Değerlendir:
  • 28 Oy - 2.89 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Evlilik
Yazar Mesaj
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
Evlilik
Evlilik için erkeklerde Ay'a ve kadınlarda Güneş'e bakmak gerekir. Ayrıca bir erkeğin haritasında Venüs de kadını ve duyguları temsil eder. Kadının haritasında da Mars erkeği ve istekleri belirtir. Güneş veya Ay Satürn'le sert açılıysa evlilik olmayacak demektir. Veya evlilik çok gecikebilir. Güneş veya Ay haritanın Batı yarısındaysa ve sert açılar yapıyorsa evlilik gecikebilir. Kadının haritasında Güneş veya erkeğin haritasında Ay sevmediği burç veya zayıf olduğu bir yerdeyse ve güçlü durumdaki bir Satürn'le açı yapıyorsa, birinci ve beşinci evlere verimsiz yani kısır burçlar düşmüşse harita sahibi evlenmeyecek demektir. Venüs'ün haritada Satürn'den sert etki alması aşkta başarısızlığa neden olur. Uranüs'ün Venüs'le sert açısı da aşkta kıskançlık ve güvensizlik anlamına gelir. Ay'la Venüs'ün kare veya zıt açılı olması da aşkta, flörtte sorunlar, başarısızlık veya mutsuzluk olarak alınır. Ama bir kadının haritasında Güneş'le Mars üçgen veya uyumlu açı yapıyorsa Venüs'le Ay'ın sert durumu önemini bir yere kadar yitirebilir. Bu durumda kadın belki gerçek aşkı bulmaz ama bunu aramayı da düşünmeyebilir. Ateşli bir maceradan daha fazla zevk de alabilir.

Birinci ve beşinci evlerde verimli burçlar varsa kadının haritasında Güneş veya erkeğin haritasında Ay güçlüyse ve Satürn'le açı yapmıyorsa evlilik olacaktır. Hem evlilik erken gelecektir. Satürn üçgen veya uyumlu açı yapmaktaysa evlilik kadında 25,26 sından sonra gelecektir. Erkek için evlilik 30'undan sonra olabilir bu durumda. Evlilikteki mutluluk Güneş, Ay, Venüs'le birlikte yedinci eve bağlıdır. Bu evde Satürn, Mars veya Uranüs varsa evliliğin mutlu geçemeyeceği ve hatta sonuçlanacağı anlaşılır. Ancak bu güçler üçgen açılar yapıyorlarsa boşanma, ayrılma olmaz. Ama yine de evlilik sorunları da birlikte getirecek demektir. Bir kadının haritasında Güneş Mars'la sert durumdaysa eş sert ve haşin olacaktır. Güneş Uranüsle sert durumdaysa kadın evlilik dışı ilişki kurmaya kalkabilir. Eşini bırakıp başka bir erkekle de yaşayabilir. Güneş, Satürnle sert durumdaysa eş yaşca büyük, aksi ve cimri biri olabilir. Uranüs Güneş'le olumlu açılıyken bile kadının haritasında iyi sayılmaz. Kadının havailiğe kalkışması tehlikesi vardır. Özellikle Yengeç veya Balık yükseliyorsa bu durum geçerlidir. Ancak bu açılar ayrılmaya neden olmazlar.

Jüpiter veya Venüs'ün yedinci evde olması evlilikte büyük mutluluk anlamına gelir. Ayrıca evliliğin bolluğa, zenginliğe yol açacağı da anlaşılır. Ancak Venüs ya olumlu açılar yapmalı ya da hiç açı oluşturmamalıdır. Bir kadının haritasında Venüs'ün Uranüsle sert açısı havailiğe neden olur.

Yedinci yani evlilik evinde veya yedinci kesite yakın bir yıldız varsa buna çok dikkat edilmelidir. Çünkü evliliğin türü hakkında bu yıldız söz sahibi olacaktır. Bu yıldız düştüğü burca göre eşin tipini de belirtecektir. Örneğin yedinci eve düşen Boğa burcundaki Merkür orta boylu, etli yüzlü, kahverengi saçlı, ela veya gri gözlü bir eş verebilir. Buna karşılık yine yedinci evdeki Boğaya düşen bir Satürn eşin esmer, siyah saçlı, orta boylu, kara gözlü, büyük elli ve ayaklı olmasına yol açabilir. Yedinci evde birden fazla yıldız varsa akla ilk gelecek olan birden fazla evliliktir. Yedinci evde çift karakterli bir burcun bulunması da bazen birden fazla evlilik verebilir. Yedinci evde yıldız yoksa kadının haritasında Güneşle açı yapan yıldızın bulunduğu burca göre tipi tanımlayabilirsiniz. Fakat erkeğin haritasında Ay, kadının haritasında Güneş çift karakterli burçtaysa, ayrıca fazla açılar yapıyorsa o zaman evlilik sayısı artacaktır. Yani bu açılara bakarak birkaç eşi tanımlayabilirsiniz. Yedinci evde Balık gibi çift karakterli bir burç varsa ve buraya ayrıca Mars , Satürn, Uranüs gibi bir yıldız düşmüşse harita sahibinin ayrılması ve tekrar evlenmesi olasıdır.

(Gülten SUVEREN)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-21-2008 01:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
kovakızı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 39
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Evlilik
gülşah cım şimdi evlilikle ilgili yazını okuyorum. çok güzel yazmışsın ellerine sağlık. Astrolojiyi az buçuk bilene bunu açıklaması yerine yerleştirmesi güzelde benim gibi bu konuyu çok merak edip uygulayamayanlara yardım edecekmisingülücük yoksa ben kendi çapımda bir kaç sene ugraşıp çözmeye çalışayımmı ne dersin?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=o...90377&ast=
12-21-2008 02:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Cvp: RE: Evlilik
kovakızı Yazılan:gülşah cım şimdi evlilikle ilgili yazını okuyorum. çok güzel yazmışsın ellerine sağlık. Astrolojiyi az buçuk bilene bunu açıklaması yerine yerleştirmesi güzelde benim gibi bu konuyu çok merak edip uygulayamayanlara yardım edecekmisingülücük yoksa ben kendi çapımda bir kaç sene ugraşıp çözmeye çalışayımmı ne dersin?

Yazıya göre haritanıza bakacak olursak :

"Kadının haritasında da Mars erkeği ve istekleri belirtir." Haritanızda Mars Kova burcunda. Buda hayatınızda istediğiniz erkeğin orjinal, dinamik, zeki, bağımsız ve yenilikçi olmasını istediğinizi belirtir.

Güneşiniz Kova burcunda güçlü olmadığı bir konumdadır bu yüzdende geç evlenme görülebilir.

Uranüsün Venüsle olan açısı aşkta kıskançlık ve güvensizlik getiriyor.

Ay'la Venüs'ün kare açılı olması da aşkta, flörtte sorunlar, başarısızlık veya mutsuzluk getirebilir.

7. evinizdeki Başak burcu evlilikte ve ilişkilerde sorunlar olabileceğine işaret eder. Bu sorunların nedeni de sizin kılı kırk yarmanız, her şeyden kuşkulanmanız ve isteklerinizi, düşüncelerinizi kolaylıkla açıklayamamanızdan kaynaklanabilir büyük ihtimalle. Küçük olaylar yüzünden sık sık tartışmalar olabilir. Sizin evlenmeden önce çok iyi düşünmeniz ve duygularınıza kapılmadan seçim yapmanız gerekir. Aksi halde düş kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Plüto 7. Evde: Evlilik konusunda dikkatli davranmanız gerekir. Evlilikte başarılı olabilmeniz için bazı fikirlerinizi değiştirmeniz, yeni durumlara kendinizi alıştırmanız gerekir.

Haritanızda Venüs Plüto ile karşıt açı oluşturuyor. Buda kuruntu, kuşku, kıskançlık gibi duygular yüzünden aşk yaşantınızda sorunlar olabileceğini gösteriyor. Ayrıca aşırı cinsellik isteğide ortaya çıkabilir.

Plüto Satürn ile uyumlu açıya sahip. Buda size kuruntucu, kuşkucu, kıskanç ve kinci bir yapı verir. Bu yüzdende insanlara güvenmeniz güçtür. O yüzden adımlarınızı dikkatli atmanız gerekir.

Plüto Neptün uyumlu açı. Buda duygularınızda aşırı yoğunluk, bu yüzdende bocalamalar verebilir.

Genel olarak ele alacak olursak geç evlenme, kıskançlık ve güvensizlikten kaynaklı sorunlar olma ihtimali görünüyor. Ama Plütonuzun Terazide olması sorunlar aşıldığında ömür boyu mutlu bir evlilik yaşayabilmenize olanak vericek.

Bu kadar gülücük

(Orçun & qulsah)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-21-2008 04:52 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
kovakızı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 39
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Evlilik
yani durum hiç iç açıcı görünmüyo anlaşılangülücük.ellerine sağlık canım ya zahmet verdim çok sağol. Evet bu astroloji cidden doğru bilgiler veriyo. Valla bravo sana.Süpersin

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=o...90377&ast=
12-21-2008 08:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sundancer Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 50
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Evlilik
benim haritamada 1. evdeki güneş-venüs kavusumumun,11.evdeki ay-uranus kavuşumuma sextil açı yapmış.bu iyi birsey diye düşünüyorum.yorumlayabilecek birisi var mı??

haritam
12-21-2008 10:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Cvp: RE: Evlilik
kovakızı Yazılan:yani durum hiç iç açıcı görünmüyo anlaşılangülücük.ellerine sağlık canım ya zahmet verdim çok sağol. Evet bu astroloji cidden doğru bilgiler veriyo. Valla bravo sana.Süpersin

Rica ederiz cnm gülücük

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-21-2008 11:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: RE: Evlilik
sundancer Yazılan:benim haritamada 1. evdeki güneş-venüs kavusumumun,11.evdeki ay-uranus kavuşumuma sextil açı yapmış.bu iyi birsey diye düşünüyorum.yorumlayabilecek birisi var mı??

Güneş Venüs kavuşumu : Yaşamı çok seven hayata bağlı kişilerdir. Genellikle iyimserdirler. Aksi açılar yoksa bu kavuşum bedensel güzellik verir. Müzik ve sanata kabiliyetlidirler. Bazen narsist eğilimleri olabilir. Büyüleyici bir görüntüleri vardır. Moderndirler.

Ay Uranüs kavuşumu iyi sayılmaz. Bir erkeğin haritasında gizli ilişkiler olarak alınır. Evlendikten sonra bu tür maceralar duyulabilir ama ayrılığa neden olmazlar. Bir kadının haritasında bu tür açı eşin sadık olmayacağını açıklayabilir. Ayrıca Ay-Uranüs kavuşumu duyguları aniden değiştirecek olayların meydana geleceğini işaret eder. Sürpriz gelişmeler heyecan uyandırabilir ve yaratıcı fikirler son derece dikkat çekici olabilir.

Bunlar arasındaki sextil açıda iyi birşeydir heralde :D

(Kaynak : Burçlar ve Yıldızlar El Kitabı - Gülten SUVEREN)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-21-2008 11:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
Cvp: Evlilik
Beatricé Yazılan:Ay Uranüs kavuşumu kadında değil de erkekte aldatılmayı gösterebilir, tabii haritada başka belirtiler de varsa.

Beatrice kaynağınız nedir? Nerde yazıyor acaba, bende incelemek isterim. Elimdeki kaynak kitapta bu şekilde açıklıyor..

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 01:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
RE: Evlilik
Ay Uranüs kavuşumu; Davranışlarda bir çatışma hali görülebilir. Ay duyguları ifade ettiği için ve Uranüs de özgürlük istediği için. Yaşamda ilginçlikler, değişiklikler ilgisini çeker ve bunlar yakın ilişkilerini de etkiler. Olağandışı alışkanlıklar ve fikrileri olabilir, ilginç, gelenek dışı, yaratıcı insanlar hoşuna gidebilir. Başkaları tarafından davranışları, uçarı, ilgisiz veya sorumsuz olarak yorumlanabilir. Değişik bir espri anlayışı olabilir, heyecanı ve duygusal özgürlüğü sevebilir, kuralları yıkmak hoşuna gidebilir ve risk almayı sevebilir. Geçmişten kaçma isteği görülebilir, Düşüncelerinden birdenbire vazgeçebilir. Garip ve imkansız görünen konuları araştırmayı sevebilir...
12-22-2008 01:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Evlilik
Evliliğin ve ilişkilerin astrolojisi

Sizin burcunuzla, beraber olduğunuz kişinin burcu arasında ne tür bir ilişki var? Bu ilişkinin duygusal hayatınızdaki yansımaları neler? R. Hakan Kırkoğlu sevgiliniz ya da eşinizle mutluluğu nasıl yakalayabileceğinizi yıldızların ışığında açıklamaya devam ediyor


İlişkiler konusu astroloji boyutunda incelenmeye başlandığı zaman, iki hatta daha fazla kişi arasındaki uyumda gökharitaları arasındaki etkileşim söz konusu olacaktır. Astrolojik haritalarına bakmadan kişilerin ilişkileri hakkında yorum yapmak doğru değildir. Ayrıca çoğu zaman bilinçaltı faktörler de ilişkilerimize yön verir. Uygun kişiyi seçmek kuşkusuz tek yönlü bir alışveriş değildir. Mesela o kişinin hayatımızın belirli zamanlarında sanki büyülü bir anı yakalamışçasına karşımıza çıktığını görürüz. Çünkü ilişkilerimiz, tıpkı başımıza geldiğini sandığımız olaylarda olduğu gibi, bizim değişen iç dünyamızın bir yansımasıdır. Ahmet'in neden Elif'in karşısına şu veya bu zamanda çıktığı ya da iş ortamında patronunuzla neden böylesine çatışmalar yaşadığınız değişen benliğinizin ve ihtiyaçlarınızın, kısaca kişisel gelişiminizin bir ürünü olacaktır hep.
Ama ilişkilerden bahsederken genel olarak bazı kuralları da sayabiliriz. Örneğin aynı burçların ilgilerinin benzeşmesi, birbirinden üç burç ötede olan çiftlerin çatışma olasılıklarının fazla olması gibi... Yazı dizimizin ikinci ve son bölümünde bunları anlatacağız.

Aynı burçlar: Aynı mahallenin çocukları
Koç-Koç, Boğa-Boğa, İkizler-İkizler gibi aynı burçlar birlikteliği yüksek bir konsantrasyona ve ilgilerin benzeşmesine yol açar. Ancak benzer burçlar, belirli bir süre sonunda birbirlerini harekete geçirmek ve motivasyon yaratmak yerine, birbirinden kolayca sıkılabilir. Bu ilişkinin uzun vadede mutluluk getirebilmesi için mutlaka eşlerin haritalarında onları canlandıran açıların olması gerekir. Tersi durumda, belirli bir süre sonra uzaklaşma ve ilişkide atalet yaşanacaktır.

İki burç ötedeki burçlar: Dostluk ve bilgi alışverişi
Altmışlık açıyı Koç-İkizler ya da Başak-Akrep gibi aralarında bir burç boşluk olan burçlar arasında görebiliriz. Bu açı kalıbı eğer üzerinde çaba sarf edilirse son derece verimli sonuçları, her iki tarafın da kazançlı çıkacağı durumları anlatır. Bu açı kalıbı dostlukların yeşermesi, benzer olmasa da birbirini destekleyen, entelektüel açıdan canlandırıcı enerjilerin ortaya konması için yararlı olacaktır. Bu burçlar birbirlerine yapıcılık, arkadaşlık ve bilgi alışverişi ile bağlıdır ve birbirlerini desteklerler.
Eğer iki harita arasında çok sayıda altmış derecelik açı oluşuyorsa, bu ikilinin birbirine öğreteceği çok şey vardır ve bu öğrenme süreci zevkli olacaktır. Bu dönemde iki taraf birlikte gelişmenin zevkine de varacaktır.

Üç burç ötedeki burçlar: Mücadele ve düşmanlık
Kare açıda zorlama yoluyla sınama ve güvensizlik vardır. Koç-Yengeç ya da Başak-Yay birbirinden üç burç ötedeki burçlar arasında bu tür bağ bulunur. İki haritanın gezegenleri arasında kare açı varsa bu, dinamik ama test edilmesi gereken enerjileri ortaya koyar. Her iki taraf da olaylara farklı pencerelerden baktıkları için birbirlerinin görüşlerini kabul etmeye yanaşmayacaklardır. Bu doğal olarak aykırı, düşmanca bir havanın oluşmasına neden olabilir.
Kare açı zorlayıcıdır ve ancak üzerinde çalışılarak daha verimli hale getirilebilir. Olumlu anlamıyla bu ilişki iki tarafa çok şey kazandırabilir ama süreç mücadele gerektirmektedir. Kareler aynı zamanda harekete geçirici ve provokasyon yaratıcıdır. Tehdit ya da çatışma çok belirgin olabilir.
Bir haritada Güneş, diğer haritanın Güneş'i ile kare açı yapıyorsa bu iki kişinin istekleri, temel yaklaşımları ve kişilikleri arasında dinamik bir ilişki olduğu ama bu ilişkide tarafların kendi konumlarından fedakarlık edemeyecekleri için gerginlik yaşayacakları söylenebilir. Örneğin Kova'daki bir Güneş'le Akrep'teki bir Güneş arasındaki çatışmada Kova özgürlükçü ve liberaldir ama Akrep ortaklıkta yakınlaşma ve bütünlük arar ve Kova'nın olaylara rasyonel bakışından rahatsız olur. Akrep'in tezinde bütünleşme ve duygusal kontrol vardır. Halbuki Kova bu duygusal atmosferden rahatsızlık duyacaktır. İki taraf da fedakarlık yapmayacağından gerginlik artacaktır.

Dört burç ötedeki burçlar: Güçlü sempati
Üçgenler astrolojide en rahat, kendiliğinden işleyen, akıcı enerji kanalları yaratırlar. Bu açıları aynı elementten burçlar arasında görebiliriz. Örneğin Boğa-Oğlak ya da İkizler-Terazi aynı elementten oldukları için bu burçlar arasındaki gezegenler arasında bir diğerini zahmetsizce anlama söz konusudur.
Örneğin bir haritada Akrep burcundaki Mars, diğer haritada Balık burcundaki Venüs'le üçgen açı yapıyorsa bu, partnerler arasında tensel uyumu artırdığı gibi kişilerin zevk ve hareket arayışlarını da paylaşmalarında büyük kolaylık sağlayacaktır. Mars Venüs'e dinamizm katacak, Venüs ise Mars'ın sertliğini yumuşatacak, onu daha az bencil kılacaktır.
Üçgen açılar ilişkinin ortak bir zemine oturması için çok yararlıdır. Bununla birlikte çok aşırı üçgen olması ilişkinin tembelliğin tuzağına, can sıkıntısına düşmesine de neden olabilir. Bununla birlikte doğal bir şans ve zevk paylaşımı getiren üçgenler eğer hiçbir gerginlik unsuru yoksa ilişkinin sonunda çürümesine neden olabilir. Her şeye rağmen üçgen açının çok büyük bir avantaj yarattığını unutmamalıyız.

Beş burç ötedeki burçlar: İletişim kurmak çok zor
Birbirini göremeyen (Koç-Başak, Boğa-Terazi gibi) birbirinden beş burç ötedeki burçlar arasında temelde bir iletişimsizlik ve farklı tellerden çalma durumu söz konusudur. Bu yüzden ortaklaşa hareketleri pek kolay olmayacaktır. Örneğin Yengeç ve Yay burçlarını ele alalım. Yengeç daha fazla evine düşkün ve yakın çevresinden ayrılmayı tercih etmeyen bir burçtur. Yay ise değişiklik ve özgürlük arayan daha araştırmacı ve maceracı bir yapıdadır. Bu durumda, aralarında uzun vadede bir ilişki yabancılaşma getirebilir. Bu burçların ortak bir payda bulması zordur ancak taraflar kendilerinden farklı doğadaki kişilerle bir araya geldikleri için bir süreliğine de olsa, birbirlerine çok şey öğretebileceklerini anlayabilir.

Altı burç ötedeki burçlar: Ortaklık ya da uzlaşmazlık
Karşıt burçlar birbirlerinin hem tamamlayıcısı hem de bir ayna gibi eksiklerini gösteren, eleştiren, muhalefet yapmaya açık burçlardır. Bu burçlar arasındaki çekim ve enerji çok yüksektir. Bir bakıma aşk ve nefret aynı anda ortaya çıkabilir. Daha önce size ilişki eksenlerinden söz etmiştik. Karşıtlıklar üzerine kurulu ilişkilerde taraflar her zaman tolerans ve açık görüşlülük geliştirmek durumundadır. Aksi takdirde, karşıtlık düşmanlığa da dönüşebilir. Eğer bu burçlar bir araya gelmek ve ortak harekete geçmek için çaba sarf ederlerse çok yüksek bir yaratıcılık ve canlı bir birliktelik ortaya çıkabilir. Özellikle karşıt burcunuzdan birisiyle, haritalarınız arasında destek veren açılar, örneğin üçgenler varsa, ortaya çıkabilecek gerginlikler yumuşayacaktır.

Evlilik için önemli astrolojik işaretler

Astrolojik işaretleri görebilmemiz için tarafların astrolojik haritaları incelenmelidir. Ancak bu şekilde, net bir yargıya varılabilir. Sadece burçlar üzerinde değerlendirmeye gitmek son derece yanlış olur.
Yükselen burç, öz burcumuz ve içinde Ay'ımızın bulunduğu burç her zaman çok önemlidir. Bu noktalar arasında bir bağ, bir açı yoksa, o zaman ilişki evlilik için gerekli olan uzun vadeli, sağlam bir temele sahip değildir. Bu durumda taraflar birbirlerini görememekte ve iletişime geçmekte büyük zorluklar içinde kalmaktadırlar. Bu ana faktörler arasında kare ve karşıt gibi sert açılar kişilik çatışması getireceklerdir ama çoğu zaman böyle bir motivasyon kaynağı ilişkinin devamı için gerekli bile olabilir. Kuşkusuz böyle bir durumda diğer noktalardan, özellikle cinselliğe vurgu yapan Venüs ve Mars gezegenlerinden destek veren açılar gelmelidir. Eğer üç ana nokta olan yükselen, Güneş ve Ay arasında açı yoksa, sadece Venüs ve Mars devrede ise bu durumda beraberlik sadece cinsellik boyutunda hız kazanıyor olabilir.
Eşlerin haritalarında Mars ve Satürn'lerin sert açıda olmaları, eğer diğer faktörler de uyumsuzsa, çatışma, kavga ve gürültü anlamına gelir ve bu partnerler arasında sürekli bir didişme ve ego çatışması olabileceğini gösterebilir.
Bazı ilişkilerde ise, temel noktalarda yanında ruhsal gelişmemizi de tetikleyen öğeler vardır. Böyle beraberliklerde belki tam bir uyum yoktur hatta çatışma hakimdir ama taraflar adeta birbirlerine kenetlenmiş ve kadersel biçimde bağlanmışlardır. Astrolojide ay düğümlerinin devreye girdiği ilişkilerde buna sıkça rastlanır. Örneğin bir haritadaki Güneş diğer haritanın kuzey ay düğümü üzerinde duruyorsa, bu durum Güneş'i açı yapan kişinin, diğer kişinin hayatında geliştirmesi gereken yerlere işaret ettiğini gösterir ve ona bir bakıma rehberlik eder.
R. Hakan Kırkoğlu -Milliyet.com.tr
12-22-2008 04:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Evlilik zamanını gösteren transitler zorlamak 50 75,430 09-20-2019 07:03 PM
Son Mesaj: merkür_yen
  Evlilik ve İlişki Haritalarında Dikkat Edilebilecek Püf Noktalar Venüs 30 119,638 11-24-2018 03:23 PM
Son Mesaj: Ckanat
  Kötü evlilik göstergeleri josii 24 36,250 07-18-2016 02:16 AM
Son Mesaj: Nilkaplan
  Kop ve Heutsa Göre Evlilik Tercihleri Venüs 2 6,663 03-16-2011 07:48 PM
Son Mesaj: venüsakrep

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir