Değerlendir:
  • 48 Oy - 2.98 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn Açıları
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Satürn Açıları
Arkadaşlar biliyorsunuz ben bu açıları Astroloji Atlası kitabından yazıyorum, sizlere gerçek bir kaynak sunmak için ve malesef kısa zamanda olmuyor.  Diğer başlıkta bulunan açılarıda tamamlayacağım, diğerleri nerede dersenizz zaman buldukça ekliyorum, çünkü yazmak zaman alıyor. bilginiz olsun.



Satürn _Uranüs Kavuşumu ( 0 )

'Ben bu işi çok iyi yaparım' cümlesini sık kullanan bu şahıslarda köklü değişikliker yapma isteği ve geleneklere olan bağlılık çelişki halinde olabilir. Kişini iç dünyası bu nedenle çok huzursuzudur ve tatminsizlik duygusu fazladır. Depresyon tehlikesi görünebilir.


Satürn_Uranüs Sekstili ( 60 )

Düşündükleri işleri başarabilmek için denemedikleri yöntem kalmayan bu kişilerin, güçlü karizmaları vardır. Güçle oynamayı çok severler. Pek çok yetenekleri olabilir. Kişisel gezegenlerin aktifliği kontrol edilmeli ve kişini yetenekli olduğu ilgi alanının ortaya çıkarılması  çok önem taşır.


Satürn_Uranüs Trini ( 120 )

Bu, çok güzel ve güçlü bir konumdur. Yaratıcı güç ve Satürn ün hesap yeteneği bir araya gelerek çok güzel bir kombinasyon oluşturur. Satürnün parayı iyi şekilde değerlendirebilme yeteneği, Uranüsün parayı bir araç olarak görme ve paraya tutkun olmama, özellikleri birleşerek ortaya çok köklü değişimleri yaratabilen bir kişilik çıkartmış olduğunun göstergesidir.


Satürn¬_Uranüs  Opozisyonu ( 180 )

Gerilimli bir kişiliğin açıklayıcısı olan bu açıda doğan kişiler, bir şeyler yaratmak ve yenilikler yapmak için çok gayretlidirler. Ama önlerinde zorluklarla karşılaştıklarında çabuk moralleri bozulabilir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-10-2008 10:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
RE: Satürn Açıları
Güneş_Satürn Kavuşumu

Doğum haritasında böyle bir konuma sahip olanlar, kendi kendilerinin sansürcüsüdür. Güneşin bulunduğu burç özellikleri hafifler. Daha durgun olmakla beraber, fazla temkinlidirler. Güçlü ve dayanıklı insanlardır. Çok disiplinli odluları için büyük sorumlulukların altından kolayca kalkabilirler. Bu insanlar, yalnız kovboyu oynamaktan hoşlandıkları için, evliliğe pek sıcak bakmazlar. Evlenseler bile eşleriyle geçinmeleri zor olacaktır.


Güneş_Satürn sekstili

Bu insanlar çok anlayışlı ve alçakgönüllüdürler. Kapasitelerinin farkındadırlar. Neyi yapıp, yapamayacaklarını çok iyi bilirler. Otoriteye saygı duyarlar. Hırslı olur, belirledikleri hedefe ulaşana kadar nefes almaksızın çalışırlar. Gelenek ve düzene çok önem verirler. Sahip oldukları her şeyi hak ederek kazanmışlardır ve başkalarından da aynı davranışı beklerler.


Güneş_Satürn karesi

Bu konum, yoğun arzularla birlikte, kaybetme ve reddedilme korkusunu gösterir. Gençlik yıllarında kendilerini değersiz hissederek, sahip oldukları potansiyelin farkına varmayabilirler. Başarıya giden yolda büyük engellerle karşılaşabilirler, fakat bunları aşabilirlerse, tüm istediklerini elde ederler. Yaşları ilerledikçe kendilerine olan güvenleri güçlenir ve geçmişte çok zorlandıkları insan ilişkilerinde daha başarılı olurlar Çok büyük sorumlulukların altından kalkabilecek güce fazlasıyla sahiptirler.


Güneş_ Satürn Trini

Bu insanlarda müthiş bir sorumluluk duygusu vardır. Hatlarının en kötü yanlarını dahi küçük sıyrıklarla atlatırlar. Doğru zamanda doğru işi yapma özellikleri, başarılarının anahtarıdır. Düzen ve gelenekelere çok önem verir., korumak için ellerinden geleni yaparlar. Çocuk yaşlarından itibaren büyük sorumluluklar aldıklarından genç yaşlarda yönetici konumuna gelebilirler. Kendilerinden yaşça büyük kişilerle arkadaşlık etmekten çok zevk alırlar.


Güneş_Satürn Opozisyonu

Bu insanlar fiziksel açıdan pek çekici olmayabilirler. Kendilerine olan güvenleri fazla gelişmemiştir ve kendilerini ifade etmekte zorluk çekebilirler. Bu konum kişinin kimliğini bulmadaki engelleri ifade eder. Çok kuşkucu olduklarından, kendilerine, varolmayan engeller yaratabilirler. Kendilerine ve başkalarına karşı hissettikleri güvensizlik duygusundan arınmaları gerekir.



Ay_Satürn Kavuşumu(0)

Ay Satürnle birleştiğinde haritanın yerleşimine göre Ay ın sembolize ettiği konular kapanmaya başlar. Özellikle bu insanların duygularını dışa vurmaları çok güçtür. Genelde karamsardırlar, kendilerini kötü olana hazırlarlar. Duyguları sürekli kontrol halindedir. Savunma halinde olduklarından insanlarla yakın ilişkilere girmeye çekinirler. Dünyadaki yerlerini bir değerleri olup olmadığını sorgulama eğilimindedirler. Çocuklukları zor geçebilir. Baskı altında büyüme olasılıkları yüksektir.


Ay_Satürn Sekstili(60)

Öğrenmeye meraklı, duygu ve düşünceleri denge içinde olan bu insanların iletişim kurma yetenekleri iyidir. Sürekli kendilerini güvende hissetmek için radikal kararlar alırlar. Bunlardan biride, iyi bir eğitim yapmaktır. İş hayatlarında da oldukça temkinlidirler. Ölçülü hareketleri ve zekaları sayesinde çok başarılı olabilirler. Başkalarına güven duymaları kolay olmaz, ayakları yere basar ve yavaş adımlarla başarıyı yakalamak isterler. Her konuda uzak hedefler belirler, ulaşana kadar büyük bir disiplinle çalışırlar. Duygusal yaşamlarında da hemen aşık olmak yerine, mantıklı ilişkileri tercih ederler.


Ay_Satürn Karesi(90)

Çok hırslı insanlar olmalarına rağmen inişli çıkışlı duyguları, bir anda ümitsizliğe kapılıp, kendilerini çaresiz hissetmelerine neden olabilir. Doğalarındaki suçluluk duygusu, ilerleyen yaşlarıyla birlikte etkisini kaybeder. Bu konumdaki kişi karamsarlık ve güvensizlik duygusu taşır. Aynı zamanda da hatalardan ders alma yetisi getirir. Çok çalışkan olan bu insanlar umutsuzluk, baskı ve tatminsizlik duygularını yenebilirlerse, önlerinde hiçbir engel kalmayacaktır.


Ay_Satürn Trini(120)

Haritasında bu açılara sahip olanlar, erken olgunlaşan tiplerdir. Edindikleri tecrübeler hayata temkinli ve sağduyuyla yaklaşmalarını sağlar. Sorumluluk almaktan çekinmez, başladıkları işi başarıyla sonuçlandırırlar. İş ahlakları gelişmiştir. Dürüsttürler. Sabır ve dayanıklılığı sayesinde her işin altından kalkabilirler. Hayal kırıklığı ve moral bozukluğu karşısında duygularını disipline etmeyi becerebilir, yara almadan kolayca kurtulabilirler. Hayatın gerçekleriyle kolayca yüzleşebilen güçlü insanlardır.


Ay_Satürn Opozisyonu(180)

Bu insanların zihinsel faaliyetleri biraz yavaştır. Uzun sürede öğrenirler ama öğrendiklerini de asla unutmazlar. Biraz katı tutumları vardır. Haritada Merkür iyi konumlanmadığı sürece iyi konuşmacı oldukları söylenemez. Fakat onlar çok iyi dinleyicidir. Yazı yazmada daha beceriklidirler. Biraz karamsar yapılarından dolayı eğlenmeleri pek kolay olmaz. Başkalarıyla olan ilişkilerinde esnekliği ve anlayışı ihmal edebilirler. Sabit fikirli oldukları düşünülebilir. Tek başlarına çalışmaları tavsiye edilir. Bu yüzden herhangi bir işyerinde çalışmak yerine, ne yapacağına kendisinin karar vereceği işlerde daha başarılı olabilirler.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-10-2008 10:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
RE: Satürn Açıları
Merkür_Satürn Sekstili (60 )

Bu insanlar davranışlarında son derece ölçülüdür. ve entellektüel düzeyleri çok yüksektir. İlgilendikleri konularda en yeni ve güvenilir bilgileri elde etmek için çok okurlar. Bildikleriin doğru olduğuna inanmaları çok önemlidir.Kendilerine güvenmek için buna ihtiyaç duyarlar.


Merkür_Satürn Karesi (90 )

Haritasında Merkür satürn karesi olanlar geleneklere bağlıdırlar. Karamsarlığa kolay kapılabilir, olayların daha çok kötü yanlarını düşünürler. Önemsiz detaylar üzerinde çok fazla durdukları için, asıl önemli olanı kaçırabilirler. Başaramamak korkusu yüzünden atılım yapmakta zorlanırlar. Kardeş ve çocuklarla ilişkilerinde problem yaşayabilirler.


Merkür_Satürn Trini (120 )

Mantık ve zihin gücünün bir araya geldiği çok olumlu bir konumdur. Bu insanların hafızaları olağanüstü güçlüdür. Sahip oldujları bilgiyi çok iyi değerlendirdikleri için sorunları kolayca ve hızla çözerler. Hesap, k,tapğ ve özel dikkat gerektiren el işlerinde çok başarılı olabilirler. Üstelik son derece titiz,sabırlı ve disiplinlidirler. Hayat onlar için cidiyettir.


Merkür_Satürn Opozisyonu (180 )

Bu insanlar geleneklere bağlı, tutucu kimselerdir. Olayların genelde karanlık yüzünü görürler. Bu nedenle bazı fırsatları kaçırmaları mümkündür. Karamsar olduklarından, ruhsal ve sinirsel problemleri çoktur. Dar kafalı olabilirler. Fikirlerinin önemsenmesine ihtiyaç duyar, fakat bu konuda bazı engellerle karşılaşabilirler. Bu açı, yüksek potansiyelli bir zekâyı belli eder. Ancak, yine de yetersiz olduklarından yakınırlar.


Jüpiter_Satürn Kavuşumu (0)

Doğum haritasında Jüpiter_Satürn kavuşumu olanlar, hayatı ciddiye alır, büyük sorumluluklar üstlenebilirler. Eğer haritada farklı çalışan etkiler yoksa, çok tutucudurlar ama o denlide çalışkan. İstedikleri maddi konfora ulaşmak için aşmaları gereken engeller vardır. İyimserlikleri, yollarına çıkan bazı hayal kırıklıkları ve ertelemeler yüzünden törpülenebilir. Sosyal sorunlara çok fazla önem verip, hayatlarının bir parçası haline getirirler. Bu konum başarısızlık vermez, ancak başarıya giden yolda engeller eşliğinde sabır ve çok çalışma, bu kişileri başarıya götürür.


Jüpiter Satürn Sekstili (60)

Bu konum düzenli,disiplinli bir iş hayatı ve organizasyon yeteneğiyle birlikte, iyimserlik ve heyecan göstergesidir. Bu kişiler, sorumluluklarını yerine getirir; ilerinde büyük saygı kazanırlar. Dürüstlükleri ve sebatları sayesinde çok başarılı olurlar. Yalnız çalışırlarsa daha verimli olbailirler.


Jüpiter_Satürn Karesi ( 90 )

Bu konum, kişini kendine olan güveni ile ilgili sorunlara neden olur. Kendilerini beğenmez, sürekli başkalarıyla karşılaştırırlar. Çocuklukları biraz zor geçer, anne baba çok baskıcı olabilirler. Daha sonraki yıllarda çocukluk dönemlerinin etkilerinden kurtulabilirlerse kendilerine güvenmeyi öğrenebilirler.


Jüpiter_Satürn Trini ( 120 )

Bu kişiler, köklü bir aileden gelebilirler. İşleri çoğunlukla aile geleneklerinin bir uzantısıdır. Aslında maddiyata düşkün, hayatta hep güzel şeylere sahip olunması gerektiğine inandıkları halde, bunlara erişmek için bir çaba harcamayabilirler. Arzularına ancak hayatlarının neredeyse son yıllarında kavuşurlar. Kendilerine olan güvenleri yaşlılık yıllarında gelişir.


Jüpiter_Satürn Opozisyonu ( 180 )

Bu konum, kişinin kendi limitlerini kavrayabilmesinde sorunlara neden olabilir. Kendilerini sürekli eleştirirler ve beğenmezler. İç huzurları dalgalıdır. Sakin olmayı öğrenmeleri, vakit alabilir. Bu insanların maddi_manevi rahatlıkları ileri yaşlarında gerçekleşir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-10-2008 10:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
RE: Satürn Açıları
Venüs_Satürn Kavuşumu ( 0 )

Bu açı altında doğmuş kişilerin başkalarıyla ilişkilerini geliştirebilmek için kişisel çaba harcamaları gerekir. İlişkilerinin çoğu kısıtlayıcı ya da tatminsiz olabilir. Kullanıldıkları ya da bir şeylerin eksik olduğu hissine kapılabilirler. İstediklerini elde edebilmek için diğer insanlardan daha fazla çaba harcamaları gerekir. Karamsarlıkları, önlerindeki en büyük engeldir. Bu konum aynı zamanda paraylada ilgilidir.



Venüs_Satürn Sekstili ( 60 )

Bu kişiler sevdiklerine çok sadık olurlar. Doğum anında farklı etkiler yoksa evlilikleri çok sağlam ve uzun ömürlü olur. Bu konum, genelde aileden gelen asalet ve iyi eğitim olanaklarını gösterir. İlişkilerinde çok kibar, fakat biraz resmi olabilirler. Bu nedenle utangaç oldukları düşünülebilir. Her türlü sorumluluğun altından kalkabilirler. Çok güvenilir kişilerdir.


Venüs_Satürn Karesi ( 90 )

Bu konum, ilişkilerde büyük büyük çelişkilere neden olabilir. Sosyal hayattan bile dışlanabilirler. Melankolik ve çok utangaçtırlar. Geri çevrilmekten çekindikleri için insanlara fazla yaklaşamazlar. Hata yapmaktan korkarlar.


Venüs_Satürn Trini ( 120 )

İnsanları çok iyi tanıyabilirler, bu nedenle ihtiyaçları olduğunda, kimden yardım alıp alamayacaklarını çok iyi bilirler. Bu anlayış sayesinde kendilerine ayak bağı olacak kişilerede pek yaklaşmazlar. Duydularını kontrol ederler ve bu nedenlede soğuk görünebilirler.


Venüs_Satürn Opozisyonu ( 180 )

Bu konum duygusal ilişkilerde büyük hayal kırıklıkları gösterir. Bu kişiler zor şartlar altında zaman zaman bunalıma girebilirler. Arka arkaya gelen hayal kırıklıklarının etkisiyle kendilerine olan güvenlerini yitirebilirler. Bu güven eksikliği utangaçlığa neden olabilir. Kendilerini küçük görme huylarından vazgeçmeleri gerekir. Romantiktirler amaevlenme taraftarı değillerdir. Hayatta alacakları en büyük ders başkalarıyla ilişki kurmayı öğrenmektir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-10-2008 10:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
RE: Satürn Açıları
Venüs’ü Satürn ile açı yapan haritalar insanları birlikte tutar, çünkü Satürn bir yapışkan gibidir. Bir kare, bu birlikteliği çok sıkı tutacaktır. Satürn bağlantısı olmayan ilişkilere çok ümit vermemekteyim çünkü Satürn karşısındakine senden sorumlu olacağım, sana yemek pişireceğim ve çalışacağım ve buna benzer şeyler söylemektedir. Satürn’ün diğer haritada Mars ile kavuşum yaptığı haritalar görebilirsiniz. Bu pek iyi değildir fakat fazlasıyla manyetiktir. Eğer bir kadının Satürn’ü bir adamın Mars’ının üstünde ise ona olan arzusu, umutları ve tutkusu erkeği bir çok kereler psikolojik olarak zayıf, aciz bırakacaktır, çünkü eğer erkek dış dünyada kadının istediği gibi davranmaz ise seksüel bir manipülasyon olacaktır. Bir erkeğin Satürn’ü bir kadının Mars’ı ile birleşirse bu taktirde kadını çekingen yapacaktır. Kendini özgür hissetmeyecektir. Onunda problemleri olacaktır. Mars Plüton açıları şiddeti teşvik etmektedir, özellikle kedi haritanızda da varsa. Plüton’un yükselen burçta (ASC) olması veya köşe evlerde olması, sizin kendi gücünüzdür ve hayatınızı dönüştürmek ister. Bu tür insanların farkına varacaksınızdır. Çok güçlü yanları vardır. Plüton Merkür ile karşıt ise çok sert bir dile sahip olabilir. Haritalar arasında iyi Merkür iletişimler görmekten hoşlanırım. Eğer herhangi bir temas yok ise Ay ile Merkür size konuşmak için kabiliyet verecektir. Kare var ise, birbirlerini yanlış anlayabilirler, fakat bunun üstesinden gelebilirler. Kinkos açı olduğunda, bir tarafın gönderdiğini diğer taraf anlamamaktadır. Derinden sizi etkileyen ve hareket eden ve çözümlenmesi gereken konular gibidir .

Yazan: Carol Rushman
Çeviren Banu Kuru, Esq

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-10-2008 11:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
RE: Satürn Açıları
marla2029 Yazılan:Bir kadının haritasında, Mars Uranüs karesi(Yakın açı) ve Mars Satürn karesi varsa bu kadının karşı cinsle ilişkileri, evlilik vb nasıl bir açılıma sahiptir?

Uranüs Mars karesinde çok yüksek enerji gerektiren ilişkiler ister, yani kendisi hareketli ve dakik olduğu için karşı cisnstende aynı şeyi bekler. Ama bu ilişkide sorunlara sebep olabilir. Mars Satürn karesi ise; bu konumda ilişkide hayal kırıklığı yaşamak muhtemel olabilir. Kendinde yetersizlik duyguları ve güvensizlik hissedebilir Ve bu açı ilişkilde ciddi bir dayanma gücü verir. İlişkide fazla temkinli olabilir ve reddedilme duygusuyla karşı cinse biraz çekingen davranabilir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-11-2008 12:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: plüto-satürn karesi
sessizgidiş Yazılan:arkadaşlar yardımm!

plüto ve satürn de kötü açılarda zararlı gezegen olduğunu biliyoruz peki bu açıyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

plüto(10.evde akrep)     90    satürn(1.evde kova)

ayrıca yine bu evde ay(yay) var jüpiter(başak) kare yapmışlar

bu evde daha kötü ne olabilirki?:(:(

satürn-plüto sert açılarının zor kişilikler çıkardığını söyleyebiliriz. özellikle orb aralığı az olan güçlü bir satürn-plüto karesinin , olayları ve kişileri kontrol etme içgüdüsü olan , belki ailevi yada çevresel baskıyla büyümüş ve bunu bir ebeveyn olduğunda eşine ve çocuklarına yansıtan , soğuk bir metabolizmaya sahip gülücük , inatçı , dayanıklı , birazda takıntılı kişilik özelliklerinden sözedebiliriz..

09-14-2008 06:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
RE: Satürn Açıları
Satürn_Plüton Kavuşumu ( 0 )

Bu kişiler biraz sert mizaçlı, duygusal yöneü pek güçlü olmayan kişilerdri.Sebepleri çok derinlerde yatan takıntıları olabilir. Ne zaman ne yapacakları pek belli olmaz. Etraflarındaki her şeye hakim olma eğilimleri başlarına iş açabilir. Büyük işler başarabilecekleri gibi, aynı hızlada düşüşe geçebilecek fevri tutumları kendilerine zarar verebilir.
En son Satürn/plüto kavuşumu 8 Kasım 1982 ve civarında doğanların haritalarında bulunuyor. 11 Ağustos 1947 ve civarında doğanlar ise bu açının etkilerini yaşamlarında deneyimliyorlar.


Satürn_Plüton Sekstili ( 60 )

Hareketleri ve taktikleri oldukça disiplinlidir. Çevrelerindekileri başarıyla organize debilirler. Yöneticilik konumları için iui bir açı kalıbıdır. Kendi bildiklerine fazla güvenmeleri yüzünden üstlerine karşı asi davranışları başlarına dert açabilir.


Satürn_Plüton Karesi ( 90 )

Yaşamları çok sert deneyimlerle doludur. İstemedikleri olayla onları bulur. Bu yüzden hayatlarındaki değişimlere karşı direnirler.Bu yüzden acı çekerler. Acı çekmeninde doğal olduğuna inanmaları faydalı olabilir. Güç kazanma uğruna başkalrını yönetme eğiliminede dikkat etmelidirler.


Satürn_Plüton Trini ( 120 )

Bu insanların dayanma güçleri oldukça yüksektir. Kendilerine uzun vadeli hedefler belirler, ok çalışır, önlerine çıkan tüm engelleri aşar ve geçte olsa başarıya ulaşırlar. Kendilerini bir konuya adadıklarında, hiç kimse onları yollarından alıkoyamaz.


Satürn_Plüton Opozisyonu ( 180 )

Amaçları ve düşünce yetenekleri oldukça yüksek olan bu kişilerin güze olan tutkularına dikkat etmeleri gerekir. Bulundukları ortamlarda kolayca sivrililebilirler. Büyük projelerde perde arkasında bulunmayı severler. Aceleci tutumlarını bir kenara bırakarak, sabırla işe girişmeleri başarılarını arttırabilir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-15-2008 09:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: Satürn Açıları
esraa1 Yazılan:satürn haritamda cok zorlayıcı acılarla konumlanmıs satürn 90 neptun,asc,dc ve merkür kare erkisindeler satürn 135 ay acım var bide bu acılara yorumu olan arkadaslar bu kadar kareye satürn 120 dogu noktası acım var gerci bu dogu noktası bana ne getırır pek anlamadım ya neyse...

doğu noktasını bende bilmiyorum , pekte önemli değildir bence..

satürn-neptün karesine gelince , çok avantajlı bir kare olduğunu düşünüyorum. belki neptünün duyarlılığını katılaştırıp , hayal gücüne gerçekçilik mührü koysada , günümüz dünyasında neptünün boş ve çoğu zaman (istisnai dehaları ayrı tutuyorum) pek karın doyurmayan hayalciliğinden iyidir satürn gerçekçiliği.

satürn - ASC kareniz ise hem kişisel imajınızda özgüven eksikliği verebilir , hemde birazcık utangaçlık , çekingenlik..

09-16-2008 02:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
wigo Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Satürn Açıları
bende kendi haritamda hep dert yandığım satürn-venüs karşıtlığı hakkında yorum yapayım.Sevgi ilişkilerinde tıkanıklık,şanssızlık,tam bir ilişki iyi gider gibi görünürken bitmesi,sevgiyi tam anlamıyla gösterememek,yalnızlık ve oyalanma hissi.Bu açıyı ilk okuyan arkadaşların morali bozulacak belki ama en azından ilişkilerinde neden problem yaşadıklarını anlayabilecekler.Mesela ben aynı benim gibi duygularını zor ifade eden biriyle birlikte olduğumda,sevgimi ifade etmeyi öğrendim.Artık daha sevgi dolu biri olduğumu söyleyebilirim.Belkide Satürn olmasaydı hala "donuk" bir sevgi anlayışım olacaktı.
10-14-2008 11:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn - Plüto Açıları astrosohbet 17 43,150 01-11-2020 05:58 PM
Son Mesaj: Raggio di sole
  Satürn - Neptün Açıları astrosohbet 10 25,330 03-11-2018 02:26 AM
Son Mesaj: say24
  Satürn - Uranüs Açıları astrosohbet 5 17,315 02-27-2017 01:44 PM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir