Değerlendir:
  • 22 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hafızanın Doğum Haritasında İncelenmesi
Yazar Mesaj
emel Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 27
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Hafızanın Doğum Haritasında İncelenmesi
arkadaşlar bu foruma üye olduğumdan beri tartışmaya açmak istediğim bir konu.hafızamızı doğum haritamızda incelemek.
yani şöyle açıklayayım,mesela merkürün 1. evde olması iyi bir hafıza verir insana.bunun dışında hangi açılar,hangi gezegenler,hangi birleşimler hafızayı etkiler.
aslında bu konuyu şunun üzerinden de tartışabiliriz:ben 7 yaşımdan öncesini hiç hatırlamıyorum diyebilirim.ben 7 yaşımda türkiyeye döndüm,ondan öncesinde almanyada yaşadım,almanyaya dair hiç bir şey hatırlamıyorum,yaşadığımız evi,sokakları,okulu,ne biliyim hiç bir şey hatırlamıyorum işte,dönüşümüzü vs. vs.mesela bir çok fotoğrafım hatta hepimizin fotoğrafları var,onlara baktığımda hiç bir şey canlanmıyor kafamda,almancayı ana dilimden daha iyi biliyormuşum şimdi almancanın a sından bi haberim:)bir anda hepsini unutmuşum.sadece şunu söyleyebilirim,mesela bir kaç tane AN'ı hatırlıyorum,örneğin bir korku filmi izleyişimi ve ondan korktuğum anı hatırlıyorum ama öncesini sonrasını hiç bir şekilde hatırlamıyorum sadece o anı hatırlıyorum,mesela mc donalds dan patates kızartması aldığımız bir anı hatırlıyorum küçük plastik çatalları vardı onunla yürürken yenirdi,bunun da ne öncesini ne sonrasını kimle olduğumu vs. hiç bir şey hatırlamıyorumgülücük
ilginç bir durum olduğunu düşünüyorum ve haritamızda neyle ilişkilendirilebilir merak ediyorum açıkcası,aslında 7 yaşımdan sonrasını net hatırlıyormuyum derseniz hayır derim:)ama daha çok şey canlanıyor kafamda en azından,ne biliyim 10 yaşımdan sonrası daha benim hayatım gibi,ondan öncesi hele 7 yaşımdan öncesi yok zatengülücük


daha sonra aklıma geldikçe açıklama yaparım yine:)ama ben haritamız ve hafızamız konusunu tartışmak istedim aslında.

YILDIZ HARİTAM
YILDIZ HARİTAsı
06-04-2008 11:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #2
Cvp: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
emel arkadaşım.gerçekten ilginç senin durumun.çünkü 7 yaş oldukça belirgin bir dönem.birşeyleri hatırlaman açısından.astrolojide ay hafızayla ilgilidir.bu konuda bildiğim şu merkür ve ayın üçgen açısı güçlü bir hafıza veriyor kişiye.tabi başka etkilerde sonucu etkileyebilir.seninde ay ve merkürünle başlamanı tavsiye edebilirm ilk etapta.

okuduğum şeylere hemen sarılmam ben.illaki elimdeki haritalarda bunu bulmaya çalışırım.bu haritalar yakınları olunca kişinin çok daha iyi analiz edebiliyor insan.kızım en yakınlarımdan biri.ve ay merkür üçgen açısı mevcut haritasında.ve inanın hafızası son derece güçlüdür.3 yaşında olan olayları bile bazen dün gibi hatırlar.sevgiler..

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-04-2008 01:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
çilekli süt
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
Cvp: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
Merkür'ün 6. 4. ya da 8. evde olması,
Merkür Başak, Yengeç, Akrep,
Merkür-Ay olumlu açıları,
Ay Başak, Akrep, Yengeç

şimdilik bu kadar yenilerini vakit buldukça eklerim gülücük
06-04-2008 02:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
galaxia
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
güzel bir konu açmışsın emel teşekkürler

ben 3 yaşındayken yaşadığım bir ramazan gününü çok net hatırlarım ve kalan yılları da hatta o günün günbatımın konuşulanları annemin bizi karşılayışını üzerimde ki kıyafete kadar yani herşey hala aklımda yalnız bundan 10 yıl kadar önce ilkokul 1.sınıfa dair bilgiler hafızamda silinmiş öylesine okul anılarını konuşurken farkettim sonra kendi kendime bu konuyu sürekli düşünmeye hatırlamaya çalıştım tam 2 yılımı aldı sonra birgün kendiliğinden gözümün önüne bütün ayrıntılar geliverdi -1.sınıfta 5,5 yaşındaydım- çok düşündüm acaba neden unuttum diye sonra buldum yaşadığım bir travmaymış 1.sınıfın sonunda dedem abimle beni ebeveynlerimden uzaklaştırdı sonra ki 1,5 yıl onları görmedik aileye dönüşümüz çok çetin oldu ama çok şükür oldu

emel belki seninde yaşadığın bir travma olabilir belki olanları bilinçaltına atmış ve unutmuşsundur tekrar hatırlaman için bilinçüstüne çıkması gerek buda ancak o travma veya herhangi bir şeyi çağrıştıracak bir olay yaşamanla kendiliğinden gerçekleşir veya bir hipno terapi uzmanına görünürsün hatırlamak için çünkü bilinçdışı sembollerle çalışır
06-04-2008 04:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
çilekli süt
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
Cvp: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
Merkür-Pluto kavuşumu,
3.evde Pluto, (hele de Jüpiter ile birleşen ve özellikleri genişleyen Pluto)
Satürn Akrep-Yengeç,
Yükselen Yengeç-Akrep-Başak,
Güneş-Pluto kavuşumu,
Güneş-Pluto açıları (zıt bile olsa)

tespitlerimi aklıma geldikçe yazmaya devam edicem.
06-04-2008 06:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
romantica Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
Merkürüm yengeç ve hafızam inanılmaz zayıf.Hatta kardeşlerim balık hafızalı der. Ayrıntı diyalog çok aklımda kalmaz , hatta bazı olayları ayrıntılı anlatırlar yine hatırlamam,Benimde aşağı yukarı 7 yaş öncesine ait hatırladıklarım % 10 bile değildir.

Bu yönüm bazen beni üzmüş, yaşanmış olayları ayrıntıları kısmen unutmama neden olsa da , bazen de çok rahatsız edici boyutlarda olabiliyor.Unuttuğuma inandıramamak gibi.

Evet, bilirim nereden geldiğimi
Alev gibi doymamış, aç
Yanar, tüketirim kendimi.
Işık olur, ne tutarsam,
Küldür arkamda kalan.
Ben ateşim besbelli.

NİETZSCHE
06-04-2008 07:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
çilekli süt
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
romantica Yazılan:Merkürüm yengeç ve hafızam inanılmaz zayıf.Hatta kardeşlerim balık hafızalı der. Ayrıntı diyalog çok aklımda kalmaz , hatta bazı olayları ayrıntılı anlatırlar yine hatırlamam,Benimde aşağı yukarı 7 yaş öncesine ait hatırladıklarım % 10 bile değildir.

Bu yönüm bazen beni üzmüş, yaşanmış olayları ayrıntıları kısmen unutmama neden olsa da , bazen de çok rahatsız edici boyutlarda olabiliyor.Unuttuğuma inandıramamak gibi.

Romantica benim tahminim hafıza problemleri yaşamanın sebebi Ay-Mars kavuşumun (acelecilik, anı yaşama potansiyeli) ve 3.evdeki Merkür-Satürn kavuşumun (iletişimde, hafızada problemler) Neptün'ün 3.evindeki Merkür'üne 150'liği de balık hafızasına sebep oluyor olabilir.
06-04-2008 09:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
güzel bir konu açmışsın emel. çilekli süt gayet güzel örnekler vermiş ve örneklerine dikkat edilirse başak-yengeç ve akrep potansiyellerini ön plana çıkarmış. kesinlikle katılıyorum , hafıza konusunda bu üç burcun potansiyeli diğerlerine göre daha belirgindir , kuvvetlidir..

başak burcu ; bildiğimiz mantıksal hafızası kuvvetlidir. dikkatli bir bilinci vardır ve detayları önce dikkatle hafızasına atar sonra bununla kalmayıp bu detaylar üzerinde düşünür. yani detaylar , o kafasında kurdukça pekişir. karmaşık muhasebe , matematik vb. hesap konularında özellikle başak potansiyeli kuvvetli olanlar söz sahibi olacaklardır.

yengeç ve akrep burcu ; duygusal hafizaları kuvvetlidir. onlara yapılan iyilik ve kötülükleri unutmazlar mesela. yıllar öncesi yaşadığı bir olayı , sanki bugün oluyormuş gibi içlerinde yaşayabilirler ve o an ki duygularını bugünde aynen hissedebilirler.
sezen aksu mesela yengeç burcu kuvvetli bir sanatçıdır ve pek çok şarkısını (örneğin Adı Bende Saklı vs. ) yıllar önce boşanmış olduğu ilk eşine yazmıştır.

balık - boğa ve oğlak ; yukarıda ki hafızası kuvvetli olan 3 burcun zıt burçlarıdır.
akrebin zıttı boğa ; karmaşık hesaplarla da uğraşmaz , olumsuzluklardan duygusal anlamda da fazla etkilenmez. sadece ona yapılan bir olumsuzluğa İNATLA cevap verir ama kafasında sürekli kuran bir tip değildir. detaylarla uğraşamaz..

yengeçin zıttı oğlak ; öncelikle dünyada BAŞARI anlamında 1.sırayı oğlaklar alır bunu söyleyelim.
ancak şu var ki ; oğlak burcu kapasite anlamında ne koç kadar cesur , ne boğa kadar tutkulu , ne ikizler kadar zeki , ne yengeç ve balık kadar yaratıcı , ne aslan ve yay kadar pozitif ve enerjik , ne başak kadar detaycı , ne akrep kadar güçlü , ne terazi kadar çekici , ne de kova kadar dâhi değildir..
oğlak burcu ve satürnü kuvvetli olan EN BÜYÜKLER ; uzun vadeli planlı ve programlı ve disiplinli çalışmalarıyla zirveye çıkmışlardır..
konumuza dönersek , oğlaklar bazen o gün ne yediklerini unutacak kadar hantal bir hafızaya sahiptirler gülücük
başakın zıt burcu balık ise ; balık hafızalıdır işte gülücük)

ikizler , yay , koç , aslan ve kova ; ilk dördü hiperaktif zihinleriyle ve coşkulu kalpleriyle çabuk unutma eğilimi gösterebilirler ki bu doğaldır. gün içinde binlerce tilki geçer kafalarından gülücük
kova ise ; oldukça bilgili ve donanımlı olsa da duygusal hafızası pek zayıftır. aşk acısını hakaret edercesine en çabuk unutan burç belkide kovadır diyebiliriz.

terazi burcu ; her konuda olduğu gibi terazi burcu hafıza konusunda da dengeli , bazende dengesizdir ;)
mesela aşk acısını normalde çok çabuk unutabilir ama gerçekten bağlandıysa yengeç ve akrepide sollayabilir acı çekme konusunda.
terazi burcu DENGENİN BULUNDUĞU YA DA BOZULDUĞU burçtur.
hafıza konusunda da orta şekerli bir hafızaya sahiptir diyebiliriz.

06-05-2008 02:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sahinde Hülya
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
sevgili emel...
-actigin konu icin teşekkürler
-bu konu benim isime cok yarayacagindan eminim... cünkü benim yaklasik 5-6 senedir hafiza sorunum var ve bu beni bazen bunalima bile götürüyor... :(
-kalabalik bir ailem var ve evin bütün belediye/doktor/okul islerini v.s. ben yapiyordum ama hafiza sorunum basladigindan beri bu islerimi ya hic yapamaz oldum yada yarim kaldi... sanki disk doldu daha almiyor gibisinden hani...
-unutkanlikda hat safhada diyebilirim ve bu beni cok derinden etkiliyor... ben eski ben degilim artik... konzentremde bozuldu, araba süremiyorum, inan bana yayan bile yanliz bir yere gidemiyorum ...
-hafizam benim icin olmazsa olmazlarimin basinda gelirdi ama gel görki artik ben kendimi yarim insan olarak algiliyorum...
-hersey rahmen zamanla alistim, daha dogrusu care bulamayinca alistigimi sandim, cünkü ilac ve doktor ziyaretleride bir fayda saglamadi...
-yapilan paylasimlar icin teşekkürler , hepsini okudum aklimda ne kadar kaldi orasi ayri bir soru isareti.... acaba diyorum bendeki bu hafiza kaybina neler sebep olmustur? bir cözüm bulunabilinirmi ? tavsiyeniz varmi? zamaniniz olunca cevabinizi bekliyor olacagim...
-bana bu konuda ufakda bir yardimi olabilen hayatimi kurtarmis olur, ona minnettar kalirim... simdiden teşekkürler

selam ve dua ile kalin...
06-05-2008 03:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
emel Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 27
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Cvp: hafızanın doğum haritasında incelenmesi
çilekli süt Yazılan:Merkür-Pluto kavuşumu,
3.evde Pluto, (hele de Jüpiter ile birleşen ve özellikleri genişleyen Pluto)
Satürn Akrep-Yengeç,
Yükselen Yengeç-Akrep-Başak,
Güneş-Pluto kavuşumu,
Güneş-Pluto açıları (zıt bile olsa)

tespitlerimi aklıma geldikçe yazmaya devam edicem.

sevgili çilekli süt,ben senin hafıza üzerine yazdıklarınla haritamı incelemeye çalıştım,sadece satürnüm akrepte:)onun dışında hafızamın güçlü olmasını sağlıyacak hiçbişey yok gördüğüm kadarıyla:)merkürümün yaptığı açılar ise: (ki imzamda haritam var)
güneşle kavuşum,satürn ve pluto ile 60 derece?

YILDIZ HARİTAM
YILDIZ HARİTAsı
06-09-2008 11:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Rektifikasyon (Doğum Saati belirleme) Nasıl Yapılır? Dinoo 221 378,130 09-05-2019 04:26 AM
Son Mesaj: say24
  Dogum haritami okurmusunuz? Zulya 0 2,267 06-09-2019 04:01 AM
Son Mesaj: Zulya
  Yardimmmmm!Doğum haritama yardimci olur musunuz? duyguseli4108 0 2,409 05-01-2019 11:22 PM
Son Mesaj: duyguseli4108
  Doğum haritası analiz Berenbuldum1 15 4,585 07-09-2018 04:08 PM
Son Mesaj: justicee
  Yıldız Haritasında Güçlü Gezegenleri Saptamak astrosohbet 155 213,430 03-15-2018 10:34 PM
Son Mesaj: Libra
  Doğum haritası analizi ve ilişki analizi shinigami 12 21,182 09-27-2017 12:46 AM
Son Mesaj: shinigami
  Doğum Haritasının Îşaret Levhaları ( Göstergeler ) astrosohbet 29 47,158 05-11-2016 03:59 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Çağan'ın Doğum Haritası nisan15 5 10,519 11-18-2012 12:53 AM
Son Mesaj: SeRDaL

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir