Değerlendir:
  • 26 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ütopik Yaklaşım : En İyi Harita :))
Yazar Mesaj
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #41
Cvp: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
Tartışarak enleri bulucaz Yıldırım.Yanlış anlama yok.


Ay kovada gölgede kalır, kapalı kalır, haklısın.

Bir garip ay kova pınar!:(
04-19-2007 04:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #42
RE: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
yay işte , affet kurby pot kırdım. seninde ay kovaydı diimi. hımm senin gönlünü nasıl alayım.
haa buldum. sen yengeçsin pınar , kovanın soğukluğunu güneşin ısıtıyor bi taraftan ;)

04-19-2007 04:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #43
Cvp: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
Hoşbulduk yıldırım, her ne kadar benim burcumun negatif yanını söylemişsen de :(çok şükür hiç kendimi beğenmiş olamadım. Kızmasın bana uranüs ama yine bir genelleme yapıcam , etrafımdaki başak burcu yoğunluğu herşeyi eleştiren, ayrıntıcı yapıları sayesine aslan olarak bana böyle bir fırsat vermediler. Her meselede önce kendime dönmeyi öğrendim, önce kendimi eleştirdim böylece bir türlü kendimi beğenemedim. Kendini beğenme negatifliğinden belki kurtuldum ama iç dünyamda tabi ki aldığım açılar bazında bir tür güvensizlik, huzursuzluk da sarmadı değil dünyamı. Haklısınız genelleme olmaz mantık çerçevesinde dahi olsa fakat bu forum sınırları içinde asrolog ya da astrolog adayları arasında sanırım herkes açıların, kavuşumların kişilik analizindeki önemine vakıftır. Uranüsün dediği gibi ben ikizler olan babamdan aldığım açılarla yazdım o cümleleri onu hemen hemen %90 haklı buldum olaylara verdiği tepkilerde fakat başka bir burçtan farklı kardeşlerim çoğu zaman babamı haksız buldular, babam da beni haklı buldu ya da bulmasa da beni incitmeden tepkilerini ortaya koydu. Tabi ki ikizlerin aslana olan merhameti ve şefkati de yatsınamazgülücük bi genelleme daha. Güneşini iyi kullanamamak demiş yıldırım oğlaklar için çok doğru ben kullanamayanları kasdettim zaten;) Belki de en iyi anlaştığım ya da anlaştığımı zannettiğim kişilik(bazen bu ben de olur aslan olarak saflık, kendi gibi zannetme eğilimi taşımamdan dolayı) oğlakdır, ama özgürlüğüne düşkün, dışa dönük aslan oğlağın kısıtlayıcı, yargılayıcı, içe kapanık dünyasında geç de olsa mutsuz olduğunu farkediyor ve malesef eksiler artıları aşıyor, benim açılarımla bir oğlak gördüm mü bi adım geri çekilmem gerekiyor belki ama başkası için bu böyle olmayabilir- her ne kadar herkesi boğduklarını düşünsem degülücük- geri adım mı attım ne hep bunu yapıyorum halbuki değişmeliyim fik-i sabitlere hayranım.gülücük
Fakat buradaki paylaşım çok güzel, kişilerarası ilişkilerde kırma kırılma noktalarını en aza indirgemek açısından yıldız haritasını az da olsa yorumlamayı bilmek çok önemli. Nerelisin? der gibi sorulmaz yıldız haritanızı alabilir miyim diye ilk tanıştığınız kişiye fakat, bir zaman sonra bu bilgiler hayatta üzüldüğünüz ya da anlamlandıramadığınız bir çok sorunun kilit noktası oluyor, rahatlıyorsunuz, karşıdakine çok görmüyorsunuz, empati yapabilme gücünüz artıyor, biliyorsunuz ki bu onun suçu değil o da belli açıların etkisiyle böyle davranıyor, herkes bu ilmi öğrenip yanlış ya da negatif yönlerini törpüleme yetisine, şansına sahip olamayabilir. Ama en azından bilenler bilmeyenlere olgunluk gösterirse toplumsal sorunlar bir nebze de olsa aşağı çekilebir. Nasıl sara hastası nöbet geçirdiğinde onu yargılamıyor sadece merhamet ediyorsak beynimizi bu şekilde kodlayabiliriz, onun sert açıları var böyle davranması bu sebeple yoksa o da böyle olsun istemezdi gibi. Mavi polyannacılığa devam yanigülücük Mesela şiddet eğilimi gösternlerin haritasındaki marsın sert açılarını okuduğumda tv de seyrettiğim şiddet olaylarındaki suçluları kınamamaya karar verdim, en azından şükretmeyi öğrendim iyi ki ben de bu tür bir açı yok diye. "Her şey bir hesap üzere yaratılmıştır" derken bizi yaratan bu inceliklerin yani ilmin hayatımızı hem düzene sokmadaki önemine hem de iç dünyamızdaki fırtınaların nasıl sükun bulacağına dikkat çekmiş olsa gerek. Güneşim aslanda ama ay kovada olduğu için aslanın ilgi odağı olma dürtüsü törpüleniyor ben de, ilgi odağı olduğu ve baskı altında kaldını hissettiği anda isyan eder diyor astrologlar ay kovadayken. Bu benim için çok güzel ayın konumu güneşimin zararlı etkisini ortadan kaldırıyor. Bu gibi bir çok konum ve açı ayrıntısı genelleme yapmamızı önlemeli ama ben hala oğlak zordur diyorum unutmayın, yabana atmayın her zaman akıl vermem akla benim daha çok ihtiyacım varken haddimi aşmam ama illaki liğim üztümde bugüngülücük oğlaklar kızmasın bana hemburçlarına(hemcins der gibi) kızsınlar napimgülücük Yıldırım, aslanların inat değil ama sabit fikre yatkınlığı nedir? Ben sabit fikirli olmak istiyorum artık burda adım attım sanırım size rastladı özürgülücük Çok mu gıcığım bugün umarım kırılmadı kimse yoksa çoooook üzülürüm.

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
04-19-2007 07:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #44
RE: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
Bence kimse kırılmadı Mavi burda herkes belirli bir olgunluğa erişmiş insanlar.. Sen takıl :D Biz bütün fikirlere açığız önemli olan saygılı, açık kalpli ve paylaşımcı olmak senin de yaptığın gibi ;) Diğer arkadaşlar da bana katılıyordur eminim..
04-19-2007 08:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #45
RE: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
Teşekkürler yükselenbaşak zaten burdaki havayı soludum ve öyle yazdım iletimi, kolay kolay kırılmaz beni tanıyanlar, fakat samimi yaklşımımın yanlış anlaşılmasını istemem. Reelde neysem sanalda da aynıyım, fakat kimseyi kırmak istememe yüksek gayretimi belirtmek istedim sanırım, ne de olsa yazışırken mimikler görülmüyor, hiç bir fikir kırılmış bir kalpten önemli değildir.
Ahh yezda ahh açma yaramı, bu satürn benim için tez konusu olabilir daha doğrusu tezi satürn olana ben konu olabilirim. Her aslan hissetti bu geçişi ama benim açılarımdan mıdır nedir ölüyorum zannettim,sanki nefes bile alamadım, bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak zannettim, çok şükür , başak burçları için üzgünüm bizden size uğrayacak bu sevgili gezegen fakat siz başedersiniz<gülücük ne de olsa size kolay kolay hiç bişey zarar veremez. Fakat "her zaorlukla beraber bir kolaylık vardır" Sabrın meyvesi güzel olacağa benziyor, paradigmam değişti, değişmekte. Bu çok güzel. Huzur verici. Mutluluk budur: Huzur

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
04-19-2007 08:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #46
RE: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
evet arkadaslar, devam etmeden önce nilyumun bir sorusunu atlamisım maalesef...
ilk önce ona cevap vereyim....oglak burcunun yalın halini sormustunuz...

mevsim kış başlangıcı, Değişken (günesli,yağışlı,kar)
Tedbirli,ihtiyatlı (kış icin biriktirdiği yemekleri tasarruflu kullanmalı,çünkü önünde uzun bir kış var.)
Oğlak hayvanı zirveye tırmanmayı sever (otların en tazesi,en körpesi ve lezzetlisi hep zirvelerde,yükseklerde olur)
Hesaplı,cesaretli,sabırlı ve dengelidir.(incecik bilekleri ve ufak ayaklarındaki tırnaklarıyla bayagı iyi matematiksel hesaplar yaparak,kayalara atlar,zıplar ve tırmanır )
Kış baslangıcı oldugu icin içe dönüktür,yuvasına dönüktür.(kış uykusuna yatacak,veya yatmıstır.)
Kendini örter (toprak)
Zamanını cok iyi kullanır. (Saturn)
Öncüdür (mevsim baslangıcı)
Sabırlıdır (önünde uzun bir kıs var ve o yüzden sabretmek zorunda,sabırı bilir.)
İradelidir,disiplinlidir (satürn etkisinde oldugu icin)
Zamanı kullanma yetenegi,dolayısıyla program yapma yetenegi vardır.
Matematik iyi bilir,uygular ve iyi ögretir. (öğretmek icin ögrenci aramaz)
Tutumludur,
İce dönüktür
Mücadelecidir,dayanıklıdır.
Gercekçidir.
Bir cok bilgiye sahiptir,tecrübeleri vardir, (arkasındaki 9 burcun bilgisini biliyor)ve o yüzden zirvede gözükmek ister.
İhtiyacı : Zirveye cıkmaya ihtiyacı vardır.Yoksa rahatsızlık duyar. Zayıflık gösterdigi zaman hasta olur.O yüzden bunu bildigi icin katı ve sert olabilir.Ama aynı zamanda kıvraklıgı da vardır.

Bunlar oğlak burcunun yalın halidir... yani her oglak da bu potansiyeller vardır. Ama bu potansiyellerin nasıl açığa çıktıklarını bize o kişinin haritası söyler....Ay ı oğlakta olanların bilinçaltında da bu bilgiler bilincine en yakın konumdadır... yani ay ı oğlakta olan kişiler de oğlak bilgilerini bilirler...

gelelim haritamıza...gülücük)
guneş ikizlerde ise guneşi 10 eve koymak isterim ya da en kuvvetli oldugu yere 3. eve... o zaman yukseleni koc olabilir, ama 10 evdeyse gunes o zaman da yukseleni aslan ya da başak olabilir.... isterseniz bu konuda bir tartışalım biraz....
yukselen koç aslında pek fena sayılmaz... zaten zodiac da onla basladigina göre ve marsı da 1. eve koyarsak bayagi guzel olur bence... hem o zaman 4. evde yengec olacak, 10 ev oglak olacak , bence bu sekilde devam edersek güzel olur.... aslında her gezegeni kendi evine koymuş da oluruz bu şekilde....ama saturn 10 eve gelir ama yumusak acılar alması lazım... yoksa kendini dusunen, yalnız calışmayı seven bir yönetici olur... plutonu da yine 8. eve degilde 6. eve koyma taraftarıyım... hadi hanımlar beyler.... yazalım bir seyler ...gülücük))

sevgiyle kalınızgülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-20-2007 02:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #47
RE: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
Aynı şeyi düşünmüşüz.Koç yükselen iyi olur.Marsda orada olsun diyecektim ben, ama senin marsın koçta ne hayrını gördün diye serzeniş edersiniz diye cesaret edemedim.Hoş, atılgan, panik ve sakar olur bu durumda.Ama sakar insanları severim.Hatta ay yengeçte olsun, satürn oğlakta birbirine zıt açı yapsınlar.Ne dersiniz?
Güneş ve merkür(çiğ olsun lütfen) İkizlerde.


(Bazen ben Cem Yılmazın esprilerinden fırlamış gibi hissediyorum kendimi.Yazık oluyor karşımdaki insanlara gülemiyorlar, şekilden şekile giriyorlar!)
04-20-2007 02:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #48
Cvp: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
[img][Resim: haritaxfl1.th.png][/img]

Yazmak zor geldi, tembellik ettim.Kusura bakmayın! :D

Not : Bu harita geçerli değildir, arkadaşlar.İleri de yeniden düzenledim.
04-20-2007 03:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #49
RE: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
kurbis, ellerine saglık...gülücük)
şimdi devam edelim...İkizleri 3. eve aldık, yukselen koç...mesela 8 derece olsun...Marsı da 17 dereceye koyalım.... Saturnu 10 eve koyacaksak saturn mars karesi olmasın derim ben... ayrıca plutonla da bu ikisi de zoraçı yapıp da yöneticimizi zor durumda bırakmasın... ya aslında bu insana bi isim taksak diyorum... mesela rıfkı olsun... (king den..) ya da kadınsa ...şukufe olsun mesela...gülücük) Şimdi Şukufe Hanım zor olaylar yaşamasın diyoruz... şanslı filan olacak yaaa....ne lüzumu var şimdi... O zaman Saturnu 10 eve koyacaksak 3 derece kovada dursa nolur ? hem ASC yumusak açısı olur....hem de Marsa 90 derece yapmamış olur.... hem de kova da Saturn ve 10. evde... zirvede özgürlüğünü gercekleştirecek ....kültürlü birisi olacak çünkü ögrenme ve keşifler yapma ihtiyacı içinde...ya da isterseniz oglak a da atarız saturnu ama 27 derecelerde filan yapalım ki marsa açısı olmasın....hemen aklıma neptun geldi... başlık burcuna koyarsak Saturne 60 yaptırabiliriz ve guneş 3. evde olacağından ona da 90 yaptırırız ki buna ihtiyacı olur Şukufenin....hem medyumik özellik de verir neptun balıkta ve 12. evde....Bence Plutonu da 12. eve koyalım ama güneşle kare yapmayacak şekilde..mesela guneş ikizlerde 15 derecelerde durursa Mars da diyelim ki 17 derecede durursa ona 60, yapar... Neptunü de diyelimki 14 derece balığa yerleştirirsek, güneşe 90 yapmış olacak, iyi olacak....Plutomuzu da Balığın 26 derecesine koyalım ... Saturne uyumlu açısı olacak, güneşe karesi olmayacak....Mars a dokunmayacak...
2. ev boga dedik... Ay ı da oraya koyalım, ben de yıldırım a katılıyorum... Ay bogada 2. evde...kendisini güvende hissetmsi için maddeye ihtiyacı oldugunu bilir , nasıl sahip olacağını bilir ve bence bu iyi bir konum Şukufe için....Jupiteri de aslında 2. evinde olsa ona çok şans verirdi maddeye sahip olma konusunda....ama şimdi ay orda olunca bu Şukufeyi zorlar bence... Fakat Ay ı 15 derecelere koyarsak, Jupi yi de 26-27 derecelere atarsak o zaman hem ayıcıga dokunmamış olur hem de Plutoyla 60 Saturnle de 120 yapar ki bence super olabilir.... evet evet benimkararım bööle , ama sizler de yorum getirin lutfen....
Şimdi gunesi 15 dereceye koyduk ikizlerde ve 3. evde... Neptunle karesi, Mars ile sextili,Ay ile 30 derecesi oldu....Merkuru de ikizlere koyalım denmişti ama çiğ olsun demişti körbis, onu da o zaman 22 dereceye koysak nooluuurrrr??? bence Şukufe düşüncelerini ve şahsiyetini sorunsuz ifade eder... Plutonla karesi düşüncelerinde değişiklik , köklü değişiklik potansiyeli verir...reformcu olur...ya da kafayı yer... ama yemez yaaa cünkü Jupiyle 30 u olacak, hem Jupiplutoyu da biraz yumusatıyor, 60 ı var ya.....Venusu de yengec e koymamız lazım Gunesten fazla uzak olmaz cunku... ..............yoruldum ben... Buraya kadar anlaşıyorsak sizler devam edin biraz... anlaşamıyorsak lutfen yeni senaryolara devam.... gülücük)
Bu arada aklıma gelmişken Pluton 12 evde neden iyidir,ona da kısaca değinmek isterim....
Pluton içsel faaliyeti gösterir.Bilincin derinliklerinden (=yanardağ ) alır epey bir hazırlık yapar...(içten içe yanar yanar ve en sonunda püskürtür)yani en sonunda görünür hale (=lavlar) getirir ve çevresini, kendisini değiştirir.Bu enerjiyi görünür hale getirdiğinde çok değiştiricidir.Önce yok eder,sonra köklü değişiklikler yapar.Kişi onunla bilinçaltının derinlikleriyle yüzleştiğini bilir.
Burası (12. ev) zaten derindir ve daha derine inemez.Medyum olur.Değiştirebileceği bir madde yok burada.Pluton burada nasıl bildiğini bilir.(Neptun ise nasıl bildiğini bilemez.) Çok iyi,hayır işlerinde yardım eden bir mafya babası gibi gözükmek istemeyen lider olabilir.Hiçbir şekilde gözükmeyen, yeraltı işlerinin lideri gibi .Veya üst düzey yönetimini el altından, derinden etkiler. Japonya da Kobe depremi olmustu cok şiddetli... hükümet abondane ve şok durumdayken, mafya babaları ortaya çıktı ve bir çok organizasyonlar yaparak,halka yardım ettiler.yiyecek organizasyonu, ilaç, bakım organizasyonları.....Bunu yapabilmesi için,o kişinin böyle extrem bir durumdan kurtulmayı, zor durumlardayken nasıl davranması gerektiğini bilmesi gerekir ki Pluton da o kişide bunu sağlar 12. evde....Bu potansiyelin nasıl ortaya çıkacağı alacağı açılara bağlı tabii ki.
Ahilik örgütü yine aynı şekilde Osm. Devletinin Yükseliş devrinde öncülük yapmıştır.Padişahın dinsel duygularını etkileyerek,onun güç kazanmasını; böylece hükümetin işleyiş biçiminin değişmesini ve halkı derinden etkilemesini sağlamıştır. Bu da yine Pluton 12. evdeye bir örnektir Bunun için yine bilmesi gerekir kişinin. Pluton kişiye 12. evde bilme hali verir.
Eh işte Şukufe de biliyor nasıl davranacağını, nasıl zirveye çıkacağını...60 yapıyor ya Saturn e zirve evinde... o yüzden aklıma geldi... ama tabii ki eleştiriniz lutfen...istemeyen olursa tartışalım seve seve... utopik....gülücük)
sevgiylekalın....gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-20-2007 10:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #50
Cvp: ütopik yaklaşım : en iyi harita :))
2043 yılında pluto balığa girecek bu şukufe uzaylı olmasın gelecekten gelen dünyalı :D
04-20-2007 10:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İşsiz bir harita Ahmetp 6 76,135 02-25-2021 07:41 PM
Son Mesaj: Libra
  Solar Return Harita dlnatly 18 18,908 03-29-2020 06:51 PM
Son Mesaj: dlnatly
  astro.com'dan Harita Çıkarma astrosohbet 12 130,741 09-03-2019 02:24 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  bir psikiyatriste ait harita darkness_blue 0 6,228 07-15-2019 07:48 PM
Son Mesaj: darkness_blue
  Üniversite mezunu bir harita Ahmetp 23 24,363 04-20-2019 10:35 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Batı Haritası ve Vedik Harita BayanKararsız 16 25,024 11-22-2017 10:21 PM
Son Mesaj: Gulsen
  Harita Yorumlama Konusunda Pratik Öneriler astrosohbet 27 55,933 06-05-2014 05:52 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  harita :) bberen 2 8,704 07-23-2012 12:30 PM
Son Mesaj: bberen
  Harita Yorumlama Diyagramı Derin 2 17,095 05-14-2011 11:55 AM
Son Mesaj: ayşe kara
  İkiz Çocukların Harita Yorumu Serena 17 31,885 07-11-2010 10:49 PM
Son Mesaj: rakka

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir