Değerlendir:
  • 13 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yay Uzadı Araya Yılan Girdi
Yazar Mesaj
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #11
RE: Yay Uzadı Araya Yılan Girdi
Alıntı:Yörüngedeki bu hareketle yüzyıllar içerisinde dünyanın dönüşünde 36 derecelik bir sapma gerçekleşti. Burçlar da 2 bin 200 yıl öncesine göre 10'da bir oranında yani yaklaşık bir burç kaydı.

Alıntı:Her ne kadar dönmekte olan Yerküresi, eksenin eğim açısını değiştirebilecek kuvvetlere karşı direnme gösterirse de, eksenin uzayda bir koni çizecek şekilde hareket etmesini engelleyemez. Bu harekete topaç hareketi veya presesyon denir.
Bu hareket yerin dönme doğrultusuna zıt yönde, saat ibresi gibi soldan sağa doğru meydana gelir.
Presesyon konisinin tepe açısı 47 derecedir; bu açı Yer eksenin dikeyle yaptığı eğim açısının (23,5 derecenin) iki katıdır.
Presesyon çok yavaş bir harekettir, tam bir dolanımı ancak 26.000 yılda (25.800) gerçekleşir. Bu nedenle, gök kutbunun yıllık yer değiştirmesi 50 kavis-saniyeyi geçmez.
Presesyona neden olan kuvvetler düzenli ve sürekli olmadıkları için, presesyon hareketinin hızı küçük ölçüde değişiklikler gösterir; bu da presesyon yörüngesinde ufak çaplı dalgalanmalar yapar. Periyodu 18.6 yıl olan bu harekete nutasyon denir ve baş sallanması anlamına gelir.
Diğer gezegenlerin de farklı eksen eğiklikleri ve farklı presesyon-nutasyon hareketleri vardır.

Yer kürenin hareketinin değişimleri ve sonucu olarak gelişen olaylara göre yeni bir astrolojik bakış açısı oluşmalı mı veya astroloji var olan her sapmaya karşı yeni bir yönteme kavuşabilir mi?
Astrolojiyi sabit, hiç değişmeyen bir prensip olarak mı ele almalı mıyız?
Gezegenimizin dönüş hızının, yörüngesinin değiştiğini ve böylece uzaydaki konumunun da değişmesini astrolojik açıdan değerlendirebilir miyiz?
Aynı şekilde diğer gezegenlerin de aynı olmayan ama benzer karakterdeki davranışı astrolojiyi ilgilendirir mi?
02-18-2012 01:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir