci olabilecegini ögreniyor.
Beyhan cok enteresan bende satrünü sevmeye basladim yani tam benden gidiyor bu süre zarfinda cok suclamisim ama simdi seviyorum.Kapali gönül gözlerini aciyor bence saturn.Kolay acilan icin sorun yok ama acmamak icin inat eden olursa cani yanmis olabilir.Satrünmü düsman diyenlere bence dostlar basina böyle düsman derim.
Yezda bizden baska kimse bizi degistiremez demisin ya cok haklisin.Degisme fikrine alismak sanirim insana en cok zaman kaybettiren.Birde benim gibi kararsiz biri icin kendi kendine kararli olmak kendi kendine disiplinli olmak cok zor saturn sanirim bana bu sabri verdi.

http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...t&x=52&y=7
10-29-2008 02:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir