Değerlendir:
  • 53 Oy - 2.34 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sİnastri İlişkiler Haritası Yorumlama
Yazar Mesaj
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
Sİnastri İlişkiler Haritası Yorumlama
SİNASTRİ - İlişkiler Haritası Çıkarma
Kendi haritanızı bir sayfada açın, sonra partnerinizin haritasını çıkartıp diğer sayfada açın. Elinize bir kağıt kalem alıp kendi haritanızdaki gezegenler onun kaçıncı evine düşmekte, sonra tam tersi onun gezegenleri sizin hangi evlerinizde düşmekte. Örnek: Onun Güneşi 1.evimde, benim Satürnüm onun 8.evinde gibi. Bu işlemi bitirdikten sonra gezegenler ve evler ne ifade ediyormuş okuyup karşılaştırın. Partnerimiz bize ne etkilerde bulunuyor, neleri ılımlamaya gitmeliyiz karakterimizde vs.
Sinastri haritalarında en önemli 2 gezegen Venüs ve Mars olduğundan bunlardan bahsedeceğim.

VENÜS' e Özgü Nitelikler Kazandırmak:

İyi Yönde Kullanılırsa: Cezbetmek, rafine etmek, ısıtmak, yatıştırmak
Kötü Yönde Kullanılırsa: Baştan çıkarmak, manipule etmek, uyutmak

Cazibe: Venüs'ün anahtarı budur. Birisi size Venüs'e özgü nitelikler kazandırırsa, büyük olasılıkla bu duygudan hoşlanacaksınız. Bu nasıl bir duygudur?
Hissedecekleriniz bu şahsın Venüs'ünün haritanızdaki hangi gezegenle temas kurduğuna bağlıdır. Eğer Venüs'ü (diyelim kendi haritasında
Venüs'ü 9.evdeyken sizin haritanızda 5.eve tekabül etmekte ve o evinizde sizin kendinizin merkürü bulunmakta, merkürünüz ile onun venüsü etkileşimde bulunur bu durumda)
Merkür'ünzü etkilerse, aklınız çelinir. Bu şahsı büyüleyici bulursunuz. Eğer Neptün'ünüze Venüs'e özgü nitelikler kazandırırsa, o zaman büyü ve hayret duyularınız uyarılır. Venüs'ü Satürn'ünüzle temasa geçerse, Satürn'e özgü duygularla -bu erkek veya kadın, sanki erişilemez bir ideali temsil ediyormuşçasına- sizi hasret ve saygı duygularının bir karışımıyla çeker.
Geçmişe dönüp baktığınızda acılarınıza "peki o vakitler bu venüs neredeydi?" dediğinizde bilin ki Venüs'ün hep kötü yönlerini kullanmışsınızdır.
Eğer birisine Venüs'e özgü nitelikler kazandırırsanız, bu insana kendinizi dürüstçe sunmaya çalışın. O erkek veya kadın sizden çok şey bekliyor,
büyük olasılıkla uzun vadede verebileceğinizden daha fazlasını. Başlangıçtan itibaren gerçeklerin disiplinini kullanarak darbeyi hafifletin.

MARS'a Özgü Nitelikler Kazandırmak:

İyi Yönde Kullanılırsa: Heyecanlandırmak, atılganlaştırmak, uyandırmak
Kötü Yönde Kullanılırsa: Dehşet salmak, sinirlendirmek, kızdırmak

Tutku. Adrenalin. Sıcaklık. Ateş. Bunlar Mars'la ilgili kelimelerdir. Tutkusuz bir yaşam. Tutkusuz bir evlilik. Bu sözler birer suçlama gibidir.
Veya ölüm cezasına çarptırılmak gibi. Tutkudan kaçar sonra da özlemle geriye dönüp bakarız. Onun için çok şey verir -sonra kontrol edebilmek için mümkün olduğunca çabuk bastırıveririz.
Mars'ın termostatının iki ayarı vardır: dondurucu ve kaynatıcı. Mars'ın zorluğunun nedeni budur. Fazla yoğunluk/yoğunluk eksiği.
Öğrenmemiz gereken asla yarı yola kadar gittikten sonra, korku ve "ahlak" gibi nedenlerle donup kalmamaktır. Daima ileri, daha derinlere gitmeliyiz.
Mars'sal anlamda "şiddetin" birçok çeşidi vardır. Sağlıklı bir cinsel ilişkide şiddet olmadan seks olmaz. Güveni öldürür ve güven olmadan sevgi de ölür. Başka bir şiddet türü: "Dürüstlük"! Sıkıntı yaratan dürüstlük. İfade edeni kıran ve duyanı daha da kıran dürüstlük.

Eğer sevdiğiniz birisi sizin planetlerinizden birine Mars'a özgü nitelikler kazandırırsa, o noktada çatışma çıkacağından emin olabilirsiniz. Bu kulağa geldiği kadar karamsar bir cümle değildir. Bu mücadeleye gereksinimiz vardır. Bu planet gerektiği kadar canlı değildir. Görmekten, öğrenmekten korktuğu bir gerçek vardır. Bu gerçek "o kadar berbattır" ki planetin enerjisinin çoğu savunmaya harcanmaktadır. İyileşme başlayınca, büyük olasılıkla bir an için size Mars'a özgü nitelikler kazandıran eşinizin, bir düşmana dönüştüğünü veya en azından yanlış yönlendirildiğini düşüneceksiniz. Belki de gerçek vardır, duymak istemediğiniz bir gerçek. Korkunuza hakim olun. Öfkenize hakim olun. Dinleyin ve öyle karar verin. En kötü koşulda doğru olmayan bir şey dinlemiş olursunuz. Bu o kadar da kötü değildir: yanlışları düzeltin. Her koşulda ortaklığınıza beraber büyümenin tehlikeli, leziz, tutkulu çizgisini katmış olursunuz.
Tutku genellikle her şeyi büyüterek çarpıtır: Sesinizin tonuna dikkat edin. Acısı unutulmayacak şamatacı, yıkıcı bir laf etmekten kaçının. Fazla nazik olmaya gerek yok, ama aptalca aşırı uçlara da kaymayın.
Kendinizi Mars'a özgü nitelikler kazandırır durumda bulursanız, eşinizde temas ettiğiniz planetin sizi de -Mars'ınızı- etkilediğini unutmayın. Haritalararası açıdaki planetin kimliği ne olursa olsun, Mars'ınız uyarılır.


Onun Gezegenleri Hangi Evlerinize Düşmekte:
Örnek 12.ev:

Onikinci evimizi etkileyen birisi hayatımıza "Hazineni nereye koyduysan kalbin de oradadır" diyerek girer hayatımıza.
Önemsediğimiz şeylere ve egomuzla özdeşleşmemize bakmaya zorlar. Eğer büyümeye ve yüksek benliğimizle birleşme gereksinimi
kabullenmeye gönüllüysek, bu insan ruhsal, mistik bir telimize dokunur. Ama eğer bunlara gönüllü değilsek,
bu insanı piyanonun kapağını parmaklarımızın üstüne indiren birisi gibi görürüz. Aklımız karışır, kişiliğimizi yitiririz.
Savunmaya geçip kişiliğimizi ispatlamaya çalışır, kendimizi istediği şekilde tanımlamaya hakkımız olduğunu belirterek tepki veririz.
Veya tekrara dayalı, alışkanlık yaratan, sersemletici davranışlarla kendimizi uyuşturmayı seçer,
benliğimizin derinliklerinden gelen çağrıya kulaklarımızı tıkarız. Dışsal yaşamımızı verimli bir şekilde sürdürmek için daha enerjimiz olur.

Eğer eşiniz planetler yerleştirerek on ikinci evinizi etkiliyorsa ve siz yukarıda verdiğimiz senaryoyu yaşamaktan kaçınmak istiyorsanız,
kendinizi sorgulamaya hazır olun. Hepimizin dünyada bir rolü vardır: kişiliğimiz, dış benliğimiz.
Nasıl bir portre oluşturduğunuza bakmaya hazır olun. Yaşam, duygu ve ruh aktörden kaynaklanır.
O içsel varlıkla özdeşleştirmeyi öğrenince, bu karakterin kostümleri, aksesuarları ve söylediği sözler önemini kaybeder
-ve siz kendinizi bağımsız hissedersiniz. Bir oyun bittiğinde aktörler gardıroplarına ve dekora ne olacağıyla ilgilenirler mi?
Onlar yaratıcılığın kendilerinde olduğunu bilirler. Gerçek olan budur. Oyun gelip, geçicidir, oynandığı sürece ilginçtir
ve iyi oynanmaya değer, ama önemli olan oyunun kendisi değildir. Bu şekilde hayata yoğun bir tarafsızlıkla bakabilme duygusu
ve onu takip eden neşe onikinci evinizi uyaran bir partnerden alabileceğiniz armağanlardır.

Eğer sevgilinizin onikinci evini harekete geçiriyorsanız, onun ruhani lideri olmadığınızı unutmayın.
Eşinizin yaşamındaki varlığınız gerçeğin bu düzeyiyle yüzleşmesine yardımcı olabilir,
ama sizin oradaki varlığınızın amacı kendi yöntemlerinizle gelişmeyi sağlamak değildir -bu egoizmin bir başka çeşididir.
Varlığınızın eşinizin yaşamı üzerindeki etkisi dışsal kişiliğiyle özdeşleşmeyi bırakması olasılığını arttırmaktır.
Bu etki partnerinizi ürkütebilir, hem de hiçte küçümsenmeyecek nedenlerle. Hepimizin dünyada etkin bir takım işlevleri olan
bir dış benliğe ihtiyacımız vardır: böyle bir şey yoksa bu deliliğin tanımıdır. Eşinizi kişiliğinden tümüyle yoksun bırakmayın.

Kaynak: Gökyüzü Ortaklıkları-Steven & Jodie Forrest

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
05-26-2008 06:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
Cvp: SİNATSTRİ İLİŞKİLER HARİTASI ÇIKARMA
Sinastriye Giriş

Beraberlik ve Evlilik İlişkilerinde Bazı Kurallar

Sinastri yalnızca eş ve partner ilişkilerinden ibaret değildir. Kişilerin diğer insanlarla olan tüm ilişkilerini içerir. Öğrenci – öğretmen,Çocuk – Anne, Hasta – doktor,İşveren – işçi gibi pek çok ilişkiler hep sinastrinin konularıdır. Ancak eş ve evlilik ilişkileri bir hayli önemli olduğundan ilk konu olarak bazı kurallar anlatılmaktadır.

1. Erkek için anahtar öğeler Ay,Venüs ve yedinci evin düştüğü burcun yönetici planetidir. Bunlardan sonra 7. eve düşen planetlere bakılır.
2. Erkek evlenecek mi, yoksa bekar mı kalacaktır ? kadını simgeleyen Ay ve Venüs’e bakılır. Eğer bunlar verimsiz burçlar olan başak,Aslan ve İkizlerde bulunuyorlarsa veya 3, 6, 8, 9 ve 12. evlerdeyseler bu erkek evliliğe isteksiz ve evlilik aleyhtarıdır.
3. Eğer temel haritada Satürn güçlüyse kişi bireyci olur ve bekarlığa eğilimlidir. Eğer bu güçlü Satürn konumu karşısında Ay ve Venüs güçsüz pozisyonda iseler,bu kesinleşir. Eğer Ay ve Venüs’te güçlü konumdaysalar kural geçersizdir.
4. horoskopta Satürn Ay ve Venüs’ün üstündeyse veya MC’ ye yakınsa bu bir tür kavuşumdur. Satürn’ün bunlarla kavuşum açılarıyla değerlendirilmelidir.
5. Temel haritada Venüs Satürn tarafından sert açılar almışsa bu açı evlilik korkusuna delalet eder.
6. Erkek haritasının anahtar öğeleri olan Ay ve Venüs yedinci evin bulunduğu burcun yöneticisi Güneşin doğusunda kalıyorsa veya 10. 11, 12, 5 veya 6.evlerde bulunuyorlarsa erkek erkan evlilik yapamayacak demektir. Bir diğer yorum ise bu kişinin hayatının ileri dönemlerinde kendisinden yaşça daha genç birisiyle evleneceğidir.
7. Eğer anahtar öğeler Güneş’in güney yönünde kalıyorlarsa ve 1, 2, 3, 7. 9 ve 9. evlerde bulunuyorlarsa bu durum geç yapılacak evliliği gösterir.
8. Anahtar öğeler normal seyirlerinde iseler yani Venüs Retrograd durumda değilse ( Ay hiçbir zaman Retrograd olmaz. ) bu erken yapılacak evliliği gösterir. Eğer Venüs retrograd’sa evlilik geç yapılacaktır.
9. Yedinci evde birden çok planetin bulunması birden fazla evliliği anlatır.
10. Erkek horoskopunda Ay yedinci evdeyse ve Satürn’den sert açılar almışsa bu kişi birkaç evlilik yapacak demektir.
11. Ay bir tek açı almışsa bu bir evliliğe delalet eder. Ay temel horoskopta güçlü konumda ve ona açı yapan bir planet zayıf konumdaysa erkek kadından daha sonra ölecek denilebilir. Eğer Ay güçsüz konumda açıyı yapan planet güçlü konumdaysa bunun tersi olur. O zaman erkek kadından daha önce ölebilir anlamı çıkar.
12. Eş sayısını Ay’ın aplikasyon açıları da belirler. Bunlar progresif Ay’ın direksiyonlarıyla bulunabilir.
13. Eğer Ay diğer planetler yaklaşmışsa ve onlarla açı yapmıyorsa o zaman Ay’a en yakın planete bakılır. Ancak bu planetlerden Güneş’e yakın olanlar değerlendirmeye alınmaz. MC ve Venüs’ün arasına da bakılmalıdır.
14. Venüs yalnızca eş ilişkilerinin temel öğesi olmamakla beraber erkek horoskopunda bulunduğu burca göre erkeğin nasıl bir kadın aradığı hakkında fikir verir.
15. Venüs Güneşle açı almışsa erkek üstün bir kadın arar. Ayla açısı yoksa ideali anne gibidir. Venüs’ün Marsla açısı varsa heyecanlı ve cinselliği güçlü bir eş ona hitap eder. Venüs Jüpiter’le açı oluşturmuşsa moral yapısı güçlü ve dikkatli bir eş bu erkek için idealdir. Eğer Venüs Satürn’le açı yapmışsa kendinden sosyal açıdan daha aşağıda bir eş arar.
16. Yedinci evin yöneticisi !0. evde bulunuyorsa,yada bunun tam tersi,10. evin yöneticisi 7. evdeyse eş asil ve kibar olmalıdır. İkinci evin yöneticisi 7. evde bulunuyorsa,yada 7. evin yöneticisi 2.evde bulunuyorsa erkeğin eşi zengin biri olacak demektir. Eğer yedinci evin yöneticisi 12. evdeyse veya 12. evin yöneticisi 7. evdeyse eş fakir ve sosyal açıdan güçsüz biri olur.
17. Bir kadın horoskopunda anahtar öğeler Güneş,Mars ve 7. evi yöneten veya bu evde bulunan planettir. Kadınlar için özellikle Mars’a bakılır. Bundan sonra eş tipinin anlaşılmasında Güneş gelir. Bunlardan sonra ise 7. evdeki faktörler yorumlandırılır.
18. Kadınlar içinde kural erkeklerinki gibidir. Ancak burada Venüs’le Mars,Ayla Güneş yer değiştirmişlerdir.
19. Kadın horoskopunda marsın konum ve açıları aynı erkek horoskopunda Venüs’ün konum ve açılarının fikir verdiği gibi çalışır. Mars Güneşle açı yapıyorsa parlak ve güçlü bir erkeği anlatır. Eğer Mars Merkür’le olumlu açı yapıyorsa bu kadın için akıllı ve konuşkan bir eş demektir. Yine Mars Venüs’le olumlu açı yapıyorsa bu ise yumuşak ve duygusal bir eş tipi anlamına gelir. Marsın Jüpiter’le oluşturduğu olumlu açıların karşılığı da tanınmış,zengin bir eştir. Kadın horoskopunda Marsın Satürn’le yaptığı olumlu açılar ise ciddi ve sadık bir erkeği anlatır.

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
06-15-2008 12:35 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sinastri'de Astroidler'in ve Ay Düğümleri'nin Etkileri BayanKararsız 4 42,318 07-20-2022 11:59 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri - Uyum Analizleri astrosohbet 658 898,728 02-08-2021 01:49 AM
Son Mesaj: Toprakkızı09
  Sinastri Haritasında Açılar pinknilden 212 1,197,726 10-05-2020 09:25 PM
Son Mesaj: whatever
  Sinastri elizya 2 11,640 11-07-2019 05:58 PM
Son Mesaj: whatever
  Davison haritası cancer123 0 6,268 07-01-2019 04:07 PM
Son Mesaj: cancer123
  Sinastri Haritası pinkylove 2 9,976 05-29-2019 01:01 AM
Son Mesaj: pinkylove
  Davison Haritası JoMaJa 69 146,919 05-24-2018 10:04 PM
Son Mesaj: Venüsx
  SiNASTRİ ANALİZİ ASaBiMeLeK 16 44,371 04-26-2018 02:56 PM
Son Mesaj: Miu_miu
  Sinastri haritası hayalperest033 1 17,830 02-26-2018 11:53 PM
Son Mesaj: idrilhawke
  Sinastri'de Gezegen Konumları Simurg 14 363,828 07-10-2017 05:10 PM
Son Mesaj: melody

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir