Değerlendir:
  • 23 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İnançsızlık
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
İnançsızlık
bu konuyu merak ediyorum.astrolojini bunlara bir açıklaması olabilir mi?tecrübeli üyelerin yardımıyla ilerleme sağlayabiliriz.

benim kişisel fikirlerime ve araştırmalarımla edindiğim bilgilere göre

kova ve ikizler burcunda bu potansiyel var.(yanlış anlaşılmasın POTANSİYEL dedim.)
tabiki uranüs ve merkürde önemli.
şiron.
8.ev den bahsedebilriz.

su burçlarında bu olayı biraz farklı olabiliyor.tanrıya küskünlük gibi.duygusal hezeyanlar...vs.aslında inançsızlık değil garip duygusal tepkiler olarak düşünülebilir.

kova da ise biraz gençlik hevesi daha etkili diye düşünüyorum.bir guruba ait olma duygusu ve dünyanın adaletsizliğine olan inanç.

ikizlerin olayı tamamen kafasının karışık olmasıyla etkili olabilir.her bilgiyi edinmesi ve bir süre sonra çelişki yaşaması.

fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
10-03-2008 05:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: inançsızlık
Bende bişey söyliyim. Benim dini inançlarım çok iyidi ve sağlamdı. Ama satürn 9. evime 1 1,5 sene önce girdi ve hala orda. Dini çok boşlamış gibi hissediyorum kendimi. Ama gelip geçici birşeymiş. Ergenlik çağını atlatana kadar çoğu insan inançsızlığı düşünyor. İkisi arasında kalıyor ama büyüdükçe geçiyor.

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
10-03-2008 06:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
garantici Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: inançsızlık
valla babam ikizler burcu tabi emin değilim eğer dedemler doğum tarihini yanlış yazdırmadıysa tabi eskiden böyle şeyler çok oluyomuş ya çocukluğunda çok iyi bi dini eğitim almasına rağmen ki çok rahat imamlık yapabilir ama sadece cuma namzları kılıyo niye kılmıyon diye sorulduğu zamanda falanca kılıyoda noluyo her haltı yiyo yada ALLAH'ın benim ibadetime ihtiyacı yok diyo ikizlerden mi yoksa başka bi şeyden mi bende anlayamadım doğrusu

niceliğe saygı duyki seninde niteliğine saygı duyulsun senden öncekiler hiç bir zaman gereksiz değildi tıpkı şimdi senin olmadığın gibi
10-03-2008 07:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: inançsızlık
dine inançsızlık,tanrıya inançsızlık.bunlardan bahsetmek istedim.ikizler ve kova tabiki büyük bir genelleme oldu.bahsetmek istediğim merkür ve uranüstü.ikizler ve kova ise kafada canlanması açısından daha iyi olur diye düşündüm.astroloji konusunda yeniyim ve öğrendiklerimle yaptığım gözlemleri harmanlamak istedim.bu arada 9.evi ve jupiteri gözden
kaçırmışım haklısın.
10-03-2008 11:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
İkizler-Akrep Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 9
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: inançsızlık
münzevi heralde islam dinine inanıpda inançsız gibi davrananların sebeplerini araştırıyorsun ama inançsızlık , ikizler ve kova burcunda var demek astrolojiye hakarettir bence çünkü çok büyük bir genelleme hemde böyle bir derin konuyla ..

YILDIZ HARİTAM
10-03-2008 11:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: inançsızlık
ilk yazdığım iletimde olayı belirtmiştim zaten potansiyel kelimesini kullandım.örneklerde kovayı ve ikizleri kullanmamın sebebi ise entelektüel burçlar olması.ama haritada diğer faktölerinde önemli olduğunu buraya üye olduğumdan beri öğrendim. Başlığı açmamdaki amaç öğrenmek ve tartışıp doğruya ulaşmak.şu inançlı ve bu inançsız şeklinde genellemek tabiki zor.
10-04-2008 12:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
Cvp: inançsızlık
akrep ve plüto vurgusu olan insanlarda , inanç konusunda iki ayrı uca yönelme potansiyeli vardır diyebiliriz.
akrep burcu ve plüto , zaten uç özellikleri temsil eder..
mesela inanç konusunda çok güçlü düzeyde imana sahip olabilecekleri gibi en fanatik ateistlerde akrep ve plütonyen kişiliklerden çıkabilir.

öyleyse ne diyeceğiz ? akrep ve plüto vurgusu olanlara inançlı yada inançsız diyebilirmiyiz bu söylediğim örnekten sonra ,,,

galiba bu uç örnekten sonra diğer burçlar içinde geçerli olabilecek birşeyler söyleyebiliriz ;

her burcun ve gezegenin inanç üzerine olumlu yada olumsuz tesiri olabilir ama sonuç (bana göre Yaratıcının da izniyle) insanın kendisine bağlıdır , çevresine ve ailesinede bağlıdır dolaylı olarak..

mesela ateş burçları eğlence odaklı yaşayabilirler ve cesaretleri ve gururları yüzünden kendilerinden daha büyük Yaratıcı olduğunu unutabilirler..

mesela toprak burçları kendilerini paraya ve statüye adayıp , ölümden sonra onları bekleyen Toprağı unutabilirler..

mesela hava burçları kendilerini bilgiye , mantığa ve iletişime adayarak ukalalık sebebiyle Yaratıcıyı unutabilirler..

mesela su burçları kendilerini aşka ve duygusal tatmine adayarak Yaratıcıyı unutabilirler..

----------------------

bu örnekler inançsızlık konusunda her burcun kendine has mazereti-gerekçesi olabileceğini göstermek içindi..

münzevi arkadaşımın asıl öğrenmek istediğine gelirsek ; bu inançsızlık konusunu toplum içinde daha net gösteren kişiliklerin sert uranüs açılarına , sert akrep-plüto etkilerine sahip olabileceklerini söyleyebiliriz.
Beatrice'in dediği gibi sert 9.ev ve Jüpiter etkilerinide buna ilave edebiliriz.

10-04-2008 01:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sundancer Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 50
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: inançsızlık
gazetede gormustum:en dindar burc oglak,en inançsız burç başakmış.en dindarlar sıralamasından gidersek ikinci sırada balık burcu war,üçüncü sırada da akrep burcu varmış.en dindar ve en inançsız burcunda toprak grubunda olması ne kadar enteresan degıl mı??yay burcu genellikle dinle ve felsefe ile bagdastırılmasına ragmen hatırladıgım kadarıyla orta sıralarda biryerdeydi bu sıralamada.bana gore oglak burcu gelecegi konusunda en cok kafa yoran burc oldugu için birinci sırada diye dusunuyorum.

haritam
10-04-2008 11:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: RE: inançsızlık
sundancer Yazılan:gazetede gormustum:en dindar burc oglak,en inançsız burç başakmış.en dindarlar sıralamasından gidersek ikinci sırada balık burcu war,üçüncü sırada da akrep burcu varmış.en dindar ve en inançsız burcunda toprak grubunda olması ne kadar enteresan degıl mı??yay burcu genellikle dinle ve felsefe ile bagdastırılmasına ragmen hatırladıgım kadarıyla orta sıralarda biryerdeydi bu sıralamada.bana gore oglak burcu gelecegi konusunda en cok kafa yoran burc oldugu için birinci sırada diye dusunuyorum.

sevgili arkadaşlar ; her okuduğunuzu (özellikle gazete ve magazin dergilerinde olanları) sanki bilimsel değişmez gerçekmiş gibi değerlendirmeyin derim.

söz konusu gazete belki iki-üç bin kişi arasında yapılan çok basit bir anketin (astroloji üzerine ne kadar ciddi anket yapılmış ki şimdiye kadar ? ) sonuçları olabilir.

oğlak burcuyla ilgili şunu söyleyebilirim ; oğlak insanı inançsız bile olsa , geleneklerine bağlı ve toplum içinde saygılı , dürüst bir kişisel imaja sahip olduğundan (oğlak hakkında genel görüş ; saygılı terbiyeli düzenli çalışkan vb. kabul gören davranışlardır) bu inanç vb. konularda olumsuz anlamda kendini pek belli etmeyecektir.
hatta Batı da kiliseye düzenli olarak gidenlerin çoğunda oğlak-satürn kimliği bulunabilir buna şaşırmazdım.

ama sevgili sundancer'in okuduğu gazetede dediği gibi , oğlakın en inançlı olması ayrı bişeydir , oğlakın kiliseye daha fazla gitmesi ayrı bişeydir diyebiliriz.
umarım anlatabildim , oğlakın tutumu inancının gücünden kaynaklı olabileceği gibi , sırf saygı-terbiye-alışkanlık-sorumluluk gibi satürnyen içgüdülerden de kaynaklanabilir.

10-04-2008 12:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
Cvp: RE: inançsızlık
GARAVU Yazılan:
garantici Yazılan:valla babam ikizler burcu tabi emin değilim eğer dedemler doğum tarihini yanlış yazdırmadıysa tabi eskiden böyle şeyler çok oluyomuş ya çocukluğunda çok iyi bi dini eğitim almasına rağmen ki çok rahat imamlık yapabilir ama sadece cuma namzları kılıyo niye kılmıyon diye sorulduğu zamanda falanca kılıyoda noluyo her haltı yiyo yada ALLAH'ın benim ibadetime ihtiyacı yok diyo ikizlerden mi yoksa başka bi şeyden mi bende anlayamadım doğrusu

bu tamamen kaçış.

falanca kılıyor ve her haltı yiyorsa bizene, biz kılsakta onun gibi haltlar yemesek olmazmı. yani mesela dünyadaki hırsızlık olayları en çok müslüman ülkelerde yaşanıyorsa, bu ülkeler yanlış yaşıyorsa, okuduğu ilahi kitabı tam anlayamamışsa veya işine gelmemişse, kuran-ı kerim hırsızlığı emrediyor diyebilirmiyiz. ???

''allahın benim ibadetime ihtiyacı yok'' kısmıda çok enteresan!

nedenmi? cumaya gittiğine göre inançsız değil, yani bir yaratıcısının olduğuna inanıyor. o zaman babanıza şu soruyu sormak gerekiyor;
rabbimizin bizi yaratmaya ihtiyacı varmıydı?

Bu görüşe tamamen katılıyorum.Bir insanın günahına laf ederek kendi nefsini temize çıkarmak çok enteresan.Akşamda bir arkadaşım diyor ki,adam namaz kılıyor,içki içiyor.Hiç kılmasın o namazı.Sen onu boşver,kendin namaz kıl.Kendi kılmıyor ya,adamın namazına laf atıyor.İnsan haram ve helali bir arada işleme potansiyeline sahip yaratılmıştır.Namaz kılar,kabulse ecir kazanmış olur.Zina eder,harama dalmış olur.
Yanlışlar doğrularımı götürür,doğrular yanlışlarımı siler;orası kişinin niyetine bağlı olarak Allah'a kalmış.

Kova,ikizler,ve aşırı hava etkisi almış biri olarak,her fikri araştırmayı sevdiğim gibi,dini konularıda acayip araştırırım.Allah'a inanmayı seviyorum.
Hatta bir ara ilahiyat okuyup,fetva bile veresim gelirdi,kadınların lehine hayatlarını kolaylaştıracak.

Bu durumda 9.ev,jüpiter,yay,neptün,akrep,pluto ve hava elementleri inanç konularını incelerken öncelikle bakılması gereken göstergeler.

En önemli etken,9.ev vurgusu bence.Haritanın bütününe bağlı olarak değişsede,9.evi ikizler olan iki kişi tanıyorum.Tanrı kavramına agnostik bir yaklaşımları vardı.
10-04-2008 01:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir